AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG - eerste kwartaal 2021

2.161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Raasgier
2
Ik lees hier heel wat opmerkingen als "wie het nu nog niet gelooft" en "nu is het toch wel heel duidelijk" en "dit is heus geen complotdenken...".

Volgens mij is de grap dat iedereen heus wel gelooft dat algo's en shorters erachter zitten. Dus daar hoeven jullie je niet zo over op te winden. Het verschil zit hem daarin hoe erg dat allemaal is. Ja het geeft schommeling en ja schommeling naar beneden is jammer. Maar dat gaat toch gewoon binnenkort weer een keer omhoog? Ik zie het probleem echt niet zo. Als je sowieso snelsnelsnel wilt, dan moet je turbo's gaan doen en kort op de bal spelen met daghandel - met alle risico's van dien. Als je wat minder hijgerig gewoon leuk op je aandeeltjes gaat zitten, maakt dat beetje schommeling echt niet uit.
Dividend Collector
4
quote:

rene66 schreef op 19 maart 2021 17:43:

[...]Het is toch wel heel duidelijk dat de ratten continu bezig zijn met hun algoritmen. Dat is geen complot denken. Dat is gewoon een feit.
Het is meer dat iedereen hierover klaagt wanneer de koers omlaag gaat terwijl de belangen hier op het forum bij een stijging liggen. Als het aandeel niet doet wat iedereen vindt dat het moet doen om allerlei redenen ligt het altijd aan de ratten en hun algoritmen. Dit is ook elders het geval bij veel geshorte fondsen zoals Takeaway en Pharming. Het zit vast in de mens om altijd een zondebok te zoeken voor het verlies, maar ik erger me daaraan merk ik. Dalingen zullen nooit wennen, maar accepteer die gewoon als je in het bedrijf gelooft. Bespaart je stress. Just my opinion.
Louis Pasciuto
6
Daarom kun je ook dagen wegblijven in de discussies, als ik het woord 'ratten' zie lees ik sowieso al niet meer verder... een plaat die blijft hangen op het AMG-forum.
Dalon
2
Groene doelen in gevaar door enorme vraag naar grondstoffen

Mooi stuk in de Telegraaf vandaag.
drooglegging1920
2
Zeker mooi artikel. Wel graag gelijk de link erbij zetten! AMG gaat de vruchten plukken dat is wel duidelijk! Op naar de AMX maandag

Groene doelen in gevaar door enorme vraag naar grondstoffen’ | Financieel | Telegraaf.nl

www.telegraaf.nl/financieel/122638982...
moneypocket
0
quote:

Dalon schreef op 19 maart 2021 20:11:

Groene doelen in gevaar door enorme vraag naar grondstoffen

Mooi stuk in de Telegraaf vandaag.
Dank je Dalon en aanvullend drooglegging; interessant stukje leesvoer!
Blanco rolling
0
Lithium kan toch het probleem niet zijn.
Zweden heeft grote makkelijk te delven voorraden bijvoorbeeld.
Chili en Bolivia ook
rendement_zoeker
1
quote:

Blanco rolling schreef op 19 maart 2021 21:20:

Lithium kan toch het probleem niet zijn.
Zweden heeft grote makkelijk te delven voorraden bijvoorbeeld.
Chili en Bolivia ook
Je blijft dit roepen, maar is niet waar. Lees de reacties terug op je post.
moneypocket
0
Even de slotstanden van de Lithium miners:

Albermarle -0,67%
Livent Corporation + 3,14%
Lithium Americas corp. +0,31%
SQM +1,39%

[verwijderd]
0
Wat me opvalt is dat als AMG weer eens een rotdagje heeft er valse figuren komen opzetten die met onjuiste informatie beleggers in AMG het bloed onder de nagels vandaan proberen te halen. Rendement_zoeker, reageer gewoon niet op dat soort losers.
drooglegging1920
1
Lithium

Nieuwe mijnen lijkt het antwoord. Maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voordat een mijn rendabel is ben je al snel een paar jaar verder. Afgezien van de milieuschade is de hele keten van delving tot raffinage en verwerking complex.

Recycling is een easy win. Het zal de explosieve vraag naar de grondstoffen op dit moment niet kunnen evenaren, maar Nederland heeft samen met de rest van Europa een uitstekend netwerk om afgedankte (lithium) accu’s en batterijen te recyclen, waarbij de belangrijkste stoffen worden teruggewonnen. We moeten dan wel met z’n allen onze lege batterijen of accu’s niet in de prullenbak gooien, maar inleveren bij één van de 25.000 inleverpunten van Stibat of bij de milieustraat. Zo sparen we samen de wereld.

www.legebatterijen.nl/actueel/blog/gr...
lanciared
1
Weekend post :
Koersontwikkeling laatste maand / afgelopen week.

Off- Topic : Vooreerst dit bericht van afgelopen week in de Standaard : Melexis ( beurs van Brussel ) steeg op de dag, toen bekend raakte dat ze promoveerden naar de Bel 20 met 5,9 % , omdat belegggers een voorschot namen op de grotere zichtbaarheid van dit aandeel .
--------------------------------------

Blijf me bezig houden hoe de 2 hierna aangehaalde feiten, of noem het meningen met elkaar te verzoenen zijn : Zie er geen oorzakelijk verband tussen, of weten analisten, neem nu de deze : Arend Jan, Niels Koerts, Nico Inberg zoveel meer dan wij, wat ze niet willen meedelen ?

- Gisteren dus bericht in de Telegraaf, over gevaar dat de klimaatdoelen niet gehaald gaan worden door een tekort aan grondstoffen.
- En, gelijk afgelopen dinsdag hier ook geplaatst andermaal het zoveelste bericht in de Standaard, van een nieuwe aankomende supercyclus in grondstoffen, meer specifiek nu vermeld in die grondstoffen, nodig voor EV mobiliteit en batterijen ( batterijen, zo droogweg, aldus werd het geschreven ). Bericht was het zoveelste in de rij, sinds de jaarwisseling, waar gewezen werd op aankomende stijgingen in grondstoffen prijzen.
Heb er een aantal voorheen hier ook geplaatst.

- Nu met tal van deze berichten in het achterhoofd, - met een voorlopige apocalyps gisteren in de Telegraaf, waar gewoonweg geschreven werd over " Klimaatdoelen in gevaar, door grondstoffen te kort " vind ik dat je gewoonweg goed zit in dus een cyclisch mijnbouwbedrijf - leverancier van kritische metalen, AMG, meer bepaald. ( En meer bepaald op deze actuele koers van 32 euro. Geeft voor het gehele bedrijf in zijn totaliteit een marktwaarde van 800 miljoen euro. )

Aandeel moet je hebben, niet binnen 6 maanden, - nu !
Je hoeft er niet elke dag naar om te kijken ( Neen, Louis ! ). Lijkt me veilig. Je zit veilig.
( en dan beslist doordat het andere alternatief, de spaarrekening gewoon 0 % opbrengt, of nog minder - inflatie in acht genomen. )

- En dan nu die andere stelling, te beluisteren op het afgelopen webinar van IEX, met de 5 kooptips, vervolgens op de daarop volgende podcast, op een andere podcast van Nico Inberg ( op een andere site ) en op nog een podcast van Beurstalk, van 2 weken terug.
Het ging over AMG , meer bepaald typeerden zij het als héééééél, hoogst speculatief. Zééééééér speculatief. Ze konden niet genoeg benadrukken hoeveel - é 's - ze er nog konden bijplaatsen.

Dat versta ik nu niet. Is niet te begrijpen. ( En tevens haalden ze met zijn allen aan hoe goed de Ceo Heinz S voor zijn bedrijf zorgde. Hoeveel kennis hij van de gehele markt bezat, en hoe betrouwbaar hij was. )
Een investering in een aandeel, dat gelijk geen ander profiteert van de trend van een aankomend tekort in juist die grondstoffen voor EV mobiliteit en " batterijen " , is niet speculatief, maar is beleggen met kennis van zaken. Is investeren met een veilig gevoel.
Is beleggen met de wetenschap dat je gewoon goed zit.

- -- : Wat weten die hier voorheen genoemde analisten nu zoveel meer dan wij, dat ze niet durven neerschrijven ?
Dit artikel is eigenlijk een antwoord op het bericht van Louis ( ergens hierboven geplaatst )
Louis, ben jij nu dom of onwetend, of ben ik dom en onwetend ?

- Ratten natuurlijk. Hierboven genoemde analisten weten ook - en wat ze niet kunnen meedelen - dat bij AMG, noterend op de ASCX, dat het kooitje van AMG vol gevuld is met veel te veel, en veel te actieve ratten.
Sorry, Louis, ik kan er ook niets anders van maken.
En nu staat het je vrij om je PC af te zetten, en een wandeling buiten te gaan maken.
LR
Zellem
0
It should not be overlooked that we have allocated considerable resources in commissioning a pilot plant for solid-state electrolyte materials in our Frankfurt laboratory facilities. This pilot plant is based on materials and process patent applications, and the material it produces will be purchased by the top solid-state battery manufacturers globally. If we are successful in this field—and we believe we are included in the “short list” of solid-state materials providers—this could shift the future of AMG
lanciared
0
[verwijderd]
0
quote:

stoffer schreef op 20 maart 2021 16:37:

zit AMG ook in rhodium ?
helaas: nee
zwendelaar
0
fietser01
1
Van de AMG site (business unit graphite):

GRAPHITE – A VERSATILE ADDITIVE FOR THE AUTOMOTIVE INDUSTRY.
Graphite is nowadays closely connected to the entire automobile industry due to its versatile range of uses. Every conventional car includes between 80 and 100 sintered parts containing graphite.

www.gk-graphite.com/fileadmin/user_up...

2.161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 24,500
Verschil +0,340 (+1,41%)
Hoog 24,500
Laag 23,840
Volume 211.210
Volume gemiddeld 244.611
Volume gisteren 140.716

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront