Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere rente kan doorwerken op hypotheekmarkt en pensioenen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. watnuweer 16 maart 2021 17:26
    De verbetering van de dekkingsgraden als gevolg van alleen de stijging van de rente geeft aan hoe belachelijk die hele discussie over de rekenrente is.
    Tot 2002 hadden we een vaste rekenrente. Volstrekt eens met de oproep van Eijffinger voor terugkeer daarnaar; 2% is een goede suggestie.
  2. [verwijderd] 16 maart 2021 22:18
    Ja, je zou het bijna geloven....de rente gaat omhoog, ......maar voor hoe lang?
    Laat mij eens raden....een maand, maximaal drie maanden en als mooie woorden van de FED niet werken, dan gaat de FED gewoon alles opkopen.......zo gaat het aflopen en niet anders.

    Oh, maak je geen zorgen om de hypotheekrente, die daalt al decennia lang en gaat gewoon verder naar beneden, los van een enkel hobbeltje verwacht ik dat de hypotheekrente in 2030 op maximaal 0,5% staat voor tien jaar vast.

    Waarom ben ik zo zeker....nou heel simpel, als de rente daadwerkelijk hoger wordt, dan gaat de Amerikaanse overheid failliet....en ook Europa......Deze schijnbeweging is tijdelijk, als de 2,0% al wordt gehaald voor de T-notes, tien jaar, dan grijpt de FED in. Niet dat ze de basisrente onder nul brengen, maar de FED koopt gewoon alles op, zonder enige limiet.
    Lang leven de geldpers............

    Maak je geen zorgen, de beurs, U hypotheek....alles komt goed, vertrouw op de FED.
    Alleen, als inflatie de kop opsteekt.......sowhat, dan wordt U geld minder waard.
  3. [verwijderd] 21 maart 2021 08:57
    Ja, als de Fed of ECB alles opkoopt om de rente laag te laten blijven dan krijg je inflatie. Ook dagelijks leven wordt duurder. Huren die al jaren stijgen , huizenprijzen die al jaren stijgen, levensmiddelen die stijgen, pensioenfondsen die hun dekkingen zien omlaag gaan en dus moeten korten enga zo door. De gemiddelde man of vrouw zal het steeds moeilijker krijgen want de salarissen blijven hetzelfde. Maar men houdt steeds minder over. Ook door de inflatie verdient men in het echt minder.
    Door inflatie willen mensen straks niet meer staatsschulden opkopen, want niet alleen is de rente hier vaak negatief, de waarde gaat ook nog een keertje dalen. En als iedereen deze staatsschuldbewijzen gaat verkopen omdat die steeds minder waard wordt en niemand dit wil kopen, ja, dan zit de FED en ECB met heel heel veel van deze staatsschulden in hun bezit en misschien worden deze leningen uiteindelijk niet afgelost of betaald omdat ze teveel zijn geworden . Griekse toestanden .
    En wie betaalt het uiteindelijk? Als dan de staat failliet gaat, worden leningen niet terugbetaald en de bezitters van deze leningen lijden verlies.
    Zover zal het niet lopen , denkt u. Maar Griekenland is een voorbeeld.en deze schuilt nog onder de ECB. Maar als meerdere landen en zelfs ECB te veel krijgt te verwerken. Dan krijgen we toch situaties als in1929.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links