Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Degiro

4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
'belegger''
0
quote:

Leefloon schreef op 17 april 2021 17:43:

[...]
Zo moeilijk is dat niet....je kunt niet eens controleren waar Morgan Stanley allemaal zou hebben gezocht, wat precies toen de prijzen en verslechterde spreads waren, en of je door de vertraging niet een mooiere prijs hebt gemist. DeGiro werkt zo omdat het DeGiro meer oplevert, tegen jouw belang in.
Dit is juist waarom het voor mij wel moeilijk is om te kwantificeren. Misschien zijn anderen daar beter in of hebben zij meer informatie tot hun beschikking.

Als ik bij ING zoek op ASML staat er Equiduct in plaats van AEX. Wat dat betreft zou ING in eenzelfde categorie vallen als DeGiro. Het gaat steeds over transactiekosten, maar ING rekent ook een jaarlijkse servicefee. Dat werkt degressief te beginnen met 24bp over de eerste EUR 100k van je portefeuille.
'belegger''
0
quote:

Portisch schreef op 17 april 2021 23:39:

jazeker, Henk,

Kijk maar eens onder ETF kopje of symbool PHAG,

Groetjes, Portisch
Dat is vreemd, op PHAG kan ik niets vinden bij DeGiro.

Als ik onder ETF's zoek op 'silver' krijg ik wel deze namen bij DeGiro:
- Sprott Physical Silver Trust - NYA | PSLV | CA85207K1075 | USD
- ZKB Silver ETF - A - SWX | ZSIL | CH0183135976 | CHF

Volgens de documentatie houden beide ETF's fysiek zilver aan:
sprott.com/media/2243/pslv-kid-nl.pdf
www.zkb.ch/media/offsys/fifo/factshee...

'belegger''
0
quote:

graham20 schreef op 17 april 2021 19:21:

Even terug naar het begin. ING rekent externe kosten.

>>> Lees je dat op de transactienota of op een ander document?

Verder zegt mijn gevoel dat mijn beleggingen net iets veiliger zijn via ING dan via DeGiro (custody account), maar ook daar kan ik er niet goed de vinger op leggen.

>>> Formeel geldt voor beide een gelijke vermogensscheiding. Evenzeer kwamen beide in het nieuws agv het negeren van wettelijke regels. Toen ING een fout maakte (spontaan aanmelden van aandelen voor een bod, want de toen geldende regels niet toelieten), werd de schade probleemloos vergoed.
Voorafgaand aan de transactie geeft ING een overzicht met kostendetails (indicatief) en daarop staan die 12bp externe kosten. Bij de uitgevoerde order zie ik die 12bp externe kosten ineens niet meer. Kennelijk zit het verwerkt in de koers, conform jouw verwachting.

Formeel dezelfde regels voor vermogensscheiding. Dat dacht ik eerst dus ook. Een afgescheiden bewaarbedrijf (SPV) van de broker zal de stukken ook aanhouden bij een partij als Euroclear, CACEIS of Clearstream. Maar op 14 april hadden we het over WGE-achtige bewaring vs. bewaring in een afgescheiden vermogen alsof dat twee verschillende manieren zijn.

De AFM spreekt voor DeGiro over governance, compliance, belangenconflicten, eerlijke behandeling van klanten én vermogensscheiding. Dat klinkt mij ernstiger dan bij ING. Vermogensscheiding is voor mij de basis en vind ik belangrijker dan de beste prijs krijgen. In de media werd gesproken over margin voor DeGiro's hedgefund MNF. Volgens mij werkt SPV Long Only niet met margin.
Portisch
0
Bij DeGiro beleg ik in JE00B1VS3333, Beurs Amsterdam.
Symbool: PHAG
Onderpand waarde A , dus hoogste categorie.
Staat even boven de 20 EURO.
Moet je dan toch wel kunnen vinden.

Groetjes, Portisch
'belegger''
0
quote:

Portisch schreef op 18 april 2021 20:06:

Bij DeGiro beleg ik in JE00B1VS3333, Beurs Amsterdam.
Symbool: PHAG
Onderpand waarde A , dus hoogste categorie.
Staat even boven de 20 EURO.
Moet je dan toch wel kunnen vinden.

Groetjes, Portisch
'Geen resultaten gevonden'. Misschien is dit product uit het assortiment gehaald. Verder maar even afwachten waar Henk mee komt, want hij zocht een belegging in zilver.
voda
1
DeGiro-oprichters doen overnames voor 'nieuwe Europese fintech'
Mathijs Rotteveel 08:46

Internetwinkel eBay is een van de partners van Orangebuddies. Foto: Richard Levine/Getty Images

Jasper Anderluh en Niels Klok, twee van de oprichters van internetbroker DeGiro, zeggen te bouwen aan een serviceprovider voor Europese financiële dienstverleners. Daarvoor hebben ze twee overnames gedaan: Orangebuddies uit Harderwijk en BudgetBakers uit Tsjechië. De overnamesom van BudgetBakers ligt rond de €6,3 mln. Die van Orangebuddies is onbekend.

In BudgetBakers hebben de investeerders een minderheidsbelang. Van Orangebuddies hebben ze wel alle aandelen in handen. Met hun investeringen willen ze profiteren van een verandering in de Europese richtlijnen, die inmiddels twee jaar terug inging. Volgens deze zogenoemde PSD2-richtlijnen moeten banken hun betaalsystemen openstellen voor fintechbedrijven.

Anderluh en Klok hebben het als eigenaren van DeGiro vaak aan de stok gehad met de Autoriteit Financiële Markten vanwege door de toezichthouder geconstateerde tekortkomingen bij hun voormalige bedrijf. Toch werd de internetbroker een commercieel succes en in het najaar van 2019 voor meer dan €320 mln verkocht aan het Duitse Flatex.

Loodgieters
Klok licht de nieuwe plannen graag telefonisch toe. 'Ondanks dat banken alle mogelijkheden hebben om te profiteren van de PSD2-richtlijnen, doen ze er nog niet veel mee. Wij willen de infrastructuur bouwen om die data te verzamelen en daar dan bijvoorbeeld de bedrijfslogo's aan te koppelen, van zeg Netflix of Albert Heijn. Die infrastructuur zouden andere bedrijven, onze klanten, weer kunnen gebruiken voor handige consumenten-apps'

Hiermee betreden de ondernemers een markt waarin een paar internationale concurrenten de afgelopen jaren al flinke stappen hebben gezet. Zo bouwde de Zweedse fintech Tink het financiële huishoudboekje Grip voor ABN Amro. Plaid, een grote Amerikaanse speler in deze markt, werd in de laatste investeringsronde gewaardeerd op $13 mrd.

Zowel Tink als Plaid zijn een soort loodgieters voor de financiële sector. Ze sluiten apps en banken op elkaar aan. Van dit zogeheten 'open banking' maakten begin vorig jaar al ruim een miljoen Britten gebruik. In de rest van Europa komen de ontwikkelingen om apps en banken aan elkaar te koppelen trager op gang.

Vijf miljoen downloads
Met de investering van Klok en Anderluh willen Michal Kratochvíl en Jan Müller, de oprichters van BudgetBakers, hier iets aan doen.

BudgetBakers levert nu digitale portemonnees aan particulieren en bedrijven. 'Bedrijven en particulieren kunnen hun rekeningen koppelen aan een app', aldus Kratochvíl tijdens een telefoongesprek. 'Zo kan een ondernemer zijn bedrijf bekijken vanuit het perspectief van verschillende teams, of verkoopkanalen, aan de hand van hun eigen bankrekeningen. Inclusief de winst van die teams, hun kosten en uitstaande vorderingen.'

BudgetBakers is opgericht in 2014, heeft minder dan twintig personeelsleden en een app die naar eigen zeggen al meer dan vijf miljoen keer is gedownload. Klok en Anderluh zouden met hun betaling van €6,3 mln nu een minderheidsbelang hebben. Het afgelopen jaar heeft BudgetBakers winst gemaakt, al was dat volgens Kratochvíl eigenlijk niet de bedoeling. 'In deze industrie moet je de winst eigenlijk gebruiken om nog sneller te groeien.'

Stil in Harderwijk
Zo spraakzaam als Kratochvíl is, zo stil is het in Harderwijk bij Orangebuddies. Oprichter en ceo Sabrine Boogers is niet aan het werk en kan volgens een collega ook niet aan de telefoon komen. Volgens de website is het bedrijf wereldmarktleider op het gebied van cashback, en winkelen ieder jaar winkelen zo'n 8 miljoen consumenten op de websites van 'de partners van Orangebuddies'.

Klok is wél bereid om het bedrijfsmodel van Orangebuddies toe te lichten. Het levert volgens hem software voor websites die tegen commissie bezoekers naar webwinkels leiden. 'Bijvoorbeeld een lezer gaat via een nieuwssite naar Booking.com en boekt daar een reis. Dan betaalt Booking.com die nieuwssite commissie. Maar als je via een cashback-bedrijf boekt, dan wordt die commissie voor een groot deel terugbetaald aan de eindklant. Orangebuddies doet dit laatste en levert de technologie hiervoor aan andere bedrijven.'

Volgens Klok zijn BudgetBakers en Orangebuddies waarschijnlijk niet de laatste overnames. Aan kapitaal geen gebrek. Hij verdiende, gezien de laatste aandelenkoers, zelf €194 mln aan de verkoop van DeGiro. Anderluh €97 mln. Daarmee willen ze investeren in meer bedrijven die gaan profiteren van de API-regels. 'Voordat iedereen daarop inspeelt, zijn wij al even bezig. Ik heb een hele lijst met interessante namen.'

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1380538/degiro-oprichters...
Portisch
0
WT PHYSICAL SILVER op pagina 12 van de gratis ETF's staat hij.

Hij gewoon aan te kopen.

Goed kijken !
dutchtrader
0
quote:

Portisch schreef op 19 april 2021 09:22:

WT PHYSICAL SILVER op pagina 12 van de gratis ETF's staat hij.

Hij gewoon aan te kopen.

Goed kijken !
dutchtrader
0
quote:

dutchtrader schreef op 19 april 2021 11:24:

[...]
In de nieuwe lijst zijn PHAG en PHAO verdwenen.
[verwijderd]
0
Oh verschrikkelijk die degiro. allemaal weer wilde plannen, maar een kernselectie netjes bijhouden is 10 stappen te hoog. Volgens mij is 50% er in 1 keer uitgegooid, dat slaat toch werkelijk helemaal nergens op. Ik probeerde dit weekend een mutatie lijst te maken, maar dat was niet te doen.
optionem hominem
2
quote:

small_investor schreef op 19 april 2021 11:34:

Ik probeerde dit weekend een mutatie lijst te maken, maar dat was niet te doen.
Wijzigingen DeGiro kernselectie per 15-04:

Alle toevoegingen: dpaste.com/3WRCCG48W
Alle verwijderingen: dpaste.com/6W3JTNNA7

Zeer zeker niet mijn eigen werk, maar van de gewaardeerde Reddit gebruiker duinzandinjebilnaad

www.reddit.com/r/DutchFIRE/comments/m...
midjj
0
Stel dat jouw ETF door DeGiro van de lijst is geschrapt, dan ga je daar dus 0.2% service fee over betalen per jaar. Toch wel iets om rekening mee te houden.
Gaasp
1
quote:

midjj schreef op 20 april 2021 13:13:

Stel dat jouw ETF door DeGiro van de lijst is geschrapt, dan ga je daar dus 0.2% service fee over betalen per jaar. Toch wel iets om rekening mee te houden.

Waar heb je dat gelezen ?

Volgens mij heft Degiro helemaal geen service fee of bewaarloon.
Je gaat alleen transactiekosten betalen voor ETF's die niet in de selectie zitten, net als bij "gewone" aandelen.

[verwijderd]
0
Ik heb de toevoeglijst doorgespit en er toch 2 uitgekozen uit het high cyberspace universe. De prijs gaf de doorslag, 1 van 15 en een van 20, dat zijn mooie prijzen voor een kleine investeerder.
voda
0
Sectorbericht:

BUX haalt €80 mln op bij investeerders
Mathijs Rotteveel 10:00

De nieuwe BUX-ceo Yorick Naeff en oprichter Nick Bortot, die 'op de achterbank' plaatsneemt. BUX
Broker BUX heeft in een nieuwe financieringsronde €80 mln opgehaald bij investeerders. Bovendien stopt oprichter Nick Bortot als ceo. De dagelijkse leiding komt in handen van Yorick Naeff, die tot dusverre operationeel directeur was. Bortot neemt plaats in de raad van commissarissen.

Onder de nieuwe investeerders bevinden zich enkele opvallende namen als ABN Amro, Optiver, Prosus en Tencent. Het is niet bekend hoe groot het belang is dat ze met hun miljoeneninvestering in het bedrijf hebben verworven.

Volgens Bortot is de nieuwe financieringsronde enkele weken geleden afgerond en is hij al afgelopen zomer begonnen met het inwerken van Naeff als nieuwe ceo. 'Het leek ons mooi om dit samen te presenteren', zegt Bortot. 'Yorick en ik hebben de afgelopen zeven jaar intensief samengewerkt. Nu geef ik het stuur uit handen aan hem en neem ik plaats op de achterbank.'

Met het opgehaalde kapitaal wil BUX zijn Europese groeiambities waarmaken. De broker is nu actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België en naar eigen zeggen, met nu 500.000 klanten, de snelstgroeiende neo-broker van Europa. De afgelopen drie maanden zag BUX Zero het totale aangehouden vermogen verdubbelen. Het aantal actieve gebruikers verzesvoudigde gedurende 2020.

Lage rentes
Lage rentes op spaartegoeden, een afkalvend pensioenstelsel door de vergrijzing, en de flexibilisering van de arbeidsmarkt, zorgen onder de jongere generaties voor een groeiende belangstelling voor beleggen.

Volgens Naeff had het bedrijf met deze financieringsronde dan ook het tij mee. 'We zijn in mei vorig jaar al begonnen met het vertellen van ons verhaal aan investeerders. We hebben met de timing natuurlijk ook een beetje geluk gehad. Er is echt sprake van een stortvloed aan interesse voor retailbeleggen.'

Met de hulp en het kapitaal van Tencent en Prosus, bedrijven die vooral investeren in mobiele technologie, wil BUX nu snel nieuwe innovatieve beleggingsdiensten aanbieden in heel Europa. 'En daarna wellicht in de rest van de wereld', aldus Bortot.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381300/bux-haalt-80-mln-...
midjj
0
quote:

Gaasp schreef op 20 april 2021 13:34:

[...]

Waar heb je dat gelezen ?

Volgens mij heft Degiro helemaal geen service fee of bewaarloon.
Je gaat alleen transactiekosten betalen voor ETF's die niet in de selectie zitten, net als bij "gewone" aandelen.


Je hebt deels gelijk, ik heb me inderdaad vergist vwb ETFs, daar rekent DeGiro geen service fee buiten de kernselectie om. Bij Beleggingsfondsen echter wel. Daar hebben ze ook een kernselectie, die is geheel gratis. Maar houd je bijvoorbeeld een beleggingsfonds als Kempen Orange aan bij DeGiro, dan mag je elk jaar (op maandbasis afgerekend) 0.2% aftikken.

Zie ook pagina 2 van onderstaande pdf:

www.degiro.nl/data/pdf/Tarievenoverzi...
objectief
0
quote:

midjj schreef op 20 april 2021 13:13:

Stel dat jouw ETF door DeGiro van de lijst is geschrapt, dan ga je daar dus 0.2% service fee over betalen per jaar. Toch wel iets om rekening mee te houden.

Met de huidige beurswinsten je druk maken om 0,2% fee? Kom nou!!
hirshi
0
quote:

midjj schreef op 22 april 2021 11:29:

[...]

Je hebt deels gelijk, ik heb me inderdaad vergist vwb ETFs, daar rekent DeGiro geen service fee buiten de kernselectie om. Bij Beleggingsfondsen echter wel. Daar hebben ze ook een kernselectie, die is geheel gratis. Maar houd je bijvoorbeeld een beleggingsfonds als Kempen Orange aan bij DeGiro, dan mag je elk jaar (op maandbasis afgerekend) 0.2% aftikken.

Zie ook pagina 2 van onderstaande pdf:

www.degiro.nl/data/pdf/Tarievenoverzi...

Dat klopt.

Echter de lijst met beleggingsfondsen uit de kernselectie is niet updated zoals de lijst met ETF's.

voda
1
Nog een bericht van DeGiro:

Opschonen doorlopende orders i.v.m. fusie
Vorige week hebben we u geïnformeerd over de aanstaande fusie van DEGIRO met flatexDEGIRO Bank. Graag willen u erop wijzen dat zodra de fusie van kracht wordt, wij het orderboek moeten opschonen van doorlopende orders op alle beurzen, behalve de Euronext beurzen.

Opnieuw invoeren van doorlopende orders op alle beurzen behalve Euronext
De verwachte fusiedatum is 30 april 2021. Na sluiting van de markt op de fusiedatum zullen we automatisch uw doorlopende orders annuleren. Wij verzoeken u vriendelijk om uw order na de fusiedatum opnieuw in te dienen. Wij zullen alle klanten met doorlopende orders op niet-Euronext beurzen hiervan tijdig nogmaals een herinnering sturen. Onze excuses voor het ongemak.

Over de fusie
Na de fusie zal DEGIRO haar activiteiten voortzetten als een vestiging van flatexDEGIRO Bank AG. DEGIRO blijft onze merknaam in heel Europa en we zullen opereren zoals we dat nu doen. In essentie, blijven de voorwaarden in de cliëntovereenkomst gelijk. Vanzelfsprekend verandert de contractuele partij. Omdat het een Nederlandse vestiging van een gereguleerde Duitse bank betreft, brengt de fusie een paar kleine wijzigingen met zich mee. Deze lichten wij hier toe.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
4.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 209 210 211 212 213 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,89  -8,18  -0,93%  14:00
 Germany40^ 17.862,00 -0,91%
 BEL 20 3.800,29 -1,39%
 Europe50^ 4.940,35 -0,89%
 US30^ 37.959,70 +0,69%
 Nasd100^ 17.740,79 +0,27%
 US500^ 5.075,23 +0,28%
 Japan225^ 38.521,12 -0,46%
 Gold spot 2.374,39 -0,37%
 EUR/USD 1,0643 +0,16%
 WTI 84,47 -0,69%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,87%
B&S Group SA +1,70%
Arcadis +1,19%
Air France-KLM +1,02%
DSM FIRMENICH AG +0,94%

Dalers

ArcelorMittal -6,15%
Aperam -5,92%
SBM Offshore -4,44%
Van Lanschot ... -2,63%
RENEWI -2,62%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront