Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

JOE BIDEN

6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

luchtschip schreef op 4 april 2021 04:07:

[...]

Ik denk dat Joe Biden hier wel een antwoord op heeft. je zegt : die banen moeten wel betaald worden uit de belasting opbrengsten.

Joe Biden :

I can’t believe I have to say this, but giant corporations shouldn’t pay less in taxes than a teacher or a firefighter.

We’re going to change that – and ensure corporations finally pay their fair share with the Made in America Tax Plan.

twitter.com/POTUS/status/137843430596...
Het klopt dat Jo de vennootschapsbelasting (wil verhogen) verhoogt van 21% naar 28%, maar dat is veel te weinig. Levert niet genoeg op.
Zijn vriend Bernie Sanders wil het tarief naar 35% brengen, ook dat is te weinig om de kosten te betalen.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

Ook een hoger inkomstenbelasting voor burgers met een inkomen van meer als U$ 400.000 is niet meer dan doekje voor het bloeden.

Daarbij vergeet Jo dat veel bedrijven minder winst gaan maken (oa door hoger minimumloon) of de USA gaan verlaten, dus zullen de belastinginkomsten veel lager uitvallen als begroot. Kortom het begrotingstekort blijft toenemen, kan niet anders.
closer
2
Hee Martin K., als je Bernie Sanders goed kunt schrijven lukt het vast ook wel met Joe Biden.
Probeer maar eens, zo moeilijk is het niet.
luchtschip
3
quote:

Martin K. schreef op 4 april 2021 10:22:

[...]

Het klopt dat Jo de vennootschapsbelasting (wil verhogen) verhoogt van 21% naar 28%, maar dat is veel te weinig. Levert niet genoeg op.
Zijn vriend Bernie Sanders wil het tarief naar 35% brengen, ook dat is te weinig om de kosten te betalen.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

Ook een hoger inkomstenbelasting voor burgers met een inkomen van meer als U$ 400.000 is niet meer dan doekje voor het bloeden.

Daarbij vergeet Jo dat veel bedrijven minder winst gaan maken (oa door hoger minimumloon) of de USA gaan verlaten, dus zullen de belastinginkomsten veel lager uitvallen als begroot. Kortom het begrotingstekort blijft toenemen, kan niet anders.
Dit zijn de feiten :

Joe Biden heeft er een wet door gekregen om $ 2 trillion over de komende 8 jaar aan infrastructuur te besteden. Dat is dan $ 250 miljard per jaar.

Mogelijk gaat Joe Biden dit financieren door de vennootschapsbelasting te verhogen van 21% naar 28 %.
Bernie Sanders heeft aangegeven dat dit 35% moet worden
De inkomens boven $ 400.000 per jaar zullen een hoger belastingtarief krijgen

Jij stelt dat genoemde maatregelen niet voldoende zijn om dit plan te financieren.
Zeker niet wanneer ook nog het minimum loon verhoogd gaat worden.

Heel knap dat je tot deze conclusie komt.
Om uit te rekenen of de genomen maatregelen al dan niet voldoen om deze infra structuur plannen te bekostigen, is een hele klus.
Daar is heel wat economisch basis materiaal voor nodig en heel wat rekenwerk.

Heb je dit zelf allemaal uitgewerkt en tot de conclusie kunnen komen dat dit het begrotingstekort doet stijgen ?

Of volg je web site(s), of personen of groepen op sociale media accounts, die dit haarfijn hebben uitgerekend ?

Ik zou het op prijs stellen ons te laten weten of je dit zelf hebt berekend of informatie bronnen hebt.
In het laatste geval wordt het op prijs gesteld dat je ons deze bronnen vermeldt.
Plein777
0
Biden en chips dompelen belegger onder in warm bad
============================================

Door MARK GARRELTS EN JOHAN WIERING
2 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Beleggers hebben bepaald geen reden tot klagen over het afgelopen kwartaal vooral dankzij de daadkracht van de Amerikaanse president Biden. De warme wind vanuit de chipsector droeg ook bij om met vertrouwen in de markt te stappen. Voor het tweede kwartaal is het afwachten of de obligatierentes nog roet in het eten gaan gooien.

Bijna alle beursgraadmeters wereldwijd liepen in het eerste kwartaal flink op, maar de AEX presteerde met een winst van 12% buitengewoon sterk. De indexzwaargewicht ASML leverde hier met een koersstijging van 30% een belangrijke bijdrage aan. Beleggers doken op de fabrikant van chipmachines vanwege de tekorten aan chips in met name de auto-industrie en in reactie hierop de investeringslust bij de chipreuzen Intel en TSMC.

De nipte meerderheid die de Democraten in januari in de Senaat kregen met het winnen van de twee resterende zetels in Georgia, wakkerde de kooplust bij beleggers flink aan. Stefan Koopman, econoom bij Rabobank, benadrukt dat Biden door de gunstige uitslag in Georgia extra bewegingsvrijheid kreeg om onder meer de cheques aan de Amerikaanse bevolking te verstrekken. „Na de uitkomst van Georgia zag je de markt daar al op voorsorteren met onder meer een stijgende rente in de VS, waardoor er een draai kwam van techfondsen naar waardeaandelen, waarbij vooral techbeurs Nasdaq een flinke afkoeling liet zien.”

Daarnaast gaven centrale bankiers steun aan het mooie beursklimaat. Fed-voorzitter Powell benadrukte de beleidsrente nog lange tijd laag te willen houden om de arbeidsmarkt in de VS te ondersteunen. Vorig jaar werd vlak na de uitbraak van de coronacrisis de rente snel in twee stappen teruggebracht tot bijna 0%. De Europese centrale bank (ECB) liet halverwege maart weten het tempo van de steunaankopen te gaan versnellen om de stijgende rente in te dammen. „Bij de ECB waren de zorgen over de snelheid waarmee de rente in onder meer Duitsland steeg aanleiding deze stap te maken om zo de geest weer in de fles terug te stoppen ”, stelt Koopman.

Directeur Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer schrijft het positieve beurssentiment in het afgelopen kwartaal ook toe aan de steunpakketten uit met name de VS. „Daarnaast zorgde het zicht op heropening van de economieën voor optimisme. In de EU verloopt de vaccinatiecampagne dan weliswaar moeizaam, maar het lijkt er toch op dat het overgrote deel van de bevolking rond de zomer zal zijn gevaccineerd.”

Zonnig vooruitzicht: beursrecord en weinig werklozen
Een snelle stijging van de obligatierentes ziet Bender als één van de grootste risico’s. „Op korte termijn kan dit pijn gaan doen. Maar zodra de rentes stabiliseren, kunnen de aandelenbeurzen de weg omhoog weer inzetten.”

In het nieuwe kwartaal gaat de moeizame relatie tussen de VS en China meer opspelen, meent Koopman. „Ook bij de Democraten komt het belang naar boven om de machtspositie van Amerika in de wereld te willen behouden, vooral op technologiegebied. Bij de omvangrijke investeringen van Biden klinkt het credo ‘Amerika eerst’ eveneens door, al is de toon heel anders dan bij Trump.”
Plein777
0
VS onderscheppen grootste aantal migranten aan zuidgrens in vijftien jaar tijd

Migratie De migrantenstroom vanuit Mexico is fors toegenomen sinds het aantreden van Joe Biden als president. Er zijn in maart ruim 171.00 migranten onderschept en vastgezet.

Arjan Meesterburrie uit de NRC
2 april 2021
Leestijd 1 minuut


Aan de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico zijn in maart ruim 171.000 migranten onderschept en vastgezet. Dat meldt The Washington Post vrijdag op basis van gegevens van de Amerikaanse grenspolitie. Het is het hoogste maandcijfer in vijftien jaar tijd en veel hoger dan de 78.442 onderscheppingen in januari rond het aantreden van Joe Biden als president.

Uit de cijfers blijkt ook dat meer tieners zonder begeleiding de grens oversteken. In maart waren dat er bijna 19.000: het hoogste aantal alleenreizende kinderen ooit in een maand tijd. Onder president Biden worden migrantenkinderen niet zomaar teruggestuurd, omdat dat volgens het Witte Huis „moreel onaanvaardbaar” is.



Overvolle opvangcentra
Kinderen mogen in principe drie dagen verblijven in de gesloten opvangcentra van de grenspolitie, maar blijven daar nu vaak langer omdat er niet genoeg open opvangplekken beschikbaar zijn. De centra zijn daardoor momenteel overvol, wat voor het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken reden was om negen noodfaciliteiten te openen in conferentiecentra, militaire bases en op andere plekken. Ondertussen wordt gezocht naar eventuele familieleden in de VS die de minderjarigen kunnen opvangen.

De meeste alleenstaande volwassenen worden onder een speciale coronaregel met het oog op de volksgezondheid vrijwel direct weer de grens met Mexico overgezet. Volgens de douane-autoriteiten probeert een groot deel van hen het gelijk weer opnieuw. Van de onderschepte migranten is zo’n dertig tot veertig procent al eerder de VS uitgezet. Families die gezamenlijk arriveren worden onder Biden minder snel uitgezet dan onder de Republikeinse oud-president Donald Trump.

Eind vorige maand zei president Biden in antwoord op vragen over de toegenomen migratiestroom dat hij er alles aan doet de situatie onder controle te krijgen. „We zullen het probleem niet helemaal kunnen oplossen, maar ik kan garanderen dat de situatie een hele stuk beter wordt.” De migranten uit Centraal- en Zuid-Amerika zijn op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten en ontvluchten veelal het geweld en de armoede in hun thuislanden.
hirshi
1
Dat Sleepy Joe Biden de zaak helemaal niet onder controle heeft is wel duidelijk.

Hij is een ware kinderlokker.

Lokt kinderen naar de States om ze vervolgens in erbarmelijke omstandigheden in gevangenkampen onder te brengen.

Wat een wangedrag is dat zeg!!
luchtschip
1
quote:

hirshi schreef op 5 april 2021 19:32:

Dat Sleepy Joe Biden de zaak helemaal niet onder controle heeft is wel duidelijk.

Hij is een ware kinderlokker.

Lokt kinderen naar de States om ze vervolgens in erbarmelijke omstandigheden in gevangenkampen onder te brengen.

Wat een wangedrag is dat zeg!!
Momenteel ligt de Republikeinse Huis Afgevaardigde namens Florida, Matt Gaetz, onder vuur omdat hij handelde in en misbruik maakte van een minderjarig meisje.

Op sociale media proberen de Republikeinse opinie makers dit te verdoezelen en de aandacht te vestigen op de immigratie van kinderen die het geweld in hun thuisland ontvluchten. Zij schromen dan ook niet Biden als kinderlokker te noemen, een totaal misplaatste term voor wat er gebeurt.

waarom veroordeel jij het wangedrag van Matt Gaetz niet en kom je met dit goedkope kul verhaal over Biden, dat je ten onrechte wangedrag noemt ?
asti
0

Er wordt beweerd dat het niets uitmaakt als president Joe Biden niet zorgt voor adequate toegang tot voedsel en zeep voor buitenlandse kinderen, en hen op dunne folie laat slapen, omdat ze toch niet beter verwachten.

Ziek!
objectief
0
quote:

asti schreef op 5 april 2021 20:20:

Er wordt beweerd dat het niets uitmaakt als president Joe Biden niet zorgt voor adequate toegang tot voedsel en zeep voor buitenlandse kinderen, en hen op dunne folie laat slapen, omdat ze toch niet beter verwachten.

De logische vraag is: wat heb je zelf gedaan voor de immigranten die naar Nederland kwamen??
Heb je er huisvesting gegeven? Geld gestort voor hun opvang??

Miljoenen Zuid-Amerikaanse kinderen willen als immigrant de V.S. binnen; je kunt er op gaan schieten zoals Trump opdracht voor gaf en/of ze humaan onderbrengen en in hun levensonderhoud voorzien zoals Biden laat doen. Elke burger met gezond verstand weet, dat je de grenssluizen niet open kunt zetten, niet In Nederland en niet in de V.S.
hirshi
0
quote:

objectief schreef op 5 april 2021 20:43:

[...]

De logische vraag is: wat heb je zelf gedaan voor de immigranten die naar Nederland kwamen??
Heb je er huisvesting gegeven? Geld gestort voor hun opvang??

De vraag is eerder relevant wat jij gedaan zou hebben als je kinderen naar je huis zou hebben gelokt.

Zou je ze dan ook misbruiken?
asti
1
quote:

objectief schreef op 5 april 2021 20:43:

[...]

De logische vraag is: wat heb je zelf gedaan voor de immigranten die naar Nederland kwamen??
Heb je er huisvesting gegeven? Geld gestort voor hun opvang??

Miljoenen Zuid-Amerikaanse kinderen willen als immigrant de V.S. binnen; je kunt er op gaan schieten zoals Trump opdracht voor gaf en/of ze humaan onderbrengen en in hun levensonderhoud voorzien zoals Biden laat doen. Elke burger met gezond verstand weet, dat je de grenssluizen niet open kunt zetten, niet In Nederland en niet in de V.S.
Ik heb nog nooit berichten gelezen over kinderen die naar Nederland zijn gevlucht, om vervolgens geen adequate toegang tot voedsel en zeep te krijgen, en op dunne folie te moeten slapen.

Je kunt veel over onze minister-president Mark Rutte zeggen, maar het is niet iemand die zo wreed kan zijn.
hirshi
0
quote:

asti schreef op 5 april 2021 21:16:

[...]

Ik heb nog nooit berichten gelezen over kinderen die naar Nederland zijn gevlucht, om vervolgens geen adequate toegang tot voedsel en zeep te krijgen, en op dunne folie te moeten slapen.

Je kunt veel over onze minister-president Mark Rutte zeggen, maar het is niet iemand die zo wreed kan zijn.
Het was allemaal niet zo erg geweest als Sleepy Joe Biden die kinderen niet die kinderen als kinderlokker naar de detentiekampen had gelokt.
asti
0
Het is alsof hij zegt: Kom bij mij logeren. En vervolgens, is er geen logeerkamer. Je moet op het laminaat slapen en jezelf wassen met speeksel. En dan ook nog dankjewel zeggen.
hirshi
0
quote:

asti schreef op 5 april 2021 23:06:

Het is alsof hij zegt: Kom bij mij logeren. En vervolgens is er geen logeerkamer. Je moet op het laminaat slapen en jezelf wassen met speeksel. En dan ook nog dankjewel zeggen.
Kinderen lokken en vervolgens mishandelen is een dubbele misdaad.
luchtschip
1


Joe Biden gaat het Binnenlands Terrorisme aanpakken

Kyle Griffin, Senior Producer. MSNBC's @TheLastWord. :

The Biden administration is stepping up efforts to combat domestic extremism, increasing funding to prevent attacks, weighing strategies historically used against foreign terrorist groups and more openly warning the public about the threat.

twitter.com/kylegriffin1/status/13790...

Biden Steps Up Federal Efforts to Combat Domestic Extremism

The administration has taken a series of steps to prioritize dealing with white supremacists and militias, especially after the Capitol riot on Jan. 6.

The Biden administration is stepping up efforts to combat domestic extremism, increasing funding to prevent attacks, weighing strategies historically used against foreign terrorist groups and more openly warning the public about the threat.

The attempts to more assertively grapple with the potential for violence from white supremacists and militias are a shift from President Donald J. Trump’s pressure on federal agencies to divert resources to target the antifa movement and leftist groups despite the conclusion by law enforcement authorities that far-right and militia violence was a more serious threat.

President Biden’s approach also continues a slow acknowledgment that especially after the Capitol riot on Jan. 6, the federal government needs to put more attention and money into tracking and heading off threats from inside the United States, after two decades in which it made foreign terrorism the security priority.

lees verder

www.nytimes.com/2021/04/04/us/politic...

izdp
1
quote:

hirshi schreef op 5 april 2021 22:15:

[...]

Het was allemaal niet zo erg geweest als Sleepy Joe Biden die kinderen niet die kinderen als kinderlokker naar de detentiekampen had gelokt.
Sleepy Joe?

Hij pakt eindelijk de agenda van die oranje knakker op, die er geen moer van bakte en het land nog veel deplorabeler achterliet.
Ga naar de States en zie alle armoedigheid om je heen. Je waant je o zo vaak in een derde wereldland.
pietje-2005
0
Dat is al zeker decennia al zo; heeft niets met de presidenten te maken, maar zo is het daar nu eenmaal ;-)
Dat noemen ze al een eeuw of wat "the american dream" ! ;-)
luchtschip
1
quote:

hirshi schreef op 5 april 2021 23:09:

[...]

Kinderen lokken en vervolgens mishandelen is een dubbele misdaad.
Je geeft een verkeerde en valse voorlichting van zaken over de vluchtelingenstroom naar de grens met Amerika.

Geef hier eens je vernietigend oordeel over

Katherine Clark, assistent Speaker of the Hous of Representatives, representing the State 5th district of Massachusetts :

Reminder: Every Republican in the House and Senate voted against food assistance for hungry children.

twitter.com/RepKClark/status/13791933...

Geen enkele Republikein, zowel van het Huis van afgevaardigden als de Senaat, steunden de wet aangaande het Covid verlichting wet (COVID Relief Act).
Een wet om de ernstigste nood te verlichten bij de Amerikanen die werkloos zijn geworden, om hun huis te kunnen blijven betalen ( huur of hypotheek) en hun kinderen van voedsel en kleding te voorzien.

Geen enkele Republikein stemde voor deze wet om $ 1400 te geven aan de Amerikanen, die door de corona ramp zijn getroffen, te steunen.

Ga nu niet afleiden van het wangedrag van deze Republikeinse Senatoren naar een verkeerde voorstelling van zaken over wat er bij de grens gebeurt met de migranten.
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 6 april 2021 00:18:

[...]

Sleepy Joe?

Hij pakt eindelijk de agenda van die oranje knakker op, die er geen moer van bakte en het land nog veel deplorabeler achterliet.
Ga naar de States en zie alle armoedigheid om je heen. Je waant je o zo vaak in een derde wereldland.

Sleepy Joe gaat voor sinterklaas spelen waarvoor wij allen de dupe worden door hyperinflatie

hij pakt helermaal geen agenda. Helemaal niet.

Maakt ruzie met chinezen en russen.

en als je het nog niet doorhebt geldt voor hem net als Trump America first.

dat moet je nog even begrijpen.
6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,17  -5,19  -0,60%  13:25
 Germany40^ 17.713,00 -0,70%
 BEL 20 3.806,55 -0,52%
 Europe50^ 4.912,83 -0,48%
 US30^ 37.600,15 -1,09%
 Nasd100^ 17.268,70 -1,60%
 US500^ 4.996,83 -1,04%
 Japan225^ 37.333,48 -1,76%
 Gold spot 2.374,21 -0,22%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 81,22 -1,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,84%
EBUSCO HOLDING +2,99%
Heineken +1,86%
Pharming +1,38%
NSI +1,14%

Dalers

AMG Critical ... -3,59%
VIVORYON THER... -2,98%
TomTom -2,59%
ASMI -2,39%
ADYEN NV -2,32%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront