Recticel « Terug naar discussie overzicht

Forum Recticel geopend

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
aertj
0
Een stukje uit een artikel met Dany Reweghs.

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 16:40 |
19 okt - Beursblik: Barco, Ontex en Recticel favoriet
Ontex (19 okt)
EUR 11,150 0,000 (0,00%)

Barco (19 okt)
EUR 16,005 0,000 (0,00%)

Recticel (19 okt)
EUR 8,700 0,000 (0,00%)

(ABM FN) Beleggingsspecialist Danny Reweghs van het beursblad Inside Beleggen heeft Ontex, Barco en Recticel gekozen als zijn drie favoriete Belgische aandelen. Dat staat te lezen op de financiële website Spaarvarkens.be

“Ik sta vaak versteld met welke aandelen particuliere investeerders allemaal af komen”, zegt Reweghs. “Het is cruciaal dat wie in individuele aandelen wil beleggen, weet waarin hij belegt. De kans dat je een onderneming min of meer kan doorgronden is zoveel groter als het eentje van bij ons is”, aldus de beleggingsspecialist.

Recticel: schuldenvrij en beloftevol

Tot slot is Reweghs ook gecharmeerd van Recticel. “De voorbije jaren, of zeg maar het afgelopen decennium, was de schuimrubberproducent niet bepaald een uitblinker op de Brusselse beurs. Ambities werden zelden waargemaakt of een wankele economische omgeving in Europa stond sterke cijfers in de weg.”

“Een belofte die lange tijd niet kon worden waargemaakt, was de verkoop van de afdeling Automotive Interiors. Toen eigenlijk niemand het nog verwachtte, namelijk in volle coronacrisis. lukte het wel”, zegt Reweghs. “Recticel is daarmee zowat schuldenvrij en kan eindelijk volop inzetten op de strategische heroriëntatie richting isolatie. Dat moet kunnen leiden tot een herwaardering van het aandeel in de volgende jaren”, verwacht de analist.
aertj
0
Berenberg verhoogt koersdoel Recticel
Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Recticel verhoogd van 10,50 naar 13,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

“2020 is voor Recticel een transformatiejaar geworden”, aldus analist Christoph Greulich.

Na twee grote desinvesteringen, waaronder de lang verwachte verkoop van de Automotive divisie, en de overname van het Zwitserse FoamPartner, gaat de groep met een nieuwe strategie verder, concludeerde de analist.

Recticel zal zich in de toekomst op in isolatie en technical foams richten.

“De verschuiving van een gediversifieerde groep met vier afzonderlijke divisies naar een slanker, meer gefocust bedrijf met een beter groei- en margeprofiel, is naar onze mening duidelijk positief”, meent Greulich.

Door: ABM Financial News.
aertj
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Recticel
Gepubliceerd op 7 december 2020 09:43 |
09:43 - Beursblik: ING verhoogt koersdoel Recticel
Recticel (11:11)
EUR 10,360 +0,440 (+4,44%)

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Recticel verhoogd van 12,00 naar 15,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank.

Analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester verwachten dat de overname van FoamPartner voor een ware transformatie zorgt van Recticel, waarbij de aangepaste EBITDA in de komende twee jaar met ongeveer 50 procent zal stijgen.

“We verwachten dat deze overname een significante bijdrage zal leveren aan de vrije kasstroom van Recticel”, voegden de analisten toe.

Stranart en Demeester rekenen op een dubbelcijferige rendement op de vrije kasstroom in de komende twee jaren. Europese sectorgenoten bieden volgens de analisten slechts een rendement van ongeveer 3 procent.

Verder zijn de analisten van mening dat een andere overname in het sector van Insulation op korte termijn een mogelijkheid is. Recticel heeft ruimte om de schulden nog met 70 miljoen euro op te voeren in het eerste helft van 2021 zonder in de problemen te komen.

De eventuele desinvestering van Bedding in het komende half jaar zou volgens de analisten ook een koersaanjager zijn.
b68er
0
Even rekening houden met huidige feiten.... klinkt heel mooi maar Recticel gaat veel minder omzet draaien het komend jaar in haar divisie bouw. Analisten baseren zich op cijfers/hoop en kijken niet (weten niet) wat er zich speelt op de markt.

Neem zelf al 20 jaar trouw Pur/Pir isolatie van Recticel af en zijn er vanaf heden definitief mee gestopt. Een prijsstijging van 40 % in drie maanden kan je niet verkocht krijgen. Alternatieve die schappelijk van prijs zijn krijgen nu de voorrang, -3 a 4 euro /m² zijn voor ons de oplossen.....

Sprekende met collega's... zijn er al mee gestopt.

Grootste dakwerker van Benelux is ook gestopt ..... zij hebben het alleen import gekregen van een bekend ander bekend merk dus deze zullen ook niet meer afnemen.

B

Krentenmenten
0
quote:

b68er schreef op 3 maart 2021 10:59:

Even rekening houden met huidige feiten.... klinkt heel mooi maar Recticel gaat veel minder omzet draaien het komend jaar in haar divisie bouw. Analisten baseren zich op cijfers/hoop en kijken niet (weten niet) wat er zich speelt op de markt.

Neem zelf al 20 jaar trouw Pur/Pir isolatie van Recticel af en zijn er vanaf heden definitief mee gestopt. Een prijsstijging van 40 % in drie maanden kan je niet verkocht krijgen. Alternatieve die schappelijk van prijs zijn krijgen nu de voorrang, -3 a 4 euro /m² zijn voor ons de oplossen.....

Sprekende met collega's... zijn er al mee gestopt.

Grootste dakwerker van Benelux is ook gestopt ..... zij hebben het alleen import gekregen van een bekend ander bekend merk dus deze zullen ook niet meer afnemen.

B


Bedankt voor de info.
[verwijderd]
0
De Tijd
---
Berenberg verhoogt het koersdoel voor Recticel van 14,5 naar 15 euro. De overname van het Poolse isolatiebedrijf Gor-Stal draagt slechts 1,5 procent omzet en 2 procent ebitda toe. Maar strategisch is deze deal heel belangrijk. 'De nieuwe tweebenige strategie, waarbij de focus ligt op isolatie en technische soepelschuim, gaat daarmee sneller vooruit dan gedacht. De deal dicht het gat dat Recticel had in zijn Europese isolatieactiviteiten, namelijk de afwezigheid in Centraal- of Oost-Europa. Zo beweegt het bedrijf richting activiteiten met een snellere groei en een hogere marge. Wij denken dat dat nog niet in de koers verwerkt zit.'

Nu draait de Poolse fabriek nog op 40 procent van haar totale capaciteit, maar Recticel wil de komende vier jaar die productie tot 100 procent van de capaciteit laten stijgen. 'Dat is een jaarlijkse volumegroei van 25 procent. Recticel zal verder profiteren van de gezonde bouwactiviteit in Polen, alsmede een nieuwe regelgeving die 20 procent meer isolatiewaarde in gebouwen eist. Verder is de fabriek nog maar vijf jaar geleden gebouwd, waardoor er minimale investeringen nodig zijn.'

Het beurshuis verhoogt de verwachtingen voor de winst per aandeel in 2021 en 2022 met respectievelijk 1,7 en 3,3 procent, waardoor een hoger koersdoel uit de bus komt. Het aandeel wint 3,1 procent.
de dromer
0
Ingestapt bij de verkoop van hun autodivisie. Als aandeelhouder wil je een mooie stijging van de koers
en een eventuele overnamepremie vangen. Dat laatste kan ook vervangen worden door een versnelling
van de strategie. Dan heb je een aandeelhouderskern nodig. Op dit moment is dit enkel de holding
Bois De Sauvage met een aandeel van ongeveer 27%. Hier is ruimte voor een tweede aandeelhouder
en dan denk ik aan D'ieteren. Die zitten op een cashberg van meer dan 1 miljard Euro en zijn op zoek naar investeringsmogelijkheden. Waarom geen participatie nemen via een kapitaalverhoging
In Recticel en zo tot de vaste kern behoren. Dan nog de beddendivisie verkopen en je hebt een
oorlogskas om U tegen te zeggen. Daarbij is er nog de mogelijkheid van goedkoop krediet.
Recticel gelukkig: vaste aandeelhouderskern. D'Ieteren gelukkig: nieuwe poot met groeiverhaal.
Kleine aandeelhouder gelukkig: bedrijf met groeistrategie die versnelt. Het bedrijf zou snel in een hogere klasse, meer dan 1 miljard beurswaarde, komen wat de zichtbaarheid vergroot.
Nu ceo Chapelle Olivier, even de mouwen opstropen?
Krentenmenten
0
quote:

wouter1652 schreef op 14 mei 2021 10:24:

Hmm wat gaat Bois Sauvage aankondigen met Recticel? Ben benieuwd.
In de tijd wordt hier melding van gemaakt. Beide aandelen in de handel opgeschort tot nader order.....
Krentenmenten
0
Een schuimboer uit Oostenrijk overweegt een bod. Een oude bekende. Bod gaat waarschijnlijk door. Hebben al een overeenkomst met Bois Sauvage.
Robson belegt
0
Domme vraag misschien, maar bieden die Oostenrijkers dan alleen op de aandelen van de grote hoofdaandeelhouders of mag elke aandeelhouder een bod verwachten?
de dromer
0
Naar mijn aandelen kunnen ze fluiten. Dit geeft niet de toekomstige waarde weer. Ik snap niet wat hier het belang is voor Recticel Ik snap de verkopende partij niet. Veel te vroeg en heeft men de moeite
gedaan om een Belgische oplossing te vinden? Voor deze prijs moeten er toch meer kandidaten te vinden zijn?
Robson belegt
0
(ABM FN) Het bod van Greiner op Recticel is twijfelachtig. Dit stelden analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester van ING maandag in een reactie op het nieuws van vrijdagmiddag.

Greiner neemt het belang van 27 procent van Compagnie du Bois Sauvage in Recticel voor 13,50 euro per aandeel over, en wil zijn belang tot 50 procent plus ten minste één aandeel vergroten via een vrijwillig overnamebod, aldus de analisten.

“Wij zien dit als een twijfelachtig bod, zowel qua timing als qua rationale, en het is onwaarschijnlijk dat beleggers enthousiast zullen reageren”, concludeerden de analisten.

De analisten vinden de beslissing van Bois Sauvage om het belang te verkopen “raar”, aangezien Recticel op het punt staat om zijn transformatieprogramma af te ronden, waarbij het bedrijf effectief overstapt van een conglomeraatstructuur naar een gefocust bedrijf met twee activiteiten met hoge toegevoegde waarde in Isolatie en Engineered Foams, die beide klaar zijn om te groeien, aldus de analisten.

Verder merkten de analisten op dat sommige van de bestaande institutionele beleggers van Recticel niet bereid lijken om hun aandelen tegen de overnameprijs aan te bieden.

De analisten zijn ook van mening dat het overnamebod de activiteiten van Recticel onderwaardeert. ING heeft een koersdoel van 18,00 euro op Recticel en vindt een bod van 23,50 tot 25,00 euro terecht.

Indien Greiner de controle over Recticel krijgt, dan voorzien de analisten dat de Europese Commissie maatregelen zal eisen om de concurrentie te garanderen.

Als Greiner geen controle krijgt, dan voorzien de analisten dat er belangenconflicten zullen ontstaan.

Het is nu in de handen van de raad van bestuur van Recticel om over het bod te oordelen, aldus de analisten.

Er was maandagochtend nog geen koersvorming voor de aandelen Recticel en Bois Sauvage. Toezichthouder FSMA heeft vrijdag de handel geschorst in aanloop naar het overnamenieuws.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 11,620
Verschil -0,280 (-2,35%)
Hoog 11,840
Laag 11,620
Volume 30.380
Volume gemiddeld 56.707
Volume gisteren 36.047

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront