Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Nieuwe impulsen nodig

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

206 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 29 april 2021 22:20
    Amazon ook veel betere resultaten dan verwacht. Opvallend dat die Nasdaq future maar niet over die 14K overtuigend wilt. Ook blijft het opvallend dat de Down Jones future maar onder die 34K blijft. Terwijl de Grote Nasdaq Fondsen een duidelijk groene plus noteren na hun resultaten. Apple moest winst weggeven, al vrij snel. Die middel termijn parameter. Die ligt dwars. En die moet niet gaan keren, want dan gaat die parameter nog veel meer dwarsliggen.

    De yields liggen ook dwars. Al is het voornamelijk die van Duitsland en die van Ukkie. Amerikaanse yield moest aardig terug naarmate de avond vorderde.

    VIXie kan geen steek vooruit komen. Veel achterwaarts gaan ze ook niet.

    Morgen nieuwe handelsdag. De laatste van alweer April. Yields moeten morgen niet zo'n dag hebben als vandaag want dan gaat het minder worden met de koersen. Landen gaan eindelijk weer open. Banen gaan ook weer komen. Drie banen werken in Amerika of Gratis Geld van de FED. Voor welke optie zou u gaan? Dat de FED een ouderwetse fraude programma is blijkt wel het feit dat ongeacht wat er gebeurd in de wereld FED blijft doorpompen. Goede tijden. Slechte tijden. De afgelopen twaalf jaar. Het maakt niet uit. Het probleem is dat Gratis Geld de drugs verkopen alleen maar groter en groter hebben gemaakt, fraudeurs geweldig spel hebben, beren op dit moment vernietigd zijn, maar de nieuwe beren zal uiteindelijk de FED vernietigen. De Yields hebben veel meer in hun mars, zker naarmate Q3 en Q4 dichterbij komen. Brentje is ook weer terug. Bijna op de $68. Olie uit en out? Ze zitten in een geweldige uptrend. De rode lijn daar is 70. Als ze die kunnen veroveren, dan zit er meer in het olie vat. U heeft het gezien. Koper bijna op de $10.000. Vanaf waar. Zeker $5000 a $6.000. Kortom een redelijke yield stijging zit daar op. Waar niet. Koffie wordt ook flink duurder. Van een kleine $90 doen ze nu al weer iets meer dan $140. Platinum is van de $800 a $900 naar de $1.200 a $1.300 geklommen en zelfs Palladium doet weer mee. Nikkel moest terug naar de $16K, maar die willen vast en zeker weer een ritje maken naar de $18K. En ze komen van de $12K. Kortom de grondstoffen zit in een geweldige cirkel. Op dit moment nog geen probleem voor de inflatie. Opvallend want deze grondstoffen verbruiken we wel. O ja. Niet te vergeten ijzer erts. Die gaan ook al een tijdje helemaal los in prijs. Grondstoffen inflatie is er. Container vervoers inflatie is er ook. Kortom het volk gaat geraakt worden in hun dagelijkse gewoonte. Boodschappen. En dat is altijd een pijnlijk moment voor het volk. Maar eerst gaan de stieren weer rennen morgen. Want het stieren rennen is nog niet afgelopen.
  2. forum rang 6 ttroo 29 april 2021 23:48
    Wat een kracht. Gratis Geld Kracht.
    Het wordt interessanter en interessanter. 10 jarige Duitse Yield lijkt uitgebroken te zijn. Ze zijn boven de -0.20 gesloten en dat is een sterk teken. Op weg naar de rode lijn van -0.04. Ukkie 10 jarige yield heeft nog twee harde noten te kraken. De eerste is sluiten boven de 0.85, wat vandaag niet gelukt is. En dan komt de rode lijn van 0.90. USA yield is nog veel te ver van de rode lijn van 1.98.
    Wat een Kracht. Gratis Geld Kracht.
    Maar ook voor regeringen wordt het langzaam meer en meer betalen, als is het eerder minder en minder rente ontvangen van investeerders. En dat doet al pijn. Nu draait de wereld goed door en kan de wereld het op dit moment hebben. Maar al die Amerikanen die nog steeds werkloos zijn. Die hebben vaak niet van die grote reserves. En al die hypotheken en huren die niet betaald zijn, die zullen voor een groot gedeelte nog steeds niet betaald zijn. Biden zet zijn sociale kant door, maar hij lijkt steeds meer tegenwerking te krijgen. Amerika blijft UnUnited, want voor de grote beslissingen stemmen Republikeinen geheel tegen en soms stempt een Democraat / Democrate met de Republikeinen mee. Dus als een President nu UnUnited spreekt of United, zodra de belangrijke stemmingen beginnen, maakt het helemaal niets uit. Leuk voor de show.

    China dus met drie key moment, waarvan de eerste in Juni komt. De P50 versies van Huawei met Harmony OS. Een succes is en een goed story voor Huawei, maar ook voor China en minder goed nieuws voor Apple en voor Google.

    Twee groten zijn mislukt. De OS van Microsoft en de OS van Samsung. Dus ook hier kan China een slag slaan naar de voorgangers. Huawei rapporteerde lichte groei cijfers, maar moest een zeer grote veer laten in De Wereld Buiten China. In China staan ze ook op een steeds belangrijker moment. Want Xiaomi en Oppo pakken steeds meer af van Huawei. Niet vergeten Huawei is gewoon tweede in de horloge markt in China. En is niet alleen afhankelijk van smartphones. Maar de P50 versies gaat wel hun toekomst bepalen! En dan is Huawei er nog niet. Ze moeten ook de high end chips ergens kunnen laten maken. Ze doen en kunnen wel mee met het design. Want dat doen ze zelf. Maar de chip fabrikanten die ze aan Huawei leveren mogen dat niet meer en dus wordt dat nog een belangrijke zoektocht.

    Chinees eigen vliegtuig. Mogelijk wordt deze eindelijk aan het einde van dit jaar geleverd. En dat is dus ook een mega mijlpaal. Had het Oranje land geen eigen vliegtuig, de Flopper - uh de Fokker. U ziet het, het Oranje land heeft het niet meer. De Chinezen straks wel. En velen China maar uitFokkeren - uh uitlachen. Voor alle duidelijkheid, Fokker erfenissen zijn dacht ik goed gespecialiseerd bezig en vanuit Nederlandse markt is het begrijpelijk dat een Kleine Oranje land niet op kan tegen Andere Grote Landen buiten het Oranje land.

    Ik zie wel een paar fondsen met opgaande trendlijnen breken. Maar het is niet voldoende om de indices te laten zinken. ASML wat is daar aan de hand? Ze zijn toch niet verkouden? Koersdaling. Vreemde acties van ASML. Aandelen inkoop programma heeft nog 4 a 5 weken te gaan alvorens ze komen op een belangrijk punt. Gaan ze door met agressief aankopen of niet. Indien van wel, dan nemen ze een voorschot op het jaar 2022. Indien niet, zou het een mooi top moment zijn en kan er zo 50 a 100 euro vanaf. De ratio's van ASML zien er nog goed uit. Alleen heel zwaar gewaardeerd.

    Straks voor een half uur de future openingen bekijken. En voorlopig heeft de Nasdaq future nauwelijks wat gedaan. Rond het zelfde punt als gisteren. U mag bijna weer gaan spoken.
  3. forum rang 4 Call me Put 30 april 2021 00:42
    quote:

    oboema wannabe schreef op 29 april 2021 18:54:

    [...]

    ja vraag die poetsermans maar eens

    had ie nu wel of geen positie? lol

    zijn instap wilde hij ook al niet vertellen..

    dan zie je wel weer
    losing mindset
    veel te veel focus op 1 trade

    wat maakt het uit, als je er eentje verliest
    of 2 of 3.

    als je dat niet kunt loslaten
    gaat het nooit wat worden

    lees je mee, CmP? :D
    he rustig, ik heb je net een abje gegeven.
  4. [verwijderd] 30 april 2021 07:41
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 29 april 2021 20:24:

    [...]

    Cultuur, Fred. Dat mis ik. Met een grote C.

    Even niet aan gedacht (maar dat zegt al genoeg) of interesseert het je echt niet? Boeken, schilderijen, muziek (geen funk), architectuur, musea, toneel, films (geen Netflix), geschiedenis, de Russische of eender welke ziel van welk volk dan ook, cabaret (geen Claudia de Breij), sport kan nog net, culinair ook, vooruit dan maar. Van die dingen ja, van die dingen!
    Het hele leven lijkt mij iets van cultuur. Overigens als je in Rusland woont heb je meer cultuur. Zijn ze mee opgegroeid. Zijn communisten. Die zijn opgegroeid met ander idee. Met cultuur dus.
206 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links