Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 28 februari 2021 12:36:

[...]
Niet dat elke weekdag 4x voorkomt met de maandag als 1e weekdag. Ik had iets duidelijker moeten zijn.
Dat is elk (niet schrikkel) jaar zo als het op 1 febr. maandag is, bijv. 2010.
het zwaard
0
leek 2018:Door al die praatprogramma's worden we mentaal gek gemaakt. Incidentele gevallen worden veralgemeniseerd. Neem bijvoorbeeld de uitkomsten van de gemiddelde Nederlander. Hij heeft 3x per maand sex. Nu schijnt Corona invloed te hebben op het sex leven van mensen. Ik moet er om lachen..

Zo zouden er wel eens meer Nederlanders kunnen bijkomen , dan aanvankelijk gedacht.
Kunnen we misschien over weer een teveel aan sex beginnen zeuren. Het is blijkbaar nooit goed in dit landje.
leek2018
1
quote:

het zwaard schreef op 28 februari 2021 12:48:

leek 2018:Door al die praatprogramma's worden we mentaal gek gemaakt. Incidentele gevallen worden veralgemeniseerd. Neem bijvoorbeeld de uitkomsten van de gemiddelde Nederlander. Hij heeft 3x per maand sex. Nu schijnt Corona invloed te hebben op het sex leven van mensen. Ik moet er om lachen..

Zo zouden er wel eens meer Nederlanders kunnen bijkomen , dan aanvankelijk gedacht.
Kunnen we misschien over weer een teveel aan sex beginnen zeuren. Het is blijkbaar nooit goed in dit landje.

Waarom is het nooit goed? Iedereen spiegelt zich aan de "waarheden", die in de praatprogramma's genoemd worden en dan vindt iedereen zich tekort gedaan.
asti
1
quote:

josti5 schreef op 28 februari 2021 12:38:

[...]

Je mist de boodschap weer eens, astinix.
O o o: dat begrijpend lezen...
Misschien mis jij de boodschap.
Kees1
0
quote:

Plein777 schreef op 28 februari 2021 11:46:

Uit de volkskrant:

10:18
Britten: AstraZeneca-vaccin werkt wél bij 65-plussers
Een dosis van het Biotech- of Oxford-vaccin reduceert de kans op een ziekenhuisopname wegens corona met meer dan 90 procent. Dat is gebleken uit cijfers in het Verenigd Koninkrijk. Het Oxford-vaccin van AstraZeneca is volgens deze cijfers effectiever dan Pfizers Biotech, terwijl het goedkoper is. Twee weken geleden toonde een onderzoek van de Universiteit van Edinburgh het succes van de vaccins al aan. Bij AstraZeneca ligt de reductie van het aantal ernstig zieken op 95 procent. Het aantal 85-plussers dat op de intensive care is beland, is tot nul gereduceerd.

De resultaten zouden aantonen aan dat het middel van AstraZeneca goed werkt bij 65-plussers. Enkele weken geleden liet de Franse president Emmanuel Macron weten dat het niet goed zou werken bij deze leeftijdscategorie. De vaccinatiescepsis is hoog in Frankrijk. In Duitsland hebben de autoriteiten het verstrekken van het AstraZeneca-vaccin aan 65-plussers verboden. Afgelopen week beweerde Angela Merkel (66) nog dat ze niet van plan is dit vaccin te nemen.

In het Verenigd Koninkrijk nadert het aantal mensen dat gevaccineerd is de 20 miljoen. Vrijwel alle 65-plussers hebben inmiddels hun eerste prik gehad. Koningin Elizabeth riep haar onderdanen afgelopen week op te denken aan anderen en gehoor te geven aan uitnodigingen voor een vaccinatie.

VK-correspondent Patrick van IJzendoorn
Ik denk dat het daarom verstandig is het AstraZeneca vaccin niet te nemen. Hier is teveel onduidelijkheid over. Over enige tijd worden we overspoeld met vaccins en kun je gewoon kiezen.
BeursWolff
0
quote:

Kees1 schreef op 28 februari 2021 14:34:

[...]

Ik denk dat het daarom verstandig is het AstraZeneca vaccin niet te nemen. Hier is teveel onduidelijkheid over. Over enige tijd worden we overspoeld met vaccins en kun je gewoon kiezen.

Dan mag je er vind ik ook flink voor gaan betalen. Expres het corona virus door laten gaan, egoïstisch alleen zodat jij kan kiezen.
Rowi62
0
We gaan er allemaal flink voor betalen. Ik weet wat ik moet doen. Spaarsaldo weg van de bank.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

ff_relativeren schreef op 28 februari 2021 01:26:

Beste @ Beperktedijkbewaking,

Probeer om vol te houden ! Online wordt er met je meegeleefd. De toename van Corona-besmetting gaat langzaam in Nederland. Vorige week 6,2% van de populatie en deze week 6,4% van de populatie. Slechts 0,2% per week. Dat is over een maand (tot aan jouw operatie) slechts 0,8% toename op de populatie.

Je hebt dus een hele goede kans dat je er van vrij blijft ! @ Beperktedijkbewaking, rond welke datum eind maart mogen we aanmoedigingen voor je op het forum plaatsen ? (misschien 1 of 2 dagen voor de operatie ? Geef maar een datum door !)
Bedankt voor de sterktewensen (Ronald en anderen ook).
Ja, ik weet het, als je voorzichtig bent is de kans om door corona besmet te worden klein. En ik ben voorzichtiger dan voorzichtig. Geen bezoek onlangs op mijn verjaardag. Dochter in Melbourne sowieso niet, zoonlief en kleinzoon ook niet ivm een 'gevalletje' op zijn werk. Wel veel kaartjes, bloemen en telefoontjes.
De enige die af en toe binnenkomt en soms boodschappen doet is een goede vriendin die maanden in Engeland gewerkt heeft en daar al gevaccineerd is (daar wel!).

De operatiedatum staat nog niet vast. Er volgt eerst nog een CT-scan om te kijken of er intussen uitzaaiingen ontstaan zijn. Zoja, dan gaat de operatie niet door en gaat de curatieve behandeling over in een palliatieve, maar dat is niet erg waarschijnlijk. En vlak voor de (elke) operatie is er natuurlijk nog de bekende pre-operatieve screening.

Ik moet eind maart standby zijn, hoor het ivm andere patiënten, spoedgevallen of onverhoopte uitval van personeel mogelijk pas 3-5 dagen van te voren. Dat hun planning ingewikkeld is valt te begrijpen als je weet dat ze er met een heel team bijna 8 uur mee bezig zijn.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Jager63 schreef op 28 februari 2021 05:52:

Zit in hetzelfde schuitje als jij. De regels worden rigide nageleefd ...
Ook sterkte dan.

De regels zijn niet alleen rigide, ze zijn niet transparant en volstrekt onlogisch. Zie ook mijn volgende post.

[verwijderd]
0
quote:

leek2018 schreef op 28 februari 2021 12:36:

[...]
Niet dat elke weekdag 4x voorkomt met de maandag als 1e weekdag. Ik had iets duidelijker moeten zijn.
Ook dat is niks bijzonders, kans van 1 op zeven.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Kleintje66 schreef op 28 februari 2021 09:28:

[...]
Helaas is de regering niet bezig met het beschermen van kwetsbare mensen maar met het vaccineren van de groepen die het grootste deel van de IC bezetten. Gevolg is dat mensen met een vrij zeldzame ziekte die hoog risico lopen gewoon de klos zijn. Kun je niet iets regelen via het Duitse ziekenhuis?

Succes met het vervolg traject.
Inderdaad wil men de IC's ontzien. Daarom worden mensen met obesitas nu met voorrang gevaccineerd.

Maar waarom wil men zoveel mogelijk IC-bedden vrijhouden? Voor de reguliere zorg!
Dus voor mensen zoals ik die een zware operatie moeten ondergaan, waarbij je een dag op de IC zal liggen maar bij complicaties veel langer. Als ik nu Covid krijg wordt niet alleen mijn overlevingskans kleiner maar zal ik vermoedelijk ook langer op de IC liggen. Dit om meerdere redenen:
1. De operatie zal uitgesteld worden waardoor de periode tussen de chemo + bestraling en de operatie te lang gaat worden. Dat leidt tot de vorming van taai littekenweefsel op de bestraalde plekken, wat de operatie gecompliceerder maakt zo is me verteld.
2. Ondanks het uitstel zal mijn conditie na Covid niet optimaal zijn, waardoor de kans op complicaties en dus langer verblijf op de IC toeneemt.
3. Een van de mogelijke complicaties is onvoldoende inwendige wondheling (maag moet vastgroeien aan restant slokdarm). Dat kan leiden tot een tweede 'hersteloperatie'. Tel uit je winst.

Wie het snapt mag het zeggen. En ik ben de enige niet. Zag een docu over jongere mensen (zeg 25-50) met een ernstige kwaal waarvoor Covid hoogstwaarschijnlijk het einde zou betekenen. Deze mensen komen nauwelijks buiten en leven (met hun huisgenoten) als kluizenaars. Ook zij worden niet met voorrang gevaccineerd. Wel binnen hun leeftijdsgroep, maar pas als die groep aan de beurt is en dat is pas over maanden. In mijn leeftijdsgroep (65-75) krijgen mensen met een 'indicatie' helemaal geen prioriteit.

Ik begrijp nu waarom de regering hun 'vaccinatieschema' niet nader motiveert. De conclusies en gevolgen zijn zo cru dat men er liever vaag over doet.

Mijn mening over de gladpratende veelbelover min. de Jonge is inmiddels tot ver onder het nulpunt gedaald. De vorige week ergerde ik me ook weer kapot. Hij zei druk bezig te zijn om quartantaine voor binnenkomende reizigers uit risicolanden op Schiphol eindelijk eens verplicht te maken, maar dat dergelijke regelgeving juridisch gecompliceerd is. Hij heeft heeft er potverdrie 10 maanden de tijd voor gehad!
De man is geboren met een slok haarlemmerolie in zijn keel.

P.S. Dat Duitse ziekenhuis is van toepassing op Henk Hesel (zie zijn post van vandaag). Ik woon nogal ver van Duitsland af.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Henk Hesel schreef op 28 februari 2021 09:45:

...
Ik wens je heel veel kracht en sterkte in de strijd tegen je ziekte BDB.
Dank je, jij ook. Hoe gaat het inmiddels met je daar in Duitsland?

[verwijderd]
0
"P.S. Dat Duitse ziekenhuis is van toepassing op Henk Hesel (zie zijn post van vandaag). Ik woon nogal ver van Duitsland af."

Sorry even een vergissing. Mijn advies is in elk geval om te gaan bellen, huisarts desnoods via de behandelend arts. Als er ergens vaccins over zijn heb je altijd een kansje dat iemand hem je wil geven. (officieel moet je niet gaan bellen maar er zijn toch al wat individuele uitzonderingen her en der). Nooit bang zijn brutaal te worden gevonden als het om deze dingen gaat, verwacht dat iedereen begrip heeft voor jouw situatie.

Helaas heb ik twee jaar geleden mijn vrouw op veel te jonge leeftijd verloren aan kanker. Ze had al uitzaaiingen naar cruciale organen voordat ze klachten had (behalve wat moeheid). Nog geen 6 maanden later was ze overleden. Ik heb me nog nooit zo machteloos gevoeld.

Zelf ken ik ook mensen die niet meer naar buiten durven, mensen met kinderen waarvan de ouders niet naar buiten durven ivm de kinderen. Veel patiëntenorganisaties doen niets anders dan maar aandacht vragen maar niets lijkt te helpen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

whammy schreef op 28 februari 2021 10:31:

[...]
Bij een goede vriendin ( 61) is ook onlangs een agressieve kanker ontdekt. Bij haar gebeurde het omgekeerde . Haar behandelde arts zei tegen haar dat zij contact met de huisarts op moest nemen om op de urgentielijst te komen en zo is het ook gebeurd en is zij inmiddels gevaccineerd.
Dat verbaast me. Kan het zijn omdat zij in de 'bevoorrechte' groep 60-64 valt waarvoor het (met mondjesmaat beschikbare ) AstraZeneca vaccin aanbevolen werd?

Mijn huisarts zei me een week of vier geleden dat de regels streng waren en dat hij niet het recht had om zelf urgenties te bepalen. Ik ga hem deze week weer bellen of hij inmiddels wat vrijer mag handelen.
Het ziekenhuis mag patiënten - hoe urgent ook - evenmin inenten.

Henk Hesel
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 28 februari 2021 17:44:

[...]
Dank je, jij ook. Hoe gaat het inmiddels met je daar in Duitsland?

Heb net 3 weken in het ziekenhuis gelegen voor mijn 1e operatie.
Over 6 weken volgt de 2e operatie.
Dan moet ik schoon zijn.

josti5
0
Goed, weer van je te horen, Han!
Uiteraard succes en sterkte!

Dat vaccinatieproces is slechts gebaseerd op het zo veel mogelijk voorkomen van ziekenhuis-IC/opnames tgv corona.
Zie ook mijn bericht over de niet-gevaccineerde verpleegkundige, werkzaam op een niet corona-afdeling.

Het is zuur voor je - hopelijk kom je snel aan de beurt!

Schrale troost: mijn vrouw en ik hebben óók nog geen shot gekregen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

asti schreef op 28 februari 2021 11:50:

[...]
Zij wordt wel degelijk ingeënt, als zij dat wenst. Kwestie van op haar beurt wachten.
Flauw hoor.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Hoppschwiiz schreef op 28 februari 2021 12:30:

@Beperktedijkbewaking Allereerst wens ik je alle mazzel en voorspoed toe en hoop ik dat je nog minstens een jaar of 15 aan je leeftijd gaat toevoegen. Ook geholpen door de toch immer voortschrijdende wetenschappelijke kennis.
...
Terugkomend op jouw vaccinatieverhaal: is het niet zo dat als je in een chemotraject zit, het afweermechanisme enorm verzwakt wordt en je daardoor veel meer risico loopt op complicaties na het toedienen van een vaccin? (Maar natuurlijk zeker ook door een besmetting met Sars-Cov2).
Ik teken al voor 10 jaar, al zou 15 jaar mooi zijn. Veel langer hoeft nou ook weer niet, ik heb geen zin om een geluierde en betuttelde hoogbejaarde in een verpleegtehuis te worden.

Ter info: de 5-jaars overlevingskans voor mijn categorie operabele patiënten is 55%. Voor tachtigers is die kans vanzelfsprekend lager (maar die zijn vaak te zwak om nog geopereerd te kunnen worden), voor jongeren hoger. Van de 45% die de 5 jaar niet haalt zal het merendeel al binnen 1 à 3 jaar overlijden.
Met alleen chemo en bestraling maar zonder operatie is de gemiddelde 5-jaars overlevingskans 25%.

Verder: het valt wel mee met die 'door chemo verzwakte afweer' tegen corona. Weliswaar daalt het aantal witte bloedlichaampjes dan drastisch (in mijn geval met 75% aan het eind van de chemo), waardoor je afweer tegen bacteriële infecties sterk afneemt, maar Sars-Cov2 is een virus.

Wel kan het zijn dat door de chemo verzwakte algehele conditie je weerstand tegen virusinfecties wat doet afnemen, of dat je er in zo'n geval langer ziek door blijft. Maar een vaccin is niet het virus zelf, slechts een afgezwakte vorm of een look-a-like ervan.

Op de sites van het RIVM en het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis is uitgebreide documentatie te vinden over het feit dat vaccinatie bij kanker of kankerbehandeling geen kwaad kan.
Wel kan de effectiviteit van een vaccin minder zijn. Het AvL doet momenteel uitgebreid onderzoek naar die effectiviteit bij verschillende vormen van kanker(behandeling).

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 28 februari 2021 12:30:

@Beperktedijkbewaking
...
Ik heb altijd met plezier jouw één-tweetjes met Roloff op het ASML forum gelezen. Techneuten aan de bal ;-)
...
Gisteren werd ik door toeval herinnerd aan een zeer positief verhaal over de geschiedenis en de 'moat' van ASML dat ik in augusts 2018 als commentaar op seekingalpha plaatste. Ik geloof dat ik dat toen ook op het ASML-forum gemeld heb, maar kan ik jou een plezier doen het alsnog integraal naar het ASML-forum te kopiëren? Of zou herhaling van een nu licht verouderd stuk teveel van het goede zijn?

luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 27 februari 2021 19:22:

[...]

Waarde van zaterdag 27 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

1.285.742

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

837.044 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met vrijdag 26 februari

97.551 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met vrijdag 26 februari

288.228 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met vrijdag 26 februari

62.919 gezet in huisartsenpraktijken
Berekend aantal tot en met vrijdag 26 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
Waarde van zondag 28 februari · Bron: RIVM, LNAZ & GGD-GHOR

Aantal gezette prikken

Berekend aantal

1.319.008

Dit getal is een rekenkundige aanname van hoeveel prikken in totaal zijn gezet. De GGD-cijfers worden gemeld door de GGD-GHOR en de ziekenhuiscijfers door het LNAZ. Voor de langdurige zorginstellingen maakt het RIVM een berekening door te kijken naar hoeveel vaccins er zijn bezorgd bij priklocaties.

855.368 gezet door GGD'en
Gemeld aantal tot en met zaterdag 27 februari

97.551 gezet in ziekenhuizen
Gemeld aantal tot en met zaterdag 27 februari

303.170 gezet in langdurige zorginstellingen
Berekend aantal tot en met zaterdag 27 februari

62.919 gezet in huisartsenpraktijken
Berekend aantal tot en met zaterdag 27 februari

coronadashboard.rijksoverheid.nl/land...
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 1358 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront