Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Investeerders stapten in crisisjaar 2020 massaal in woningen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 13 maart 2021 19:25
    quote:

    suske wiet schreef op 12 maart 2021 20:16:

    Heel die markt in ontwricht .
    Een prijsval van 20 % is niet uitgesloten de volgende jaren
    De jongere zijn echt benadeeld

    Nog een prijsstijging van 100% of meer is ook niet uitgesloten.

    Jongeren? Tellen mensen boven de 30 nog als jongeren? Er zijn er genoeg die alleen maar van een huis zullen kunnen dromen als de prijzen blijven doorstijgen zonder dat de lonen een inhaalslag maken.

    Het is een tandje erger dan men denkt. We veranderen stapje voor stapje in een ontwikkelingsland. En dan doet iedereen ineens "verbaasd" wanneer kinderen elkaar doodsteken op straat. Dat is de norm in veel ontwikkelingslanden. Dat zijn wij straks ook.

    Dat is de prijs van "gratis geld" (lage rentes e.d.): meer voor de rijken en minder voor de armen.
  2. [verwijderd] 13 maart 2021 23:13
    De woningmarkt is totaal verziekt door de overheid, die de kop in het zand heeft gestoken ipv vooruit te zien en preventief in te grijpen.
    Alleen tijdens de verkiezingen struikelen ze over elkaar met mooie woorden. De realisteit zal een stuk minder zijn, woningbouw blijft nog jaren achter de feiten aan hobbelen.
    Oorzaken zijn complexe wetgeving, zoals stikstof wetgeving, te weinig geschikte bouwgrond en overbevolking. De mensen leven langer en meer alleen, dus komen ook geen woningen vrij.
    Bouwen in de groenen gebieden stuit op veel weerstand.
    Beleggers zien een goede , veilige manier om inkomsten te verkrijgen, want geld op een bankrekening levert niks op.
    Alleen out of the box denken, door bv voor de kust een nieuwe stad te ontwikkelen, zoals op de wadden of het markermeer inpolderen gaan iets opleveren.
    Maar als al iemand het aandurft gaat dat nog jaren duren. Dit is Nederland, het bouwen van een metrolijntje duurt al twintig jaar......terwijl China een stad voor 1 miljoen mensen binnen een jaar neerzet, zullen wij nooit slagvaardig worden. Veel praten ,maar weinig wol.
  3. Slien 14 maart 2021 00:08
    Wauw, helderzienden daar bij het kadaster. Als ik eeen 2e huis op naam zet en niet aan hen doorgeef wat ik ermee ga doen dan weten ze het toch. Knap hoor.
    Als ik een 2e huis koop om zelf rustig op te knappen om er daarna zelf in te gaan wonen en daarna de 1e te verkopen ....onee dat weten ze niet.
    Als ik een 2e huis koop waar ik mijn ouders in laat wonen....onee dat weten ze niet.
    Als ik een kleine 2e woning koop voor mijn studerende zoon.....onee dat weten ze niet.
    Als ik een 2e huis koop in een ander deel van het land om af en toe een maandje te heerlijk wonen...onee dat weten ze niet.
    Nee, allemaal beleggers, huisjesmelkers ....dat weten ze wel. Hoe dan?
  4. Slien 14 maart 2021 00:11
    quote:

    suske wiet schreef op 12 maart 2021 20:16:

    Heel die markt in ontwricht .
    Een prijsval van 20 % is niet uitgesloten de volgende jaren
    De jongere zijn echt benadeeld

    jongeren kunnen toch gewoon huren? Dat moesten wij eerder ook, eerst 20 jaar sparen en hard werken en daarna je eerste huisje kopen.
  5. [verwijderd] 14 maart 2021 06:02
    Hogere huren veroorzaken hogere huizenprijzen. Het is een vicieuze cirkel. Bedrijven en beleggers doch ook particulieren, kopen woningen op, gaan deze wat opknappen en verhuren deze voor een hogere huurprijs in vrije marktsector. Daarna weer andere woningen opkopen en weer wat opknappen en weer verhuren. Hogere huurprijzen worden toch geslikt want men moet toch ergens wonen .
    Kopen is voor velen al lang geen optie meer. De hogere huren maken dat huizen weer aantrekkelijker worden voor beleggers en die kopen de huizen op met desnoods nog hogere koopprijs. Zo is de vicieuze cirkel geboren. Dat dit een lucratieve zaak is weet zelfs een prins. Maar ook beleggers zoals Black Rock met hun miljarden. En de lage rente jaagt de koopprijzen nog een keertje op. Men vergelijkt dan met de hoge huurprijzen en gaat tot uiterste bij kopen van woning.
    Men gaat ook tegen elkaar opbieden bij kopen . Of de fundering slecht is, of over 10 of 20 jaar energiebesparende maatregelen nodig zijn, menschuift dit terzijde en probeert de woning te kopen.
    Eigenlijk zou men de huurinkomsten van bezitters van meer dan twee woningen moeten belasten in box 1, dat geeft enige rem.
    Ook als men koopt maar er zelf niet in woont, dan volgt een soort boete.
    Ook de huurprijzen die al jaren stijgen zouden aan banden gelegd moeten worden.
    De oververhitte huizenmarkt wordt maar niet aangepakt en politici ruzien maar over bijvoorbeeld zearte piet.
    Woningen zijn er om erin te wonen en niet te beleggen!
  6. [verwijderd] 14 maart 2021 08:58
    Hogere huren en hogere verkoopprijzen van woningen gaan habd in hand en vormen vicieuze cirkel.
    Beleggers kopen woningen op, laten die een beetje opknappen en verhuren deze dan voor een hogere huurprijs. Deze hogere huurprijs wordt toch geslikt door mensen want kopen is voor velen geen optie meer en men moet toch ergens wonen, anders twee uur reizen naar je werk.
    Door de hogere huurprijzen worden woningen duurder verkocht en deze worden weer opgekocht, opgeknapt en weer hoger verhuurd. Weer wordt de hogere huurprijs geslikt. En ga zo maar door. Een vicieuze cirkel en het is een lucratieve bussiness, zelfs een prins weet dat. Maar ook beleggers als Black Rock met hun miljarden. De huurprijzen stijgen al jaren en worden niet eens aan banden gelegd. Zou in vrije huursector zitten. Maar lagere huren zijn er gewoon niet. En de lage rente jaagt de prijzen nog een keertje op.
    In plaats van de vicieuze cirkel te doorbreken gaat men meer het pad op van: laten we een miljoen woningen bouwen. Meer bouwen, okay maar waar haal je zo snel al die werklieden, bouwmateriaal, grond enz vandaan?
    Men zou huurinkomsten van personen of bedrijven die meer dan twee huizen hebben, meer belasting als soort boete moeten laten betalen, bijvoorbeeld deze inkomsten in box 1 stoppen. Het is toch ook inkomsten. Dit geeft enige rem.
    Ook goed begin is de maatregel zoals nu met name als je een woning niet zelf bewoont dat je dan een soort boete krijgt en ook als je binnen 5 jaar verkoopt dat je dan een belasting op je winst krijgt van bijvoorbeeld 30%.Maar dit zou dan overal toegepast moeten worden.
    Woningen zijn er om in te wonen en niet te beleggen of speculeren. Althans niet in Nederland.
    Zoals nu zijn de tegen,aatregelen om de oververhitte markt tegen te gaan wel erg slapjes.
    En huurprijzen die al jaren stijgen, ook in de vrije huursector, terugfluiten door een maximale huurprijs te koppelen aan inkomen van jan modaal. Want nogmaals, wonen is primaire behoefte enwoningen zijn er om inte wonen en niet te beleggen of speculeren, daar is Nederland te klein voor.

  7. Moneyball 14 maart 2021 16:46
    Volgens mij is die markt voor particuliere woningverhuur op zijn top. Je betaald thans veel teveel voor een paar % rendement. Er wordt weinig gereserveerd voor toekomstige onderhoudskosten en met de rente op nihil zit er een flink risico op waardedaling dat moet worden gedekt. En je hebt ook nog regelgedoe. AHold doet 4% dividend en PostNL 7,5%.Waarom dan pakweg 200k in een woning investeren met 800,- a 1000,- aan huuropbrengst per maand voor aftrek onderhoud? Maar misschien zie ik wat over het hoofd.
  8. watergeus 14 maart 2021 18:45
    quote:

    geobeo schreef op 13 maart 2021 19:25:

    [...]

    Nog een prijsstijging van 100% of meer is ook niet uitgesloten.

    Jongeren? Tellen mensen boven de 30 nog als jongeren? Er zijn er genoeg die alleen maar van een huis zullen kunnen dromen als de prijzen blijven doorstijgen zonder dat de lonen een inhaalslag maken.

    Het is een tandje erger dan men denkt. We veranderen stapje voor stapje in een ontwikkelingsland. En dan doet iedereen ineens "verbaasd" wanneer kinderen elkaar doodsteken op straat. Dat is de norm in veel ontwikkelingslanden. Dat zijn wij straks ook.

    Dat is de prijs van "gratis geld" (lage rentes e.d.): meer voor de rijken en minder voor de armen.
    Volgens mij haal je nogal wat door elkaar. Veel mensen doen dat en roepen maar wat. In ontwikkelingslanden is er nog niet de radicale individualisering en het gebrek aan discipline en respect aan iedere vorm van gezag. Dat is een typisch westers probleem. Behalve in wat narco staten komen criminaliteit van mensen neersteken voor de lol of verveling ( gaat hier niet over armoede) niet voor in niet Westerse landen.
  9. Fibonacci82 14 maart 2021 22:32
    Dat dacht ik ook, echter er is nog steeds een flink tekort aan starterswoningen dus de prijzen zullen nog wel even blijven stijgen. Daarnaast hebben "de jongeren" de mogelijkheid om in ieder geval 2% meer te bieden (wegvallen overdrachtsbelasting). Reden genoeg om een appartement aan te schaffen als redelijk defensieve investering.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links