Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

rationeel
1
Feitelijk een dictaat

U kunt die afspraken niet maken, dat heeft Ed Nijpels twee jaar geleden met zichzelf gedaan aan de zogenaamde Klimaattafels, waarvoor het enige werkbare alternatief, kernenergie, op voorhand niet was uitgenodigd. Het zijn helemaal geen afspraken, het is feitelijk een dictaat. Wat kunt u doen? U kunt helemaal niets doen, want het doel van deze kinderachtige, gedachteloze campagne is om draagvlak te creëren. Alsof de mensen gek zijn.
rationeel
1
Als je al als rijksoverheid denkt dat het je taak is om via dure advertenties de geesten rijp te maken voor het plaatsen van enorme windmolens en zonneparken, terwijl er in grote delen van het land geen huis gebouwd mag worden omdat het Natura 2000-gebieden zijn, lees dan in ieder geval de argumentatie een keer door. Windmolens en zonnepanelen zijn bij uitstek de energievormen die extreem veel meer grondstoffen opmaken dan kernenergie.
rationeel
1
Spreken is blijkbaar gemakkelijker dan luisteren.

De plannen zijn gemaakt, terwijl nu toch wel duidelijk is, dat het slechte plannen zijn.

Dan zegt het spreekwoord:

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

De bevolking moet er een halt aan toe roepen. Het is wel ONS geld dat zo onzorgvuldig besteed wordt. Nog meer aktiegroepen maar, die zeggen GENOEG is GENOEG.

Dat schijnt het enige te zijn waar nog enigszins op gereageerd wordt.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

rationeel schreef op 6 mei 2021 14:57:

[...]
Gevoel voor humor is je vreemd.

Op zijn Amsterdams heet dat een IJZEREN HEIN.

Weer wat geleerd.
De woordcombinatie ijzeren hein (soms aan elkaar geschreven) komt sinds ruim 100 jaar in de Nederlandse taal voor, en is niet specifiek Amsterdams.

In Kerkrade staat een beeld, ik meen uit 1964, dat in de volksmond IJzeren Hein genoemd wordt. Zie bijlage.

Het bijvoeglijk naamwoord ijzerenheinig is van recenter datum. Het werd bij mijn weten voor 't eerst gebruikt door Marga Minco in haar oorlogsnovelle 'De val' uit 1983.
Bijlage:
rationeel
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 6 mei 2021 21:27:

[...]
De woordcombinatie ijzeren hein (soms aan elkaar geschreven) komt sinds ruim 100 jaar in de Nederlandse taal voor, en is niet specifiek Amsterdams.

In Kerkrade staat een beeld, ik meen uit 1964, dat in de volksmond IJzeren Hein genoemd wordt. Zie bijlage.

Het bijvoeglijk naamwoord ijzerenheinig is van recenter datum. Het werd bij mijn weten voor 't eerst gebruikt door Marga Minco in haar oorlogsnovelle 'De val' uit 1983.

Leuk om te weten BDB:)
voda
1
Duits bedrijfsleven vreest rekening voor aangescherpte klimaatdoelen
Gerben van der Marel 6 mei

Angela Merkel onderstreepte donderdag in Berlijn op een klimaatconferentie dat internationale solidariteit en samenwerking nodig zijn om wereldwijd klimaatneutraliteit te bereiken. Foto: Michael Kappeler/AP

Het Duitse bedrijfsleven vreest een hoge rekening gepresenteerd te krijgen voor de voorgenomen aanscherpingen van de klimaatdoelen. Maar binnen de Duitse politiek is er brede consensus dat extra stappen nodig zijn.

Duitsland verraste woensdag met het streven om in 2030 65% minder broeikasgassen uit te stoten dan in 1990. Het doel was 55%. Duitsland wil ook vijf jaar eerder dan gepland klimaatneutraal zijn, in 2045.

Andere landen moeten mee
Het industrieland loopt dan internationaal voor de troepen uit. Maar kanselier Angela Merkel onderstreepte donderdag in Berlijn dat internationale solidariteit en samenwerking nodig zijn om wereldwijd klimaatneutraliteit te bereiken.

De Duitse regering werd van twee kanten onder druk gezet om zijn klimaatdoelstellingen bij te stellen. De Europese Unie verlangt dat Duitsland als grootste uitstoter een extra bijdrage levert. Daarnaast heeft het Duitse Constitutioneel Hof de regering vorige week gesommeerd om de klimaatwet uit 2019 te verbeteren omdat de last nu te veel bij jongere generaties wordt gelegd.

Hoge prijs voor bedrijfsleven
Hoewel de extra Duitse stappen niet uit de lucht komen vallen, noemde industriefederatie BDI het aanscherpen van de klimaatdoelen haastwerk en existentieel bedreigend voor bedrijven. ‘De hectische aanscherping van nationale klimaatdoelstellingen vergroot de onzekerheid voor bedrijven en consumenten’, zei voorzitter Siegfried Russwurm. ‘Politici moeten zich veel dringender gaan afvragen of deze doelstellingen in de praktijk wel economisch haalbaar zijn.’

Duitsland heeft veel energieslurpende industriële bedrijven, zoals chemiebedrijf Basf en de grote automobielfabrikanten. Een van de grote uitdagingen voor Duitsland is dat er te weinig groene stroom beschikbaar is. Het aandeel van hernieuwbare energie moet volgens zowel het bedrijfsleven als milieuorganisaties drastisch worden verhoogd om de doelstellingen te halen.

BDI klaagde over ‘een gebrek aan concept, strategie en realistische planning over hoe dit voor burgers en bedrijven moet werken'. Hildegard Müller zei namens de autolobbyclub VDA het ‘onbegrijpelijk’ te vinden dat de klimaatdoelstellingen ‘van de ene op de andere dag op solobasis worden gewijzigd’. Volgens haar heeft de rechter geen aanscherping naar 2030 toe geëist.

Vijf jaar eerder klimaatneutraal
De plannen maken de ronde in Berlijn en kunnen komende week worden aangenomen door het kabinet. Door het streefjaar van klimaatneutraliteit met vijf jaar te vervroegen zou bijna een miljard ton CO2-uitstoot worden bespaard.

Bedrijven moeten rekening houden met strengere uitstootniveaus. De industrie moet 15% meer CO2-reductie bewerkstelligen tegen 2030. Voor de verkeerssector gaat het om ruim 10% extra en voor de bouw circa 5%.

Concurrentienadeel
Het zit het bedrijfsleven dwars dat de Duitse doelen ambitieuzer zijn dan die van de Europese Unie en veel andere lidstaten. Het bedrijfsleven vreest voor internationale concurrentienadelen.

De industrie is voor Duitsland de economische motor en de belangrijkste bron van welvaart en werkgelegenheid. Geen land in Europa stoot meer broeikasgassen uit dan Duitsland.

Politieke zet van coalitiepartijen
Het voornemen van de regering van christendemocraten en sociaaldemocraten kwam nog geen week na het baanbrekende oordeel van het Duitse Constitutioneel Hof dat het klimaatakkoord met de oude doelstellingen de vrijheden van jongeren schendt.

Dat de Duitse regering snel handelt is politiek goed verklaarbaar. Het is namelijk verkiezingsjaar, zei econoom Clemens Fuest van denktank Ifo. Duitsland zet volgens hem onnodig hoger in. 'Klimaatbeleid zou op Europees niveau moeten worden gecoördineerd.'

In de peilingen staan de Groenen voor op Merkels CDU/CSU. Door nu een extra inspanning te beloven, kunnen de zittende partijen kritiek op de dure en vertraagde Energiewende voor zijn. Met de nieuwe ambities kan Merkel haar imago in de nadagen van haar kanselierschap glans geven.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383015/duits...
rationeel
3
De politiek is met haar machtsstreven volkomen losgzongen van de werkelijkheid.

De bevolking zal in opstand moeten komen.
voda
0
Renault to Achieve Zero Carbon Footprint in Spain & Portugal

Renault Group and Iberdrola have signed a strategic partnership agreement that will launch projects aimed at reducing CO2 emissions in Renault’s energy consumption in Spain and Portugal. Under the agreement, Iberdrola will supply the manufacturer with long-term green energy, implement heat electrification and energy efficiency solutions, analyse on-site renewable projects, as well as mobility electrification and the use of second life batteries to decarbonise Renault’s plants over the next three years. Renault Group in Spain is taking a firm step to contribute to the Group’s international goal of halving emissions produced its plants worldwide by 2030. Iberdrola, for its part, reinforces its active role in their strategy to decarbonise industry and the economy.

Under this partnership, Iberdrola becomes the manufacturer’s renewable energy supplier, through the signing of a long-term agreement for 100% of Renault Group’s energy consumption in Spain. They will also work together on initiatives such as the electrification of heat from thermal processes, the analysis of possible efficiencies in plant energy management through Big Data, the implementation of on-site renewable projects (photovoltaic and wind power plants at its facilities), and the reuse of electric vehicle batteries for energy storage and use in Renault’s energy supply.

The analysis and design of electric mobility and charging solutions is also envisaged, both for internal use by the plants’ own fleets and for linked charging (employees’ vehicles, third-party companies and end customers). In the case of linked charging, these solutions will be integrated and offered as part of the ZE READY TO CHARGE process developed by Renault Group.

Source - Strategic Research Institute
New dawn
0
De droogte in Europa dient zich ieder jaar aan. In eerste instantie denk je aan de toegenomen warme, hete zomers zonder veel neerslag. En dat is ook het geval.
Maar de laatste 10 jaar nemen de winden toe.

Daardoor neemt m.i. ook de droogte toe. Wanneer er wind is, is de was buiten sneller droog. De watermoleculen worden snel afgevoerd. Warmte en wind is een dubbele factor.
Wanneer er in de zomer dan ook geen neerslag is.....
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 7 mei 2021 08:58:

De politiek is met haar machtsstreven volkomen losgzongen van de werkelijkheid.

De bevolking zal in opstand moeten komen.
Willem Engel for president.
New dawn
1
De mening over de klimaatverandering heeft geen politiek startpunt. Als het klimaat verandert is dan niet een politiek standpunt. In de trant van omdat mijn partij zegt dat we groen moeten denken ben ik het eens met dat er een klimaatverandering is. Of het omgekeerde. Iemand die alleen zijn mening laat bepalen door de politiek heeft dus geen eigen mening.

De politiek weet maar al te goed dat de meeste mensen niet zelf willen denken, maar dat er voor hen wordt gedacht. Dat is een gevaarlijk aspect van de politiek en haar volgers.

josti5
0
quote:

New dawn schreef op 7 mei 2021 09:36:

De droogte in Europa dient zich ieder jaar aan. In eerste instantie denk je aan de toegenomen warme, hete zomers zonder veel neerslag. En dat is ook het geval.
Maar de laatste 10 jaar nemen de winden toe.

Daardoor neemt m.i. ook de droogte toe. Wanneer er wind is, is de was buiten sneller droog. De watermoleculen worden snel afgevoerd. Warmte en wind is een dubbele factor.
Wanneer er in de zomer dan ook geen neerslag is.....

Bestudeer de verandering in heersende windrichting maar eens...
Veel meer noordelijke richting de afgelopen jaren, ook dit jaar weer.
Overwegend koud én droog.

De enorme donderbuien vanuit het zuidwesten?
Al jaaaren niet meer gezien.
New dawn
0
quote:

rationeel schreef op 7 mei 2021 08:58:

De politiek is met haar machtsstreven volkomen losgzongen van de werkelijkheid.

De bevolking zal in opstand moeten komen.
In een democratie zal theoretisch dan het gevolg zijn dat mensen anders gaan stemmen en e.e.a. gecorrigeerd wordt. Is dat niet het geval, werkt kennelijk een democratie niet ?

Of is het zo dat de mensen het eens waren, grosso modo, met het beleid, als er geen correctie kwam ? Zoals nu..

[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 7 mei 2021 09:55:

[...]

Bestudeer de verandering in heersende windrichting maar eens...
Veel meer noordelijke richting de afgelopen jaren, ook dit jaar weer.
Overwegend koud én droog.

De enorme donderbuien vanuit het zuidwesten?
Al jaaaren niet meer gezien.

Aangenomen dat deze beweringen kloppen (waar zijn de cijfers?), bewijzen ze in ieder geval niet dat er niets aan de hand is met het klimaat.
New dawn
0
quote:

josti5 schreef op 7 mei 2021 09:55:

[...]

Bestudeer de verandering in heersende windrichting maar eens...
Veel meer noordelijke richting de afgelopen jaren, ook dit jaar weer.
Overwegend koud én droog.

De enorme donderbuien vanuit het zuidwesten?
Al jaaaren niet meer gezien.

Dit gebeurt in het voorjaar. Daarna een warme, hete zomer met ook wind uit een andere richting.

Vorig jaar was dit ook zo, maar werd toch het warmste jaar ooit gemeten. Per saldo droogte.

www.nasa.gov/press-release/2020-tied-...
rationeel
0
quote:

New dawn schreef op 7 mei 2021 09:57:

[...]

In een democratie zal theoretisch dan het gevolg zijn dat mensen anders gaan stemmen en e.e.a. gecorrigeerd wordt. Is dat niet het geval, werkt kennelijk een democratie niet ?

Of is het zo dat de mensen het eens waren, grosso modo, met het beleid, als er geen correctie kwam ? Zoals nu..

In een democratie voeren partijen hun programma uit.

Ze gaan niet vol in het ...gehaast...uitvoeren van plannen die helemaal NIET in hun programma's hebben gestaan.

Laat staan allerlei verdragen ondertekenen die ONZE wetten overrulen.

Waarom komen niet veel meer mensen in opstand is de vraag.

Een antwoord is de RECLAME die dag in dag uit over de bevolking wordt uitgestrooid, in de vorm van MSM en NPO indoctrinatie pogingen.

Om kritisch te kunnen oordelen is ook een zeker mate van opleiding noodzakelijk. Je moet wel kunnen kijken, en hoe je moet kijken.

Je moet feiten en emoties van elkaar kunnen scheiden.

Wanneer je het huidige onderwijs onder de loupe neemt, dan zie je een enorme aandacht juist voor emotionele beinvloeding...Zielig ...zielig... en allemaal gelijk. Nadenken leidt niet tot allemaal gelijk.

Waar komt die vreemde zesjes cultuur vandaan. Als je een klein kind observeert, dan is het hele wezen gericht op leren. Staan gaat nog niet maar vallen geeft niet. Net zo lang proberen tot misschien na honderd of meer keer vallen. Ja hoor Triompf. Kunnen staan:) Een mijlpaal:) Daar zijn geen rapporten, diploma's voor nodig. Het is intrinsiek aanwezig. Het is zoals de mens nu eenmaal is. Willen kennen, willen kunnen, het bewustzijn ontwikkelen.

Dit wordt eenvoudig afgeleerd, omdat zijn zoals de anderen zijn, wordt gepropageerd. Zo mag je dat wel noemen. Simpele zielen, spreken met een mond.

De macht doet daar zijn voordeel mee. Mensen net genoeg opleiden. Voor wat je nodig hebt. Niet doceren wat leidt tot diepere gedachten, belevingen, waarmee het INDIVIDU de voeding wordt gegeven om zich optimaal te ontplooiien, want met bijkomend gevolg, dat de machthebbers minder vat op hem krijgen.

Vandaar dat BAUDET:) dit inziende pleit voor verandering van het onderwijs. Dat zelfs prioriteit geeft, maar als het niet lukt, gaat proberen zelf scholen te stichten.

Als ik het onderwijs zoals ik heb genoten vergelijk met het huidige, dan is opvallend dat de leerkrachten zich toen richtten op onderwijzen, niet op taken die voorbehouden zouden moeten blijven aan de ouders, als zijnde als het goed is, de diversiteit van ideologieen, vertegenwoordigend, die dictatuur onmogelijk maken.

Diversiteit, en harmonie als basis voor een DEMOCRATIE.

Diepgeworteld in elk indvidu. De levensader voor de VRIJHEID, ieder mens toekomend. Omdat het zo nu eenmaal is.
rationeel
1
quote:

gokker schreef op 7 mei 2021 10:06:

[...]

Aangenomen dat deze beweringen kloppen (waar zijn de cijfers?), bewijzen ze in ieder geval niet dat er niets aan de hand is met het klimaat.
Niemand beweert toch ook, dat er NIETS aan de hand is?

Het punt waar het om gaat, is of de MENS daar verandering in kan aanbrengen.

Kan de mens het KLIMAAT veranderen?

MILJARDEN uitgeven, en de hele maatschappij op zijn kop zetten, is dat een POLITEKE maatregel of is dat een LOGISCHE?
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 7 mei 2021 11:27:

[...]

In een democratie voeren partijen hun programma uit.

Ze gaan niet vol in het ...gehaast...uitvoeren van plannen die helemaal NIET in hun programma's hebben gestaan.

Laat staan allerlei verdragen ondertekenen die ONZE wetten overrulen.

Waarom komen niet veel meer mensen in opstand is de vraag.

Een antwoord is de RECLAME die dag in dag uit over de bevolking wordt uitgestrooid, in de vorm van MSM en NPO indoctrinatie pogingen.

Om kritisch te kunnen oordelen is ook een zeker mate van opleiding noodzakelijk. Je moet wel kunnen kijken, en hoe je moet kijken.

Je moet feiten en emoties van elkaar kunnen scheiden.

Wanneer je het huidige onderwijs onder de loupe neemt, dan zie je een enorme aandacht juist voor emotionele beinvloeding...Zielig ...zielig... en allemaal gelijk. Nadenken leidt niet tot allemaal gelijk.

Waar komt die vreemde zesjes cultuur vandaan. Als je een klein kind observeert, dan is het hele wezen gericht op leren. Staan gaat nog niet maar vallen geeft niet. Net zo lang proberen tot misschien na honderd of meer keer vallen. Ja hoor Triompf. Kunnen staan:) Een mijlpaal:) Daar zijn geen rapporten, diploma's voor nodig. Het is intrinsiek aanwezig. Het is zoals de mens nu eenmaal is. Willen kennen, willen kunnen, het bewustzijn ontwikkelen.

Dit wordt eenvoudig afgeleerd, omdat zijn zoals de anderen zijn, wordt gepropageerd. Zo mag je dat wel noemen. Simpele zielen, spreken met een mond.

De macht doet daar zijn voordeel mee. Mensen net genoeg opleiden. Voor wat je nodig hebt. Niet doceren wat leidt tot diepere gedachten, belevingen, waarmee het INDIVIDU de voeding wordt gegeven om zich optimaal te ontplooiien, want met bijkomend gevolg, dat de machthebbers minder vat op hem krijgen.

Vandaar dat BAUDET:) dit inziende pleit voor verandering van het onderwijs. Dat zelfs prioriteit geeft, maar als het niet lukt, gaat proberen zelf scholen te stichten.

Als ik het onderwijs zoals ik heb genoten vergelijk met het huidige, dan is opvallend dat de leerkrachten zich toen richtten op onderwijzen, niet op taken die voorbehouden zouden moeten blijven aan de ouders, als zijnde als het goed is, de diversiteit van ideologieen, vertegenwoordigend, die dictatuur onmogelijk maken.

Diversiteit, en harmonie als basis voor een DEMOCRATIE.

Diepgeworteld in elk indvidu. De levensader voor de VRIJHEID, ieder mens toekomend. Omdat het zo nu eenmaal is.
Noem je Baudet, als er 1 is die door emotie wordt geleid is hij het wel.
Vandaar zijn enorme uitglijders gekoppeld aan een zeer beperkte intelligentie.
Voor de rest is het weer je gebruikelijke zwamverhaal uit je fantasialand.

Edit je bent een prima voorbeeld dat als het onderwijs vroeger zo goed was, dat het niet betekent dat je leerlingen ook goed worden.
Ik denk eerder dat de stampcultuur van destijds meer ontwikkeling verhinderde dan bevorderde.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 7 mei 2021 09:55:

[...]

Bestudeer de verandering in heersende windrichting maar eens...
Veel meer noordelijke richting de afgelopen jaren, ook dit jaar weer.
Overwegend koud én droog.

De enorme donderbuien vanuit het zuidwesten?
Al jaaaren niet meer gezien.

Kijk dat bedoel ik dus. De poster suggereert dat hij het thema bestudeerd heeft, maar in werkelijkheid...

De kans op zuidwesten wind stijgt nu juist als sinds mensenheugenis.
Noordenwind heeft in die periode nauwelijks gefluctueerd.

klimaatgek.nl/wordpress/2019/09/05/de...

Of ligt het anders in de Haarlemmermeer?
Kom maar op met een persoonlijke aanval op de messenger.
izdp
0
Het KNMI vertelt juist over westenwinden.
Ik woon buiten en leef erg veel buiten, dus ik was verbaasd over het vertellen van josti.
In het voorjaar kan wind uit het noordelijke e oostelijke richtingen lang in die hoek blijven hangen.
Al jaren niet meer het geval, maar dit jaar toch extreem

Hier het KNMI over (extreme) regenval: www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/uit...
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 1451 1452 1453 1454 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,09  -5,27  -0,61%  11:03
 Germany40^ 17.686,10 -0,85%
 BEL 20 3.803,47 -0,60%
 Europe50^ 4.897,71 -0,79%
 US30^ 37.633,13 -1,00%
 Nasd100^ 17.275,57 -1,56%
 US500^ 4.988,71 -1,20%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.385,22 +0,25%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,36 +0,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,84%
Pharming +1,50%
NX FILTRATION +1,17%
EBUSCO HOLDING +1,02%
Heineken +1,00%

Dalers

Alfen N.V. -3,44%
AMG Critical ... -3,27%
Aegon -3,08%
VIVORYON THER... -2,98%
INPOST -2,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront