Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

BREAKING news

2.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 » | Laatste
[verwijderd]
1
Vergeet COVID-19

We hebben nu een tuinmeubel en tupperware crisis van ongekende omvang, hulppakketten vanuit de overheid zullen welkom zijn.

Die kokosmelk transformeert tot kokoskoeken, dat gaat gewoon vanzelf.

Wat de F1 spulletjes betreft, Zandvoort is nog ver weg, in tijd dan he!
cune
0
cune
26 maart 2021 16:12
auteur info
Eindelijk een bewijs dat veel toekomst voorspellingen door de zogenaamde economen en beursanalisten bij een rampscenario over bij voorbeeld milieurampen meestal de grootste lariekoek is.
Uit de NRC vandaag 26 maart : Wetenschap pag. 16

" Beleggers en kredietbeoordelaars reageren nauwelijks op nieuws over incidenten bij beursgenoteerde bedrijven die schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid. { dus niet meer onnodige Chinese rotzooi Europa invoeren want dan voorkomen wij de vervuiling van onze natuurgebieden zoals de prachtige wadden eilanden }Dat concluderen twee Groningse economen na onderzoek van 98 van zulke ‘controverses’. De resultaten van het onderzoek zijn online gepubliceerd in Global Environmental Change. Doordat de reactie van de financiële gemeenschap zo beperkt is, disciplineert ze de verantwoordelijke bedrijven ook niet om duurzamer te worden, schrijven ze.

Voor hun onderzoek gingen de economen uit van de lijst met bedrijfsincidenten (‘controversies’) van nieuwsorganisatie Thomson Reuters. Die lijst is niet 100 procent betrouwbaar, geeft Bert Scholtens toe. Hij is eerste auteur van het artikel en hoogleraar duurzaamheid en financiële instellingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. „Dat geldt ook voor soortgelijke lijsten van Bloomberg of Wharton”, zegt hij. Soms blijkt de gekozen dag van een incident één of meerdere dagen af te wijken van de dag dat het voor het eerst in het nieuws kwam. „Daarom hebben we 98 incidenten bekeken”, zegt Scholtens. En daarom werden beurskoers en kredietbeoordeling van de betrokken bedrijven gedurende een langere periode rondom een incident bestudeerd: plus of min 5 dagen.

Binnen de milieu-incidenten kwamen olie- en andere lekkages het vaakst voor. Bij gezondheid ging het bijvoorbeeld om een explosie of om een medicijn waarvan bekend werd dat het kankerverwekkend is.

Principes zijn vrijwillig
In de dagen na een incident ging de koers van een bedrijf gemiddeld met hooguit 1 procent omlaag. De kredietbeoordeling reageerde nog minder, die werd nauwelijks aangepast.

Scholtens wijst op de in 2006 opgestelde Principles of responsible investing, een door de Verenigde Naties gesteund initiatief dat als doel heeft het wereldwijde financiële systeem duurzamer te maken. Investeerders die de principes onderschrijven beloven daarmee duurzaamheid een grotere rol te laten spelen bij hun investeringsbeslissingen. De inmiddels circa tweeduizend beleggers die de principes hebben ondertekend, beheren volgens Scholten ruim de helft van het totale belegde vermogen. „Maar de principes zijn vrijwillig, en blijkbaar worden ze niet echt nageleefd.”

Rob Bauer, hoogleraar finance en institutionele beleggers aan de Maastricht University, en niet betrokken bij de studie, heeft ook kritiek op beleggers. „Ze kritiseren bedrijven dat ze niet duidelijk zijn over hun duurzame doelen. Maar zelf mogen ze ook wel wat duidelijker zijn en meer ambitie tonen. Zeker de commerciële vermogensbeheerders.” Van kredietbeoordelaars heeft Bauer al helemaal geen hoge pet op. „Die lopen vaak achter de feiten aan. In hun beoordelingen zit over duurzaamheid geen informatie.”

Bauer heeft wel een kanttekening bij het nu gepubliceerde onderzoek. De geselecteerde incidenten vonden tussen 2010 en 2018 plaats. In hoeverre geeft dat nog een goed beeld? „In 2010 speelde duurzaamheid bij veel beleggers nog nauwelijks. Het is de laatste jaren echt in opkomst, ook bij commerciële partijen. Zeker in relatie tot het veranderende klimaat.”

Ik blijf van mening dat de kleine verstopping van en filevorming in het Suez kanaal van een zelfde orde is en meer gebruikt zal worden als kranten- en nieuws vulling van het moment. De NRC zoals gebruikelijk als vulling een grote foto van een graafmachine alsof de gemiddelde lezer niet weet hoe zo'n machine er uit ziet, geflankeerd aan beide zijden door een eenkolom nietszeggende tekst. Vullis ! Zowel het NOS journaal als menige krant kenden niet eens de naam van het schip goed "uitspreken" terwijl die in koeienletters op de zijkant van het schip staan !
XTrail
0
VERWIJDERD
0
BREAKING Energy giant Total halts operations in Mozambique after attack: statement

UPDATE Islamist militants have seized control of a town in northern Mozambique, killing several people including at least one foreign worker, and forcing France's Total to suspend operations at a huge gas project u.afp.com/UY2M
voda
0
Vastgelopen containerschip in Suezkanaal drijft weer

Het containerschip dat dinsdag vastliep in het Egyptische Suezkanaal, de Ever Given, drijft weer los, dat meldt een medewerker van maritiem dienstverlener Inchcape Shipping. Het enorme schip is losgemaakt met behulp van onder meer sleepboten en baggeraars, waardoor de scheepvaart over de belangrijke waterweg weer kan worden hervat. Hoelang het precies duurt voordat er weer scheepsverkeer door het kanaal mogelijk is, is nog onduidelijk.

Buitenlandredactie 29-03-21, 06:07 Laatste update: 06:26

Er kwamen zeker elf sleepboten aan te pas om het vaartuig vlot te trekken. Het Nederlandse Smit Salvage, onderdeel van baggeraar Boskalis, stuurde ook twee zwaardere sleepboten. De scheepsschroeven werden voor baggeraars vrijgemaakt uit de modder in het Suezkanaal. Ook werd een hijskraan ingezet om containers van het schip te lossen, om zo het gewicht te verminderen. Op videobeelden is te zien hoe het schip in de vaarrichting wordt teruggeduwd, waardoor er weer langzaam aan een doorgang vrijkomt in het kanaal.

De 400 meter lange en 224.000 ton wegende Ever Given liep dinsdag vast in het Suezkanaal en lag dwars over de belangrijke vaarroute voor scheepsverkeer tussen Azië en Europa. Door de opstopping was een enorme file aan wachtende schepen ontstaan aan beide kanten van het Suezkanaal. Volgens de Suez Canal Authority lagen zondagmiddag meer dan 320 vaartuigen te wachten, zoals containerschepen en olietankers.

Ongeveer 12 procent van de wereldwijde goederenhandel loopt via het Suezkanaal. Normaal gesproken wordt dagelijks voor bijna 10 miljard dollar aan goederen door de 193 kilometer lange waterweg tussen de Rode Zee en de Middellandse Zee vervoerd. Een lange blokkade kan grote gevolgen hebben voor de wereldhandel, met bijvoorbeeld leveringsproblemen voor winkels en tekorten van bepaalde goederen in de industrie.

Sommige rederijen kozen er vanwege de blokkade voor hun schepen om te laten varen rond de Zuid-Afrikaanse Kaap de Goede Hoop. Onder meer containervervoerders Maersk en CMA GGM namen dat besluit om de blokkade te omzeilen.

Voor meer, zie link:

www.ad.nl/buitenland/vastgelopen-cont...
voda
0
Schip Suezkanaal beweegt, maar 'niet te vroeg juichen'

Gepubliceerd op 29 maart 2021 07:50 | Views: 0

DEN HAAG (ANP) - Het schip de Ever Given, dat al bijna een week de belangrijke vaarroute door het Suezkanaal blokkeert, is afgelopen nacht wel iets van zijn plek gekomen. Maar het is volgens topman Peter Berdowski van maritiem dienstverlener Boskalis nog te vroeg om te zeggen dat de problemen zijn opgelost. Het wordt volgens hem namelijk nog een hele klus om het voorsteven van het schip los te krijgen. Boskalis helpt daarbij.

In de nacht van zondag op maandag lukte het met de hulp van een zware sleepboot om het achtersteven los te krijgen, zei Beredowski in het Radio 1 Journaal. Daarmee is de hoek van het schip zoals die vastligt van 30 graden naar 10 graden gedraaid. De moeilijkste klus is echter het loskrijgen van het voorsteven. Die zit vast als een "walvis vastzit op het strand" en het wordt een hels karwei om die over de kleilaag heen te schuiven.

Later op maandagmorgen arriveert een tweede zware sleepboot om met trekkracht het schip helemaal los te krijgen. Daarbij zal er met grote kracht water onder het schip worden gespoten om zand en klei weg te spoelen. Als het niet lukt om op deze manier de voorkant van het schip vrij te krijgen, dan zullen er mogelijk containers van de voorkant van het schip afgetakeld moeten worden.

Tijdrovend

Dat laatste is volgens Beredowski een monsterklus, omdat dit midden in de woestijn moet gebeuren, waarbij de harde wind in het nadeel van de operatie is. "Een tijdrovende klus" voorspelt de Boskalis-topman ook. De containers zouden met een grote kraan mogelijk van het schip af kunnen worden geplukt en op een ander schip worden geladen.

Beredowski hoopt dat het zover niet komt en dat de Ever Given met trekkracht van zijn plek komt. "Er zit beweging in. Dat is het goede nieuws", zegt hij. "Maar ik zou de situatie niet willen vertalen dat het vanaf nu appeltje-eitje is."

De 400 meter lange en 224.000 ton wegende Ever Given liep dinsdag vast in het Suezkanaal, dwars over de belangrijke vaarroute voor scheepsverkeer tussen Azië en Europa. Door de opstopping was een enorme file aan wachtende schepen ontstaan aan beide kanten van het Suezkanaal. Volgens de Suez Canal Authority lagen zondagmiddag meer dan 320 boten te wachten, zoals containerschepen en olietankers.
pietje-2005
0
Ja, mooi ! Nu op naar de Bittermeren voor inspectie. Neem aan dat hij nu wel een paar sleepboten voor de boeg krijgt tot de Bittermeren ;-) Kan kanaal geinspecteerd en vrijgemaakt worden voor hervatting konvooien.
marcel13
0
Aandeelhouders vroegen BAM om verantwoording over berispte EY-accountant

Aandeelhouders hebben BAM Groep en PostNL deze maand gedwongen tot het geven van meer inzicht in de voorgestelde benoeming van de accountant, meldt beleggersvereniging Eumedion. De accountant van EY die de cijfers van bouwbedrijf BAM controleert kreeg onlangs bij de Accountantskamer een berisping opgelegd vanwege zijn rol als KPMG’er bij het failliete Imtech.

Veroordeling Accountantskamer in Imtech-faillissement
BAM stelt tijdens de op 14 april te houden AVA voor om haar accountant Guus van Eimeren (EY) te herbenoemen als controlerend accountant van de jaarrekening 2022, meldt Eumedion.

Volledig bericht : www.accountancyvanmorgen.nl/2021/03/3...
VERWIJDERD
0
ECB'S WUNSCH SAYS IF ECONOMY IMPROVES STRONGLY IT WILL HAVE TO MEAN SOME TIGHTENING AT SOME POINT
VERWIJDERD
0
Freemoneyforever
0
quote:

Moneyman2020 schreef op 12 april 2021 01:45:

FED'S POWELL: THERE IS A VERY SLIM RISK OF A REPEAT OF THE FINANCIAL CRASH OF 2008
Wat als Powell zou zeggen: we rijden het ravijn in met de economie?

Hij staat met zijn eigen geld vast niet garant voor deze uitspraak, die vooral bedoeld lijkt om de gemoederen te sussen.

Het bestuur van een voetbalclub, die er slecht voor staat, pleegt doorgaans ook tot het allerlaatst te zeggen, dat de positie van de trainer niet ter discussie staat...
D'ieteren
5
Vertraging woningbouw dreigt na uitspraak Raad van State
Bron: FD 20 april 2021, 18:34

Nadat de stikstofcrisis afgelopen jaren al tot uitstel van bouwprojecten leidde, zijn het nu omwonenden en milieu-organisaties die voor vertraging kunnen zorgen.

fd.nl/economie-politiek/1380821/vertr...
Alfons A.
0
D'ieteren
0
BAM Groep en Heijmans in de verdrukking

Door Peter Schutte op 21 april 2021 15:30
BAM Groep en Heijmans in de verdrukking
De koersen van Heijmans en BAM verloren gisteren flink terrein. Boosdoener lijkt wederom de Raad van State.

www.iex.nl/Premium/Adviezen/717939/BA...
D'ieteren
0
´Grote steden waarschuwen voor vertraging bouwprojecten door ingewikkelde Omgevingswet´
Bron: FD 23 april 2021, 08:40

fd.nl/economie-politiek/1381389/grote...
2.913 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
864,70  -0,65  -0,08%  17:10
 Germany40^ 17.850,00 +0,45%
 BEL 20 3.832,43 +1,00%
 Europe50^ 4.937,37 +0,47%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.381,82 +0,88%
 EUR/USD 1,0659 -0,11%
 WTI 81,67 -0,66%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,86%
Air France-KLM +3,77%
Flow Traders +2,51%
Alfen N.V. +2,51%

Dalers

Pharming -8,12%
PostNL -6,53%
ASMI -5,55%
Avantium -5,43%
BESI -2,56%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront