Aegon « Terug naar discussie overzicht

AEGON APRIL 2021

446 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Stokely schreef op 27 april 2021 10:20:

[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van inhoudsloze berichten op het forum, bericht is verwijderd.]
Zeker niks beters te doen?
Wilbar
0
quote:

Stokely schreef op 27 april 2021 11:13:

[...]
Zeker niks beters te doen?
Dat is nou niet bepaald een slimme reactie richting IEX. Het kan je zo een schorsing opleveren.
[verwijderd]
0
quote:

Wilbar schreef op 27 april 2021 12:12:

[...]
Dat is nou niet bepaald een slimme reactie richting IEX. Het kan je zo een schorsing opleveren.
Zou niet de 1ste x zijn, maar bedankt voor de heads up!
[verwijderd]
0
quote:

Kralingen schreef op 27 april 2021 10:38:

Tijd voor een Omzigtje: sensibiliseren!
Dit geld ook voor Aegon
upsidedown
0
SPECIAL (27 april) Aegon
Aegon breekt de steun 3,78.
Aegon ligt er technisch bezien niet verkeerd bij. Het aandeel beweegt op lange termijn in een mooie stijgende trend waarbij hogere toppen en bodems duiden op aanhoudende vraag. De bodems worden steeds ruim boven de voorgaande toppen gevormd, wat een sterke trend signaleert. De laatste weken maakt de koers even pas op de plaats. Dit heeft op korte termijn tot een meer neutraal koersverloop geleid. Aegon beweegt per saldo zijwaarts tussen steun 3,78 en weerstand 4,31. Vooralsnog lijkt dit slechts een tijdelijke onderbreking van de lange termijn uptrend. We verwachten dat Aegon binnenkort weer zal opveren en de weerstand onder druk kan gaan zetten. Na een doorbraak door 4,31 worden de toppen van begin 2019 rond 4,79 het volgende richtpunt.
Conclusie
Aegon maakt pas op de plaats binnen de lange termijn stijgende fase. Zodra weerstand 4,31 wordt gebroken, kan de herstelbeweging worden voortgezet richting lange termijn koersdoel 4,79. Een beperkte positie in het aandeel is te overwegen.

www.tostrams.nl/specialdetail.aspx?Is...

U.S. 10 Year Treasury

WATCHLIST
+
RT Quote | Exchange
Yield | 2:21 PM EDT
1.618%
quote price arrow up+0.048
www.cnbc.com/quotes/US10Y
----------
Ta van tostrams van 27 april en de 10 year treasury van 1,618% van 27 april (momentopname). Ik zeg dit jaar gaan we de 5 euro nog zien.
mvliex 1
0
Door ABM Financial News op 28 april 2021 08:28

Beursblik: Kepler verhoogt koersdoel NN stevig
(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 41,20 naar 48,40 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van Kepler.

Analist Benoit Petrarque verwacht dat de Solvency II ratio aan het einde van het eerste halfjaar uitkomt op 224 procent. "Dat is een significante verbetering", aldus de analist, die dit toeschrijft aan een combinatie van kapitaalaanwas en een positieve marktimpact. De druk van de 'Ultimate Forward Rate' zal volgens de analist ook afnemen, uitgaande van de huidig rentes.

Het aandeel NN sloot dinsdag op 41,24 euro.

www.iex.nl/Nieuws/718516/Beursblik-Ke...
vido-revisited
0
quote:

Jelle-43 schreef op 28 april 2021 09:10:

ING doet het beter dan Aegon de laatste week
En toen..
Kp3
0
quote:

Jelle-43 schreef op 28 april 2021 09:10:

ING doet het beter dan Aegon de laatste week
dank voor de informatie. Het lijkt op het laatste restje hoop op totale instorting van het aandeel.
mvliex 1
2
happyfew
0
ING doet het vandaag minder dan AEGON en de week is pas op de helft....AEGON verras ons!!!
mvliex 1
0
quote:

mvliex 1 schreef op 28 april 2021 10:05:

[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]

Beste moderator,
het was een indirect inhoudelijk bericht. Met het voorgestelde kunnen diverse forumleden die bij de minste daling al vol stress schieten hun voordeel doen waardoor ze vervolgens hier ook meer waardevolle informatie kunnen delen én relaxter kunnen leven.
;-))
jamneus1
0
quote:

happyfew schreef op 28 april 2021 12:52:

ING doet het vandaag minder dan AEGON en de week is pas op de helft....AEGON verras ons!!!
ING ex dividend.....
voda
1
Hongarije zet verzekeraar Aegon opnieuw een hak
Han Dirk Hekking 16:10

De Hongaarse regering blokkeert de verkoop van Aegons activiteiten in Hongarije aan de Oostenrijkse verzekeraar VIG. Is Boedapest begonnen met een nieuw rondje pesten van buitenlandse bedrijven? 'Aegon moet rekening houden met een lagere opbrengst voor zijn dochter.'

De regering-Orbán wil de markt ‘hongariseren’ en blokkeert geregeld bedrijfsovernames door buitenlandse partijen. Illustratie: Istock/FD Studio

Help! Hongarije zet ons onder druk! Vrijdag bleek dat het Duitse Avi Alliance, een exploitant van vliegvelden waaronder dat van Boedapest, bij de Europese Commissie had aangeklopt wegens druk vanuit de regering van premier Viktor Orbán. Die wil dat Avi Alliance zijn belang in het vliegveld verkoopt aan zakenlieden die banden hebben met de regering.

In 2020 blokkeerde de Hongaarse regering al een coronanoodkrediet van €50 mln van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) voor het vliegveld in de Hongaarse hoofdstad. 'Toerisme is belangrijk voor premier Orbán en zijn entourage', zegt Miklós Sebök, directeur van het Instituut voor Politieke Wetenschap (TK) in Boedapest. Het vliegveld is in 2005 geprivatiseerd, onder een andere regering. 'Maar nu wil de regering het terug.'

Blokkade Aegon-deal kwam onverwacht
Een regering die buitenlandse investeerders prest: dat speelt ook bij de geblokkeerde verkoop van de Hongaarse Aegon-activiteiten aan VIG. Boedapest stelde één dag voor de bekendmaking van de deal tussen VIG en Aegon in november vast dat ze tijdens de coronacrisis uit strategische overwegingen ook overnames in de financiële sector door bedrijven uit de EU kan verhinderen.

Het besluit tot blokkade van de VIG-Aegon-deal viel begin april, en was onverwacht. Er is geen officiële verklaring van het ministerie van binnenlandse zaken over het waarom.

Aegon wil niet op de gang van zaken ingaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat volgens persbureau Bloomberg de kwestie in diplomatiek contact zou hebben aangekaart, evenmin. Hongaarse media stellen dat Nederland niet veel invloed heeft in Boedapest, Oostenrijk iets meer.

‘Als je de markt controleert, krijg je min of meer vaste winsten binnen. Zeker als je de mededinging inperkt’
Gabor Györi, analist denktank Policy Solutions in Boedapest
De blokkade is onderdeel van een brede strategie, denkt analist Gabor Györi van denktank Policy Solutions in Boedapest. 'De Fidesz-partij van premier Orbán wil dat de aan haar gerelateerde oligarchen dienstensectoren controleren waar makkelijk winst te halen valt, en waar mensen niet omheen kunnen, zoals banken, verzekeraars en de detailhandel. Als je de markt controleert, krijg je min of meer vaste winsten binnen. Zeker als je de mededinging inperkt.'

Boedapest wil meer greep op banken
Onderzoeker Miklós Sebök wijst erop dat premier Orbán al jaren geleden verklaarde dat hij wil dat Hongaarse bedrijven een aandeel van meer dan 60% in de financiële sector in het land hebben. De 'hongarisering' van de sector begon bij de banken. In 2014 verkocht de Bayerische Landesbank zijn Hongaarse dochter MKB voor €55 mln aan de Hongaarse staat. Een jaar later deed het Amerikaanse GE Capital Group zijn Budapest Bank voor $700 mln over aan het Hongaarse staatsinvesteringsfonds Corvinus.

Die twee banken vormen samen met de Takarék-spaarbank nu de Magyar Bankholding, zegt Sebök. 'Let wel, die buitenlandse banken verkochten hun onderdelen graag', merkt hij op. 'Na de financiële crisis waren ze blij hier te vertrekken.'

De gang van zaken is opvallend, daar Orbáns gewenste 'hongarisering' van de financiële sector al deels realiteit was door de activiteiten van de OTP Bank, een Hongaarse financiële instelling. Maar 'ook al is het management van OTP Hongaars, de regering heeft die bank niet kunnen controleren', zegt Sebök. 'De Magyar Bankholding is daarom een soort anti-OTP.'

Nu is het tijd voor verzekeraars
Na de manoeuvres op de bankenmarkt is het nu tijd voor verzekeraars, schetst de onderzoeker. Hij denkt dat Boedapest liever heeft dat de divisie van Aegon - de op twee na grootste verzekeraar in Hongarije - in handen komt van de kleine verzekeraar CIG Pannonia. Dat bedrijf staat onder controle van Lörinc Mészáros, een jeugdvriend van premier Orbán, en een zakenman die ook een belang heeft in de Magyar Bankholding.

€600 mln - €700 mln
De waarde van de Hongaarse Aegon-divisie ligt tussen de €600 mln en €700 mln, schat Miklós Sebök
€400 mln - €500 mln
Het waarschijnlijkst is dat Aegon een Hongaars bod krijgt tussen de €400 mln en €500 mln

Sebök denkt dat Aegon niet hoeft te hopen op hulp van de rechter, en rekening moet houden met een lagere verkoopopbrengst. VIG betaalt €830 mln voor de Aegon-activiteiten in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije. 'De waarde van de Hongaarse divisie ligt zo tussen de €600 mln en €700 mln', schat Sebök. 'Het waarschijnlijkste scenario is dat Aegon een Hongaars bod krijgt tussen de €400 mln en €500 mln, onder de marktprijs, maar vanuit het perspectief van Aegon misschien niet onredelijk.'

Het is niet de eerste keer dat de regering-Orbán bedrijven uit de Nederlandse financiële sector benadeelt. Zo zette ze tijdens de financiële crisis in Hongarije de bijl in private pensioenregelingen. Europese verzekeraars waaronder ING en Aegon vroegen Brussel om hulp, maar de hervorming bleek niet strijdig met het Europees recht.

Ook voerde Boedapest een tijdelijke crisistaks voor multinationals in. De taks is discriminatoir, klaagden bedrijven waaronder Aegon en ING in Brussel. 'De beschuldiging van economisch nationalisme verwerp ik met kracht', zei premier Orbán destijds. Het Hongaarse oliebedrijf MOL en de bank OTP betalen de heffing ook, verklaarde de minister-president. Het EU-Hof stelde jaren later in twee arresten dat de taks oké was.

Duitse maakindustrie is nooit het haasje
De crisisbelasting gold wel voor de energie-, telecom- en bankensector, alsmede de detailhandel, maar niet voor de verwerkende industrie. 'Hongarije heeft een concurrerende exportsector nodig', zei premier Orbán destijds. 'De taks opleggen aan de maakindustrie schaadt onze concurrentiekracht.'

Met name de Duitse automobielindustrie lijkt heilig in Boedapest. Audi en Mercedes-Benz zijn grote werkgevers in Hongarije. BMW bouwt in Debrecen, de tweede stad van het land, een fabriek die duizenden banen oplevert. Het gaat om een investering van €1 mrd.

voda
1
Deel 2:

Hongarije legt de rode loper voor dit soort bedrijven uit, illustreert Miklós Sebök. Ze genieten een laag belastingtarief en een subsidie per aangestelde werknemer. 'In feite betalen ze niks.'

‘Westerse bedrijven zijn niet geïnteresseerd in rechtsstaatproblemen in Hongarije, tot ze er zelf mee te maken krijgen’
Miklós Sebök, directeur Instituut voor Politieke Wetenschap in Boedapest
De samenwerking is ook politiek-strategisch van belang, meent hij. 'Je moet dit zien als een zakelijke transactie. De Duitse automakers krijgen lage belastingen en subsidies, in ruil krijgt Hongarije investeringen en verdedigt Duitsland Hongarije in het Europese debat over de rechtsstaat.'

De EU begon in 2018 een procedure tegen Boedapest wegens ondermijning van democratische vrijheden en corruptie. Maar die heeft nergens toe geleid, en ook niet tot minder investeringen in Hongarije. Sebök: 'Ik realiseer me dat ik een scherp standpunt vertolk, maar westerse bedrijven zijn niet geïnteresseerd in rechtsstaatproblemen in Hongarije, tot ze er zelf mee te maken krijgen.'

Maar andere bedrijven...
Niet alle Duitse bedrijven krijgen een rode-loperbehandeling. In 2014 kwam er een speciale advertentiebelasting, die grote buitenlandse mediabedrijven zoals RTL raakte. Maar RTL vocht terug, zegt analist Gabor Györi. 'Uiteindelijk dwong het bedrijf de regering de structuur van de advertentiebelasting te wijzigen, zodat die niet langer discriminerend was.'

‘De moraal van het verhaal is dat bondskanselier Angela Merkel Hongaarse belastingen kan laten intrekken als ze dat wil’
Miklós Sebök, directeur Instituut voor Politieke Wetenschap in Boedapest
Hier mengde de Duitse regering zich wel in de discussie, stelt Miklós Sebök. 'Dat is de dynamiek hier. Sommige Duitse bedrijven krijgen een goede behandeling, andere een slechte. Dan klagen die laatste, en kunnen de twee landen iets regelen. De moraal van het verhaal is dat bondskanselier Angela Merkel Hongaarse belastingen kan laten intrekken als ze dat wil. Ze wil alleen niet ingrijpen als het gaat om de rechtsstaat.'

Bij een andere fiscale kwestie, een speciale taks voor retailbedrijven die met name buitenlandse concerns zoals Lidl, Spar en Tesco treft, kreeg Hongarije begin maart de zegen van het Hof van Justitie van de EU. Dat oordeelde in een zaak tegen Hongarije en Polen, dat een vergelijkbare belasting kent, dat de hogere taks voor grote multinationals niet strijdig is met het EU-recht.

'Tot nu houden Tesco en de Duitse ketens het vol', zegt Sebök. 'Maar ik denk dat dit het volgende plan van de regering inluidt: ze wil de grote retailketens controleren.'

Originele link van het artikel: fd.nl/achtergrond/1381180/hongarije-z...
hjs64
1
Ik kan me een film herinneren dat een groot bedrijf ook zo'n probleempje had met een lokale Afrikaanse regering. Stuurden een paar mannetjes erop af om een staatsgreep te regelen. Zal Aegon wellicht iets te ver gaan ;). Toont wel weer aan dat je met het voormalig Oostblok echt geen zaken wil doen.
mvliex 1
0
Bloomberg
Vienna Insurance Considers Hungary Joint Venture to Save Aegon Deal

Boris Groendahl and Veronika Gulyas
Tue, April 27, 2021, 2:38 PM

(Bloomberg) -- Vienna Insurance Group AG is discussing adding a Hungarian partner to its proposal to buy Aegon NV’s eastern European arm to overcome government resistance to the deal, according to people familiar with the situation.

The insurer is racing to rescue the 830 million-euro ($1 billion) deal with Aegon after Hungary surprisingly refused to approve it this month. Vienna Insurance, one of the industry leaders in the former communist part of Europe, wants to keep control of the unit and consolidate it in its books, while it’s unclear if the Hungarian side would accept a minority stake, the people said, asking not to be identified discussing confidential matters.

Vienna Insurance reiterated that it was still in talks with Hungarian authorities about the deal. Press officers at Aegon and Hungary’s finance ministry declined to comment. The interior ministry in Budapest, which issued the veto on the deal, didn’t immediately respond.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban’s administration has been following a strategy of creating corporate national champions, including in the financial industry. Other potential buyers for Aegon’s business include Hungarian insurer Cig Pannonia Nyrt., whose key shareholders include people with close links to Orban, Bloomberg reported last week.

A solution including a local co-owner would mirror a goodwill deal Vienna Insurance’s cross-town banking peer Erste Group Bank AG brokered with the Orban government in 2015.

Back then, the purchase of a 30% stake by the government and the European Bank for Reconstruction and Development in the lender’s Hungarian unit helped end years of bitter fights. Orban had imposed Europe’s highest bank levy and forced lenders to reimburse borrowers about 1 trillion forint ($3.3 billion), mostly for their role in spreading mortgages denominated in foreign currencies, much of it in Swiss francs.

©2021 Bloomberg L.P.

finance.yahoo.com/news/vienna-insuran...

446 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,586
Verschil +0,026 (+0,47%)
Hoog 5,658
Laag 5,558
Volume 7.585.195
Volume gemiddeld 6.721.019
Volume gisteren 7.997.048

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront