PostNL « Terug naar discussie overzicht

Rechtszaak guldenpostzegels ... de feiten.

617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
voda
0
Weer een nieuw "geintje" van PostNL

Pakketzegels PostNL zijn over paar dagen niets meer waard: ‘We kunnen ze niet eens inruilen’

Wie nog pakket- en servicezegels van PostNL wil gebruiken voor het versturen van een (aangetekend) pakket, moet opschieten. Na 1 april zijn de zegels niets meer waard. De post- en pakketreus geeft geen mogelijkheid de oude frankeerlabels in te ruilen voor nieuwe, tot verdriet van sommige verenigingen en bedrijven. ,,Het is een waardepapier, heel slecht dat PostNL ons niet tegemoetkomt.’’

Sanne Schelfaut 26-03-21, 20:21

Melvyn Tjoen-A-Choy weet al sinds eind vorig jaar dat de pakket- en servicezegels nog maar tot en met 31 maart geldig zijn. Maar de secretaris van de Nederlandse Parcours Schutters Associatie (NPSA) krijgt de zegels niet tijdig weggewerkt. ,,Heel simpel, door corona zijn er nauwelijks activiteiten en wedstrijden. We hadden eind 2019 flink wat voorraad gekocht voor het versturen van nieuwe wedstrijdkleding aan onze leden. Zo'n dertig NPSA-leden zouden deelnemen aan een internationale schietwedstrijd in Thailand. Helaas, corona gooide roet in het eten en wij hebben die pakketten met kleding nooit verstuurd. Daarna hebben we de zegels ook niet nodig gehad, want alles ligt stil. We hebben nog 42 boekjes met pakketzegels op de plank liggen. Die hebben onze vereniging ruim 360 euro gekost. Maar in tegenstelling tot postzegels, hebben deze boekjes vanaf 1 april geen enkele waarde meer. Ze kunnen bij het oud papier.’’

Compensatie
Tjoen-A-Choy heeft bij PostNL geprobeerd om compensatie te krijgen, maar vond geen gehoor. ,,Ze kunnen niets voor ons doen. Als het nu een noodlijdend bedrijf was, zou ik het nog kunnen begrijpen. Maar bij PostNL is daar geen sprake van. Wij horen ook van andere verenigingen en mkb’ers dat ze nog pakketzegels in huis hebben liggen waar ze dus niks meer mee kunnen. Heel slecht dat ze ons niet tegemoetkomen.’’

Een woordvoerster van PostNL zegt dat de verkoop van pakket- en servicezegels al sinds augustus vorig jaar in de webshop is gestopt. Tot en met 31 december 2020 konden er nog zegels bij een PostNL-punt worden gekocht, zolang de voorraad strekte. ,,Voor klanten die nog pakketzegels hadden, is een redelijke tijdlijn gehanteerd. We hebben dit maanden vooraf op verschillende manieren naar buiten gebracht. Daarom zien wij geen aanleiding oude zegels te compenseren.’’

Toch bestaat er een kans dat de NPSA in aanmerking komt voor restitutie. De woordvoerster laat op een later moment weten graag nogmaals in contact te komen met de vereniging om te kijken wat PostNL nog kan betekenen. Of dit ook voor andere organisaties geldt, laat ze in het midden.

Volgens PostNL zijn pakket- en servicezegels verouderd, vooral de werking ervan. De gegevens op deze producten zijn niet digitaal, waardoor het veel tijd kost om deze zendingen te verwerken. Tegenwoordig zijn er alternatieve verzendopties, die ervoor zorgen dat post beter verwerkt en geleverd kan worden. ,,Dit is efficiënter en hierdoor zijn de zegels overbodig.’’

www.ad.nl/binnenland/pakketzegels-pos...
Filasoft
0
Schorem is het, maar dat wist ik al.

Juridisch lijkt me dit ook weer aanvechtbaar, immers de pakketzegels waren op 31 december 2020 nog gewoon te koop.
Kan een ‘tegoedbon’ al na 3 maanden waardeloos worden?

voda
0
Ja Filasoft, ik moest meteen aan deze draad denken! Ben zelf door die postzegel affaire ook geld kwijtgeraakt. Niet veel, maar het gaat om het principe.
Filasoft
0
Ik heb het gevoel dat PostNL dit draadje nog wel even in stand weet te houden. Het roven gaat immers door en niemand die zegt ‘en nu stoppen’.

Opmerkelijk vind ik het gebrek aan protest bij het nederlandse volk. Ik heb nog 5 pakketzegels voor een zwaardere klasse liggen. Waarde 5x13 = 65 euro. Ik verwacht deze week geen zware pakketten meer te versturen dus kunnen ze volgende week de prullenbak in. 65 piek in het putje. Waarom moet ik dat accepteren?
Een gang naar de rechter? Voor 65 euro? De ACM dan? Die zegt u bent een bedrijf, dan kunnen wij helaas niets voor u doen.

Filasoft
0
Ik kan ook 5 stoeptegels opsturen aan mevrouw verhagen. Vriendelijk briefje erbij dat ik het zonde vond om de pakketzegels ongebruikt te laten. Ja, misschien een leuk idee waarmee ik als consument in ieder geval een signaal afgeef.
Strafbaar kan het versturen van een stoeptegel niet zijn toch?
Filasoft
0
quote:

voda schreef op 27 maart 2021 14:15:

Ja Filasoft, ik moest meteen aan deze draad denken! Ben zelf door die postzegel affaire ook geld kwijtgeraakt. Niet veel, maar het gaat om het principe.
Wij hebben berekend dat PostNL hiermee 275 miljoen euro heeft binnengeharkt.
Al die kleine bedraagjes van jou, mij en alle verzamelaars bij elkaar.
Vind ik wel veel geld.
objectief
0
quote:

Filasoft schreef op 27 maart 2021 15:04:

[...]

Wij hebben berekend dat PostNL hiermee 275 miljoen euro heeft binnengeharkt.
Al die kleine bedraagjes van jou, mij en alle verzamelaars bij elkaar.
Vind ik wel veel geld.
Een pluspunt; het is goed voor de belangenpartijen o.a. werknemers en aandeelhouders.
Wellicht ben je zo slim geweest om ook aandeelhouder te worden, gezien die 275 mln., en heb je eea. daarmee recht getrokken.
DeZwarteRidder
1
quote:

Filasoft schreef op 27 maart 2021 14:59:

Ik kan ook 5 stoeptegels opsturen aan mevrouw verhagen. Vriendelijk briefje erbij dat ik het zonde vond om de pakketzegels ongebruikt te laten. Ja, misschien een leuk idee waarmee ik als consument in ieder geval een signaal afgeef.
Strafbaar kan het versturen van een stoeptegel niet zijn toch?
Ik vind het een bijzonder goed idee, maar vanzelfsprekend mag je voor deze actie geen stoeptegels uit het trottoir halen.
Filasoft
0
quote:

wins schreef op 27 maart 2021 18:19:

Best wel een hoog bedrag een kwart miljard aan zegeltjes
Ja, PostNL heeft naar verluid dagenlang feest gevierd toen de uitspraak van de HR definitief was.
De factuur van Stibbe moest nog wel betaald worden natuurlijk, maar er bleef gelukkig genoeg over om een flesje open te trekken, de overname van Sandd te bekostigen en het dividend te hervatten.
Op het hoofdkantoor van PostNL dagenlang alleen maar lachende gezichten.
ebub
0
quote:

filantroop schreef op 12 maart 2020 16:57:

Een postzegel van PostNL kost nu bijna net zoveel als een aandeel PostNL.
Na het ongeldigverklaren van de guldenpostzegels,waardoor tienduizenden postzegelverzamelaars gedupeerd werden, zijn nu de aandeelhouders van Postnl zelf aan de beurt. Een waardeloos aandeel PostNL is straks zelfs nog minder waard dan een ongeldig verklaarde guldenpostzegel ....
prachtige quote maar ik hoop het niet
Filasoft
0
Dit was een quote van een jaar geleden.
Inmiddels geeft de actualiteit, mede dankzij de coronacrisis, een ander beeld.
Niettemin fijn dat je met je bijdrage de discussie levendig wil houden.
Dat is echter niet nodig. Daar zorgt PostNL zelf wel voor.

Filasoft
0
Een strategische belegging in kinderpostzegels ...
Hoop dat ze over een tijdje nog geldig zijn.
Verzamelaars zijn er niet meer zoveel en PostNL is niet te vetrouwen.
Ik zou deze belegging heroverwegen als ik jou was.
ferry5
0
Wat is de bron? AD? Op de postnl site staat niets. Maar houdt de ‘grap’ maar in stand.
617 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront