Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

PENSIOENEN

257 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Barren Wuffet
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 10 maart 2021 16:42:

[...]
De opeenvolgende regeringen pogen de AOW waardevast te houden. Voor alle AOW-ontvangers, niet slechts enkele "honderdduizenden".
Waar haal je dát vandaan?

Ik bedoelde eigenlijk, we kunnen erop wachten dat ook de AOW omlaag gaat (of naar o)
De Nederlander wordt al jaren ouder en ouder en het is allemaal niet meer te betalen zeggen ze toch?
Doen ze nu met je pensioen, kan ook met de AOW.
Het is de schuld van ons, we worden te oud.

Voor alle AOW-ontvangers ?
In de toekomst krijg je geen AOW meer als je genoeg eigen vermogen hebt denk ik.
Dus die AOW betalers van nu zijn dan geen ontvangers meer.
Gelukkig ook Bea niet.

Dat we ouder en ouder worden wisten ze 30-40 jaar geleden toch ook al?, zijn toch geen domme jongens?

Het zit gewoon heel slim in elkaar, zo veel mogelijk vangen van iedereen (en beloven) en zo weinig mogelijk uitbetalen.
Kunnen ze het aan ander leuke dingen uitgeven.
Noem je ook wel verbrassen, opsouperen, verkwisten of verspillen.
agapim
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 9 maart 2021 19:41:

Liane Den Haan heeft de grote trom geroerd. Gisteren in het NOS-journaal en vandaag op teletekst:

"50Plus-lijsttrekker Den Haan roept de nummer 3 van de lijst, Ellen Verkoelen, op zich naar het partijprogramma van 50Plus te schikken en anders af te zien van haar kandidatuur.
Verkoelen vindt dat 50Plus zich hard moet blijven maken voor verlaging van de AOW-leeftijd naar 65 jaar. Den Haan neemt 67 jaar, zoals afgesproken in het pensioenakkoord, als "ijkpunt". Voor wie eerder met pensioen wil, moet er volgens haar een spaarregeling komen."


Met Liane den Haan heeft partijvoorzitter Jan Nagel een koekoeksjong binnen gehaald. Den Haan is een ambitieuze carrièretijger die na de ANBO nu 50PLUS als haar vehikel gebruikt.

Haar kritiek op Verkoelen slaat nergens op. Als er iemand is die het partijprogramma van 50PLUS op haar eigen manier interpreteert is het wel den Haan.
Over de rekenrente heb ik haar eigenlijk nog nooit gehoord. In Nieuwsuur zei ze onlangs dat ze vooral met andere partijen wilde praten, liever dan oppositie voeren. En dan als eerste met D'66 nota bene, de kampioen afbreker van ons goede pensioenstelsel. Ik viel van m'n stoel.
Ze wil zó graag met de grote jongens en meisjes meepraten dat ze bij voorbaat bereid lijkt van alles in te leveren. Niet zo vreemd voor iemand die het nieuwe pensioenakkoord eigenlijk wel best vindt. Maar dat is vloeken in de 50PLUS-kerk.

Verkoelen had beter haar mond kunnen houden, al deel ik haar mening. Maar zij deed het op een bescheiden, niet al te opvallende wijze. Den Haan was daarop kennelijk zo in haar kruis getast dat ze, misbruik makend van haar positie, direct maar het grote publiek opzocht middels het NOS journaal. Dat zien de holtorren van de pers graag: bonje binnen 50PLUS.
Bij mevr. den Haan staat maar een ding voorop: Liane den Haan.

Los van deze egotripperij slaat Den Haan ook strategisch de plank mis. Een kleine partij die het op kernpunten (rekenrente, indexatie, langzamere stijging AOW-leeftijd, spoedbouw kleinere seniorenappartementen tbv de doorstroming, minder economische asielzoekers etc.) volledig oneens is met de grote 'kartelpartijen' moet vooral duidelijk oppositie voeren. Pas bij 10 zetels of meer kan je gaan dromen van praten met andere partijen, gedoogconstructies en wat dies meer zij.

Verkoelen en ook Corrie van Brenk, huidig Tweede-Kamerlid, begrijpen dat. Mevr. van Brenk zag na de benoeming van Den Haan tot lijsttrekker de bui al hangen en trok zich terug voor de nieuwe lijst, begrijpelijk maar jammer.
Ik ben bang dat na 17 maart het echte 50PLUS geluid alleen nog in de Eerste Kamer gehoord zal worden. De 50PLUS fractie daar, onder aanvoering van Martin van Rooijen, begrijpt nog welke inhoud en welke toon bij 50PLUS horen. Samen met de fractie van het CDA stelden zij in februari een aantal kritische vragen aan Wouter Koolmees, de minister van SZW. Die worden vandaag (9 maart) behandeld.

Ze zijn te vinden bij de stukken van de Eerste Kamer (verslag schriftelijk overleg, vastgesteld 5 maart 2021). Het is een lang maar duidelijk verhaal. Enkele passages:

In het verleden ging het telkens om garanties. ....
Wij zien in de term “grote mate van zekerheid” die u nu gebruikt een nuance, die wij niet onbelangrijk achten. Het hele financieel toetsingskader (verder: FTK) is nu juist gebouwd rond de onjuiste veronderstelling dat er sprake zou zijn van een garantie. Wij noemen dat de mythe van de garantie. Daarom bestaat een risicovrije rente als discontovoet en daarom bestaan grote buffers. Als die garantie er ook nu al niet meer is, waarom zou men dan nog vasthouden aan dergelijke strenge normen, terwijl IORP I en II voor een zo groot mogelijke zekerheid een prudent verwacht rendement als discontovoet voldoende vindt?

80-plussers hebben hun pensioenvermogen opgebouwd in jaren met hoge rendementen. In het nieuwe stelsel zouden die rendementen voor hen beschikbaar moeten zijn in de opbouw van hun persoonlijke vermogen. Maar bij de verdeling van het vermogen moeten ineens andere normen gelden. Zo starten jongeren met een relatief grote pot die ze te danken hebben aan de inleg van ouderen, alsmede het rendement daarop. Daar komt nog bij dat jongeren vanuit die omvangrijke toekenning ook nog veel meer gaan opbouwen door de afschaffing van de doorsneeproblematiek ... Dat kan toch niet de bedoeling zijn.
De gepensioneerden hebben reeds de pech dat ze moeten invaren in een tijd dat de rente gedomineerd wordt door ingrepen van de ECB. Dit is een uitzonderlijke tijd met een uitzonderlijk lage rente, terwijl daadwerkelijk gerealiseerde rendementen veel hoger waren en zijn. Dit is onrechtvaardig en betekent in feite legale diefstal.

De dalende rekenrente was ook de reden dat bij de uitwerking van het pensioenakkoord in juli 2020 de rekenrente moest worden afgeschaft. Die rekenrente was nog onderdeel van het pensioenakkoord van juni 2019. De President van DNB was er toen als de kippen bij om duidelijk te maken dat de buffers wel konden verdwijnen, maar dat de risicovrije rente de enig juiste rekenrente was. ...
Waarom verordonneerde DNB dat als zonder risicovrije rente moest worden gewerkt, dit alleen maar mogelijk was door middel van een premieregeling? Maakt DNB uit wat er moet gebeuren? In plaats van de sociale partners? Vindt u het acceptabel dat DNB deze doorslaggevende invloed heeft? Waarop baseert DNB eigenlijk de overtuiging dat de risicovrije rente in alle gevallen de juiste rente is? Daarmee zegt DNB toch mogelijk dat de Europese pensioenrichtlijn en in het verlengde daarvan alle landen buiten Nederland het fout hebben?

Kunt u uitleggen waarom demping van premies verantwoord is, indien daarbij het verwacht rendement mag worden gebruikt, terwijl voor de verplichtingen de risicovrije rente moet worden gebruikt? Erkent u dat dit meten met twee maten is? Klopt het dat de demping van de premies een jaarlijks effect heeft op de dekkingsgraad van rond de 0,5 procentpunten en het totale effect inmiddels is opgelopen tot 6 procentpunten?


Enzovoorts, enzovoorts. Stuk voor stuk duidelijke vragen en kritiekpunten die in de diverse pensioendraden hier op iex ook al vaak aan de orde zijn gesteld. Ons pensioenstelsel zal op enkele punten wat gemoderniseerd moeten worden maar in de kern is er niets mis mee. In de Eerste Kamer begrijpen ze dat tenminste. Nu Liane den Haan nog.

www.eerstekamer.nl/kamerstukdossier/t...

Ook de schriftelijke antwoorden van Koolmees op de gestelde vragen zijn daar te vinden.
Nu maar wachten op het verslag van de commissievergadering van 9 maart jl waarin eea besproken is.

Liane den Haan is oud lid van D'66 ..... (?)
Heeft echter totaal geen politieke antenne.
Zo bleek ook gisteravond bij één van de actualiteitenprogramma's weer.
Liet zich opnieuw uit de tent lokken over de AOW leeftijd, geen woord over de pensioenen en/of het overleg van 9 maart waarvoor de 1e Kamerfractie zoveel werk heeft verzet.
Dat wordt helaas niks zo met 50Plus bij de verkiezingen.

.

.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

agapim schreef op 11 maart 2021 15:24:

[...]
www.eerstekamer.nl/kamerstukdossier/t...
Ook de schriftelijke antwoorden van Koolmees op de gestelde vragen zijn daar te vinden.
Nu maar wachten op het verslag van de commissievergadering van 9 maart jl waarin eea besproken is.

Liane den Haan is oud lid van D'66 ..... (?)
Heeft echter totaal geen politieke antenne.
Zo bleek ook gisteravond bij één van de actualiteitenprogramma's weer.
Liet zich opnieuw uit de tent lokken over de AOW leeftijd, geen woord over de pensioenen en/of het overleg van 9 maart waarvoor de 1e Kamerfractie zoveel werk heeft verzet.
Dat wordt helaas niks zo met 50Plus bij de verkiezingen.

Mijn vertrouwen in Liane den Haan is volledig weg. Vreselijk wat een eigenwijze egotripper. Ze verkwanselt de kernpunten van 50PLUS, omarmt het pensioenakkoord en mijdt het woord rekenrente als de pest. Volgens mij snapt ze niets van die idiote rekenregels, ik denk dat Martin van Rooijen knarsetandend door de Eerste Kamer loopt.
Zojuist per brief gestemd. Heb verdorie nog geaarzeld over Henk Krol, de wegloper. Uiteindelijk toch maar gestemd op mevr. Verkoelen, nr. 3 op de 50PLUS-lijst.

Blaam treft ook het bestuur, de schrijvers van het partijprogramma en degenen die verantwoordelijk zijn voor de verkorte versie(s) op de 50PLUS website. De omschrijving "Volledige AOW bij 65" schreeuwt om misverstanden, zeker als de 'uitwerking' ergens diep in de site verstopt is (en soms zelfs ontbrak).

De werkelijkheid is dat men (wie precies?) zich neerlegt bij 67, maar je zelf vooraf mag 'sparen' als je toch op 65-ste AOW wilt gaan ontvangen. Men heeft té slim willen zijn met de formulering "volledige AOW bij 65". Dat riekt naar kiezersbedrog.
Niet alleen de kiezers, ook de leden die eerder voor het programma stemden zijn verneukt. Ik vermoed dat velen het addertje onder het gras niet gezien hebben, anders was er toen al kabaal ontstaan. Ik zelf vond het, toen ik die woorden voor de eerste keer las, maar een rare zin, al begreep ik al gauw dat men niet bedoelde wat men suggereerde.

Dat Liane den Haan deze kreet nog steeds zonder blikken of blozen verdedigt bewijst een gebrek aan integriteit. Dat toonde ze al eerder bij de ANBO. Toen overviel ze vele oude getrouwe vrijwilligers in het land door regionale gelden te centraliseren, lees: naar zich toe te te trekken. Weg met Den Haan!

Beperktedijkbewaking
0
Nog een aanvulling. Persoonlijk ben ik er niet op tegen dat de AOW- leeftijd geleidelijk wat hoger gaat worden dan 65 (met een uitzondering voor zware beroepen). Dat is onvermijdelijk. Maar niet zo snel en niet zo drastisch als nu het geval is.

Dat Liane den Haan nu steeds stelt: "67 is het uitgangspunt" is een onnodige concessie vooraf, een doorzichtige poging om met de grote jongens en (D'66-) meisjes in de politiek mee te mogen praten.
Het is ook een klap in het gezicht van de vele trouwe 50PLUS-stemmers die al veel gedoe in de partij hebben moeten doorstaan. Maar dit is wel het dieptepunt, nota bene door de lijstaanvoerder.
Weg met Den Haan!

objectief
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 11 maart 2021 17:23:

Dat Liane den Haan nu steeds stelt: "67 is het uitgangspunt" is een onnodige concessie vooraf, een doorzichtige poging om met de grote jongens en (D'66-) meisjes in de politiek mee te mogen praten.
Het is ook een klap in het gezicht van de vele trouwe 50PLUS-stemmers die al veel gedoe in de partij hebben moeten doorstaan. Maar dit is wel het dieptepunt, nota bene door de lijstaanvoerder.
Weg met Den Haan!

Mw. de Haan wil schijnbaar de werkelijkheid onder ogen zien en naar mijn mening had die 67 al vele jaren eerder moeten worden ingevoerd en verder naar 70 voor de kantoorberoepen. Die Henk Krol staat/stond niet bekend als een goede cijferaar.
Gepensioneerden trekken gemiddeld bijna 15 jaar pensioen tegen vroeger 3/5 jaar; daar kan geen premieverhoging tegenop.
josti5
0
quote:

objectief schreef op 11 maart 2021 17:38:

[...]

Mw. de Haan wil schijnbaar de werkelijkheid onder ogen zien en naar mijn mening had die 67 al vele jaren eerder moeten worden ingevoerd en verder naar 70 voor de kantoorberoepen. Die Henk Krol staat/stond niet bekend als een goede cijferaar.
Gepensioneerden trekken gemiddeld bijna 15 jaar pensioen tegen vroeger 3/5 jaar; daar kan geen premieverhoging tegenop.
Welnee fred: pensioenfondsen staan vrijwel altijd onder supervisie van levensverzekeraars, die hebben geweldige tabelletjes, waarmee ze van jaar tot jaar tot 3 cijfers achter de komma kunnen berekenen, wat de premie voor het komende jaar moet worden, teneinde gelijke tred te houden met gemiddelde leeftijdsontwikkeling.
Dat is ook duidelijk te zien aan de vette kassen van de pensioenfondsen, waar o.a. BDB en agapim jou regelmatig mee om de oren slaan!

Mevrouw de Haan is een koekkoeksjong, een verraadster van diegenen die op haar hebben gestemd.
Koren op de molen van haar voorganger - en ik hoop van harte, dat 50+ van het 2e kamertoneel zal verdwijnen.
Anderzijds wel jammer: al die op zich vaak goede initiatieven, die zichzelf in de eigen staart bijten.
FvD is óók zo'n voorbeeld: strijdend ten onder.

Daarom is de strategie van een kanjer als Omtzigt met zijn achterban des te succesvoller: een bestaande partij van binnen-uit veroveren.
Het gaat hem lukken, verwacht ik.

Wilders had ook gewóón binnen de VVD moeten blijven - wat hád-ie een berg voorkeurstemmen gekregen...
En die geschiedenisleraar zou het nooit zo ver hebben gebracht, als nu: de aloude VVD naar links afgegleden.
Geldt ook voor Baudet: binnen de VVD was-ie een heel eind gekomen, met de macht van de VVD als steun-in-de-rug.
Wilders en Baudet missen nu die macht, met name ook in de media en bij de kiezer ('ja, ik zou wel op Wilders/Baudet willen stemmen, maar ze komen tóch niet in de regering, dus dan gaat mijn stem verloren, als ik op één van die twee stem', 'ja. ik zou wel op Wilders/Baudet willen stemmen, maar ja: het NOS-journaal zegt tóch regelmatig, dat zij racistisch zijn, en dat gaat mij nét een stap te ver')

De aloude communisten binnen Groen Links, een samenraapsel van PSP, CPN en die ultralinkse vleugel van het CDA, hebben het spel óók door, SP weer niet.

D666 is door globalisten en anti-Israëliërs geïnfiltreerd - maar goed, dat de oprichters hier geen weet meer van hebben...

De Partij van de Arbeid is aan haar eigen succes te gronde gegaan, en is nog slechts een grachtengordelpartij, net als D666 - met wél de macht in het onderwijs, van kinderopvang tot en met universiteit, al scoort ook Groen Links onder de studenten.
Ook Marianne Thieme had geen Partij voor de Dieren moeten oprichten, maar binnen de Partij van de Arbeid voor nieuw elan moeten zorgen.
Maar ja: de globalisten dáár gokten op de Turken en Marokkanen, met DENK als kindje...

En, ach ja: dat 'gristelijk' onder sijsjeslijmer Segers, die van maar liefst zeven jaar verblijf in Egypte niks heeft geleerd): kan zó Groen Links in.

objectief
0
quote:

josti5 schreef op 11 maart 2021 18:42:

[...]

D666 is door globalisten en anti-Israëliërs geïnfiltreerd - maar goed, dat de oprichters hier geen weet meer van hebben...

Baudet is de persoon die pronkt met anti semitisme en neo nazi opvattingen.
Daarom rende 80% van zijn aanhang ook naar andere partijen.

Mw. Kaag van D66 kwam duidelijk als nieuw politieke leider in de Vooravond aan bod, ze heeft duidelijk de potentie om de nieuwe premier van Nederland te worden. Meer geld voor het klimaat, dat begint de VVD ook langzaam over te nemen.

Beperktedijkbewaking
1
Even over AB-tjes.

Sommigen vinden de AB-tjes bij iex-postings maar niks. Ik zelf gaf ze soms wel, zij het met mate.
Sinds iex z'n uiterlijk veranderd heeft, enige tijd geleden, werkt de AB-knop bij mij niet meer. Anders had ik mensen als agapim, senior en sommige anderen hier de afgelopen maanden wel enkele AB-tjes gegeven. Evenzo josti5 (met name in andere draden), al ben ik het niet altijd volledig met hem eens, maar vaak wel qua 'richting'.

Het schijnt aan mijn lichtelijk verouderde desktop te liggen, of aan m'n browser (Firefox). Enfin, ik ga snel op een nieuwe pc over en hoop dat het euvel dan verholpen is.

Beperktedijkbewaking
3
Aanvulling: bij poster objectief licht het niet aan mijn pc.
Het is me een raadsel waarom hij keer op keer onjuistheden herhaalt ("vroeger genoten mensen gemiddeld slechts 3 jaar van hun pensioen") terwijl ik al 2x met harde cijfers uit gedegen bron heb aangetoond dat het onzin is.

Portisch
3
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
agapim
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 11 maart 2021 22:55:

Even over AB-tjes.

Sommigen vinden de AB-tjes bij iex-postings maar niks. Ik zelf gaf ze soms wel, zij het met mate.
Sinds iex z'n uiterlijk veranderd heeft, enige tijd geleden, werkt de AB-knop bij mij niet meer. Anders had ik mensen als agapim, senior en sommige anderen hier de afgelopen maanden wel enkele AB-tjes gegeven. Evenzo josti5 (met name in andere draden), al ben ik het niet altijd volledig met hem eens, maar vaak wel qua 'richting'.

Het schijnt aan mijn lichtelijk verouderde desktop te liggen, of aan m'n browser (Firefox). Enfin, ik ga snel op een nieuwe pc over en hoop dat het euvel dan verholpen is.

Bovenstaand bericht verdient zeker een aanbeveling :)

.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Portisch schreef op 12 maart 2021 10:20:

[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
Het viel wel mee met die 'aanval' (die nog ergens te lezen is). In ieder geval had je gelijk.
josti5
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 maart 2021 17:23:

[...]Het viel wel mee met die 'aanval' (die nog ergens te lezen is). In ieder geval had je gelijk.

Hierbij sluit ik mijn volledig aan, mede-'slachtoffer' als ik ben van deze stalker.
Beperktedijkbewaking
1
Elders gepost, hier past het ook, dus maar even gekopieerd:

Je hoort het vaker, "het ABP is een slechte belegger". Een bekend vooroordeel. Er zijn iets beter beleggende (grote) pfn, maar eigenlijk het valt wel mee als je naar hun meerjarig gemiddelde resultaten kijkt.

Ik geef het je te doen om met zo'n grote portefeuille tegen de snelle jongens op te kunnen. En van die snelle jongens horen we alleen hun (tijdelijke?) successen, niet hun slechte jaren.
Weet je dat de kosten van het vermogensbeheer (incl. transactiekosten etc.) bij het ABP slechts 0,6% per jaar zijn? Doe het ze maar eens na.

En nog iets: al te riskante beleggingen (afgeleide producten) mogen van meneer Klaas Knot (DNB) niet, of slechts met mate in defensieve zin. Erger is dat DNB eist dat pfn als het ABP een behoorlijk percentage van hun vermogen in niets meer opbrengende staatsobligaties moeten beleggen.
Een kwalijke bemoeienis van de politiek met het uitgestelde loon van werknemers en met de afspraken tussen werknemers en werkgevers. Via de toezichthouder (lees: superambtenaar) Knot, die in interviews (Buitenhof-tv en zo) eigenlijk alleen D'66 + PvdA geluiden laat horen en door het journaille daar met teveel ontzag benaderd wordt.

Ik vraag me wel eens af: die 'toezichthouders' (niet alleen Knot, ook de vreselijke voorzitter Wolfsen van AP, en die van de AFM, ACM en Aw) worden door de regering benoemd, maar wie houdt daarna nog toezicht op de toezichthouders?

Senior 1936
0
Beperktedijkbewaking, ik ben het helemaal met je eens. Mijn idee is dat de gepensioneerden, maar ook de nog werkenden, zich meer moeten laten horen,
ga naar samenvooreeneerlijkpensioen.nl en teken die petitie.

Ik heb die petitie inmiddels ook al getekend, evenals familie en kennissen van mij.
Hoort zet het voort: stuur de petitie door naar al je kennissen en familie.
objectief
0
quote:

Senior 1936 schreef op 22 maart 2021 17:19:

Beperktedijkbewaking, ik ben het helemaal met je eens. Mijn idee is dat de gepensioneerden, maar ook de nog werkenden, zich meer moeten laten horen,
50PLUS is bij mijn weten de enige seniorenpartij met 1 zetel in de nieuwe 2e Kamer; de gepensioneerden zijn in grote meerderheid schijnbaar tevreden met hun pensioen in Nederland.
Petities gaan echt niet helpen; tegenwoordig gaat met meteen naar de Rechter om gelijk te krijgen.

hirshi
0
Ondanks goede beleggingsresultaten is er elk jaar weer geen indexering mogelijk voor de meeste pensioenfondsen.
Al meer dan tien jaar niet. Dat kan niet zo voortduren.

Sterker nog het is elk jaar weer de vraag of een korting niet van toepassing wordt.

Dit pensioensysteem is failliet want voor een wijziging is geen draagvlak en doormodderen moeten we niet willen.

Daarom snel naar het nieuwe pensioensysteem met een goede overgangsregeling voor bestaande pensioengerechtigden..
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 23 maart 2021 09:42:

Ondanks goede beleggingsresultaten is er elk jaar weer geen indexering mogelijk voor de meeste pensioenfondsen.
Al meer dan tien jaar niet. Dat kan niet zo voortduren.

Mijn verwachting is dat de indexering nog jaren op zich zal laten wachten, tenzij de werknemers proportioneel langer blijven werken. Dit laatste is dan een gratis bonus voor de gepensioneerden.
agapim
0
quote:

hirshi schreef op 23 maart 2021 09:42:

Ondanks goede beleggingsresultaten is er elk jaar weer geen indexering mogelijk voor de meeste pensioenfondsen.
Al meer dan tien jaar niet. Dat kan niet zo voortduren.

Sterker nog het is elk jaar weer de vraag of een korting niet van toepassing wordt.

Dit pensioensysteem is failliet want voor een wijziging is geen draagvlak en doormodderen moeten we niet willen.

Daarom snel naar het nieuwe pensioensysteem met een goede overgangsregeling voor bestaande pensioengerechtigden..
Het zal nog heel veel inspanning en intellect vergen voordat het nieuwe pensioensysteem ook maar enigszins voldoet aan de verwachtingen.
En kijk naar de kwaliteit van de overheid en het bedrijfsleven in Nederland rond grote projecten; dat belooft niet veel goeds.
Een modernisering van het FTK cq aanpassing van de irreële rekenrente ligt veel meer voor de hand als we iets aan het draagvlak en de indexering willen doen.

.
jowi
0
Leuk al die berekeningen over pensioen en aow en levensverwachting. Maar zolang er binnen de EU
nog lidstaten zijn waar de AOW vanaf de 52e verjaardag begint en deze lidstaten nota bene netto ontvangers zijn ben ik er helemaal klaar mee.

De miljarden die Rutte in het EU fonds stort, stort hij eerst maar eens in onze AOW en pensioen potten. Het is te gek voor woorden dat wij tot ca 67-68 jaar moeten werken en dat ze in Frankrijk en Italië (van ons geld) rond de 60 aan het strand liggen.

257 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.672,10 -0,93%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.896,63 -0,81%
 US30^ 37.866,49 -0,39%
 Nasd100^ 16.999,23 -3,13%
 US500^ 4.957,23 -1,82%
 Japan225^ 37.050,98 -2,50%
 Gold spot 2.395,43 +0,67%
 EUR/USD 1,0648 +0,04%
 WTI 82,23 +0,18%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront