Fastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Fastned geopend

2.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
windmolen1
0
Positief voor Fastned?
Financieel echter totaal niet van belang en zeker geen game-changer.
De grote partijen hebben al hele supermarkten en toiletpartijen bij hun locaties.
Het gaat alleen om de prijs en daar is Fastned de verliezer tegenover de giganten.
En even vijf of tien kilometer verder rijden om daar te tanken is zo gedaan.
Huppelkatje
0
Fastned verwacht verder dat het aantal FTE's in de komende 12 tot 24 maanden ongeveer zal verdubbelen ten opzichte van de 75 per die eind maart in dienst waren.
Kassameisjes en toiletdames, deze service die Fastned nu gaat bieden kost alleen maar, kunnen ze zich helemaal niet veroorloven. En de koers stijgt weer.
Riding the Tiger
0
De Franse groep DBT haalt 200 Mio euro op voor het uitbreiden van hun snellaadnetwerk :

www.electrive.com/2021/04/14/french-d...

Kent er iemand dit bedrijf, dat sinds 1992 actief is in de sector en dat 10 Mio euro omzet draait.

Weet ook iemand waarom de koers van dit aandeel aan 0,10 euro noteert ?
DeZwarteRidder
0
quote:

Riding the Tiger schreef op 16 april 2021 11:08:

De Franse groep DBT haalt 200 Mio euro op voor het uitbreiden van hun snellaadnetwerk :

www.electrive.com/2021/04/14/french-d...

Kent er iemand dit bedrijf, dat sinds 1992 actief is in de sector en dat 10 Mio euro omzet draait.

Weet ook iemand waarom de koers van dit aandeel aan 0,10 euro noteert ?
Omdat er vele miljarden nieuwe aandelen op de beurs gedumpt gaan worden.
Huppelkatje
0
Shell heeft meer details onthuld over de geplande wereldwijde uitrol van EV-laadstations. In het Verenigd Koninkrijk zal Shell in 2025 in totaal 5.000 laadpalen installeren.

Shell kondigde onlangs aan dat het van plan is om het aantal laadpunten wereldwijd te verhogen van 60.000 naar 500.000 in 2025.

In een interview met UK Investor onthulde Sinead Lynch, hoofd van Shell in het Verenigd Koninkrijk, dat Shell van plan is het huidige aantal laadstations op de Britse eilanden te verdubbelen. Dit staat nu op 100 laadpalen met 50 of 150 kW en moet eind 2021 verdubbeld zijn. Tegen 2025 wil Shell gemiddeld één tot twee DC-laadstations installeren bij elk van de 500 Britse tankstations, terwijl het aantal en de grootte van laadparken langs snelwegen wordt vergroot.

Veel tank- en laadlocaties zullen "hybride modellen voor decennia" blijven, aldus Lynch, maar ze zei dat Shell ook overweegt om de verkoop van benzine op sommige locaties helemaal te stoppen. Shell ontwerpt "het tankstation van de toekomst", inclusief cafés en pakketinzamelingsdiensten. Tegelijkertijd zal het snellaadnetwerk zich niet beperken tot tankstationsites: "We willen ook in die 'destination charging'-ruimte stappen met de snelle en ultrasnelle . . . zodat je ze kon zien in de parkeergarages van supermarkten", vertelde Lynch aan UK Investor.

Shell richt zich ook op ac-laders op de Britse markt. Shell verwierf 2.700 on-street laadpunten in het Verenigd Koninkrijk met de overname van de in Berlijn gevestigde laadinfrastructuurspecialist Ubitricity.

Nu wordt duidelijk hoe Shell zijn doelstelling van 500.000 laadpunten wereldwijd in 2025 wil halen. De aankondiging van dit doel in februari was niet specifiek over de verdeling van laadpalen per markt en het type laadpalen.

Ondertussen schrijft de Britse investeerder dat Shell niet alleen van plan is tot 2025, maar ernaar streeft om het laadnetwerk tegen 2030 verder op te schalen naar 2,5 miljoen laadpunten.
henrico26
0
Onbegrijpelijk dat de koers van Fastned nog steeds zo hoog staat. Als ik langs een Fastned laadstation rijd zie ik er nooit, maar dan ook echt nooit een auto staan. Derhalve geloof ik er meer in dat mensen elders hun auto zullen opladen, thuis met een huis aansluiting, in de straat of via het werk. Als ik nu een elektrische auto zou hebben kan ik deze (gratis) via laadpunten op het werk opladen.
All at once
1
Weet niet waar u woont. Maar ik stond gisteren met 4 man bij Fastned te tanken. Het is gewoon fijn dat ze op de juiste locaties staan. En nee ik rij liever niet 12 km verder de afslag af om bij te laden maar gewoon langs de snelweg!
Dit draadje begint beetje vervelend te worden met al die mensen die er niet in zitten en er de dag dat ie omlaag gaat herhaaldelijk op posten. En als die zoals vandaag omhoog gaat zij. Diezelfde mensen stil. Het is goed voor ieder z n blik om tegen geluiden te lezen die ONDERBOUWD zijn. Maar van dit nieuws van vandaag kun je alleen maar positief zijn want iets te eten en te drinken bij zo n laad station is altijd positief en die “ toilet juffrouw” word gewoon betaald door de klanten die komen en gaan komen.
voda
0
Fastned mag winkels en wc's plaatsen bij zijn snellaadstations
Van onze redacteur 11:29

Naast Nederland is Fastned ook actief in Duitsland, België, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Foto: Ralph Orlowski/Reuters

De Nederlandse staat had snellaadbedrijf Fastned FAST€60,30+4,15% niet mogen weigeren om winkels en toiletten te realiseren bij zijn elektrische laadstations. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. Volgens de rechter handelde de staat in strijd met de Europese Dienstenrechtlijn, die vrije dienstverlening waarborgt.

Om voedsel- en sanitaire voorzieningen bij zijn laadstations aan te bieden heeft Fastned een vergunning nodig van de staat. Die is de grondeigenaar van alle verzorgingsplaatsen langs de autowegen. Fastned kreeg geen vergunning, omdat deze in strijd zou zijn met de afspraken die de staat eerder maakte met benzinestations. Onterecht, oordeelde de rechter nu.

Lopende rechtszaken
Fastned bouwt laadstations voor elektrische auto's langs de snelweg. De onderneming voerde de afgelopen jaren verschillende procedures tegen de Nederlandse staat. Die zaken werden afwisselend gewonnen en verloren. De zojuist gewonnen rechtszaak ging over de drie laadlocaties De Horn, Velder en Hellevliet.

De uitspraak van de rechter betekent niet dat automobilisten straks meteen kunnen plassen of een broodje kunnen halen bij een Fastned-laadstation. 'We denken nog na over bij welke locaties zulke voorzieningen passen', zegt de woordvoerder.

Focus op nieuwe stations
Of het snellaadbedrijf de shops en toiletten zelf zal exploiteren, weet het ook nog niet. 'De vergunning, de bouw, daar gaat zo een jaar overheen. De focus ligt nu bij het bouwen van stations.'

Fastned is structureel verlieslatend. Sinds het in februari €150 mln ophaalde bij beleggers, is het bedrijf voorlopig van zijn financiële zorgen verlost. Ondertussen groeit de onderneming door. Inmiddels heeft het 135 laadstations in vijf landen. Naast Nederland is Fastned ook actief in Duitsland, België, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1380713/fastned-mag-...
Bijlage:
voda
0
Even opladen
Mathijs Bouman 00:30

Koffie terwijl je laadt. Snelle wifi. Een wc is ook fijn. Het klinkt logisch, maar automobilisten die hun elektrische auto langs de snelweg opladen, zijn daarvoor aangewezen op het in benzinedampen gehulde tankwinkeltje, vaak een flink eind verderop.

Dat betekent: een hindernisbaan trotseren met vervuilde bermen, langsrazend verkeer, potjeskokende vrachtwagenchauffeurs en soms zelfs hele hekwerken.

Waarom kun je die koffie niet bij de laadplaats zelf halen? Onze overheid verbiedt dat. Die veilde de tanklocaties ooit aan oliemaatschappijen en vreest een claim als er koffieconcurrenten bij komen. Een drogredenering. En onrechtmatig, zo blijkt telkens in rechtszaken die snellaadbedrijf Fastned aanspant. Tot aan de Raad van State kreeg het bedrijf gelijk. Maar de staat blijft weigeren en procederen. Vorige week bespeurde de rechtbank Den Haag 'een zekere onwelwillende houding'. Het understatement van het jaar.

In 2030 moeten alle nieuw verkochte auto’s ‘emissieloos’ zijn, vindt diezelfde staat. Want elektrisch rijden is de toekomst. Tenzij de belangen van de brandstofverkopers in het gedrang komen.

Originele link van het artikel: fd.nl/opinie/1380875/even-opladen-jsd...
StoplossBurner
0
M.a.w. Groen lullen en grijs vullen. Helaas zie je dat veel bij die 'groene' initiatieven.
Huppelkatje
0
apr 25, 2021 - 01:51 pm
EnBW bouwt grootste openbare HPC-park van Europa
LAADSTATIONSDCENBWEUROPADUITSLANDHPC

EnBW plant een grootschalig laadpark bij Kamener Kreuz in Noordrijn-Westfalen. Het zal 52 HPC-oplaadpunten hebben met een capaciteit tot 300 kW, waardoor het volgens het energiebedrijf het grootste openbare snellaadpark in Europa is.

De opening van het park bij knooppunt Kamen, waar de A1 en A2 samenkomen, staat gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Het terrein komt direct aan de afrit Kamen (afrit 15 van snelweg 2), waar Volgens EnBW naast de "drukbezoete langeafstandsverkeersaders" restaurants en winkels in de directe omgeving zijn. Op de door EnBW meegestuurde afbeelding lijkt het HPC Park ingebed te zijn in een commercieel gebied.

De faciliteit wordt door EnBW omschreven als een "vlaggenschip laadpark" – analoog aan het laadpark in Rutesheim aan de A8 dat in oktober 2020 opengaat. Het project bij Kamener Kreuz heeft ook een aantal zaken gemeen met deze locatie: net als in Rutesheim worden de oplaadpunten overdekt en verlicht. Er is ook een fotovoltaïsch systeem gepland, dat het terrein bij Kamen zal voorzien van elektriciteit met een capaciteit tot 120 kilowatt en overtollige energie in het lokale net zal voeden. Daarnaast komt er een toilet op locatie – volgens de energieleverancier is dit een reactie op een vaak geuite klantwens.

Er is echter één groot verschil in de gebruikte afmetingen. Terwijl er acht oplaadpunten in Rutesheim zijn, zijn er 52 gepland bij het Kamener Kreuz. "De locatie in Kamen toont de kwaliteit en vooruitgang in de uitbreiding van de laadinfrastructuur in Duitsland", zegt Timo Sillober, Chief Sales and Operations Officer bij EnBW. "Waar er nu nog een groen veld is, kunnen over een half jaar meer dan 50 auto's snel opladen."

Laadprocessen worden waarschijnlijk gefactureerd volgens de gebruikelijke omstandigheden in het "hypergrid" van EnBW. In het normale tarief is dit €0,49/kWh bij DC laders, in het gereduceerde tarief is dit €0,39/kWh. Net als bij alle andere EnBW-oplaadpunten zal er ook bij Kamener Kreuz 100 procent groene stroom stromen.

In tegenstelling tot de meeste oplaadparken in de buurt van snelwegen, exploiteert EnBW de faciliteiten in Rutesheim en bij Kamener Kreuz zelf. Tot nu toe heeft het energieconcern meestal snelladers geïnstalleerd bij tankstations in samenwerking met bedrijven als Tank & Rast. Bij het werratal Süd-tankstation aan de A4 in Hessen installeerde EnBW medio september 2020 drie Hyperchargers direct naast de pompen voor conventionele brandstoffen.

Tegen 2025 wil EnBW landelijk 2.500 snellaadlocaties exploiteren. Alleen al sinds begin 2020 zegt het bedrijf 13 grote snellaadparken in het hele land te hebben voltooid, evenals meer dan 350 snellaadlocaties, voornamelijk in stedelijke en voorstedelijke gebieden. Het bedrijf stelt ook dat het nog eens 50 grote locaties heeft in de realisatie- en projectplanningsfasen en momenteel nog eens 300 tot 400 kleinere snellaadlocaties plant. EnBW investeert jaarlijks 100 miljoen euro in de landelijke uitbreiding van de snellaadinfrastructuur.
[verwijderd]
1
jaja, de koersdaling van het overgewaardeerde aandeel gaat weer FAST(ned) :-))
Beter in Alfen volgens PM!
[verwijderd]
0
Overstap van Fastned naar Alpen is volgens PM interessant gezien Kepler het koersdoel van Alfen vandaag met TWEE-EN-TWINTIG euro heeft verhoogd. En daarnaast van houden naar KOPEN!!

Kepler Cheuvreux verhoogt het houdadvies voor Alfen N.V. naar kopen
dinsdag 27 april 2021 - 13:50u -

Kepler Cheuvreux verhoogt het koersdoel van Alfen N.V. naar € 96,00 van € 74,00. Het houdadvies van donderdag 18 februari 2021 wordt vervangen door een koopadvies. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 1,60%.
florida_tower
0
quote:

henrico26 schreef op 16 april 2021 15:18:

Onbegrijpelijk dat de koers van Fastned nog steeds zo hoog staat. Als ik langs een Fastned laadstation rijd zie ik er nooit, maar dan ook echt nooit een auto staan. Derhalve geloof ik er meer in dat mensen elders hun auto zullen opladen, thuis met een huis aansluiting, in de straat of via het werk. Als ik nu een elektrische auto zou hebben kan ik deze (gratis) via laadpunten op het werk opladen.
Ik denk dat je het concept van de snellader niet begrijpt. Een elektrische auto heeft een maximale range, wanneer je van huis wegrijdt met een volle accu dan kan je je volle accu gebruiken om naar je bestemming en weer terug te rijden. Maar als je een langere afstand moet rijden (bijvoorbeeld heen en weer van Amsterdam naar Maastricht) dan kan vrijwel geen elektrische auto dat op één acculading. Dan stop je dus langs de snelweg bij een snellaadstation om je accu wat extra energie te geven terwijl je een kopje koffie haalt.
[verwijderd]
0

De stijging van Alfen is een logische vindt PM. Alfen heeft volgens PM veel meer te bieden dan Fastned qua koerspotentie!!
All at once
2
Beste PM,
We zitten hier op t Alfen draadje mss kun jij PM dat even tegen PM zeggen. Jij praat namelijk nogal met Pm (jezelf) veel over Alfen. Dus denk dat jij in t verkeerde draadje zit. ??
windmolen1
0
Dat er kort geleden nog een aantal partijen waren, die zich hebben laten inzepen op een niveau van tachtig euro is wel heel bijzonder.
2.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 10:00
Koers 23,950
Verschil -0,250 (-1,03%)
Hoog 24,800
Laag 23,750
Volume 18.660
Volume gemiddeld 16.375
Volume gisteren 11.890

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront