InPost « Terug naar discussie overzicht

Forum InPost geopend

4.994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 246 247 248 249 250 » | Laatste
groene appel
0
quote:

Leonard schreef op 15 maart 2021 10:54:

Alweer een freeze.

ja, zit 0.60 cent tussen de bied en de laat
groene appel
1
15-03-2021 Jefferies & Co. 21,00 Kopen

Jefferies & Co. herhaalt het koopadvies voor INPOST
maandag 15 maart 2021 - 07:30u -
groene appel
0
InPost steelt show
Arend Jan Kamp
11:15
Het is eigenlijk voor het eerst sinds de beursgang eind januari dat InPost, die van die postkluisjees, de headlines haalt. De Polen hebben cijfers en doen een overname. Is het nou een post- of een tech-bedrijf? De waardering is in ieder geval een pittige 150 keer huidige en 57 keer de verwachte winst.

De koers doet nu +6,9% en dat is de beste score sinds de beursgang.
DeZwarteRidder
1
quote:

groene appel schreef op 15 maart 2021 11:24:

InPost steelt show
Arend Jan Kamp
11:15
Het is eigenlijk voor het eerst sinds de beursgang eind januari dat InPost, die van die postkluisjees, de headlines haalt. De Polen hebben cijfers en doen een overname. Is het nou een post- of een tech-bedrijf? De waardering is in ieder geval een pittige 150 keer huidige en 57 keer de verwachte winst.

De koers doet nu +6,9% en dat is de beste score sinds de beursgang.
Ze verhuren metalen kastjes, dus het is een verhuurbedrijf.
voda
1
InPost steekt zich in de schulden met overname in Frankrijk
Lennart Zandbergen 09:04

Pakketmurenbedrijf InPost, dat sinds januari een notering heeft aan de Amsterdamse beurs, doet een stevige overname in Frankrijk. De Poolse onderneming betaalt €565 mln voor Mondial Relay, een Frans e-commercebedrijf.

Dat InPost een grote overname zou doen was al aangekondigd bij de beursgang. Om welk bedrijf het ging, konden de Polen toen nog niet zeggen. Mondial Relay baat zestienduizend pakketpunten uit in onder meer Frankrijk, Spanje en de Benelux.

Het gaat daarbij wel om bemande pakketpunten, terwijl InPost zich juist toelegt op een systeem waar klanten pakketten zelf uit een kluisje halen. Naar verwachting zal InPost dus flink moeten investeren om de pakketpunten te verbouwen.

Internationale uitbreiding
Met de overname krijgt InPost, dat tot nu alleen geld verdient in Polen, een internationale tak die direct al bijna even groot is als het bedrijf zelf. Mondial Relay boekte vorig jaar €437 mln aan omzet, de omzet van InPost zelf steeg met 104% naar €552 mln. Daarop werd een ebitdawinst gemaakt van €217 mln. Daartoe bezorgde InPost 310 miljoen pakketjes, een groei van 114% ten opzichte van een jaar eerder.

InPost probeerde eerder op grote schaal uit te breiden naar andere Europese landen. Die pogingen mislukten faliekant: InPost ging bijna ten onder en trok zich terug op de Poolse markt.

Ook nu neemt InPost weer stevige risico's. Het bedrijf heeft al forse schulden, die rond de beursgang €482 mln bedroegen. Deze overname financiert het bedrijf met een brugfinanciering bij zeven banken, een relatief dure vorm van schuld. De lening heeft een looptijd van twaalf maanden, al kan InPost ervoor kiezen om de financiering met twaalf maanden te verlengen. De hoge schulden vergroten de kans dat het bedrijf in de toekomst een aandelenemissie moet doen, wat de belangen van zittende aandeelhouders verwatert.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1377147/inpost-steekt-zic...
groene appel
0
beetje achterhaald artikel van vanmorgen van fd van voor de webcast met een lekkere schreeuwende kop en slecht onderbouwd verhaal...
groene appel
1


De Poolse pakketkluisexploitant InPost is van plan om de Franse tegenhanger Mondial Relay te kopen voor € 565 miljoen, omdat het probeert te profiteren van de toename van e-commerce veroorzaakt door de coronaviruspandemie.

InPost zei maandag dat het verwacht dat de all-cash deal met mondial's Duitse eigenaar Otto Group, die nog moet worden goedgekeurd door toezichthouders en de werknemersraad van Mondial, tegen het einde van het tweede kwartaal zal worden afgerond.

De transactie zou het eerste belangrijke uitstapje van de Poolse lockergroep buiten zijn thuismarkt markeren en zijn inkomsten bijna verdubbelen, die vorig jaar al verdubbelden tot 2,5 miljard zloty (€ 553 miljoen) toen de pandemie door Europa raasde. De groep beheert geautomatiseerde kluisjes voor klanten om producten te verzamelen die ze online hebben gekocht.

"Het is een grote add-on, een grote stap verder, en het opent een volledig nieuw hoofdstuk voor het management en voor het bedrijf", vertelde Rafal Brzoska, chief executive en oprichter van InPost, aan de FT.

Otto Group zei in een verklaring dat de deal deel uitmaakte van de "herschikking" van zijn logistieke activiteiten die het eind vorig jaar aankondigde. Het voegde eraan toe dat het bestaande directieteam van Mondial op zijn plaats zou blijven.

De stap van InPost voor Mondial Relay volgt op een stortvloed aan deals in de Europese retailsector, terwijl beleggers zich haasten om bedrijven te steunen die kunnen profiteren van de veranderende gewoonten van consumenten die gedwongen zijn thuis te blijven door de lockdowns veroorzaakt door de pandemie.

Het grootste e-commerceplatform van Polen, Allegro, noteerde vorig jaar aan de beurs van Warschau, in de grootste beursgang ooitvan het land , terwijl InPost in januari in Amsterdam noteerde.

Brzoska zei destijds dat een deel van de reden voor de notering in Amsterdam was om de internationale expansie van InPost te vergemakkelijken, en identificeerde het VK, waar InPost al een opkomende aanwezigheid heeft, Frankrijk, Spanje en Italië als de markten waarop het zich zou richten.

De deal voor Mondial Relay - die vorig jaar een omzet van € 437 miljoen had en 15.800 ophaal- en inleverpunten exploiteert - zal InPost de op een na grootste speler in Frankrijk maken, waarvan InPost zei dat het de op twee na grootste e-commercemarkt van de EU was.

Het zal het bedrijf ook een kleinere aanwezigheid geven in Spanje, Nederland en België.

InPost zei dat de deal volledig zou worden gefinancierd door een nieuw ondertekende overbruggingslening van een consortium van zeven banken, waaronder JPMorgan, Pekao SA en BNP Paribas.

De lening zal de nettoschuld van InPost naar een veelvoud van 3,5 keer de winst vóór rente, belasting, afschrijving en afschrijving duwen. Het bedrijf zei echter dat het ernaar streefde om de ratio binnen twee jaar na de transactie terug te brengen tot tussen de 2,5 en 2 keer de ebitda.

Het bedrijf verwacht dat de deal zijn ebitda, die vorig jaar bijna verdrievoudigde tot 994 miljoen zloty (€ 217 miljoen), op de "middellange termijn" met € 100 miljoen - € 150 miljoen zal verhogen, en Brzoska zei dat het gecombineerde bedrijf een sterke cashgeneratie zou hebben.

Hij voegde er echter aan toe dat InPost op dit moment geen verdere overnames van plan was. "Ik heb het gevoel dat we nog veel droog poeder hebben. Maar voor de duidelijkheid: we hebben geen ander punt met een M&A-invalshoek op onze agenda", zei hij.

"Onze volledige focus zal de transactie sluiten, de werknemersraad overtuigen en tegelijkertijd onze uitrol in Polen en het VK voortzetten."
groene appel
0
Overname zet InPost internationaal op de kaart

Categorie: Advies, Beurs vandaag
Door Peter Schutte op 15 maart 2021 15:25
Overname zet InPost internationaal op de kaart
InPost: HOLD KOERS: €17,05 KOERSDOEL: €17,50 UPSIDE 3%

Samenvatting:

Overname Franse pakketbezorger Mondial Relay voor €565 miljoen
Franse bedrijf past uitstekend in groeistrategie
Additionele ebitda-groei van €100-€150 miljoen voorzien
Eigen omzetgroei over 2020: 104%, toename ebitda met 184%
Groei pakketvolume eerste maanden 2021 boven verwachting

Beursnieuweling InPost uit Polen voegt de daad bij het woord qua Europese ambities. Het concern neemt voor €565 miljoen Mondial Relay over en zet daarmee een eerste, grote stap op Franse bodem.

Tot nu is InPost nog vooral actief in Polen (90%) en het VK (10%). Door deze aankoop haalt het ineens respectievelijk 44% en 18% van de omzet en ebitda buiten de eigen landsgrenzen.

Overname past in strategie
Met Mondial Relay koopt InPost de grootste onafhankelijke Franse e-commmerce pakketbezorgingsdienst. Een goede opstap om groei te bewerkstelligen in een van de grootse e-commercemarkten van Europa. De Franse e-commercemarkt heeft naar schatting een omvang van €56 miljard, vijf keer zo groot als Polen.

Hoofdactiviteit van InPost is de exploitatie van kluisjes waar mensen hun online bestellingen kunnen laten bezorgen om vervolgens zelf af te halen. InPost heeft daarvoor wel traffic nodig en een netwerk daaromheen. Zo heeft het in Polen nauwe banden met retailplatform Allegro.

Netwerk Mondial Relay
pharming
Bron: Inpost


Mondial Relay richt zich op out-of home pick-up and drop-off points (''PUDO") en dat past natuurlijk perfect bij de kluisjesservicepunten van InPost. Frankrijk kent binnen Europa bovendien een van de hoogste out of home delivery-penetratiegraden van Europa.

Over 2020 leverde Mondial Realy 131 miljoen pakjes af in met name Frankrijk alsmede in de Benelux en Spanje. Dat brengt de combinatie van de twee bedrijven op een totaal van 440 miljoen pakjes en een netwerk van 28.000 kluisboxen en PUDO points.

Waardering en synergie
Het Franse bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van €437 miljoen en een operationele ebitda van €60 miljoen, een marge van 13,7%, tegen 39% voor InPost. InPost betaalt €565 miljoen voor het bedrijf. Dat is goed voor 9,4 maal de ebitda, gunstig afgezet tegen de eigen multiple van rond de 40. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel.

Door beide bedrijven met elkaar te combineren ziet het op de middellange termijn ruimte voor een incrementele stijging van de ebitda met €100-€150 miljoen. Een veelvoud dus van het huidige resultaat van het Franse bedrijf. De synergie zit zowel aan de commerciële en operationele kant alsmede in kansen om het netwerk verder te optimaliseren via bijvoorbeeld data-analyse.

Financiering
Bij de beursgang heeft InPost geen nieuwe aandelen uitgegeven. De IPO werd puur gebruikt als cashmoment voor private equity, met name Advent. Lees hier onze analyse. De overnamesom van €565 miljoen voor Mondial Relay zal het in eerste instantie financieren met een twaalfmaands overbruggingskrediet. Daardoor zal de schuldratio van 2,4 worden opgerekt tot 3,5.

InPost heeft volgens de bankconvenanten ruimte tot een schuldratio van 4,25. Bovendien is het met de banken overeengekomen dat aflossing van het overbruggingskrediet met een jaar verlengd mag worden. Een aandelenemissie op termijn ter gedeeltelijke herfinanciering valt zeker niet uit te sluiten.

Na de overname zal de focus komen te liggen op schuldafbouw. Doel is binnen 18 - 24 maanden de schuldratio naar een niveau van 2,0 - 2,5 te brengen. Door een sterke groei van de kasstroom en ebitda alsmede de bijdrage van nieuwe overnames geldt dit als haalbaar.

Jaarcijfers
Volgens voorlopige jaarcijfers heeft Inpost over 2020 de omzet met 104% opgevoerd tot 2,53 miljard zloty (€552 miljoen bij zloty/€ 4,58) De operationele ebitda steeg met 184% 994 miljoen zloty (€217 miljoen), goed voor een ebitda-marge van 39% tegen nog 28% over 2019.

De vrije kasstroom ging 11 keer over de kop: van 35 miljoen zloty tot 380 miljoen zloty. Inzage in de nettowinst volgt bij de definitieve jaarcijfers op 30 maart 2020.

Taxaties
Omzet en ebitda over 2020 liggen wat hoger dan wij hadden getaxeerd, de marge is wel conform. Onze taxatie lag op een ebitda van 900 miljoen zloty. De taxaties voor dit en volgend jaar passen we aan voor de overname.

InPost (zloty)
2018A

2019A

2020E

2021E

2022E

Omzet (zloty, mrd) 0,73 1,23 2,5 6,0 7,5
Ebitda (zloty. mln) 110 350 994 1.800 2.250
Nettowinst (zloty. mln) (89) 87 360 720 900
Winst per aandeel (zloty) (0,18) 0,17 0,72 1,44 1,80
K/w verhouding - - 108 54 43
Dividend - - - - -
Dividendrendement - - - - -
Tabel 1: Kerngegevens InPost, taxaties Beleggersdesk

Advies
InPost groeit fors en ook 2021 is naar eigen zeggen boven verwachting gestart. Na de overname is het streven de internationale omzet op middellange termijn te verdubbelen.

De operationele marge op de internationale activiteiten zal richting de 20-25% moeten gaan. Nu wordt nog verlies geleden buiten Polen en ook de nieuwe aanwinst zit nog lang niet op dat niveau. De mogelijke synergievoordelen bij de overname is echter indrukwekkend.

Positief verrast
Ik ben wel positief verrast door de jaarcijfers en de snelle sprong voorwaarts. Dit beidt hierop ruimte het koersdoel te verhogen van €15 naar €17,50 en het verkoopadvies te verhogen naar Houden.

De forward k/w van 45 blijft fors, maar is aanvaardbaar gezien de sterke groei en te behalen synergievoordelen. InPost zal daarbij wel moeten blijven leveren om de hoge k/w te rechtvaardigen.
groene appel
0
SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Er wordt niet minder via internet verkocht, ook al gaan de winkels in steeds meer landen weer open na versoepelde coronamaatregelen. Dat zegt Dan Schulman, de topman van betalingsbedrijf PayPal in een interview met persbureau Bloomberg. "Het zal nooit meer worden zoals het was", denkt hij.
Leonard
0
Ziet er goed uit 07:33

Zalando verwacht forse omzetgroei in 2021

Zalando , de Duitse online-kledingverkoper, maakt straks (om 8 uur) de volledige jaarresultaten bekend, maar gaf maandagavond al vooruitzichten voor 2021. De reden voor die publicatie was dat de vooruitzichten een stuk beter zijn dan de marktverwachting dankzij ‘een uitzonderlijk sterke start van het jaar’. Voor het eerste kwartaal verwacht Zalando een verkoopgroei van ongeveer 50 procent. Zalando heeft het over GMV of ‘gross merchandise volume’, wat neerkomt op verkoop op zijn website door Zalando zelf of door partners.

Na ‘een sterk financieel jaar 2020’ rekent Zalando voor 2021 op een verkoopgroei van 27 à 32 procent tot 13,6 à 14,1 miljard euro. De omzet zou met 24-29 procent groeien tot 9,9-10,3 miljard euro. Dat dit groeicijfer lager ligt wordt toegeschreven aan de ‘lopende platformtransitie’ en het toenemend aandeel van partners.

Zalando ziet ook de winstgevendheid toenemen met een aangepaste bedrijfswinst (ebit) van 350-425 miljoen euro. Het bedrijf voorziet dit jaar tussen 350 en 400 miljoen euro te investeren in zijn logistiekinfrastructuur en zijn technologieplatform.

De mediaanverwachting van analisten stond op 1 februari op 25 procent verkoopgroei en 21 procent omzetgroei. Voor de aangepaste bedrijfswinst werd op 361 miljoen euro gerekend.

Zalando gaf ook al de voornaamste cijfers over 2020 vrij: een verkoop van 10,7 miljard euro (+30,4%), een omzet van 8 miljard euro (+23,1%) en een aangepaste bedrijfswinst van 420,8 miljoen euro, wat een winstmarge van 5,3 procent oplevert.
groene appel
0
"The company plans to finance the Mondial Relay deal, expected to close by the end of the second quarter. "

Laten we hopen dat de deal doorgaat en er niks geks gebeurt
4.994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 246 247 248 249 250 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 15,400
Verschil +0,310 (+2,05%)
Hoog 15,480
Laag 15,120
Volume 438.944
Volume gemiddeld 443.643
Volume gisteren 273.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront