Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
!@#$!@!
0
quote:

MFCons schreef op 20 april 2021 14:21:

Iedereen die deze stukken boven die €20 in zijn handen houdt... petje af hoor!
Hoezo ? eind van het jaar staan we op €27 :-)
!@#$!@!
1
quote:

Branco P schreef op 16 april 2021 09:55:

We kruipen ondertussen richting 21 euro. Opvallend is dat GS, BoA of UBS zich helemaal nog niet gemeld hebben met nieuwe koersdoelen (n.a.v. de 2020 jaarcijfers). Ook niet bij de andere winkelvastgoedbedrijven. Ik had gedacht dat deze lieden nog wel een keer voorbij zouden komen om een dipje te veroorzaken, maar ze laten aardig lang op zich wachten.
www.iex.nl/nieuws/717816/Beursblik-se...

Na jaren is het weer tijd om in vastgoed te beleggen, nu de economische groei terugkeert en de inflatie oploopt. Dit vinden analisten van JPMorgan Cazenove.

Vooral die oplopende inflatie is volgens de analisten goed voor de rendementen op vastgoed. Zij adviseren om te beleggen in vastgoedbedrijven die prijskracht hebben en een hefboom op hun projectontwikkeling kunnen zetten.

Unibail-Rodamco-Westfield, Eurocommercial Properties en Wereldhave behoren volgens de Amerikaanse zakenbank niet tot deze selectie. Voor alle drie de aandelen hanteert JPMorgan dan ook een Onderwogen advies.

Namen die wel interessant zijn volgens de bank, zijn Vonovia, LEG en Kojamo.


- Wat een koekenbakkers. ECP op 1 hoop gooien met wereldhave en URW. Ik zie geen enkele reden waarom ECP geen pricing power zou hebben ivm inflatie.
MERC had ook gewoon nog steeds een inflatieverhoging in zijn huren dit jaar. Dus kennelijk loopt dat zelfs nu gewoon door.

Maar wel een interessant bericht. Immers dit zijn redenen voor een sentiment omslag. Zou gauw men ziet dat ECP wel gewoon de inflatie kan doorberekenen (zeker met die lage leegstand) , dan gaat het geëiste dividendrendement opeens hard naar beneden en bekommert niemand zich meer om die LTV.
Don't fight the ECB ;-)

Branco P
0
Vonovia, LEG en Kojamo

Dat zijn in feite woninginvesteerders. Ook geen verkeerde beleggingen natuurlijk maar dan zit je wel op een aanvangsdividend van zo'n 3%. Dat zal dan in de toekomst wel verder gaan groeien, maar inflatie wordt gevolgd door (licht) stijgende rente dus dat kan de rendementseis voor deze beleggingen verhogen. Denk wel dat je dividend gaat stijgen maar je indirecte rendement zou ook iets tegen kunnen gaan vallen. Je kunt tegen 5% uitkering ook bij Nederlandse fondsenaanbieders instappen in de NL woningmarkt.
hjs64
0
Credit Linked bijvoorbeeld. Ben daar zo'n 2 jaar geleden ingestapt, maar of je nu nog in de woningmarkt in wil stappen?
Up&Down
0
Wat over het nieuws dat ze in Frankrijk geen nieuwe centra groter dan 10000m2 meer willen bijbouwen?
Is dit niet gewoon positief voor ECP? Ik had hier eigenlijk wel meer reactie op verwacht. Of mis ik iets?
!@#$!@!
0
Waarom zou dat iets uitmaken ? Die hadden waarschijnlijk toch al geen toekomst meer. Men verwacht nog steeds dat het winkelaanbod zal krimpen door online.
Up&Down
0
Ik ben het ermee eens dat er nu geen streep gaat door tientallen ontwikkelingsplannen. En ja, het aantal m2 winkelruimte zal afnemen. Maar door dit verbod zorg je er wel voor dat als je nu de AAA-locatie in handen hebt dat je deze eigenlijk altijd behoudt. Voor slechtere centra is het denk ik nog beter nieuws. Zij hoeven niet bang te zijn dat er iets verderop toch een winkelcentrum verschijnt dat net wat beter ontsloten is. Je vermindert (zou ik denken) toch voor een gedeelte de marktwerking ten faveure van de zittende eigenaren.. en daar had ik eigenlijk wel meer reactie op verwacht.
Buyandhold2020
0
quote:

hjs64 schreef op 20 april 2021 17:39:

Credit Linked bijvoorbeeld. Ben daar zo'n 2 jaar geleden ingestapt, maar of je nu nog in de woningmarkt in wil stappen?
of kijk dan bijvoorbeeld ook naar Preferred Apartment Communities, Inc.
pacapts.com/

Management is duidelijk ervaren, zeker een aanrader om ook de earnings- en update calls te luisteren. Operationeel naar mijn idee solide. Tevens heldere communicatie in woord en schrift waar menig bedrijf in binnen- en buitenland van kan leren.
Buyandhold2020
1
quote:

MFCons schreef op 20 april 2021 14:21:

Iedereen die deze stukken boven die €20 in zijn handen houdt... petje af hoor!
Had ze boven de EUR 30 en tot onder de EUR 10 (helaas niet genoeg bijgekocht).
Tot vandaag de dag zie ik geen enkele reden om ze te verkopen. Goed bedrijf, management is competent en te vertrouwen. Zo zie ik mijn investeringen graag - ook als het onverhoopt een (lange..) tijd tegenzit.

Waarom zou je nu op EUR 20+ verkopen? Zodat je ze op EUR 25 terug kan kopen? Of om nooit meer terug te keren, als dat het geval is: wat zie je dan als alternatief? Want ik zie ze niet zo op het moment...

Huidige posities 500 elks van: ECP/WHV/APTS/Arcona (ook een vreemde eend in de bijt).
Zoals gesteld geloof ik wel dat een groot deel van het rendement uit sectorkeuze komt. Maar om de effecten van exemplarische tegenvallers (zoals bijv. fraude of een faillissement) dempen verdeel ik m'n geld liever tussen verschillende fondsen. Hierbij heb ik wel een (sterke) voorkeur voor ECP en APTS juist vanwege het management (luister 2 earnings calls van al deze bedrijven en eenieder zou -waarschijnlijk- eenzelfde voorkeur ontwikkelen).
Branco P
0
quote:

hjs64 schreef op 20 april 2021 17:39:

Credit Linked bijvoorbeeld. Ben daar zo'n 2 jaar geleden ingestapt, maar of je nu nog in de woningmarkt in wil stappen?
Ik ook, in al hun fondsen zit ik, op één na. Daar komt binnenkort nog een emissie van dus daar doe ik dan ook aan mee. Er kan een keer een correctie komen op de woningmarkt, maar ik ga ervan uit minimaal zo’n 5% rendement te maken bij die fondsen.
Branco P
0
quote:

Up&Down schreef op 20 april 2021 18:01:

Wat over het nieuws dat ze in Frankrijk geen nieuwe centra groter dan 10000m2 meer willen bijbouwen?
Is dit niet gewoon positief voor ECP? Ik had hier eigenlijk wel meer reactie op verwacht. Of mis ik iets?
Het is goed nieuws in zoverre dat er geen concurrerende centra meer bij gaan komen. Een grote supermarkt is tegenwoordig echter kleiner dan die 10000 m2 dus een concurrerende supermarkt kan wel altijd nog gebouwd worden. Wat dat betreft is het dus geen zekerheid dat er geen concurrerende locaties bijkomen. Je moet vooral naar de supermarktfunctie kijken bij vrijwel alle objecten in Frankrijk. Verder denk ik dat deze regelgeving ook nadelig zou kunnen zijn op het moment dat je je bestaande winkelcentrum zou willen uitbreiden.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

NLvalue schreef op 21 april 2021 11:23:

www.carrefour.com/en/actuality/2021/n...

Nieuw setje cijfers - iemand al een idee wat er in Italie aan de gang is?
Zelf zeggen ze het volgende:

"Carrefour showed positive signs on customer satisfaction (NPS® improving continuously), but remained penalized by the sanitary measures (traffic restrictions, shopping mall closures, etc.), especially in the north of the country where Carrefour is very exposed"

De omzet in Italie van Carrefour is overigens nauwelijks meer dan 5% van het totaal, dus wellicht dat we hier ook met een ondergeschoven kindje te maken hebben en/of dat Italiaanse consumenten die Franse keten "boycotten" en liever bij een discounter of een Italiaanse evenknie shoppen??

Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat alle Italiaanse hypers gemiddeld -11% lfl doen qua omzet.

Welke super-/hypermarktketens bevolken eigenlijk de Italiaanse objecten van ECP?

PS

Enkele dagen geleden overigens mijn verkooplimiet (20,98) voor het laatste plukje weggetrokken, vlak voordat deze (wellicht) zou zijn uitgevoerd, omdat ik het vermoeden heb dat er op termijn nog wel wat meer in het vat zou kunnen zitten, hoewel we momenteel een correctie tegemoet lijken te gaan. Ik blijf voorlopig maar gezellig zitten met die paar aandelen en wat geschreven OTM-putjes.
Branco P
1
www.retaildetail.eu/en/news/food/carr...

Carrefour doet het de laatste jaren niet zo goed in Italië. Italiaanse partijen (zoals Iper en Conad) zijn op dit moment de winnaars in Italië. Auchan maakte eerder al een terugtrekkende beweging uit Italië (verkocht aan Conad en dus werd in Curno de Auchan een Spazio Conad. Franse retailers in general doen het de laatste jaren wat minder goed in Italië.

De Hypermarkten in de objecten van ECP in Italië zijn:

I Gigli: Panorama (onlangs verkleind t.b.v. Primark)
Carosello: Carrefour
Fiordaliso: Iper (onlangs vernieuwd en verplaatst)
Collestrada: Iper (werd ooit verkleind t.b.v. Bata en H&M)
Il Castello: Iper
Curno: Spazio Conad (voorheen Auchan)
Cremona Po: Iper (onlangs verkleind t.b.v. H&M)
I Portali: Iper

ECP heeft met name met Iper een hechte samenwerking. Fiordaliso is zelfs een 50%-50% Joint Venture met Iper. Mocht Carrefour haar Hypermarkten in Italië willen verkopen dan zal die in Carosello een zeer interessante locatie zijn voor Iper, Conad, Panorama etc. Die Carrefour is overigens een jaar of twee geleden nog volledig gemoderniseerd (tot voor kort was het de mooiste Hypermarkt binnen de ECP centra... nu is dat de Iper in Fiordaliso). Kennelijk wilde men toen geen deel van de Hypermarkt teruggeven aan de verhuurder. Zou niet verkeerd zijn als dat wel gebeurde en er een Primark bij zou komen.
MOEdig Voorwaarts
1
@Branco

"Grazie" voor dit overzicht!

Het eindeloos blijven herhalen dat Carrefour het "niet zo lekker" doet in Italie voegt dus eigenlijk niets toe.

Dat het hyper-concept op sommige punten is ingehaald door de tijd en deze daarom op veel plaatsen worden verkleind (waarbij de vrijgekomen ruimte door andere retailers wordt ingenomen) is inderdaad een trend die al wat jaren gaande is.
Branco P
0
Harm Wijk
0
Valeria Di Nisio, immediately after graduated in Italy in Economics and
Commerce, flew to London where began his career in property,
in 1995, as Investment Analyst at CBRE (the then Richard Ellis).
In 1998, it joined the Shroders International Property Fund,
then Eurocommercial Properties, first as Property Director in Italy, and
later as Group Leasing Director, a position he still holds.

Eurocommercial Properties close to full occupancy.
Now accelerated on services omnichannel property
Harm Wijk
0
The Dutch company that owns of centers such as I Gigli, Carosello,
Collestrada and co-owner of the Cornflower center, maintains
vacancy rate at one level very low (1.6%). Intensified
leasing activity. At the end of the year, rent collection excluding
discounts at 95%
Harm Wijk
0
Eurocommercial Properties' 2020 numbers demonstrate a substantial hold on fundamentals.
The various measures taken by the holding company
owns and operates 26 commercial properties in France (10), Italy (8), Sweden (7) and Belgium (1), have made it possible to maintain a high level of long-term employment, with
vacancy rate at 31 December was 1.6%.
This result was possible by virtue of an increase in contracts renewed or signed from scratch (277 in 2020 vs 245 in 2019) and support measures designed ad hoc in the individual countries, which have made it possible to reach agreements with 97% of tenants before the end
2020. At the same time, 30 additional contracts were initialled as a result of new development projects. Just as important, the percentage of rent collection excluding discounts that reached 95%, with Italy perfectly on average, Sweden at the top with 98% and France in the queue with 92%. The impact of Covid, marketing and re-marketing, and new services in an omnichannel key, we talked about with Valeria Di Nisio, Group Leasing Director of Eurocommercial
4.276 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... 210 211 212 213 214 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 20,750
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 20,800
Laag 20,650
Volume 26.240
Volume gemiddeld 43.272
Volume gisteren 21.559

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront