Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

63.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
luchtschip
0


Navalny protests

In St. Petersburg, a large crowd is walking along the Fontanka embankment. Some are holding #Russian flags, others are holding flashlights

video 0:05 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/13849...
luchtschip
0


Navalny protests

Protesters outside the building of the St. Petersburg Youth Theater chanting "#Navalny freedom".

video 0:13 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/13849...
luchtschip
0

Navalny protests

Ingrijpen politie bij demonstratie

.
@navalny
supporters in the Russian city of Bratsk (in Siberia ca 2.000 km ten Oosten van Moskou) chanting “Putin is a thief”, are suddenly and violently interrupted.

So far just under 300 have been arrested nationwide. Initial turnout appears less than in January. Likely due to fears of police aggression.

video 0:23 minuut

twitter.com/biannagolodryga/status/13...

Inmiddels al berichten van in totaal 1.004 arrestaties
luchtschip
0

Navalny protests

De protesten vinden plaats op dezelfde dag dat Putin zijn jaarlijkse toespraak voor the Federal Assembly hield.

1ste tweet

On the day that Russian President Vladimir Putin delivers his annual address to the Federal Assembly, protesters gather across the country. In Tomsk, the city where opposition leader Alexei Navalny was poisoned, demonstrators chant “Free Alexei Navalny.”

video 0:15 minuut

2de tweet

In the Far East city of Vladivostok, demonstrators chant “Russia without Putin.”

video 0:24 minuut

3rde tweet

Pro-Navalny demonstrations near the Kremlin today, hours after President Putin gave his annual “state of the nation” address

video 0:07 minuut

twitter.com/ACEurasia/status/13848774...
luchtschip
0


Navalny protests

In Irkutsk, east Russia, hundreds joined a #protest rally today in support of imprisoned opposition politician
Navalny.
The protesters chant :

"Freedom to political prisoners!"

video 0:18 minuut

twitter.com/AlexKokcharov/status/1384...
luchtschip
0


Drukke dagen voor Vladimir Vladimirovitch Putin.

21 April

had Putin zijn jaarlijkse toespraak voor de Federal Assembly.
Dezelfde dag waren ook de Navalny protesten van het volk

22 April

Een ontmoeting met President Lukashenko van Wit Rusland.

Critici zien de mogelijkheid dat Putin en Lukashenko zullen overeenkomen dat Rusland overgaat tot annexatie van Wit Rusland.
Er was afgelopen week al het verhaal dat er een aanslag op Lukashenko is verijdeld. Critici menen dat dit verhaal mogelijk in scene is gezet, als aanleiding tot een belangrijke stap van vergelding.
Vandaag zullen we vernemen wat het gesprek tussen Lukashenko en Putin tot resultaat heeft.

23 April

Een bijeenkomst van het "Upper House of Parliament"

Dit gebeurt alleen bij :
>>het goedkeuren van een Presidentieel Decreet tot het invoeren van de Staat van Beleg (Martial Law)
>>het goedkeuren van een Presidentieel Decreet tot het invoeren van de Noodtoestand
>>besluitvorming tot mogelijk gebruik van gewapende krachten buiten het Territorium van de Russische Federatie

Zie deze verklaring van het Hoofd van de Federation Council :

pbs.twimg.com/media/EzcRLDeWUAA763L?f...

Basically the only things that this upper house meeting is required are all related to national emergencies or war.

Russia is ramping up the pressure on Ukraine to unheard levels.

twitter.com/pmakela1/status/138459481...

voda
0
Lagere opkomst bij demonstraties in Rusland
Joost Bosman 21 apr

Een vrouw houdt een afbeelding van de Russische president Vladimir Poetin als crimineel in de lucht om haar steun aan Navalny te betuigen, tijdens de demonstratie op 21 april. Foto: Maxim Shemetov/Reuters

In heel Rusland zijn woensdag enkele duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren voor het toelaten van onafhankelijke zorg voor Aleksej Navalny. Maar de honderdduizenden demonstranten, waarop het anticorruptiefonds FBK van de oppositieleider had gehoopt, werden bij lange na niet gehaald.

Bij Ochotny Rad, het dichtst bij het Kremlin gelegen metrostation aan de Tverstraat, staat een uur voor de betoging een clubje mensen te wachten. Het zijn vooral journalisten. De paar betogers staan met mondmaskers tegen de muur aan een sigaretje te roken.

Collega´s van Navalny hadden zondag in een dramatische oproep de Russen aangespoord de straat op te trekken. Niet meer zozeer om de opposant van president Vladimir Poetin vrij te krijgen, maar nu om zijn leven te redden. Volgens Navalny´s artsen is hij in levensgevaar vanwege zijn nu al drie weken durende hongerstaking.

Weinig politie op de been
In tegenstelling tot de betogingen van januari, toen Navalny na terugkomst uit Duitsland werd gearresteerd, is er nu opvallend weinig politie op de been. Het is niet te vergelijken met de enorme troepenmacht van afgelopen winter.

De demonstranten willen naar het Manegeplein, tegen het Kremlin aan, maar dat is overdag al hermetisch afgesloten. Dus staan ze nu aan het eind van de Tverstraat, de voormalige Gorkistraat, te wachten op wat gaat komen.

Langzaam zwelt de menigte aan. Een clubje jonge vrouwen begint te scanderen: ´Navalny vrij.' Journalisten en cameramensen duiken er als vliegen op de stroop op af. Een politieman staat de demonstranten én journalisten te filmen. Ter intimidatie.

Geen fan
Anton (18) zou je met zijn goedgekapte hoofd en keurige mantel niet voor een schreeuwlelijk aanzien. Maar uitgerekend hij zet met luide stem de volgende leuze in. 'Rusland zal vrij zijn!', brult hij, gevolgd door tientallen anderen om hem heen. 'Ik ben hier, omdat er al twintig jaar niks verandert in Rusland. We staan stil, zo gaat het niet verder. Poetin moet weg', stelt Anton. En Navalny, komt hij ook voor hem? 'Ik ben niet zo'n fan van hem, maar dit land moet geen politieke gevangenen hebben', zegt Anton beslist.

Even verderop staat Jevgenia (57) somber toe te kijken. Ze steunt Navalny en vindt dat hij beestachtig wordt behandeld. Is ze niet bang voor arrestatie? De autoriteiten hebben immers gewaarschuwd dat de actie illegaal is en iedere deelnemer opgepakt kan worden. 'Dat moet dan maar', gromt Jevgenia. 'Het is echt niet zo dat ik niets te verliezen heb. Maar zo kan het niet langer in dit land.'

Lagere opkomst
Overal in Rusland vonden woensdag demonstraties plaats, maar die haalden bij lange na niet de opkomst van januari. Het anticorruptiefonds FBK van Navalny had gehoopt op honderdduizenden deelnemers, om het leven van de opposant van het Kremlin te redden en hem de medische zorg te laten krijgen die hij in de strafkolonie in de regio Vladimir nodig heeft.

In Moskou zullen het er zo'n tienduizend zijn geweest, maar in Vladivostok en Chabarovsk, in het Verre Oosten van Rusland, was de opkomst met enkele honderden mager. Alleen in Omsk en Novosibirsk waren er enkele duizenden op de been.

De demonstraties vielen samen met de jaarlijkse toespraak die president Vladimir Poetin voor het voltallige parlement had gehouden. Die klonk opvallend technocratisch en beloofde veel toelagen aan arme gezinnen, gezinnen met kinderen en uiteengevallen gezinnen.

Speculaties over toespraak
Vooraf speculeerden Russische en westerse media dat Poetin harde dingen zou zeggen over Oekraïne, Wit-Rusland en Tsjechië, waarmee Rusland een diplomatieke oorlog uitvecht. Aan weerskanten stuurden Moskou en Praag deze week in totaal tientallen diplomaten naar huis.

Maar over Oekraïne, waar Rusland de laatste weken langs de grens een stevige troepenmacht heeft opgebouwd, geen woord. De president verwees wel kort naar Wit-Rusland, waar volgens Poetin een plan werd beraamd om de door de Europese Unie en de Verenigde Staten niet-erkende president Aleksandr Loekasjenko te vermoorden.

Afgelopen weekeinde arresteerde de Russische veiligheidsdienst FSB in Moskou twee mannen, van wie een de Amerikaanse nationaliteit zou hebben. Zij zouden met een groep Wit-Russen Loeskasjenko om het leven hebben willen brengen en een staatsgreep plegen. Poetin zei dat die poging ‘alle grenzen te buiten ging’. ‘Tegelijkertijd is het kenmerkend dat zelfs zulke flagrante acties geen veroordeling krijgen van het zogenaamde collectieve Westen. Niemand lijkt het op te merken, iedereen doet alsof er helemaal niets aan de hand is.’

Rusland pesten
Zonder concreet te worden, verklaarde Poetin dat Rusland zijn belangen zal beschermen en dat sommige landen zich onvriendelijk tegen Rusland gedragen. Hij haalde zelfs The Jungle Book van schrijver Rudyard Kipling aan. ‘Ze imiteren de landen die Rusland pesten, als jakhals Tabaki die rond tijger Shere Khan cirkelt', grapte Poetin venijnig.

Hij voegde eraan toe, dat Moskou ‘geen bruggen wil verbranden’, maar dat het ‘zelfstandig de rode lijn zal bepalen in de verhouding tussen Rusland en andere landen.' Poetin waarschuwde: 'Als iemand onze goede bedoelingen als onverschilligheid of zwakte beschouwt (...), dan moet hij weten dat de Russische reactie asymmetrisch zal zijn. Snel en sterk.’

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381165/lager...
luchtschip
0


Lukashenko (President Wit Rusland) has left Minsk, Wit Rusland, and is on the way to Moscow for his meeting with Putin

twitter.com/MarQs__/status/1385128962...
Chiddix
0
Poetin hield gisteren zijn jaarlijkse toespraak(State of the Union). Hij waarschuwde , dat men de rode lijnen die het Kremlin heeft getrokken niet moet overschrijden.
Uiteraard is deze boodschap bedoeld voor Zelensky, EU en VS.
luchtschip
1
quote:

Chiddix schreef op 22 april 2021 10:09:

Poetin hield gisteren zijn jaarlijkse toespraak(State of the Union). Hij waarschuwde , dat men de rode lijnen die het Kremlin heeft getrokken niet moet overschrijden.
Uiteraard is deze boodschap bedoeld voor Zelensky, EU en VS.
Putin heeft zelf de rode lijn overschreden.

Hij heeft in 2014 met zijn leger de grens van Oekraine, een Soevereine Staat, overschreden en het gebied bezet.

Het is hondsbrutaal en een flagrante vertoning, dat hij het terugvorderen van het door hem bezette gebied, ziet als het overschrijden van een rode lijn, die het Kremlin heeft getrokken.

Voorlopig was dit alles een toespraak tot de Federal Assembly.
Eigenlijk dus alleen spreken voor eigen parochie.
Enige retoriek is daar niet vreemd bij.

Belangrijker is vandaag het bezoek van de President van Wit Rusland, Lukashenko, aan Putin in Moskou op zal leveren.

Hierbij zijn verschillende opties mogelijk

>>de status quo blijft gehandhaafd. Wit Rusland blijft een Soevereine Staat, die betrekkingen met Rusland op vriendschapsbasis onderhoudt.
>>De President van Wit Rusland gaat akkoord met gehele of gedeeltelijke annexatie van Wit Rusland door Rusland
>>Wit Rusland zou Rusland kunnen steunen in een verdere verovering van Oekraine. Terwijl Putin vanuit de Krim Oekraine in het Zuiden binnenvalt, valt tegelijkertijd Wit Rusland vanuit het Noorden Oekraine binnen. Met een soort tang beweging wordt dan een groter deel van Oost Oekraine tot Russisch bezit.

Vandaag is het overleg en het is de vraag of men wel exact zal vertellen wat er is af gesproken, of dat zij zaken geheim houden.

Nog belangrijker is morgen de speciale zitting van de Upper House of Parliament Meeting in Moskou.

Deze houdt zich alleen bezig met :

>>het goedkeuren van een Presidentieel Decreet tot het invoeren van de Staat van Beleg (Martial Law)
>>het goedkeuren van een Presidentieel Decreet tot het invoeren van de Noodtoestand
>>besluitvorming tot mogelijk gebruik van gewapende krachten buiten het Territorium van de Russische Federatie

Zie voor uitleg mijn posting 22 april 06:26 uur

Wanneer de stemming hier van bekend wordt, zal ook duidelijker worden wat Putin van plan is.

luchtschip
0


Navalny protests

Putin verkleed als lid van de oproer politie.

Looks like Putin wanted to check out the Navalny protests yesterday. He dressed up as one of his free-speech crushing goons (verkleed als lid van zijn knokploegen die het vrije woord verpletteren).

video 0:12 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/13851...

Voor degenen die twijfelen of het echt wel Putin is :

>>Hij heeft het typisch Putin loopje
>>Alle leden van deze oproerpolitie zijn schijnbaar geselecteerd op hun forse lengte en dan loopt er zo'n lilliputter achteraan.
>>en deze kleine man krijgt ook nog een extra aanwijzing welke richting hij op moet (niet echt gebruikelijk)
>>De oproer politie die tussen een haag van oproer politie loopt , is ook niet gebruikelijk.

Dit is overduidelijk een in scene gezette actie om Putin de sfeer te laten proeven van de straat.
Op een moment dat het volk protesteert tegen de behandeling van oppositie leider Navalny.

Zo doet een dictator dat schijnbaar.
Maar valt wel door de mand wanneer hij duidelijk in beeld gebracht wordt tijdens zijn heimelijk bespioneren van zijn bevolking.
luchtschip
0


Russia to pull troops back from near Ukraine

After weeks of tension over a build-up of Russian troops close to Ukraine's border, Russian Defence Minister Sergei Shoigu has ordered a number of units in the area back to their bases.

The EU estimated that more than 100,000 Russian soldiers had amassed near the border as well as in Crimea, which was seized and annexed by Russia in 2014.

Speaking in Crimea, Mr Shoigu said units on exercise would return to base.
The aims of the "snap checks" had been achieved, he added.

"The troops have demonstrated their ability to provide a credible defence for the country," he said, adding that he had instructed the commanders of units from the 58th and 41st armies as well as several airborne divisions to start returning to their "permanent bases" on Friday and to complete the operation by 1 May.

www.bbc.com/news/world-europe-5684276...

Is Putin serieus over terugtrekking of is dit een nieuwe propaganda stunt ?
voda
1
Rusland trekt troepen bij Oekraïne vanaf vrijdag terug
Van onze redacteur 14:54

Rusland heeft zijn hoogste legerleiders opgedragen om vanaf vrijdag troepen terug te sturen naar hun permanente bases in het land. Minister van defensie Sergei Shoigu zei dat de militaire oefeningen op de Krim zijn voltooid en dat de doelen zijn bereikt, meldt het Russische persbureau RIA. Aan de oefeningen op het schiereiland deden volgens RIA meer dan 10.000 troepen mee.

'De troepen hebben aangetoond dat ze in staat zijn om het land betrouwbaar te verdedigen', zei Shoigu donderdag. Daar voegde hij aan toe dat het leger klaar moet zijn om snel te reageren als zich een 'ongunstige' situatie voordoet bij komende NAVO-oefeningen. Deze jaarlijkse oefeningen vinden tussen maart en juni plaats in verschillende landen.

Oekraïne
Het is niet duidelijk of de terugtrekking geldt voor alle Russische troepen die op de Krim en aan de grens met Oekraïne zijn gestationeerd. Dat zouden er eerder deze week al 100.000 zijn. De Oekraïense regering zei te verwachten dat dit aantal zou oplopen tot 120.000.

In de afgelopen weken uitten Oekraïne en westerse landen hun bezorgdheid over de groeiende militaire aanwezigheid van Rusland op de Krim en aan de grens met Oekraïne. In een reactie op de situatie zei de presidentiële perssecretaris Dmitry Peskov dat Rusland troepen binnen zijn grondgebied verplaatst, dat deze acties niemand bedreigen en niemand zorgen hoeven te maken.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381311/rusla...
josti5
3
quote:

luchtschip schreef op 22 april 2021 15:34:

(...)

Is Putin serieus over terugtrekking of is dit een nieuwe propaganda stunt ?
Stop eens met die anti-Rusland propaganda!
Gelukkig hebben 'we' Voda nog...
63.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 3161 3162 3163 3164 3165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront