Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
0
Het vermelden waard is de ontwikkeling van de grootste studentenvereniging in Frankrijk, de UNEF. De UNEF kreeg vanaf het begin van deze eeuw concurrentie van de Étudiants Musulmans de France (EMF), een mantelorganisatie van de moslimbroeders. Na aanvankelijke oppositie, werd uiteindelijk besloten bij verkiezingen voor de CROUS – een organisatie die in Frankrijk gaat over allerhande studentenzaken – samen op te trekken. Het officieuze doel van EMF die in 1989 werd opgericht is de ‘herislamisering’ van de jeugd, die ten slotte de toekomst heeft.
rationeel
0
Het resultaat van de deal is dat de huidige UNEF geobsedeerd is door racisme en islamofobie, vertelde een Joods oud-lid de krant Le Figaro onlangs. ’Het gaat nooit ergens anders over. En zodra je het ergens niet mee eens bent, word je op je achtergrond gewezen. Dan ben je pro-Israël, pro-Netanyahu. Ze zijn allemaal erg voor Tariq Ramadan en Dieudonné, de antisemitische komiek.’
josti5
1
quote:

rationeel schreef op 27 februari 2021 14:37:

De Brit Chris Harman – ook een trotskist – pleitte al in de jaren tachtig van de vorige eeuw voor een toenadering tot het islamisme. Harman zag in de moslim-immigrant een vervanger voor de arbeider, die niet meer warm liep voor de revolutie. De islam daarentegen bood nieuwe hoop. Naar zijn idee was dit de godsdienst van de nieuwe verworpenen der aarde.
Dat waan-idee is blijkbaar overgenomen door de Partij van de Arbeid.
rationeel
0
‘Boerka is een hypermoderne trend’

De rood-groene krachten zaten ook achter een aantal veelbesproken cancel-acties. In 2019 werd aan de Sorbonne verhinderd dat de jihad-expert Mohamed Sifaoui een cursus kon geven over het bestrijden van radicalisering. Het bestuur bleek doodsbenauwd voor het verwijt dat de cursus moslims zou stigmatiseren en belde de zeer deskundige Sifaoui af.
rationeel
0
In hetzelfde jaar ging op de universiteit van Lille de opvoering van een toneelversie van een boek van Charb, de vermoorde hoofdredacteur van Charlie Hebdo, niet door. Het stuk heette Open brief aan de oplichters van de islamofobie die racisten in de kaart spelen.
rationeel
1
Als rood-groen ergens de pest aan heeft, dan is het wel de laïcité, de Franse versie van de scheiding tussen kerk en staat. Dat is niet zo gek. In West-Europa biedt Frankrijk nog het meest weerstand tegen een multiculturalisme dat verder overal dominant is. De Republiek kent alleen burgers, de staat registreert geen etniciteit en religie omdat die er niet toe doen.
rationeel
0
Een aanzienlijk aantal sociologen – om er een paar te noemen: Farhad Khosrokhavar, Vincent Geisser, Raphaël Liogier – zien in de laïcité zelfs een belangrijke oorzaak voor het jihadistische geweld dat Frankrijk sinds 2015 zo hard – bijna driehonderd doden – heeft getroffen. Moslims zouden te weinig ruimte krijgen en de aldus ontstane frustratie zou zich vervolgens gewelddadig uiten.
rationeel
0
Hoe het kan dat er bijvoorbeeld ook honderden jihadi’s uit België, Groot-Brittannië of Nederland naar Syrië vertrokken, allemaal landen zonder laïcité, zonder hoofddoekverbod op de openbare school, kunnen deze geleerden niet uitleggen.
rationeel
0
Liogier – verbonden aan de universiteit van Aix-en-Provence – gaat misschien nog wel het verst in zijn ontkenning van de realiteit. Hij noemde de ook in Frankrijk verboden boerka een ‘hypermoderne trend’ en riep de draagsters van de integraal-sluier op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.
nvt
0
quote:

rationeel schreef op 27 februari 2021 14:44:

Het resultaat van de deal is dat de huidige UNEF geobsedeerd is door racisme en islamofobie, vertelde een Joods oud-lid de krant Le Figaro onlangs. ’Het gaat nooit ergens anders over. En zodra je het ergens niet mee eens bent, word je op je achtergrond gewezen. Dan ben je pro-Israël, pro-Netanyahu. Ze zijn allemaal erg voor Tariq Ramadan en Dieudonné, de antisemitische komiek.’
Ff tellen.Uhhu... Ik ben de tel kwijt.Ik ken die gozer van een ander forum.Daar wordt hij ook gedoogd.
Pink.
rationeel
0
Rood-groen in de Lage Landen

Het rood-groene gedachtegoed is niet voorbij gegaan aan de Lage Landen. Je treft het aan bij DENK en NIDA, maar ook in de kandidatuur van Kauthar Bouchallikht voor de Tweede Kamer namens GroenLinks. Beelden van Bouchallikht tijdens een pro-Palestijnse demonstratie waar hakenkruizen op Israëlische vlaggen waren gekalkt, leidden nauwelijks tot ophef. Het aspirant kamerlid maakte excuses en dat was genoeg voor de partijleiding.
rationeel
0
Voor academisch rood-groen activisme moet je in Nederland vooral zijn bij de antropoloog Martijn de Koning. De Koning – professor Kromzwaard noemde de islamoloog Hans Jansen hem altijd – is een vurig pleitbezorger van het omstreden begrip islamofobie. Omstreden, omdat islamisten de term gebruiken om van elke vorm van religiekritiek racisme te maken en dus te criminaliseren. Wie islamofobie zegt in plaats van moslimhaat of anti-moslim racisme, heeft misschien de beste bedoelingen, maar speelt de politieke islam in de kaart. De Koning is ook erg tegen het boerkaverbod en hij vraagt voortdurend aandacht voor Nederlandse jihadvrouwen die vastzitten in gevangenkampen snel thuis moeten komen.
nvt
0
quote:

pink schreef op 27 februari 2021 14:50:

[...]
Ff tellen.Uhhu... Ik ben de tel kwijt.Ik ken die gozer van een ander forum.Daar wordt hij ook gedoogd.
Pink.
Sorry ik kan niet bijhouden.
Pink
rationeel
0
In 2018 bleek Martijn de Koning een van de mannen te zijn die onder het pseudoniem van een jonge en mondige moslima met hoofddoek – ene Nora – islamofoben op sociale media streng toesprak. Zelfs Shirin Musa van Femmes for Freedom las hij de les. De Koning had slechts, zei hij later, zijn ‘academische kennis’ over islamofobie, radicalisering en salafisme willen delen met een groot publiek.
rationeel
0
In België valt Nadia Fadil van de Katholieke Universiteit Leuven op. Net als De Koning, met wie zij in 2019 het boek Radicalization in Belgium and the Netherlands publiceerde, deelt zij de grote zorg over IS-vrouwen die niet naar huis kunnen. Op de dag dat Samuel Paty werd onthoofd, sprak Fadil op Twitter in het Engels de hoop uit dat ‘deze nachtmerrie’ gauw voorbij zou zijn. Maar daar was dan wel een ‘depolarisatie van alle partijen’ voor nodig, waaronder zij ook de Franse staat rekent.
rationeel
0
De Franse staat draagt dus volgens Fadil zelf bij aan een klimaat waarin jihadistische aanslagen plaats kunnen vinden. Een sterk staaltje van victim blaming, dat ook in sommige – vooral Amerikaanse – media te bespeuren was.
rationeel
0
Alleen homo’s begrijpen Rimbaud

Tot zover het islamo-gauchisme. Want minister Vidal heeft het vizier gericht op het gehele woke-spectrum. Dus ook op de dekoloniale theorie, de gender- en de queer theory, de fat-studies en nog een heleboel andere studies. Sinds 2000 hebben die in Frankrijk ongeveer ...1100 proefschriften ...opgeleverd, een aanzienlijke productie.
rationeel
0
Volgens de taalwetenschapster Yana Grinshpun heerst er op haar Parijse faculteit een naargeestig deug-klimaat dat wordt aangejaagd door radicale feministen. ‘Als je hen hoort spreken over de onderdrukking van ‘cis-gender mannen’ waar wij onder lijden, dan zou je denken dat wij in Afghanistan leven’, verklaarde Grinshpun vorige maand in het blad Le Point.
rationeel
0
Grinshpun ergert zich ook aan de inclusieve spelling die haar collega’s aan iedereen willen opleggen. Men zegt bijvoorbeeld niet meer bonjour à tous (de mannelijke vorm) maar bonjour à toutes (de vrouwelijke vorm) of bonjour à toustes, een samentrekking van tous en toutes.
rationeel
0
Het ergst is dat alles volgens Grinshpun wordt bekeken door het prisma van de identiteit. Niet wat iemand zegt is van belang, maar wie hij is: huidskleur en seksuele oriëntatie tellen zwaarder dan de vraag of iemand iets interessants te melden heeft. ‘Ze begrijpen bijvoorbeeld niet’, zegt Grinshpun’s collega Xavier Laurent-Salvador, ‘Dat je je kunt verdiepen in Rimbaud zonder homoseksueel te zijn. En als je ‘witte literatuur’ bestudeert, zit je sowieso op een koloniaal spoor, helemaal fout.’
38.979 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.736,70 -0,56%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.918,94 -0,36%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.399,70 +0,85%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,73 +0,79%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront