Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

rationeel
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 maart 2021 17:57:

[...]Al die vragen 1 t/m 11 hadden ook in 1 post gekund, ratio!

Belangrijker is, BDB:) of ze beantwoord worden.

Heb je gevolgd hoe het in Amerika is gegaan?

En heb je gezien wie de controle heeft uitgeoefend op de software?

Dat moet dus een antwoord krijgen.

En anders kunnen we net zo goed niet stemmen.
rationeel
4
quote:

ffff schreef op 12 maart 2021 16:12:

Rene post om 15.00 hr en krijgt meteen vijf ab tjes....
.................................
Neen, dan heeft de ervaren Premier toch mijn voorkeur. kijken.
.................................
Wel opvallend bij al die confrontaties: Ze hebben het vrijwel allemaal maar over geld uitgeven, meer dit en meer dat en er is er eigenlijk niet één die vertelt waar het geld vandaan moet komen. Nou ja, ze hebben wel een ideetje, maar dat wordt nooit gerealiseerd.

Peter
Beste Peter:)

Geld uitgeven.

Heb je wel mee gekregen wat jouw geweldige Rutte wil uitgeven aan het klimaatbeleid? Onzinnige maatregelen die vele miljarden kosten. Niet van jouw geld, maar wel van het ONZE.

En dan het immigratiebeleid. Je hebt het wetenschappelijke rapport kunnen lezen van Dr. Jan van de Beek.

Kijk anders even in de klimaatdraad: Bijlage: rationeel rationeel 3 maart 2021 11:05

Dan onze bijdragen aan het onderhouden van al die landen die niet in staat zijn om voor zz te zorgen.

De overhead die al die betweterige ambtenaren kosten. Jij noemt ze misschien bewindslieden?

FVD:) wil dat niet. Dacht je nu werkelijk dat er geen Nederlanders te vinden zijn, die beter ONZE belangen kunnen behartigen, dan die mensen zonder zakelijke ervaring met hun tijdrovende stroperige besluitvorming? Die ook nog miljarden kosten?

Er zijn genoeg zeer competente mensen zonder politieke zendingsdrang, als je je niet beperkt tot het kliekje beroeps politici.

Mensen die niet te vinden zijn in de kleine kliek waar ze nu vandaan moeten komen.

Je zou me een plezier doen, als je nu eens de moeite zou willen nemen te onderbouwen wat de VVD onder Rutte te bieden heeft aan ONS land.
rationeel
2
Hiddema gaat na Jinek-rel mee op campagne FVD: 'Wat Baudet overkwam, is mensonterend’
VERKIEZINGSBLOGTheo Hiddema, oud-Kamerlid voor Forum voor Democratie, gaat de komende dagen campagne voeren voor zijn oude partij. De voormalig nummer twee vertrok vanwege de ‘populistische koers’ en de nadruk die Baudet legde op het huidige coronabeleid. Baudet zegt nu dat de strafpleiter van plan is om de komende dagen mee te gaan met de zogenoemde ‘vrijheidskaravaan’ die de afgelopen weken door het hele land trekt. Mis niets van het laatste campagnenieuws in aanloop naar 15, 16 en 17 maart met ons verkiezingsblog.
rationeel
1
Gezond rechts FvD Lid
@2deKamerFVD

Zag
@thierrybaudet
zojuist in Sneek en zag een onverschrokken winnaar. Al dit soort plaagstootjes maken een leider, geven iemand de kwaliteiten die benodigd zijn om een heuse minister president te zijn straks. Na 17 maart wanneer Nederlanders definitief afscheid nemen van Rutte!
rationeel
1
Gezond rechts FvD Lid
@2deKamerFVD

Zag net
@thierrybaudet
en
@WybrenvanHaga
in de stromende regen in Leeuwarden. Zij smolten niet! Het plein stond bomvol.
rationeel
1
rationeel
3
De Vrijheidskaravaan van Forum voor Democratie is in Leeuwarden. Kort voor Thierry Baudet daar het podium beklom kreeg hij een telefoontje van Theo Hiddema. De reden dat de twee heren met elkaar spraken? Na de walgelijke beschuldigingen bij Jinek gisteravond wil Hiddema alsnog betrokken worden bij de verkiezingscampagne van FVD.

Op zijn rijdende podium heeft FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet ineens een nieuwtje voor alle Friese fans van de politicus: “Ik leg net de telefoon neer van Theo Hiddema die een bijzondere boodschap heeft voor Leeuwarden vandaag,” aldus Baudet in het hoge Noorden. “Hij is nu zijn agenda aan het leegmaken om ons te gaan versterken in de campagne. Om erbij te zijn bij een volgend podium, om te laten zien dat wat er gisteren allemaal verteld is leugens zijn, niet waar is, en hij is ook aan het kijken of hij nu een filmpje kan maken om zometeen nog aan jullie te laten zien. Want hij wil dit niet over zijn kant laten gaan.”

A Mao
1
quote:

ffff schreef op 12 maart 2021 16:12:

Wel opvallend bij al die confrontaties: Ze hebben het vrijwel allemaal maar over geld uitgeven, meer dit en meer dat en er is er eigenlijk niet één die vertelt waar het geld vandaan moet komen. Nou ja, ze hebben wel een ideetje, maar dat wordt nooit gerealiseerd.

Peter
+1 Peter
Ideeën nul, visie nul, langetermijnplanning nul, de enige oplossing is meer geld er in pompen.

rationeel
1
Ayaan Hirsi Ali veegt vloer aan met VVD-beleid: ‘Integratie met behoud van eigen waarden is onzin!’

Ayaan Hirsi Ali was vandaag (digitaal) te gast bij Goedemorgen Nederland van WNL. Ze sprak er over de naïviteit van veel politieke partijen omtrent het integratiebeleid. Ook had ze kritiek op het beleid van de PVV; de partij belooft allerlei dingen die compleet onrealistisch zijn. Maar haar “eigen” VVD kwam er ook niet genadig vanaf.

Ooit VVD-Kamerlid, maar nu een gerenommeerd en internationaal intellectueel: Ayaan Hirsi Ali. Ze belde in bij WNL en benadrukte hoe belangrijk het is om migranten te wijzen op het feit dat in Nederland de Nederlandse wetten gelden. Het klinkt heel simplistisch, maar volgens haar gebeurt dit simpelweg te weinig. Het is naïef om te denken dat mensen vanuit zichzelf onze wetten klakkeloos accepteren, onderstreepte de geboren Somalische.

Hirsi Ali spraak bij WNL ook over haar nieuwe boek, en over de naïeve houding van politici bij het integratiedebat. Onder meer – pijnlijk genoeg! – die van haar eigen, voormalige partij. De VVD dus. De partij doet simpelweg onvoldoende, aldus een onverbiddelijke Hirsi Ali:

“Hij [Mark Rutte] moet het probleem erkennen en op de agenda zetten. Hij kan kijken naar landen die het goed doen. Er zijn in Denemarken en Oostenrijk projecten die de moeite waard zijn om te bekijken en na te volgen. Je moet mensen die naar Nederland komen, heel duidelijk maken dat hier de Nederlandse cultuur, normen en wetten gelden. Dat je je niet kunt verbergen achter je eigen geloof of cultuur. Het idee van integreren terwijl je vasthoudt aan je eigen waarden, dat is onzin. De resultaten van die benadering zijn enorm negatief, vooral voor vrouwen.”

Hirsi Ali uit dus nogal wat kritiek op het Nederlandse integratiebeleid, zelfs op premier Rutte persoonlijk. Zo bleef Nederland te naïef, vindt ze. Terwijl er genoeg Europese landen zijn waar het stukken beter gaat. In Denemarken zagen de sociaaldemocraten in dat een strenger integratiebeleid voor iedereen een stuk positiever zal uitvallen. De kans dat migranten tussen schip en wal vallen wordt een stuk kleiner als ze de taal perfect kunnen spreken en de lokale cultuur omarmen.

Dit alles werpt één vraag op: hoe groot is de kans dat een hedendaagse Hirsi Ali zich nog thuis zou voelen bij de VVD? Zou die de links-liberale regeringspartij niet véél te soft vinden?

Beperktedijkbewaking
3
quote:

DurianCS schreef op 10 maart 2021 20:59:

[...]
Het flink belasten van de middeninkomens levert wel goed op, vandaar dat de grens voor "rijk" erg laag gelegd wordt. En extreme salarissen flink belasten werkt niet, want de echt rijken laten het uitbetalen aan hun BV.
Dat klopt, er werd/wordt telkens op detailniveau veel veranderd in de tarieven en schijven van de vermogensbelasting, maar het motto bij de opeenvolgende kabinetten is steeds dat de totale opbrengst van de VB ongeveer gelijk moet blijven of licht mag stijgen.

Afschaffen of sterk verlagen wordt eigenlijk nooit overwogen. Hoewel het slechts een bescheiden deel (ca 1,5%, zie m'n volgende post) uitmaakt van de totale staatsinkomsten en het een nogal onsympathieke en ook door belastingdeskundigen en economen omstreden belasting is. Ik ken slechts één nog onsympathiekere en destructiever belasting: de verhuurdersheffing, een onzinnige belasting op de lagere – sociale – huren. Typerend is dat vele EU-landen geen (vergelijkbare) vermogensbelasting kennen, en geen één een huurheffing kent.

Ook het fictieve rendement in de hogere schijven - nu 5,69% waarover dan 31% IB moet worden betaald - is aan de (zeer) hoge kant. Men beargumenteert dat door te zeggen dat zo'n rendement met een gemiddelde aandelenportefeuille haalbaar is, maar ik vind dat de fiscus hierin niet te optimistisch moet zijn. In het verleden werden dergelijke meerjarig gemiddelden wel gehaald (ook door het ABP etc.), maar aandelenkoersen zijn 30 jaar lang gesteund door dalende rentes. Dat is nu voorbij.

asti
4
quote:

rationeel schreef op 12 maart 2021 19:50:

(...)

Ooit VVD-Kamerlid, maar nu een gerenommeerd en internationaal intellectueel: Ayaan Hirsi Ali. Ze belde in bij WNL en benadrukte hoe belangrijk het is om migranten te wijzen op het feit dat in Nederland de Nederlandse wetten gelden. Het klinkt heel simplistisch, maar volgens haar gebeurt dit simpelweg te weinig. Het is naïef om te denken dat mensen vanuit zichzelf onze wetten klakkeloos accepteren, onderstreepte de geboren Somalische.

(...)
Als ik het me goed herinner had zij gelogen over wie ze was en waar ze vandaan kwam en daarmee de Nederlandse wet gebroken.

Lees even het geciteerde hierboven terug met dat in gedachte.
[verwijderd]
1
Beetje jammer, John van den Heuvel. Meestal wel een evenwichtige mening, maar nu de weg kwijt door z'n deughaat jegens Baudet: vond het braaksel van Martijn Koning daarom best wel kunnen. Vond het eerder ook al nodig het criminele verleden van Jeroen Pols op te rakelen. Kom op John, zelfs jouw uren lange programma's met moeders die ontvoerde kinderen opsporen en die zelden tot het gewenste resultaat leiden zijn van beduidend hoger niveau.
DeZwarteRidder
3
quote:

Opus135 schreef op 12 maart 2021 20:37:

Beetje jammer, John van den Heuvel. Meestal wel een evenwichtige mening, maar nu de weg kwijt door z'n deughaat jegens Baudet: vond het braaksel van Martijn Koning daarom best wel kunnen. Vond het eerder ook al nodig het criminele verleden van Jeroen Pols op te rakelen. Kom op John, zelfs jouw uren lange programma's met moeders die ontvoerde kinderen opsporen en die zelden tot het gewenste resultaat leiden zijn van beduidend hoger niveau.
Een fascist zoals Bodet mag best stevig aangepakt worden.
Beperktedijkbewaking
3
Hoeveel levert de vermogensbelasting (VB) in NL eigenlijk op?

Dat was nog een hele zoektocht. Als je googelt op iets als “opbrengst vermogensrendementsheffing” (de officiële term) of “opbrengst Box 3” vind je van alles behalve het antwoord. Ook in de jaarlijkse miljoenennota van het rijk vind je het niet omdat het verstopt zit in de post “loon- en inkomstenbelasting incl. premies” (IB). Bij de behandeling van de miljoenennota 2019 vroeg een slim Kamerlid er dan ook naar. Dit was het antwoord:

Er is geen eenduidige toerekening van de opbrengst van de loon- en inkomstenbelasting aan box 1, box 2 en box 3. Daarvoor zijn verschillende redenen. Zo kan bijvoorbeeld de algemene heffingskorting niet worden toegerekend aan een box en als de persoonsgebonden aftrek niet volledig in box 1 kan worden verrekend, kan die worden doorgeschoven naar box 2 of box 3.
...
Ter indicatie kan wel de volgende informatie worden gegeven. Het meest recente jaar waarover vrijwel alle belastingaangiften zijn ingediend betreft 2017. Ruim 90% van de belastingopbrengst is verschuldigd uit hoofde van box 1. De overige belastingontvangsten, zonder rekening te houden met heffingskortingen, persoonsgebonden aftrek en dergelijke zijn 2,6 miljard euro belasting over box 2 en 4,7 mrd belasting over box 3.


Ook vond ik na lang zoeken een Elsevier-artikeltje waarin men het had over ruim 4 miljard. Dat klopt met de 4,1 mrd over 2018 genoemd in de bijlage hieronder (uit een studie van het Min. v. Financiën van mei 2020). Lager dan de 4,7 mrd uit 2017, dat komt door de kortstondige beursdip eind 2018.

Ruim 4 mrd is geen verwaarloosbaar bedrag, maar het is slechts 4% van de IB, en ca 1,3% van de totale jaarlijkse inkomsten van het rijk. Met wat bezuinigingen elders en enig protest van 'links' (te sussen door tegelijk de verhuurdersheffing af te schaffen) kan de VB dus vervallen. Ben je van een heleboel gedoe, discussies en gekunstelde tarieven af.
Bijlage:
Ronald Engels
5
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 maart 2021 20:55:

[...]

Een fascist zoals Bodet mag best stevig aangepakt worden.
=============================

De ZwarteRidder,

Baudet is één onnozel dwaas optimistisch over het paard getild jongetje, met helaas veel onnadenkende praatjes en uitspraken. Hij gebruikt zijn echte intelligentie en eerlijkheid zeer slecht!!!!

Het is ONZIN om te beweren, dat Baudet één Facist is of één Antisemiet, Racist, of enzv., enzv............!

Hij is gewoon niet zo doortrapt fout, manipulatief en leugenachtig als de meeste Politici, met Mark Rutte als absolute "veel geprezen" Topspecialist op dit gebied!

En onnozel dwaas onverantwoord onnadenkend gepamperd ingeslapen en dom Nederland gaat dhr. Mark Rutte herkiezen en opnieuw benoemen als MP. ondanks zijn enorm veel gemaakte "zeer bewuste fouten" van de laatste 10 jaar, echter in principe reeds sinds 2003, één zeer zeer foute politicus!!!!

Wat één ongelooflijk dom onnozel Volk zijn Nederlanders om de meest foute en meest manipulatieve Minister-President (Dhr. M. Rutte) van Nederland van de laatste 60 jaren terug opnieuw te gaan benoemen voor één wederom met zekerheid zeer FOUT Kabinet Rutte lV en toestemming te geven om verder te gaan met zijn manipulatieve foute RUTTE-DOCTRINE.

Ongelooflijk, Ik schaam me Nederlander te zijn en in deze foute dictatoriale Bananen Republiek nu te wonen en teruggekeerd te zijn, hoe dom kan men zijn tegen beter weten in!

TROTS OP NEDERLAND WAS IK IN DE JAREN 60/70 tot 1985 vorige eeuw en Trots Nederlander te zijn toendertijd bij al mijn werkzaamheden wereldwijd.

Nu sinds ik definitief volledig terug ben in Nederland sinds midden 2015, schaam ik me voor het huidige Nederland zonder Normen en Waarden, zonder Respect en Fatsoen, met vele zeer slecht geklede onverzorgde Nederlanders, met het volledig geaccepteerde enorme Drugs Gebruik van vele Nederlanders en de geaccepteerde Drugs Criminaliteit en de Vernietiging door Drugs gebruik van zogenaamde normale en werkende en feestvierende mensen/dwazen, enzv????

Nederland heeft Dringend één totaal nieuwe echte Democratie met bindende Burger Referenda nodig, dus weg met de huidige totaal incompetente, over-gebureaucratiseerde Overheden Dictatuur!

M.v.g. Ronald uit Hulst.
izdp
0
Ik log even in en tot mijn verrassing zegt de Ronald iets uit mijn hart.
Over intelligentie en gebruiken.
IQ en EQ zeggen verdomd weinig als testje doen.
Sowieso al om de vraagstellingen, maar vooral om het losgezongen zijn van het toepassen in de echte wereld.
Sluit aan bij mijn vaak herhaalde zeggen over fantasialand.
Totaal iets anders dan het streven naar een land waar je graag woont en leeft.
De baudetjes, de gristenen, de verwildertjes willen terug naar hun baarmoedertjes waar ze veilig waren.
Maar ja zo werkt het niet irl. en gelukkig maar.
Volt snapt het als partij ;-)
izdp
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 maart 2021 21:44:

Hoeveel levert de vermogensbelasting (VB) in NL eigenlijk op?

Dat was nog een hele zoektocht. Als je googelt op iets als “opbrengst vermogensrendementsheffing” (de officiële term) of “opbrengst Box 3” vind je van alles behalve het antwoord. Ook in de jaarlijkse miljoenennota van het rijk vind je het niet omdat het verstopt zit in de post “loon- en inkomstenbelasting incl. premies” (IB). Bij de behandeling van de miljoenennota 2019 vroeg een slim Kamerlid er dan ook naar. Dit was het antwoord:

Er is geen eenduidige toerekening van de opbrengst van de loon- en inkomstenbelasting aan box 1, box 2 en box 3. Daarvoor zijn verschillende redenen. Zo kan bijvoorbeeld de algemene heffingskorting niet worden toegerekend aan een box en als de persoonsgebonden aftrek niet volledig in box 1 kan worden verrekend, kan die worden doorgeschoven naar box 2 of box 3.
...
Ter indicatie kan wel de volgende informatie worden gegeven. Het meest recente jaar waarover vrijwel alle belastingaangiften zijn ingediend betreft 2017. Ruim 90% van de belastingopbrengst is verschuldigd uit hoofde van box 1. De overige belastingontvangsten, zonder rekening te houden met heffingskortingen, persoonsgebonden aftrek en dergelijke zijn 2,6 miljard euro belasting over box 2 en 4,7 mrd belasting over box 3.


Ook vond ik na lang zoeken een Elsevier-artikeltje waarin men het had over ruim 4 miljard. Dat klopt met de 4,1 mrd over 2018 genoemd in de bijlage hieronder (uit een studie van het Min. v. Financiën van mei 2020). Lager dan de 4,7 mrd uit 2017, dat komt door de kortstondige beursdip eind 2018.

Ruim 4 mrd is geen verwaarloosbaar bedrag, maar het is slechts 4% van de IB, en ca 1,3% van de totale jaarlijkse inkomsten van het rijk. Met wat bezuinigingen elders en enig protest van 'links' (te sussen door tegelijk de verhuurdersheffing af te schaffen) kan de VB dus vervallen. Ben je van een heleboel gedoe, discussies en gekunstelde tarieven af.

Goede constatering van je, en best een belangrijke, in de zin van de vraag hoe rechtvaardig de lusten en de lasten verdelen van onze samenleving.
Dat begint met transparantie. En ja dat water stroomt uit alle bekken zo ongeveer, maar irl is het vooral zwart gelakt en verstopt in de krochten van zo ongeveer elk verslag.
Niet eens overigens met je conclusie, al zou het mij een vermogen per jaar opleveren .
Je persoonlijke heb ik natuurlijk wel opgemerkt en net zo natuurlijk hoop ik met je, maar bovenal wil ik niets veranderen met het kruisen van onze degens.
Die eer verdien je wel ;-)
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1975 1976 1977 1978 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,98  -10,09  -1,14%  17:14
 Germany40^ 17.739,20 -1,59%
 BEL 20 3.799,01 -1,42%
 Europe50^ 4.908,93 -1,52%
 US30^ 37.798,24 +0,26%
 Nasd100^ 17.706,67 +0,07%
 US500^ 5.050,99 -0,20%
 Japan225^ 38.398,62 -0,77%
 Gold spot 2.386,21 +0,13%
 EUR/USD 1,0636 +0,10%
 WTI 84,99 -0,08%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,69%
DSM FIRMENICH AG +1,34%
Arcadis +1,27%
Air France-KLM +0,87%

Dalers

ArcelorMittal -7,05%
Aperam -5,99%
JUST EAT TAKE... -4,37%
SBM Offshore -4,17%
ALLFUNDS GROUP -3,70%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront