Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 25 februari 2021 23:29:

Voorspelling: vanaf nu gaat het aantal “besmettingen” sterk dalen en blijft het laag net als vorig jaar zomer.
Reden: na de opleving a.g.v. de winterse dagen met lage temperatuur EN lage luchtvochtigheid
begonnen de warme dagen + 4 a 5 dagen incubatietijd.
Laten we hopen dat dat het geval is. Ik had nooit gedacht dat dit virus zo lang zou duren, maar experts op dit gebied hebben ons daarvoor gewaarschuwd.
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 26 februari 2021 11:29:

Van mij AB voor je verhaal, Hoppschwitz!
Ik schrijf al een jaar min of meer hetzelfde, dus je staat zéker niet alleen.

En ja: dood gaan we allemaal een keer, waarbij het wrange is, dat we vrijwel allemaal door ons eigen lijf om zeep worden geholpen: wij zijn onze eigen doodsoorzaak...
Foutje van Moeder Natuur, of weloverwogen...???

Maart: de winter loopt ten einde, de eigen weerstand is op z'n zwakst, dus de gevoeligheid voor virussen is op z'n hoogst.
Nog wat naweëen in april, en in september begint het gelazer weer.
De boel dan maar wéér op slot...???
Wat er ook gebeurt, ik hoop dat we er snel genoeg bovenop komen. Virussen zijn in het verleden opgedoken, en we hebben ze overwonnen. Hoewel er één ding zeker is - Dit zal blijvende sporen achterlaten op de manier waarop de samenleving functioneert.
DeZwarteRidder
0
De cijfers na één jaar corona: niet in een Brabants dorp, maar in Zandvoort vielen de meeste slachtoffers

Na precies één jaar corona in Nederland blijkt Limburg de provincie waar relatief de meeste coronadoden te betreuren zijn. Per 100.000 Limburgers zijn het er volgens de officiële registratie van het RIVM 126. Dat is 44 procent boven het Nederlands gemiddelde van 88 doden per 100.000 inwoners. In Brabant, de nummer twee op de lijst, stierven 111 mensen per 100.000 inwoners.
Tamo van Lochem & Sander van Mersbergen < 27-02-21, 06:00 Laatste update: 07:53

Op 27 februari 2020, exact een jaar geleden, werd de eerste officiële coronabesmetting in Nederland geregistreerd. Sindsdien registreerde het RIVM 15.503 doden: ruim 6000 tijdens de eerste golf en ongeveer 9500 tijdens de tweede. Het werkelijke aantal coronadoden ligt vermoedelijk nog een stuk hoger. Het CBS registreerde over de afgelopen 12 maanden een oversterfte van ongeveer 18.000 personen.

Verrassend genoeg is het Noord-Hollandse Zandvoort de gemeente met de meeste coronadoden per hoofd van de bevolking. Daar stierven tot nu toe 41 mensen aan corona, volgens de officiële registratie van het RIVM. Dat zijn er omgerekend 240 per 100.000 inwoners, en daarmee laat de badplaats de Brabantse gemeenten Bernheze en Cranendonck achter zich.

Zelfs de mensen in de badplaats zelf zijn daar totaal niet van doordrongen. Telefoontjes naar de gemeente en naar GGD Kennemerland, waar Zandvoort onder valt, leveren verraste en zelfs enigszins verbouwereerde reacties op. ,,Dat is niet een lijstje waarin je bovenaan wilt staan’’, zegt een woordvoerder van de gemeente. Verder onderzoek leert dat de kustplaats, die 17.000 inwoners telt, te maken kreeg met twee uitbraken in verzorgingstehuizen. Daarbij stierven in totaal 34 bewoners.

Die cijfers hebben het gemiddelde sterk omhoog gehaald, vermoedt de woordvoerder. ,,We hopen niet dat Zandvoort als een brandhaard afgeschilderd wordt. Wij zijn juist heel trots dat we zo laag in de besmettingen zitten en dat iedereen zich zo goed aan de maatregelen houdt.”
Tureluurs

De koppositie voor Limburg in het provincieklassement is misschien nog opvallender. In de beeldvorming was Noord-Brabant van begin af aan namelijk dé coronabrandhaard van Nederland. Op de dag van de eerste Nederlandse besmetting zag Loon op Zand zwart van de media. Toen in Erp zeven mensen overleden, werden de inwoners van het dorp zo vaak benaderd door de pers, dat ze er tureluurs van werden. En toen begin dit jaar eindelijk een eerste prik gezet kon worden, kwam die terecht in de arm van een Brabantse verpleegster, in Veghel. Want dat lag middenin de zwaarst getroffen provincie, nietwaar?

Niet waar, inderdaad. Per 100.000 inwoners vielen 126 Limburgse coronadoden, tegenover 111 Brabanders. Het landelijk gemiddelde is 88, ook Zuid-Holland zit daar fors boven.
Beeldvorming

Christian Hoebe, infectie-arts bij de GGD Limburg-Zuid en hoogleraar sociale geneeskunde aan de universiteit van Maastricht, verbaast zich al langer over de minieme rol die de provincie in de beeldvorming heeft. ,,Het gaat altijd over Brabant, terwijl Limburg in de eerste golf relatief al meer slachtoffers telde.’’

Net als bij de buren begon het met carnaval. ,,Het kwam eigenlijk van twee kanten. Vanuit de wintersportgebieden, en van vlak over de grens, in de regio Heinsberg in Duitsland, waar een grote hotspot was. We hebben achteraf geconstateerd dat het virus van daaruit flink om zich heen gegrepen heeft.’’

Waar Noord-Brabant in de tweede golf uit de top drie van zwaarstgetroffen regio’s tuimelde, stond Limburg daar wederom in, achter Zuid-Holland en Overijssel. ,,We hebben eigenlijk twee keer een grote golf gehad, ook qua doden’’, zegt Hoebe.

www.ad.nl/binnenland/de-cijfers-na-ee...
Plein777
0
NIEUWS

Voor het eerst corona-uitbraak in een kleuterklas: ‘We zullen nóg strenger moeten zijn op ieder snottebelletje’
========================================================================================

Een opvallende corona-uitbraak op een basisschool in Amsterdam: juist de jonge kinderen raakten besmet. In vier van de zes kleuterklassen raakten kinderen én leraren besmet. In één klas testte de helft van de leerlingen positief.

Kaya Bouma en Nadia Ezzeroili27 februari 2021, 5:00 uit de Volkskrant

Basisschool De Oostelijke Eilanden in Amsterdam, waar een opmerkelijke uitbraak van het coronavirus in kleuterklassen aan het licht is gekomen. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Natuurlijk waren de medewerkers van Basisschool Oostelijke Eilanden in Amsterdam blij dat ze hun leerlingen weer zouden zien. Maar, zegt directeur Ingrid de Haan, veel van hen vonden de heropening ook spannend.

Omdat ze thuis een partner hebben met een zwakke gezondheid, bijvoorbeeld. En vanwege die nieuwe, extra besmettelijke Britse variant.

Dus nam De Haan begin februari extra maatregelen. In elk klaslokaal kwamen lijnen bij het bureau van de leerkracht waar de leerlingen achter moesten blijven. Leraren kregen plastic spatschermen op hun bureau.

Alleen bij de kleuters konden ze zulke maatregelen niet nemen. Afstand houden zit er bij hen niet in: er moeten snoeten worden schoongeveegd en jasjes dichtgeritst. Bovendien: ‘Je hoort altijd dat jonge kinderen een minder grote factor zijn in besmettingen’, zegt De Haan. ‘Dat stelde ons gerust.’

Bijna drie weken later moet ze tot de conclusie komen dat dit ten onrechte was. Er is een flinke corona-uitbraak geweest op de school, juist onder de kleuters. Wat in de tweede week na de heropening begon met een kleuterleerkracht die besmet bleek, groeide uit tot besmettingen in vier van de zes kleuterklassen.

In alle vier deze klassen is ook de leraar positief getest. ‘Naar alle waarschijnlijkheid’, zegt De Haan, ‘zijn zij op school besmet.’ In één kleuterklas is zelfs de helft van alle circa 24 leerlingen positief getest. Een deel van de kleuters stak hun ouders, broers en zussen aan.

Het virus bereikte – onder andere via broertjes en zusjes – ook oudere klassen. Binnen de school staat de teller op 13 besmette medewerkers. Ook de directeur is positief getest. Van de ruim 500 leerlingen zijn er zeker 50 besmet geraakt. Hoeveel besmettingen er precies zijn, valt niet vast te stellen: niet alle ouders willen hun kind laten testen en niet elke besmette leerling wordt gemeld. Vrijdagmiddag is uit onderzoek gebleken dat het om de Britse variant gaat.

Opvallend
In de twee weken dat de basisscholen weer open zijn geweest, zijn er geregeld scholen gesloten en klassen in quarantaine gegaan. Daar kijkt gezondheidsdienst RIVM niet van op: de Britse variant is besmettelijker, ook voor kinderen. Maar de uitbraak op de Amsterdamse basisschool is opvallend.

Voor zover bekend is het voor het eerst dat juist de kleuterklassen hard geraakt zijn. Het roept nieuwe vragen op. ‘Tot nu toe gingen we ervan uit dat jonge kinderen geen belangrijke rol spelen in de verspreiding van het coronavirus’, zegt directeur De Haan. ‘Daar heb ik nu mijn vraagtekens bij.’

Of de besmettingen onder kleuters harder gaan dan tot nu toe werd gedacht, kan het RIVM nog niet zeggen. ‘In theorie kan dat uiteraard’, aldus een woordvoerder. Wel zijn met de heropening van de basisscholen de richtlijnen voor kinderen onder de 13 aangepast. Bij verkoudheidsklachten moeten ook zij thuisblijven en zich laten testen.

Het RIVM ziet sindsdien dan ook een stijging van het aantal positieve gevallen onder kinderen.

Voor grote conclusies is het nog te vroeg, zegt kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning. ‘Het is in elk geval een misverstand dat heel jonge kinderen niet positief getest kunnen worden.

Maar hoe jonger het kind, hoe moeilijker klachten te herkennen zijn. Soms heeft een besmet kind diarree of hoofdpijn: geen klachten waarbij je meteen aan corona denkt.’

Om te bepalen of er iets meer aan de hand is op de Amsterdamse school, is het belangrijk goed naar de besmettingsroute te kijken, beklemtoont Bruijning. ‘Is het virus van leerling op leerling overgebracht of van leerkracht op leerling? Ik vermoed het tweede, want kinderen veroorzaken zelden een superspread-event.’

Aanvankelijk maakte moeder Zippy Klumperbeek zich geen grote zorgen toen de schooldirectie alle ouders een mailtje stuurde met de mededeling dat de juf positief was getest op corona.

Tot het ene na het andere coronageval in de ouderapp werd gemeld. ‘Ook onze coronaboy, zoals we mijn zoontje van 4,5 jaar thuis inmiddels noemen, testte positief.’

Toen Klumperbeek, haar partner en twee tienerdochters zich daarna lieten testen op corona, bleken ook zij besmet. Haar gezin maakt het goed, zegt ze. ‘Het virus heeft ons mild getroffen.’

Klumperbeek herinnert zich dat haar zoontje begon te snotteren op de dag dat de juf zich ziek meldde. Omdat de school geen vervanging voor de uitgevallen juf kon vinden, moest de klas noodgedwongen thuisblijven. En anders, zegt Klumperbeek, had ze haar kind toch al thuisgehouden vanwege zijn snotneus.

‘Vanaf nu zullen we als school nog strenger moeten zijn op ieder snottebelletje’, zegt directeur De Haan. ‘Maar ook daarmee voorkom je besmettingen niet. Als een kind ’s avonds verkouden wordt, is het de dagen daarvoor misschien al besmettelijk geweest.’

Van de GGD mag de Basisschool Oostelijke Eilanden na de vakantie weer open. Het hoofdgebouw blijft twee dagen langer dicht. ‘Voor alle zekerheid', zegt De Haan.

‘Terugkijkend denk ik: ik heb begin februari alles gedaan wat ik kon om te zorgen dat iedereen weer veilig naar school kon. Maar deze uitbraak heb ik uiteindelijk niet weten te voorkomen.’
[verwijderd]
0
quote:

DurianCS schreef op 26 februari 2021 21:37:

[...]
Maar wat de regering verweten was dat was juist dat ze wel de Tweede Kamer hadden geraadpleegd. Omdat ze daar de tijd voor genomen hadden was er blijkbaar geen sprake van nood (in mijn ogen een idiote redenering, maar dat terzijde).
Raadplegen is wat anders dan instemming vragen en ik ben het eens met de rechter die stelde dat er geen nood is, je mag volgens mij als regering ook niet zelf een noodsituatie creëren en dan die noodsituatie gebruiken om zonder instemming van het parlement de grondwet te beperken. Ik vind het hele gebeuren erg kwalijk. Er was tijd genoeg om de lockdown met instemming van het parlement in wetgeving om te zetten.
leek2018
0
Gisteren kreeg een arts op TV de gelegenheid om te pleiten voor het voorlopig niet vaccinneren van personen die corona hebben gehad. Op zich een verstandige en te verwachte opmerking. Maar volgens mij wordt dan de privacy met voeten getreden en zal de bereidheid om zich te laten testen behoorlijk afnemen. Je zal maar foutief positief getest worden en dan kan je voorlopig fluiten naar een vaccinatie.
[verwijderd]
1
Op vandaag heeft/krijgt iedereen Corona/Covid, je hoort niks meer vd gewone Griep ..raar, en btw het is maar goed dat de jonge kinderen besmet worden zo bouwen ze al heel vroeg weerstaand ertegen op, op een "Griep" die nu elk jaar gaat terugkomen.
DurianCS
1
quote:

pacman schreef op 27 februari 2021 10:23:

Op vandaag heeft/krijgt iedereen Corona/Covid, je hoort niks meer vd gewone Griep ..raar, en btw het is maar goed dat de jonge kinderen besmet worden zo bouwen ze al heel vroeg weerstaand ertegen op, op een "Griep" die nu elk jaar gaat terugkomen.
De gewone griep wordt geweldig goed onderdrukt door alle anti-corona maatregelen. Lijkt me een bewijs voor de effectiviteit van deze maatregelen.
Hoppschwiiz
1
quote:

DurianCS schreef op 27 februari 2021 10:45:

[...]
De gewone griep wordt geweldig goed onderdrukt door alle anti-corona maatregelen. Lijkt me een bewijs voor de effectiviteit van deze maatregelen.
Je hebt geen ongelijk, maar voor de lange termijn houdbaar zijn die maatregelen natuurlijk niet. Als we met z’n allen in een cleanroom gaan leven worden we vast nooit meer ziek door bacterie- en/of virus infecties. Maar gezelliger wordt het zeker niet! En wat is er mis met het gegeven dat de mens vroeg of laat sterft? Als je een beetje je hersens gebruikt en goed met je lichaam omgaat kun je nog steeds heel oud worden.

Zoals al eerder geschreven is het belangrijk dat de mens met z’n tengels van de groene longen rond de evenaar afblijft. Maar dat zal wishful thinking zijn, vrees ik
[verwijderd]
1
Ik maak me toch weer zorgen, er komen weer lockdowns terug, cijfers stijgen weer, Parijs wil in totale lockdown/uitgaansverbod, landen als een Auckland, Belgie, Frankrijk gaan weer vernauwen.

Gisteren in ons landje ook weer >5k gevallen.

Heb vernomen van enkele personen die het afgelopen twee weken van nabij hebben meegemaakt.

"Je wordt er echt doodziek van, zeer ingrijpend, het is niet zomaar een verkoudheidje"

Toch weer een wake up call terwijl het juist weer mooier weer wordt.
Gaat het dan toch echt 2 jaar duren waar de kenners over spreken? het vooruitzicht hierop is onrealistisch en mentaal zeer moeilijk te bevatten.
optietrader
0
"weer" zorgen? Ik nog steeds hoor, en vooral wanneer ik steeds meer berichten lees dat de horeca, de sportscholen, marktkooplui enz. bewust tegen alle regels in weer open willen gaan? Ik houd m`n hart vast welke ellende er dan weer boven ons hoofd hangt.
[verwijderd]
0
Ik ben bang dat de aanstaande verkiezingen een grote rol spelen in het beleid. Het is weer de tijd van cadeautjes dus strengere maatregelen willen ze niet nemen. Na de verkiezingen wordt het weer puinruimen ben ik bang.
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 26 februari 2021 17:20:

[...]

Men begon met 20.000 prikken per dag in Januari. Werd opgevoerd naar 40.000 prikken per dag en afgelopenlopen week naar 50.000. Nu dus zo'n 67.000 prikken.

Waarde van vrijdag 26 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

1.236.192

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties

818.242 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met donderdag 25 februari

97.551 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met donderdag 25 februari

270.803 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met donderdag 25 februari

49.596 gezet in huisartsenpraktijken
Berekend aantal tot en met donderdag 25 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
Waarde van zaterdag 27 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

1.285.742

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

837.044 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met vrijdag 26 februari

97.551 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met vrijdag 26 februari

288.228 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met vrijdag 26 februari

62.919 gezet in huisartsenpraktijken
Berekend aantal tot en met vrijdag 26 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
ff_relativeren
0
Dames en Heren, de Europese Corona-getallen laten voor het eerst in 2021 een ommekeer zien. Misschien is het incidenteel, of misschien zien we een keerpunt : Het sterfte-percentage tegenover de besmettingen is aan het afnemen !!

Vorige week : 8 landen gelijk % gebleven, 19 landen een hoger sterfte % en 13 een lager %.
Deze week : 6 landen gelijk % gebleven , 09 landen een hoger sterfte % en 25 een lager %.

De percentages besmettingen (steeds afgezet tegen 1 week eerder) blijven nog wel stevig oplopen in Europa. In de bijlage de tabel-update met de Europese landen, bijgewerkt t/m 27 februari 2021 :

Bijlage:
Beperktedijkbewaking
3
Nog afgezien van het feit dat NL bij het vaccineren achterloopt bij vele andere westerse landen, moet je vaststellen dat het vaccinatiebeleid zwalkt en zeer onlogisch is.

Ik heb een tamelijk agressief verlopende vorm van kanker en ben na vier weken behoorlijk moe en beroerd makende chemo en bestralingen aan het bijkomen. Moet nu binnen een maand weer conditie opbouwen voor de volgende stap: een zware operatie die bij succes vele jaren aan mijn leven kan toevoegen.

Maar voor die operatie moet ik 100% fit zijn, zegt de chirurg. Covid kan ik er nu absoluut niet bij hebben. Op zich overleef ik dat denk ik wel, maar het herstel daarvan zou op mijn leeftijd best lang kunnen duren en die tijd gunt de kanker me niet.

Tot mijn stomme verbazing – en niet alleen van mij – krijgen mensen zoals ik geen enkele prioriteit binnen het vaccinatieschema van de regering. Zelfs niet binnen mijn leeftijdsgroep (60-75).

Personen tussen 60 en 64 gingen voor omdat het Astra Zeneca vaccin juist voor hen effectief zou zijn, iets wat overigens een halve waarheid bleek te zijn. Nu lees ik over mensen met obesitas. Geen bezwaar, maar ik dan? Mij dunkt dat ik een behoorlijk serieuze 'indicatie' heb.

Mensen voor wie Covid-19 vanwege een onderliggende kwaal fataal kan zijn, moeten ongeacht hun leeftijd snel aan de beurt komen!

Ter info: volgens mijn specialisten en ook het RIVM kunnen mensen die voor kanker behandeld worden zonder enig bezwaar gevaccineerd worden. Het wordt alleen afgeraden in de 4 of 5 dagen voor een operatie, maar dat had ik zelf ook al bedacht.
luchtschip
1


U.S. issues emergency use authorization for Johnson & Johnson's one-shot COVID-19 vaccine

twitter.com/BNODesk/status/1365803122...

Johnson & Johnson vaccine (Janssen, Leiden), behoeft slechts 1 injectie en heeft geen restrictie op bewaren tegen lage temperatuur.Is 3 maanden houdbaar bij een temperatuur van 2 tot 8 graden celsius.
Het bedrijf levert het vaccin tegen kostprijs (on a not-for-profit basis for emergency pandemic use, pending regulatory authorizations.)

72% Effective in the US and 66% Effective Overall at Preventing Moderate to Severe COVID-19, 28 Days after Vaccination

85% Effective Overall in Preventing Severe Disease and Demonstrated Complete Protection Against COVID-19 related Hospitalization and Death as of Day 28

Protection Against Severe Disease Across Geographies, Ages, and Multiple Virus Variants, including the SARS-CoV-2 Variant from the B.1.351 Lineage[1] Observed in South Africa

www.jnj.com/johnson-johnson-announces...

Ter verduidelijking :

"emergency use"

The Pfizer and Moderna vaccines are also on an "emergency use" authorization. Most likely all of these will eventually be fully approved, but that takes another few years.

ff_relativeren
1
Beste @ Beperktedijkbewaking,

Probeer om vol te houden ! Online wordt er met je meegeleefd. De toename van Corona-besmetting gaat langzaam in Nederland. Vorige week 6,2% van de populatie en deze week 6,4% van de populatie. Slechts 0,2% per week. Dat is over een maand (tot aan jouw operatie) slechts 0,8% toename op de populatie.

Je hebt dus een hele goede kans dat je er van vrij blijft ! @ Beperktedijkbewaking, rond welke datum eind maart mogen we aanmoedigingen voor je op het forum plaatsen ? (misschien 1 of 2 dagen voor de operatie ? Geef maar een datum door !)

Hartelijke groeten !
Ronald Engels
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 28 februari 2021 01:12:

Nog afgezien van het feit dat NL bij het vaccineren achterloopt bij vele andere westerse landen, moet je vaststellen dat het vaccinatiebeleid zwalkt en zeer onlogisch is.

Ik heb een tamelijk agressief verlopende vorm van kanker en ben na vier weken behoorlijk moe en beroerd makende chemo en bestralingen aan het bijkomen. Moet nu binnen een maand weer conditie opbouwen voor de volgende stap: een zware operatie die bij succes vele jaren aan mijn leven kan toevoegen.

Maar voor die operatie moet ik 100% fit zijn, zegt de chirurg. Covid kan ik er nu absoluut niet bij hebben. Op zich overleef ik dat denk ik wel, maar het herstel daarvan zou op mijn leeftijd best lang kunnen duren en die tijd gunt de kanker me niet.

Tot mijn stomme verbazing – en niet alleen van mij – krijgen mensen zoals ik geen enkele prioriteit binnen het vaccinatieschema van de regering. Zelfs niet binnen mijn leeftijdsgroep (60-75).

Personen tussen 60 en 64 gingen voor omdat het Astra Zeneca vaccin juist voor hen effectief zou zijn, iets wat overigens een halve waarheid bleek te zijn. Nu lees ik over mensen met obesitas. Geen bezwaar, maar ik dan? Mij dunkt dat ik een behoorlijk serieuze 'indicatie' heb.

Mensen voor wie Covid-19 vanwege een onderliggende kwaal fataal kan zijn, moeten ongeacht hun leeftijd snel aan de beurt komen!

Ter info: volgens mijn specialisten en ook het RIVM kunnen mensen die voor kanker behandeld worden zonder enig bezwaar gevaccineerd worden. Het wordt alleen afgeraden in de 4 of 5 dagen voor een operatie, maar dat had ik zelf ook al bedacht.

===========================

Beperktedijkbewaking,

Veel sterkte toegewenst, ik leef met je mee en je gezin!

M.v.g. Ronald
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,76  -5,60  -0,65%  15:33
 Germany40^ 17.733,40 -0,58%
 BEL 20 3.822,90 -0,10%
 Europe50^ 4.919,79 -0,34%
 US30^ 37.800,53 -0,56%
 Nasd100^ 17.319,79 -1,30%
 US500^ 5.004,70 -0,88%
 Japan225^ 37.468,48 -1,40%
 Gold spot 2.383,73 +0,18%
 EUR/USD 1,0675 +0,29%
 WTI 82,15 +0,09%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +2,67%
WDP +2,56%
Heineken +1,61%
Pharming +1,61%
Vopak +1,47%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
ADYEN NV -2,87%
Fugro -2,81%
FASTNED -2,71%
AMG Critical ... -2,61%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront