Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos mei 2021

1.409 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Endless
1
ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in het eerste kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst op een hogere omzet. Dit bleek donderdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.
"Afgelopen maanden hebben we een herijking van onze portfolio en ontwikkelingsplannen doorgevoerd naar een pijplijn met een meer gebalanceerd risicoprofiel. We blijven ons richten op nieuwe targets om de onvervulde medische behoeften bij ontstekingsziekten, fibrose en nieraandoeningen aan te pakken. Bovendien blijven we ons volledig inzetten voor de commercialisering van Jyseleca in Europa", zei CEO nno van de Stolpe.
De bestuurder zei de klinische pijplijn na een evaluatie van de omvang en het risicoprofiel te heroriënteren, wat volgens hem zal gaan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.
Galapagos boekte in de eerste drie maanden van 2021 een operationeel verlies van 50,8 miljoen euro, in vergelijking met een verlies van 46,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het nettoverlies uit voortgezette activiteiten bedroeg 12,8 miljoen euro, tegenover een verlies van 52,3 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2020.
Onder de streep resteerde echter een nettowinst van 9,4 miljoen euro, tegenover een verlies van 50,6 miljoen euro een jaar eerder.
De omzet en overige opbrengsten bedroegen het afgelopen kwartaal 124,2 miljoen euro, versus 103,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020.
Het biotechbedrijf gaf het afgelopen kwartaal 130,0 miljoen euro uit aan Research & Development, in vergelijking met 115,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.
Outlook
"We verwachten dit jaar aankondigingen van regelgevende instanties over filgotinib en nieuws over vooruitgang in onze gedifferentieerde pijplijn van target-gebaseerde kandidaatgeneesmiddelen", zei Galapagos.
"Ook verwachten we dit jaar vergoedingsbesluiten in de meeste belangrijke Europese markten voor filgotinib", aldus het bedrijf.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)2
[verwijderd]
30
quote:

BLOO7 schreef op 6 mei 2021 20:54:

[...]
Eindeloos volhouden dat het goed gaat als het slecht gaat heeft geen zin.
Eindeloos komt daar ook nog wel achter.
Maar ik geniet daar niet van.
Dat je zelfs een like overtypte om een bepaald beeld te schetsen. Misselijkmakend.
Dat is grondig fout en typeert je als mens.

Jouw verhaal in GLPG kan je in vier zinnen samenvatten want jouw mening kwam altijd neer op:
1. “Hup gala hup. Op naar 300.”
2. “Het management zijn graaiers en bandieten.”
3. “Ik heb een oud artikel gevonden. We gaan vlot FDA knik krijgen.”
4. “Management zijn graaiers. Iedereen met een andere mening val ik aan. Ik word weer cynisch.”

Proficiat daarmee.
Je tracht inhoudelijke posters weg te jagen door constant op een sneaky manier hen in een verkeerd daglicht te stellen. Je hebt zowel mij als anderen ooit nog gevraagd te blijven posten. Om nadien na een tegenslag aan te vallen. Shortgala nog zo eentje. Komt ook niet verder dan “het gaan heel slecht met Gala” en heeft ook al meermaals persoonlijk aangevallen naar eerst te bejubelen.
Terwijl mijn mening niet meer of minder is dan jullie. Ik tracht ze enkel ook te onderbouwen.

Ik ben de eerste om toe te geven dat ik bepaalde trials verkeerd inschatte. Samen met mij duizenden beleggers, maar ook vele wetenschappers en analisten. Telkens gebaseerd op data of feiten. Natuurlijk vind ik dat jammer. En zag ik mijn GLPG winst meer dan verdampen. Desondanks loop ik hier met minder frustraties rond dan jij, geen zelfs.

Waar zie jij me zeggen of eindeloos volhouden dat het goed komt. Mij heb je nooit 250, laat staan 300€ zien roepen als koersdoel. En telkens wanneer iemand jou er op attent maakt dan ontwijk je de vraag, ga je cynisch doen of wat dingen uit de context trekken. Vrij doorzichtig.

Ik baseer me telkens op de nieuwe realiteit en staar me niet blind alleen op de koers.
En pas ook mijn beleggingsstrategie aan indien nodig. En jij weet ook niet hoe ik beleg dus hoeft je daar ook niet over uit te spreken wat eindeloos geloof is. Maar biotech in zijn geheel interesseert me enorm met als uitschieters qua opvolging sinds jaar en dag Argenx en GLPG.

En daar volg ik Bert12345 volledig, dat cash alleen niet bepaalt of een bedrijf over of ondergewaardeerd is. Helemaal niet zelfs.

Wel vind ik cash, in deze, een matras die hen tijd en ruimte heeft om verder te bouwen.
En dan blijft GLPG voor mij een interessant aandeel. De enige correlatie tussen cash en koers voor mij is dat de koers nu zelfs al rekening houdt met de cash per aandeel eind 2021 en zelfs een eind in 2022. Dat vind ik dat interessant omdat er diverse trials uitlezen die van belang zijn en ja, waar ik wel naar uit kijk. Wat biotech is naast cash vooral verwachtingswaarde. Dus ja, geloof ik intrinsiek nog in GLPG. Dat is niet eindeloos geloven dat het goed komt. En al zeker niet de dagen van weleer. Dat is mijns inziens niet eens aan de orde om over te spreken nu. Het kantelpunt is voor mij Toledo. Als Toledo POCs falen hoeft het voor mij ook niet meer.

En het blijft bij GLPG niet bij verwachtingswaarde. Filgotinib gaat volgens mij In EU zijn ding wel doen. Daarmee zeg ik niet het vooropgestelde doel halen maar het zal zeker zijn waarde wel hebben. GLPG heeft zich tot nu de tijd gegeven en zou heus die organisatie niet behouden hebben als ze er niet van overtuigd waren dat dit zou draaien. Daar gaat trouwens Bart mee over, over Business.

Dus ja, ondanks het sentiment vind ik dit nog interessant genoeg om op te volgen.
Rekening houdend met de nieuwe realiteit waarin we gedwongen zijn.

—-

Laat ons het erop houden dat we niet dezelfde mening hebben. En er op een volwassen manier mee om gaan. Ik reageer niet op jouw onheil, noch op dat van Shortgala. Dus laat het dan ook om hier een verkeerd beeld te komen ophangen van een bericht op een ander forum. Daar doe je jezelf geen eer mee aan.

holenbeer
3
quote:

Barbet01 schreef op 7 mei 2021 07:43:

[...]

Dat je zelfs een like overtypte om een bepaald beeld te schetsen. Misselijkmakend.
Dat is grondig fout en typeert je als mens.

Jouw verhaal in GLPG kan je in vier zinnen samenvatten want jouw mening kwam altijd neer op:
1. “Hup gala hup. Op naar 300.”
2. “Het management zijn graaiers en bandieten.”
3. “Ik heb een oud artikel gevonden. We gaan vlot FDA knik krijgen.”
4. “Management zijn graaiers. Iedereen met een andere mening val ik aan. Ik word weer cynisch.”

Ik denk dat je je definitie van ‘mens’ bij moet stellen. Er lopen hier wat wezens rond die duidelijk niet voldoen aan de gangbare.
Bert12345
0
quote:

Profitmaker schreef op 6 mei 2021 23:15:

Vlees noch vis dit persbericht.

PM verwacht morgen na een (licht) positieve opening een verdere daling van de koers!
Hoi Praatjes Maker. Waarom ben je niet zo aktief op je AF KLM platform. Daar zat je toch ook dik in?
wiegveld
0
quote:

Gerard1968 schreef op 6 mei 2021 22:42:

[...]Ik zie in het persbericht staan: "Onze omzet en overige opbrengsten uit voortgezette activiteiten in de eerste drie maanden van 2021 namen toe tot €124,2 miljoen, vergeleken met €103,6 miljoen in de eerste drie maanden van 2020. De opbrengsten van de overeenkomst met Gilead in de eerste drie maanden van 2021 (€113,7 miljoen) bestonden uit (i) de toegangsrechten tot en de optierechten op ons drug discovery platform (€57,8 miljoen), (ii) de erkenning van aan filgotinib gerelateerde omzet (€55,3 miljoen), en (iii) royalty’s (€0,7 miljoen)."

Dus als ik het goed begrijp is er in Q1 een omzet van €55,3 miljoen behaald met filgotinib. Lijkt me niet verkeerd voor het eerste jaar op de markt in een beperkt aantal landen.
Okee. Heb ik overheen gelezen.
Valt idd. mee, er is dus omzet en voor een eerste kwartaal van een product is dat niet slecht!
holenbeer
0
quote:

wiegveld schreef op 7 mei 2021 08:16:

[...]
Okee. Heb ik overheen gelezen.
Valt idd. mee, er is dus omzet en voor een eerste kwartaal van een product is dat niet slecht!
Dit is waarschijnlijk aan filgo gerelateerde omzet uit de afspraken met Gilead, geen omzet uit verkoop. De Gilead-omzet wordt uitgesplitst naar toegang tot de pijplijn (Toledo en zo), naar filgo (eerdere afspraak/upfront) en wat royalties.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

wiegveld schreef op 7 mei 2021 08:16:

[...]
Okee. Heb ik overheen gelezen.
Valt idd. mee, er is dus omzet en voor een eerste kwartaal van een product is dat niet slecht!
Ik zou de rest van de posts ook even lezen; het is vooral een boekhoudkundige kwestie en zegt weinig tot niets over daadwerkelijke verkopen.

Er zijn volgens mij geen nieuwe lijken uit de kast gevallen. Gezien de koerszwakte van de afgelopen dagen zou er dus toch zo maar een klein herstelletje in kunnen zitten.

Ayous
0
Glpg wel echt ander bedrijf nu aan het worden. De markt zal er een risicopremie aan hangen ook die groter is. Huidige koers is het koersdoel van Goldman Sachs. Dat de cash positie niet alles zegt, is al geschreven hier.
bruguy
0
Galapagos gooit strategie om
07:05 (07/05) - Bron: De Tijd

Het Mechelse biotechbedrijf bespaart 150 miljoen euro met de heroriëntatie van zijn pijplijn. Daarnaast wordt met 5 miljard euro cash naar een 'transformatieve opportuniteit' uitgekeken.

Topman Onno van de Stolpe gaf in februari al te kennen dat Galapagos zijn strategie herbekeek. Een noodzakelijke ingreep na zware tegenvallers voor beloftevolle kandidaat-geneesmiddelen.

De Amerikaanse farmawaakhond FDA keurde het potentiële reumamiddel Jyseleca (filgotinib) voorlopig af en een artrosemedicijn flopte. Partner Gilead trok zich gedeeltelijk terug. En ook het veelbelovende middel ziritaxestat tegen de dodelijke longziekte IPF mislukte.

We kijken de toekomst met hernieuwd vertrouwen tegemoet.
Onno van de Stolpe
De heroriëntatie is een feit. Het risicoprofiel van de pijplijn wordt beperkt en aangepast. Dat leidt tot kostenbesparingen van 150 miljoen euro, waarvan de helft dit jaar. 'We blijven ons richten op nieuwe targets om de onvervulde medische behoeften bij ontstekingsziekten, fibrose en nieraandoeningen aan te pakken.'

GLPG3667, een experimenteel middel tegen psoriasis, is op weg naar fase 2b. Het onderzoek in stofwisselingsziekten en osteoartritis wordt stopgezet. De lancering van filgotinib in Europa ligt 'goed op schema', luidt het. Na deze herziening verwacht het biotechbedrijf dit jaar 580 tot 620 miljoen euro te verbranden. 'We kijken de toekomst met hernieuwd vertrouwen tegemoet.'

Overnamedeal
Naast de herziening van de pijplijn is er een andere pijler: de zoektocht naar een 'transformatieve opportuniteit'. Een overname dus die het bedrijf een nieuw elan kan geven. Aan middelen geen gebrek, op de bankrekening staat 5,1 miljard euro - tegen 5,7 miljard euro een jaar geleden.

'We zijn ervan overtuigd dat onze sterke kaspositie, deskundige teams en uitstekende research ons een sterke basis geven voor toekomstige groei', besluit topman Van de Stolpe het kwartaalrapport.

Galapagos sloot de eerste drie maanden van het jaar af met een operationeel verlies van 50,8 miljoen euro en een nettoverlies uit voortgezette activiteiten van 12,8 miljoen euro.

Sebastien Rousseau
Institutional Investor
2
Volgens mij is iedereen het redelijk eens over deze cijfers: weinig nieuws en gegeven recente daling koers beetje omhoog
Verschil tussen mensen is: ene groep zegt weinig nieuws weinig om naar uit te kijken dus aandeel moet omlaag ongeacht de cash en koers.
Andere groep zegt dat cash en koersniveau bodem leggen. Ik behoor tot laatste groep en daarom putjes schrijven
Henk Hobbybelegger
3
Galapagos heeft tegenslag en heeft daar op geacteerd. Ze kijken niet als een konijn in de koplampen. Dat heeft klaarblijkelijk resultaat. Dit betekent nog geen hosanna, maar om ze lager dan hun cash positie te waarderen is te negatief m.i.
SKL Doorslaar
0
Op dit moment is Galapagos niet geliefd door de markt. Elk nieuws was goed voor een stevige koersdaling. Dat nu de koers slechts nog maar een beetje in de plus gaat is wellicht een goed teken dat niet alleen de koers maar ook het negatieve sentiment rond dit aandeel is uitgebodemd.
mamaloe
2
quote:

SKL Doorslaar schreef op 7 mei 2021 09:38:

Op dit moment is Galapagos niet geliefd door de markt. Elk nieuws was goed voor een stevige koersdaling. Dat nu de koers slechts nog maar een beetje in de plus gaat is wellicht een goed teken dat niet alleen de koers maar ook het negatieve sentiment rond dit aandeel is uitgebodemd.
Neehoor, dit is gewoon een gemeen spel wat wordt gespeeld door handelaren. Dit kan gewoon niet. Gister 1,50 eraf voor de cijfers, en dan nu bij opening 1,50:erbij. En nu weer lager gezet. Gewoon manipulatie met ons geld. Dit heeft niks met beleggen meer te maken.
kanhetlager
1
quote:

SKL Doorslaar schreef op 7 mei 2021 09:38:

Op dit moment is Galapagos niet geliefd door de markt. Elk nieuws was goed voor een stevige koersdaling. Dat nu de koers slechts nog maar een beetje in de plus gaat is wellicht een goed teken dat niet alleen de koers maar ook het negatieve sentiment rond dit aandeel is uitgebodemd.
Ja, had ook gedacht dat het in elkaar getrapt zou worden vandaag.
mamaloe
4
Het is al flink afgestraft van 250, en je en je zou toch zeggen moet toch ook weer herstellen. Maar zolang die shorters en handelaren er een spel mee spelen , ben je als particuliertje echt nergens. Het is niet meer leuk om te beleggen helaas. Maar toch rustig blijven zitten. Misschien is ethereum toch een betere optie. Aandelen hebben mij dit jaar alleen maar verlies opgeleverd door die daghandelaren die alles naar beneden trappen.
kanhetlager
1
quote:

mamaloe schreef op 7 mei 2021 09:48:

Het is al flink afgestraft van 250, en je en je zou toch zeggen moet toch ook weer herstellen. Maar zolang die shorters en handelaren er een spel mee spelen , ben je als particuliertje echt nergens.
Een ommekeer is lastig. Daarom ben ik zeker niet teleurgesteld met de koersontwikkeling tot dusver. Tijd voor de ommekeer!
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Institutional investor schreef op 7 mei 2021 09:05:

Volgens mij is iedereen het redelijk eens over deze cijfers: weinig nieuws en gegeven recente daling koers beetje omhoog
Verschil tussen mensen is: ene groep zegt weinig nieuws weinig om naar uit te kijken dus aandeel moet omlaag ongeacht de cash en koers.
Andere groep zegt dat cash en koersniveau bodem leggen. Ik behoor tot laatste groep en daarom putjes schrijven
Wat dat laatste betreft ben ik het met je eens.

Na alle recente tegenvallers is de geloofwaardigheid die de markt nog aan het MT hecht dusdanig laag dat er zich op dit moment een positieve risk/reward lijkt af te tekenen. Het tot op heden uitblijven van rechtszaken vind ik ook een geruststelling. Ik ga ervan uit dat de verkopen van Jeselyca tegen zullen vallen (Gilead is er niet voor niets met geld toe van weggelopen), dus ik hoop dat de vlucht naar voren (een duidelijke hint in het persbericht m.b.t. acquisities) desondanks weloverwogen zal gebeuren. Verder lijken op deze koers een aantal nieuwe tegenvallers al wel ingeprijsd, voor mij dus tijd om toch een klein gokje te wagen.

bruguy
0
Reactie KBC:
"KBC Securities staat positief tegenover de herziening van de pijplijn en handhaaft in afwachting van meer resultaten het “Houden”-advies met koersdoel van 85 euro"
Bert12345
0
quote:

mamaloe schreef op 7 mei 2021 09:48:

Het is al flink afgestraft van 250, en je en je zou toch zeggen moet toch ook weer herstellen. Maar zolang die shorters en handelaren er een spel mee spelen , ben je als particuliertje echt nergens.
Deze opmerking, is echt totale B.S. Als het fundament oké is, hebben de shorters geen enkele kans!

Ook ik heb ooit short gezeten met puts 180 maand? Ik kon de koers echt niet beïnvloeden! ;-))

Zoals de koers er nu bij ligt, lijkt mij dat reëel. Als er echt niets gebeurd vanaf nu tot dec, dan is een koers van 55 al te hoog.

Succes allen.
1.409 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 67 68 69 70 71 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:24
Koers 27,160
Verschil -0,220 (-0,80%)
Hoog 27,300
Laag 26,940
Volume 61.008
Volume gemiddeld 80.458
Volume gisteren 104.556

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront