Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
1
Krimp Italiaanse dienstensector neemt licht toe

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Italiaanse dienstensector is in maart opnieuw licht gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit.

De index die de activiteit van de dienstensector van het land meet, kwam in maart uit op 48,6 tegen 48,8 in februari.

Vorige week kwam het bericht uit dat de inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie steeg van 56,9 in februari naar 59,8 in maart.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
'Italië wil tot €40 mrd lenen voor financiering coronasteun'
Van onze redacteur 14:55

Rond het Colosseum in Rome is het uitgestorven. Foto: Guglielmo Mangiapane/Reuters
De Italiaanse regering van Mario Draghi is voornemens om tussen de €35 mrd en €40 mrd te gaan lenen om nieuwe financiële steunpakketten te kunnen bekostigen. Dat meldt Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden.

Het geld zal onder meer worden gebruikt voor financiële ondersteuning van werklozen als gevolg van de coronacrisis en de schenking van financiële hulp aan gezinnen. Een woordvoerder van de premier weigerde commentaar te geven aan het persbureau.

Steunpakket
Eind vorige maand werd een steunpakket in touw gezet, goed voor een bedrag van €32 mrd. Gisteren zei premier Mario Draghi dat er binnenkort een nieuw en groter steunpakket zal komen, zonder verdere details te geven.

Italië gaf sinds het begin van de coronacrisis tot dusver al meer dan €130 mrd uit om de economie te ondersteunen. De overheidsschuld staat inmiddels op 155,6% van het bruto binnenlands product (bbp). De economie kromp vorig jaar met 8,9%. Van de grote Europese economieën deed alleen Spanje het relatief slechter, met een krimp van 11%.

Versoepelingen
In veel regio's in Italië gelden momenteel zware maatregelen om het aantal coronabesmettingen in te dammen, maar vanavond wordt een groot deel van deze restricties naar verwachting versoepeld.

Volgens verschillende Italiaanse media zal minister Roberto Speranza van volksgezondheid vrijdagavond een decreet ondertekenen om veel regio's die nu nog als 'rood' aangemerkt staan, en dus in lockdown zijn, over te hevelen naar de 'oranje' status. Dat betekent dat in die regio's winkels weer open kunnen en mensen meer bewegingsvrijheid krijgen.

Bars en restaurants blijven naar verluidt enkel open voor afhaalbestellingen, terwijl ook reizen naar andere regio's grotendeels verboden blijft.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1379977/itali...
Willempie3
1
De ECB heeft in de week van 19 maart tot 26 maart voor 343 miljard Euro aan obligaties opgekocht.
best veel voor 1 week. 1000 Euro per inwoner van de Eurozone bijgedrukt !

fred.stlouisfed.org/series/ECBASSETSW
Willempie3
1
De ECB verslaat de FED in de QE-wedstrijd: De FED balans is 7700 miljard Dollar groot.
De ECB komt tot 7500 miljard Euro, wat maar liefst 8900 miljard Dollar is. En dat met 10 procent minder inwoners en 30 procent minder BNP !
Willempie3
2
Gisteravond zei Mathijs Bouwman dat het EU coronafonds een groot succes is en dat de markt nu zelfs met nog lagere rentes genoegen neemt op obligaties omdat ze het zo'n goed en veilig idee vinden dat er nu een gezamelijk EU schuldenfonds is. Onzin, want het is puur de ECB die instapt met haar 343 miljard QE in 1 week.
hap
0
quote:

Willempie3 schreef op 10 april 2021 21:04:

De ECB verslaat de FED in de QE-wedstrijd: De FED balans is 7700 miljard Dollar groot.
De ECB komt tot 7500 miljard Euro, wat maar liefst 8900 miljard Dollar is. En dat met 10 procent minder inwoners en 30 procent minder BNP !
Ik dacht dat het juist andersom is. De Eurozone telt in ieder geval ruim 100 miljoen inwoners, zo'n 30%, meer inwoners dan de VS.
Willempie3
1
De Eurozone heeft 342 miljoen inwoners. De EU heeft 100 miljoen inwoners meer omdat dan Oost Europa met Polen en Roemenie meetelt. De 500 miljoen is even uit zicht nu de 65 miljoen inwoners van het UK met de Brexit weggelopen zijn. De USA hebben 330 miljoen inwoners, inderdaad iets minder dan de Eurozone. wel is het USA BNP 1,5 keer zo groot.
Zwitserleven
0
In Italie is pensioenleeftijd verlaagd naar 62 jaar voor bedrijven met meer dan 250 werknemers (2019). Nu wil men dit uitbreiden naar bedrijven met meer dan 50 mensen ten bate van de huidige werklozen nav Covid.
voda
0
S&P handhaaft kredietstatus Italie

Door ABM Financial News op 23 april 2021 22:31
Views: 1.091

(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's heeft de kredietstatus van Italië gehandhaafd op BBB met een stabiele outlook. Dit meldde de Amerikaanse kredietbeoordelaar vrijdagavond.

S&P denkt dat de Italiaanse economie dit jaar met 4,7 procent groeit en in 2022 met 4,2 procent, met behulp van fiscale stimuleringsmaatregelen en het coronasteunfonds van de EU.

Het tekort op de Italiaanse begroting raamt S&P in 2021 op 11,6 procent van het bruto binnenlands product, van 9,5 perocent in 2022.

De staatsschuld van Italië loopt dit jaar volgens de kredietbeoordelaar op naar 149 procent van het bbp, van 127 procent eind 2019.
voda
0
Italiaanse regering bereikt akkoord over miljarden coronasteun
Van onze redacteur 25 apr

De Italiaanse regering is het zaterdagavond eens geworden over het gebruik van miljarden euro's aan coronasteun die de Europese Unie beschikbaar heeft gesteld. Het land wil niet alleen de acute problemen aanpakken maar ook de economie verduurzamen.

De Italiaanse regering van premier Mario Draghi kan straks beschikken over €220 mrd aan Europese leningen en subsidies. Daarvan komt €191,5 mln uit het speciale Europees Herstelfonds, dat landen moet helpen uit de coronacrisis te komen. De regering in Rome wil nog eens €30 mrd besteden uit andere EU-potjes en door zelf te lenen.

Breedbandinternet
Aanvankelijk zou de ministerraad het steunplan zaterdagochtend al accorderen, maar die bijeenkomst werd tot twee keer toe uitgesteld. Ondertussen werd nog koortsachtig onderhandeld met de Europese Commissie, meldde persbureau Reuters. Uiteindelijk ging de regering zaterdagavond laat alsnog akkoord.

Met de EU-miljarden wil Italië niet alleen de acute problemen voor de economie als gevolg van de coronapandemie aanpakken, maar de economie ook vergroenen en verduurzamen. Zo moet er door heel Italië breedbandinternet worden aangelegd en wil de regering investeren in het spoor. Ook gaat er geld naar het onderwijs en de gezondheidszorg.

Originele link van het artikel: fd.nl/economie-politiek/1381585/itali...
voda
0
Euronext verplaatst datacentrum naar Italië
Van onze redacteur 11:11

Stephane Boujnah, ceo van Euronext REUTERS

Beursuitbater Euronext verplaatst zijn datacentrum naar Bergamo, in het noorden van Italië. Dat maakte Stéphane Boujnah, ceo van Euronext, bekend in een persconferentie donderdagochtend. Euronext heeft zojuist de aankoop van Borsa Italiana, de beurs van Milaan, afgerond. Boujnah: 'Italiaanse stemmen zullen op elk niveau van Euronext gehoord worden. We hebben besloten om ons kerndatacentrum naar Bergamo te verplaatsen als een duidelijk signaal hiervan.'

Het aandeel van Euronext op de Amsterdamse beurs verloor donderdagochtend 1,5% na bekendmaking van dit nieuws en de kwartaalcijfers.

De aankoop van Borsa Italiana door Euronext zorgde voor politieke spanningen in Italië. Politici waren bezorgd dat de deal te veel macht zou overdragen aan Parijs, waar het hoofdkwartier van Euronext is gevestigd, en dat hiermee een van de 'strategische troeven' van het land in gevaar zou worden gebracht.

Datcentrum nu nog in VK
Op dit moment bevindt het datacentrum zich nog in de buurt van Londen. Borsa Italiana was voorheen in handen van de Britse concurrent van Euronext: de London Stock Exchange (LSE) die in oktober instemde met de verkoop van Borsa Italiana aan Euronext en twee Italiaanse geldschieters. Euronext, dat tevens beurzen bezit in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon, Dublin en Oslo, betaalde in totaal ruim €4,4 mrd voor de Italiaanse beurs.

Om de overname van Borsa Italiana te bekostigen geeft Euronext onder meer nieuwe aandelen uit ter waarde van €1,8 mrd. Volgens een verklaring van Euronext op donderdag biedt de beursuitbater €30,5 mln aandelen aan tegen een uitgifteprijs van €59,65 per stuk. Dat gebeurt met een claimemissie, waarbij bestaande aandeelhouders kunnen intekenen op nieuwe stukken. Ook komt Euronext met een obligatielening van €1,8 mrd. Verder gebruikt het €3,7 mrd van een bestaand overbruggingskrediet.

Kwart Europese aandelenhandel in handen Euronext
In het eerste kwartaal van 2021 steeg de omzet van Euronext, onder meer door eerdere overnames, met ruim 5% tot €249,2 mln. Dat overtrof de verwachtingen van Bloomberg-analisten. De nettowinst bedroeg €98,2 mln.

Door Borsa Italiana toe te voegen, krijgt Euronext ongeveer een kwart van alle aandelenhandel in Europa in handen. Ook zijn 28 van de Eurostoxx 50-bedrijven nu op een van de Euronext-beurzen genoteerd. De deal houdt in dat Euronext meer dan een derde van zijn omzet uit Italië zal halen, waarmee Frankrijk als grootste inkomstenbron wordt overtroffen.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1381932/euronext-verplaat...
voda
0
Groei Italiaanse industrie versnelt opnieuw
Inkoopmanagersindex in april op 60,7.

(ABM FN-Dow Jones) De industriële activiteit in Italië is in april harder gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

De index voor de industrie steeg van 59,8 naar 60,7 in april.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
jowi
0
@ Zwiteserleven
In Italie is pensioenleeftijd verlaagd naar 62 jaar voor bedrijven met meer dan 250 werknemers (2019). Nu wil men dit uitbreiden naar bedrijven met meer dan 50 mensen ten bate van de huidige werklozen nav Covid.

Worden onze miljarden toch goed besteed. En in NL is eerder stoppen met werken niet te betalen.
Wij werken al tot de 67 jaar.

Wie is er nu dom!!!!
voda
0
UniCredit schrijft weer zwarte cijfers
Sterke handelsdynamiek en lagere voorzieningen.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse bank UniCredit heeft over het eerste kwartaal van dit jaar weer zwarte cijfers geschreven door een sterke handel en minder voorzieningen. Dit maakte de bank dionderdag bekend.

De nettowinst van de bank kwam over de eerste drie maanden van dit jaar uit op 887 miljoen euro tegen een verlies van 2,71 miljard euro een jaar eerder. Toen was er sprake van een stevige post voorzieningen. Over de eerste drie maanden van dit jaar viel deze 87 provent terug.

De inkomsten stegen met 7,9 procent naar 4,69 miljard euro, de handelsinkomsten van 173 miljoen euro naar 639 miljoen euro. Samen met een stijging van 4,3 procent in fees, wist UniCredit de daling in de nettorentebaten te hoofd te bieden.

Analisten zaten er naast. Zij hadden vooraf rekening gehouden met een kwartaalwinst van 413 miljoen euro en een omzet 4,28 miljoen euro.

outlook

De bank verwacht dat de omzet dit jaar uitkomt op het niveau van de consensus, waarin nu rekening wordt gehouden met circa 17,1 miljard euro, en de kosten uitkomen op het peil van 2019.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Italiaanse rente piekt na zorgen over ECB-opkoopprogramma en uitlatingen Salvini
Rémy Baurichter 15:17

Onrust rond Italiaanse leningen lijkt ook te zijn aangewakkerd door uitlatingen afgelopen weekeinde van de rechtse oppositiepoliticus Matteo Salvini. Hij zei dat de regering-Draghi niet in staat is Italië uit de coronacrisis te trekken. Foto: Reuters

De rente op Italiaanse tienjaarsleningen staat maandag op zijn hoogste punt dit jaar. Beleggers maken zich zorgen over een mogelijke afbouw van het PEPP-schuldopkoopprogramma van de Europese Centrale Bank nu prognoses wijzen op een economische heropleving in het land.

Die vrees rond het opkoopprogramma, dat vorig jaar is opgezet om de coronacrisis te bestrijden, doet de vraag naar het schuldpapier zakken. Maandag rond lunchtijd levert de Italiaanse tienjaarslening een effectief rendement (yield) van 1,136% op. Een stijging van zes basispunten sinds het begin van de handelsdag. Dat duidt op een uitverkoop door beleggers.

Dat staat in schril contrast met de afgelopen maanden. Italiaanse obligaties waren juist opvallend in trek, deels gedreven door de koopdrift van de ECB. Op de obligatiemarkt bewegen prijs en rente in tegenovergestelde richting: als de rente daalt, stijgt de prijs.

De onrust rond Italiaanse staatsschuld lijkt afgelopen weekend ook te zijn aangewakkerd door Lega-leider Matteo Salvini, die zei dat de regering van premier Mario Draghi niet in staat is om het land uit de coronacrisis te trekken. Wat de rechtse oppositiepoliticus Salvini betreft is de regering daarvoor te weinig eensgezind.

Week van uitverkoop
De aanstelling van oud-ECB-topman Draghi als premier in februari leidde toen juist nog tot een run op Italiaanse tienjaarsobligaties. De rente op Italiaanse leningen zakte toen naar een stand van 0,440%, een van de laagste percentages ooit. Beleggers lieten daarmee zien vertrouwen te hebben in de Italiaanse leider, die als technocratisch en pragmatisch te boek staat.

De uitverkoop van maandag volgt op een hectische week in de obligatiesector. Vorige week keerden beleggers ze massaal de rug toe toen de jongste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten naar buiten kwamen. In de meeste Europese landen steeg de rente op staatsobligaties.

Ook felbegeerd schuldpapier uit Nederland en Duitsland ging in de uitverkoop. Deze week zet dat door, ook maandag rond lunchtijd stijgen de rentes op deze leningen met elk ongeveer anderhalve basispunt.

Gewis einde negatieve rente
De rente op Duitse tienjaarsleningen geldt als een maatstaf voor de marktrente, oftewel de prijs die bedrijven betalen voor hun krediet. Een lage Duitse rente, betekent doorgaans goedkoop krediet voor het bedrijfsleven.

Een mogelijk voorteken dat lenen voor Den Haag er duurder op wordt, is dat Nederlands tienjarige staatsobligaties, die zich twee jaar lang onder nul begaven, zich daar vorige week boven bewogen. Beleggers lijken minder happig om de obligaties te kopen. Tot voor kort legden investeerders nog geld toe op Nederlands krediet.

Analisten van ING zien daaraan een einde aan komen in hun jongste vooruitblik. Rentes op Nederlandse tienjaarsobligaties klimmen volgens hen eind dit jaar richting 0,3% om tegen 2023 zelfs de 0,6% te bereiken.

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1384043/italiaanse-rente-...
voda
0
Nog meer groei voor Italiaanse industrie

Door ABM Financial News op dinsdag 1 juni 2021
Views: 1.125

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse industrie is in mei verder gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De index voor de industrie steeg van 60,7 naar 62,3 in mei. Sinds juni 1997, toen Markit zijn metingen begon, werd niet zo'n sterke groei opgemerkt.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.
voda
0
Italiaanse dienstensector groeit weer
Inkoopmanagersindex in mei naar 53,1.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteiten in de Italiaanse dienstensector zijn in mei gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Markit.

De index die de activiteit van de dienstensector van het land meet, steeg in mei naar 53,1. Daarmee kwam de index voor het eerst sinds juli 2020 weer boven de 50 uit.

Eerder deze week bleek de inkoopmanagersindex voor de Italiaanse industrie in mei te zijn gestegen naar 62,3.

De samengestelde index steeg met deze twee deelindices van 51,2 in april naar 55,7 in mei.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
Vandaag nieuws over het Italiaanse Stellantis en Booking.com Italie.
Het toeval wil dat beide bedrijven hun "Hoofdkantoor" hebben gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, misschien zijn het wel directe buren!

Legaal claimen in ons landje is moeilijk en levert bijna niets op, welkom Stellantis, via Amsterdam te weinig belastingcentjes betalen over je filiaal in Italie, welkom Booking in Amsterdam.

de haag blijft hosten, hoe je het ook draait of keert, de haag staat boven de Maffia concludeer ik.
voda
0
Generali zet in op Maleisische joint ventures
Totale investering circa 262 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse verzekeraar Generali heeft het voornemen een aantal stevige belangen te verwerven in joint ventures met onder andere de Franse branchegenoot Axa in Maleisië. Dit meldde het Italiaanse bedrijf dinsdag.

Generali mikt op een belang van 70 procent in Axa Affin Life Insurance en 53 procent in AXA Affin General Insurance joint venture.

Verder tekende Generali een overeenkomst voor de uitbreiding van zijn belang in MPI Generali Insurans Berhad van 49 procent naar 100 procent.

In totaal is met deze transacties circa 262 miljoen euro gemoeid.

Via deze transacties wordt General een belangrijke speler op de Maleisische verzekeringsmarkt. Het land wordt door de Italiaanse verzekeraar beschouwd als één met grote potentie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Italiaanse industrie zet groei voort
Index industriesector in juni naar 62,2.

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de industrie van Italië is in juni in een fractioneel lager tempo gegroeid. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van Markit Economics.

De index voor de industrie daalde van 62,3 in mei naar 62,2 afgelopen maand. Er werd vooraf een index van 62,0 voorzien.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
871,57  +5,06  +0,58%  14:30
 Germany40^ 18.031,20 +0,95%
 BEL 20 3.885,67 +0,58%
 Europe50^ 4.977,87 +0,83%
 US30^ 38.314,01 +0,17%
 Nasd100^ 17.247,99 +0,22%
 US500^ 5.021,72 +0,10%
 Japan225^ 37.568,71 -0,41%
 Gold spot 2.307,47 -0,85%
 EUR/USD 1,0674 +0,20%
 WTI 81,12 -1,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +40,00%
PROSUS +3,87%
JUST EAT TAKE... +2,95%
BAM +2,63%
ALLFUNDS GROUP +2,55%

Dalers

RANDSTAD NV -6,76%
Akzo Nobel -5,26%
NSI -4,23%
FASTNED -2,88%
ArcelorMittal -1,74%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront