ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
KCNIB
0
Rowi62
0
quote:

KCNIB schreef op 28 april 2021 13:31:

Geen doem denkers (Boete, degradatie naar AMX, faillissementen) meer op dit forum??
Pas als de koers daalt, dan zijn ze er weer. Maar ik zit er vooral voor de onderwaardering in, niet omdat ik AAB nou goed of slecht vind....
williewilwel
0
[quote alias=Rowi62 id=13394797 date=202104281814]
[...]

Pas als de koers daalt, dan zijn ze er weer. Maar ik zit er vooral voor de onderwaardering in, niet omdat ik AAB nou goed of slecht vind

Dat is het overdenken waard!
Ketelbinkie02
1
De Nederlandse rente gaat maar liefst 20,35 % omhoog, bankaandelen kunnen nu aanmerkelijk herstellen en ABN en ING gaan dan zeker voorop lopen, prestatie van de buitenlandse banken liggen al beduidend hoger dan verwacht.

www.iex.nl/Rente-Koers/190118356/Nede...
Lepre Chaun
0
[verwijderd]
0
quote:

Ketelbinkie02 schreef op 28 april 2021 22:58:

De Nederlandse rente gaat maar liefst 20,35 % omhoog, bankaandelen kunnen nu aanmerkelijk herstellen en ABN en ING gaan dan zeker voorop lopen, prestatie van de buitenlandse banken liggen al beduidend hoger dan verwacht.

www.iex.nl/Rente-Koers/190118356/Nede...
Op naar 0

nl.investing.com/rates-bonds/netherla...
Mr.J.bonds
0
quote:

Tis wa! schreef op 21 april 2021 19:45:

Reserverings- en dividendbeleid
vidend
worden uitgekeerd in verband met de geldende ECB aanbeveling.
ABN AMRO heeft de kapitaalratio doelstelling bijgesteld naar 13% CET1 onder Basel IV. Wanneer deze
ratio de drempel van 15% heeft overschreden zal worden heroverwogen extra uitkeringen te doen in
de vorm van inkoop van aandelen.
Volgens mij is er dit jaar nog kans op de 0.68 slot dividend over 2020 die nooit betaald is..
Dat wij geen dividend krijgen, komt omdat er een klein half miljard als belasting naar de staat toegaat. Wobke vond het toch wel jammer dat hij geen dividend kreeg. Dus heeft hij in overleg met het OM gewoon ABN AMRO een mega boete opgelegd. Dat andere aandeelhouders zoals het ABP = 9 miljoen mensen pensioenkortingen hierdoor vanwege lage dekkingsgraad en alle andere aandeelhouders hierdoor geen dividend krijgen en koersschade lijden.(want een beetje het dividend schrappen vanwege een giga boete werkt uiteraard nou niet bepaald koers opdrijvend.. Zonder had ABN misschien alweer op € 17 gestaan nu..) interesseert deze hypocriete Koekebakkers voor geen meter..

Hoekstra = NLFI heeft gewoon als 56% grootaandeelhouder zitten slapen op de AVA's en NOOIT een woord gerept over te weinig toezicht op witwassen. Terwijl zij ook deze signalen hebben gehad van DNB (De Nederlandsche Bank)

Reden genoeg voor een rechtszaak, een class action lawsuit tegen grootaandeelhouder NLFI, ook omdat zij uitmaakt van dezelfde instantie(De Nederlandse Staat) als de wetgever (het OM) die de MEGA boete heeft opgelegd..

De belangenverstrengeling druipt er zeg maar met grote stralen vanaf! van deze vestzak-broekzak boete voor het NLFI en het OM Gewoon leuk bedacht, deze verkapte belastingmaatregel, om de andere aandeelhouders en zo ongeveer ALLE pensioengerechtigden in Nederland eens even lekker te pakken.. Want dat is het uiteindelijke resultaat. Er is een causaal verband tussen een lage ABN AMRO- koers en het geen dividend krijgen en een MEGA-boete..

Deze hele opzet is gewoon weer een vuil spelletje van een achterbakse, veel te bureaucratische, zichzelf altijd indekkende, nooit verantwoordelijkheid pakkende, Toeslagen affaire Overheid pur sang.
Ik begin mij zelf hier ook een beetje als Pieter Omtzigt te voelen, om eerlijk te zijn..
Geloof me, geachte medebeleggers. deze zaak is zo mega oneerlijk.. Moet je kijken waar die boete terecht gaat komen.. Niet bij de hogere salaris echelons van ABN, die eten er geen witte boterham minder om..

Zie ook deze post: www.iex.nl/Forum/Topic/1382118/ABN-AM...

Ik roep iedereen hier op die ook een belang in ABN heeft, om dit groot bij de VEB aanhangig te maken. En om meneer de openbaar aanklager, de heer Guus Schram via Twitter of email of hoe dan ook eens te benaderen. Om uit te leggen dat hij onze pensioenen loopt te verkloten in een zaak waar wij helemaal NIETS hebben doen!!!

www.iex.nl/Forum/Topic/1382118/ABN-AM...

Van het Bestuur ABN AMRO moet je het trouwens ook niet hebben, CEO Swaak al paar keer op TV gezien geïnterviewd worden. OA bij Buitenhof. Helemaal NIETS zei deze man wat ook maar enigszins de moeite van het aanhoren waard was. Heb er zeer grote bedenkingen bij of deze CEO er ook maar een kléin beetje voor de aandeelhouders(de feitelijke eigenaren) van ABN AMRO zit.. Ja, voor het NLFI zit hij er. Als een brave schoothond riep hij dat het zo erg was wat ABN gedaan had, had nooit mogen gebeuren, we gaan u onze maatschappelijke verantwoording pakken als bank.. Bah! Zum kosten wat een gelul met alle respect. Deze CEO is duidelijk geïndoctrineerd door het OM en is poepbang om ook maar één woord verkeert te spreken.. Want dan is het zijn hoofd , net als voormalig MinFin Zalm op een zilveren schaal in een rechtszaak. Met als gevolg dat Swaak in het braafste CEO-jongetje uit de bankenklas is veranderd en hij braaf alle adviezen van de ECB en meer aangaande dividend gaat opvolgen en nu miljarden(3700 FTE nu) op witwassen heeft gezet.. Terwijl het OM de data stroom helemaal niet aankan die de banken leveren nu.. Het OM is compleet doorgeslagen. En nog wel heel handig: In Coronatijd!
Waarom begint zo'n OM niet gewoon een apart orgaan met de banken en de AFM en Bijv. een Interpol? Alle banken erin en samen een clip en klaar beleid en orgaan ontwikkelen waarin wordt samengewerkt om witwassen en andere criminele activiteiten worden neergelegd. Ik ben daar net zo tegen als iedere andere normale burger en belegger in een grote systeembank zoals ABN AMRO. Maar het moet in harmonie gaan. Een overheid die alleen repressief optreed en dreigt en miljarden boetes oplegt aan banken en hen dwing om minder concurreren hierdoor te zijn t.o.v. buitenland+ trouwens concurrentievervalsing) schiet gewoon niet op. Het moet van 2 kanten komen, OM! Als het Om op deze tour gaat. Kon er nog weleens stomverbaasd over zijn hoe medewerkend de banken gaan zijn..!!

Het hele verhaal slaat nergens op. De staat is compleet doorgeslagen met deze heksenjacht tegen banken.. Alsof die met een groot uitnodigingsbord voor criminelen en witwassers gaan staan: Kom bij ons u zwarte wasjes witwassen.. Zie je Zalm al staan? Die moest nog nooit iets hebben van witte boorden criminaliteit in 45 jaar politieke loopbaan. En dan nu opeens wel?! Complete onzin.

Het OM zou er goed aan doen om de boete te schrappen, zodat ABN AMRO de centen kan inzetten om haar personeel om te scholen. Het personeel dat nu vrijvalt uit alle gesloten kantoren door de verdergaande digitalisering van het bankenwezen.. Nu verdwijnen deze werknemers de WW in, ik geloof 1200 dit jaar weer voor ABN AMRO.. Geld dat de belasting betaler weer kan hoesten.. En zo beste aandeelhouders en burgers, worden wij iedere keer weer uit onze hard verdiende centen gescammed door een half criminele, veel te bureaucratische naar opererende Toeslagen Overheid, Die niets om haar burgers geeft en alleen maar om haar eigen hachje denkt.. Bah, Zum Kotsen!! Tijd voor verandering.
vido-revisited
0
Net een berichtje van de ABN dat het maandelijks basistarief wordt verhoogd en dat je jaarlijks tot 10.000 euro papiergeld mag opnemen. Daarna betaal je over iedere transactie 5 euro en 0,5 procent van het opgenomen bedrag. Die banken worden steeds gezapiger en hebberiger. Wil je in de financiële sector beleggen, raad ik verzekeringsmaatschappijen aan in plaats van banken.
Mr.J.bonds
0
quote:

vido-revisited schreef op 30 april 2021 10:00:

Net een berichtje van de ABN dat het maandelijks basistarief wordt verhoogd en dat je jaarlijks tot 10.000 euro papiergeld mag opnemen. Daarna betaal je over iedere transactie 5 euro en 0,5 procent van het opgenomen bedrag. Die banken worden steeds gezapiger en hebberiger. Wil je in de financiële sector beleggen, raad ik verzekeringsmaatschappijen aan in plaats van banken.
Nee Joh, dit is oorzaak witwasboete. Dat geld, slechts een klein half miljardje) zal toch ergens teruggehaald moeten worden. Dus dikke vette kostenverhogingen voor de klanten ABN AMRO. Met dank aan het OM, met name Guus Schram..

Dat zo'n dwaas van het OM gewoon niet door heeft dat hij deze bank gewoon de grond aan het intrappen is, het ravijn aan het induwen is. Wat denk je dat het gros van alle klanten ABN op een geven moment na alle kostenverhogingen en slechte publiciteit gaat doen? Dondert de bank weer om en worden voor de 2e keer in 10 jaar de aandeelhouders hun geld afgepakt door de overheid, die deze systeembank dan wel moet onteigenen om hem in de lucht te houden.. Hoe komt zo'n Guus Schram erbij om dit midden in een wereldwijde pandemie te gaan doen? Het verstand en het inlevende gevoel van een MUG!

Of het moet gewoon keiharde opzet zijn en is een masterplan om de banken en dan met name ABN weer op haar knieën te krijgen.. Als je de gedweeheid hoort waarmee CEO Swaab spreekt, is dit ook al aardig aan het lukken helaas..
Mr.J.bonds
1
PS. De overheid vind het alleen maar prachtig, dit soort maatregelen. Burgers zo veel mogelijk ontmoedigen om cash te gebruiken. Als alle geldstromen namelijk digitaal zijn. Zijn ze 100X makkelijker te volgen als cash transacties. Al dit soort maatregelen zijn maar met 1 doel ingegeven: Meer Controle..

En de Staat heeft ABN al vast in de zak. 56% meerderheidsaandeelhouder, Bestuur en de bank bij de strot met een GIGA witwasboete en Bestuur bedreigend met rechtszaken(zie zalm en ook CEO ING Ralf Hamers in deze..) Gaat lekker met die heerlijke en oh zo betrouwbare overheid van ons.. Ik ga maar nog meer Bitcoins kopen, inflatie ongevoelig en niet traceerbaar en ze worden almaar meer waard..
Mr.J.bonds
1
quote:

Rowi62 schreef op 30 april 2021 17:05:

Africa kiest voor Cardano (ADA) . ABN AMRO Ventures kan zo meedoen als ze wil.

africa.cardano.org/
Ja, 5 miljoen Ethiopische studenten wordt een economische identiteit gegeven(een App) via de blockchain van Cardano.
Handig voor het aanvragen van oa microkredieten en allerlei andere digitale toepassingen. Is nog iets voor Maxima om naar te kijken. Dit project. Een veelbelovend begin voor een multi-platform coin zoals ADA. Dat de gedoodverfde third gen. opvolger is van Ethereum. Als over paar weken Smart Contracts wordt uitgerold(andere blockchain projecten kunnen dan over het Cardano’s netwerk gelanceerd worden(wat een gigantische vraag naar ADA, het muntje van Cardano gaat opleveren..)
Ga je nog eens wat zien qua prijsstijging ADA(nu € 1.14)

Abn Amro zou er zeker goed aan doen om dit soort projecten goed te bestuderen en er stake holder in te worden.. En anders wel in Ripple labs ( Xrp) Deze blockchain is hard op weg om het SWIFT netwerk(onderlinge dure en langzame netwerk van internationale banken) te vervangen. Bijv. Spaanse bank Santander gebruikt het XRP netwerk al om internationale creditbetalingen te verrichten.. binnen ongeveer 2 a 3 seconden is de betaling verwerkt en tegen een fractie van een anders peperdure int. credit transactie van top enkele tientjes..(Xrp kost het een fractie van een cent..

Ook hier zou ABN er goed aan doen om dit te bestuderen en misschien te gaan gebruiken.. Bitcoin en blockchain tech is de toekomst. En al helemaal voor banken. En het is ook nog eens hip voor het wat stoffige imago van ABN..
Rowi62
1
Woensdag 12 mei 07.00 cijfers Q1 incl. de boete.
Ik las ergens dat een partij een verliesje van hooguit 20M EUR verwachtte.
Niet te laat instappen.....
[verwijderd]
1
quote:

Rowi62 schreef op 3 mei 2021 14:19:

Woensdag 12 mei 07.00 cijfers Q1 incl. de boete.
Ik las ergens dat een partij een verliesje van hooguit 20M EUR verwachtte.
Niet te laat instappen.....
Of niet te laat uitstappen.
Als men de boete meeneemt zal het verlies veel groter zijn dan 20M.
nieuw en onervaren
0
quote:

Jemoetwat schreef op 4 mei 2021 14:47:

[...]
Of niet te laat uitstappen.
Als men de boete meeneemt zal het verlies veel groter zijn dan 20M.
ABN daalt... en wie is er terug op 't forum ??????
KCNIB
0
quote:

nieuw en onervaren schreef op 4 mei 2021 16:29:

[...]

ABN daalt... en wie is er terug op 't forum ??????
Achja, jemoettochwat he
[verwijderd]
0
quote:

nieuw en onervaren schreef op 4 mei 2021 16:29:

[...]

ABN daalt... en wie is er terug op 't forum ??????
Toen ik dat poste was het gewoon groen hoor?
Calimero.
Rowi62
0
Rood groen je kan er veel mee doen. Belangrijk is wat Q1 doet. Is het zo dat onder IFRS een meevallende schadelast over 2020 (vrijval) in het resultaat wordt geboekt/ dus P&L ? Wie het echt weet mag het zeggen....
[verwijderd]
0
Weet iemand trouwens of ABN AMRO een voorziening in de boeken had staan voor deze mogelijke boete? En zo ja, hoe hoog die voorziening was? Ik lees in hun persbericht dat 'het totaalbedrag van EUR 480 miljoen ten laste van de eerste kwartaalresultaten' komt.

'Als onderdeel van de schikking die vandaag is bekendgemaakt, stemt ABN AMRO in met het betalen van een boete van EUR 300 miljoen en EUR 180 miljoen ter ontneming. Het boetebedrag doet recht aan de ernst, omvang en duur van de geconstateerde tekortkomingen. Het bedrag ter ontneming geeft het bedrag aan kosten weer dat ABN AMRO volgens het OM heeft bespaard. Het totaalbedrag van EUR 480 miljoen komt ten laste van de eerste kwartaalresultaten van de bank in 2021.'

Hartelijk dank!
KCNIB
1
quote:

Voob schreef op 5 mei 2021 14:35:

Weet iemand trouwens of ABN AMRO een voorziening in de boeken had staan voor deze mogelijke boete? En zo ja, hoe hoog die voorziening was? Ik lees in hun persbericht dat 'het totaalbedrag van EUR 480 miljoen ten laste van de eerste kwartaalresultaten' komt.

'Als onderdeel van de schikking die vandaag is bekendgemaakt, stemt ABN AMRO in met het betalen van een boete van EUR 300 miljoen en EUR 180 miljoen ter ontneming. Het boetebedrag doet recht aan de ernst, omvang en duur van de geconstateerde tekortkomingen. Het bedrag ter ontneming geeft het bedrag aan kosten weer dat ABN AMRO volgens het OM heeft bespaard. Het totaalbedrag van EUR 480 miljoen komt ten laste van de eerste kwartaalresultaten van de bank in 2021.'

Hartelijk dank!
Geen voorziening voor boete maar ze zullen wel deel van voorziening van vorig jaar vrij laten vallen. En samen met winst van q1 boete betalen
3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 15,555
Verschil +0,035 (+0,23%)
Hoog 15,845
Laag 15,475
Volume 2.509.702
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 3.116.356

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront