Ontex « Terug naar discussie overzicht

Forum Ontex geopend

4.651 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 229 230 231 232 233 » | Laatste
JdeFL
2
09:54
Degroof Petercam: ‘Ontex moet Latijns-Amerika verkopen'
Het is vandaag de beurt aan Fernand de Boer, analist van Degroof Petercam, om een uitgebreid rapport te wijden aan Ontex . Daarin komt hij met een radicaal voorstel.
In het persbericht over de jaarcijfers had de luierproducent aangegeven dat nog geen beslissing was genomen over het uitkeren van een dividend over 2020. De Boer denkt dat het er niet komt. Hij verwacht zwakke eerstekwartaalcijfers. Door contractverliezen zal de omzet tegenvallen en ook de brutobedrijfswinst (ebitda) dalen. ‘We verwachten dat Ontex zeer dicht bij zijn convenanten zal staan of ze zelfs zal schenden.’ Geen ruimte dus om een dividend te betalen.
Ontex moet dringend zijn financiële positie versterken door de schuldenlast te verminderen. Daarvoor heeft het bedrijf twee opties, meent de Boer. De eerste is vers geld ophalen. ‘Wij verwachten dat GBL (referentieaandeelhouder met een belang van 19,98 procent, red.) een kapitaalverhoging zal willen steunen.’
Een tweede oplossing zou erin bestaan een deel van de activiteiten, in casu de Latijns-Amerikaanse activiteiten, van de hand te doen. Dat kan volgens De Boer zo’n 300 miljoen euro opbrengen.
Hij verkiest die laatste oplossing. Vooreerst zijn alle problemen begonnen na de overnames in Latijns-Amerika (Mexico en Brazilië). Een verkoop zou de hoge marges in Europa, die hij op 13 tot 14 procent raamt, ook beter doen uitkomen. Het zou ook tot een meer stabiele financiële positie leiden en Ontex erg cashgenererend maken met een hogere winststabiliteit. Tot slot zou de sterkere focus op de sterke marktpositie in private label en incontinentieproducten de winst/verliesratio voor contracten verbeteren.
De Boer verlaagt zijn koersdoel van 13 tot 12 euro en herhaalt zijn koopadvies. (Tijd.be)

Voor diegenen die eens iets serieus willen lezen...
NewEnergy
0
Bedankt voor het delen JdFL.

Als er een kapitaalsverhoging komt, moet dit wel gepaard gaan met een goed onderbouwd strategisch plan, mogelijk dus met verkoop van de Latijns-Amerikaanse activiteiten anders is het water naar de zee dragen.
stockholder
0
quote:

stockholder schreef op 15 februari 2021 13:14:

“De verlaging van de rating weerspiegelt de aanhoudend zwakke operationele prestaties van Ontex, omdat de besparingen uit het transformatieplan grotendeels teniet zijn gedaan door negatieve wisselkoerseffecten en prijs- en volumedruk als gevolg van de sterke concurrentie”, verklaarde analist Lorenzo Re.

Besparingen worden voornamelijk weggevaagd door valuta invloeden. (DRAMA!)
Ook een slecht voorteken dat het bedrijf kennelijk niet in staat is om op te kunnen boxen tegen de concurrentie.
Dit probleem gaat jaren door etteren indien men de bakens niet rigoureus verzet.
Waarom niet de markten buiten de eurozone afstoten? Ben je in ieder geval van de valutaperikelen af. Misschien wil een concurrent de hele handel wel overnemen. Of is het bedrijf op deze koers nog steeds te duur?
Ik verwacht van de cijfers niet veel. De markt ook niet anders zou de koers wel oplopen. Anderzijds zit waarschijnlijk de meeste ellende wel in de koers verwerkt immers de koers blijft met de cijfers in zicht, redelijk liggen.
Ik weet dat dit een zwartgallig verhaal is maar kan er ook niets vrolijks bij bedenken.
Mijn aandelen houd ik -vooralsnog- maar aan.

Ik wil nog even refereren aan mijn eerdere post. Mijn visie is onveranderd. De CEO zal echt de kosten op orde moeten krijgen. Dit is iets wat het bedrijf zelf kan uitvoeren. Kwalijker wordt het als men de concurrentie niet de baas kan worden.
Kennelijk willen de zittende grootaandeelhouders zelfs voor deze weggeef prijs de stukken niet van de beurs halen. Op zijn zachtst gezegd: niet bemoedigend.
Overigens heb ik ,mijn aandelen voor de cijfers verkocht en gisteren terug gekocht.
Voor mij is dit een gokaandeel. Een paar eurootjes naar boven en ik verkoop weer. Tenzij de CEO met een goed verhaal komt.
Arthuradis
1
Dit aandeel is ondergewaardeerd. Meestal zijn er goede redenenen waarom het ondergewaardeerd is geworden. Maar dikwijls reageert de markt te emotioneel. Op deze koers is er juist minder risico. Er zijn ook triggers die het terug beter kunnen doen gaan.
Nieuwe ceo, nieuwe producten in adult incontinentie, en ze gaan grondig in de kosten snoeien wat hun ook terug concurrentieler maakt. Redelijk wat schulden maar daar zijn oplossingen voor en net die leverage kan ervoor zorgen dat wanneer het terug beter gaat het aandeel terug sterk kan stijgen. Technisch gezien ligt het aandeel er ook redelijk bij gezien de adviesverlagingen van gisteren en vandaag. Serieuze drop gisteren maar vandaag redelijk strak net onder de 9euro.
Die adviezen van de banken moet je ook met ne korrel zout nemen en dikwijls kan je best gewoon het omgekeerde doen van wat ze roepen dat je moet doen.
Chessplayer1992
1
Het is rustig op het forum. Het analistenadvies verdwijnt weer wat uit zicht. Verkopers hebben verkocht. Institutionele partijen konden weer wat goedkoop aandelen opvangen. De veert weer wat terug. Ook technisch lijken we het dieptepunt te hebben gehad, aangezien de laagste koers niet aangetikt is. Maar wie weet, het blijft beleggen ;) Maar fijn voor eenieder die nog even een klein beetje bijgekocht heeft vorige week. Ik ben in ieder geval tevreden.
Megasus
1
BlackRock heeft tijdens de laatste dip zijn shortpositie volledig afgebouwd. De kans is groot dat wie toen verkocht het aan hen deed. BlackRock bouwde zijn shortbelang van 3,46% volledig af sinds 1 februari dit jaar. Tijdens de laatse dip was dat nog 1,19%. Hun analisten wreven zich waarschijnlijk in de handen bij deze uitstapmogelijkheid :).
hugo
0
Correct, er zijn nog drie short posities voor een totaal van 2,11% maar sinds BR zijn belang afgebouwd heeft zullen die ook zeker volgen..... weten die iets dat wij niet weten en ik zou erop durven wedden en hoop dat Ontex de Boer zijn advies opvolgt en Latijns-Amerika verkoopt!
[verwijderd]
0
Iemand enig idee wanneer we nieuws kunnen verwachten? Er is heel weinig te vinden na de resultaten.
Question
0
quote:

Timbo schreef op 10 april 2021 07:24:

Iemand enig idee wanneer we nieuws kunnen verwachten? Er is heel weinig te vinden na de resultaten.
28 april resultaten eerste kwartaal
Tordan
0
quote:

Question schreef op 10 april 2021 10:00:

[...]

28 april resultaten eerste kwartaal
En die gaan erg slecht worden.
Question
2
quote:

lucky14 schreef op 10 april 2021 18:52:

[...]

En die gaan erg slecht worden.
Zou zomaar kunnnen...
Arthuradis
2
Die gaan wsl slecht zijn anders zou de koers nu niet op dit niveau staan. ben benieuwd naar de outlook en de koersreactie.
Tartessos
2
Als een directie zo lang doet over het nemen van een besluit dan lijkt het mij een goed plan om de directie te vervangen. Heb het gevoel dat Ontex wacht op iets dat men zelf in de hand heeft.
€URO-Trader
0
Zie dat de afgelopen 5 jaar bij q1 de koers omlaag gaat, herstelt met 10-20% in de zomer, reden onbeken, en vervolgens de daling wederom doorzet. Kortom, daags na q1 cijfers aankopen, aanhouden tot +10% en 75% eruit. De rest rond 15% verkopen.
Koopman83
0
Het lijkt erop dat het Ontex, ondanks het vertrek van een klein % short, niet lukt om een stijgende weg in te slaan. Toekomst ziet er ook niet zo rooskleurig uit, complete standstill van de economie in SA, oversterfte in EU en krimpende geborote cijfers. Enige wat Ontex nu nog kan doen is z.s.m. forse kosten besparingen doorvoeren. Misschien heeft GBL nog een toppertje in blik
Leonard
0
quote:

Koopman83 schreef op 16 april 2021 14:03:

Het lijkt erop dat het Ontex, ondanks het vertrek van een klein % short, niet lukt om een stijgende weg in te slaan. Toekomst ziet er ook niet zo rooskleurig uit, complete standstill van de economie in SA, oversterfte in EU en krimpende geborote cijfers. Enige wat Ontex nu nog kan doen is z.s.m. forse kosten besparingen doorvoeren. Misschien heeft GBL nog een toppertje in blik
Gaat een kopie worden van Greenyard , om te beginnen gaan de ingrijpende maatregelingen die gaan komen de koers doen opveren.
DeZwarteRidder
0
quote:

Leonard schreef op 16 april 2021 15:55:

[...]Gaat een kopie worden van Greenyard , om te beginnen gaan de ingrijpende maatregelingen die gaan komen de koers doen opveren.
Gaan ze groene luiers verkopen......???
Leonard
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 april 2021 18:39:

[...]

Gaan ze groene luiers verkopen......???
Weet je het nog niet , op het Greenyard forum kwam je ook menig belegger vervelen. De ommekeer was er en u als vervelende persoon was verdwenen .
dekeu
0
Hoe zou het nu zijn met de nieuwe Ontex fabriek in North Carolina? Werd aangekondigd in april 2020.
4.651 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 229 230 231 232 233 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 9,030
Verschil -0,010 (-0,11%)
Hoog 9,220
Laag 9,030
Volume 189.565
Volume gemiddeld 136.357
Volume gisteren 519.129

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront