Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.447 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
OPEC verlaagt olieproductie in februari en maart licht

Gepubliceerd op 5 januari 2021 19:14 | Views: 832

Royal Dutch Shell A 17:39
15,61 +1,05 (+7,21%)

WENEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De olieproductie gaat de komende maanden omlaag. Dat zijn de olieproducerende landen verenigd in de OPEC en enkele bondgenoten als Rusland en Kazachstan overeengekomen na twee dagen onderhandelen. De gesprekken duurden lang omdat verschillende landen andere wensen hadden.

In februari mogen Rusland en Kazachstan 75.000 vaten olie per dag extra oppompen en in maart nog eens 75.000 vaten per dag extra. Op papier heeft de OPEC+ daarmee besloten tot een productieverhoging, maar die wordt opgevangen door Saudi-Arabië dat de eigen productie vrijwillig met ruim 400.000 vaten per dag zal verlagen.

Met het compromis krijgt Rusland de gewenste extra olieproductie en Saudi-Arabië de prijsstabiliteit die het zocht. De andere OPEC-landen houden hun olieproductie stabiel.

Meer olie

Rusland wilde oorspronkelijk aanzienlijk meer extra olie gaan oppompen, maar daar waren vrijwel al de andere landen in de zogeheten OPEC+ tegen. In maart nemen de olieproducerende landen nu een beslissing over de productie in april.

De prijs van olie staat al de hele coronacrisis onder druk. Er was minder vraag naar fossiele brandstoffen door fabrieken die stillagen, maar ook doordat er minder met auto's gereden wordt vanwege thuiswerken. Daarnaast wordt er ook veel minder gevlogen.
voda
0
Saudi-Arabië gaat vrijwillig eigen olieproductie fors verlagen

Gepubliceerd op 5 januari 2021 19:14 | Views: 3.952

Royal Dutch Shell A 17:39
15,61 +1,05 (+7,21%)

WENEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië gaat zijn eigen olieproductie op vrijwillige basis in februari en maart met 1 miljoen vaten per dag verlagen om zo de oliemarkt te stutten tegen de coronacrisis. Daar staat tegenover dat bondgenoten Rusland en Kazachstan de productie mogen verhogen. Door het nieuws over de productiebeperking zaten de olieprijzen stevig in de lift.

De productie van andere landen van oliekartel OPEC, dat in de praktijk wordt geleid door Saudi-Arabië, blijft vrijwel onveranderd. De deal door de zogenoemde OPEC+ werd bereikt na twee dagen onderhandelen. De gesprekken duurden langer omdat verschillende landen andere wensen hadden. In februari mogen Rusland en Kazachstan nu samen 75.000 vaten olie per dag extra oppompen en in maart nog eens 75.000 vaten per dag extra. Dit wordt dus ruimschoots opgevangen door de verlaging van de Saudi's.

Met het compromis krijgt Rusland de gewenste extra olieproductie en Saudi-Arabië de prijsstabiliteit die het zocht. De Saudische olieminister zei dat het land met de eigen vrijwillige verlaging de oliemarkt en economieën van de OPEC+ wil beschermen. Hij sprak van een gebaar van "goodwill" van kroonprins Mohammed bin Salman. De Russische vicepremier Alexander Novak noemde het een "nieuwjaarsgeschenk" van de Saudi's voor de olie-industrie.

Extra olie

Rusland wilde oorspronkelijk aanzienlijk meer extra olie gaan oppompen, maar daar waren vrijwel al de andere landen in de OPEC+ op tegen. In maart nemen de olieproducerende landen nu een beslissing over de productie in april. Overigens moet deze maand de productie door de OPEC+ met een half miljoen vaten per dag stijgen.

De prijs van olie staat al de hele coronacrisis onder druk. Er was minder vraag naar fossiele brandstoffen door fabrieken die stillagen, maar ook doordat er minder met auto's gereden wordt vanwege thuiswerken. Daarnaast wordt er ook veel minder gevlogen vanwege de reisbeperkingen en lockdowns tegen de pandemie.

Een vat Amerikaanse olie kostte dinsdag 5,6 procent meer op 50,01 dollar. Brentolie klom 5,8 procent in prijs tot 53,66 dollar per vat. Op de aandelenbeurzen stegen de koersen van oliebedrijven als Shell flink.
voda
0
Olieprijs fors omhoog na gul gebaar Saoedi's

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag sterk gestegen nadat de grootste olieproducenten overeenkwamen hun quota voor de olieproductie niet substantieel te verhogen tot maart, nu oplopende coronabesmettingen tot nieuwe lockdowns hebben geleid. In ruil voor de deal, die de olieprijs op peil moet houden, verlaagt Saoedi-Arabië zijn productie vrijwillig.

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 4,9 procent hoger op 49,93 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Rusland en Kazakhstan, die pleitten voor een verhoging van de productie van de groep olieproducerende landen, mogen samen in februari 75.000 vaten meer produceren en in maart nog eens 75.000 vaten.

Daar staat echter tegenover dat Saoedi-Arabië de eigen productie vrijwillig verlaagt met een extra 1 miljoen vaten per dag "als een gebaar van goede wil", zei de Saoedische energieminister prins Abdulaziz bin Salman. De vrijwillige productie van de Saoedi's zou daarmee dalen tot 8,125 miljoen vaten per dag gedurende februari en maart, wat ruimschoots de productieverhoging van Rusland en Kazachstan zou goedmaken.

"Wij zijn de beschermer van deze industrie", zei de olieprins. Hij voegde eraan toe te hopen dat deze eenzijdige stap niet vergeefs zou blijken te zijn. "We doen dit met het doel om onze economie te steunen en die van de andere OPEC-plus-landen", zei hij.

In december hadden de OPEC-landen en Rusland besloten om de beperkingen van de olieproductie met 500.000 vaten terug te schroeven, per 1 januari.

Volgens Marshall Steeves van IHS Markit hebben de Russen de extra productie nodig voor binnenlandse consumptie in de wintermaanden, en zal dit niet leiden tot meer aanbod op de exportmarkten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: neerwaartse risico olieprijs na OPEC+ productieakkoord

(ABM FN-Dow Jones) Na twee dagen vergaderen is OPEC+ tot een nieuw productie-akkoord gekomen. Overeengekomen is dat Rusland en Kazachstan de productie licht mogen verhogen, terwijl alle andere leden de huidige productieniveaus handhaven tot en met maart.

Saoedi-Arabië kwam echter met de verrassing in februari en maart de productie vrijwillig met nog eens 1 miljoen vaten per dag te verlagen. De markt reageerde positief, wat leidde tot een stijging van de olieprijs.

Senior Energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO ziet desondanks neerwaartse risico's voor de olieprijs voor de komende paar maanden.

www.youtube.com/watch?v=CWz-Qa6oJ6M

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden dalen

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 1 januari daalden de voorraden ruwe olie met 8,0 miljoen vaten tot 485,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen met 4,5 miljoen vaten toe tot 241,1 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 6,4 miljoen vaten tot 158,4 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 79,4 tot 80,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs Nymex sluit boven 50 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De oliefutures in New York zijn woensdag voor het eerst sinds februari boven 50 dollar gesloten, nadat de Amerikaanse olievoorraden voor de vierde week op rij bleken te zijn gedaald.

Een februarifuture voor een vat West Texas Intermediate olie steeg 1,4 procent tot 50,63 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie noteerde 0,5 procent hoger op 53,85 dollar.

De olievoorraden daalden afgelopen week met 8 miljoen vaten tot 485,4 miljoen vaten. De voorraden benzine, stookolie en diesel stegen wel.

Dinsdag besloot Saoedi-Arabië om zijn productie vrijwillig met 1 miljoen vaten per dag te verlagen, met ingang van februari, om te voorkomen dat een economische terugval door lockdownmaatregelen weer leidt tot een groot olie-overschot. Hierdoor was er ook ruimte voor Rusland en Kazachstan om hun productie iets te vergroten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs stond donderdag onder druk. Op een settlement van 52,34 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,0 procent goedkoper.

Beleggers maken zich zorgen over de vraag naar olie nu het coronavirus ook in China weer oplaait en de vaccinuitrol in Europa en de VS traag verloopt.

De bredere marktzorgen konden niet worden gecompenseerd door een daling van de Amerikaanse olievoorraden met bijna 10 miljoen vaten op woensdag, volgens marktanalist Robbie Fraser van Schneider Electric.

Handelaren vragen zich af hoe de vraag naar olie zich komend kwartaal zal ontwikkelen "gezien het hoge aantal coronabesmettingen en een vaccinuitrol die zich nog in een vroeg stadium bevindt", aldus Fraser.

In de Europese Unie zijn er problemen met de vaccinleveringen van AstraZeneca en Pfizer, terwijl de autoriteiten in China reizigers ontmoedigen om tijdens het Chinese Nieuwjaar te reizen. Dit is van grote invloed op de vraag naar olie.

"Korte termijn tegenwinden weigen zwaar [op de olieprijs]", concludeerde martkanalist Stephen Innes van Axi dan ook.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs volatiel

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bewoog vrijdag volatiel. Op een settlement van 52,20 dollar werd een vat West Texas Intermediate uiteindelijk 0,3 procent goedkoper.

Aanvankelijk wist de olieprijs te herstellen, volgens Rystad Energy omdat Saoedi-Arabië spoedig start met zijn extra productieverlaging.

"Saoedi-Arabië schroeft de output met een aanvullende 1 miljoen vaten per dag terug in februari en maart en hoewel dat nieuws grotendeels is ingeprijsd; het feit dat dit spoedig staat te gebeuren, gaf de markt wat vertrouwen", aldus de analisten.

Een minder hoog aanbod moet een zwakke vraag compenseren terwijl het coronavirus nog altijd een stempel drukt op de wereldeconomie.

Volgens econoom Edoardo Campanella van UniCredit zijn oliehandelaren mogelijk te optimistisch over het vermogen van de Saoedi's en andere grote olieproducenten om het verschil te maken terwijl de pandemie forse druk blijft zetten op de vraag.

"In zo'n scenario zal Riyad niet als enige willen ingrijpen en zal het van de rest van de OPEC+ verlangen dat het ook meedoet. Maar een gecoördineerde actie is lastig omdat de OPEC+ leden allemaal andere economische prioriteiten en politieke doelen hebben", aldus de econoom.

Verder werd vrijdag bekend dat het aantal actieve boorplatforms in de VS vorige week is gestegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs keldert

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs stond donderdag flink onder druk. Op een settlement van 60 dollar werd een vat West Texas Intermediate 7,1 procent goedkoper.

Marktkenners wezen onder meer op de toegenomen geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland, nu Washington dreigt met sancties tegen Moskou. Rusland haalde woensdag al zijn ambassadeur uit de VS terug.

"Een manier waarop Rusland kan terugslaan is door de markt te overspoelen met olie", aldus marktstrateeg Phillip Streible van Blue Line Futures.

Het Internationaal Energieagentschap waarschuwde woensdag al dat de kans op een zogeheten supercyclus klein is, vanwege het hoge olie-aanbod. Dat werd verder onderstreept door een verdere stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

De olievoorraden in de VS lopen al vier weken op, wat grotendeels wordt veroorzaakt door een vertraging bij de raffinaderijen na het strenge winterweer in Texas in februari, volgens Rystad Energy. Het duurt even voor dit effect is uitgewerkt.

Analisten van Ritterbusch verwachten op korte termijn nog meer neerwaartse druk voor de olieprijs. De daling donderdag was de sterkste sinds september vorig jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs herstelt deels

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag deels hersteld van de forse daling van een dag eerder. Op een settlement van 61,42 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent duurder. Op weekbasis verloor de WTI-olieprijs echter 6 procent.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees op de zorgen over nieuwe coronalockdowns in sommige Europese landen nu het aantal besmettingen weer stijgt.

"Beleggers zijn bang dat een nieuwe coronagolf de vraag naar olie zal beïnvloeden", aldus Aslam. Hij wees daarbij ook op de vertraging die het vaccineren in delen van West-Europa heeft opgelopen door het tijdelijk stilleggen van de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin vanwege mogelijke bloedstollingsproblemen. Het EMA oordeelde deze week dat er geen verband is.

Het gedeeltelijke herstel van de olieprijzen vrijdag had ook te maken met berichten dat een oliefaciliteit in de Saoedische-Arabische hoofstad Royad zou zijn aangevallen door drones.

Eerder deze maand werd een grote oliehaven in Saoedi-Arabië aan de Perzische Golf al bestookt met raket- en droneaanvallen door Jemenitische Houthi-strijdkrachten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: Shell geraakt door koersval olieprijs

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
17,67 -0,194 -1,09 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 14,91 -0,19 -1,26 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Royal Dutch Shell heeft afgelopen week een versnelling terug moeten schakelen, nadat de olieprijs flink onder druk stond. Het aandeel sloot vrijdag op 17,67 euro, waardoor er op weekbasis een verlies restte van ruim 5 procent.

Analist Naeem Aslam van AvaTrade wees op de forse verkoopgolf op de oliemarkt afgelopen week. Zowel de Brent- als de WTI-prijzen stonden onder druk. Donderdag betekende het dieptepunt, toen de olieprijzen met meer dan zeven procent daalden, hetgeen de sterkste daling sinds september vorig jaar was.

"De olieprijzen daalden vijf achtereenvolgende dagen. Beleggers zijn bezorgd over nieuwe restricties in enkele Europese landen als gevolg van een stijging van het aantal coronabesmettingen", aldus Aslam. De analist stelt dat beleggers zich zorgen maken dat een nieuwe golf een negatieve impact zal hebben op de vraag naar olie.

Bovendien vertraagt het vaccinatieproces in Europa, aldus Aslam, ondanks dat Frankrijk, Duitsland en enkele andere landen inmiddels weer zijn gestart met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Eerder werd het prikken met dit vaccin gepauzeerd vanwege zorgen over het ontstaan van bloedproppen. Medicijnwaakhond EMA heeft echter laten weten dat er geen grote zorgen zijn, het vaccin "veilig en effectief is" en dat de voordelen zwaarder wegen dan de risico's.

Ook het Internationaal Energieagentschap had afgelopen week geen positieve boodschap voor oliebeleggers. De kans op een zogeheten supercyclus is volgens het agentschap klein, vanwege het hoge olieaanbod.

In de afgelopen maanden wist Shell juist nog te profiteren van de hogere olieprijzen. "De rally van de afgelopen maanden was hoofdzakelijk het gevolg van de OPEC+ productievermindering. Maar de olievoorraden die aan de hoge kant zijn in de VS, lijken het sentiment nu toch te gaan keren", aldus beleggingsspecialist Kevin Verstraete van Lynx.

De olievoorraden in de VS lopen al vier weken op, wat grotendeels wordt veroorzaakt door een vertraging bij de raffinaderijen als gevolg van het strenge winterweer in Texas in februari, volgens Rystad Energy. Het duurt even voor dit effect is uitgewerkt.

Verder lijkt de Amerikaanse president Joe Biden extra stappen te ondernemen om het bijna afgewerkte project Nord Stream 2 een halt toe te roepen, zo merkte Verstraete op. Deze pijpleiding moet Duitsland rechtstreeks met Russisch gas voorzien. "Volgens de Amerikanen krijgt Rusland zo meer geopolitieke macht. De VS dreigt weer om met sancties voor ieder bedrijf die aan het project meewerkt."

Inmiddels koerst de olieprijs rond een niveau van 61 dollar. ABN AMRO Oddo houdt rekening met een prijs van 60 dollar, zo bleek eind vorige week, nadat de bank eerder nog mikte op een prijs van 50 dollar. Volgens marktvorsers draagt elke 10 dollar op de oliekoers circa 6 miljard dollar bij aan de operationele kasstroom van Shell.

Het was niet alleen maar kommer en kwel voor Shell afgelopen week. Analisten van KBC Securities wezen op berichten dat de energiereus, samen met Eni en de voormalige bedrijfstop, is vrijgesproken van beschuldigingen van corruptie. De aanklachten hadden betrekking op een Nigeriaanse oliedeal. De zaak kostte een rechtbank in Milaan drie jaar om tot een vonnis te komen, zo merkten de analisten op. De zaak draait volgens KBC om een bedrag van 1,1 miljard euro, dat op een geblokkeerde rekening, een zogeheten ‘escrow’, was geplaatst en mogelijk bedoeld was om als smeergeld uit te keren.

Analisten blijven vooralsnog overwegend positief over het aandeel Shell. Uit data van ABM Financial News blijkt dat bijna alle analisten een koopadvies op de energiereus hebben met een gemiddeld koersdoel van 21,20 euro. Ten opzichte van de huidige koers zou dat een rendement opleveren van zo'n 20 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
US Oil & Gas Rig Count Increases in Week 11

Houston based oil field Services Company Baker Hughes reported for the week ending March 19, US rig count increased by 9 WoW to 411 rigs. The US rig count is now down by 361 rigs compared to the same week a year ago. Meanwhile, the Canadian rig count decreased by 24 WoW to 92 rigs in the week ending March 19. The Canadian rig count is now down by 6 rigs compared to the same week a year ago. International rig count increased by 24 WoW to 701 rigs in the week ending March but down by 384 rigs compared to the same week a year ago

Baker Hughes has issued the rotary rig counts as a service to the petroleum industry since 1944, when Baker Hughes Tool Company began weekly counts of US and Canadian drilling activity. Baker Hughes initiated the monthly international rig count in 1975. The Baker Hughes Rig Counts are an important business barometer for the drilling industry and its suppliers. When drilling rigs are active they consume products and services produced by the oil service industry. The active rig count acts as a leading indicator of demand for products used in drilling, completing, producing and processing hydrocarbons.

Source - Strategic Research Institute
voda
0
Olieprijs daalt 6 procent

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse olieprijs is dinsdag meer dan 6 procent gedaald door zorgen over minder vraag uit Europa, in een correctie van 13 procent ten opzichte van zijn recente top op 66,09 dollar op 5 maart.

Een meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 6,2 procent of 3,80 dollar lager op 57,76 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

Oplopende aantallen besmettingen met het coronavirus hebben geleid tot aanscherpingen van de lockdowns in diverse Europese landen, waar de afgelopen tijd juist werd gehoopt op versoepelingen.

"Het lijkt erop dat een aantal grote economieën in Europa mogelijk pas over een aantal maanden een economische lift-off zullen doormaken, en daarom dumpen handelaren olie", zei David Madden, marktanalist bij CMC Markets.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
luchtschip
0


Suez Kanaal geblokkeerd door een groot schip.

Veel schepen per dag waaronder $ 100 miljoen aan olie waarde per dag.
Deze liggen nu te wachten tot het Kanaal weer vrij komt.

video 1:34 minuut

www.youtube.com/watch?v=WjrwCSr08b4

Suez Canal Is Blocked by Container Ship Causing Huge Traffic Jam

Backlog of vessels builds up on both ends of one of the world’s busiest waterways

Authorities hope to dislodge the ship within hours, according to an Egyptian official, as a flotilla of ships waited to resume voyages in both directions. Even if the ship is dislodged quickly, many idled vessels could still be delayed for days, threatening a new pressure point in a global supply chain already under intense strain.

The Ever Given, a 400-meter (1,312 foot) container ship, Tuesday became stuck in the canal sideways, with its bow wedged in one bank and its stern nearly touching the other, according to ship operators and images posted on social media. The ship, operated by Taiwan-based Evergreen Group, is one of the world’s biggest ocean vessels. It can move more than 20,000 containers and is taller than the Empire State Building if turned upright.

Ship trackers and brokers said there were more than 100 ships waiting to transit the canal, which connects the Red Sea with the Mediterranean. The traffic jam comes at a particularly bad time for global supply lines.

www.wsj.com/articles/the-suez-canal-i...
voda
0
Olieprijs flink onderuit

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag flink gedaald. Op een settlement van 58,56 dollar werd een vat West Texas Intermediate 4,3 procent goedkoper.

WTI schommelt momenteel flink: dinsdag daalde de olieprijs 6 procent vanwege de zorgen over een nieuwe coronagolf en de impact op de vraag naar olie. Woensdag wist de olieprijs dit verlies terug te winnen vanwege een verstoring in de olietoevoer door een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal.

Het gunstige effect daarvan voor de olieprijs was donderdag al weer verdwenen, want zulke voorvallen "hebben geen blijvende impact op de olieprijzen", aldus analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. Ze creëren alleen korte prijsstijgingen, volgens de marktkenner.

Het sentiment werd ook niet geholpen door opnieuw een stijging van de Amerikaanse olievoorraden, die nu al vijf weken op rij toenemen. De Energy Information Administration meldde woensdag een stijging met 2 miljoen vaten.

Marktanalist Sophie Griffiths van Oanda wees er verder op dat terwijl Europa zijn lockdownmaatregelen weer verscherpt, het aantal besmettingen in opkomende economieën als India en Brazilië ook toeneemt.

"De olieconsumptie daar is ook een belangrijke factor in het ondersteunen van de prijzen", aldus Griffiths.

"In korte tijd is de outlook voor het mondiale herstel verslechterd en dit zet vraagtekens bij de toekomstige vraag naar olie", aldus de analist.

Belangrijk richtpunt voor de markten is de OPEC-bijeenkomst volgende week donderdag.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week licht zijn gedaald.

Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 26 maart zijn gedaald met 0,9 miljoen vaten tot 501,8 miljoen vaten. Vooraf werd door economen gerekend op een daling met 0,6 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden onverwacht met 1,7 miljoen vaten tot 230,5 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen sterker dan verwacht, met 2,5 miljoen vaten tot 144,1 miljoen stuks. Hier werd gerekend op stijgingen met respectievelijk 1,0 miljoen en 0,4 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 81,6 naar 83,9 procent. Verwacht was 83,3 procent.

Volgens nieuwsberichten hebben de OPEC en zijn bondgenoten, een groep bekend als OPEC+, hun ramingen voor de vraaggroei voor 2021 verlaagd met 300.000 vaten per dag, in aanloop naar een bijeenkomst donderdag van de ministers van energie. Tijdens de bijeenkomst zal besloten worden wat te doen met de bestaande productiebeperkingen.

"Gezien de pessimistische vooruitzichten, lijkt het waarschijnlijk dat de productiequota nog een maand van kracht blijven", zei marktanalist Eugen Weinberg van Commerzbank.

"Oorspronkelijk wilde de groep de productie, die met 1,2 miljoen vaten per dag was verminderd, geleidelijk opvoeren. Echter, dit lijkt vooralsnog onwaarschijnlijk, met name omdat de groep nog steeds vastbesloten is om de wereldwijde overschotten, die zijn opgebouwd als gevolg van overproductie tijdens de pandemie, volledig weg te werken", zei Weinberg.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen met 3,9 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met 6 miljoen vaten afnamen en de destillaatvoorraden stegen met 2,6 miljoen vaten.

Een meifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 2,3 procent, ofwel 1,39 dollar, lager op 59,16 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs flink lager

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag flink gedaald in wat een dunne handel was op Tweede Paasdag. Een vat West Texas Intermediate werd 4,6 procent goedkoper op 58,65 dollar.

Voor de Paasdagen steeg WTI nog, hoewel de OPEC en zijn bondgenoten donderdag besloten om de productie in de komende maanden geleidelijk op te voeren.

Energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO voorziet dat de oliereserves zullen blijven dalen. De vraag naar olie stijgt harder dan de productie, "wat positief uitpakt voor de olieprijzen".

Wel waarschuwt de energie-econoom dat het opwaarts potentieel in zijn ogen beperkt is.

Recent schommelt de WTI-olieprijs rond de 60 dollar, wat ten opzichte van begin 2021 zo'n 20 procent hoger is maar sinds een piek begin maart juist 10 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, vanwege een vertraagde reactie op een groter dan verwachte stijging van de Amerikaanse benzinevoorraden, wat duidt op een zwakke vraag naar energie.

Het Amerikaanse energieagentschap EIA rapporteerde woensdag een stijging van de Amerikaanse benzinevoorraden van 4 miljoen vaten, terwijl de destillaatvoorraden met 1,5 miljoen vaten stegen. IHS Markit had een stijging voorspeld van de benzinevoorraden van 200.000 vaten, terwijl voor destillaten een stijging met 500.000 vaten werd voorzien.

"Toen bekend werd dat de Amerikaanse benzinevoorraden vorige week met 4 miljoen vaten waren gestegen, veroorzaakte dat enige commotie op de handelsvloer aangezien juist een boost in de vraag naar benzine werd verwacht als gevolg van de mobiliteit in de paasvakantie", zei marktanalist Bjørnar Tonhaugen van Rystad Energy.

"Een enorme toename van de voorraden benzine is niet wat de markt verwachtte en de bezorgdheid over de snelheid van het herstel van de vraag naar olie stak daardoor ook weer de kop op, waardoor handelaren zich afvroegen hoe stabiel het verbruik van benzine eigenlijk is", voegde hij toe.

Een meifuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag 0,3 procent, ofwel 0,17 dollar, lager op 59,60 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.447 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,80  -4,56  -0,53%  13:56
 Germany40^ 17.718,60 -0,67%
 BEL 20 3.814,04 -0,33%
 Europe50^ 4.920,80 -0,32%
 US30^ 37.719,08 -0,77%
 Nasd100^ 17.343,78 -1,17%
 US500^ 5.004,20 -0,89%
 Japan225^ 37.453,48 -1,44%
 Gold spot 2.377,72 -0,07%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 81,58 -0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,36%
EBUSCO HOLDING +2,75%
Heineken +1,89%
Pharming +1,27%
Vopak +1,20%

Dalers

AMG Critical ... -3,59%
ADYEN NV -2,65%
TomTom -2,59%
FASTNED -2,29%
RENEWI -2,21%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront