ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Hoe dom kan een OM zijn?

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Mr.J.bonds
1
De staat is dol in de kop geworden met aan het hoofd een carrière lustige en mediageile openbaar aanklager.. ABN AMRO zou er goed aan doen om vervolgstappen te nemen tegen dit OM. Aanklagen wegens smaad en laster. En snel ook... Bijzonder schadelijk dit. Er is nu ongefundeerd, zonder enig vorm van bewijs de term 'schuldwitwassen' in dit verhaal betrokken.

ABN AMRO wordt gewoon genaaid door een overheid die er op uit is om ABN AMRO op de knieën te krijgen eerst en dan het voor een 2e keer in te lijven als staatsbank door het voor een 2e keer weg te stelen van de 44% aandeelhouders die er nu nog inzit.. Dat is het spel dat op de wagen staat..
President Poetin, let u even op? Hier kunt u nog wat van leren!
Les 1 Hoe nationaliseer ik een bank!


Hoe precies?
-1 Eerst een giga boete aankondigen witwassen en dit jaren als een duistere wolk(pre-corona) boven ABN laten hangen
-2 Ten tijde van Corona het ABN verbieden om dividenden uit te keren=koersfrusterend en voer voor shorters(en dit wéét de staat in de vorm van het OM)
-3 aankondigen dat bestuurders zoals ex min. fin Zalm misschien vervolgt gaat worden op persoonlijk titel. Smaad en laster verspreiden over oud-bestuurders (Ongelofelijk dat die man van witwassen wordt verdacht. Een betere min van financiën heeft NL niet gekend..)
-4 lasterlijke smaad verspreiden over ABN AMRO als instituut, die niet bewezen kan worden. En als die er al zou zijn in enige vorm, is die praktisch verjaart..
-5 Idioot hoge boetes opleggen uiteindelijk die van het dividend zullen gaan en het EV juíst in tijden van Corona,zullen aantasten, met als gevolg nog meer koersschade. De koers zal kelderen volgens plan van OM..
-6 Omdat er 550 miljoen euro boete wordt opgelegd, kan de bank nog minder aan witwaspreventie doen, want geld moet naar de staat toe in vorm dus van een reuze boete.. leuk bijgevolg..
-7 Met nog meer imagoschade wil het OM veroorzaken dat spaarders bang worden omdat de reputatie na zo'n zware boete in zowel binnen en buitenland aangetast is geraakt.
8- Een bankrun zal het resultaat zijn met als gevolg dat de Staat ABN AMRO volgens plan voor een 2e keer gelijk 2008 onteigent en nu compleet ABN AMRO van de aandeelhouders afpakt..


Dit hele witwas verhaal is zo iets ongelofelijk dom van het OM.. Ik heb er gewoon geen worden voor. En het is zo vreselijk rete-oneerlijk voor alle 25.000 banen die er op het spel staan voor alle medewerkers ABN.
Ook heeft het OM er slechts een afdeling van 49 FTE opzitten, op het hele witwas gebeuren. Inmiddels houden bij ABN AMRO er zich 2000 FTE bezig met het opsporen en aandragen van verdachte transacties. Noem ik ING nog niet eens. Die afdeling met 49 FTE van Financiën kan dus al de hele data toestroom al helemaal niet aan van de banken, die dit materiaal aanleveren.. ook al zo lekker eerlijk te noemen.. Google het maar eens! RABO benoemde dit probleem ook al eens eerder.

OM aanklager realiseert zich heus wel dat een boete natuurlijk vestzak-broekzaak is voor grootaandeelhouder Staat met 56% van alle aandelen. Want uiteindelijk zal deze uit het dividend moeten komen. En de boete zal als algemene middelen bij het weer terugkomen bij oa het NLFI..

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/staa...

Maar de particuliere beleggers en de pensioenfondsen mogen de boete gaan dragen. Want zij bezitten de andere 44% van de aandelen ABN AMRO uiteindelijk. Zij die er geen ene reet aan konden doen worden gestraft met geen dividend en daardoor jarenlang enorme koerswaarde. de reden dat miljoenen pensioenen gekort worden omdat de dekkingsgraad niet gehaald wordt, komt door deze falende beleggingen van de institutionele beleggers in staat gehouden banken zoals ABN AMRO. In feite is de hele witwasboete uit te leggen als een verkapte belasting. Die Wobke nu met al zijn Corona uitgaven zeker niet meer laat lopen.. De Boete doet de staat als grootaandeelhouder in ABN dus feitelijk 0 pijn. Terwijl zij het dividend als belasting kunnen afpakken van de rest van de aandeelhouders ABN AMRO, daarmee iedere burger met recht op een pensioen feitelijk naaiend!!
Heel slim bedacht hoor!

Maar kijk eens wat een belachelijk risico de Staat in de vorm van het OM nu neemt met ABN AMRO. Hoe dom kan een OM zijn? Ik stel hier de vraag nog maar eens. Want zij helpen een alreeds aan de banden van de staat liggende, maar verder nochtans behoorlijk financieel gezonde systeembank gewoon helemaal naar de klote! . 8 miljoen particuliere klanten en 600.000 zakelijke klanten worden door het OM op het spel gezet. Als ABN AMRO idd een bankrun door een giga boete in Coronatijd en (onterechte)imago schade te verduren krijgt. Dan stopt zonder ingrijpen v/d staat gewoon de NL-economie met draaien. Als 8 miljoen Nederlanders geen betalingen meer kunnen doen aan elkaar of bedrijven, omdat zij miljarden spaar en banktegoeden kwijtraken, als 6 ton zakelijk klanten onderling het betalingsverkeer moeten staken. Omdat alle zakelijke ABN rekeningen geblokkeerd zijn.. Dan is BV NL failliet! Dan loopt de Nederlandse Staat een onherstelbare schade van misschien wel 150 miljard op.. Een gigantische recessie tot gevolg hebbend, met on top of Corona genoeg moet zijn om Nederland tot 3e wereldland te reduceren..

De staat zou er goed aan doen om de banken die idd de poortwachters zijn. Eens niet zo onheus te bejegenen. Ze uit te maken voor witwassende criminelen en ze giga boetes op te leggen. leuk is dat voor die 25K medewerkers om zo gecriminaliseerd te worden door een overijverige te bureaucratische opperende Openbaar ministerie en ministerie van financiën.. In feite is dit falende overheidsbeleid, want dat is het gewoon. ook kijkende naar de duur van deze rechtszaak. deze brengt nu al onevenredig veel imago en koersschade toe door de idiote lange looptijd. te vergelijken met de Toeslagen affaire. Een onredelijke overheid die niet normaal met de banken de poortwachters een plan wil trekken.(dus met alle systeembanken een systeem bedenken waarmee witwassen integraal en makkelijk mee gerapporteerd kan worden opzetten, bij het OM bijvoorbeeld)

Maar een OM, een overheid die alleen maar repressief wil optreden naar de banken toe. Hoger personeel bedreigt met persoonlijke vervolging en celstraffen, dreigt met honderden miljoenen kostende boetes, banken zwart maakt en demoniseert. opzettelijk veel te lang wacht met rechtszaken doorzetten dan uiteindelijk. duizenden bankmedewerkers imago schade oplevert door banken te demoniseren met ongefundeerde beschuldigingen, nieuwe hippe termen zoals zoals 'schuldwitwassen'

Ja, dit levert vast een zeer goede en harmonieuze samenwerking op met de banken zo!!

HOE DOM KAN EEN OM ZIJN!!

BRON: www.ad.nl/economie/om-verdenkt-abn-am...

Mr.J.bonds
0
OM verdenkt ABN Amro nu ook van ‘schuldwitwassen’
Het Openbaar Ministerie verdenkt ABN Amro nu ook van schuldwitwassen. Dat betekent dat justitie met een extra verdenking is gekomen in het lopende onderzoek naar mogelijke overtredingen door de bank bij het tegengaan van witwassen, bevestigt een woordvoerster van het OM na berichtgeving door De Telegraaf.

Economieredactie 15-03-21, 10:27 Laatste update: 11:32
Het OM opende al in 2019 een onderzoek naar het financiële concern. ABN Amro zou allerlei ongebruikelijke betalingen niet, of niet op tijd hebben gemeld. Ook zou de bank onvoldoende hebben gecontroleerd of klanten bijvoorbeeld een crimineel verleden hadden. Formeel kwam dit neer op een verdenking van overtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).

De nieuwe verdenking van schuldwitwassen houdt in dat de bank redelijkerwijs ook echt een vermoeden moet hebben gehad dat bepaalde geldstromen niet deugden, maar vervolgens niets of te weinig heeft gedaan om dit te bestrijden. Dit is een ernstiger verwijt. De zegsvrouw van het OM kan niet meer informatie verstrekken, omdat het onderzoek nog loopt.

Exterieur van het hoofdkantoor van ABN Amro.
Exterieur van het hoofdkantoor van ABN Amro. © Hollandse Hoogte / ANP
Smeergeld
De Telegraaf meldt op basis van ingewijden dat de nieuwe verdenking onder meer betrekking heeft op een al bekend onderzoek naar de betaling van ruim 100 miljoen euro smeergeld door het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht aan ambtenaren en politieke partijen in Zuid-Amerika. Daarvoor zouden Nederlandse vennootschappen zijn gebruikt die rekeningen aanhielden bij ABN Amro.

Mogelijk levert de kwestie ABN Amro een flinke boete op, maar daarvoor heeft de bank nog geen geld opzij gezet. Er zou nog geen goede inschatting te maken zijn van de omvang van een eventuele strafmaatregel, heeft de bank al meerdere keren aangegeven. Een woordvoerder kan verder geen commentaar geven. Analisten rekenden uit dat de boete waarschijnlijk op honderden miljoenen euro’s zou uitkomen.

Oud-topman
Eerder speelde al een vergelijkbare zaak bij ING. Die bank trof in 2018 een schikking met het OM van 775 miljoen euro, wegens ‘ernstige nalatigheid’. ING had niet voorkomen dat rekeningen jarenlang konden worden gebruikt bij witwassen. De kwestie bij ING is nog niet helemaal voorbij. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde in december dat oud-topman Ralph Hamers strafrechtelijk moet worden vervolgd voor het falende toezicht op witwaspraktijken bij de bank. Ook bij ABN Amro zou het onderzoek van het OM kunnen leiden tot vervolging van directieleden.


BRON www.ad.nl/economie/om-verdenkt-abn-am...

PS, klopt niet helemaal. ABN heeft wel degelijk al impairments gemaakt voor een mogelijke boetes en ze hebben natuurlijk ook al in 2019 dividend ingehouden voor corona potjes die ramvol zitten en eigenlijjk weer voor dividend genruikt kunnen worden. Want Wobke had gelukkig diepe zaken voor het oa MKB en de horeca, was dus veel minder slechte leningen als gedacht. Maar kurz gesagt. Nu wil de staat ons dat divi afpakken via het OM met nieuwe zogenaamde aanteigingen. Alleen maar omdat de Staat zich de baas voelt met 56% van ABN in handen..

ABN AMRO wees wakker en laat niet over je heen lopen zoals die arme getroffen gezinnen uit de toeslagen affaire en sla nu al terug door het OM ook aan te klagen voor laster en smaad en reputatie schade!!
Bijlage:
Mr.J.bonds
0
Nog een paar zaken waarom een mega boete bijzonder schadelijk zal zijn voor Abn en het bankwezen in zijn algemeen in Nederland. Een paar argumenten komen van het andere abn forumdraadje. Dank daarvoor.

1- oud minfin Dijsselbloem zei altijd als hij weer eens een bankje onteigende(oa SNS bank) dat de aandeelhouders door hebzucht verblinde hongerige wolven waren die altijd alles op de Ava’s goedkeurden. Gedreven door geldzucht en nooit de RvB en RvC terugfloten. En daarom kregen getroffen aandeelhouders geen cent terug voor de onteigende banken. Eigen schuld, dikke bult. Punt uit! Dus hoe hypocriet kun je deze overheid nu noemen? Kompleet hypocriet. Ze hebben als grootaandeelhouder vanaf 2008 compleet lopen slapen. Geen ene reet aan toezicht gedaan. Terwijl ze als grootaandeelhouder wel een stempel op het witwasbeleid en het budget hiervoor een stempel hadden kunnen drukken via ingebrachte vragen en stemmingen(die ze altijd gewonnen hadden met 56%) op de agenda’s van de AVA’s.. De overheid heeft hier compleet gefaald met het houden van toezicht op witwassen als ze dit onvoldoende hadden gevonden.. Alles over het witwasbeleid Abn Amro en de budgetten hiervoor staat al een halve eon gewoon terug te lezen in de jaarrekening van Abn Amro.. Met als gevolg dat het OM nu Abn moet straffen voor het falende toezicht van grootaandeelhouder vadertje Staat...
Maar wie wordt er feitelijk gestraft? Niet de Staat, want zoals iedereeen weet is een boete vestzak-broekzak voor grootaandeelhouder staat. Eigenlijk niet eens Abn zelf, want eigenaar van Abn is de staat voor 56%.. Dit is dus ook nog eens een slager die zijn eigen vlees keurt.. Lekker eerlijk ook voor de rest van de banken in NL. Die kunnen nu altijd gaan schieten op Abn dat de boete te laag is, omdat eigenaar Abn Amro, de staat, diegene is die veroordeeld en straft is in de vorm van het OM.. Maar wel getroffen zijn de particuliere pensioen belegger. Vaak veelal kleinere zelfstandigen die Abn voor het dividend aanhielden om een pensioen op te bouwen. Zoals ikzelf. En waarvan de meeste door Corona getroffen zijn zakelijk(zoals ikzelf) en dan wordt je ook nog eens het dividend afgepakt en hierdoor een enorme koersval veroorzaakt door de staat(ja, er ligt hier gewoon een voor 100% aantoonbaar causaal verband) voorgeschoteld.. Hetzelfde geldt voor alle grote pensioenfondsen in Nederland zoals ABP, dit zijn allemaal dividendbeleggers die in de Nederlandse banken beleggen voor het dividend, voor uw en mij pensioen.. Maar deze pensioenopbouw wordt nu gewoon letterlijk getorpedeerd door Vadertje Staat en de dekkingspercentages worden dus niet meer gehaald van de institutionele beleggers zoals
ABP hierdoor.. Genoeg munitie voor de Pensioenfondsen om rechtszaken te starten en schadeclaims te eisen van Vadertje Staat. Die tenslotte als grootaandeelhouder zelf het toezicht volgens haar eigen standaarden heeft laten liggen bij Abn Amro.
De VEB en andere belangenbehartigers zullen hetzelfde gaan doen via Class Action Lawsuits voor kleinere en particuliere beleggers.. En misschien heeft de AFM zelf ook nog wel een mening over de huidige gang van zaken bij Abn. Want de belangenverstrengeling druipt er natuurlijk vanaf, als. De staat idd zichzelf een vestzak-broekzak boete van een half miljard gaat geven voor 56%.. Genoeg voer voor rechtszaken..

2-rest volgt..
Mr.J.bonds
0
Ik hoop dat die 0.60 slot dividend nu eindelijk uit 2019 eens uitgekeerd gaat worden.. Die nieuwe CEO Swaab is nu al aardig bezig een Schwalbe te maken, als hij ons nog langer ontziet..
Mr.J.bonds
0
2- Concurrentievervalsing. De andere banken kunnen nu altijd op ABN AMRO schieten dat zij zijn voorgetrokken zijn als internationaal bankbedrijf. Omdat zij misschien wel een lagere boete hebben gehad omdat zij de NLFI = de staat als grootaandeelhouder hebben gehad en daarom gematst zijn..
Omgekeerd: om de schijn van dit effect te voorkomen geeft het OM een extra zware boete aan ABN AMRO wat weer zeer nadelig uiteraard is voor de andere 46% van de aandeelhouders in ABN zoals pensioen fonds ABP..

3- De bank kan als zelfstandige entiteit niet goed meer functioneren en concurreren op de internationale financiële markten. Omdat er een boze onrechtvaardige OM iedere keer over de schouders van oa Dé Bank meekijkt en als dreigend zwaard van Damocles een mega boetes iedere keer.
Zal het Bestuur, de CEO en de CFO zich totaal niet meer vrij voelen in de te nemen strategische handelsbeslissingen voor de bank.. Hierdoor neem de concurrentiepositie af op de internationale financiele markten van ABN AMRO. En dat is óók niet goed voor de zittende aandeelhouders..
Ook in deze met in het achterhoofd de vervolging op persoonlijke titel die aanstonds is van ex-CEO ING Ralf Hammers .. Je merkt nu al bij Buitenhof dat Swaab daar met angst en beven zat, absoluut bang om maar één woord verkeert te zeggen tegen Twan Huys. Met als gevolg dat de man letterlijk inhoudelijk helemaal níets kon melden wat ook maar enigszins relevant was. Niets over de voortgang witwasboete en het standpunt van de RvB hierover, niets over het dividend. Ik heb nog nooit zo'n futloze, slappe inhoudelijke CEO gezien van een bank.. Kan zo de politiek in. Maar heb je als aandeelhouder helemaal niets aan. Aan deze slappeling. Schoothondje van de staat, van Wobke. En hij naait de aandeelhouders en dus elke Nederlander met pensioenopbouw(ABP is ook aandeelhouder ABN) maar gewoon ook in het proces.. Want doet hij niet exact wat de staat hem min of meer opdraagt. oa schrappen dividenden, futloos buitenlands invest beleid en afbouwen.. Dan zou hem dat zo eens de kop kunnen kosten door onze fijne vervolgende Overheid in de vorm van een bloeddorstige OM die een heksenjacht is begonnen tegen bankbestuurders..
Mr.J.bonds
0


4- Ook in deze met in het achterhoofd de vervolging op persoonlijke titel die aanstonds is van ex-CEO ING Ralf Hammers .. Je merkt nu al bij Buitenhof dat Swaab daar met angst en beven zat, absoluut bang om maar één woord verkeert te zeggen tegen Twan Huys. Met als gevolg dat de man letterlijk inhoudelijk helemaal níets kon melden wat ook maar enigszins relevant was. Niets over de voortgang witwasboete en het standpunt van de RvB hierover, niets over het dividend. Ik heb nog nooit zo'n futloze, slappe inhoudelijke CEO gezien van een bank.. Kan zo de politiek in. Maar heb je als aandeelhouder helemaal niets aan. Aan deze slappeling. Schoothondje van de staat, van Wobke. En hij naait de aandeelhouders en dus elke Nederlander met pensioenopbouw(ABP is ook aandeelhouder ABN) maar gewoon ook in het proces.. Want doet hij niet exact wat de staat hem min of meer opdraagt. oa schrappen dividenden, futloos buitenlands invest beleid en afbouwen.. Dan zou hem dat zo eens de kop kunnen kosten door onze fijne vervolgende Overheid in de vorm van een bloeddorstige OM die een heksenjacht is begonnen tegen bankbestuurders..

Oplossingen zijn er ook:

1- De staat draagt haar 56% gewoon 1 op 1 over aan de zittende aandeelhouders. Gratis en voor niets. En ABN Amro is gewoon weer onafhankelijk, Kan het OM er mee doen wat ze wil zonder de zweem van belangenverstrengeling te hebben.. En de zittende aandeelhouders zijn redelijk gecompenseerd. Immers: zij hebben door het onverantwoordelijke en onterechte en onbewezen gedrag van een doorgeslagen OM dat zwaard van Damocles boven de koers van ABN gekregen. Zonder had ABN nu
met aflopen van de Corona crisis wel al op € 17 kunnen staan en had CEO Schwaab-Schaap allang het dividend durven hervatten.. Wopke is van zijn hoofdpijn dossier af. En elke pensioenopbouwende Nederlander is blij want het meeste van de aandelen van de staat vloeien gewoon naar pensioenfondsen zoals het ABP toe dan.. Wat uiteindelijk weer goed is voor de koopkracht want de pensionado's hebben meer pensioen en meer te besteden.. Meer luxe consumptiegoederen zoals BMW X3 en worden verkocht en meer BPM en BTW verdwijnt in de Staatsruif. Zo ziet uiteindelijk Wopke zijn centen weer terug en iedereen is blij! Zeg maar dat het niet zo is!

Het OM stopt met zijn heksenjacht op bankbestuurders en banken. ze hebben ook de capaciteit niet om het te doen zoals het nu doen. en het proces ABN AMRO duurt veel te lang en brengt onnodig en onevenredig veel schade toe in uitgerekend werelds grootste pandemie aller tijden.. Voelt zelfs een kind van 3 aan. Het OM is nu gewoon zeer fout bezig en komt met niet te bewijzen beschuldigen aan(ik heb bij dat 'schuldwitwassen' nog geen enkel bewijs in de pers mogen vernemen. Maar dit wél roepen als OM in coronatijd over een toch al getroffen systeembank zoals ABN AMRO.. OM stop met dit soort Toeslagen-affaire overheidsgedrag! AUB dit levert alleen maar enorme belastingcenten verbruikende rechtszaken wegens smaad en laster op uiteindelijk en imagoschade ABN AMRO en voor het bankwezen in het algemeen.

Kom ipv daarvan met een onafhankelijk orgaan of een instituut waar alle grote systeembanken van Nederland aan meedoen plus De Nederlandse Bank plus een paar zetels overheid en misschien zoals AFM. Een onafhankelijke club die toezicht houdt op de banken op het witwasbeleid. Van en voor de banken mét overheidsinmenging. Dan kunnen de banken van elkaar leren en in harmonie met de overheid maatregelen invoeren die witwassen tegengaan en via deze club informatie aanleveren desgevraagd aan de staat en het OM als er vragen zijn over individuele zaken..
Ook kun je dan naar internationale samenwerkingsverbanden met andere Europese banken kijken en van elkaar leren op vlak van bestrijden witwassen..

Hoe moeilijk kan het nu eigenlijk zijn!!
objectief
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 16 maart 2021 03:49:

De staat is dol in de kop geworden met aan het hoofd een carrière lustige en mediageile openbaar aanklager.. ABN AMRO zou er goed aan doen om vervolgstappen te nemen tegen dit OM. Aanklagen wegens smaad en laster. En snel ook... Bijzonder schadelijk dit. Er is nu ongefundeerd, zonder enig vorm van bewijs de term 'schuldwitwassen' in dit verhaal betrokken.

Hoe kun je nu over zoiets oordelen, je weet er totaal niks vanaf tenzij je zelf een schuldwitwasser bent enje eigen belang nastreeft. Doe svp. even normaal!!
Mr.J.bonds
0
quote:

objectief schreef op 16 maart 2021 16:37:

[...]

Hoe kun je nu over zoiets oordelen, je weet er totaal niks vanaf tenzij je zelf een schuldwitwasser bent enje eigen belang nastreeft. Doe svp. even normaal!!
Gast, ben je niet zo snugger of zo? Dit kan een kind van 4 nog vaststellen. Feitelijk leveren ze totaal geen bewijs aan om deze nieuwe term 'schuldwitwasser' te rechtvaardigen.
Maar het levert wel een klap aan imagoschade voor de bank op en de betrokken bestuurders die zich niet in het openbaar kunnen verdedigen ivm het bankgeheim..

Als je in de media zulke dingen gaat roepen als OM, dan moet je ook met keiharde bewijzen komen. Anders is het niets anders als smaad en laster..
Mr.J.bonds
0
Je kunt de banken wel alles op gebied van witwassen in de schoenen schuiven, maar het slaat in feite nergens op. Ja, zij zijn de poortwachters. Maar betekend dat automatisch dat zij dan maar automatische voor elke illegale financiële scheet die een klant laat, verantwoordelijk gesteld moeten worden??

-Dacht het niet. Is hetzelfde zeggen tegen een Ziggo als ICP(Internet services provider, internet leverancier dus) > Jou klant heeft illegaal een hasjplant gekocht, illegaal een kruisboog gekocht via jullie internet. Jullie krijgen nu 800 miljoen boete..

-Of tegen een KPN; Jou klant heeft via jullie mobiele netwerk een illegale taxi besteld, de nacht apotheker gebeld en een gram coke besteld.. Waarom hebben jullie dat niet voorkomen? Waar zijn jullie maatregelen KPN? Zegt het OM dan.. 1 miljard boete voor KPN, Dat zal ze leren!

Is ook wel lekker makkelijk dan voor het OM, Banken, lever me alle klanten die iets fout hebben gedaan, liefst met de afgehakte kop op een zilveren schaal. Zodat het als een kant & klare rechtszaak en veroordeling door ons gesoupeerd kan worden.. Werk je in onze optiek onvoldoende hier aan mee, dan is het jouw kop op die zilveren schaal..(Zie Zalm en Hammers..) Lekker vanuit de repressie opereren ipv van in harmonie met de banken gemeenschappelijk naar een werkbare oplossing toegaan.. Dit is weer typisch een schoolvoorbeeld van een lekkere Toeslagen affaire-Overheid..

Manman Hele witwas gedoe slaat als een Tang Op Een Varken! OM, je hebt de banken en ABN nu wel genoeg imago schade toegebracht met nog volkomen na 3 jaar onbewezen aanklachten.. Ogenblikkelijk kappen met deze ongein, openbaar aanklager! Je brengt de bank en daarmee de investering van Wopke en iedere belastingbetaler voor 56% ook nog eens in gevaar!
Rowi62
1
En ondertussen doen de echte criminelen alles via bitcoin.

Net als op het vliegveld : Alle onschuldige passagiers worden gefouilleerd en hun aftersahve wordt afgepakt en de terrorist gaat via de hangar met een pasje.

Ambtenaren zijn zo dom daarom zijn ze ambtenaar geworden.
Cloverleaf
0
Haha welkom ABNA in de keukenkampioen divisie.
Zuur voor al die klassieke creatiefloze Erasmus criminelen in hun klassieke jurkjes
Cloverleaf
0
quote:

Rowi62 schreef op 22 maart 2021 09:14:

En ondertussen doen de echte criminelen alles via bitcoin.

Net als op het vliegveld : Alle onschuldige passagiers worden gefouilleerd en hun aftersahve wordt afgepakt en de terrorist gaat via de hangar met een pasje.

Ambtenaren zijn zo dom daarom zijn ze ambtenaar geworden.
Criminelen kiezen voor andere crypto’s.
Iemand voor dom uitmaken is niet heel slim
Rowi62
1
quote:

Cloverleaf schreef op 22 maart 2021 09:26:

[...]

Criminelen kiezen voor andere crypto’s.
Iemand voor dom uitmaken is niet heel slim
De maker van dit draadje en ik denken daar anders over.

Een hoogleraar toonde in 2020 aan dat het OM welgeteld tot 12 straf zaken is gekomen met al die miljoenen tips van verdachte transacties die de banken moeten aanleveren.

Banken zouden graag van het OM willen weten welke klanten in een strafzaak lopen en van die de bantransacties aanleveren. Maar dat mag niet vanwege privacy. Zo blijven de ambtenaren aanklooien inclusief Brussel uiteraard
Mr.J.bonds
0
Och wat een lekkere stemmingmakerij weer van de Telegraaf en indirect van het OM weer..
www.telegraaf.nl/nieuws/224273363/abn...

De bron was undisclosed via www.ftm.nl/artikelen/podcast-abn-torp... maar het is duidelijk dat dit waardeloze stemmingmakerij verhaal vandaan komt.. het is een podcast, je kunt hem gratis beluisteren bij Follow the money. maar van één kan kan komen.. Juist het OM. Die nog maar eens even vrolijk doorgaat met stemmingmakerij en het willens en wetens beschadigen van gerenommeerde politica en bankbestuurders zoals voormalig min.fin Zalm.

Gaat over een onderzoek dat Zalm in 2014 wel moet afgelasten omdat hij anders gewoon de privacywetgeving overtreed..

Een privacy wetgeving die alleen maar vele malen strenger is geworden met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)..
autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onde...

Wat verwacht de overheid nou? En met name het OM? Aan de ene kan wordt er van ABN AMRO als bancaire instelling verwacht dat zij zeer respectvol moet omgaan met de persoonlijke informatie van haar klanten volgende de maatstaven van de laatste AVG wetgeving. Dus dit zelfs wettelijk verplicht is! Maar aan de andere kant dient zij wel al deze privé informatie van haar klanten zo maar even op straat te te gooien voor allerlei onderzoeken..

Zalm is gewoon klem komen te zitten tussen onredelijke wetgeving, gemaakt door een onredelijke, veel te bureaucratisch opperende overheid, die al onder andere vele duizenden gezinnen kapot heeft gemaakt in de toeslagen affaire en en vele duizenden in Groningen heeft gedupeerd met het gas\aardbevingen schandaal. En nu haar pijlen richt op bancaire instellingen om één of andere reden..

Nogmaals OM en openbaar aanklagers.. Met deze aanpak beschadig je onterecht een bancaire instelling zoals ABN AMRO. En Je gaat toch geen lastercampagne voeren om je zaak sterker te maken als OM? Vind dit een vrij ongelofelijk verhaal BTW. Ook een man als voormalig minister van financiële zaken zoals Zalm op persoonlijke titel vervolgen.. Man man.., je kunt toch gewoon zien dat deze man nog niet eens een onbeheerd kopje koffie ongevraagd mee zou nemen.. Als je ook maar een héél klein beetje mensenkennis hebt.. Ongelofelijk, het slaat echt als een tang op een varken, Zalm vervolgen..

En dan nogmaals een honderden miljoenen kostende boete ABN opleggen.. Wie pak je daarmee dan OM? Echt niet die bankbestuurders die dit zogenaamd willens & wetens toegelaten zouden hebben.. (PS wat denk je nou zelf? ABN AMRO is geen Mocro Mafia instelling die even in opdracht van allerlei internationaal gespuis zegt; 'ja hoor, kom gerust met jullie tientallen miljoenen, wij knijpen wel een oogje dicht hier en wassen het wel wit voor jullie..' Dat geloof je zelf toch niet, of wel? volgens mij is jullie fantasie totaal op hol geslagen..!!)

-Je pakt er de bank mee, die wordt in diskrediet gebracht, het personeel wordt met de nek aangekeken, en als het tegen zit, krimpt de bank door dit stemmingsmakerij verhaal en volgen er vele honderden zo niet duizenden ontslagen..
-Je pakt de klanten van ABN AMRO er mee, want er werken er nu 2000 FTE op witwassen, die leveren een data stroom trouwens aan die het OM en het min. van justitie helemaal niet kan handelen. Dus je dwing de bank tot het maken van onzinnige kosten, die de bank duurder en dus minder concurrerend maken..
-Je pakt er de belastingbetaler mee. Want de staat is voor 56% grootaandeelhouder. Een boete betekend minder of geen dividend voor de staat, ergo voor de belastingbetaler..
-Je pakt er die andere 44% aandeelhouders mee, vaak kleine zelfstandigen die ABN aanhielden voor pensioen opbouw omdat banken normaal gesproken als veilige havens worden gezien die een mooi dividend uitkeren, maar geen spectaculaire prijsbewegingen laten zien. En nee: Je kunt hier niet zeggen.. Hadden de aandeelhouders maar beter moeten opletten wat ABN AMRO deed met witwassen op de AVA's. Want de Staat was met 56% aandelen de doorslaggevende factor en zij heeft al helemaal haar mond nooit opengetrokken op de AVA's van ABN AMRO aangaande witwassen en het te weinig controle hier zogenaamd op zijnde..
-Je schaad er het aanzicht van Nederland in het algemeen mee. Je laat weer zien dat Nederland een veel en veel te repressieve, te bureaucratische niet-functionerende overheid is. Die verzand is in haar eigen procedures en onmenselijk en onredelijk opereert.. ultrastrenge AVG-Wetgeving opleggen, maar wel alles opeisen aan privé data van ABN haar klanten. Klinkt ook zo lekker redelijk.. Hoort echt bij een foute Toeslagen Affaire Overheid! (denk aan al die fijne zwartgelakte pagina's, alleen de lidwoorden De, het, een waren nog leesbaar.. LOL!)


IPV van in overleg gaan met de banken en in harmonie samen een aanvalsplan tegen witwassen, liefst Europees opzetten. OM, je zult zien, als je het zo aanpakt,. Dat die banken nog niet zo onaangenaam zijn. En als het redelijk gaat, best willen meewerken.. Maar als je ze gaat lopen bedreigen met torenhoge honderden miljoenen kostende boetes en bankbestuurders persoonlijk gaat lopen vervolgen en haat en lastercampagnes gaat lopen lanceren in de media..

Bijlage:
Mr.J.bonds
0
Motieven OM: Enige reden waarom ik denk dat zo’n OM en openbaar aanklager dit doen. Is dat het natuurlijk wel leuk op het CV staat, Abn Amro even een boete van een half miljard gegeven.. Ben je wel het mannetje hoor. Als je dat kunt zeggen in die wereld..

Verder. Een boete van 500 miljoen komt voor 44% ook terecht bij grote pensioenfondsen zoals een ABP die ook stukken Abn Amro aanhouden.. Een boete van een half miljard is koersachteruitgang en geen of minder dividend voor pensioenfondsen zoals ABP en dus minder pensioen voor alle Nederlanders die aan collectieve pensioenopbouw doen.
Allemaal dankzij de carrièrehonger van een of twee openbaar aanklagers..

PPS. Even rationeel gezien. In een normale situatie, zoals over een maand of 3 , als Corona het land weer uit is, maakt Abn op jaarbasis 1.8 miljard euro winst. Dus 400 of 500 miljoen is ongeveer 1 kwartaalwinst doneren aan de staat.
De stijgende rente is van een groter positief belang. Dus echt zorgen maak ik me ondanks mij oprechte pissed of zijn over het stupide gedrag van het OM. Nog niet over ABN en deel ik het koersdoel van € 12.5 over paar maandjes of eerder..
Rowi62
0
De Staat is de grootste aandeelhouder van AAB. Een flinke boete is een kwartje per aandeel ABN AMRO maar de boete moet voorzover de feiten voor de beursgang lagen en niet zijn medegedeeld in de prospectus 100% aar de Staat gaan als enige aandeelhouder.

Als ze oude feiten bij de nieuwe aandeelhoudrs leggen komen de Yankees met een class action. Daar kun je vergif op innnemen. Weer werk voor de landsadvocaat..
Mr.J.bonds
0
Bewijs dat pensioenfonds voor honderden miljoenen is belegt in ABN AMRO.
Als dat (op zijn zachtst niet zo heel doordacht opererende) OM dus een half miljard boete aan ABN AMRO oplegt. Zal dat ergens van betaald moeten worden door ABN.. Betekend dat er vele tientallen miljoenen minder dividend uitgekeerd gaan worden aan de aandeelhouders zoals pensioenfonds ABP.. En bedankt namens alle 6 miljoen pensioengerechtigden voor het opnieuw korten van de pensioen, geachte Openbare Aanklagers en openbaar Ministerie..!! Want dat gaat weer ongetwijfeld gebeuren, méde veroorzaakt door dit onverantwoorde gedrag van het OM..!!!

Dit betekend dat de koers van ABN AMRO hierdoor ook minder snel kan herstellen na Corona en dat ABN AMRO hierdoor een prooi is voor shortpartijen zoals Goldman Sachs..
Nogmaals. Hoe kom je erbij en hoe dom kun je zijn als een OM dat je uitgerekend nu, in Corona tijd. Waarbij banken het toch al zwaar hebben. Om dan zo'n proces te gaan voeren in midden in Coronatijd een boete van een half miljard te willen gaan uitdelen.. Geen greintje gezond verstand bij die Openbaar aanklagers.. Zomteen dondert gewoon die hele systeembank nog een keer om met dit zwaar onverantwoorde gedrag van een inhumane, Toeslagen affaire Overheid..

Er is dus een causaal verband met de dekkingsgraad van ABP(onder de 90% = pensioenkortingen voor de ouderen) en de idiote boete van het OM.. Bedankt Openbaar Aanklagers, dat je onze pensioengerechtigden even voor een half miljard naait(als het niet meer is, waar had ABN AMRO koers op gestaan zónder dit stupide aanklachtverhaal..)

Alleen maar omdat een paar Openbaar aanklagers het wel lekker op het CV vinden dan dat zijn de mannetje zijn geweest die in een lang, slepend en schadelijk proces in Coronatijd, die ABN AMRO een half miljard boete hebben gegeven. En in het proces misschien wel de hele bank naar de bliksem helpt.. 25.000 medewerkers op straat. Overheid kan er weer vele tientallen miljarden belastinggeld in pompen om het te redden. En als dat niet lukt is de hele BV Nederland zo ongeveer op de fles.. Lekker gedaan hoor, Carriertijgers!!

www.abp.nl/over-abp/duurzaam-en-veran...

Bijlage:
tradersonly
0
Een boete van een half miljard is een halve euro koersverschil. Volgens mij zitten er al meerdere miljarden ingecalculeerd in de koers. Daarom wellicht ook dat de koers ook amper reageert op de nieuwsberichten van afgelopen week.
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 10:54
Koers 15,515
Verschil -0,040 (-0,26%)
Hoog 15,590
Laag 15,340
Volume 1.027.076
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 2.509.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront