Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
devil80
0
Iemand ervaring munten besteld bij non EU landen?
Gaat hier altijd de invoerrechten overheen ?
DeZwarteRidder
1
quote:

devil80 schreef op 7 maart 2021 18:30:

Iemand ervaring munten besteld bij non EU landen?
Gaat hier altijd de invoerrechten overheen ?
Ja, zelfs bij munten, omdat de douane verschil maakt tussen munten voor normaal en verzamelmunten.
Het gaat natuurlijk vooral om de BTW.
josti5
2
quote:

ffff schreef op 7 maart 2021 18:04:

John,

Dank voor je openhartigheid! Ik lees dat jij 20 procent boven de spotprijs betaalt voor de UNC- kwaliteit.
Nu beleg jij ook al heel veel jaren in goud en vandaar mijn vraag: Is die 20 procent zo'n beetje " het tarief" ? Persoonlijk vind ik dat je eindeloos kunt discussiëren of het nu wel of niet 20 procent extra waard is , dat je een munt in UNC-kwaliteit hebt,

Tweede vraag: Slaat die 20 procent op de goudwaarde in die munt of op de waarde van een veel gebruikte munt, want dat is mij nog steeds niet duidelijk.

Zelf krijg ik al veel jaren ( tientallen) alle mogelijke folders toegestuurd uit minstens 5 Europese landen en wat mij iedere keer opvalt is dat je voor het pure goud in zo'n munt juist vel meer dan 20 procent extra aan goudwaarde betaalt.

Ik krijg soms folders met de prachtigste fantasie-afbeeldingen , maar als je dan uitrekent wat je voor je 300 of 400 Euro nu precies aan puur goud krijgt, dan is dat bijvoorbeeld 5 gram en dat vindt zuinige Peter dan toch te duur.....

Dan nog voor de lol, John: Ik heb zojuist vast een flinke overboeking gedaan van land A naar land B, En nu afwachten of die klootzakjes die tegenwoordig bij de grootbanken de grote transacties " controleren" weer contact met mij gaan opnemen. Of eigenlijk beter verteld: Of het bedrag weer niet geblokkeerd wordt en pas als je die klootzakjes vertelt dat het niet gestolen is of uit wapenhandel of uit vrouwenhandel.... dan maken ze het bedrag weer vrij.

In wat voor Europa zijn we toch terecht gekomen...? Ik doe die overschrijving EERST om op het moment van echte aankoop bij de goudhandelaar niet voor de ellendige situatie te komen, dat het geld geblokkeerd staat. En zo ontstaan dus die klachten waarover je in de pers in heel West- Europa en ook in de KK al enkele keren over gepost is.

Tenslotte, John, dat boek hè, dat boek.... Ik kan er 8 pagina's over posten..... Maar ik laat het maar hierbij.

Peter
Sorry Peter, ik lees deze post nu pas.
Of de 20% 'het tarief' is weet ik niet. Heb een officieel, vertrouwd en kundig adres en beperk mij, zoals geschreven, vor het overgrote deel tot de betere kwaliteit Nederlandse gouden tientjes - zeg maar vanaf PR.
Deze kwaliteit tientjes heeft duidelijk ook een verzamelwaarde, boven op de goudwaarde, zoals iedere muntenkatalogus bewijst.
Mocht de fiscus ooit komen controleren, dan kan ik in ieder geval aantonen, dat ik een kwaliteitsverzameling heb (Willem III en Wilhelmina - wellicht komen beide eerdere Willems nog aan de beurt).
Dat geldt óók voor enkele zeldzame euromunten, zoals van het Vaticaan (slechts 3000 exemplaren geslagen) en van Finland, die ik indertijd voor de spotprijs (Catawiki) heb weten te bemachtigen, toen goud 'uit' was, een jaar of 6-7 geleden.
Natuurlijk wél FDC, in originele verpakking, met certificaat.
Bovendien worden kwaliteitsmunten altijd wel boven spot gekocht, zijn goed verkoopbaar en vormt de kwaliteit als het ware een 'verzekering' tegen daling van de goudprijs.
Want je weet, Peter, net als bij aandelen het geval is: beleggers dringen gezamenlijk door de voordeur naar binnen, en staan weer even hard gezamenlijk aan de achterdeur te dringen, om weer naar buiten te mogen...
En die 20% boven op de actuele goudwaarde verdient zich in de loop der jaren wel weer terug, is mijn inschatting, zéker over 1-2 generaties.
Kijk maar, wat goud in 50 jaar heeft gedaan...
Dus op een paar tientjes meer kijk ik niet, waar het om kwaliteit gaat - natuurlijk wel met kwaliteitsvermelding op de munthouder, én certificaat.
Dan nóg kun je belazerd worden, daarom koop ik alleen bij een te goeder naam bekend staand bedrijf, teneinde een zo groot mogelijke zekerheid te verkrijgen, én eventuele kopers in de toekomst zo veel mogelijk zekerheid te verschaffen.
Edoch: ik ben beslist niet van plan ze te verkopen, tenzij de euro ineen dondert, of ingeval van andere financiële rampen.

Die folders krijg ik ook - je betaalt de hoofdprijs; kijk ook maar eens op marktplaats, waar zo'n bedrijf adverteert met woekerprijzen...
Afblijven!

Tsja: geld overboeken kun je beter in kleine beetjes doen, want je bent op voorhand al 'verdacht'.
Het net zal wel verder worden aangetrokken, verwacht ik, en de mazen fijner, alles met het 'nobele doel': de strijd tegen 'misdaadgeld'...

Ach ja Peter, dat boek...
Je zou eens in mijn bibliotheek moeten komen rondsnuffelen!
Werkelijk: niets is, wat het lijkt...
Achter letterlijk (vrijwel) alles schuilt een verborgen agenda!

bearishbull
0
Vergeef me als ik nu iets doms zeg. Het is niet mijn specialiteit. Wie weet kan iemand mij vertellen dat er een super betrouwbaar systeem achter zit, maar ik denk dan weer dat een certificaat een stuk makkelijker te vervalsen is dan een gouden munt zelf...

Ik heb mijn goud gekocht bij silvermountain.nl. Ik koop Maple leafs, Kruger rands of andere munten die per munt een ounce goud bevatten. Die zijn ietsje duurder dan een baar van hetzelfde gewicht (1% ofzo, geen hele gekke bedragen), maar in de resell krijg je er ook dat ietsje meer weer voor terug.
voda
1
quote:

bearishbull schreef op 8 maart 2021 09:03:

Vergeef me als ik nu iets doms zeg. Het is niet mijn specialiteit. Wie weet kan iemand mij vertellen dat er een super betrouwbaar systeem achter zit, maar ik denk dan weer dat een certificaat een stuk makkelijker te vervalsen is dan een gouden munt zelf...

Ik heb mijn goud gekocht bij silvermountain.nl. Ik koop Maple leafs, Kruger rands of andere munten die per munt een ounce goud bevatten. Die zijn ietsje duurder dan een baar van hetzelfde gewicht (1% ofzo, geen hele gekke bedragen), maar in de resell krijg je er ook dat ietsje meer weer voor terug.
Dat is een betrouwbaar adres waar ik ook diverse munten gekocht heb. Dit zijn de z.g. bullion munten. Niet te vergelijken met de z.g. verzamelaarsmunten. Normaal gesproken hebben deze een certificaat, zijn veel duurder dat de intrinsieke goudwaarde, maar de meerwaarde is dat ze maar in een beperkte oplage gemaakt zijn.
Dit maakt ze gewild voor verzamelaars. Ik ben er ook zo 1 van. Soms is de vraag naar een specifieke munt zo groot, dat de waarde een paar honderd procent kan oplopen. Niet altijd natuurlijk.
Van te voren is niet aan te geven welke munt zoveel waard kan worden in de toekomst.
Als je wilt verkopen krijgen je er altijd nog minimaal de dagprijs voor het gewicht voor. Dat zal zelden gebeuren. Voor het verkopen moet je wel meer moeite doen.
De bullion munten raak je zo tegen dagprijs kwijt.
ffff
0
John,

Bedankt voor de lange duidelijke posting. We steken iedere keer iets van elkaar op,. Ook van de postings van bearishbull en Hans.

Voor mij een kleine ontdekking en vandaar dat ik het hier even vertel: Ik wilde afstappen van baren van 1 kg. omdat die per kg toch wel erg groot bedrag vertegenwoordigen. Vanmorgen gesprek met goudhandelaar: Ook als je , om wat voor reden dan ook slechts 200 gram zou willen verkopen, is dat mogelijk ( bij hem) met een baar van 1 kg. Je levert die baar in en krijgt 1 baar van 500 gram en drie baren van 100 gram terug PLUS liquiditeit. Misschien klinkt het dom, maar ik had nog nooit van dit soort handel gehoord.
Vandaar dat ik was overgestapt van baren van 1 kg, naar steeds 4 goudklompjes van 250 gram. Puur om die verkoopreden eventueel in de toekomst. Voor hem en volgens hem helemaal niet nodig.....

En nu maar de goudkoers regelmatig volgen..... Certificaten doen mij niet veel ( meer) . Papier is geduldig. Veel belangrijker is een vertrouwd adres te hebben dat al tientallen jaren bestaat en waarbij men elkaar kent. Maar akkoord, dat is mijn mening en in dit computertijdperk mag men gerust het op een andere manier aanpakken.

Peter
voda
0
Goudprijs duikt weer onder de $1700 per troyounce
Van onze redacteur 16:05

De goudprijs is dinsdag opnieuw onder de $1700 gedoken. Per troyounce (31,1 gram) kost het edelmetaal dinsdagmiddag $1686,90, anderhalf procent minder dan maandag.

De daling wordt toegeschreven aan goed nieuws: de Amerikaanse president Biden kondigde grote voortgang aan in het aantal vaccinaties in de Verenigde Staten. Volgens de president komt 90% van de volwassen Amerikanen halverwege april al in aanmerking voor een vaccinatie.

Goudstaven met een gewicht van één kilo in een kluis in Dubai. REUTERS

Daarnaast zal Biden woensdag grootschalige plannen ontvouwen om de Amerikaanse economie te helpen herstellen en de werkgelegenheid te vergroten. Dat maakt beleggers optimistisch en zorgt ervoor dat goud uit de gratie raakt. Goud wordt doorgaans gezien als een veilige haven in barre tijden, maar nu lijken beleggers veel meer bereid om risico’s te nemen.

Bovendien loopt nu ook de rente op. De gedachte hierachter is dat het stimuleringsprogramma van de Amerikaanse overheid ook de inflatie zal doen toenemen. Obligatiebeleggers vragen dan ter compensatie een hoger rendement, en dat is te zien op de markt voor Amerikaanse staatsobligaties. Het rendement op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar loopt op naar ruim 1,7%. Aan het begin van het jaar was dat nog minder dan 1%.

Records
Goud vergoedt geen rente, waardoor deze beleggingscategorie relatief gesproken minder aantrekkelijk wordt als de rente oploopt. In het begin van het jaar was een troyounce nog goed voor rond de $1900.

Goud stond vorig jaar nog in de spotlights vanwege de paniek rond de coronacrisis. Opvallend genoeg was het edelmetaal tijdens het dieptepunt van de crisis helemaal niet zo populair. Toen vluchtten beleggers juist in de dollar, de meest liquide belegging ter wereld. Pas in de zomer werd goud echt populair en brak de prijs van het edelmetaal alle records. Een troyounce kostte toen meer dan $2000.

Bitcoin
Ook nu drukt de oplopende koers van de dollar volgens analisten op de goudprijs, zij het in veel mindere mate. De koers van de bitcoin loopt ondertussen wel op. Dinsdagmiddag was één bitcoin goed voor ruim $59.000, bijna 2% hoger dan maandag. Het koersverloop van de digitale munt is ronduit spectaculair te noemen, want in het najaar van 2020 koerste de munt nog rond de $10.000.

Bitcoin en goud worden wel met elkaar vergeleken omdat de bitcoin net als goud bescherming zou bieden tegen inflatie. Het totale aantal bitcoins ligt van tevoren vast, terwijl centrale banken 'gewoon' geld in principe onbeperkt kunnen bijdrukken. De koers van de bitcoin is tot nu toe nog een stuk volatieler dan die van goud gebleken.

Originele link van het artikel: fd.nl/beurs/1378742/goudprijs-duikt-w...
Bijlage:
bearishbull
0
quote:

timarius schreef op 30 maart 2021 16:56:

Bijkopen kan met een korting nu. ;-)
Turkey is honger voor geld. Kan bijna niet meer lenen op kapitaal markten en hebben gigantisch veel goud.....Denk dat er op korte termijn wat druk is. Heb zelf paar weken terug gekocht. Mocht het veel lager gaan heb ik wel interesse nog wat in te slaan. Huidige prijs is ongeveer de prijs die ik al heb. Ik hoop op een soort paniek daling onder de 1500. Misschien zelfs 1200 dollar als het echt een groot nieuws item wordt.

Turkey deed wat USA doet. Alleen is de turkse lira geen reserve currency.Nu probeert de CB te redden wat er te redden valt door rentes op te krikken, maar dat is politiek niet populair, dus Erdogan steekt daar weerk een stokje voor. Een grote puinzooi daar.
voda
0
Tegenvallend eerste kwartaal voor goud en zilver

Categorie: Overig, Beurs vandaag
Door Koen Lauwers op 26 maart 2021 14:00
Views: 14.917

2021 is tot nog toe geen topper voor de edelmetalen en dan druk ik me nog voorzichtig uit. De kans dat goud het eerste kwartaal afsluit met een negatief rendement is heel groot. Op het moment van schrijven staat het gele metaal op een verlies van 8% in dollar en 6% in euro. Voor zilver is dit respectievelijk -2% en ongeveer break-even.

Hogere reële rente
Er zijn verschillende elementen die deze prijsdaling verklaren maar de belangrijkste is de stijging van de rente. Er is een sterke correlatie tussen de goudprijs en de reële rente ofwel de nominale rente gecorrigeerd voor inflatie.

De langetermijnrente zit sinds vorige zomer in een opwaartse trend maar de voorbije weken versnelt die beweging. De rente op de 10-jaarse Amerikaanse overheidsobligatie (Treasury) is sinds augustus meer dan verdrievoudigd. De negatieve Duitse 10-jaarse referentierente van de Bund is in dezelfde periode ruim gehalveerd van -0,65 naar -0,3 procent, wat de facto een verdubbeling is (minder negatief).

De rente zit in de lift in anticipatie op herstel van de globale economische groei. Dit herstel moet er komen door de talrijke stimuli van monetaire en fiscale overheden. De aantrekkende inflatie is een andere reden dat de rente stijgt. Alleen is die op dit moment nog bijna niet zichtbaar in de indexen van de consumentenprijzen door de manier waarop deze zijn samengesteld.

Door de forse prijsstijging bij sommige grondstoffen maar ook bijvoorbeeld containertarieven zijn de producentenprijzen wel al gestegen. Eerder vroeg dan laat worden deze ook doorberekend in de prijzen van eindproducten.

Een hogere nominale rente en een (voorlopig) stabiele inflatie leidt tot een aantrekkende reële rente, wat negatief is voor de edelmetalen als niet-rentedragende activa.

Voor de centrale banken lijkt er voorlopig geen vuiltje aan de lucht. De Federal Reserve zegt zelfs openlijk dat ze ook bij een verder oplopende inflatie de (korte) rente niet zal verhogen. De Fed ziet de inflatiedruk namelijk als een tijdelijk fenomeen. Andere centrale banken kwamen met dezelfde boodschap. Ook de financiële markten delen voorlopig de visie van de centrale banken. De prijzen van de inflatieswaps laten namelijk zien dat de inflatieverwachtingen laag zijn.

De vraag is hoe ver de centrale banken de rente zullen laten oplopen vooraleer in te grijpen. Los van de impact op de historisch hoge schuld in het systeem (hogere intrestbetalingen) leidt een hogere rente ook tot strakkere financieringsvoorwaarden, wat niet bevorderlijk is voor de economie.

Fysieke vraag
Verschillende investeerders vragen zich af waarom de prijzen van goud en zilver dalen terwijl de fysieke vraag hoge toppen scheert. Het antwoord is dat de impact van de fysieke vraag op de prijsvorming erg klein is, althans wat de korte termijn betreft.

De prijs wordt gemaakt op de termijnmarkten waar marktspelers met diepe zakken nagenoeg onbeperkt contracten (of papieren verplichtingen) kunnen bijcreëren. De meeste van die contracten worden op de afloopdatum doorgerold of er volgt een ‘cash settlement’. Fysieke settlements zijn de uitzondering en dan nog wordt er vaak omwille van logistieke en andere praktische redenen met ‘I owe you’ (IOU)-papieren beloftes gewerkt in plaats van te schuiven met fysiek goud. Dat is ook zo op de zilvermarkt.

Tijdens de Reddit-gekte wou een grote groep private beleggers allemaal tegelijk fysiek zilver inslaan in de vorm van staven en munten. De kleinhandel was daar niet op voorbereid, waardoor de voorraden op korte termijn uitgeput waren en de verkooppremies de hoogte inschoten.

Dit sterkte de ‘Redditors’ in hun geloof dat ze naar analogie met de Hunt Brothers in 1980 de zilvermarkt konden opblazen. Niets was echter minder waar want de vermeende schaarste was niet meer dan een logistieke flessenhals. Op de Comex-termijnbeurs, waar de echte prijsvorming plaatsvindt, kon de vraag naar fysieke leveringen tot nog toe probleemloos worden ingevuld.

Dit neemt niet weg dat de primaire zilvermarkt in deficit is. Verhalen over een ‘silver squeeze’ waarbij een tekort aan fysiek zilver de Comex-beurs in zware problemen zou brengen, doen al jarenlang de ronde. Maar blijkbaar waren ook de Redditors niet bij machte om dit af te dwingen.

Basisscenario ongewijzigd
De terugval bij goud en zilver past ook in een brede terugval van de grondstoffenmarkt. Hier spelen dezelfde argumenten die ook op goud van toepassing zijn, namelijk oplopende rente, een aantrekkende dollarkoers en investeerders die winsten van tafel halen. Verschillende analisten zetten het supercyclusverhaal op losse schroeven maar feit is dat correcties binnen een opwaartse trend perfect normaal zijn.

De groei concentreert zich in China dat recent een aantal stimuli afbouwde om de economie niet te laten oververhitten. In Europa lijken nieuwe lockdowns het verwachte herstel te vertragen en de Verenigde Staten zijn afhankelijk van de goedkeuring van een aantal infrastructuurwerken. Een pauze in de klim van de grondstoffenprijzen mag dus niet verbazen. Het fundamentele reflatie-basisscenario blijft ongewijzigd.

Goud bevindt zich een technisch niemandsland zolang de steun rond $1680 en de weerstand rond $1765 niet worden doorbroken. Onder deze steun dreigt een nieuwe verkoopgolf terwijl de hedge funds en andere momentumspelers maar long zullen gaan als de weerstand is gesneuveld.

Toch lijkt het neerwaartse prijsrisico mij vanaf het huidige niveau eerder beperkt. Speculanten en hedge funds hebben hun longposities afgebouwd naar het laagste niveau in 2 jaar en 85% onder de top van februari vorig jaar. Cijfers van de World Gold Council laten zien dat de hoeveelheid goud onder beheer van de ETF’s in 9 maanden niet meer zo laag was.

De centrale banken hebben de tools om in te grijpen (yield curve control) indien de stijging van de lange rente pijn begint te doen. Wanneer de inflatie doorsijpelt in de consumentenprijzen zal ook de stijging van de reële rente stoppen. Wie fysiek goud bezit als hedge tegen het systeemrisico, hoeft zich van deze kortetermijn-prijsschommelingen weinig aan te trekken.
timarius
0
quote:

bearishbull schreef op 31 maart 2021 14:20:

[...]

Turkey is honger voor geld. Kan bijna niet meer lenen op kapitaal markten en hebben gigantisch veel goud.....Denk dat er op korte termijn wat druk is. Heb zelf paar weken terug gekocht. Mocht het veel lager gaan heb ik wel interesse nog wat in te slaan. Huidige prijs is ongeveer de prijs die ik al heb. Ik hoop op een soort paniek daling onder de 1500. Misschien zelfs 1200 dollar als het echt een groot nieuws item wordt.

Turkey deed wat USA doet. Alleen is de turkse lira geen reserve currency.Nu probeert de CB te redden wat er te redden valt door rentes op te krikken, maar dat is politiek niet populair, dus Erdogan steekt daar weerk een stokje voor. Een grote puinzooi daar.
Volgens mij zitten alle CB nu vast en kunnen ze niet meer doen wat zij horen te doen behalve doorgaan met printen en 0% rente. Dus ik zie niet hoe goud nog ooit terug kan naar 1200. Wellicht als de beurs crasht dat je een tijdelijke 10-15% dip krijgt maar structureel kunnen ze toch niet al dat geld terugdraaien? Of zouden ze nu bij een hoge inflatie echt het geld kraan dichtdraaien en depressie in het kwadraat veroorzaken?
bearishbull
0
quote:

timarius schreef op 1 april 2021 12:49:

[...]

Volgens mij zitten alle CB nu vast en kunnen ze niet meer doen wat zij horen te doen behalve doorgaan met printen en 0% rente. Dus ik zie niet hoe goud nog ooit terug kan naar 1200. Wellicht als de beurs crasht dat je een tijdelijke 10-15% dip krijgt maar structureel kunnen ze toch niet al dat geld terugdraaien? Of zouden ze nu bij een hoge inflatie echt het geld kraan dichtdraaien en depressie in het kwadraat veroorzaken?
Op het ogenblik volgens de officiele cijfers (cpi) is de inflatie niet hoger dan de toename in goud. Beide rond de 2%.

Een beurscrash zie ik anytime soon niet gebeuren. US creeert rond de miljoen banen per maand. De economieen gaan open en men gaan consumeren. Uiteindelijk denk ik dat de cpi WEL naar niveaus gaat waar de CB's nerveus van kunnen worden. Denk dat hun reactie hierop en alles wat ze zeggen een grote invloed gaat hebben op de goud prijs.

Ikzelf zit overwogen in aandelen en ongeveer 10% van dat bedrag heb ik in goud. Heb ook nog een evengrote positie in cash voor er weer mooie kansen komen. Tegen inflatie ook nog een aflossingsvrije hypotheek 20 jaar vast voor minder dan 2%.

Ik hou rekening met ieder scenario en heb geen speciale voorkeur. Maar wat jij zegt: Nee, ik geloof niet dat CB's een depressie gaan veroorzaken. Die willen dat kosten wat het kost voorkomen. Ik geloof meer in het inflatie scenario. Maar ik ben ook wel iemand met vertrouwen in het systeem in tegenstelling tot vele andere goud bezitters. Ik geloof Powel dat hij zich geen zorgen maakt om inflatie en dat het tijdelijk is. Dat de meerjarige lage inflatie trend er nog steeds is.
bearishbull
0
Dit topic is stil nu, maar goud, zilver en platina zijn opvallend bezig deze week, nu ook ietsje hoger met een sterke dollar.
bearishbull
0
En hoppa. Met geweld boven de 1800 uitgebroken.

Merkwaardig hoe sterk goud nu is en hoe weinig aandacht het krijgt. Iedereen is gericht op de torenhoge winsten van hun cryptocurrencies. Op de all time highs in aandelen. Ondertussen gaat goud er stiekem vandoor. De enige assetclass die nog niet ver boven haar all time high is gestegen (met uitzondering van bonds). Die ondanks hoge inflatie verwachitngen nog redelijk normaal geprijsd is.
simidoc
0
Stijging van goud???
Al eens gekeken naar de stijging van platinum,palladium en rhodium?
josti5
0
quote:

simidoc schreef op 7 mei 2021 11:32:

Stijging van goud???
Al eens gekeken naar de stijging van platinum,palladium en rhodium?
Jazeker.

Heb hiernaar gekeken:

www.hollandgold.nl/1-troy-ounce-maple...

Prijs 3081 euro

En toen hiernaar:

www.goldbypost.nl/palladium-prijs/

Ca. 2400 euro

Oftewel opslag bijna 30%.

Vond ik tikkie te veel...

Deze ging nog 'een beetje' hoger:

www.goudverzekerd.nl/product/platina-...

Toen ben ik maar ff afgehaakt.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 7 mei 2021 16:52:

www.hollandgold.nl/nieuws/ecb-schroef...
"Vorig jaar werd de markt nog gerustgesteld door het opkoopprogramma, maar nu lijkt de markt er amper op te reageren. De Nederlandse 10-jaars rente is zelfs bijna weer positief. Dat terwijl de ECB onder het PEPP programma al voor meer dan €1 biljoen aan schuldpapier heeft opgekocht. Is het trucje van de ECB uitgewerkt?"

Heb begrepen dat de markt bijna is droog gekookt: de obligaties raken op, van sommige landen hebben ze al >30% heb ik begrepen.
Meer PEPPER geld beschikbaar stellen voor meer inkoop kan dus niet, het een komt met het ander in conflict.

Maar! de volgende stap in het ECB Space Program is opkoop aandelen, zo van de beurs/uit de markt, hetzelfde zoals ze bij de obligatie opkopen deden(het aloude Japans Scenario)

Goud zou dus moeten outperformen, maar! gekoppeld aan de US dollar, dus prijstechnisch beheersbaar in doen en laten.
simidoc
0
Goud zit stevig in de houdgreep om geen argwaan te wekken dat we afstevenen op inflatie.
De kanarie in de koolmijn wordt vroegtijdig de nek omgedraaid.
8.776 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
862,24  -3,12  -0,36%  14:35
 Germany40^ 17.748,50 -0,50%
 BEL 20 3.820,59 -0,16%
 Europe50^ 4.925,18 -0,23%
 US30^ 37.737,07 -0,73%
 Nasd100^ 17.366,02 -1,04%
 US500^ 5.007,45 -0,83%
 Japan225^ 37.478,47 -1,38%
 Gold spot 2.383,38 +0,17%
 EUR/USD 1,0671 +0,26%
 WTI 81,48 -0,73%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,77%
WDP +3,36%
Heineken +1,91%
Vopak +1,47%
Pharming +1,38%

Dalers

ADYEN NV -2,77%
AMG Critical ... -2,69%
VIVORYON THER... -2,66%
Fugro -2,48%
RENEWI -2,35%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront