SNS Reaal « Terug naar discussie overzicht

Breaking News SNS

956 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

Hps240 schreef op 19 februari 2021 11:04:

In mijn bericht van 16/02 j.l heb ik een afbeelding geplaatst van shorts die waardeloos verklaart zijn, is een afbeelding maar zijn er in totaal 10.000. Kan toch niet zomaar! En geleende aandelen doe ik niet in.
Als je nu gewoon zegt dat je sprinter shorts hebt gekocht, dan wordt je verhaal wat duidelijker.
[verwijderd]
0
Oké, even voor alle duidelijkheid, kocht destijds sprinters ,15.000 sns short 1, in 2014 een jaar na neutralisatie worden er 2x 5.000 (10.000 totaal) gelicht als waardeloos, de overige 5.000 staan nog steeds in mijn portefeuille
objectief
0
quote:

Hps240 schreef op 19 februari 2021 11:26:

Oké, even voor alle duidelijkheid, kocht destijds sprinters ,15.000 sns short 1, in 2014 een jaar na neutralisatie worden er 2x 5.000 (10.000 totaal) gelicht als waardeloos, de overige 5.000 staan nog steeds in mijn portefeuille
Waarom ben je in 2014 met die lichting akkoord gegaan en/of hierop niet gereageerd?
Was het toen terecht en nu (plotseling) niet meer?
Neem contact op met de Bank zelf; de service van Binck is m.i. prima.
shaai
1
quote:

Hps240 schreef op 19 februari 2021 11:04:

In mijn bericht van 16/02 j.l heb ik een afbeelding geplaatst van shorts die waardeloos verklaart zijn, is een afbeelding maar zijn er in totaal 10.000. Kan toch niet zomaar! En geleende aandelen doe ik niet in.
zijn niet per se waardeloos verklaard, maar gelicht, elders heb ik mijn reply mail van Binck indertijd al geplaatst (Norther Rock of die andere) waarbij Binck zegt dat lichting niet betekent dat zij niet weten dat het van jou is, als er ooit nog uitkering komt; kan geen kwaad om dat natuurlijk wel in de gaten te houden zoals je nu doet.
In de sterren staat geschreven
0
Als je een sprinter koopt long of short dan doet ING ook iets met de onderliggende stukken. Daarvoor betaal je financieringskosten las ik. Hoe verhoudt zich dat tot de uitspraak dat de waarde van een aandeel €0,00 is?
Pinoooo
0
www.veb.net/artikel/08034/0-cent-per-...

Vanaf 2013 is geprocedeerd over de waarde van de onteigende SNS effecten. Met de beschikking van de Ondernemingskamer van vandaag is eindelijk duidelijkheid over de waarde per aandeel: 0,0 euro cent. Er is wel een vergoeding vastgesteld voor (achtergestelde) obligaties en andere effecten van in totaal ruim 804 miljoen euro.

In de schadeloosstellingsprocedure werd de waarde van de SNS-effecten (zowel de onteigende aandelen als de eveneens onteigende obligaties en andere achtergestelde effecten) bepaald op het moment van nationalisatie op 1 februari 2013. Partijen kunnen nog in cassatie gaan tegen de beschikking van de Ondernemingskamer. De VEB bestudeert op dit moment de beschikking en zal later besluiten of zij al dan niet in cassatie gaat.

De waardebepaling van de SNS effecten op 1 februari 2013 staat los van andere vorderingen tot schadevergoeding van gedupeerde SNS aandeelhouders. De VEB is al eerder een enquêteprocedure gestart zodat onderzoek kan worden gedaan naar mogelijk wanbeleid bij SNS voorafgaand aan de nationalisatie.

VEB-directeur Paul Koster: “De vaststelling van de waarde van 0 cent per SNS-aandeel op 1 februari 2013 is, ruim 8 jaar na onteigening, moeilijk te verteren. Ik ben blij dat de obligatiehouders wel nog een vergoeding krijgen. De VEB is zeer kritisch op het handelen van de betrokken bestuurders, commissarissen en accountant voorafgaand aan de onteigening. Zij hebben mogelijk een onjuist beeld gegeven van de situatie bij SNS in de jaren voor de onteigening. Dat bleek alleen al uit de laatst bekende beurskoers van 84 cent per aandeel. Wij kijken uit naar de uitkomsten van het enquêteonderzoek. Dan zal meer duidelijk worden over het handelen van de betrokken partijen. Als het onderzoek daar aanleiding toe geeft zullen wij zeker tegen de betrokken partijen procedures starten om schadevergoeding voor de gedupeerde SNS effectenbezitters te vorderen”.

In de beschikking is de volgende waarde per effect vastgesteld:

gewone aandelen SNS Reaal; € 0

aandelen B SNS Reaal; € 0

Stichting Beheer SNS Reaal Core Tier 1 securities; € 0

6.258% achtergestelde obligaties SNS Reaal; € 168.900.000

8.45% achtergestelde obligaties SNS Reaal; € 50.100.000

11.25% achtergestelde obligaties SNS Bank; € 244.900.000

5.75% achtergestelde obligaties SNS Bank; € 8.500.000

6.25% achtergestelde obligaties SNS Bank; € 204.400.000

6.625% achtergestelde obligaties SNS Bank; € 29.000.000

SNS Participatie Certificaten 3; € 51.000.000

€ 5 million 4% Floating Rate achtergestelde obligaties SNS Bank; € 3.900.000

Enquêteprocedure inzake SNS
De uitkomsten van het enquêteonderzoek zijn van groot belang in een eventuele aansprakelijkheidsprocedure. De VEB is kritisch op het handelen van de betrokken SNS bestuurders, commissarissen en de accountants die ongeclausuleerde goedkeurende verklaringen bij de jaarrekeningen hebben verstrekt.

De Ondernemingskamer heeft in 2018 drie onderzoekers benoemd die met het onderzoek zijn begonnen. De kosten van dit onderzoek, die in beginsel voor rekening van de onderzochte onderneming zijn, lopen inmiddels op tot 3 miljoen euro. De uitkomsten van het onderzoek worden in de loop van 2021 verwacht.

Uitkering laat nog op zich wachten
De houders van onteigende obligaties en effecten waaraan wel een vergoeding is toegekend, zullen nog even geduld moeten hebben voordat zij de door de Ondernemingskamer vastgestelde vergoeding ontvangen. De schadeloosstelling is pas betaalbaar vier weken nadat de beschikking van de Ondernemingskamer definitief vaststaat, zo volgt uit de wet. Ook als de Staat niet in cassatie bij de Hoge Raad gaat, hoeft de Staat dus pas na de cassatietermijn van drie maanden plus genoemde vier weken te betalen. Op zijn vroegst zal de uitkering dus pas na 8 juni 2021 plaatsvinden. Gaat de Staat (of andere partijen) in cassatie dan zal dat nog later zijn.


Media contact: Paul Coenen (adjunct-directeur VEB/advocaat), info@veb.net
Plein777
0
Iemand nog iets gelezen of gehoord, of er nog iemand in Cassatie is gegaan tegen de uitspraak van de rechter op 11 Februari 2021 ?
shaai
0
quote:

Plein777 schreef op 4 maart 2021 13:17:

Iemand nog iets gelezen of gehoord, of er nog iemand in Cassatie is gegaan tegen de uitspraak van de rechter op 11 Februari 2021 ?
Dan had t hier wel gestaan. Termijn is 3 maanden, nu nog geen eens 1 maand voorbij.
Vorige keren altijd tegen/op einde termijn.
Nog 2 maanden allicht geen nieuws te verwachten (anders dan evt via de politiek, maar die zijn nu met wat anders bezig)
voda
0
Concern achter SNS laat hoge managers beoordelen op geschiktheid

Gepubliceerd op 24 maart 2021 14:21 | Views: 364

UTRECHT (ANP) - De Volksbank, het financiële concern achter merken als SNS en RegioBank, laat zijn dertig hoogstgeplaatste managers doorlichten op hun capaciteiten en geschiktheid. Door deze stap hoopt de bank zo goed mogelijk te kunnen werken aan zijn onlangs aangekondigde nieuwe strategie, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

Volgens de zegsman is zo'n doorlichting heel normaal als een bedrijf een nieuwe strategie heeft gepresenteerd. De stap zou niets te maken hebben met de onrust die afgelopen maanden speelde in de top van de Volksbank. Financieel directeur Pieter Veuger werd ontslagen terwijl hij nog maar enkele maanden in dienst was. Later vertrok ook operationeel directeur Mirjam Verhoeven, na meningsverschillen over de gang van zaken, het te voeren beleid en de te volgen koers.

De kwestie lag gevoelig, omdat de bank nog altijd in staatshanden is. De Volksbank liet al uitgebreid onafhankelijk onderzoek doen naar de verstoorde verhoudingen in de top van de bank. Die ontstonden door misverstanden over de precieze taken van directeuren. Er was incidenteel sprake van "pestgedrag", intimidatie en een "onveilige werksituatie". Onlangs kondigde president-commissaris Jan van Rutte aan de bank nog voor het aflopen van zijn tweede termijn te zullen verlaten.

De Volksbank heeft vorig jaar al een nieuwe topman gekregen. In verband met de nieuwe strategie verdwijnen de komende drie jaar 400 tot 500 banen, ruim een tiende van het personeel dat nu werkzaam is bij de bank. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten, al zullen er ook weer nieuwe banen bij komen. Het concern wil bijvoorbeeld zijn dienstverlening aan kleinzakelijke ondernemers gaan uitbreiden, en er wordt gekeken om meer financiële producten van derden aan de man te brengen. Het is daarnaast de bedoeling dat SNS meer jongeren gaat aanspreken en met RegioBank wil het concern de lokale aanwezigheid verspreid over het land verbreden.
[verwijderd]
1
8 juni 2021 lijkt een mooie dag te gaan worden voor de houders van de achtergestelde kapitaalobligaties, er lijkt geen cassatie ingesteld te gaan worden.
Of zou de landsadvocaat echt wachten tot 8 mei 2021 ?
Zowel de landsadvocaat Pels Rijcken Drooglever & Fortuyn als het Ministerie van Financiën zijn druk met andere beslommeringen.
So far so good.
Bob de Bouwer 59
1
even wachten tot de deadline is verstreken. cassatie kan heel goed begin mei kenbaar worden gemaakt
[verwijderd]
1
quote:

Ron Kerstens schreef op 18 februari 2021 17:07:

@Hps240 Dit klopt inderdaad niet. Is bij mij toen ook gebeurd maar onmiddellijk hersteld nadat ik protesteerde, staan in porto voor 0. Ik ben nu zowel bij de uitgevende bank alswel bij Binck aan de gang om het afgewikkeld te krijgen maar voorlopig lijken de short turbo’s nog niet afgerekend te worden.
[verwijderd]
1
@Ron. Ik zit in exact dezelfde positie. Ik heb SNS short turbo’s van BNP (nu NatWest) aangekocht via Binck. Misschien kunnen we gezamenlijk actie ondernemen. En er zijn vast nog wel meer beleggers met hetzelfde probleem die zich bij ons kunnen aansluiten.
[verwijderd]
1
quote:

Hercule Poirot schreef op 16 februari 2021 09:15:

Sprinters staan er nog steeds. Wellicht zijn het zoveel accounts die SNS in portefeuille hebben dat het even duurt.
@Hercule,
Heb je zin om mee te doen aan collectieve actie richting Binck, ivm SNS short turbo ?
[verwijderd]
1
quote:

Hps240 schreef op 19 februari 2021 11:26:

Oké, even voor alle duidelijkheid, kocht destijds sprinters ,15.000 sns short 1, in 2014 een jaar na neutralisatie worden er 2x 5.000 (10.000 totaal) gelicht als waardeloos, de overige 5.000 staan nog steeds in mijn portefeuille
@HPS240,
Het lijkt erop dat jij ook nog een issue hebt met Binck. Doe je mee aan een collectieve actie richting Binck ?
[verwijderd]
1
Wat iedere ontevreden belegger in SNS short turbo’s, sprinters enz alvast kan doen is een klacht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten. AFM.NL
Misschien gaan die iets doen als er veel klachten komen.
DeZwarteRidder
1
quote:

TripleJ schreef op 11 april 2021 15:15:

Wat iedere ontevreden belegger in SNS short turbo’s, sprinters enz alvast kan doen is een klacht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten. AFM.NL
Misschien gaan die iets doen als er veel klachten komen.
De AFM doet helemaal niks, alleen de VEB kan hierbij helpen.
Ron Kerstens
1
quote:

TripleJ schreef op 11 april 2021 14:49:

@Ron. Ik zit in exact dezelfde positie. Ik heb SNS short turbo’s van BNP (nu NatWest) aangekocht via Binck. Misschien kunnen we gezamenlijk actie ondernemen. En er zijn vast nog wel meer beleggers met hetzelfde probleem die zich bij ons kunnen aansluiten.
Ik vraag me alleen af bij wie we nu eigenlijk moeten wezen. Binck is duidelijk niet van plan om zich met deze kwestie bezig te houden en is ook geen tegenpartij oid. Natwest securities is wel onze tegenpartij dus waarschijnlijk moeten we hier wezen. Heb jij al contact gehad met hun ? Ik heb contact gehad met onderstaande persoon, zal morgen opnieuw een mailtje sturen met de vraag hoe we ervoor staan.

Christopher Towner
derivatives.salestrading@natwestmarkets.com

[verwijderd]
1
Ik heb contact met customer.relations@services.rbs.co.uk
Mijn klacht is al twee weken in behandeling maar geen inhoudelijke reactie tot nu toe.
Ik zal die Chris Towner ook eens aanschrijven.
[verwijderd]
1
Ik heb volgende reactie ontvangen

Op 12 apr. 2021 om 10:02 heeft NWMCrossProductSales@natwestmarkets.com het volgende geschreven:

?Hi,

Thanks for your email. We are in conversation with Euroclear Netherlands on the treatment to the physical stock that the certificates are based on but they are still waiting guidance from the agent as to how the physical stock will be dealt with. Will provide any updates as soon as we have them.

Best,

Stephanie Duhig | Fixed Income Cross Markets Sales | NatWest Markets | Mobile: +44 (0) 782 5357653 ** working from home **
956 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.705,00 -0,74%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.908,36 -0,57%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.391,13 +0,49%
 EUR/USD 1,0641 -0,03%
 WTI 82,17 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront