Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming maart 2021

11.579 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 ... 575 576 577 578 579 » | Laatste
JelkeH
5
Beurs amper een dag gesloten, en alweer een grote hoeveelheid aan berichten en copy paste's met reacties. Pfffffh.....hebben we daar met z'n allen wel iets aan, of kunnen sommige posters en reaguurders beter prive gaan.
MHendrik
0
quote:

charlie b schreef op 13 maart 2021 12:41:

[...]
Haha, ja er staat geen wind, maar storm omlaag voor Pharming, hard door de 1 euro heen ipv steeds over die 2 euro te praten, is nog niet eens op 1,50 gekomen....dus....
Charlie
Gewoon instappen rond €1,10 en verkopen op ongeveer €1,15 ritjes maken. Op LT zal het best een keer weer €1,40 worden. Maar wanneer? Kan zomaar op een slechte dag onder de €1,00 duiken!
[verwijderd]
0
quote:

Beur schreef op 13 maart 2021 14:05:

[...]Nou en of dat journalisten/analisten hier meelezen. Bewijzen hiervoor zijn in er in de loop der jaren genoeg te vinden in media als bijvoorbeeld het FD, Quote, De Telegraaf en bij de IEX-analisten/columnisten zelf. En ik meen in hun publikaties af en toe genoeg aanwijzingen te zien dat zij hun opinie over Pharming hier (deels) op baseren. Het klinkt in jouw oren vast arrogant maar ik heb - op een paar uitzonderingen na - nou eenmaal niet zo'n hoge pet op van de (huidige) schrijvende pers en van de analisten in zijn algemeenheid. En ja: wel bijvoorbeeld van die man van Kempen. Ondanks zijn misser qua koersdoel gaf hij verder een uitstekende analyse over de kansen van Pharming op de middellange termijn.

Als je op mijn post aan het adres aan DM doelt: ik heb mijn punt gemaakt en dat is voor mij voldoende. Jouw suggestie dat ik op AB-tjes uit zou zijn is flauw en goedkoop. Dat is namelijk niet zo moeilijk: gewoon met een paar beleggingstermen smijten en vervolgens roepen dat je er vertrouwen in hebt dat de koers binnen afzienbare tijd naar een eurootje of 2.3 gaat.
Als AB-tjes inderdaad iets zouden zeggen over de waardevolheid van een bijdrage zou ik het echt wel leuk vinden wanneer mensen mijn posts (of die van anderen) aan de hand AB-tjes zouden waarderen. Nu zijn AB-tjes echter zo goed als zinloos en is de hoeveelheid gegeven aanbevelingen eerder een prima indicatie voor het gokgehalte van het betreffende aandeel: hoe meer aanbevelingen hoe hoger de onzekerheid en het gokgehalte.
Bedankt Beur. Nee hoor, klinkt voor mij helemaal niet arrogant. Ik kijk zelf ook kritisch naar wat analisten schrijven over een aandeel. Vaak wordt men immers gewoon betaald uit een bepaalde hoek. Bijvoorbeeld door de vaste klanten of een werkgever. Of men redeneert naar een van te voren vast gestelde conclusie toe.

Dat kan de journalistieke distantie en onpartijdigheid nog wel eens ondergraven en dat is goed te zien bij enkele (de meeste) 'analisten' die u hier opsomt.
Luister maar eens naar zo'n podcast. Ongelooflijk dat dit kan. Daar houd je geen droge ogen bij, maar met een paar borrels op wel amusant.
Ook bij Kempen was dit helaas het geval al hoewel het rapport netjes en duidelijk was opgesteld. Helaas ging men van onjuiste uitgangspunten (bijv. over BCRX) en onderzoekscriteria uit en daarnaast was men niet geheel 'onbevooroordeeld' t.o.v. Pharming gezien de ervaringen in het verleden toen zij de financiering van de deal met Valeant voor Pharming geregeld hadden.

Maar gewoon toch een boeiend rapport om te lezen, mee eens. Een aanrader voor elke investeerder in Pharming. Dat geldt wat mij betreft ook voor andere schrijvers die een analyse proberen te geven over dit bedrijf en het aandeel. Er is dan ook geen reden om die pogingen hier niet aan het forum toe te voegen. Zo kan iedereen zelf zijn/haar visie/idee of mening vormen.

Verder: U heeft uw punt gemaakt in uw post van 12 maart en dat is voor u voldoende. Prima hoor. Ik bedank u in elk geval voor de betreffende post. Het was voor mij een eye-opener, ik ben er echt van geschrokken en ik denk dat dat voor veel lezers hier geldt. Maar goed, we weten nu in elk geval hoe we dergelijke posts moeten lezen/beoordelen.
Het feit dat er niet op gereageerd is door iemand die op wèrkelijk èlke post de 'godganse dag' (= een term van Geertruida) reageert, ook op posts die niet voor hem/haar bestemd zijn, zegt hierin genoeg.

Wie zwijgt stemt toe.
De Zwarte kat
0
quote:

Maria Geertruida schreef op 13 maart 2021 15:17:

Laat ik er nog eens een analogie tegenaan gooien om het denken op gang te brengen:

Begin jaren 80 (vorige eeuw) ben ik mijn werkzame leven begonnen bij Philips. Het bedrijf leefde in de nadagen van de glorieuze jaren van de kleurentelevisie (de Ruconest van Philips). Men had in de jaren 70 kapitalen verdiend met die kleurentelevisie en op het hoogtepunt van de business waren er in nederland ruim 100.000!! mensen werkzaam bij Philips alleen al in in Nederland.

Philips had een Nat. Lab. waar de whizkids uit die tijd geweldige uitvindingen deden (waaronder de basis voor die al genoemde kleurentelevisie) en zeker in de begin jaren 80 leefde bij grote groepen medewerkers de gedachte, dat de volgende kaskraker/uitvinding zich zou aandienen.

Uiteraard waren er velen vondsten, maar er zat geen echte kaskraker bij. 10 jaar later (begin jaren 90 dus) was Philips failliet. Alleen via een lease back constructie met garanties van de overheid kon het bedrijf (financieel) overeind gehouden worden. Toen kwam Timmer met operatie Centurion en daarna Boonstra en al die anderen en stukje bij beetje (met veel verkoop van tafelzilver) krabbelde het bedrijf er weer bovenop. En nu wordt het laatste tafelzilver (de scheerapparaten in Drachten) verkocht en dan resteert alleen nog Medical Systems.

Moraal van het verhaal: wanneer je je bedrijfsvoering ent op de pipeline, kun je bedrogen uitkomen.

Ik hoop, dat ik mij vergis, maar ik zie een sterke overeenkomst met Pharming, die zelfs een whizkid als CEO heeft. Niets mis met een CEO met veel hersens, maar dan wel graag iemand met focus op de business en liefst geen Bob de Bouwer.
Wellicht dat de rvc in overweging zou willen nemen om dhr SdV te promoveren tot hoofd pipeline, of (dat klinkt mooier) chief development officer (CDO). En dan net als bij BAM een echte CEO aanstellen, die heldere bedrijfsdoelen formuleert en tot uitvoer brengt.

Lucas, ik wacht nog steeds op een aanwijzing van jou, waar ik op de site van Pharming iets kan vinden over de bedrijfsdoelstellingen op korte en langere termijn.
ik ben ook in de jaren tachtig bij Philips lichtgroen begonnen 25 jaar gewerkt heel mooi tijd gehad beste werkgever van Nederland leuk verhaal trouwens
s.lin
0
quote:

Trader_NA schreef op 13 maart 2021 10:32:

Analyse
Pharming, een aandeel dat maal 10 kan?
24 februari 2021

'Wat is er aan de hand bij Pharming?

Een Biotech bedrijf dat winst maakt, geen schuld op de balans heeft en slechts 12 keer de winst gewaardeerd is?'

www.letsroar.nl/analyse/pharming-aand...
12 x de winst hoe komt u hier bij?
Volgens mij klopt dit niet en is de Kw dichterbij de 20
Marxsa
1
quote:

Trader_NA schreef op 13 maart 2021 18:34:

[...]

Verder: U heeft uw punt gemaakt in uw post van 12 maart en dat is voor u voldoende. Prima hoor. Ik bedank u in elk geval voor de betreffende post. Het was voor mij een eye-opener, ik ben er echt van geschrokken en ik denk dat dat voor veel lezers hier geldt. Maar goed, we weten nu in elk geval hoe we dergelijke posts moeten lezen/beoordelen.
Het feit dat er niet op gereageerd is door iemand die op wèrkelijk èlke post de 'godganse dag' (= een term van Geertruida) reageert, ook op posts die niet voor hem/haar bestemd zijn, zegt hierin genoeg.

Wie zwijgt stemt toe.

Beste Reina,

onafhankelijk van elkaar (Beur was me net voor, maar ik had zijn post niet gezien, waren ook net na elkaar) hadden we een kritische noot te kraken over ons gewaardeerde forumlid Jules. Beur had zijn punt gemaakt, en ik had mijn punt ook gemaakt. Wie wel eens vaker met Jules "in de clinch" ligt weet dat Jules op zo'n posts vaak geen reactie terug geeft. Ik ben er in ieder geval aan gewend geraakt en ik weet dat Jules het gelezen heeft, Jules leest namelijk alles!! Zelfs terug, in maanden oude draadjes, al is het maar om iemand op zijn nummer te zetten of zijn gelijk te halen. Ach ieder zijn ding. Punt gemaakt is punt gemaakt en over naar de orde van de dag. En zoals Beur zei, ab-tjes daar kun je niets mee. Vergelijk het maar eens met Beur en mij ;-). Ik, een goedwillende beleggings amateur met weinig kennis van de bio en aan de andere kant Beur die in mijn ogen er wel kaas van heeft gegeten (en Jules ook, alleen is Beur dan een stuk beter "gemanierd"). Beur heeft gemiddeld 0,25 ab per bericht en ik het driedubbele. LACHWEKKEND!! Ik 3 x beter hahaha.....Vergelijk het met het voetbal spelletje Fifa, dat Messi gemiddeld een 5je is op een schaal van 10 en een speler uit de onderste regionen van de eerste divisie die is een 10......

(Overigens is de term van MG "de godganse dag" een hele mooie Brabantse uitspraak die hier vaak gebruikt wordt)
Marxsa
1
Na een lange werkdag (jaja, er zijn er echt nog die moeten werken voor hun centen) heb ik ff kort mijn mening gegeven hierboven met La Reina. Ook heb ik even wat berichten van MG in mijn Word gekopieerd om daar mijn mening nog over te kunnen vormen (zoals gister aangegeven MG).
Als het morgen rustig is kom ik daar graag op terug, en anders maandag. Heb enkele interessante dingen voorbij zien komen, niet gek natuurlijk als je opgegroeid bent onder de "lampen" hier in Eindhoven.

Voor nu wens ik een ieder hier nog een fijn weekend, morgen mag ik weer aan de slag. (Tja als Pharming maar niet wil stijgen ;-) )
Klladejon
0
quote:

MHendrik schreef op 13 maart 2021 18:31:

[...]
Gewoon instappen rond €1,10 en verkopen op ongeveer €1,15 ritjes maken. Op LT zal het best een keer weer €1,40 worden. Maar wanneer? Kan zomaar op een slechte dag onder de €1,00 duiken!
Misschien interessant om te melden hoe ik dat doe.

Positieve trend investeren en afblijven. Vaak krijgen mensen hoogtevrees. Jammer. (ASML)
Negatieve trend niet investeren en afblijven ( Vopak)
Neutrale trend als Pharming werk ik met 2 orders. B.v. Nu koers 1,13. Grenzen 1,135 en 1,125.
Als een computer. Verkoop 1,135 doorschieten? Verkoop 2e order hoger.
Koop 1,125. Allerlei variaties mogelijk. Maak gebruik van de volatiliteit.
Principe er ligt altijd een order in. Tussen de grenzen, geen aktie

Gr. Klaas
[verwijderd]
1
quote:

s.lin schreef op 13 maart 2021 18:51:

[...]

12 x de winst hoe komt u hier bij?
Volgens mij klopt dit niet en is de Kw dichterbij de 20
ze verwachten een winst van 59 miljoen volgend jaar.

met de huidige waardering zou pharming 1,3~ miljard waard zijn.
s.lin
0
quote:

dividend belegger schreef op 13 maart 2021 19:29:

[...]

ze verwachten een winst van 59 miljoen volgend jaar.

met de huidige waardering zou pharming 1,3~ miljard waard zijn.

Word geen 1,3 miljard gewaardeerd anders was de koers wel hoger.
Zal er eerst goed nieuws moeten komen.
[verwijderd]
0
quote:

Knuffelpitbull schreef op 13 maart 2021 15:02:

[...]
Nog steeds officieel monddood, helaas.

Maar fijn dat jij er weer bent! Daar neem ik een lekker kopje koffie op. Met karamel. En amandelbroodje.. :-)

Beetje laat maar ik mag niet met volle mond praten.
De koffie met de Caramel was zalig.
Maar mond dood niet nodig hoor gooi het er uit ;-)

Ruud..
Snooze
1
Het begin van het artikel is nogal misleidend en doet door de intro net alsof pharming x10 tot x100 kan gaan. Persoonlijk zie ik dat niet, ik verwacht wel dat pharming ergens binnenkort gaat noteren rond de 1.30-1,40 en dan is het gewoon afwachten op nieuws. Maar zelfs met positief Covid nieuws zie ik die maal 10 niet.

JH1988
1
Met een positieve update omtrent covid trail gaan we terug naar de 1,40 regio..
Want shorters gaan dan wat meer vluchten, tientallen procenten erbij hooguit.
Uiteundelijk draait het om wat het omzettechnisch gaat opleveren en dit is enorm lastig inschatten.
Snooze
0
quote:

Luifel schreef op 13 maart 2021 20:50:

hadden jullie deze al gezien...
beurs.societegenerale.nl/services/ana...
6,65 ?? Toch een hele serieuze partij. Staat ergens waar het op gebaseerd is ?
[verwijderd]
0
quote:

s.lin schreef op 13 maart 2021 20:32:

[...]

Word geen 1,3 miljard gewaardeerd anders was de koers wel hoger.
Zal er eerst goed nieuws moeten komen.
kan je dit bericht eens uitleggen? ik snap niet wat je bedoelt.

ik reageerde op een persoon die een verwachting deelde dat Pharming 59 miljoen winst gaat maken in 2021.

als je die winst met de k/w verhouding van Pharming mee rekent dan is de waardering 1,3/1,4 miljard.

zelf geloof ik dit niet, want Pharming krijgt nog 1 milestone betaling van ruconest.
Sharen
0
Luifel
0
quote:

Snooze schreef op 13 maart 2021 21:09:

[...]

6,65 ?? Toch een hele serieuze partij. Staat ergens waar het op gebaseerd is ?
voor wat het waard is...geen idee wie het hoogste koersdoel gegeven heeft..
bij guruwatch is hoogste doel 3,10...geloof ik
Snooze
0
quote:

Luifel schreef op 13 maart 2021 21:29:

[...]

voor wat het waard is...geen idee wie het hoogste koersdoel gegeven heeft..
bij guruwatch is hoogste doel 3,10...geloof ik
Denk dat ze Kempen niet hebben meegenomen ;-). Maar ik dacht zelf misschien hebben ze het koersdoel voor de Nasdaq aandelen verkeerd meegerekend, maar dat zou wel heel slordig zijn. Ik ken ook geen hogere koersdoelen dan de 3,10.
11.579 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 ... 575 576 577 578 579 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:30
Koers 0,884
Verschil -0,077 (-7,96%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 16.528.083
Volume gemiddeld 6.382.260
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront