Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
HCohen
0
quote:

robutrecht schreef op 12 april 2021 11:37:

ik denk dat dzr met al zijn geld in Nio, tesla en crypto zit! veel veiliger dan O hahahhaha
Waarom, waarom heeft hij zichzelf dan ook niet Valiant genoemd.... ?!?

Ik bedoel maar, dat is toch vragen om sceptische reacties lol ;-)
QueSera
0
quote:

robutrecht schreef op 12 april 2021 11:37:

ik denk dat dzr met al zijn geld in Nio, tesla en crypto zit! veel veiliger dan O hahahhaha
En BOTS niet te vergeten. Maakt wel 20% rendement per maand!
QueSera
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 12 april 2021 12:27:

@QueSera: hoe gaat het? (Hopelijk) Nog steeds vrij van bijwerkingen?
Hoi @AVM. Dank je voor de belangstelling. Nee, niets aan de hand. Alles ok.
Voor mij persoonlijk is veel gevaarlijker de dagelijkse inname van het nieuws. Daarover erger ik me nog een keer dood. Zo veel amateurisme en idiotie, ik kan het niet meer aan. Zelfs niet als ik er een soap/klucht van ga maken. Ik heb me dus op nieuwsdieet gezet, ga kijken hoe mijn gras groeit (ja, het is gelukt) en ga goede boeken lezen.
QueSera
0
quote:

Sir Cryptalot schreef op 15 maart 2021 23:37:

@quesera de betaalmuur voor Seeking Alpha (en vele anderen zoals FT of FD is te omzeilen via een chrome of firefox extensie. Werkt niet voor Iex dus ik hoop dat ze me nu niet gelijk bannen...

github.com/iamadamdev/bypass-paywalls...

addons.mozilla.org/en-US/firefox/addo...
Ik heb het eindelijk uitgebrobeerd. Het werkt! Veel dank!
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

QueSera schreef op 13 april 2021 16:13:

[...]

Ik heb het eindelijk uitgebrobeerd. Het werkt! Veel dank!
Dan ga ik dat ook maar eens uitproberen... ;-)

Update over Goeasy Ltd (TSE:GSY):
Ik kreeg een berichtje van IB over Goeasy:
"We would like to inform you that one or more holdings in your portfolios are part of an announced takeover/merger as detailed below."
Ik dacht even dat GSY werd overgenomen, maar het omgekeerde blijkt het geval: ze zijn zelf op overnamepad.
www.newswire.ca/news-releases/lendcar...
"TORONTO, April 12, 2021 /CNW/ - LendCare, a leading Canadian point-of-sale finance and technology company, today announced they have entered into a definitive agreement to be acquired by goeasy Ltd. (TSX: GSY). Under the terms of the agreement, goeasy will pay $320 million in a combination of cash and $10 million in common shares elected to be received by LendCare's founders as part of their consideration. The Acquisition is expected to close in the second quarter of 2021, subject to customary closing conditions and regulatory approvals.[...]"

Ik heb nog geen idee wat dit betekent, maar ik zie dat de koers niet echt beweegt, dus ik blijf dit aandeel in mijn mix houden en zie wel wat ermee gebeurt. Het aandeel is een zogenaamd groeiaandeel, maar omdat ze het dividend (in april) met bijna 50% verhoogt hebben, begint er zowaar ook een (nu nog relatief bescheiden) dividendstroompje te ontstaan. Als ze dit soort groei in zowel koers als dividend nog een tijdje volhouden, dan worden ze op een gegeven moment een serieus onderdeel van de "machinekamer".
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik wil graag jullie mening vragen over het volgende aandeel waar ik over twijfel:

Tekla World Healthcare Fund (NYSE:THW)
Dit betreft een CEF (Closed End Fund) in de healthcare sector dat wordt beheerd door Tekla Capital Management LLC.
Hun top 10 holdings zijn (4 van de 10 bezit ik al):
Johnson & Johnson 5.1%
AbbVie, Inc 4.4%

Roche Holding AG 4.0%
AstraZeneca plc 4.0%
UnitedHealth Group, Inc. 3.6%
Merck & Co., Inc. 3.0%
Medtronic, Inc. 2.9%
Novartis AG 2.8%
Bristol-Myers Squibb Co. 2.6%
Pfizer, Inc. 2.4%

Wat ze aan dividend uitkeren bestaat uit net income (waaronder dividend van de onderliggende holdings) en "realized capital gains" (ik neem aan dat ze dan regelmatig wat stukken verkopen en koerswinsten verzilveren).

Waarom ik dit aandeel wel overweeg:
- Hoewel ik "al" 5 healthcare aandelen heb, zijn het er slechts 5, via THW zit ik gelijk in (zowat) de hele Healthcare en Biotech sector
- SA is er behoorlijk positief over: seekingalpha.com/symbol/THW
Rida Morwa op SA: seekingalpha.com/article/4418633-i-pu...
Rida Morwa op SA: seekingalpha.com/article/4399114-inve...
- In Januari/Februari was er sprake van een (kortstondige) overwaardering van dit aandeel van ca +13% op de NAV. Die overwaardering is nu grotendeels weg: nog maar ca +2% op de NAV
- THW keert zo stabiel als een Zwitserse klok sinds 2015 een maandelijks dividend van $0.1167 uit. Stug elke maand weer, en dwars door de crisis van 2020 heen. Dat is op de huidige koers een bruto dividend% van ca 9.1% per jaar. Zie: www.investing.com/equities/tekla-worl...

Waarom ik dit aandeel niet overweeg:
- Ik heb zelf al 4 van de top 10 holdings, waarom zou ik het dunnetjes over doen via dit fonds?
- CEF's zijn wat minder liquide, daardoor is er een wat grotere spread tussen bied- en laatkoers, en daardoor mogelijk ook meer volatiel. Kijk bijvoorbeeld naar piek in januari/februari en daarna de plotse terugval eindfebruari.
- Ik ben goedkoper: ik breng mezelf geen management fee van 2.16% (TER) per jaar in rekening (waarvan 1% advieskosten LLC)
- Hoe houdbaar is dat dividend? Ik snap niet zo heel erg goed hoe ze dat dividendverloop zo plat als een strijkplank kunnen uitkeren. Wat nu als er geen koersstijging is maar een daling (zoals in 2020)?
- In principe wordt de koerswinst afgeroomd, waardoor je zelf uit die 9% dividend de inflatiecorrectie moet halen (zeg minimaal 2% herbeleggen), en je niet moet rekenen op echte koers- of dividendstijgingen (zo lijkt het).
- Er was een emissie aangekondigd (waarschijnlijk veroorzaakte dat de heftige koersbeweging eind februari) en daarna weer een buyback programma (het omgekeerde van een emissie), dus ik snap het even niet meer...(ik blijf er daarom voorlopig maar vanaf totdat de stofwolken definitief zijn gedaald en er geen premie op de NAV geldt)

Wat is jullie mening?
QueSera
0
Hoi Altijd,
Ik heb die artikelen van Rida Morwa gisteren ook gelezen (scheelt, he? als je geen betaalmuur hebt). Het leek me ook aantrekkelijk, dus ik heb ze op mijn "nog te onderzoeken" lijst gezet.
Persoonlijk denk ik dat als je al 4 van de 10 top holdings zelf in porto hebt, het fragwürdig is wat dan de toegevoegde waarde is. Of het zou het actief management moeten zijn. Kijk even wat hun track record is. Als zij het zeg maar de laatste 5 jaar beter hebben gedaan dan jouw gewogen mandje van 4 aandelen, dan zou ik zeggen: doen! In dat geval zou ik dan wel wat wieden in je eigen posities. BV terug gaan naar 2 ipv 4 en dan van de verkoopopbrengst dat CEF kopen.

Overigens heb ik gisteren naar aanleiding van het (tijdelijke) terugtrekken van het Janssen vaccin uit de EU uit alle hoeken en gaten nog wat geld bijeen geschraapt voor een positie in Pfizer. Die wilde ik toch al nemen maar was voornemens om de dividenduitkeringen af te wachten en dat in Pfizer te beleggen. Gisteren dacht ik dat ik dat maar naar voren moest halen. Ik zag bovendien met een schuin oog de koers al een tijdje langzaam oplopen. Ik heb net een (limiet)kooporder ingegeven, een paar centen boven de slotkoers van gisteren. Ik ben benieuwd of ik ze krijg. Ik zag namelijk op het andere draadje een post dat de EU de vervolgcontracten met Astra en Janssen niet gaat verlengen en alles op Pfizer en Moderna zet. (Tjonge, jonge. Ik weet niet of dat nou zo verstandig is.)

Ik was van plan om ook posities in CEFs te nemen. Ik ben alleen nog niet toe aan deze categorie. Op zich lijkt me de werelwijde Healthcare CEF van Tekla best aantrekkelijk (Ik heb nog niet gecheckt of ik die uberhaupt bij Binck kan kopen. De lecture van SA mondt wat dat betreft wel vaker uit in teleurstellingen, zoals bijvoorbeeld met die infrastructuur CEFs). Maar een aantal CEFs kunnen toch echt waarde toevoegen. Ik noem bv PIMCO (obligaties is echt een ding apart) en terreinen die moeijlijk te doorgronden zijn zoals pharma en infrastructuur.
QueSera
0
PS: aankoop Pfizer is gelukt. God zegene de greep. Als ze al de hele wereld moeten gaan redden, dan helpen we een beetje mee via de kapitaalverschaffing. :)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik heb "per ongeluk" al 38 stuks gekocht (via IB). Ik cancelde mijn kooporder, maar ik had niet door dat in de tussentijd al 38 stuks waren "gefilled". Tsja...dan ga ik dat aantal nu maar aanvullen tot een wat normaler aantal van 200 stuks. Daarmee is het dan nog steeds een onderwogen plukje, maar ziet het er niet zo zielig uit en dan pak ik alvast elke maand 200*$0.1167=$23.34 dividend mee.

Mocht het allemaal tegenvallen (bijvoorbeeld als ze het dividend dat nu nog zo stabiel lijkt flink moeten korten), dan neem ik er na een jaar weer afscheid van. Ik houd ook mijn gewone Pharma aandelen vast. Het is veel te leuk om zelf voor Health-fondsje te spelen in mijn sectormix van 5 aandelen.

Wat dat betreft is het wel weer een leuk experiment of ik met mijn mix van het beter doe dan Tekla. Dus in feite rol ik er nu "per ongeluk" in, maar heb ik door erover te praten een extra reden gevonden waarom ik dit aandeel in mijn mix te hebben: om mijn eigen Health-mix tegen de lat aan te kunnen houden ;-)
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Gefeliciteerd met Pfizer, ik grijp telkens mis met het aanvullen van mijn order THW... maar ik vertik het om een al te hoge limietorder in te zetten, omdat het vaak zo is dat de dag met een piek begint en daarna weer inzakt... (zal je net zien dat THW vanaf nu als een speer omhoog gaat en ik dus later tegen veel hogere prijs "moet" inkopen).

PIMCO ben ik ook wel in geïnteresseerd... al heb ik het gevoel dat ik eigenlijk erg laat ben met instappen. Vorig jaar was echt wel een gouden instap moment. Maar ja, dat gold voor de meeste aandelen natuurlijk, maar PIMCO ziet er wel heel erg goed uit.
QueSera
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 14 april 2021 16:37:

Gefeliciteerd met Pfizer, ik grijp telkens mis met het aanvullen van mijn order THW... maar ik vertik het om een al te hoge limietorder in te zetten, omdat het vaak zo is dat de dag met een piek begint en daarna weer inzakt... (zal je net zien dat THW vanaf nu als een speer omhoog gaat en ik dus later tegen veel hogere prijs "moet" inkopen).

PIMCO ben ik ook wel in geïnteresseerd... al heb ik het gevoel dat ik eigenlijk erg laat ben met instappen. Vorig jaar was echt wel een gouden instap moment. Maar ja, dat gold voor de meeste aandelen natuurlijk, maar PIMCO ziet er wel heel erg goed uit.
Ik heb tegenwoordig zo een beetje bij alles het gevoel dat ik laat ben met instappen. Wij zijn die Corona-afbraakprijzen gewend en die zijn er niet meer. Neemt die weg dat er het gekke verschijnsel speelt dat Big Pharma nog ongeveer op hetzelfde koersniveau staat als een jaar geleden. Je ziet nu ook hoe risicovol het is: heb je alles op alles gezet om een vaccin te ontwikkelen, maar als je Astra Zeneca heet of J&J mag je het weggooien (werwijl het al was goedgekeurd!). Ik denk niet dat je het nog kunt verkopen. Iedereen wil nu Pfizer. Er zijn dus nog heur wel aantrekkelijke beleggingen. Je moet alleen beter zoeken. Voor mijn cash flow heb ik nog steeds te veel dingen waar ik verlekkerd naar kijk.
QueSera
1
quote:

Zwitserleven schreef op 11 april 2021 21:44:

[...]
Ik heb een groep buy en hold aandelen: die gaan er in principe niet uit.
Daarnaast heb ik groeiaandelen en een aantal die ik op basis van de trend gekocht heb.
De trend gaan er na minimaal 20% uit of max 1 jaar.
Groei: Had een aandeel dat jaar over jaar groeide. Op een bepaald moment werd een dusdanige waardering bereikt dat deze in mijn ogen niet meer houdbaar was. Hele handel verkocht bij het voelen van deze "nattigheid". Bleek idd de koerstop te zijn.
Had vorig jaat Pelethon Interactive. Verkocht bij 150% winst, ondanks alle aanbevelingen. UIteindelijk bleek er verstandig management te zitten dat een overname deed. Had meer kunnen verdienen, maar was tevreden met wat ik had.

Dividendaandelen liggen er vaak stabiel bij. Stijgt de koers extreem dan neem ik winst en investeer in een ondergewaardeerd aandeel.
Het helpt, denk ik, op voorhand een plan met een aandeel te hebben en daaraan vast te houden. Slechts reageren op wijziging in de omstandigheden.
Hoi Zwitserleven. Bedankt voor deze post. Het heeft me getriggert om de zaken maar eens op te schrijven. Al lezende werd me namelijk duidelijk dat er eigenlijk al veel impliciet in mijn hoofd zat, maar dat ik het maar eens moest gaan formuleren en concretiseren.
Ik ben nu dus aan een spreadsheet aan het werken waarin ik voor mijn aandelen een aantal kengetallen heb opgenomen plus wat ik ermee wil. Dividendaandelen heb ik eigenlijk in twee soorten: de aandelen die ik in principe wil houden en aandelen die ik voor de middellange termijn heb. Van dat label zijn ze nu dus voorzien en in geval van label "middellange termijn" (max. 3 jaar) dan dus ook een koersdoel voor 21 en 22 die ik heb afgeleid uit K/W percentages en dividendyields uit het verleden en voorspeld. Uiteraard gaan we dit bijwerken als de voorspellingen in de loop van het jaar meer vorm aannemen en langzaam realisaties worden. Daarnaast heb ik ook nog 3 veel te grote posities (Shell, URW en ECP) omdat ik denk dat ze nog flink (kunnen) stijgen in 21 en 22. Hiervoor heb ik ook koersdoelen en afbouwschema's tot normale proporties geformuleerd. Verder ook nog van die eenvoudige dingen als max omvang per positie, verdeling groei/dividend en verdeling US/NL.

Ik merk dat er nu al een weldadige rust in mijn hoofd ontstaat omdat ik het niet meer allemaal hoef te onthouden en omdat ik nu een soort routekaart begin te krijgen, ook al is het nog werk in uitvoering.

Groeiaandelen heb ik niet zo veel: Alfen, CM.com en ASMI. Die vind ik eigenlijk nog het lastigste. Ik denk dat je ze wel de tijd moet geven en heftige ups en down moet accepteren, dat hoort er een beetje bij. Maar uiteindelijk moet je ze wel een keer (deels) verkopen. Voordat ik een groeiaandeel aanschaf denk ik er extra goed over na, want ja, dat veiligheidsnet van dividend ontbreekt. Ik moet dus behoorlijk overtuigd zijn wil ik ze aanschaffen. Dus ligt het voor de hand om daar dan maar op te vertrouwen en het drie jaar aan te zien, behalve als ze het eerder zelf verklooien. Maar dan moet je toch terug naar de max. omvang van je positie (als het goed gaat) en weer investeren in een ander groeiaandeel. Of als het niets gedaan heeft ook verkopen omdat het overduidelijk dan geen groeiaandeel is.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Hierbij een tax alert:

Zoals ik al zei, ben ik nog proefondervindelijk aan het kijken hoe het precies gaat uitpakken met de belastingheffingen, teruggaves, verdragen etc. etc. Theoretisch vallen alle Amerikaanse dividenden onder het 15% verdragstarief met Nederlands. Wat ik de afgelopen maanden heb geconstateerd is dat er inderdaad 15% tax wordt ingehouden sinds ik het W8-BEN tax form heb ingevuld (online op IB en DG). Dat geldt voor normale dividenden, en ook voor de dividenden of "distributions" van de speciale "tax friendly" constructies zoals REITs, mREITs, BDC's en (M)LP's.

Ik heb vandaag echter bij IB (in een YTD rapport) gezien dat ze van drie van mijn LP's (Dorchester Minerals LP, Phillips 66 Partners LP and Energy Transfer Equity LP) een correctie hebben doorgevoerd. Deze drie betaalden in februari dividend uit. Destijds is dus ook 15% ingehouden, precies conform verwachting. Ik zag echter dat die 15% gisteren is teruggestort, en in plaats daarvan met terugwerkende kracht 37% is ingehouden. Die 37% geldt als maximumtarief in de Amerikaanse inkomstenbelasting. Ik heb dat vorig jaar één keer betaald, toen ik het W8 formulier nog niet ingevuld. Sindsdien heb ik het niet meer teruggezien. Dus ook niet in februari toen netjes 15% werd ingehouden. Tot vandaag dus... Waarom deze correctie plots met terugwerkende kracht is uitgevoerd voor de tax op het dividend van deze 3 aandelen (alledrie LP's) in februari is mij een raadsel.

In dezelfde periode had ik ook dividend ontvangen van Brookfield Renewable Partners LP (in USD uitgekeerd, maar lijkt van oorsprong een Canadese LP), Crestwood Equity Partners LP pref (preferent aandeel) en over deze LP's is geen correctie uitgevoerd. Van Enterprise Products Partners LP heb ik nog geen dividend ontvangen dus daar kan ik nog weinig van zeggen.

Mocht voor deze LP's toch 37% van toepassing zijn, ondanks het verdragstarief van 15%, dan scheelt dat een kwart in het netto dividend rendement, en dat maakt het een stuk minder aantrekkelijk om deze LP's aan te blijven houden en zal ik ze opnieuw moeten overwegen.

Kortom: ik heb IB een bericht gestuurd met de vraag wat hier aan de hand is. Ik houd jullie op de hoogte.
HCohen
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 8 april 2021 22:42:

[...]

Ik zou nog terugkomen op wat opmerkingen van de illustere Zwarte Ridder, die weliswaar snel twee URW jaarposts heeft geopend (voordat iemand anders een betere kon starten, al was er wel een dappere maar helaas te vroege poging van HogerOfLoager in zijn december-maandpost, maar uiteraard was DZR was hem daarna weer te snel af op 22 december met de volgende 2021 jaarpost), maar verder nog nooit inhoudelijk van zich heeft laten horen in die 2 URW draadjes die hij notabene zelf heeft geopend.

Jullie kunnen je daarom vast voorstellen dat mijn hart twee slagen oversloeg toen DZR ons de eer gunde om niet alleen maar in één maar zelfs in meerdere posts een inkijkje te geven van zijn kennis en kunde.

Aangezien ik de Godfather van de twee meest gelezen/populaire URW topics uiteraard zeer hoog heb zitten en zonder enige twijfel meer vertrouw dan de redactie van IEX geld, stel ik ook voor dat DZR bezwaar aantekent bij de IEX redactie voor de opmerking in dit stuk:
www.iexgeld.nl/Artikel/476345/Deze-10...
"4. Vertrouw op dividenden voor groei op lange termijn
Warren Buffett houdt van aandelen die dividend uitkeren. Zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, krijgt elk jaar honderden miljoenen dollars van Coca-Cola in de vorm van dividenden.

Dividenden zijn vaak afkomstig van betrouwbare bedrijven die hun doelstellingen consistent halen of overtreffen. Hun aandelen leveren misschien niet snel veel geld op, maar door hun dividenden kun je investeren op de automatische piloot.
"
Het kan toch niet zo zijn dat IEX de welbekende uitspraak "Dividend is voor Dummies" van Warren Buffet zo erg weet te vernaggelen? We mogen spreken van een heuse schande!

Als onze Koene Ridder dan toch bezig is om IEX de les te lezen, dan kan hij het beste ook Google aanklagen of minimaal verzoeken om alle verwijzingen naar Buffet en Dividend te corrigeren. Het kan toch niet zo zijn dat Google ons brein vergiftigt met allerlei fake news artikelen die beweren dat Buffet van dividendaandelen houdt, terwijl we van DZR hebben geleerd dat Buffet heeft gezegd dat Dividend voor Dummies zijn?

Tenslotte spreek ik hierbij mijn nederige dank uit aan DeZwarteRidder, Godfather van de URW jaartopics 2020-2021, dat hij ons in ons simpele draadje de eer heeft gegund van de eerste inhoudelijke opmerkingen in het hele URW subforum. Ik heb er dusdanig veel van opgestoken, dat ik aanstaande maandag 90% van mijn hele mix in de verkoop gooi in ruil voor alleen nog maar aandelen Novacyt.
Sorry, maar gezien eerdere 'discussie' kon ik het niet laten;

Hierbij de link naar de (positive) mening van de Iex beleggersdesk over Realty Income..
www.iex.nl/Premium/Adviezen/717316/Di...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
quote:

HCohen schreef op 15 april 2021 13:42:

Post Scriptum
Dank @AVM voor de interessante en leerzame bijdragen
En natuurlijk de bijdragen van de andere stamgasten! ;-)

Hierbij weer een ander soort alert:

Orchid Island Capital, Inc. (NYSE:ORC)
Zoals jullie weten houd ik stukken ORC aan als een soort test op "Value Traps". Ik wilde wel eens testen in hoeverre een enorm hoog dividend een mogelijk gestaag dalende koers weet goed te maken. ORC leek me wel een mooie testcase: een dividend% van ruim 14% en een koers dat er nogal dalend uitziet.

Tot gisteren pakte deze test wonderbaarlijk goed uit: de koers steeg met ca +14%, het dividend werd niet gekort, en zelfs na een aankondiging van (weer) een emissie bleef de koers standhouden. Nu hoeft het aankondigen van een emissie natuurlijk niet direct te betekenen dat de koers moet gaan kelderen. Het hangt er helemaal vanaf wat je ermee doet. Als de enige reden is "help, mijn credit rating dreigt te dalen, snel even een emissie doen midden in een historische dip", dan heeft dat andere gevolgen voor de koers dan "laten we 50m ophalen, om te kunnen profiteren van een snel herstellende/groeiende markt voor hypotheekleningen". Met die 50m eigen vermogen kan namelijk ook extra vreemd vermogen worden aangetrokken, waardoor er een leveraged rendement kan worden gehaald. Enfin: de koers bleef dus stabiel en steeg zelfs een beetje door van ca $5.50 naar ca $6.10 aankondiging van de emissie.

Gisteren kondigde ORC weer het dividend aan (nog steeds $0.065 per maand) en liet tussen neus en lippen vallen dat de NAV ca $4.94 per aandeel is, en dat er een US-GAAP kwartaalverlies is geleden van -$0.34 per aandeel. Dit verlies is inclusief boekhoudkundige GAAP-afschrijvingen in het eerste kwartaal. Zonder die afschrijvingen zou er een positieve cashflow zijn geweest van +$0.26 (waarvan dus %0.195 aan dividend uitgekeerd). Nu ben ik geen expert op GAAP afschrijvingen en ben ik er ook niet dusdanig diep ingedoken (gegevens ontbreken volgens mij ook) dat ik weet hoeveel ervan een echte verliezen zijn (doordat hypotheken zijn omgevallen) en hoeveel een boekhoudkundige exercitie is (lagere waardering vanwege een hogere rente).

De NAV van $4.94 is ook niet echt een verrassing: die is er al een tijdje, de emissie is ongeveer (zelfs iets onder) die koers. Ik weet ook niet waarom ORC ervoor heeft gekozen om die NAV te noemen (dat doen ze niet elke maand). Het lijkt wel alsof ze de koersstijging aanzagen en dachten: "hè...wat vreemd, moeten we ze niet even vertellen dat de NAV een stukje lager is, en dat we geen geweldig track record hebben in het oppompen van onze meerwaarde t.o.v. de NAV?".

Mede hierdoor is de markt behoorlijk wakker geschrokken en is de koers op moment van schrijven met ca 11% gedaald. Van mijn koerswinst is nog ca +3% over. Mocht de koers verder dalen naar $4.94, dan smelt die +3% weg naar een daling van -9%. Als het dividend niet wordt gekort, en ik eindig na een jaar met een koersdaling van -9% en een uitgekeerd dividend van +14%, dan levert het experiment me over het jaar +5% op. Ik ben dus benieuwd waar dit naar toe gaat...
HCohen
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 15 april 2021 19:12:

[...]
En natuurlijk de bijdragen van de andere stamgasten! ;-)
Uiteraard tevens dank aan allen die hier posten!

Ik vind de informatie bruikbaar en de uitwisselingen van kaliber, dus een productief draadje !!
Mini-Kruum
0
Bedrijf om in de gaten te houden voor de toekomst:

www.the-kingfish-company.com/

Er is namelijk steeds meer (negatieve) aandacht voor de visserij op zee.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Hallo Mini-Kruum,

Welkom in dit draadje!

Ik heb deze week toevallig de Netflix docu Seaspiracy(*) bekeken en ik sta heel sympathiek (nu nog meer) tegen over dit soort land based "echt duurzame" fish farming bedrijven. Als ik dit bedrijf mag geloven, maken ze gebruik van 100% groene energie (wat dat groene ook moge betekenen) en wordt het water gefilterd voordat het weer de zee in gaat (al heb ik geen idee wat dat inhoudt voor afvoer van afvalstoffen etc.). Anyway: ik geloof wel dat dit een stuk minder schadelijk is (en daardoor duurzamer) dan het leegvissen en kapotslepen van de oceaanbodems.

Kan je er iets meer vertellen over dit bedrijf als belegging? Is er een (link naar) analistenrapport? Op welke beurs te koop/google finance tocker symbool? Cashflow- / winst- / dividendverwachtingen?
Waarschijnlijke investing.com link: www.investing.com/equities/kingfish-c...

(*) Ook al is er maar de helft waar van wat ik zag, dan nog is het verbluffend hoe nietszeggend die duurzaam gevangen/MSC labels zijn: het lijkt erop dat het net als de CO2 lobby, vooral een handel is in rechten om de consument vervolgens een rad voor de ogen te draaien. Met hele grote financiële belangen voor allerlei lobby groeperingen. Dat werd nóg duidelijker toen de "anti-plastic-soep" lobby werd gevraagd over waarom ze al hun energie staken in micro-plastics (verbod op rietjes etc.), maar niets deden tegen plastic visnetten en ander kunststof afvalproducten van de visindustrie in de oceanen. Die maakten immers meer dan 50% van alle plastic afval in de oceanen uit en is met afstand de nummer 1 oorzaak van onbedoelde sterfte van zee-organismen (plastic rietjes maakten geloof ik 0.03% uit van de plastics in de oceanen. Ongetwijfeld zal er hier en daar creatief gebruik zijn gemaakt van definities, percentages en oorzaak/gevolgen relaties, maar het werd ip een gegeven moment wel erg bizar toen bleek dat de grootste anti-micro-plastic-lobbies gesubsidieerd bleken (volgens de docu-maker) door de visindustrie. De onkunde, onwil en ronduit vijandige houding van die anti-micro-plastics lobby om te praten/denken over maatregelen als "minder vis uit oceanen eten" als manier om onze oceanen en marine wildlife te beschermen was verbluffend (als dit tenminste geen acteurs waren en als de beelden niet al te veel gemanipuleerd waren). Kortom: ik wil nog steeds kunnen genieten van sushi, maar ik hoop dat we minder vanzelfsprekend oceaan-gevangen-vis zullen eten, de blikjes tonijn met MSC keurmerk zullen overslaan en in plaats daarvan misschien wat meer vis zullen eten zoals de Dutch Yellowtail van Kingfish Company.
6.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 74,880
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 75,260
Laag 74,100
Volume 327.659
Volume gemiddeld 375.485
Volume gisteren 327.659

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront