Innoconcepts « Terug naar discussie overzicht

Het zou tijd worden.

29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
SJC
0
JA, JA vandaag mijn Claim ontvangen!!!! Duurt even maar dan heb je toch wat! Ruim 28% vergoeding! Valt mij echt mee. Dank aan de VEB! En nu nog achter de bestuurders aan!!!
K. Wiebes
0
quote:

hoebeet schreef op 3 februari 2018 08:45:

Niet te filmen!

Van de Rabo een "onmogelijk" transactie-overzicht ontvangen:
Drie jaar aan- en verkopen door elkaar in minuscule cijfertjes;
géén totalen.

ZEVEN uur werk om alles uit te pluizen en in te vullen.

Resultaat:
Ca. 450K aankopen en 448K verkopen. Uiteindelijk verlies: ca. 1500.

Ik bén benieuwd :D
En dan, na 8 jaar: 1.030,- compensatie.
Dat is op zich nog boven verwachting, wat mij betreft.

Maar ja:
- 8 Jaar wachten.
- In mijn geval: bij tijd en wijle veel gedoe en uitpluiswerk.
- 6000,- Transactiekosten niet vergoed.
- Minus 8 maal ca. 65 Euro contributie = netto 510,- compensatie.

Uiteindelijk, beter dan niets; maar voor die 510,- was ik toch liever 'n half uurtje met de heren alleen geweest :>
DeZwarteRidder
0

Beleggingsgeld zoekt rechtmatige eigenaar
Datum
05 juli 2019

Beleggingsfondsen Proventec Uitkering

Delen

Het komt voor: geld dat beleggers toekomt maar niet uitgekeerd kan worden omdat een deel van de ontvangers onbekend of onvindbaar is. Iets dergelijks is nu het geval met een Note van Proventec, onderdeel van het gefailleerde beursfonds Innoconcepts.

De beheerder van het beleggingsgeld roept bezitters van een specifieke Note op zich te melden, zodat het hun toekomende geld uitgekeerd kan worden.

Lees hieronder om welk beleggingsproduct het exact gaat en wat u moet doen om voor uitkering in aanmerking te komen.

----------------------------------

Proventec 8,5% fixed rate convertible guaranteed unsecured loan notes 2012
(ISIN FR0010653329) (de “Notes”)

IQ-EQ Financial Services B.V. (de “Trustee”) houdt, in haar hoedanigheid van trustee onder de voorwaarden van de trust overeenkomst, gelden onder zich ten behoeve van de gezamenlijke houders van de Notes op 20 September 2010. De Notes zijn hernoemd tot Proventec 7% fixed rate unsecured loan notes en waren tot hun intrekking genoteerd op Alternext Parijs. Personen die op 20 september 2010 houder waren van één of meer Notes worden verzocht zich voor 31 augustus 2019 aan te melden bij de Trustee ter vaststelling en verificatie van hun pro rata gerechtigheid tot de door de Trustee gehouden gelden door het zenden van een email, met bewijsstukken van het houderschap per 20 september 2010 als bijlage, aan registers@iqeq.com met referentie “Proventec Notes”.

----------------------------------

Goed te weten
VEB heeft geen enkele inhoudelijke bemoeienis met betrekking tot (afwikkeling van) deze Note of anderzijds. De vereniging beoogt alleen kenbaarheid te geven aan de situatie rond deze Note teneinde beleggers te helpen.
DeZwarteRidder
0
Weer schikking rond Innoconcepts

Gepubliceerd op 22 aug 2019 om 14:29 | Views: 290

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft ook een minnelijke regeling getroffen met voormalige bestuurders en commissarissen van Innoconcepts. In totaal is maximaal ruim 3 miljoen euro beschikbaar als vergoeding voor koersschade voor betrokken Innoconcepts-beleggers.

De schikking geldt alleen voor VEB-leden die vóór 30 september 2017 lid zijn geworden, zich voor die datum tevens als zodanig hebben aangemeld voor de Innoconcepts-actie en die nog lid zijn van de VEB op het moment van uitkering onder deze minnelijke regeling. Ook geldt de schikking voor professionele beleggers die vóór 8 september 2016 als zodanig partner zijn geworden van de VEB en die zich vóór die datum op geldige wijze en uitdrukkelijk als professionele belegger hebben aangemeld voor deelname inzake Innoconcepts.

De getroffen schikking impliceert geen erkenning van schuld of aansprakelijkheid aan de zijde van de voormalige bestuurders en commissarissen. Na de eerdere schikkingen met Deloitte en ING sluit de VEB met deze schikking de Innoconcepts-actie.

Innoconcepts ging eind 2010 aan grootschalige fraude ten onder. Het beursgenoteerde bedrijf was in betere tijden onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Lifehammer, het bekende hamertje waarmee in geval van nood een autoruit kan worden ingeslagen.
DeZwarteRidder
0
Actie InnoConcepts
Relevante periode: 31 mei 2006 tot en met 16 december 2010

VEB bereikt ook schikking met voormalige bestuurders en commissarissen van InnoConcepts
De schikking geldt alleen voor VEB-leden die vóór 30 september 2017 lid zijn geworden van de VEB, zich voor die datum tevens als zodanig hebben aangemeld voor deelname aan de InnoConcepts-actie van de VEB en die nog lid zijn van de VEB op het moment van uitkering onder deze minnelijke regeling. Voor de overige voorwaarden verwijzen wij naar de Q&A op de website van de VEB. Alleen beleggers die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen een vergoeding. Deze beleggers zullen hierover in februari/maart/april 2020 apart worden bericht. Na de eerdere schikkingen met Deloitte en ING sluit de VEB met deze schikking de InnoConcepts-actie.

Vragen?
Voor al uw vragen gaat u naar www.icschikking.nl (in het InnoConcepts-claimpakket vindt u de inlogcodes). Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Dan kunt u ook e-mailen naar info@icschikking.nl of telefonisch contact opnemen, op basis van een terugbelafspraak, via 0800-022-0954 (zonder meerkosten bereikbaar vanuit Nederland).

Meer informatie www.veb.net/innoconcepts
DeZwarteRidder
0
FD
Tech en media
17:18
OM eist celstraf tegen voormalige top InnoConcepts vanwege 'doortrapte' beursfraude

OM trekt vergelijking met fraudezaak bij Wirecard en schat schadebedrag op ver boven de €100 mln
shaai
1
www.accountancyvanmorgen.nl/2021/02/0...

Top InnoConcepts misleidde Deloitte opzettelijk: voorwaardelijke celstraffen
ACCOUNTANCY, NIEUWS
2 februari 2021 door Accountancy Vanmorgen


De top van het inmiddels failliete InnoConcepts heeft opzettelijk informatie verzwegen tegenover Deloitte, waardoor over 2006 en 2007 onware jaarcijfers werden gepubliceerd. Dat heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld in de strafzaak tegen oud-commissaris Fred L. en de voormalige directeuren Peter T. en Cees van der J. van het beursfonds. Van deelname of leidinggeven aan een criminele organisatie was volgens de rechter echter geen sprake. De drie krijgen voorwaardelijke gevangenisstraffen van zes en vier maanden opgelegd. Het OM had onvoorwaardelijke celstraffen van 36 maanden, 30 maanden en 18 maanden en ontnemingsvorderingen van €3.430.000 en €1.470.000 geëist.

Uitspraak: ECLI:NL:RBAMS:2021:238

InnoConcepts
InnoConcepts kocht aanvankelijk uitvindingen van particulieren om ze marktrijp te maken. Zoals de Lifehammer, waarmee in noodgevallen de autoruit stuk kan worden geslagen. Later richtte InnoConcepts zich op het vermarkten van nieuwe technologieën. Op het hoogtepunt in 2005 had het bedrijf een beurswaarde van bijna €300 miljoen. Het beursfonds raakte echter in de financiële problemen en ging in december 2010 failliet.

OM: Deloitte vals voorgelicht
Het OM verweet de drie voormalige bestuurders na een FIOD-onderzoek deelname aan een criminele organisatie, bedrog met de jaarcijfers en valsheid in geschrifte. Justitie voerde tijdens de zitting aan dat de mannen, twee toenmalige beleidsbepalers van 70 en 66 jaar en de 61-jarige financiële man, deel uitmaakten van een organisatie die als oogmerk het plegen van misdrijven had. Zo zou er gebruik zijn gemaakt van vals opgemaakte Letters of Representation, waarmee controlerend accountant Deloitte vals voorgelicht was. Daardoor zouden er onware balansen en onware winst- en verliesrekeningen opzettelijk openbaar zijn gemaakt.

Meer dan 100 miljoen euro schade, vergelijking met Wirecard
De schade door deze fraude en het onterecht handhaven van de beursnotering van het aandeel InnoConcepts op Euronext is volgens het OM enorm. De officier van justitie haalde op de zitting communicatie tussen de verdachten uit 2007 aan waarin zij volgens hem zelf al schrijven dat ze meer dan 100 miljoen euro hebben verbrand. Op de zitting vergeleek de officier van justitie de zaak met het lopende Wirecard-onderzoek in Duitsland: “Ook in de zaak van InnoConcepts hebben de verdachten de controlerend accountant misleid met onjuiste saldobevestigingen en veel informatie voor de accountant verzwegen. Daarnaast publiceerde het bedrijf publiceerde stelselmatig onjuiste cijfers en persberichten, fingeerde transacties, stelde stelmatig cijfers op die geen getrouw beeld gaven de omzet, winst, activa en eigen vermogen.”

Rechtbank: misleiding
De rechtbank acht nu bewezen dat belangrijke financiële informatie richting Deloitte door de voormalige top is verzwegen en de drie zich schuldig hebben gemaakt aan het opzettelijk openbaar doen maken van onware jaarrekeningen van een beursgenoteerde vennootschap over 2006 en 2007. ‘Niet alleen is hiermee het vertrouwen ondermijnd dat in het maatschappelijk verkeer aan dit soort documenten wordt gesteld, maar het bedrog in de jaarcijfers heeft ook rechtstreeks negatieve gevolgen voor het vertrouwen dat beleggers en aandeelhouders mogen stellen in de getrouwheid van de jaarrekeningen en de overige informatie in jaarverslagen. Vooral als men opereert in een beursomgeving, maakt dat voorzichtigheid en transparantie is geboden. De materiële schade die als gevolg hiervan is ontstaan laat zich lastig bepalen, maar het is waarschijnlijk dat een substantiële groep beleggers bij hun beleggingsbeslissingen op de Nederlandse kapitaalmarkt zich in hoge mate heeft laten leiden door de onjuiste financiële gegevens die [naam N.V. 1] heeft gepresenteerd.’

Geen deelname aan een criminele organisatie
De rechtbank is onvoldoende gebleken dat sprake is van een groep die als gemeenschappelijk doel het plegen van misdrijven had, zoals het OM ten laste had gelegd, blijkt uit het vonnis tegen Fred L. ‘Het oogmerk van de samenwerking tussen de verdachten zag niet op het plegen van bedrog in jaarcijfers en het opzettelijk gebruik maken van valse geschriften, maar de rechtbank heeft meer de indruk dat [verdachte] en zijn medeverdachten [naam N.V. 1] en de [naam technologie] zo snel mogelijk succesvol wilden maken, ten koste van alles. Hierdoor hebben ze strafbare feiten gepleegd, maar dit was niet het oogmerk van de groep. Het enkele feit dat individuen uit een groep – in dit geval een vennootschapsconcern – al dan niet gezamenlijk met andere groepsleden misdrijven plegen, betekent niet automatisch dat het oogmerk van de groep gericht is op het plegen van die misdrijven. Door de officier van justitie is ook niet concreet verwezen naar een vooropgezet crimineel doel, een vaste organisatievorm of een motief dat de verdachten gehad zouden moeten hebben. Kortom, niet bewezen kan worden dat [verdachte] heeft deelgenomen en/of heeft leiding gegeven aan een criminele organisatie. Hij wordt hiervan vrijgesproken.’

In beginsel onvoorwaardelijke gevangenisstraf op z’n plaats
De bewezen verklaarde feiten rechtvaardigen volgens de rechtbank in beginsel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, maar de rechtbank houdt ook rekening met een aantal strafverminderende omstandigheden: ‘Gezien het tijdsverloop van de zaak, de gang van zaken tijdens het onderzoek, het gegeven dat [verdachte] volgens zijn strafblad sindsdien geen strafbare feiten meer heeft gepleegd en de impact die de hele strafzaak op hem heeft gehad, acht de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Bovendien komt de rechtbank tot een andere bewezenverklaring dan de officier van justitie. Zo wordt [verdachte] onder andere van deelname aan een criminele organisatie vrijgesproken.’

TAGS: ACCOUNTANTSCONTROLE, DELOITTE, JAARREKENING, JAARREKENINGCONTROLE
MtBaker
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 januari 2020 14:58:

Actie InnoConcepts
Relevante periode: 31 mei 2006 tot en met 16 december 2010

VEB bereikt ook schikking met voormalige bestuurders en commissarissen van InnoConcepts
De schikking geldt alleen voor VEB-leden die vóór 30 september 2017 lid zijn geworden van de VEB, zich voor die datum tevens als zodanig hebben aangemeld voor deelname aan de InnoConcepts-actie van de VEB en die nog lid zijn van de VEB op het moment van uitkering onder deze minnelijke regeling. Voor de overige voorwaarden verwijzen wij naar de Q&A op de website van de VEB. Alleen beleggers die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen een vergoeding. Deze beleggers zullen hierover in februari/maart/april 2020 apart worden bericht. Na de eerdere schikkingen met Deloitte en ING sluit de VEB met deze schikking de InnoConcepts-actie.

Vragen?
Voor al uw vragen gaat u naar www.icschikking.nl (in het InnoConcepts-claimpakket vindt u de inlogcodes). Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Dan kunt u ook e-mailen naar info@icschikking.nl of telefonisch contact opnemen, op basis van een terugbelafspraak, via 0800-022-0954 (zonder meerkosten bereikbaar vanuit Nederland).

Meer informatie www.veb.net/innoconcepts
ja toch nog wat terug van de schade. jammer dat het zo lang duurde.
29 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,61 +0,05%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront