Randstad « Terug naar discussie overzicht

RANDSTAD 2021

1.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
*voetnoot
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 25 maart 2021 15:53:

[...]

economische activiteit in de eurozone is in maart van krimp naar groei gedraaid.

Er i s dus wel degelijk sprake van herstel van de uitzendbranche.

Ondanks dat we nog altijd in een lockdown zitten in tegenstelling tot vorig jaar in deze periode,

is er dus over het algemeen sprake van groei in uitzenduren en omzet in de uitzendbranche.

Kan wel, voelt niet zo.
Lepre Chaun
0
quote:

*voetnoot schreef op 25 maart 2021 16:04:

[...]
Kan wel, voelt niet zo.
Het aantal WW-aanvragen daalde afgelopen week met 97.000 tot 684.000 stuks, meldt het ministerie van Arbeid. Dat is opnieuw een sterke afname.

Het cijfer over de grote arbeidsmarkt bereikt het laagste niveau sinds het uitbreken van de coronapandemie. Analisten zien dit als een signaal dat de Amerikaanse economie snel herstelt.

Minister Yellen (Financiën) meldde deze week te verwachen dat de Verenigde Staten in 2022 weer ’volledige werkgelegenheid’ hebben bereikt.

Goed voor Randstad USA en Monster

030 N
0
Lepre Chaun
0
Uitzendbureaus

De onderzoekers vinden daarom dat deeltijdwerk aantrekkelijker zou moeten worden voor bijstandsgerechtigden.
Veel gemeenten richten zich met name op het vinden van een fulltime baan, schrijven de wetenschappers, maar het aansporen van deeltijdwerk zou ook een veelbelovende strategie kunnen zijn.

Daarbij raden ze ook samenwerking met uitzendbureaus aan.

Tijdelijke banen via uitzendbureaus zijn namelijk, tot verbazing van de onderzoekers, het meest effectief in het vergroten van de uitstroomkans.

Die conclusie trekken onderzoekers van de Universiteit Utrecht.

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Amerikaanse groei in vierde kwartaal hoger dan verwacht
ECONOMIE
25/03/2021

Amerikaanse economie is in het vierde kwartaal van vorig jaar meer gegroeid dan verwacht.
Het bbp steeg met 4,3 procent, zo blijkt uit de jongste update van het Amerikaanse ministerie van Handel. Eerder was sprake van een groei met 4,1 procent.

Analisten waren uitgegaan dat dat cijfer onveranderd zou blijven. De herziening naar boven was vooral te danken aan de hoger dan verwachte private investeringen.

Goed voor Randstad USA en Monster
Lepre Chaun
0

Economisch beeld iets minder negatief
26-3-2021 CBS

Het volume van de goederenexport (werkdaggecorrigeerd) was in januari 3,6 procent groter dan in januari 2020. Dat is de grootste groei in een jaar tijd. Er zijn in januari vooral meer machines en chemische producten geëxporteerd.

Productie industrie 0,6 procent hoger in januari

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in januari 0,6 procent hoger dan in januari 2020. De groei is iets groter dan in december,

steeg het aantal gewerkte uren weer met 4,9 procent in het derde kwartaal. In totaal werkten werknemers en zelfstandigen in het vierde kwartaal ruim 3,3 miljard uur.

De omzet van uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling steeg in het vierde kwartaal 2020 met 4,2 procent in vergelijking met een kwartaal eerder.

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Achmea

Meer flexibilisering liggen aan de basis van de beslissing .

Er zijn twee redenen voor de beslissing, zegt Marco Simmers van Achmea.

"Enerzijds worden er steeds meer schadeclaims automatisch verwerkt, waardoor we dus minder fysiek personeel nodig hebben,

en anderzijds zijn er veel mensen met vaste contracten terwijl wij vaak pieken en dalen hebben.

Zo waren er in januari bijna geen afhandelingen, maar was februari een ontzettend drukke maand door de sneeuwschade.

bedrijfsvoering heroverweegt

Daarom willen we meer met flexibele krachten gaan werken."

Goed voor Randstad
b.west.invest
0
Nieuw probleem voor uitzenders als de horeca weer open gaat .
Vele horeca medewerkers worden nu via uitzendbureau's bij andere takken van sport ingezet .
Deze medewerkers snakken om hun eigen baan weer op te pakken , gevolg daarna is dat er te weinig uitzendkrachten over zijn om de huidige taken uit te voeren (voornamelijk in bouw en logistiek ).

In mijn ogen is de top dan ook gezet .
BowmoreBoerke
0
quote:

b.west.invest schreef op 26 maart 2021 11:15:

In mijn ogen is de top dan ook gezet .
Ik heb een hekel aan technische analyses, ik gebruik liever mijn gezonde verstand. Als ik naar de koers van Randstad kijk (vanaf 2006) dan is de koers nooit boven de 63 euro uitgekomen. Nu is deze crisis wel "dieper", scherper en veelomvattender dan de piekjaren voor Randstad, maar er is altijd een zwakke schakel/beperkende factor voor de winst - denk bijvoorbeeld aan beschikbare krachten.

Een pluspunt nu is wel de fantastische wetgeving inzake de transitievergoeding - het is, zeker op relatief korte tot middellange termijn - veel voordeliger en minder risicovol om een uitzender aan te nemen dan iemand met een tijdelijk contract.

Toch zie ik, mede gelet op het verleden, weinig ruimte in de koers om nog (echt) ver door te stoten. Wat je dan vaak ziet, is dat mensen afhaken. Als het geen stabiel dividendaandeel is, dan is er een groter risico op "weglopers" als de potentiële ruimte in de koers beperkt is.

Lepre Chaun
0
quote:

b.west.invest schreef op 26 maart 2021 11:15:

Nieuw probleem voor uitzenders als de horeca weer open gaat .
Vele horeca medewerkers worden nu via uitzendbureau's bij andere takken van sport ingezet .
Deze medewerkers snakken om hun eigen baan weer op te pakken , gevolg daarna is dat er te weinig uitzendkrachten over zijn om de huidige taken uit te voeren (voornamelijk in bouw en logistiek ).

In mijn ogen is de top dan ook gezet .
Denk het niet.

FNV vreest dat de horeca straks te maken krijgt met een groot tekort aan personeel.

"Als de horecabedrijven hun deuren weer mogen openen is het zoeken met een lantaarntje naar medewerkers die de zaak weer kunnen opbouwen", zegt FNV bestuurder.

Goed voor Randstad juist.
Lepre Chaun
0
Belgie uitzendbranche

Februari 2021 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +0,12% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers). Deze toename is toe te schrijven aan een toename in het bediendesegment met +2,25%.

Goed voor Randstad Belgie waar Randstad marktleider is.

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
De productiesector maakt gouden tijden door en de dalende euro is goed nieuws voor de exportsector.

Maar het leven wordt pas weer wat leuker als ook de dienstensector een herstel inzet. de dienstensector steeg de PMI van 45,7 naar 48,8. Dat is een mooie verbetering.

Een zwakke euro is een goed nieuws voor exportbedrijven.

Als de Europese economie straks weer open kan, geeft dit een extra impuls aan het herstel, aldus valuta-expert Joost Derks van iBanFirst.

Europese productiebedrijven hebben de toekomst zelden zo zonnig ingezien als nu.

Dat komt naar voren uit de zogeheten inkoopmanagersindex, die dataverzamelaar IHS Markit afgelopen week publiceerde.
IHS Markit vraagt inkopers bij allerlei bedrijven verspreid over heel Europa naar de gang van zaken wat betreft orderportefeuille, de levertijden van toeleveranciers en de voorraadontwikkeling.

In maart steeg deze zogeheten PMI van 48,8 naar 52,5. De goede vooruitzichten zijn vooral te danken aan de productiesector.

Ondanks de verlenging van lockdowns in Europa ziet hoofdeconoom Philip Lane van de ECB voorlopig geen reden om zijn prognose van een economische groei van 4 procent voor de eurozone bij te stellen.

Een zwakke euro is een goed nieuws voor exportbedrijven – vooral op het moment waarop de groei van de wereldhandel verder aantrekt.

Dat geldt dubbel en dwars voor een open handelseconomie zoals die van Nederland.

www.markiteconomics.com/Public/Home/P...

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Het UWV waarschuwt dat in een toenemend aantal sectoren personeelstekorten gaan ontstaan, waaronder het onderwijs en de zorg.

Niet toevallig twee sectoren waarin veel vrouwen werken, maar dan vaak parttime zodat ze niet het verwijt krijgen dat ze hun kinderen te vaak naar de opvang schuiven.
Als kinderen vaak thuis moeten blijven omdat er geen vervanging is voor een zieke juf, bestaat het risico dat ze een leerachterstand oplopen. Het leidt er bovendien toe dat ouders, vaak moeders, minder kunnen werken waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat.

onvoldoende gekwalificeerd personeel baren de bedrijven zorgen”,
vertelt Stephen van den Biggelaar, Technology-partner bij KPMG:

Goed voor Randstad
voda
1
Beursblik: ING positief over eerste kwartaal Randstad

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Randstad
60,10 0,82 1,38 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft vermoedelijk een goed eerste kwartaal achter de rug en is daarmee het jaar ook sterk begonnen. Dit bleek dinsdag uit een taxatie van ING voor de eerste drie maanden van dit jaar voor de bemiddelaar in werk uit Diemen.

ING gaf daarbij ook aan dat de vergelijking vanaf de tweede helft van maart op jaarbasis een stuk eenvoudiger is, omdat half maart 2020 de eerste coronamaatregelen van kracht werden. In januari en februari van dat jaar lag de omzet ook al 3 tot 4 procent lager, terwijl deze in de tweede helft van maart met 30 procent afnam.

In januari van dit jaar was de omzetontwikkeling van Randstad nog vlak, waarna vanaf februari de dynamiek positiever werd, aldus analist Marc Zwartsenburg.

ING gaat voor het eerste kwartaal uit van een autonome omzetgroei van 5,5 procent en merkte daar dinsdag bij op dit nog aan de voorzichtige kant te vinden. Daarnaast merkten de Verenigde Staten in een later stadium de negatieve effecten van coronamaatregelen, terwijl het herstel hier juist vlotter verloopt. Andere landen, zoals België en Frankrijk, zitten nog altijd in een strikte lockdown.

Voor het operationeel resultaat (EBITA) gaat ING uit van 200 miljoen euro in het eerste kwartaal, tegen 162 miljoen euro een jaar eerder. In heel 2021 zal de omzet volgens Zwartsenburg uitkomen op 22,8 miljard euro met een EBITA voor eenmalige posten van 968 miljoen euro.

ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 68,00 euro voor het aandeel Randstad.

De koers van het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 59,96 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Reality
0
Bij 61,50 flink short gaan. Een bedrijf als RND is oprecht goudmijn om short te gaan.
Worff
0
quote:

Reality schreef op 30 maart 2021 17:10:

Bij 61,50 flink short gaan. Een bedrijf als RND is oprecht goudmijn om short te gaan.
ben benieuwd.
Gaasp
1
@Reality en Worff
Waarom flink short gaan op 61,50 ? Het lijkt mij dat Randstad nu eindelijk eens die horde op 60 heeft genomen, en richting het koersdoel 68 van ING gaat.
Worff
0
quote:

Gaasp schreef op 30 maart 2021 17:24:

@Reality en Worff
Waarom flink short gaan op 61,50 ? Het lijkt mij dat Randstad nu eindelijk eens die horde op 60 heeft genomen, en richting het koersdoel 68 van ING gaat.

was ook mijn gedachte, ben niet short gegaan hoor, ben nog bezig met een srudie short gaan.
Lepre Chaun
0
ING Equity Research herhaalt het koopadvies voor RANDSTAD NV

dinsdag 30 maart 2021 - 12:02u -

In de industrie verbeterde het vertrouwen voor de vierde maand op rij.

Volgens de Europese Commissie komt dat onder meer doordat er meer werk was en door verbeteringen in de productie.

Ook de dienstensector, waar onder andere de reisbranche en horeca toe behoren, was de stemming opgetogener.
De verwachting is dat door het vaccineren de horeca weer open mag en reizen in steeds meer landen wordt toegestaan.

Een opleving was er eveneens bij de detailhandel.
1.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 48,350
Verschil +1,250 (+2,65%)
Hoog 48,350
Laag 46,740
Volume 702.989
Volume gemiddeld 406.026
Volume gisteren 332.359

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront