Fastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Fastned geopend

2.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

florida_tower schreef op 28 april 2021 14:32:

[...]

Ik denk dat je het concept van de snellader niet begrijpt. Een elektrische auto heeft een maximale range, wanneer je van huis wegrijdt met een volle accu dan kan je je volle accu gebruiken om naar je bestemming en weer terug te rijden. Maar als je een langere afstand moet rijden (bijvoorbeeld heen en weer van Amsterdam naar Maastricht) dan kan vrijwel geen elektrische auto dat op één acculading. Dan stop je dus langs de snelweg bij een snellaadstation om je accu wat extra energie te geven terwijl je een kopje koffie haalt.

Maar voor hoeveel mensen/ritten geldt dit? Was het niet zo dat de meeste ritjes die mensen met de auto rijden juist korte ritjes zijn?
Wendy L
0
vraag me af of bodem op 55 blijft staan, ondanks de aandelen uitgifte op 80,00 blijft de koers dalen
.
Rowi62
0
quote:

Wendy L schreef op 3 mei 2021 11:00:

vraag me af of bodem op 55 blijft staan, ondanks de aandelen uitgifte op 80,00 blijft de koers dalen
.
Zoek eens uit voor hoeveel de extra aandelen zijn uitgegeven. Ik wed tegen een normale waardering en dat is veel lager dan de koers..
bezinteergebelegt
0
quote:

Rowi62 schreef op 3 mei 2021 12:07:

[...]Zoek eens uit voor hoeveel de extra aandelen zijn uitgegeven. Ik wed tegen een normale waardering en dat is veel lager dan de koers..
Kom je daar nu bij. Info gewoon te vinden bij fastned. Prijskaartje was 80 euro.
florida_tower
0
Ik blijf fastned in de gaten houden. Ik heb me iets meer in de snellaadstations-markt verdiept, en er zijn redenen om optimistisch te zijn.
De grootste kosten van een fastned-station lijken te zitten in de initiële kosten. De bestaande stations kunnen verder uitgebreid worden naar 8 stuks 350kw-laders zonder aanleg van extra infrastructuur. Het komend jaar wordt het aantal laadpunten op bestaande stations al verdubbeld ( en er komen extra stations bij). Er wordt verwacht dat tot 2030 350kw-laders voldoende moeten zijn voor alle modellen autos, een lader die nu gebouwd wordt kan dus 10 jaar lang omzet genereren. En als er 8 laadpunten op een station staan begint het ook lucratief te worden om een winkeltje met koffie, broodjes en toilet uit te baten.

Nieuwe generaties autos gaan sneller laden, dat betekent meer omzet/minuut, en meer laadcapaciteit (autos staan immers minder lang stil op de laadplek)

Op het moment is de verkoopprijs van elektriciteit 6x de inkoopprijs, er kan in de toekomst dus ook nog verder met stroomprijzen gevarieerd worden. De pieken in gebruik van de laadstations ligt ongeveer gelijk met de piek op het stroomnet ivm opwekking zonne-energie. Wat gunstig is voor de inkoopprijzen van de stroom.

Als de grenzen weer open gaan zullen er meer Nederlanders moeten bijladen na een reis naar het buitenland, maar ook Duitse Belgische en Franse toeristen en zakenreizigers zullen hun autos langs de Nederlandse snelwegen moeten opladen. Ik verwacht een hoge omzetgroei in Q3 en Q4 2021 (meer vraag en meer laadpunten)

Problemen blijven nu nog de hoge prijs van het aandel (100x de omzet) en de concurrentie de gefinancierd wordt door grote gevestigde partijen (shell recharge, ionity charging). Hopelijk zakt het aandeel de komende weken verder door onder de €55,.
[verwijderd]
1
Succes FastNed fanboys.

Ik betrapte mij er net op. Aan het kijken naar de BMW i4 / vergelijken met Taycan. Maar ja dat laden. En dan betrap ik mijzelf erop dat ik helemaal geen partij als Fastned wil, maar iets simpels waar ik overal terecht kan op een makkelijke manier. Dus wacht ik nog even op Shell.
bezinteergebelegt
0
Inmiddels 25 euro onder de laatste emissieprijs. En nog altijd niemand die zich afvraagt waarom. Wondere wereld
windmolen1
1
Inmiddels al 27,50 euro onder de laatste emissieprijs. En het wordt nog meer.
Richting 0, verder kan het gelukkig niet. Het bedrijfsmodel is volgens mij onhoudbaar; oftewel er kan amper tot geen echte winst gemaakt worden.
Alleen een bod van een van de grote jongens zou nog eens een euro of 5 a 10 kunnen opleveren. In ieder geval nog iets.
Erny
1
Aandelen Alfen, AMG zijn ook aan het kelderen. Kennelijk dringt het tot de markt door dat deze gehypte energie transitie aandelen zwaar zijn overgewaardeerd.
Vergelijkbaar met internetzeepbel van destijds, welke in het voorjaar van 2000 klapte. Buffet zegt over dit soort bedrijven dat ze eerst maar eens moeten laten zien dat ze überhaupt in staat zijn om winst te maken, voordat ze evt. koopwaardig worden. Over 15-20 jaar komt er mogelijk een winnaar boven drijven, en dat zijn dan vrijwel nooit de pioniers.
lanciared
0
Erny, ik zou je aanraden je beter te informeren in de toekomst, als je nog iets zou posten.

[Modbreak IEX: Aangepast, gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen.]

AMG overgewaardeerd ?
33 bedrijven wereldwijd, in 15 landen, met o.a. investeringen de komende maanden in verdubbeling van de Vanadium capaciteit, ( Ohio 2 ) en met bijkomende uitbreidingen in de productie van Lithium, afkomstig uit hun 11,2 miljoen ton spodumeen, dat ze liggen hebben bij hun Mibra mijn in Brazilië, en voor hun gold als afvalproduct van hun Tantaan productie.
Trouwens afgelopen week startschot gegeven voor hun Lithium hydroxide fabriek, nabij Berlijn. Hier gaan ze tegen 2023 de Europese batterij producenten hun Lithium aanleveren.
Met 31 miljoen aandelen heeft deze onderneming een beurskapitalisatie van rond de 960 miljoen euro. Overgewaardeerd ?
- AMG : Q1 cijfers, gisteren nabeurs : Maakt winst, en door de stijging van grondstoffenprijzen ( die al een tijdje aan de gang is, zal deze winst elk kwartaal hoger uitvallen.
- Alfen : Idem, sterk groeiend bedrijf , voornamelijk aktief in de sector van energie opslag / batterijen dus en is natuurlijk ook al langer winstgevend. Verwachte winststijging voor dit jaar : Vermoedelijk toch iets tussen de 30 en 50 % erbij. ( Kan ook nog wel iets meer zijn )

U beter informeren, jongen !
LR
bezinteergebelegt
0
Gaat nu fast naar 50. En dat is nog peperduur. De inschrijvers op 80 zien inmiddels ook groen en geel.
Rowi62
0
KPNQuest was zo'n pionier. Koers 387% gestegen en toen was het geld echt op en wilde niemand er nog een cent extra insteken. Failliet koers zero. Het is niet leuk om dit mee te maken en het hoeft hier ook iet te geeuren maar ook in dit draadje wordt al vroeg gewaarschuwd dat de omzet en koers idioot uit verband is.
[verwijderd]
0
PM riep het al bij 100 euro, bij 90, bij 80, bij 70, bij 60 maar blijft zeggen:

AAndeel is niet meer waard dan 30 euro. Als je dan toch gelooft in deze energie transitie dan in ALFEN!

Maar Fastned is volgens PM nog steeds ZEER ZWAAR overgewaardeerd.
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 7 mei 2021 09:07:

Gaat nu fast naar 50. En dat is nog peperduur. De inschrijvers op 80 zien inmiddels ook groen en geel.
ja idd. En Berenberg maar bleruh.Lachwekkend!
Huppelkatje
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 7 mei 2021 09:07:

Gaat nu fast naar 50. En dat is nog peperduur. De inschrijvers op 80 zien inmiddels ook groen en geel.
Deze inschrijvers werden '"gematst" dat ze tegen die koers konden kopen, Fastned heeft gewoon een goede babbel en slaagt er in om zand te verkopen in de woestijn. ;-)
bezinteergebelegt
0
quote:

Huppelkatje schreef op 7 mei 2021 11:20:

[...]
Deze inschrijvers werden '"gematst" dat ze tegen die koers konden kopen, Fastned heeft gewoon een goede babbel en slaagt er in om zand te verkopen in de woestijn. ;-)
Die emissie bij een koers van 93 oid zal ze maar 1 keer lukken. Bij de volgende ophaalronde, en die lijkt me onvermijdelijk als ze de huidige 150 miljoen verbrand hebben, turen ze tegen een koers die 10 tallen euro's lager staat.

En of het dan nog een keer lukt ?.

Maar de oprichters lopen nog elke dag de polonaise. Verbaasd over zo extreem veel domheid om een koers van 9 naar 100 te jagen bij een bedrijf wat werkelijk heel heel weinig voorstelt in die business.
2.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 23,350
Verschil -0,650 (-2,71%)
Hoog 23,800
Laag 23,300
Volume 7.300
Volume gemiddeld 16.520
Volume gisteren 28.043

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront