Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biden wil vermogenswinstbelasting verhogen - media

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. domin8tor 22 april 2021 20:02
    quote:

    Blanco rolling schreef op 22 april 2021 19:50:

    Dus dan gaat de beurs hard omlaag met die voorstellen
    Wat toch gek is, want gaan die mensen die nu in de aandelen zitten dan maar weer gewoon aan het werk? Kleine verschuiving is logisch, maar beleggen blijft in de basis, ook met zo'n vermogensbelasting, een uitermate slimme manier om je werk aan het geld te zetten.

    M.a.w. paniekreactie v/d beurs, en zo erg is 1% daling ook weer niet.
  2. _/bart\_ 22 april 2021 20:07
    Domme populistische onderhandelingstactiek. Die hoge belasting gaat er niet komen. Maar dat de belasting omhoog gaat dat zal zeker zo zijn. Waarom zakt de beurs ? Verhogen van belastingen is niet goed voor het investeringsklimaat. Uiteindelijk betaalt iedereen weer voor dit populistische gedoe, door bv lagere rendementen op de pensioenen.
  3. forum rang 4 Cedar 22 april 2021 20:50
    Wacht eerst maar af wat het precies inhoudt,

    Wss gaat dit alleen gelden voor personen met vermogen boven x miljoen, dus 95% vd amerikanen merken er weinig van ( vermoed ik)
    Daarnaast, er is al een capital gain tax die gelijk is aan je inkomsten belasting over dat jaar voor inkomsten die je hebt als je bijv aandelen binnen een jaar na aankoop weer verkoopt.
    Indien je langer dan een jaar het vermogen ( bijv aandelen) aanhoudt dan wordt de winst na verkoop met slechts 15% belast,

    Dus zo’n vaart zal het niet lopen voor het gewone volk.
  4. Grijze_massa 22 april 2021 21:31
    quote:

    Jordan Belfort schreef op 22 april 2021 19:54:

    Een verdubbeling zelfs, dat is niet best. In Nederland hebben we zoiets toch eigenlijk helemaal niet ? Wat een rare belastingsvorm.
    Dat vind ik dus ook. In nederland hebben we dit gelukkig niet nee, enkel belasting op dividenden.

    Wat ik wel opvallend vind, is dat de beurs wereldwijd reageert op een belastingregeltje in de US. Amerikanen zijn pure nationalisten en zullen voornamelijk gewoon op de NYSE handelen. Waarom zakt europa dan mee?
  5. [verwijderd] 22 april 2021 21:35
    quote:

    Jordan Belfort schreef op 22 april 2021 19:54:

    Een verdubbeling zelfs, dat is niet best. In Nederland hebben we zoiets toch eigenlijk helemaal niet ? Wat een rare belastingsvorm.
    U heeft nog geen kennis gemaakt met Box 3?

    Lekker 31% belasting betalen over de fictief aangenomen 5,69% rendement die u maakt.

    Dus elk jaar 1,76% van uw vermogen afdragen in NL www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

    Dus dit USA systeem is soortelijk maar dan via daadwerkelijk gemaakt rendement.
  6. Pavlov44 22 april 2021 21:48
    Lol inderdaad, NL heeft geen vermogenswinstbelasting (zoals zo'n beetje alle beschaafde landen) maar een vermogensbelasting (al mag je dat volgens de roverheid niet zo noemen) en dat is nog vele malen erger. Je betaalt bijvoorbeeld ook als je verlies lijdt. 40% CGT is wel hoog maar USA kennende zal het bij "topvermogens" echt gaan om mensen die vele miljoenen aan effecten bezitten. Dan is het niet meer dan het inlossen van een verkiezingsbelofte van Biden; hij gaat het bij de echt rijken halen.
  7. forum rang 7 Ron Kerstens 22 april 2021 22:41
    Laat mij maar lekker die 1,5% vermogensbelasting betalen ipv 30% over vermogenswinsten. Begrijp werkelijk niet waarom Nederlanders zo graag overgaan naar een nieuw stelsel waarin ze bv 30% van hun werkelijke rendement moeten afdragen. Dat zou bij mij in elk geval zeer slecht uitgepakt zijn de afgelopen 30jr.
  8. [verwijderd] 23 april 2021 03:21
    Wow, wat een geweldig goed plan.

    Jo kan dat geld goed gebruiken om al zijn fans gelukkig te houden, want ja, het handje moet gevuld worden! (Extra uitkeringen, banen bij de overheid, infrastructuur, milieu, immigratie)

    Trijlarden nodig om de mooie dromen van Jo te realiseren.
    Ik denk ,dat zelfs Bernie Sanders zijn vingers erbij aflikt.
  9. forum rang 4 Mijn Vriend 23 april 2021 07:23
    quote:

    JIBA schreef op 22 april 2021 21:26:

    Ik lees dit als dan gaat er meer geld naar de EU, waarom zakken de futures dan, zou eerder stijging verwachten.
    Of zie ik dit verkeerd?
    Van welke planeet? Dit is een enorm inspiratiemoment in Brussel / Straatsburg, en des te meer omdat de EU en VS de laatste tijd pleiten voor globale belastingharmonisatie.
  10. forum rang 4 Mijn Vriend 23 april 2021 07:32
    Je zou je als VS-miljonair nog kunnen afvragen waarom de belastingverhoging en waarom niet een reductie in defensie uitgaven (VS=3*China), daar hoor je geen Jank over, want hoe dan ook willen ze de wereld blijven dicteren.

    En het lijkt erop dat Biden over 3,75 jaar weer Trump wil hebben, want al dat betuttelen valt daar minder makkelijk als bij je doorsnee EU-burger.
  11. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 23 april 2021 10:55
    quote:

    Easymoneystonks schreef op 22 april 2021 20:23:

    We gaan crashen!
    Ohhhhhhhh ja ??? Dat wil Biden al helemaal niet. Als vermogenswinsten extra belast gaan worden, neem ik aan dat (meer) vermogens verlies aftrekbaar is/word.

    Kortom dat is het laatste wat ze willen. Maar dat laten ze vast de zogenaamd onafhankelijke centrale banken dan sturen/oplossen?
  12. RFK54 23 april 2021 11:16
    Goed plan van Biden. Het is volkomen terecht dat personen met echt grote vermogens meer gaan betalen zeker in Amerika, Zou trouwens in Nederland ook moeten. Vergeet niet dat echt grote vermogens worden verdient over de ruggen van anderen. Voorbeeld: Jeff Bezos van Amazon die schathemelrijk is maar zijn personeel uitbuit. Je kunt best een paar miljoen verdienen met eerlijk zaken doen maar echt grote vermogens zijn in de meeste gevallen niet eerlijk verdiend.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links