Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verkiezingen: Wat willen de 7 grootste partijen met uw geld?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 18 apr AEX maakt zich op voor licht herstel, goud heeft het op de heupen
  3. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7

Reacties

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 12 maart 2021 09:02
    Zo zie je maar, de politiek steekt weer simpel in elkaar. De gewone man moet keuzes maken bij de besteding van een bepaald bedrag. De politiek maakt geen keuzes en verhoogt gewoon de belastingen. Als ze nu eens beginnen met het sluiten van de grenzen voor immigranten en investeren in de mensen die er zijn, dat scheelt miljarden per jaar. Vervolgens de klimaatambities iets afschalen (wel doen uiteraard, maar over langere periode), ook dat scheelt vele miljarden per jaar. Er is dan voldoende geld om alles te bekostigen, zonder dat je mensen hoeft kaal te plukken. Als je op Jassar Klaven (klimaat staat op plek 1, 2 en 3) stemt of op die andere linkse partijen, dan weet je het wel, dan word je helemaal kaal geplukt. En als je dan je hele leven hard gewerkt hebt en wat aan je kinderen wilt nalaten, dan komt de grote arm van de overheid om even 50 a 60 af te romen (onteigenen), het restje mag je dan verdelen. En het mooie is dat wij enorme bedragen aan de zuidelijke landen (Italie, Spanje, Portugal) lenen en schenken, en dat terwijl ze daar lage belastingen hebben, nauwelijks vermogensbelastingen en geen erf/schenkbelasting.....
  2. forum rang 7 Just lucky 12 maart 2021 09:24
    quote:

    Krentenmenten schreef op 12 maart 2021 09:09:

    Verkiezingen: Wat willen de 7 grootste partijen met uw geld? —> stelen.....
    Uw stelling gaat wel erg ver, ik betaal graag belasting. Maar de extreme voorstellen van de linkse partijen gaan veel te ver. Het is gewoon asociaal, pakken wat je pakken kan. Vroeger werden keuzes gemaakt, de ene post krijgt wat meer de andere wat minder. Tegenwoordig moet alles meer en keuzes worden niet meer gemaakt, want ergens op bezuinigen is niet meer populair in deze tijd.
  3. löngterm 12 maart 2021 09:56
    Het enige wat mij echt blijft verbazen is hoe erg sparen bestraft wordt. (niet enkel overheid)
    Tegenwoordig is het financieel aantrekkelijk schulden aan te houden en geld zo veel mogelijk te besten. Klinkt leuk voor de economie maar zorgt voor een fragiel systeem waarin er een lagere mate van financiële onafhankelijkheid is.

    Wat ik ook jammer vind is dat de carbon tax nog zo'n groot taboe is. Het is een natuurlijke "subsidie" voor elektrische auto's. Daarnaast zorgt het er voor dat industriele groot vervuilers opzoek gaan naar kosten efficiente investeringen die CO2 uitstoot naar beneden brengt. Wanneer een land als de onze daar voorloper op wordt is het ook nog eens een goed uitgangspunt voor de toekomst.

    Kortom kom maar door met de CO2 tax en laat de vrije markt bepalen wat de beste manier is om de uitstoot te verlagen. In plaats van het strooien van subsidies en het pushen van een gasvrij of energie neutrale wijk.
  4. forum rang 6 Krentenmenten 12 maart 2021 10:15
    Het viel mij deze week op tijdens mijn werk in Amsterdam dat niet-bureau werkzaamheden tegenwoordig niet meer door “hardcore” Nederlanders wordt gedaan, maar door andere EU-burgers. Kennelijk is “De Nederlander” verworden tot een betaald Ambtelijke Bureaucraat. Mss toeval, maar wel opmerkelijk......
  5. [verwijderd] 12 maart 2021 10:40
    quote:

    Kees1 schreef op 12 maart 2021 10:17:

    Voor ons als beleggers is het dus belangrijk dat CDA en VVD samen zo groot mogelijk worden.
    hahahahahahahahahahahahahahahaha. Met VVD krijg je gratis GL, PVDA, D66 er bij cadeau. Veel succes en niet achteraf lopen klagen dat Rutte toch niet heel zijn wensenlijstje erdoor heeft gekregen.
  6. forum rang 5 Kees1 12 maart 2021 11:03
    quote:

    SimpeleZiel schreef op 12 maart 2021 10:40:

    [...]

    hahahahahahahahahahahahahahahaha. Met VVD krijg je gratis GL, PVDA, D66 er bij cadeau. Veel succes en niet achteraf lopen klagen dat Rutte toch niet heel zijn wensenlijstje erdoor heeft gekregen.

    Je kunt ook op FvD of PVV stemmen.
    Dan breng je het kabinet Kaag alleen maar dichterbij.
  7. forum rang 4 StoplossBurner 12 maart 2021 11:08
    De politiek is failliet. Het is een musical waarin de acteur of actrice met het meest overtuigende toneelspel over hoe zij met gedraai aan wat micromanagement knopjes uw problemen gaat oplossen en uw stem probeert te winnen. Als je diezelfde clowns ondervraagt hoe (!) men dan problemen waar een lange termijn visie voor nodig is op gaat lossen blijft het angstvallig stil als je door gaat vragen op wat loze kreten als minder immigratie (het lukt niet eens om vlot totaal kansloze economische asielzoekers terug te sturen), meer groene energie (maar niet in mijn achtertuin en wie legt al die warmtepompen en zonnepanelen e.d. aan dan), 1 miljoen woningen (waar is het personeel die deze kan bouwen dan en waar is de landelijke aansturing want ook dit wil niemand in zijn achtertuin), en zo kun je op elk dossier wel wat zeggen (dan heb ik het nog niet eens over alle dossiers die men wil oplossen bij totaal niet functionerende overheidsinstanties zoals UVW en belastingdienst e.d.) etc. etc.
  8. forum rang 9 objectief 12 maart 2021 11:09
    quote:

    Kees1 schreef op 12 maart 2021 11:03:

    [...]

    Je kunt ook op FvD of PVV stemmen.
    Dan breng je het kabinet Kaag alleen maar dichterbij.

    Weinig kans dat Mw. Sigrid Kaag premier wordt na de verkiezingen van deze maand; maar gezien haar sterke uitstraling en de roep om een beter klimaat van de meeste burgers zou dit over 4 jaar wel kunnen.
  9. forum rang 5 Kees1 12 maart 2021 11:28
    quote:

    objectief schreef op 12 maart 2021 11:09:

    [...]

    Weinig kans dat Mw. Sigrid Kaag premier wordt na de verkiezingen van deze maand; maar gezien haar sterke uitstraling en de roep om een beter klimaat van de meeste burgers zou dit over 4 jaar wel kunnen.
    Eens. Kaag gaat het nu niet halen.
    Over vier jaar kunnen de kaarten heel anders liggen. Veel politici worden snel sleets. Klaver had vier jaar geleden bij de verkiezingen succes. Nu oogt hij sleets.
    Dus, over vier jaar, kun je niets van zeggen. Vier jaar is in de politiek heel lang.
    Wie weet waar de VVD over vier jaar mee aan komt, of de PvdA.
    Kaag zit dan wellicht al bij de VN of bij de EU, als vervangster van Timmermans.
  10. [verwijderd] 12 maart 2021 11:28
    quote:

    StoplossBurner schreef op 12 maart 2021 11:08:

    De politiek is failliet.
    Eens. Bovendien vraag ik mij af waarom we zo nodig bestuurd moeten worden. Ooit, 100 jaar geleden, toen we nog een klassenmaatschappij waren en er een daadwerkelijke elite was die van jongs af aan, aan de keukentafel al, werd opgeleid om te besturen, dan wel in het grotere bedrijfsleven, dan wel in de politiek, toen kon je beargumenteren dat deze elite in staat was betere beslissingen te nemen dan het volk, wat inmiddels niet meer analfabeet was, maar ook niet veel meer dan dat. Die situatie hebben we al een tijdje niet meer. We gaan allemaal naar dezelfde universiteiten en dankzij het Internet zijn we beter geinformeerd dan ooit tevoren. Waarom je elke maand weer 50% van je salaris moet afstaan aan de politieke vampieren is mij onduidelijk. Hier, geef jij dat maar uit, want ik kan dat nog niet zo goed. Alles wat ze doen kan geprivatiseerd worden. Bovendien, nu toch wel heel duidelijk begint te worden dat er onfrisse spelletjes gespeeld worden, met name bij Covid19 en de klimaathysterie, maar ook met immigratie en het continue Rusland en China bashen, moet je jezelf toch echt afvragen wiens belangen door de politiek behartigd worden?
  11. erjee-ff 12 maart 2021 11:41
    quote:

    Keinscheisscoins schreef op 12 maart 2021 11:28:

    [...]

    Bovendien, nu toch wel heel duidelijk begint te worden dat er onfrisse spelletjes gespeeld worden, met name bij Covid19 en de klimaathysterie, maar ook met immigratie en het continue Rusland en China bashen, moet je jezelf toch echt afvragen wiens belangen door de politiek behartigd worden?
    Nou, dat lijkt me niet zo moeilijk. Ondanks technologische vooruitgang is er weinig veranderd aan mensen t.o.v. de afgelopen 1000 jaar. De belangen die door de politiek behartigd worden zijn de belangen van de elite. Dat is nooit anders geweest.
  12. forum rang 4 midjj 12 maart 2021 13:44
    quote:

    Kees1 schreef op 12 maart 2021 10:17:

    Voor ons als beleggers is het dus belangrijk dat CDA en VVD samen zo groot mogelijk worden.
    Er is ook nog JA21. Helaas zijn ze nog erg klein, maar het kan op rechts een mooie aanvulling zijn. Zij willen dat de (R)overheid van het eigen vermogen afblijft.
    Andere Optie is 50+, de enige partij die absoluut tegen de eigen woning in box 3 is. Helaas vechten ze elkaar daar intern de tent uit.

    Christen Unie wil niets liever dan de eigen woning in Box3 en gaat daar het verst mee. D66 geeft dat niet openlijk toe, maar ze gebruiken de baas van de ECB, Klaas Knot, al jaren als hun puppet om dat proefballonnetje te testen. Dus ook D66 wil de eigen woning maar wat graag in Box3.
    Alle linkse partijen (vooral de PvdA) hebben vermogensbelastingen naast(!!!) de VRH. De PvdA begint er al mee vanaf een ton (!!) Zo bizar dit.

    Bij de VVD vrees ik dat ze niet 'sterk' genoeg zijn om tegen elke vorm van VRH te vechten. Zij sluiten teveel compromissen op dit vlak. CDA al helemaal.
    Afgelopen jaar is het tarief bij de VRH ook geruisloos van 30% naar 31% gegaan. Veel (linkse) partijen willen naar 40%...

    Dan willen de meeste partijen het werkelijke rendement gaan belasten. Dat moeten we al helemaal niet willen. Stel je maakt een jaar 80% en het jaar daarna verlies je alles weer. Uiteraard worden er drempels ingesteld om dan ook verliezen te kunnen verrekenen. Dus de winst wordt vol belast, verliezen kun je slechts deels aftrekken.
    Of nog erger: Ze voeren de belasting ook nog eens in na een enorme korte beursdip zoals afgelopen maart. Dan mag je over het herstel van je vermogen tussen de 30 en 40% belasting gaan aftikken.

    Al eerder heb ik de optie geopperd om de VRH (als deze er dan toch moet komen) te koppelen aan de spaarrente. Gaan mensen beleggen, dan is het risico op winst dan wel verlies voor de belegger en niet alleen het risico van verlies, waarbij de staat altijd geld binnen harkt. Besluit je te sparen (zo goed als risicoloos als je het een beetje handig aanpakt) dan betaal je een percentage over de spaarrente. Die wordt dan elk jaar conform de marktrente aangepast.
    Bij een rente van 5% heb je dan alsnog circa 3.0-3.5% rendement op je vermogen en de staat harkt 1.5-2.0% binnen. Bij een rente van 0%....0% VRH.
  13. [verwijderd] 12 maart 2021 14:11
    Ik overweeg links te gaan stemmen. Voor het eerst. Ik kan er niet meer tegen dat rechtse figuren als hierboven te keiharde feiten blijven ontkennen.

    Onder het mom van 'vrijheid' gaat het alleen maar over ik ik ik en mijn mijn mijn. De mate van externe attributie om hun misére te kanaliseren (lees: wat meer belasting betalen) is om verdrietig van te worden.
    - COVID bestaat echt peeps, zonder restricties zou het een bloedbad zijn geworden. En ja de winkels zijn dus ff niet open. SO BE IT.
    - Italie leeft niet boven zijn stand.
    - De aarde warmt op en biodiversiteit verdwijnt. Door de mens. En het maakt trouwens niet uit waar het vandaan komt, als dit zo doorgaat valt er niets meer te handelen op de beurs. Dan komen 100 miljoen Afrikanen hierheen. En die ga je niet tegenhouden met een muur. Dus iedere vorm van terugdringen van opwarming moeten we aangrijpen.

    Links heeft zeker ook zijn praatjes en heilige huisjes, maar de "linkse" vrijheid begint me steeds meer aan te spreken. vrijheid is pas vrijheid als je eerst aan je medemens hebt gedacht.
  14. knax63 12 maart 2021 14:47
    quote:

    Krentenmenten schreef op 12 maart 2021 09:09:

    Verkiezingen: Wat willen de 7 grootste partijen met uw geld? —> stelen.....
    Mijn moeder van 83 zegt dat de overheden het geld uitgeven waar de mensen voor gewerkt hebben. Ze hebben allemaal principes en eigen belangen die voorop staan. Laat mensen zelf beslissen waar ze het aan uitgeven. Dan hebbe ze te kiezen.

    Er word heel veel geld rondgepompt en door niet efficiënt te werken kost dat heel veel energie die dus niet aankomt waar het zou moeten aankomen.

    Iedereen evenveel percentage belasting betalen. Ca 25% Dan betaal je meer als je meer verdient. Nu is zo dat groot verdieners de regels van de wet beter weten toe te passen waardoor ze uiteindelijk minder betalen als de tot modaal verdieners.

    Erfbelasting is diefstal van vermogen waar al in de loop van je leven het nodige aan belasting op gegeven is.
    Ps koningshuis geeft het loo weg aan het volk maar blijft er gebruik van maken.
    Gewoon truukje om erfbelasting te voorkomen...
    Dat moet er gewoon uit. Niet de ene ervan profiteren omdat die slim is en gewone man betaalt.
    7
  15. forum rang 4 midjj 12 maart 2021 16:14
    Ik overweeg rechts te gaan stemmen. Ik kan er niet meer tegen dat linkse figuren als hierboven de keiharde feiten blijven ontkennen.

    -links lullen, rechts zakken vullen. Het is van alle tijden, Communisten zijn er groot mee geworden. Kijk naar China.
    -We moeten van het gas af. Onze vriend Samsung had wat geweldige berekeningen laten maken en nog meer geroepen. Het zou niets kosten en snel worden terugverdiend. Het bleken grove leugens te zijn.
    -ik wacht nog steeds op de verelendung en de revolutie van het plebs hier. Zo slecht hebben ze het kennelijk dus ook niet. Zeker niet in Nederland. Momenteel hebben we al behoorlijk veel sociale vangnetten. Natuurlijk zijn er excessen, daar wordt momenteel aan gewerkt.
    -Nivellering op allerlei niveau's, vrijheden worden juist ingeperkt en afgepakt. Links kent geen enkele vrijheid, je danst naar de pijpen van de Roverheid. Bezit wordt zoveel mogelijk afgepakt en herverdeeld. Uiteindelijk ligt dan iedereen aan een overheidsinfuus....
  16. [verwijderd] 12 maart 2021 17:26
    quote:

    midjj schreef op 12 maart 2021 16:14:

    Ik overweeg rechts te gaan stemmen. Ik kan er niet meer tegen dat linkse figuren als hierboven de keiharde feiten blijven ontkennen.

    -links lullen, rechts zakken vullen. Het is van alle tijden, Communisten zijn er groot mee geworden. Kijk naar China.
    -We moeten van het gas af. Onze vriend Samsung had wat geweldige berekeningen laten maken en nog meer geroepen. Het zou niets kosten en snel worden terugverdiend. Het bleken grove leugens te zijn.
    -ik wacht nog steeds op de verelendung en de revolutie van het plebs hier. Zo slecht hebben ze het kennelijk dus ook niet. Zeker niet in Nederland. Momenteel hebben we al behoorlijk veel sociale vangnetten. Natuurlijk zijn er excessen, daar wordt momenteel aan gewerkt.
    -Nivellering op allerlei niveau's, vrijheden worden juist ingeperkt en afgepakt. Links kent geen enkele vrijheid, je danst naar de pijpen van de Roverheid. Bezit wordt zoveel mogelijk afgepakt en herverdeeld. Uiteindelijk ligt dan iedereen aan een overheidsinfuus....
    Orgineel.

    Links en socialisme/communisme over één kam scheren. Tendentieuze kletskoek. Ik kan dezelfde kletskoek ophangen over rechts en populisme/racisme etc.

    Sja, publieke zaken kosten geld. Die snelweg waarover jij rijdt, het ziekenhuis waarin jij ligt, het onderwijs dat je hebt gekregen, de schone lucht die je inademt, de veiligheid op straat, ik kan nog wel even doorgaan. Ik schat zo in dat u niet vaak buiten Nederland/Europa komt. Dergelijke privileges komen niet uit de lucht vallen.

    Vooralsnog worden de verschillen tussen arm en rijk groter en groter. Ondanks die overheid die alles afpakt. Pak je geschiedenisboek er weer eens bij. Groeiende ongelijkheid (geld en macht) is de belangrijkste voedingsbodem voor oorlogen.
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links