BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM maart 2021

1.832 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 88 89 90 91 92 » | Laatste
Kbg
0
quote:

popie schreef op 4 maart 2021 19:26:

US30.861,43 -1,30%
US500^ 3.763,87 -1,47%
Nasd100^ 12.458,06 -1,89%
S&P500[fut] 3.771,25 -1,19%
Nasd100[fut] 12.470,50 -1,67%
NasdComp 12.718,46 -2,15%
NasdTransp 5.938,80 -2,57%
S&P100 1.714,90 -1,08%
DowUtil
Het is maar dat u het weet.
Maar we zijn nergers bang meer voor. We stuwen voorts desnoods tegen die rare Amerikanen in.
innicksname
0
quote:

popie schreef op 4 maart 2021 19:26:

US30.861,43 -1,30%
US500^ 3.763,87 -1,47%
Nasd100^ 12.458,06 -1,89%
S&P500[fut] 3.771,25 -1,19%
Nasd100[fut] 12.470,50 -1,67%
NasdComp 12.718,46 -2,15%
NasdTransp 5.938,80 -2,57%
S&P100 1.714,90 -1,08%
DowUtil
Het is maar dat u het weet.
Zijn de prikjes zoek?
innicksname
0
quote:

Sarlat schreef op 4 maart 2021 19:31:

[...]

Maar we zijn nergers bang meer voor. We stuwen voorts desnoods tegen die rare Amerikanen in.
Omgekeerd volgde BAM de ontwikkeling ook niet :-)
Marinus-86
0
[verwijderd]
0
Vanmiddag positie BAM verdubbelt naar 20k stukken, 3% dalen is margin call. Duimen maar.
HenkdeV
1
quote:

Easymoneystonks schreef op 4 maart 2021 20:58:

Vanmiddag positie BAM verdubbelt naar 20k stukken, 3% dalen is margin call. Duimen maar.
Hou je ook van Russische roulette?
[verwijderd]
0
Vertrouwen in de toekomst, we staan aan de vooravond van de grootste economische boom die we ooit gezien hebben. Het is moeilijk om je niet te laten leiden door het negatieve sentiment.

Zo, ik ga weer verder met vakkenvullen.
4finance
0
quote:

HenkdeV schreef op 4 maart 2021 21:28:

[...]

Hou je ook van Russische roulette?
Ach, morgen een gehakt dagje zonder jus...... ;-)

amice
0
quote:

Easymoneystonks schreef op 4 maart 2021 21:51:

Vertrouwen in de toekomst, we staan aan de vooravond van de grootste economische boom die we ooit gezien hebben. Het is moeilijk om je niet te laten leiden door het negatieve sentiment.

Zo, ik ga weer verder met vakkenvullen.
Ik las zoiets als 3.000 miljard euro’s bijgedrukt door de ecb. Tel uit je winst
€d_Modus Vivendi
0
Miljoen nieuwe huizen in 10 jaar 'gedoemd te mislukken'

Wesley Weerts, Dave Krajenbrink

Vandaag, 01:30
Update: vandaag, 02:25

Het doel om de komende tien jaar een miljoen woningen uit de grond te stampen, is nu al gedoemd te mislukken. Dat zeggen grote bouwbedrijven tegen BNR. Zolang ons land het trage vergunningensysteem niet aanpakt, wordt het niks met die miljoen huizen, zegt Tom Jongen van BAM Wonen.
ANP SEM VAN DER WAL
Vergunning voor grotere gebieden

In ons land gaan we van plannetje naar plannetje. Dat kost onwijs veel kapitaal en tijd en daardoor stijgen volgens Jongen de prijzen en schiet de bouw van nieuwe huizen niet op. 'We zitten gevangen in ons eigen systeem.'

Daarom wil de bouwer dat gemeenten niet langer per project vergunningen voor woningbouw afgeven, maar in één keer voor grotere gebieden. Dan hoeven ambtenaren en gemeenten minder maatwerk te leveren, wat procedures moet versnellen. Ook vermindert deze aanpak de druk op het gemeentelijke apparaat, want er zijn minder mensen voor nodig.

Dat het huidige systeem radicaal op de schop moet vindt ook Onno Dwars, directeur bij Ballast Nedam Development. 'Het vergunningentraject zorgt voor enorme vertragingen.' Zolang daar niks aan verandert, halen we volgens hem dat aantal van een miljoen huizen niet.
Willekeur in regels

Niet alleen de versnipperde vergunningverlening, maar ook de wirwar aan eisen op het gebied van bijvoorbeeld milieu en geluid werkt vertragend. 'Neem de Wet geluidshinder, gemeenten kunnen daarbovenop extra eisen stellen. Maar wat we willen is eenduidigheid. Je moet af van willekeur op projectniveau', zegt Dwars.

Het zou fijn zijn als niet elke gemeenten haar eigen eisen bedenkt, vindt ook Ingeborg de Jong, directeur van ontwikkelaar Timpaan. 'De regels zijn niet duidelijk. Gemeenten stellen eigen normen, bijvoorbeeld rondom het milieu. Alleen ze weten niet hoe ze daarop moeten toetsen.' Dat zorgt voor spanningen tussen bouwers en gemeenten. 'Je gaat met elkaar een traject in zonder dat je weet waarop getoetst wordt.'
Woningbouw is zaak Rijksoverheid

De bouwers krijgen bijval van Piet Eichholtz, hoogleraar Vastgoedfinanciering en -beleggingen aan de Universiteit van Maastricht. Hij wijst erop dat tussen de jaren '60 en '90 wel jaarlijks tussen de 100 en 120 duizend woningen werden gebouwd. 'Ook in de jaren '80 was er een crisis. Het kon toen wel omdat er intensief werd nagedacht en gewerkt aan nota's Ruimtelijke Ordening. Het Rijk bepaalde waar en hoeveel woningen gebouwd moesten worden. Daar hebben we Almere en grote wijken als Leidsche Rijn aan te danken. Dan schiet het op.'

Luister terug | 'We moeten investeren in aanpak leegstand winkels'

Voor de korte termijn biedt dat geen soelaas: het tekort aan woningen is nu urgent, erkent ook Eichholtz. Zo'n nota Ruimtelijke ordening moet zorgvuldig gebeuren, dat kost tijd. Daarom hadden we er jaren geleden mee moeten beginnen. 'Voor de korte termijn zou ik eens beginnen met permanente bewoning van recreatiewoningen toestaan. Gemeenten moeten stoppen om dat te blijven verbieden. Daar win je meteen 250 duizend woningen mee.'

Ook bouwen op boerenland moet geen taboe meer zijn, vindt Eichholtz. 'De discussie gaat niet tussen de grutto en woningbouw. Je kunt best op grasland woningen bouwen én nog ruim voldoende natuur in Nederland houden.'
Steeds meer eisen

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) laat in een reactie weten dat vergunningstrajecten bij gemeenten nu eenmaal te maken hebben met wettelijk vastgestelde termijnen voor bezwaar en beroep. Inwoners hebben het recht om bezwaar aan te tekenen en in beroep te gaan. 'Als dit korter moet, dan kan alleen de wetgever dat veranderen', zo laat een woordvoerder weten. De VNG zegt de frustraties te snappen, zeker nu woningen aan steeds meer duurzaamheids- en leefeisen moet voldoen, dat maakt het bouwen er niet makkelijker op.

Lees ook | Welke onwaarheden politici verkondigden in het woningmarktdebat

Het verlenen van één vergunning voor grote bouwlocaties, in plaats van per project, is volgens de VNG lastig. Omdat voor een vergunning voor het bouwen een bouwplan vergaand moet zijn uitgewerkt. Aangezien er meestal in fasen wordt gebouwd, is samenvoegen dus geen oplossing. 'Bovendien hoe zou zo'n 'gebiedsvergunning' zich moeten verhouden met het recht op bezwaar en beroep. Want waartegen kunnen mensen dan in beroep gaan?' werpt de VNG tegen.
Marinus-86
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 5 maart 2021 06:10:

widgets.bnr.nl/audio-widget-v2/index....,#FFFFFF,#000000,#FFCB2E,#FFCB2E,#000000,#000000
Goede morgen ,in het land van de vele vergunningen
[verwijderd]
0
Bouwbedrijven Heijmans en AM gaan samenwerken voor de bouw vanaf dit jaar van Feyenoord City, het nieuwe stadion met bedrijven en woningen in Rotterdam-Zuid.
De laatste plannen voor Feyenoord City

De laatste plannen voor Feyenoord City

? ANP

[...]Zij werken samen met Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam) voor de grondexploitatie van het hele gebied.

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen aangepast.]
€d_Modus Vivendi
0

Heijmans en AM bundelen krachten in Feyenoord City Rotterdam
5 maart 2021 07:49 - AM bv
Plattegrond met ontwikkelstrategie

Rotterdam, 5 maart 2021 – Heijmans en AM hebben de krachten gebundeld in de ontwikkelcombinatie Feyenoord City, die zich richt op de ontwikkeling en realisatie van woningen, commerciële en maatschappelijke voorzieningen in Rotterdam-Zuid. Deze samenwerking is een belangrijke stap voor de integrale ontwikkeling van het gebied.
Woningen en commercieel vastgoed

Heijmans en AM gaan nauw samenwerken met Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (Stigam). Deze voert de grondexploitatie van het gebied uit. Na het vaststellen van het bestemmingsplan door de Rotterdamse gemeenteraad eind 2020 is de gebiedsontwikkeling een nieuwe fase ingegaan. In Feyenoord City komt het nieuwe stadion voor Feyenoord dat wordt ontwikkeld door Stadion Feijenoord N.V. Daaromheen ontwikkelen Heijmans en AM in samenspraak met Stigam een aantrekkelijke stadswijk met woningen, een hotel, horeca en winkels. Het Masterplan Feyenoord City geeft ruimte om in verschillende fases in totaal circa 3.700 woningen en circa 60.000 m2 commercieel en maatschappelijk vastgoed te ontwikkelen en te realiseren in een periode van naar verwachting tien jaar.
Programma met verschillende deelprojecten

Het programma is verdeeld over verschillende deelprojecten. De eerste fase bestaat uit de ontwikkellocaties Stadskant (Rosestraat en Colosseumweg), Mallegatpark en Waterfront. In daaropvolgende fases worden ook de Strip, Kuip Park en De Veranda (her)ontwikkeld. Het AM-project Imagine (voorheen Parkstad-Zuid) wordt toegevoegd aan de portefeuille van de ontwikkelcombinatie Feyenoord City. Dit project heeft een totale omzet van circa € 90 miljoen en gaat van start in 2021.
Stigam en gemeente Rotterdam

Stigam is blij met de vorming en de ambities van de ontwikkelcombinatie. “De slagkracht wordt nog verder vergroot. Zo kunnen we goed uitvoering geven aan de doelstellingen van het Masterplan en de kennis en kunde van twee gerenommeerde partijen maximaal benutten”, aldus Hans van Rossum, bestuurder van de stichting. De gemeente Rotterdam steunt de komst van de combinatie: “Deze grote partijen kunnen op basis van gelijkwaardigheid samenwerken, wat de samenhang en de kwaliteit van het gebied ten goede komt”, aldus Sander Geenen, Programmamanager Stadionpark en Feyenoord City.
Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven: www.am.nl.
Over Heijmans

Iedereen wil schone lucht, wonen in een fijne buurt, werken op een goede werkplek en veilig reizen van A naar B. Door te verbeteren, verduurzamen en verslimmen maakt Heijmans die gezonde leefomgeving. Jan Heijmans begon in 1923 als stratenmaker. Inmiddels is Heijmans een beursgenoteerde onderneming die activiteiten combineert in vastgoed, bouw & techniek en infra. Daarbij werken we veilig en voegen we waarde toe aan de plekken waar we actief zijn. Zo bouwen we samen met onze opdrachtgevers aan de contouren van morgen: www.heijmans.nl.
€d_Modus Vivendi
0

Six win £650m NHS Scotland framework
Aaron Morby

NHS Scotland has confirmed six firms have secured spots on its third generation construction framework for publicly-funded healthcare projects.

Graham is building the £161m Baird family hospital in Aberdeen

BAM and McLaughlin & Harvey for the first time join Balfour Beatty, Graham Construction, Kier and Robertson-led RMF, which have retained their places.

Laing O’Rourke failed to renew this time around.

The new framework will focus on greater collaboration, best practice design and respond to recommendations of the Cole report into procurement in Scotland, and demonstrate value for money.

Winning firms will have the chance for a share of a £110m annual spending programme on community hospitals, primary care centres, mental health units and other acute services.
unisex
0
quote:

alida1 schreef op 4 maart 2021 13:21:

[...]
Het staat en valt met een goede implementatie van dit bedrijf in het geheel van BAM.
Ach, ze zijn al hofleverancier. Zou er vooral niet te veel aan veranderen hoe het nu gaat. Zelfs de nazorg is goed geregeld. Is bij andere bedrijven wel eens anders.
HenkdeV
0
quote:

amice schreef op 4 maart 2021 22:49:

[...]
Ik las zoiets als 3.000 miljard euro’s bijgedrukt door de ecb. Tel uit je winst
De rekening komt (bijna) altijd later.
€d_Modus Vivendi
0
Charleroi DC: het project openbare ruimte gaat van start!
4 maart 2021- BAM Galère srl
Charleroi DC: het project openbare ruimte gaat van start!

(Persbericht Stad Charleroi :)Terwijl de werkzaamheden in het Palais des Expositions in volle gang zijn, wordt de Cité des Métiers langzamerhand duidelijker en de campus UCharleroi is onlangs opgestegen, het zijn de werkzaamheden voor de revitalisering van de openbare ruimte die in de praktijk in de bovenstad begint.

De eerste schoppen werden deze woensdagochtend gegeven, vlakbij het Eden cultureel centrum, onderaan de bd J. Bertrand.

Zoals burgemeester Paul Magnette zich herinnerde - die op de foto van A. Delepinne - dit is in feite deel B van het Charleroi District Créatif-project: dat met betrekking tot de stadsvernieuwing van de hele bovenstad die dit deel van Charleroi volledig zal herconfigureren
Een budget van 36,5 miljoen euro

De renovatie en revitalisering van de openbare ruimtes in de bovenstad vertegenwoordigt een totaal budget van 36,5 miljoen euro, waarvan 90% wordt medegefinancierd door de Europese Unie en het Waals Gewest.

Over het algemeen zal het werk zich concentreren op:

Place Charles II: het historische hart van de stad waar het stadhuis en het belfort van Charleroi op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, moet de referentie openbare ruimte zijn waar de perceptie van de verschillende facetten van de stad het meest duidelijk zal zijn en de meest symbolisch: een decor voor het stadhuis. Place Charles II wordt gewijd aan voetgangers en de kleine straatjes rond het stadhuis worden gerenoveerd.
Place du Manège zal op een sobere en plantaardige manier worden behandeld waardoor er verschillende evenementen kunnen worden georganiseerd.
De Nieuwstraat en de Regentschapsstraat, verbindingen tussen Place Charles II en Square du Monument, zullen worden gerenoveerd.
Avenue de Waterloo, Avenue Henin en Square du Monument, die een belangrijke toegangspoort tot het stadscentrum vormen, worden volledig gerenoveerd. Het monument zal worden bewaard in een volledig nieuwe scenografie waarin spelen en de ontwikkeling van handel een prominente plaats krijgen.
Boulevard Bertrand wordt herontwikkeld om het verkeer weer in het centrum te krijgen en de trottoirs te verbreden om mensen uit te nodigen om te lopen, openbare ruimtes uit te breiden, zachte mobiliteit te verbeteren en parkeren te rationaliseren.
De as Solvay-Beaux-Arts-Université du Travail verbindt verschillende symbolische plaatsen (Eden, Palais des Beaux-Arts, Manège, Palais des Expositions, University of Labor, BPS22, Zénobe Gramme University Centre, enz.). De uitdaging bestaat erin de bestaande esplanade om te vormen tot een echte zachte reisroute (alleen voetgangers en fietsers), om de link tussen het stadscentrum en twee toekomstige grote polariteiten, namelijk de Campus des Sciences, des Arts and Trades ( UT-platform) en het multimodale evenementencentrum (Expo / congres - Schone Kunsten).
De volledige ombouw van de hopper tot parkeer- en parkeertoegang, evenals de verbetering van het parkeeraanbod, passen volledig in deze doelstelling om stadscentra met elkaar te verbinden. Aldus getransformeerd, zal deze ruimte worden behandeld in de vorm van een geïntegreerde en samenhangende as waar de voetganger voorrang heeft.

Volledige lijst van gerenoveerde ruimtes: Place Charles II, Square du Monument, Place du Manège, Boulevard Bertrand, Boulevard Solvay, Boulevard Roullier, "Roullier" -tunnel, Nieuwstraat, Regentschapsstraat, Kruising van Boulevard Janson met Nieuwstraat, La rue de la Régence en het Square du Monument, Avenue de Waterloo, Avenue Hénin, rue du Dauphin, rue du Beffroi, rue Turenne.
Organisatie van de site

De site zal langs twee assen worden georganiseerd en geleidelijk toenemen:

grands boulevards (Bertrand - Solvay - Roullier)
Plaats Charles ll naar de Heninlaan
Vanaf het begin van de site zullen mobiliteitsveranderingen plaatsvinden om het te vergemakkelijken en de gebruiker te laten wennen aan de rijrichting die van toepassing zal zijn na de renovaties:
Eenrichtingsverkeer naar Bd Bertrand: richting omhoog vanuit Eden richting Place du Manège (richting omlaag via Avenue de l'Europe). De aanleg van de Jacques Bertrandlaan zal plaatsvinden in twee deelfasen om een ??permanent verkeer te behouden en zo het dagelijkse beheer van leveringen en afvalevacuaties mogelijk te maken.
Definitieve sluiting van de Roullier-tunnel voor zijn transformatie tot parking.
Sluiting van de Regentschapsstraat tijdens de bouwperiode
Op alle assen van het terrein zullen bewegwijzerde en beveiligde paden worden aangelegd voor fietsers en voetgangers en afwijkingen zullen met de politie worden afgesproken naarmate het terrein vordert. Volgens planning van het bedrijf moeten de werkzaamheden in totaal 30 maanden duren.

De eerste stap die deze maand is ingezet betreft de sluiting van de Roullier-tunnel. Bld Jacques Bertrand (westgevel van Eden) en rue de la Régence zijn sinds 25 februari in aanbouw. Alleen met deze 3 secties wordt gestart tot halverwege het derde kwartaal van 2021.
Heroverweging van uw mobiliteit

De sluiting van de Roullier-tunnel, de opening in één richting van bd Bertrand en de sluiting van de Regentschapsstraat zijn een feit. Daarom is het aan te raden om alle mogelijke opties op het gebied van mobiliteit na te denken. Vele bus-, tram- en metrolijnen staan ??tot uw beschikking (met drie P + R-parkings in Soleilmont, in Gosselies in de rand van Brussel en in Jumet “Madeleine”). De metrostations West, Beaux-Arts, Waterloo, Janson en Parc omringen de bovenstad. Veel NMBS-verbindingen zijn ook mogelijk via het station van Charleroi in Charleroi Sud + toegang tot de bovenstad met de metro of stadsbus. Ten slotte is er carpooling of de keuze voor zachte mobiliteit, te voet, met de fiets of anderen ...

Het is ook aan te raden om de stad te verlaten door de ring te nemen bij Bd Mainz, Square Hiernaux, Broucheterre. Geef voorrang aan de boulevards Zoé Drion, Joseph II, Janson, Audent en Yser bij het passeren van de bovenstad.
Blijf op de hoogte

Een bijzondere communicatie-inspanning is gepland tijdens de duur van het werk via informatiesessies (wanneer de "Covid" -situatie het toelaat), personeel ter plaatse, een "site gazette", brieven aan alle dozen, de pers en de officiële informatie-instanties van de Stad Charleroi (Charleroi Magazine, website, Facebook-pagina's). De “site gazette”, die regelmatig wordt gepubliceerd, zal het belangrijkste communicatiemedium zijn waarin gedetailleerde informatie over de site zal worden gegeven. bouwplaats: fasering, type werk in uitvoering, verkeersplannen, enz. De wekelijkse werfpermanentie stelt gebruikers ook in staat om direct op vragen te reageren. De stad zal verschillende communicatiekanalen gebruiken, afhankelijk van de gebruikers: handelaars,inwoners en grote werkgevers van de bovenstad zodat ze de informatie doorgeven aan hun personeel. De Stad zal samenwerken met de vzw Charleroi Centerville voor de distributie van post aan handelaars, grote werkgevers of inwoners enz ...

Ten slotte zal een projecthuis, l'Atelier genaamd, gelegen in de Nieuwstraat, alle projecten voorstellen die worden uitgevoerd in het kader van “Charleroi District Créatif”. In deze ruimte worden informatiesessies gehouden, zodat de communicatie rond dit enorme project zo soepel mogelijk verloopt. Allemaal natuurlijk, afhankelijk van de evolutie van de Covid-19 gezondheidssituatie.

Meer info: www .charleroi -dc .be
1.832 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 88 89 90 91 92 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 3,986
Verschil +0,180 (+4,73%)
Hoog 3,988
Laag 3,790
Volume 1.515.663
Volume gemiddeld 1.432.747
Volume gisteren 557.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront