Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Niet panieken om de dalende Euro.

2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
voda
0
Valuta: euro blijft tegen uitdagingen aankijken

(ABM FN-Dow Jones) Na een week met veel bijeenkomsten van centrale bankiers lijkt het vrijdag een zeer kalme dag te worden, waarbij de muntparen zich opmaken voor een volgende reeks macro-economische data.

"De vooruitzichten voor de Amerikaanse dollar blijven goed", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Het is een veeg teken dat de euro niet boven de 1,20 dollar uitkomt en als de munt daar onder blijft, blijven de vooruitzichten negatief voor de euro. De koers zou zelfs kunnen dalen naar het niveau 1,1830 tot 1,1850 dollar, dat een belangrijk steunniveau is. Mocht de koers onder dit niveau komen dan wordt de langetermijntrend van de euro negatief", aldus Boele.

De bank ziet voor de dollar daarentegen meer opwaartse mogelijkheden. "Wij schatten nog altijd in dat de Fed de komende jaren minder verruimingsgezind zal zijn dan de ECB. Dit is een belangrijke reden waarom we denken dat de Amerikaanse dollar gaat stijgen ten opzichte van de euro dit jaar en volgend jaar", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

De Federal Reserve verhoogt de rente waarschijnlijk niet voor het einde van 2023, zo bleek woensdag. Deze uitkomst was meer verruimingsgezind dan wat beleggers en ABN AMRO hadden verwacht. Als gevolg hiervan daalde de tienjaarsrente op Amerikaanse staatsobligaties eerder deze week kortstondig. Deze noteerde vrijdag 1,69 procent na donderdag zelfs nog boven de 1,70 procent te hebben genoteerd.

Een andere bank die de aandacht trok, naast de centrale bank van Turkije die de rente meer dan verwacht verhoogde naar 19 procent, was de Noorse centrale bank die het monetair beleid ongewijzigd liet. "Wel gaf de bank aan dat de economie mogelijk een sneller herstel laat zien, waardoor de beleidsrente al in de tweede helft van 2021 verhoogd zou kunnen worden, waarmee wij denken dat de bank de eerste is die deze stap zet. Met die indicatie steeg de Noorse kroon. We blijven positief over de vooruitzichten van de Noorse kroon om deze reden en vanwege de sterke basis van de Noorse economie. Een lagere olieprijs kan wel tijdelijk zorgen voor wat neerwaartse druk op de kroon", aldus Boele.

Het consumentenprijspeil in Japan daalde in februari verder. De centrale bank van het land liet de rente eveneens ongewijzigd, maar nam wel extra maatregelen om de korte en lange rente strakker te regisseren.

In Duitsland kwamen de productenprijzen in februari zowel op maand- als op jaarbasis hoger uit.

De macro-economische agenda voor vrijdag is verder leeg. Er staan voor vandaag ook geen relevante sprekers geagendeerd.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1893 dollar. De Europese munt koerste 0,2 procent lager op 0,8543 Britse pond. Het Britse pond noteerde vrijdag stabiel op 1,3920 dollar. De dollar noteerde vlak 6,5074 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent tot 108,8625 yen. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 8,5130 Noorse kroon.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar aanhoudend in trek

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft in trek ten opzichte van de euro, nadat dinsdag econoom Philip Lane van de Europese Centrale Bank duidelijk maakte dat een stijging van de lange rente van de Verenigde Staten nog niet betekent dat de lange rente in de eurozone ook stijgt.

"Dat bracht de euro ten opzichte van de dollar op het niveau waar deze zich momenteel bevindt", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Dat maakt de markt dollarminnend. Je ziet dat ook wel terug in de verhouding tot het Britse pond, maar die lijkt de laatste dagen last te hebben van onzekerheid over de houdbaarheid van het tempo waarin de Britten vaccineren", aldus Koopman.

Koopman plaatste woensdag enkele kanttekeningen bij de per saldo positieve inkoopmanagersindices voor de diverse industrieën in de eurozone en het Verenigd Koninkrijk. "Onderliggend zit er nogal wat vertraging in de aanbodzijde. De deelindices voor de industrie maken duidelijk dat het beeld minder gunstig is dan de hoofdindices laten zien", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

De Britse inflatie in februari liep licht op.

Vanmiddag volgen vanuit de Verenigde Staten de orders voor duurzame goederen in februari, de voorlopige inkoopmanagersindices voor de dienstensector en de industrie over maart en de wekelijkse olievoorraden. En in de tweede helft van de middag komt uit de eurozone ook nog het consumentenvertrouwen over maart.

Sprekers zijn vandaag wederom de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell en de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, maar vandaag voor een comité van de Amerikaanse Senaat, en verder de voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin en van de van New York John Williams, van San Francisco Mary Daly en van Chicago Charles Evans.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent lager op 1,1828 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8622 Britse pond. Het Britse pond daalde woensdag 0,2 procent en noteerde op 1,3722 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 6,5202 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,4 procent en noteerde daarmee op 108,7330 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar nog altijd in de lift

(ABM FN-Dow Jones) De dollar heeft van woensdag op donderdag zijn opwaarts potentieel weten te behouden, waarmee de euro vandaag rond de 1,18 dollar noteert.

"Op een termijn van enkele dagen zien wij de euro ook onder dat niveau komen", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarna is 1,1750 dollar voor de Europese munt het eerstvolgende richtpunt", aldus de handelaar.

Van der Meer verwees donderdag naar de goede voorlopige indicaties die de inkoopmanagersindices uit de eurozone opleverden en voegde daar donderdag aan toe dat de kans bestaat dat de definitieve metingen niet noodzakelijkerwijs een bevestiging zijn van de eerste data. "Wat dat betreft houden wij een slag om te arm", aldus de handelaar Van Ebury.

Voor vandaag kijkt Van der Meer uit naar de Amerikaanse steunaanvragen en de toespraken van prominenten van de Federal Reserve, nadat voorzitter Jerom Powell dinsdag en woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat de visie van de Federal Reserve nog eens herhaalde.

Het Duitse consumentenvertrouwen over april verbeterde aanzienlijk, maar bleef wel nog altijd negatief. Het Franse ondernemersvertrouwen steeg op maandbasis behoorlijk.

In de Verenigde Staten worden vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen en de definitieve groei van de Amerikaanse economie over het vierde kwartaal gepubliceerd.

Er zijn donderdag nogal wat sprekers. Achtereenvolgens komen aan bod de voorzitter van de Fed van New York Raphael Bostic, ECB-bestuurslid Isabel Schnabel, voorzitter Charles Evans van de Fed van Chicago, John Williams van de Fed van New York en Mary Daly van San Francisco.

Daarnaast neemt de Amerikaanse president Joe Biden deel aan de opening van de EU-top.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,1814 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8612 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,3 procent en noteerde op 1,3719 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent hoger op 6,5374 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 109,0660 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro pakt iets van verlies terug

(ABM FN-Dow Jones) De euro lijkt na de publicatie van het beter dan verwachte ondernemersvertrouwen uit Duitsland iets van zijn recente verlies tegenover de dollar terug te kunnen pakken.

"Wij denken dat de euro vandaag daarmee boven de 1,18 dollar kan komen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News. "Met het Ifo-cijfer zien we iets meer bereidheid tot risico", aldus Mevissen.

Het Britse pond is in trek. "Dat lijkt veel te maken te hebben met het voorspoedige verloop van de vaccinaties in het Verenigd Koninkrijk, maar ook met de lichte verbetering in de verhouding met de Europese Unie over de levering van vaccins", aldus Mevissen van Rabobank vrijdag.

De analist kijkt vrijdag vooral naar de persoonlijke inkomen en bestedingen in de Verenigde Staten in februari, omdat daar ook een inflatiecomponent in wordt meegenomen, die voor de Federal Reserve een belangrijke indicator voor het rentebeleid van het monetair orgaan is.

De Britse detailhandelsverkopen over februari lieten op maandbasis een stijging zien.

Het Duitse ondernemersvertrouwen over maart kwam beduidend hoger uit dan voorzien.

In de Verenigde Staten komt vandaag, naast de inkomen en bestedingen, ook nog het definitieve consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan uit.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1793 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8556 Britse pond. Het Britse pond steeg vrijdag 0,3 procent en noteerde op 1,3784 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,5393 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 109,4820 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: sterkere dollar houdt stand

(ABM FN-Dow Jones) De dollar houdt stand op een relatief hoog niveau ten opzichte van de euro, dankzij aanhoudende steun van de hogere rente in de Verenigde Staten. Dat stelde marktanalist Stefan Koopman van Rabobank maandag.

De euro stond op 1,1779 dollar, wat lager is dan we de laatste tijd gewend waren. Dat heeft veel te maken met rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen die fors is opgelopen, op de verwachting dat met het aantrekken van de Amerikaanse economie en de sterke stimulering door centrale banken en overheid de inflatie zal terugkeren.

Hoewel dit geen nieuw nieuws meer is, houdt het reflatieverhaal goed stand, zei Koopman.

Volgens de analist komen er inmiddels cijfers binnen uit de Verenigde Staten die de heropleving bevestigen, zoals de hoogste cijfers voor olieverbruik sinds het begin van de pandemie, evenals voor het luchtverkeer.

De stemming op de aandelenmarkten blijft intussen ook goed, met een AEX-index die maandag rond 700 punten noteert.

Daar komt bij dat de regering van president Joe Biden waarschijnlijk aanstaande woensdag een update zal geven over de Build Back Better-strategie. Daarin zit een afdeling investeringen in infrastructuur die zou kunnen oplopen tot 3 biljoen ofwel drieduizend miljard dollar.

Dit zal in een groen jasje worden gegoten, met onder andere een grote investering in een netwerk van oplaadpalen voor elektrische auto's. De Verenigde Staten lopen op dat vlak achter op Europa en al helemaal op China, dat erg veel in zo'n netwerk heeft geïnvesteerd. "Zonder de overheid komt zoiets niet echt van de grond", concludeerde Koopman.

Een economisch cijfer waar deze week sterk op zal worden gelet is de inflatie in de eurozone.

Deze zal sowieso een stijging laten zien door de bewegingen van de olieprijs, die een jaar geleden diep wegzakte door de coronacrisis. Volgens Koopman zal de inflatie zeker tot eind dit jaar boven 2 procent blijven. Daarna zal de prijsontwaarding weer afnemen, verwacht Rabobank, omdat de littekens van de coronacrisis niet zo snel kunnen worden weggepoetst als sommigen wel denken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro zwakt verder af

(ABM FN-Dow Jones) De euro blijft zwak ten opzichte van de dollar en heeft inmiddels zicht op de 1,17 dollar in een week die veel aanknopingspunten kent.

"Het is nog altijd dollarkracht die we op de borden zien", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Het is in de Verenigde Staten deze week niet alleen de week van de banencijfers, maar ook die van de speech van de Amerikaanse president Joe Biden, die morgen in Pittsburgh een toespraak houdt over de investeringen in de Amerikaanse infrastructuur", aldus Van der Meer.

Naast deze investeringen plant de regering Biden ook hervormingen van de gezondheidszorg en vervoer met daarvoor investeringen in elektrificatie.

Van der Meer schat in dat de euro nog wel kans maakt op een lichte opwaartse correctie ten opzichte van de dollar, maar dat de Amerikaanse munt daarna zijn opwaartse trend hervat en de euro onder de 1,17 dollar komt te noteren. De Amerikaanse lange rente staat ondertussen op 1,72 procent.

Voor vandaag gaat volgens Van der Meer de aandacht uit naar het Amerikaanse consumentenvertrouwen en voor de langere termijn naar het verloop van de vaccinatieprogramma's in de eurozone, omdat deze nog altijd niet voorspoedig verlopen en mede een reden zijn voor de eurozwakte.

De Japanse werkloosheid bleef in februari stabiel op 2,9 procent, terwijl de detailhandelsverkopen over dezelfde maand ook nu daalden, maar in mindere mate dan in januari.

De index voor het Franse consumentenvertrouwen liet in maart onverwacht een stijging zien van 91 naar 94 waar 90 was voorzien. In de hele eurozone trok het vertrouwen onder consumenten aan, zo bleek vanochtend uit cijfers.

Naast het consumentenvertrouwen verschijnen vandaag ook de Amerikaanse huizenverkopen in de grootste steden van het land over januari.

Sprekers zijn vandaag de vice-voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve Randal Quarles, voorzitter Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds, voorzitter John Williams van de Fed van New York en zijn collega Raphael Bostic van Atlanta.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,1746 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent lager op 0,8524 Britse pond. Het Britse pond won dinsdag 0,1 procent op 1,3779 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,5660 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,4 procent tot 110,2435 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar onderhevig aan banencijfers en plannen Biden

(ABM FN-Dow Jones) De koers van de Amerikaanse dollar is deze week onderhevig aan de Amerikaanse banendata en de investeringsplannen van de Amerikaanse regering in de verouderde infrastructuur van het land.

"Een sterk herstel in de private banenmarkt van de Verenigde Staten is een signaal dat de Amerikaanse economie op stoom komt en dat voedt bde inflatie- en dus ook renteverwachtingen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Als de Amerikaanse president Joe Biden vandaag in zijn toespraak ook nog eens meer dan de verwachte 2 biljoen dollar vrijmaakt voor de verbetering van de infrastructuur van het land, dan is ook dat alleen maar goed nieuws voor de dollar", voegde Mevissen toe.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag op 1,73 procent.

De industriële productie van Japan kwam over februari in een voorlopige meting op maandbasis lager uit na een plus in januari ten opzichte van december. Voor de komende maanden is het vooruitzicht evenwel optimistischer.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg, maar de index voor de dienstensector liet in maart een nog grotere versnelling zien.

De Britten publiceerden een economische groei over het vierde kwartaal die hoger uitkwam dan in een eerdere raming werd berekend.

Frankrijk zag de inflatie over maart in een voorlopige meting uitkomen op 1,1 procent op jaarbasis en dat was meer dan de 0,6 procent in februari. Cijfers voor de hele eurozone wezen voor maart op een inflatie van 1,3 procent. Dat was in februari nog 0,9 procent.

De Duitse werkloosheid over maart bleef stabiel.

Voor de Verenigde Staten staan vandaag de banendata uit de private sector over maart op de agenda, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago, de aanstaande woningverkopen in februari en de wekelijkse olievoorraden.

Voor de banendata wordt een stijging van 525.000 banen voorzien tegen een plus van 117.000 banen in februari.

Sprekers zijn vandaag, naast Biden, de voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta Raphael Bostic en de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent hoger op 1,1741 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8517 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,3 procent en noteerde op 1,3785 dollar. De dollar noteerde 0,3 procent lager op 6,5537 Chinese yuan. De dollar won vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 110,5525 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: zijwaartse trend voor euro en dollar

(ABM FN-Dow Jones) Na de scherpe woorden van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde en het omvangrijke plan van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft de euro een evenwicht gevonden tussen de 1,17 en 1,18 dollar.

"Dat maakt de beweging van de euro ten opzichte van de dollar voorlopig zijwaarts", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Wij denken dat de euro voorlopig tussen de 1,17 en 1,18 dollar blijft hangen, maar dat richting het einde van het jaar de aantrekkende economie van de Verenigde Staten de euro wel richting de 1,15 dollar laat koersen", aldus Van der Meer.

Van der Meer schat in dat de euro zelf positief reageerde op de stevige woorden van Lagarde woensdag.

Lagarde waarschuwde de markt woensdag om niet tegen de Europese Centrale Bank te wedden, ondanks de "uitzonderlijke omstandigheden". "Ze kunnen ons zoveel testen als ze willen […] Wij hebben momenteel uitzonderlijke instrumenten tot onze beschikking […] en zullen die gebruiken als het nodig is", waarschuwde zij in een interview met Bloomberg TV.

"Zij gaf daarmee aan dat de ECB pal staat en dat de rente voorlopig echt laag blijft. In de wereld van vandaag is dat een gunstig signaal voor de economie van de muntunie en voor de euro. Het Biden-plan is omvangrijk en goed voor economie en de nationale munt, maar zal nog de nodige discussie met zich meebrengen, zeker als de financiële invulling ervan fiscale voordelen gaat kosten", aldus de valutahandelaar van Ebury donderdag.

In Azië bleek de inkoopmanagersindex voor de industrie van Japan over maart nog meer aan kracht te hebben gewonnen dan eerder gedacht, terwijl dezelfde index voor China nog wel op groei duidde, maar minder dan een maand eerder. Uit de eurozone en het Verenigd Koninkrijk kwamen vandaag eveneens industriële inkoopdata over maart naar buiten en die gaven een sterk beeld van de bedrijvigheid.

De Duitse detailhandelsverkopen liepen in maart weliswaar op, maar bleven wel achter bij de verwachtingen.

Voor vandaag staan vooral de wekelijkse steunaanvragen in de VS in de belangstelling, daar vrijdag het Amerikaanse banenrapport over maart verschijnt. Voor afgelopen week worden 675.000 aanvragen verwacht.

Verder komen nog twee Amerikaanse inkoopmanagersindices voor de industrie over maart naar buiten, gevolgd door de bouwuitgaven in februari.

Er is donderdag één optreden van een monetair prominent en dat betreft de voorzitter van de Federal Reserve van Dallas Robert Kaplan.

De euro noteerde donderdag onveranderd op 1,1739 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8517 Britse pond. Het Britse pond noteerde donderdag vlak op 1,3780 dollar. De dollar noteerde 0,3 procent hoger op 6,5733 Chinese yuan. De dollar won vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 110,8075 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag in een zijwaarts bewegende markt rond 1,18 dollar en lijkt geen aanstalten te maken tot een opvallende wijziging.

"Het Britse pond daarentegen leverde dinsdag wel in", aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "De munt heeft de afgelopen dagen eern aardige stijging laten zien en neemt denkelijk wat gas terug, ook al loopt het met de vaccinatieprogramma's in het Verenigde Koninkrijk nog altijd een stuk beter dan in de eurozone. Daar staat tegenover dat de Britten een achterstand hebben ten opzichte van de Amerikanen in de tweede vaccinatieronde en inmiddels te maken hebben met stevige sociaal/maatschappelijke onrust in Noord-Ierland vanuit protestantse hoek", aldus Erdmann.

Voor vandaag verwacht de handelaar geen al te grote verschuivingen, maar later in de week kan de valutamarkt aan de slag met een toespraak van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, die hij donderdag houdt.

In China liep de inkoopmanagersindex voor de dienstensector over maart verder op, waarmee weer meer groei werd geïndiceerd.

In de eurozone bleek de werkloosheid over februari met 8,3 procent op maandbasis te zijn gestabiliseerd. Dit was wel hoger dan de verwachte daling naar 8,1 procent.

Er staan voor vandaag geen prominente sprekers op de agenda.

De euro noteerde dinsdag onveranderd op 1,1814 dollar. De Europese munt noteerde 0,6 procent hoger op 0,8540 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,6 procent en noteerde op 1,3833 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,5514 Chinese yuan. De dollar won vandaag 0,3 procent en noteerde daarmee op 110,470 Japanse yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
Sinds begin februari is de Zwitserse frank verzwakt.
Van de meest belangrijkste valuta’s deed de frank het in deze periode het slechtst.

De Visie van Georgette Boele, valutadeskundige ABN Amro.

Georgette Boele (ABN Amro): 'Frank 7% gedaald'De frank is met 7% gedaald ten opzichte van de Canadese dollar, met 6% ten opzichte van het Britse pond en met 5% ten opzichte van de Australische dollar, de Noorse kroon en de Amerikaanse dollar. De Japanse yen is bijna net zo veel gedaald als de Zwitserse frank.

Waarom zijn deze valuta’s uit de gratie?
Om te beginnen zijn de rentes op tienjaars staatspapier harder gestegen in andere landen dan in Zwitserland (en Japan). Zo is het renteverschil tussen tienjaars Noors staatspapier en tienjaars Zwitsers staatspapier flink opgelopen. Dit is positief voor de koers van de Noorse kroon ten opzichte van de frank. Daar komt bij dat de valuta’s van landen die olie exporteren het ook goed gedaan hebben. Dit komt omdat de olieprijs hoger staat dan begin februari en dat is goed voor de economie van deze landen. Voorbeelden zijn de Noorse kroon en de Canadese dollar.

Tot slot
Het lijkt het erop dat de Zwitserse centrale bank heeft geïntervenieerd op de valutamarkten. De valutareserves zijn namelijk gestegen. Het grootste deel van de stijging in deze reserves is als gevolg van een zwakkere munt ten opzichte van de andere vreemde valuta’s in de reserves (euro, USD, JPY, GBP, CAD). Maar een deel van de stijging komt mogelijk door valuta-interventies.
voda
0
Valuta: dollar omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag beduidend hoger dan een etmaal eerder als gevolg van een flinke terugval in de lange rente van de Verenigde Staten.

"Er bestaan voor de perspectieven voor de Amerikaanse economie nog al wat scenario's, veel meer dan voor de Europese en elke accentwijziging daarin heeft gevolgen", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Het lijkt er nu op dat er iets meer twijfel is ontstaan over de kracht van de economische groei of de kans dat de de belangrijkste inflatie-indicator substantieel boven de 2 procent komt te noteren en daar ook langere tijd blijft", aldus Koopman.

De marktanalist verwacht dat de lange rente van de Verenigde Staten, woensdag noteert die rond 1,65 procent tegen ruim boven de 1,7 procent een dag eerder, voorlopig een bepalende factor voor de dollar blijft.

Koopman kijkt vandaag met grote belangstelling naar de notulen van de Federal Reserve, zoals deze zijn opgemaakt tijdens de meeste recente beleidsvergadering van de centrale bank en de inbreng van diens voorzitter Jerome Powell donderdag bij een deelname aan een economisch panel.

"Powell zal iets moeten zeggen over het grote infraplan van de regering Biden en de te verwachten effecten ervan op de economie, inflatie en het monetair beleid. Wij verwachten geen wijzigingen daarin, maar de markt is gevoelig voor elke aanvulling of weglating in een betoog van zijn kant", aldus Koopman.

Het Britse pond blijft wat Koopman voor de korte termijn gevoelig voor de vaccinatieverwikkelingen met betrekking tot het vaccin van AstraZeneca en de vrees voor trombose en tekorten. "Op de langere termijn zijn de onrust in Noord-Ierland en de verwachting dat Schotland zich wil afscheiden factoren van betekenis, temeer daar deze samenhangen met de Brexit", aldus Koopman.

De inkoopmanagersindices voor de dienstensectoren in de eurozone en het Verenigd Koninkrijk duidden woensdag op verbetering. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in de eurozone kwam in maart uit op 49,6 tegen 45,7 in februari. De samengestelde index steeg van 48,8 naar 53,2. De inkoopmanagersindex voor de Britse dienstensector kwam in maart uit op 56,3 tegen 49,5 in februari.

In de Verenigde Staten komt vanmiddag de handelsbalans over februari naar buiten, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden.

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Fed van Chicago Charles Evans, de president van de Wereldbank David Malpass en de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds Kristalina Georgieva.

Daarnaast komen de ministers van financiën van de G-20 landen bijeen.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent hoger op 1,1883 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8593 Britse pond. Het Britse pond noteerde woensdag vlak op 1,3830 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent hoger op 6,5469 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 109,8640 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: stijging van euro tijdelijk

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag in de buurt van de 1,19 dollar na het afgelopen etmaal al op 1,1912 dollar te hebben genoteerd.

"Wij denken dat dat een eenmalig is geweest", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "De risico's voor de euro liggen op de langere termijn aan de onderkant en voor de dollar aan de bovenkant, omdat in Europa de tegenwind bij het vaccineren tegen corona sterker is dan de meewind in de Verenigde Staten, waar het economisch ook meer voor de wind lijkt te gaan", aldus de valuthandelaar.

Van der Meer kijkt vandaag uit naar het wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten en het optreden van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vanavond om 18.00 uur. "Als het cijfer voor steunaanvragen substantieel onder de 700.000 uitkomt en Powell niet afwijkt van zijn eerder monetaire visie en commentaar dan kan de dollar weer oplopen. Er zal donderdag in elk geval heel nauwkeurig naar Powell worden geluisterd", aldus Van der Meer.

Voor de rest van de week schat de handelaar Van Ebury donderdag in dat de aandacht vrijdag uitgaat naar de industriële productie en de handelsbalans van Duitsland over februari en de Amerikaanse producentenprijzen over maart.

Vanochtend vroeg kwam in Japan al een gestegen consumentenvertrouwen over maart naar buiten.

De Duitse fabrieksorders liepen in februari meer op dan voorzien.

In de eurozone werden de producentenprijzen over februari gepubliceerd met een stijging op maandbasis die iets onder de verwachting uitkwam.

Voor de Amerikaanse steunaanvragen worden er 694.000 verwacht. Voor de steunaanvragen publiceert de Europese Centrale Bank de notulen van de meest recente beleidsvergadering.

Sprekers zijn donderdag hoofdeconoom van de Bank of England Andy Haldane, de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard en collega Neel Kashkari van de Fed van Minneapolis.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,1874 dollar. De Europese munt noteerde eveneens onveranderd op 0,8640 Britse pond. Het Britse pond noteerde op 1,3742 dollar en ook dat was een ongewijzigde koers. De dollar noteerde 0,2 procent hoger op 6,5520 Chinese yuan. De dollar daalde donderdag 0,3 procent en noteerde daarmee op 109,5465 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: wachten op stijgende inflatie

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkt is kalm aan de week begonnen, na de relatief forse bewegingen van de vorige week.

"Een richtingloze dag", zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank tegen ABM Financial News.

Economische cijfers over detailhandelsverkopen hebben de euro maandagochtend wat hoger gezet tegenover de dollar.

De euro noteerde op 1,1903 dollar.

Het nieuws van het weekend kwam vooral uit Duitsland, waar bondskanselier Angela Merkel meer de touwtjes in handen wil nemen tijdens de coronacrisis, nu de verwachting is dat het aantal besmettingen met het virus in de komende zes tot acht weken blijft stijgen. "Dit laat zien dat de crisis vrij ernstig is", zei Koopman.

Toch reageren de markten hier niet sterk op. "Wie een beetje vooruit kon kijken, zag deze teleurstellingen al aankomen", aldus Koopman. Dat de bestrijding van de pandemie in Europa nog veel minder ver is gevorderd dan bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, is al in de koersen ingeprijsd.

De aandacht zal deze week vooral uitgaan naar de inflatiecijfers in de Verenigde Staten die dinsdag worden gepubliceerd.

Na een sterke stijging van de producentenprijzen tot 4,2 procent, rekenen analisten op een toename van de consumentenprijzen van 1,7 tot circa 2,5 procent. Het is de eerste maand waarin het vergelijkingscijfer van een jaar eerder de sterk lagere olieprijs aan het begin van de coronacrisis meeneemt.

Dit kan op termijn oplopen tot een inflatie van meer dan 3 procent. Als dat langere tijd aanhoudt, wordt het voor de Federal Reserve toch lastiger te communiceren dat het een flexibel inflatiedoel heeft, dat ook wel een tijdje boven de beoogde 2 procent mag vertoeven, nadat de geldontwaarding lange tijd juist tekortschoot.

Overigens kijkt de Federal Reserve vooral naar een ander inflatiecijfer, dat doorgaans wat lager ligt dan de consumentenprijsindex van dinsdag. Het probleem van de te hoge inflatie, die de Fed zou kunnen dwingen om minder ruim monetair beleid te voeren, "moet zich nog wel echt opbouwen", benadrukte Koopman.

Donderdag volgen omzetcijfers van de Amerikaanse detailhandel. De zwakke februarimaand zal in maart ruimschoots worden rechtgetrokken door de uitgaven in maart, verwachten analisten, dankzij stimuleringscheques van de Amerikaanse overheid. Ook dit zal de discussie over het monetaire beleid van de Fed voeden.

Maandagochtend werd al bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in februari grotendeels zijn hersteld van de flinke dip in januari, toen de verkopen met ruim 5 procent daalden. In februari was sprake van een toename met 3,0 procent, wat beter was dan verwacht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro houdt toch stand

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond 1,19 dollar, wat wellicht verrassend is.

"Gezien de data en inzichten van de Federal Reserve is dit een merkwaardige koers", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Met de woorden van de voorzitter van de Fed in het achterhoofd zou je een hogere dollar verwachten. Daarom denken we dat we momenteel een beetje in de stilte voor de storm zitten", aldus Van der Meer.

In een interview met 60 Minutes toonde Fed-voorzitter Jerome Powell zich dit weekend optimistisch over de Amerikaanse economie, maar benadrukte hij volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade ook "dat 2021 niet het jaar wordt dat er veranderingen komen in het monetaire beleid."

"We denken dat we het punt hebben bereikt dat de economie veel harder begint te groeien en de banengroei flink versnelt", aldus Powell. Hij rekent erop dat de Amerikaanse economie maanden achtereen meer dan 1 miljoen nieuwe banen per maand zal opleveren.

Powell wil pas nadenken over een renteverhoging als er sprake is van maximale werkgelegenheid en de inflatie al enige tijd boven 2 procent zit. "Het zal een tijdje duren voor we dat in orde hebben", aldus de bankier.

"Samen met een lange rente van 1,68 procent zou je een sterkere dollar verwachten. Voor vandaag kan in de huidige koers van de euro verandering optreden na publicatie van de Amerikaanse consumentenprijzen over maart", aldus Van der Meer.

Woensdag kan het voor de euro/dollar een dynamische dag worden met veel monetaire sprekers, onder wie Powell en de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, aldus Van der Meer.

De export en de import van China stegen in maart ook nu met tientallen van procenten, zo bleek vanochtend vroeg.

De Britse economie liet in februari van dit jaar weer groei zien, terwijl de industriële productie op maandbasis eveneens in de lift zat. De Britten konden in februari bijna 10 procent meer uitvoeren en importeerden bijna 9 procent meer.

De Duitse ZEW-index liet over april onverwachts een daling zien naar een stand van 70,7 waarvoor een stijging van 76,6 naar 79,5 was voorzien.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar het ondernemersvertrouwen van het kleinbedrijf in maart en zoals gemeld de consumentenprijzen over dezelfde maand.

Sprekers zijn dinsdag gouverneur Francois Villeroy van de Banque de France, de voorzitter van de Fed van Kansas City Esther George, van San Francisco Mary Daly, van Atlanta Raphael Bostic, van Cleveland Loretta Mester, van Boston Eric Rosengren, van Phildelphia Patrick Harker en van Richmond Thomas Barkin.

De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1897 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8648 Britse pond. Het Britse pond steeg dinsdag 0,1 procent en noteerde op 1,3761 dollar. De dollar noteerde vlak op 6,5478 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 109,2915 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: dollar verder verzwakt

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag ruim boven de 1,1950 dollar, als gevolg van een lagere lange rente in de Verenigde Staten, waardoor het verschil met de lange rente in de eurozone kleiner is geworden en de dollar verder aan kracht moest inboeten.

"Die rentedaling frappeerde, omdat de Amerikaanse inflatiedata juist duidden op een opwaarts patroon", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Maar de onevenwichtigheden bij het coronavaccin van Johnson & Johnson gooiden roet in het eten en zorgden voor een pauze in de vaccinaties en daarmee twijfel aan het tempo waarin de economie van de Verenigde Staten kan herstellen", aldus Koopman.

Koopman denkt dat de dollar nog ruimte heeft om te dalen, maar dat vanaf een koers van 1,20 dollar bij de Europese Centrale Bank een alertheid zichtbaar wordt die ertoe moet leiden dat de euro niet doorstijgt. "Grofweg lijkt de euro zich tussen de 1,16 en 1,20 dollar te mogen bewegen, daarbuiten kunnen beleidsmakers in spreekmomenten waarschuwende woorden laten vallen", aldus Koopman.

Voor vandaag gaat de aandacht van Rabobank uit naar diverse spreekbeurten. "Donderdag kan voor de Fed van belang worden met de publicatie van de detailhandelsverkopen over maart. Daar worden stevige plussen voor verwacht en de vraag is dan wat de markt daaruit afleidt voor het beleid van de Fed", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

De industriële productie van de eurozone kwam in februari uit op een daling met 1,0 procent.

Vanuit de Verenigde Staten volgen vandaag de importprijzen over maart en de wekelijkse olievoorraden. In de eerste helft van de avond volgt ook het Beige Book van de Federal Reserve, twee weken voor het rentebesluit van het monetair beleidsorgaan.

Sprekers zijn vandaag naast Lagarde, bestuursleden van de ECB Fabio Panetta en Isabel Schnabel. Ook vice-voorzitter van de centrale bank Luis de Guindos komt aan het woord.

Voorzitter Jerome Powell is één van de vele sprekers die vandaag namens de Fed optreedt.

De euro noteerde woensdag 0,1 procent op 1,1964 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8678 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,3 procent en noteerde op 1,3786 dollar. De dollar noteerde 0,2 procent lager op 6,5304 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent en noteerde daarmee op 108,9685 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: euro richting 1,20 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag richting de 1,20 dollar, nog altijd een gevolg van de rentedaling in de Verenigde Staten.

"Toch denken we niet dat de euro snel over de 1,20 dollar heen gaat", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Daarvoor is de situatie in de eurozone rondom corona minder gunstig dan in de Verenigde Staten, zoals woensdag uit de toespraak van ECB-voorzitter Lagarde nog maar eens bleek. Mochten de steunaanvragen van de Verenigde Staten vandaag echter tegenvallen dan zou de euro die sprong misschien wel kunnen wagen, omdat dat de dollar verder laat verzwakken", aldus Van der Meer.

De economische bedrijvigheid in de Verenigde Staten versnelde van eind februari tot begin april tot een gematigd tempo, zo stelde het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond werd gepubliceerd. De vooruitzichten zijn optimistischer dan in het vorige rapport begin maart, met name vanwege de versnelling in de Verenigde Staten van de uitrol van de coronavaccins. De consumentenuitgaven versterkten, veel districten rapporteerden een gematigde prijsstijging, terwijl geraadpleegde contacten op de korte termijn aanhoudende prijsstijgingen verwachten.

Van der Meer verwacht dat bovenstaand scenario door de Fed in eerste instantie beantwoord kan worden door de aankoop van obligaties terug te schroeven. "Fed-voorzitter Jerome Powell refereerde daar woensdag in zijn toespraak ook aan. Daarna komt dan het rente-instrument in beeld", aldus Van der Meer.

Zowel uit Duitsland als Frankrijk kwamen bevestigingen van eerder gemelde inflatiedata over maart. DIe laten een opwaartse trend zien.

Vanmiddag staan voor de Verenigde Staten de wekelijkse steunaanvragen, de detailhandelsverkopen en de industriële productie over maart, het vertrouwen onder de huizenbouwers over april en de bedrijfsvoorraden over februari op de agenda.

Voor de steunaanvragen wordt uitgegaan van een aantal van 710.000, voor de detailahandelsverkopen van een stijging van 6,1 procent op maandbasis.

Net als de voorgaande twee handelsdagen spreken ook vandaag een paar Amerikaanse monetair prominenten, maar gezien de aard van de platforms waarop zij het woord voeren, wordt hier weinig tot geen invloed van verwacht.

De euro noteerde donderdag vrijwel onveranderd op 1,1985 dollar. De Europese munt noteerde ook vlak op 0,8693 Britse pond. Het Britse pond won donderdag 0,1 procent en noteerde op 1,3788 dollar. De dollar noteerde ongewijzigd op 6,5277 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,2 procent en noteerde daarmee op 108,7625 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: einde stijging euro in zicht

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag nog altijd dicht op de 1,20 dollar, maar lijkt daar niet voorbij te gaan streven.

"Technisch is 1,20 dollar een weerstandsniveau", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Maar wij denken niet dat de euro in staat is om na deze koers verder door te stijgen. De Europese Centrale Bank moet volgende week aan de bak om de verschillende inzichten over het beleid op één lijn te krijgen, nu verschillende beleidsmakers van het orgaan tapering onder de aandacht brachten. Wij denken dat de ECB daar geen gevolg aan geeft, waarmee de euro ten opzichte van de dollar naar verwachting terugvalt", aldus Boele vrijdag.

De macro-economische data uit de Verenigde Staten waren donderdag niet alleen goed, maar bleken ook een bevestiging van cijfers die al eerder naar buiten kwamen. Dit was kennelijk voor de lange rente een aanleiding in te leveren, waardoor de opwaartse druk voor de dollar op basis van de goede cijfers weer teniet werd gedaan. De lange rente van de Verenigde Staten noteerde vrijdag op 1,58 procent.

Naast de beduidend beter dan verwachte steunaanvragen kwamen donderdag in de VS ook goede detailhandelscijfers en een dito industriële productie naar buiten.

"Het is overigens niet alleen een relatieve dollarzwakte, maar ook een zekere eurokracht die in de markt zichtbaar is. De Europese munt loopt ook op ten opzichte van het Britse pond en de yen. Wij denken dat de euro en de dollar tot aan de ECB onder invloed blijft van macrodata en de rentemarkt.

Vanochtend werden diverse Chinese macro-economische data naar buiten gebracht die zonder uitzondering plussen lieten zien, maar waarbij de industriële productie in maart wel achterbleef bij de prognose. De groei van de Chinese economie kwam over het eerste kwartaal uit op 18,3 procent op jaarbasis, maar ook hierbij werd de prognose niet gehaald.

De import en export van de eurozone lieten over februari een daling zien, en daar de export meer inleverde dan de import kwam het handelsoverschot van de muntunie ook lager uit.

De inflatie van de eurozone over maart onderging in de definitieve meting geen verandering ten opzichte van de voorlopige cijfers

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten nog de woningbouwcijfers over maart en het voorlopige consumentenvertrouwen over april zoals dat door de universiteit van Michigan wordt gemeten.

De euro noteerde vrijdag vlak op 1,1975 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent hoger op 0,8705 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,2 procent tot 1,3758 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,5223 Chinese yuan. De dollar daalde vandaag 0,1 procent tot 108,8845 yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Valuta: vaccinaties en reflatieverhaal duwen euro hoger
Euro stijgt maandag.

(ABM FN-Dow Jones) De euro staat maandag ruim hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar, dankzij optimisme over de vaccinatieprogramma's in Europa, terwijl de inflatie in de Verenigde Staten sneller lijkt te stijgen.

De euro noteerde 0,5 procent hoger op 1,2031 en is daarmee ruim door het niveau van 1,20 gebroken.

Optimisme over de vaccinatieprogramma's leidde al eerder tot winsten op de aandelenbeurzen en wordt nu ook zichtbaar in de valutamarkt, zei marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank tegen ABM Financial News.

Daarbij speelt ook het reflatiethema een rol: het begint duidelijk te worden dat de inflatie in de Verenigde Staten sneller stijgt dan in Europa. Dit leidt tot dollarzwakte, stelde Mevissen.

Op monetair vlak is deze week de Europese Centrale Bank aan zet met een rentebesluit. Dat wordt "geen spannend verhaal", denkt de Rabo-analist. Hooguit aan het tempo van het opkoopprogramma zal iets worden gemorreld, maar veel actie valt er niet te verwachten.

De voorlopige inkoopmanagersindices, die voor vrijdag op de agenda staan, zullen met name in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk weerspiegelen dat de heropening van de economie na de vaccinatie leidt tot enorme groei van het optimisme in de dienstensector.

Ook het Britse pond won bijna een half procent terrein tegenover de dollar, op 1,3888, terwijl de dollar een forse stap terugdeed tegenover de Japanse yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro over brede linie licht lager
ECB in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag over de gehele linie licht lager zonder een duidelijk aanleiding.

"Het lijkt erop dat de markt met de euro teruggaat naar het gemiddelde peil over een wat langere termijn", aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News.

Koopman omschreef de markt van vandaag als rustig. "Dat gold ook voor de Britse inflatiecijfers, die geen reactie teweeg brachten. De lange rente in de Verenigde Staten noteerde vandaag op 1,57 procent en kende ten opzichte van de lange Duitse rente eerder nog een verschil van 200 basispunten. Dat zijn nu 180 basispunten", aldus Koopman.

De kalme stemming in de markt legt het accent wat de analist betreft op de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank van donderdag", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

"Voorzitter Christine Lagarde zal dan naar verwachting het recent door diverse ECB-bestuurders gebezigde tapering plaatsen in het perspectief van de eerdere verruiming in het al ruime monetaire beleid van de bank en daarin de nuance inbouwen dat de extra aankopen onder het opkoopprogramma van obligaties iets minder kunnen worden", aldus Koopman.

Na de ECB ligt de aandacht donderdag alleen nog de Amerikaanse steunaanvragen, waarna vrijdag de samengestelde inkoopmanagersindices van de diverse toonaangevende economieën voor de valutamarkt bepalend kunnen zijn.

De producentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk over maart kwamen iets hoger uit dan verwacht, de consumentenprijzen op maandbasis iets lager dan voorzien en op jaarbasis conform verwachting.

Er is vandaag één spreker en dat is de voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey.

De euro noteerde woensdag 0,2 procent lager op 1,2015 dollar. De Europese munt koerste 0,1 procent lager op 0,8622 Britse pond. Het Britse pond noteerde woensdag vlak op 1,3935 dollar. De dollar noteerde 0,1 procent lager op 6,4962 Chinese yuan. De dollar steeg vandaag 0,1 procent tot 108,1920 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Valuta: euro weet zich te handhaven

Door ABM Financial News op 23 april 2021 11:36
Views: 987

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag nog altijd stevig boven de 1,20 dollar, nadat de Europese Centrale Bank donderdag zich wel verruimingsgezind toonde, maar niet genoeg om de euro onder dit niveau te krijgen.

"De bank weet dat in juni de economische verwachting weer op de agenda staan", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "In aanloop daarnaar is het voor de ECB zaak het monetaire beleid mede daar op af te stemmen", aldus Boele.

De verrassing kwam deze week dan ook niet bij de ECB vandaan, maar bij de Bank of Canada, die woensdag aangaf minder te gaan inkopen. "Dat voedt de verwachting dat de Canadezen eerder dan de Federal Reserve met een renteverhoging naar buiten komen", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

Boele sluit niet uit dat de notering van de euro ten opzichte van de dollar deels samenhangt met de belastingplannen van het Witte Huis, dat de vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen wil verhogen van 20 naar 39,6 procent. "De aandelenmarkten vonden die al niet zo leuk, mogelijk dat de dollar daar ook wat last van ondervond", aldus Boele.

Voor Boele gaat de aandacht na de redelijk tot goede inkoopmanagersindices uit Japan en de eurozone uit naar volgende week, wanneer de Federal Reserve zijn beleidsvergadering belegt. Zij verwacht dat voorzitter Jerome Powell zijn boodschap herhaalt, namelijk dat de rente tot en met 2023 niet wordt verhoogd. Daarnaast wordt de eerste raming van de groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal bekend gemaakt.

De Japanners lieten met de inkoopmanagersindex over april verdere groei zien. Dat gold later op de ochtend ook voor de Franse en Britse economie en die van de eurozone. De economische activiteit van Duitsland steeg in een wat minder hoog tempo.

De Britten maakten vrijdag ook een stijging van de detailhandelsverkopen over maart bekend, die sterker was dan verwacht.

In de Verenigde Staten is het vandaag rustig met alleen de verkoop van nieuwe woningen over maart en de voorlopige inkoopmanagersindexen.

De voorzitter van de ECB Christine Lagarde neemt vrijdag deel aan een panel dat wordt georganiseerd door Michael Bloomberg.

De euro noteerde vrijdag 0,4 procent hoger op 1,2059 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8690 Britse pond. Het Britse pond steeg vrijdag 0,2 procent en noteerde op 1,3874 dollar. De dollar noteerde onveranderd op 6,4932 Chinese yuan. De dollar noteerde vandaag eveneens vlak op 107,9195 yen.
2.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... 120 121 122 123 124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,10  -1,69  -0,19%  17:18
 Germany40^ 18.064,40 -0,40%
 BEL 20 3.883,23 -0,19%
 Europe50^ 4.984,93 -0,46%
 US30^ 38.342,82 -0,42%
 Nasd100^ 17.505,14 +0,13%
 US500^ 5.057,89 -0,23%
 Japan225^ 38.031,26 +0,24%
 Gold spot 2.333,17 +0,48%
 EUR/USD 1,0689 -0,13%
 WTI 82,80 -0,60%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +15,97%
ASMI +11,10%
NX FILTRATION +4,97%
BESI +3,78%
FASTNED +3,02%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -6,18%
WDP -2,96%
RENEWI -2,38%
AZERION -2,35%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront