Tesla Motors Inc. « Terug naar discussie overzicht

Tesla blow-off

7.729 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
voda
0
Tesla-truck laat op zich wachten door batterijtekort

Door AFN op 30 maart 2021 19:24
Views: 3.087

PALO ALTO (ANP) - De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batterijen kan produceren om de Tesla Semi, zoals de vrachtwagen heet, op grote schaal te produceren.

Musk had afgelopen weekend gezorgd voor twijfel of Tesla dit jaar überhaupt vrachtwagens kon leveren. Toen schreef hij op Twitter dat er "te veel batterijenbeperkingen zijn momenteel". Daar voegde hij aan toe dat het "volgend jaar waarschijnlijk wel oké is". Dinsdag werd Musk om wat meer uitleg gevraagd en gaf hij aan dat de situatie met de batterijen het op korte termijn moeilijk maakt om op grote schaal te produceren.

Tesla introduceerde de Semi in 2017 met als oorspronkelijke doel om de truck in 2019 op de markt te brengen. Vorig jaar liet Musk in een e-mail aan het personeel van Tesla weten dat het tijd werd om de productie op te voeren. Pepsi, dat een grote bestelling voor de elektrische vrachtwagens heeft staan, liet vorige week weten te verwachten voor het einde van het jaar vijftien stuks geleverd te krijgen.
voda
0
'Volvo-zusje Polestar wil naar de beurs'

Door AFN op 31 maart 2021 09:19
Views: 2

GÖTEBORG (ANP) - De Zweedse maker van elektrische auto's Polestar overweegt een beursgang. Het zusterbedrijf van automerk Volvo zou 10 miljard dollar, zo'n 8,5 miljard euro waard kunnen zijn, laten ingewijden aan persbureau Bloomberg weten. Los van de plannen voor een mogelijke beursgang overweegt Polestar ook nog om een nieuwe investeringsronde te houden nadat het bedrijf vorig jaar al 500 miljoen dollar had opgehaald bij investeerders.

Polestar, dat met de Polestar 2 een concurrent voor de Tesla Model 3 heeft, weet nog niet precies hoe het naar de beurs wil. Een beursgang in de Verenigde Staten of Hongkong wordt overwogen, maar ook wordt gekeken naar de mogelijkheid om met een spac (special purpose acquition company) te fuseren, een lege beurshuls waar door investeerders geld is gestoken met het doel om een bedrijf over te nemen.

Eerder werd er ook al gesproken over een mogelijke beursgang van Volvo Cars. Volvo en Polestar zijn allebei eigendom van het Chinese Geely.
voda
0
Zonder dit onooglijke autootje was Tesla er nooit geweest

De elektrische sportwagen Tzero (uitgesproken als ‘ti-sero’) stond aan de basis van de Tesla Roadster. ‘Zonder dit prototype had Tesla nooit bestaan’, twitterde Elon Musk ooit.

Erik Kouwenhoven 01-04-21, 05:00

Bijna niemand kent het gedurfd vormgegeven voertuig met de naam Tzero. Dat is niet vreemd, want er zijn ooit slechts drie prototypes gebouwd. Toch staan deze drie proefexemplaren aan de basis van alle moderne elektrische auto’s.

De handgemaakte Tzero werd in januari 1997 onthuld op de autoshow van Los Angeles. Het belangrijkste doel van de tweezitter was om reclame te maken voor een nieuwe elektrische aandrijving van het Californische bedrijf AC Propulsion. Het bedrijf uit San Dimas, opgericht in 1992, ontwikkelde elektronische componenten voor de auto-industrie.

Lees ook
Tesla Roadster volgend jaar te koop: 0-100 km/u in nog geen twee seconden
Waarom we altijd sneller willen zijn dan een ander

Sprintduel
De elektrische tweezitter trok echter pas drie jaar later écht de aandacht. De Tzero nam deel aan sprintduels op de kwart mijl (een afstand van ongeveer 400 meter) tegen een Ferrari F355, een Corvette C5 en een Porsche 911 Carrera 4. De auto won de sprints op overtuigende wijze.

Het was een regelrechte sensatie: een miezerige elektrische auto kleineerde drie supercars met dikke V8-motoren! De Tzero combineerde een lichtgewicht constructie, hightech, rijplezier en dynamiek - en dit alles bijna geruisloos en zonder uitlaatgassen.

Elon Musk
Een paar jaar later verdiept ene Martin Eberhard, een 43-jarige elektrotechnisch ingenieur en computerondernemer uit Californië zich in de auto. Toen hij ontdekte dat AC Propulsion geen serieproductie ambieerde van de auto, kocht hij de rechten en samen met Marc Tarpenning richtte hij het bedrijf Tesla op.

De rest van het verhaal is bekend. Verschillende investeerders, waaronder Elon Musk, stapten in Tesla. Eberhard moest het bedrijf eind 2007 verlaten en Musk nam de leiding in zijn plaats over. De Tesla Roadster, die in 2007 werd gepresenteerd en die de hoeksteen vormde van wat momenteel ‘s werelds meest waardevolle automobielbedrijf is, werd gemaakt op basis van deze Tzero.

www.ad.nl/auto/zonder-dit-onooglijke-...
tomansky
0
Volkswagen’s Joint Venture in China Buys Carbon Credits from Tesla

Volkswagen's joint venture in China will buy carbon credits from Tesla to comply with local environmental regulations and avoid paying hefty penalties, sources told Reuters.

The deal underscores how much effort Volkswagen needs to put into electrifying its fleet to compete with Tesla. Tesla, as a pure electric car manufacturer, can sell carbon credits to other companies that face multibillion-dollar penalties. Tesla’s revenue from selling regulatory credits totaled $1.58 billion in 2020, according to the filings.

To help meet increasingly tough targets, Volkswagen's joint venture with state-owned Chinese automaker FAW, or FAW-Volkswagen, has scheduled a carbon buyout from Tesla, according to Reuters sources. There is currently no information on how many green credits FAW-Volkswagen will buy from Tesla. However, it is known that FAW-Volkswagen's offer was around RMB 3,000 per credit, higher than prices in previous years, sources said.

Tesla generates significant revenue by selling zero-emission vehicle credits. Thus, the more electric vehicles Tesla produces, the more carbon credits it can sell, which in turn has a positive effect on the company's revenue.

Appelboom
0
Tesla levert 185.000 exemplaren af
Door ABM Financial News op 2 april 2021 14:53

Tesla levert 185.000 exemplaren af
(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het eerste kwartaal van 2021 bijna 185.000 auto's afgeleverd. Dit meldde de fabrikant van elektrische auto's vrijdag.

De productie bedroeg afgelopen kwartaal iets meer dan 180.000.

In het vierde kwartaal van 2020 leverde Tesla ruim 180.000 auto's af. Heel 2020 was goed voor net geen half miljoen exemplaren.

Tesla wees vrijdag op de sterke ontvangst van het Model Y in China. De fabrikant zegt goede vorderingen te maken met het opschalen van de productie.

"En het nieuwe Model S en Model X zijn ook buitengewoon goed ontvangen."

Tesla leverde afgelopen kwartaal 2.020 wagens van het Model S en X af en 182.780 van de modellen 3 en Y.

Wel merkte de fabrikant op dat de definitieve cijfers nog een afwijking van meer dan een half procent kunnen opleveren.

Financiële details verstrekte Tesla vandaag niet.
ff_relativeren
0
Het nieuws van de 185.000 afgeleverde Tesla exemplaren is niet compleet zonder de vermelding dat de produktie van de Tesla model S en de Tesla model X helemaal is stopgezet. Tesla werkt nu aan een nieuw type model S dat ruimte moet geven aan 7 zitplaatsen.

Bron : www.cnbc.com/2021/04/02/tesla-tsla-q1... .
Dutcheon
0
quote:

ff_relativeren schreef op 2 april 2021 19:34:

Het nieuws van de 185.000 afgeleverde Tesla exemplaren is niet compleet zonder de vermelding dat de produktie van de Tesla model S en de Tesla model X helemaal is stopgezet. Tesla werkt nu aan een nieuw type model S dat ruimte moet geven aan 7 zitplaatsen.

Bron : www.cnbc.com/2021/04/02/tesla-tsla-q1... .
Inderdaad productie staat al een tijdje stil en oude inventory is inmiddels ook verkocht.
Die 7 zitplaatsen is grote onzin hoor, dat is niks meer dan het achterbankje wat in 2012-2014 al leverbaar was. Enkel geschikt voor kinderen tot 1.35m

Er zijn wel veel grotere veranderingen aan de Model S, maar die moeten jullie zelf maar opzoeken.
oa een structural battery pack, wat veel gewicht bespaard en gebruik van andere cellen.
[verwijderd]
0
tsla stoomt weer op, er gaan verhalen dat joe biden groot geld gaat gooien naar alles elektrisch.
[verwijderd]
0
Zojuist een item bij Radar, daar wordt je niet vrolijk van, meer een aanklacht.

Waarom kopen ze het niet af? het geld is het probleem toch niet.

Het taxi bedrijf BIOS dat op Schiphol exploiteert met ik meen 70 Tesla karren gaat stoppen met Tesla omdat het onverantwoord is geworden voor zowel chauffeurs als passagier(s)

Een Tesla is leuk voor de accountmanager, die dagelijks 12 km naar kantoor en 12 km weer naar huis rijdt op netto 112 euro vanwege de fijne bijtelling, niet meer en niet minder!

Lange afstand elektrisch rijden alleen in Duits koetswerk de komende jaren, de enorme voorsprong in kennis en kunde gaat het Amerikaanse bedrijf op achterstand zetten.
[verwijderd]
0
tsla is meer dan auto's. er komt een vrachtwagen en er zitten konijnen in de hoed.
voda
0
Bedrijfsnieuws

Tesla steeg maandag 4,4 procent naar 691,05 dollar. Vrijdag meldde de producent van elektrische voertuigen dat in het eerste kwartaal bijna 185.000 auto's zijn afgeleverd. De productie bedroeg afgelopen kwartaal iets meer dan 180.000 stuks.

Na de sterke productiecijfers verhoogde Wedbush maandag het advies op Tesla van Neutraal naar Outperform, met een iets hoger koersdoel van 1.000 dollar.

(ingekort)

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dutcheon
0
quote:

drooglegging schreef op 5 april 2021 20:58:

Zojuist een item bij Radar, daar wordt je niet vrolijk van, meer een aanklacht.

Waarom kopen ze het niet af? het geld is het probleem toch niet.

Het taxi bedrijf BIOS dat op Schiphol exploiteert met ik meen 70 Tesla karren gaat stoppen met Tesla omdat het onverantwoord is geworden voor zowel chauffeurs als passagier(s)

Een Tesla is leuk voor de accountmanager, die dagelijks 12 km naar kantoor en 12 km weer naar huis rijdt op netto 112 euro vanwege de fijne bijtelling, niet meer en niet minder!

Lange afstand elektrisch rijden alleen in Duits koetswerk de komende jaren, de enorme voorsprong in kennis en kunde gaat het Amerikaanse bedrijf op achterstand zetten.
Ik zal het eens kijken maar die taxi mannen, maar ze mogen wat mij betreft niet klagen.
Hebben jaren de markt volledig kapot gemaakt door voor veel te lage prijzen te rijden. Ze hebben jarenlang gratis geladen, normaal ging er voor 4-500 euro per auto aan diesel doorheen!
De auto's zijn met enorme subsidie aangeschaft. Dat er nadelen aan dit soort pionieren kleeft is logisch!
Dutcheon
0
Revised Q1 2021 Forecast:
With Q1 deliveries of 184,800 projection:

$10.5B Revenues (2nd highest Qtr behind Q4 2020 of $10.7B)
$ 2.2B Gross Profit (all-time high)
$866M Operating Income (all-time high)
$515M GAAP Earnings (all-time high)
$948M non-GAAP Earnings (all-time high)
EPS of $0.84 would also be an all-time high
Items that could materially impact this forecast:
Stock Based Compensation – I am assuming $433M
Regulatory Credits – I am assuming $420M
Recognition of Deferred Tax Benefit – I am assuming no recognition
Additional Interest Expense if further conversion of debt occurs (in Q4 this increased interest expense by $105m)

even de bijlage openen voor de cijfertjes

Bijlage:
Dutcheon
0
* Twitter reports that Dan Ives of Wedbush has just upgraded TSLA from "hold" to "buy" and raised his price target to $1000

twitter.com/truth_tesla/status/137892...
Ron-tron system
0
Ik hoop dat tesla terug richting 1000usd gaat mijn shorts er onlangs uitgedaan en deze mogen er terug in 750/850/950 en met 100 winstreserve mag de koers 1050usd gaan alvorens de balans rood gaat.
Dutcheon
0
Terug richting 1000? koers is maar net een paar keer boven de 850 geweest....

Waarom zou je de rit omhoog niet een keer mee doen?
met een factory in Texas en Berlijn, en daarbij zeker de model y die in europa dit jaar van de band zal rollen zal de 1000$ barriere snel geslecht zijn.
1miljoen auto's produceren zal dit jaar of hooguit Year over, naar 2022 met gemak gehaald worden.
Ron-tron system
1
quote:

Dutcheon schreef op 6 april 2021 10:15:

Terug richting 1000? koers is maar net een paar keer boven de 850 geweest....

Waarom zou je de rit omhoog niet een keer mee doen?
met een factory in Texas en Berlijn, en daarbij zeker de model y die in europa dit jaar van de band zal rollen zal de 1000$ barriere snel geslecht zijn.
1miljoen auto's produceren zal dit jaar of hooguit Year over, naar 2022 met gemak gehaald worden.
Ik vind naakt long gaan te gevaarlijk niet omwille van tesla alleen maar de markt staat algemeen all time high en dus ben ik tevreden met het ritje omlaag na eerst geduld te hebben op een mogelijke hogere koers terug.
Ben nog altijd van mening dat tesla terug richting 450usd gaat.
Concurrentie zal de winstmarges drukken en de auto’s moeten tussen 25k-60kusd gaan om echt groter marktaandeel in te winnen richting 1milj-2milj verkopen binnen 2-3jaar.
Tesla zit nu boven de 60kusd.
Ieder zijn toekomstverwachting natuurlijk maar porsche prijzen die houden enkel stand bij porsche zelf.
Bert12345
0
quote:

Carl2-8 schreef op 6 april 2021 09:37:

Ik hoop dat tesla terug richting 1000usd gaat mijn shorts er onlangs uitgedaan en deze mogen er terug in 750/850/950 en met 100 winstreserve mag de koers 1050usd gaan alvorens de balans rood gaat.

Ja, ik hoop ook dat Tsl boven de 900 komt te staan, want dan ga ik er ook vol short in. Dit niveau is nog een beetje te link.
7.729 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 149,840
Verschil -5,610 (-3,61%)
Hoog 152,100
Laag 148,700
Volume 95.654.207
Volume gemiddeld 100.916.123
Volume gisteren 75.580.637

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront