Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal April 2021

792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 » | Laatste
Service
0
AM sluit , ondanks hoge verwachtingen richting aanloop cijfers, de maand april teleurstellend af.
03har
2
Slotkoers Europa is pas om 17 uur 36. Daarna gaat Amerika nog door tot 22 uur 00.
Er kan nog veel veranderen.
[verwijderd]
1
Goedemiddag IEX Leden,
Ik heb de afgelopen maanden in verwondering de IEX thread over ArcelorMittal gevolgd, voornamelijk om te kijken hoe Nederlandse beleggers nou naar een dergelijk aandeel kijken en wat zij in ogenschouw nemen.
Ik heb me kostelijk vermaakt met de uitspraken van de Nederlandse belegger, “Plukjes aandelen” / “ritjes maken” / “stukken op de plank leggen”, ging er vanuit dat dit verzinsels waren en terminologie die horen tot een forum echter sloeg ik stijl achterover toen ik afgelopen week op de radio een medewerker van IEX bij BNR hoorde die deze termen ook gebruikte, mooi!

03Har, ik zie dat u de eerste bent die de prijsverhogingen van MT benoemt, ik heb me hier echt over verwonderd want ik zag wel leden spreken over de torenhoge staalprijzen in de US, correct. Ik vroeg me al wekenlang af wanneer dit benoemt zal worden want toen ArcelorMittal 2 maanden geleden de HRC-spot prijzen verhoogde naar €800 zeiden analisten al dat deze prijs niet gehaald zou worden, en zie hier waar we nu staan ;)!

Wat me ook opviel is dat nog niemand hier iets gezegd heeft over de Chinese import/export tarieven, ook wel bekend als de “rebate”, ik heb hier op een internationaal forum een aantal maal over geschreven. Eerder deze week heeft China bevestigd dat de importtarieven op oa scrap staal / ijzererts geschrapt zullen worden -> meer vraag vanuit China, terwijl de export-belastingvoordelen voor Chinese exporteurs GESCHRAPT zijn, wat betekent dat er minder Chinees staal op de markt gedumpt zal worden. Afgelopen maand heeft dit al gezorgd voor een prijsstijging van Chinees staal, zoals u waarschijnlijk ook gezien heeft, omdat de handelaren al begonnen waren met het in prijzen van deze schrapping ofwel het contractueel bedingen van prijswijziging clausules.
Dit nieuws zal de outlook voor nagenoeg elk staal bedrijf ten goede komen, en mijn inziens met name de verticaal geïntegreerde staalproducent waar ArcelorMittal onder valt. Meer vraag naar ijzererts uit China (terwijl ze minder gaan exporteren om de domestic markt te voorzien) zal de ijzer prijs nog verder doen opdrijven, ik heb een aantal leden van IEX hierover al zien berichten, echter vergeet niet dat MT een groot deel zelf wint ;)! Tel daarbij op dat MT de afgelopen twee maanden de Europese staalprijs eigenhandig heeft bepaalt en u zult zien wat voor outlook Mittal te wachten staat.

Dan nog heel kort iets over leden die betichten dat het een vervuilende industrie is; vergeet niet dat staal nodig zal blijven, al helemaal nu de ommezwaai richting verduurzaming volledig in gang lijkt te worden gezet. Onlangs heeft MT al aangekondigd volledig groen staal te kunnen faciliteren (tegen een premium dan wel), plus de recent aangekondigde projecten getuigen van het feit dat de R&D van dit concern mijlenver voor ligt op de rest.
Ik persoonlijk ben zelf van mening dat de wereldwijde crackdown op uitstoot arcelormittal ten goede zal komen (zie al de effecten van de Chinese rebate / emission cuts in bijvoorbeeld de Tzansghan regio), al helemaal zodra de Europese Unie de subsidie pot los zal trekken om verduurzaming te bekostigen.

Neem niks van mij aan, ik ben slechts een student die probeert z’n studieschuld te pakken op ArcelorMittal calls, die me tot dusver rijkelijk beloond hebben, ik denk dat dit slechts het begin is van een ommezwaai voor dit bedrijf.
Een dag als vandaag is zuur, maar vergeet niet dat we afgelopen week 2 keer een 52W high gezet hebben.

Oh en mijn posities, aantallen zal ik er niet bij zetten:
Juni €20c
Juni €22c
Sept €24c
Sept €26c
Alles is ver OTM aangekocht en ik ben van plan om van m’n juni calls een shareholder te worden. Ik ben van mening dat tegen de tijd van september de visie van analisten over de staal prijzen omgeslagen zal zijn, zij rekenen nog steeds met een prijs van $750 voor q3/4 terwijl de huidige futures gister bijvoorbeeld met 15% gestegen zijn naar $950 voor medio/eind 2022.
Met shares en leaps zal u veilig zitten bij ArcelorMittal, een blackswan COVID event daargelaten uiteraard.

Niks aanvallends bedoeld overigens, ik zie dat sommige leden af en toe een nogal haatdragende toon naar elkaar hanteren, althans dat lees ik erin, zou ook aan mij kunnen liggen. Ik bedoel niks met m’n eerste paragraaf en ook verder heb ik uiteraard de waarheid niet in pacht, dit is notabene mijn eerste belegging (mits u een strategie die ik hanteer zo kunt noemen, want het is eigenlijk gewoon gokken).
[verwijderd]
1
GMS / JPM / Jefferies (BoFA even daar gelaten) zien ook wat wij zien, het is even wachten maar gezien het nieuws zoals ik hierboven heb uitgezet ben ik van mening dat een koers van €30 nog steeds ondergewaardeerd is voor MT. Of u het met mij eens bent moet u zelf weten uiteraard :)

"NEW YORK (dpa-AFX Analyzer) - The analysis company Jefferies has left the classification for ArcelorMittal (ArcelorMittal share) at "Buy" with a price target of 34 euros. The steel manufacturer has again increased the prices for flat steel in Europe, wrote analyst Alan Spence in a study published on Friday. That is the eighth time within nine weeks. According to an industry magazine, the price is said to have risen by $ 20 to $ 1,020 per ton of cold-rolled steel and by $ 50 to $ 1,200 per ton of hot-dip galvanized steel."
www.ariva.de/news/jefferies-belaesst-...
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
sappas
0
Nico Bakker zegt vandaag in zijn chart van Arcelor Mittal het volgende:
De zebra grafiek toont wat aarzelingen bij de spelers, maar de +1 stand op de swingteller doet vermoeden dat de bulls de intentie hebben om de uptrend te vervolgen.
De 30+ zone ligt binnen bereik, dat zou een mooie prestatie zijn, een jaar terug stond er nog krap 7,0 op de borden. Er is geen overspannenheid of ontwrichting, dus in principe hebben de bulls vrij spel. Onder krap 23,00 kan een correctie beweging van start gaan.
Conditie: Up.
Coaching: koopposities mogen worden
aangehouden zolang de swingteller doortelt in een positieve stand

Groetjes,

Sappas
BowmoreBoerke
0
Voor de helft ingestapt - de andere helft als hedge in Flow. Afgaande op alle berichten zal Q1 schitterende cijfers laten zien en denk ik, dat de outlook ook prima zal zijn. De economie trekt wereldwijd razendsnel aan en als er tussen nu en volgende week donderdag geen al te grote aardverschuiving plaatsvindt, dan zal Arcelor snel optrekken richting de 30 euro.

Klapt de boel (toch) inelkaar, dan zal de rest van de markt dat ook doen en zal Flow de meubeltjes redden denk ik zo.

Anders maar geen vakantie. Boeit mij ook niet zo.
*voetnoot
0
Laat die cijfers maar gauw komen dan kunnen we weer omhoog.
Iedereen die nog goedkoop wil instappen of bijkopen kan dit vandaag tegen hoge korting doen.
[verwijderd]
1
quote:

03har schreef op 30 april 2021 14:24:

Slotkoers Europa is pas om 17 uur 36. Daarna gaat Amerika nog door tot 22 uur 00.
Er kan nog veel veranderen.
Dit gaat niet veranderen 03har , dit gaat de 23 in en met goede cijfers terug naar de 25 misschien , bij slechte cijfers komt 20 weer in zicht .
Dit is hoe ik het bekijk , ( voor mezelf bekijk)
*voetnoot
0
quote:

Pussy schreef op 30 april 2021 16:54:

[...]
Dit gaat niet veranderen 03har , dit gaat de 23 in en met goede cijfers terug naar de 25 misschien , bij slechte cijfers komt 20 weer in zicht .
Dit is hoe ik het bekijk , ( voor mezelf bekijk)
ik heb toch echt ingezet op goede cijfers.

Van 22 april jl.

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal van 2021 de winstgevendheid flink zien aantrekken. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

ArcelorMittal behaalde volgens de analisten afgelopen kwartaal een EBITDA van 2.965 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal lag de EBITDA op 1.726 miljoen dollar. In de eerste drie maanden van 2020 was dit 967 miljoen dollar.

De staalreus opent op 6 mei de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
1
quote:

*voetnoot schreef op 30 april 2021 16:59:

[...]

ik heb toch echt ingezet op goede cijfers.
Mooi toch , dat mag toch ook , jij bepaalt jou strategie, ik hoop ook dat het omhoog gaat , het zit me alleen niet lekker dat het nu ineens zo daalt .
En AM is al jaren niet als een raket omhoog geschoten na de cijfers, het zou mij verbazen als het nu wel gebeurt.
Ik heb al een aantal keren gemeld blijf alert!
Ook dat het blijft schommelen tussen 24,50 en 25,50 , sommigen doen daar denigrerend over , ook dat mag , gewoon omdat het mijn eigen filosofie is of hoe je het ook noemen mag .
*voetnoot
0
Ik heb inmiddels voorgesorteerd en zit er klaar voor. Jammer van vandaag.
Maken we volgende week weer ruimschoots goed.

Fijn weekend.
Service
0
Treurnis vandaag, Weer driekwart euro is eraf
De €25 is ver weg, de €26 nog verder en laten we het maar niet meer over de €27 hebben
Ook al zijn de cijfers op 6 mei boven verwachting dan nog zullen de €26 en €27 niet meer in beeld zijn en zitten alle analisten met hun voorspellingen er ver naast.
[verwijderd]
0
quote:

Service schreef op 30 april 2021 17:10:

Treurnis vandaag, Weer driekwart euro is eraf
De €25 is ver weg, de €26 nog verder en laten we het maar niet meer over de €27 hebben
Ook al zijn de cijfers op 6 mei boven verwachting dan nog zullen de €26 en €27 niet meer in beeld zijn en zitten alle analisten met hun voorspellingen er ver naast.
Dat zegt ook niets die analisten , ik doe er niets mee , wanneer is er een die het goed had ?
Maandag veel macro cijfers , zeg maar wat je ervan verwacht ?
mvliex 1
0
quote:

Pussy schreef op 30 april 2021 13:41:

[...]
Laat gaan zo’n berichten , gewoon je ding doen zoals jij het wilt
Hahahaha, adviseren gewoon zijn ding te doen maar intussen wel dit 'opdringen'! Maar het zal wel goed bedoeld zijn.
;-))
mvliex 1
0
ArcelorMittal amends US$5.5bn Revolving Credit Facility to align with its sustainability and climate action strategy


ArcelorMittal S.A.
Fri, April 30, 2021, 5:15 PM
30 April, 2021, 17:15 CET

ArcelorMittal (‘the Company’) today announces that it has agreed with the lenders of its US$5.5 billion Revolving Credit Facility (the ‘RCF’) an amendment that will link the calculation of loan margins to key indicators of its performance in meeting its sustainability and emissions reduction goals. The successful transaction reflects ArcelorMittal’s target of reducing its carbon intensity, and its belief that steel is the material of choice for the transition towards a low-carbon, circular economy.

Under the amended RCF – the largest ESG linked facility of its kind in the metals and mining sector - the margin payable will be increased or decreased depending on ArcelorMittal’s performance against certain metrics related to its environmental and sustainability performance. The metrics measured include the CO2 intensity of ArcelorMittal’s European operations and the number of ArcelorMittal facilities globally which have been certified by ResponsibleSteel™ by the end of each year.

ArcelorMittal has set a group-wide target of reaching carbon neutrality by 2050, and a 30 per cent CO2 reduction target for its European operations by 2030. The Company has identified two breakthrough carbon-neutral technology routes, Smart Carbon and Innovative DRI. Its two flagship Smart Carbon initiatives, Carbalyst® (a carbon capture and reuse project) and Torero (converts waste wood into bio-coal which is used as a replacement for coal in the blast furnace) will both come on stream at the Company’s plant in Ghent, Belgium, next year, while in Hamburg, Germany it is developing an industrial-scale project to use hydrogen instead of natural gas in the direct reduction of iron ore.

The Company is a founding member of ResponsibleSteel™, the steel industry’s only global multi-stakeholder certification initiative. Its certification covers over 200 requirements addressing a range of environmental, social and governance standards. Several of the Company’s European Flat Products sites are currently undertaking the ResponsibleSteel™ site-level certification process.

n addition, it has been agreed that the leverage ratio financial covenant currently contained in the RCF will fall away in the event that ArcelorMittal obtains an investment grade long-term credit rating (with a stable outlook) from two rating agencies.

The RCF was signed on 18 December 2018 and remains undrawn and available for the Group’s general corporate purposes. Crédit Agricole Corporate and Investment Bank acted as ESG coordinator.

finance.yahoo.com/news/arcelormittal-...
voda
1
Hoe deed Arcelor het deze week t.o.v. de andere AEX fondsen?

SIGNIFY NV 47,310 +4,53%
ING 10,630 +4,17%
UNIBAIL-ROD... 68,590 +2,97%
UNILEVER PLC 48,580 +2,96%
Aegon 3,866 +2,49%
Royal Dutch... 15,840 +0,76%
NN Group 41,570 +0,19%
Heineken 96,440 -0,37%
ASR Nederland 36,410 -1,25%
Ahold Delhaize 22,390 -1,34%
DSM 149,200 -1,65%
IMCD 120,950 -1,67%
KPN 2,866 -2,02%
RANDSTAD NV 60,080 -2,09%
Akzo Nobel 99,920 -2,23%
ASML 541,200 -2,33%
Wolters Kluwer 75,260 -2,36%
RELX 21,660 -2,91%
PROSUS 90,230 -3,03%
ASMI 252,900 -3,10%
ADYEN NV 2.041,500 -3,11%
ArcelorMittal 24,250 -3,39%--> Geen beste week dus!
JUST EAT TA... 86,000 -6,19%
Philips Kon... 46,880 -6,91%
BESI 67,320 -8,98%
voda
1
En de maandstaat:

JUST EAT TA... 86,000 +10,97%
Heineken 96,440 +8,85%
ADYEN NV 2.041,500 +8,74%
SIGNIFY NV 47,310 +6,92%
ASMI 252,900 +5,68%
ASML 541,200 +4,82%
Akzo Nobel 99,920 +4,45%
UNILEVER PLC 48,580 +2,23%
Wolters Kluwer 75,260 +2,17%
ING 10,630 +1,47%
IMCD 120,950 +1,38%
RELX 21,660 +1,12%
DSM 149,200 +0,95%
ArcelorMittal 24,250 -0,68%--> Net in de min...
UNIBAIL-ROD... 68,590 -0,91%
RANDSTAD NV 60,080 -0,96%
KPN 2,866 -1,17%
NN Group 41,570 -1,75%
Philips Kon... 46,880 -3,06%
BESI 67,320 -3,77%
PROSUS 90,230 -4,96%
ASR Nederland 36,410 -5,50%
Ahold Delhaize 22,390 -6,51%
Aegon 3,866 -6,71%
Royal Dutch... 15,840 -7,49%
voda
1
En de YTD staat:

ASMI 252,900 +40,54%
ING 10,630 +39,12%
SIGNIFY NV 47,310 +37,01%
ASML 541,200 +36,13%
BESI 67,320 +35,78%
ArcelorMittal 24,250 +28,44%--> Nog steeds heel erg mooi!
Aegon 3,866 +19,51%
NN Group 41,570 +17,00%
IMCD 120,950 +16,02%
KPN 2,866 +15,24%
Akzo Nobel 99,920 +13,73%
RANDSTAD NV 60,080 +12,85%
ASR Nederland 36,410 +10,84%
Wolters Kluwer 75,260 +8,98%
Royal Dutch... 15,840 +8,39%
RELX 21,660 +8,14%
ADYEN NV 2.041,500 +7,17%
Philips Kon... 46,880 +7,08%
UNIBAIL-ROD... 68,590 +6,21%
DSM 149,200 +5,97%
Heineken 96,440 +5,72%
PROSUS 90,230 +2,12%
UNILEVER PLC 48,580 -1,99%
Ahold Delhaize 22,390 -3,12%
JUST EAT TA... 86,000 -6,93%
792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:39
Koers 23,760
Verschil -1,760 (-6,90%)
Hoog 24,370
Laag 23,550
Volume 8.435.640
Volume gemiddeld 2.387.369
Volume gisteren 2.055.736

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront