Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.653 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
[verwijderd]
0
www.marketwatch.com/story/dogecoin-pr...

De prijs van de cryptocurrency dogecoin kelderde van de ene op de andere dag toen Tesla Inc. TSLA, + 1,33% Chief executive - en crypto-bull - Elon Musk organiseerde 'Saturday Night Live'.

Zijn steun aan dogecoin was een verzamelpunt voor de doge-gemeenschap, die reikhalzend had uitgekeken naar zijn verschijning , maar dogecoin-houders die hadden gehoopt dat zijn vermelding van de digitale valuta op de nationale tv de prijs naar $ 1 zou verhogen, bleven teleurgesteld. Na een piek van ongeveer 70 cent net voordat "SNL" werd uitgezonden, dogecoin DOGEUSD, -29,66% de prijzen zakten naar 47 cent toen de show begon, voordat ze om 2 uur 's ochtends oostwaarts herstelden rond de 55 cent.

Eerder: Dogecoin nadert 75 cent en glijdt vervolgens weg terwijl cryptopionier Silbert gokken tegen parodiemunten zag in de aanloop naar Elon Musk's 'SNL'-gastgastheer-optreden

Online handelsplatform Robinhood werd blijkbaar overweldigd door cryptohandelaren en crashte even.
HCohen
0
www.cnbc.com/2021/05/08/dogecoin-pric...

TECH
Dogecoin plunges nearly 30% during Elon Musk’s SNL appearance

PUBLISHED SUN, MAY 9 20211:49 AM EDTUPDATED 2 HOURS AGO
MacKenzie Sigalos

As Elon Musk – the self-proclaimed “Dogefather” – made his “Saturday Night Live” debut, the price of dogecoin fell off a cliff.

The meme-inspired cryptocurrency fell as much as 29.5%, dropping to 49 cents at one point. Musk mentioned dogecoin in his opening monologue and on “Weekend Update,” SNL’s satirical news show. In a Q&A with hosts Michael Che and Colin Jost, Musk called himself the “Dogefather,” said dogecoin was a “hustle,” and howled, “To the moon,” a catchphrase popular among doge enthusiasts intent on driving the value of the cryptocurrency to one dollar.

The price of dogecoin began to rebound during the “Weekend Update” skit. As of this writing, it is worth 57 cents, down about 17% from the beginning of the show.

PUBLICITÉ

During the frenzied sell-off, several Robinhood users complained that Robinhood’s crypto trading wasn’t working.

The company confirmed the outage on Twitter. Service was restored in less than an hour.

This isn’t the first time that Robinhood has missed out on major trading volume in dogecoin. Last month, the trading platform said customers experienced “sporadic crypto order failures” during a dogecoin rally.
DeZwarteRidder
1
FD
Markten
08:00
Problemen met Nederlandse crypto-apps kosten gebruikers 'duizenden euro's'

Door storingen en bugs op de apps Blox en LiteBit zeggen klanten veel geld mis te lopen. Ook krijgen gebruikers die bij hun geld willen niet of pas weken later antwoord van de klantenservice.
DeZwarteRidder
0
FD
Buitenland
11:00
In de strijd tegen inflatie zoekt Zuid-Amerika zijn heil in crypto's

In Venezuela en Argentinië zijn cryptovaluta razend populair. Ze zouden meer zekerheid bieden dan de eigen munt waarvan de waarde keldert. Maar hoe stabiel zijn de gekozen 'stablecoins' en cryptodollars?
efreddy
0
quote:

HCohen schreef op 9 mei 2021 14:28:

www.investing.com/crypto/dogecoin/dog...
DOGE/USD - Dogecoin US Dollar
Binance
0.436720 -0.276800 -38.79% ......
Op die manier krijg je natuurlijk altijd wel eens gelijk ,iedereen die crypto een beetje heeft bekeken weet dat er een behoorlijke volatiliteit inzit.Het gaat niet altijd in 1 rechte lijn omhoog.

Doge noteert wel nog ruim 50 % hoger dan woensdagmorgen 8.00 uur (heb er toen enkele aan 0.2502 € bijgekocht) en ruim 600 % hoger dan toen vele beweerden dat je ervan weg moet blijven.
Wat Bitcoin betreft ook deze leuke op twitter waarbij Maarten Verheyen bedankt voor de waarschuwing .
twitter.com/maartenverheyen/status/13...

Heb er overigens vandaag ook nog 600 Doge teruggekocht aan 0.00000802 BTC van de 500 Doge die ik enkele dagen eerder aan 0.00001148 BTC had verkocht.
DeZwarteRidder
0
Bitcoin blijft achter bij cryptomania

Door Johan Wiering
24 min geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De prijzen van veel digitale valuta’s, waaronder ethereum, ripple en dogecoin, zijn sinds begin vorige week tientallen procenten gestegen. Een opvallende achterblijver is de bitcoin. „Deze munt begint minder dominant te worden.”

Nog altijd is de bitcoin goed voor 45% van de totale waarde van alle bijna tienduizend digitale valuta’s. Begin dit jaar was dat alleen nog 72%. En dat terwijl de prijs van de bitcoin dit jaar bijna verdubbelde tot rond $56.000.

Diverse concurrerende munten doen het echter nog veel beter en dat geldt zeker ook voor de afgelopen twee weken. Terwijl de prijs van de bitcoin een overigens nog altijd mooie 15% steeg, schoten die van ethereum, ripple en litecoin met 50% tot 70% omhoog.

Vooral rond ethereum is er sprake van een stroom aan positieve berichten. Zo liet de Europese Investeringsbank weten gebruik te hebben gemaakt van de blockchain van de munt bij de uitgifte van een obligatie. En Sotheby's maakte bekend ethereum als betaalmiddel te accepteren voor een te veilen kunstwerk van Banksy.

Upgrade

Cryptohandelaar Joël Happé denkt dat beleggers ook alvast vooruitlopen op een grote upgrade deze zomer naar ethereum 2.0. „Nu kunnen nog maximaal dertig transacties per seconde worden uitgevoerd, maar met de verbeteringen zou dat naar honderdduizend kunnen gaan. De kosten gaan dan ook omlaag.”

Dat betekent dat ethereum qua gebruiksmogelijkheden nog meer voorop gaat lopen, merkt cryptoconsultant en handelaar Jan Robert Schutte van CryptoAcademy op. „Financiële oplossingen zoals het uitlenen van crypto’s en verzekeringen hebben nu al een hoge vlucht genomen.”

Goedkoop

Hij meldt dat litecoin en ripple zich vooral onderscheiden met relatief lage transactiekosten. „Je kunt aanzienlijk besparen met het overmaken van geld naar het buitenland. Grote financiële instellingen zoals het Spaanse Santander en het Australische Novatti zijn al aangehaakt.”

Over dogecoin, die ondanks de terugval van een derde vanaf de piek op zaterdag nog altijd rond 47 dollarcent staat tegen 1 cent eind vorig jaar, is hij voorzichtiger. „Dogecoin is vooral dankzij tweets van Elon Musk hard gestegen, maar ik zie hier weinig toegevoegde waarde in.”

Verwachtingen

Schutte houdt er rekening mee dat de bitcoin nog wat minder dominant zal worden, maar blijft positief over de munt: „Ik houd vast aan mijn verwachting dat deze eind dit jaar op $75.000 staat.” Hij benadrukt daarbij het belang van spreiding en adviseert beleggers uit risico-oogpunt hooguit een beperkt percentage van het vermogen in crypto’s te investeren.

Happé ziet juist meer in ethereum dan in de bitcoin en acht een prijs van $5000 tot $10.000 eind dit jaar zeer wel mogelijk.
HCohen
0
quote:

efreddy schreef op 9 mei 2021 17:18:

[...]
Wat Bitcoin betreft ook deze leuke op twitter waarbij Maarten Verheyen bedankt voor de waarschuwing .
twitter.com/maartenverheyen/status/13...
Het is met speculeren nog meer dan dat met beleggen zo is; it's all about timing.
Vervelend alleen dat statistisch en historisch gezien timen niet werkt(of alleen in uitzonderlijk gevallen), alleen spreiden en diversiviseren.

Hey, ik vind jullie harstikke dapper en de link is grappig( ik hou wel van ironie) en ik hoor wat je zegt!
Papieren winst, verzilverde winst...
Als alle stof is neergedaald, dan zullen er zeker zijn die hun slag geslagen hebben.., ik hoop dat je erbij zit efreddy.
Maar er zullen er meer zijn die hun onderbroek verspeeld hebben, zo werkt dat met speculeren.

Succes!
efreddy
0
quote:

HCohen schreef op 9 mei 2021 18:02:

[...]


Maar er zullen er meer zijn die hun onderbroek verspeeld hebben, zo werkt dat met speculeren.

Succes!

Je moet al behoorlijk je timing uitkiezen wil je erin slagen om je onderbroek ermee te verspelen of het gaat mis en je maakt een behoorlijke winst.

twitter.com/johan_jorissen/status/138...

Volgens vermogensbeheerder Noels gaat het met de aanpak van Johan Jorissen die in 2016 20 € in Doge investeerde ook ooit mis.
Als je zoiets leest van een Author of Econoshock and Gigantism. Economic and financial opinions. Founder Econopolis NV. Likes everything with balance vraagt men zich toch af wat voor dergelijk niveau ze maar bereiken.

Dan ligt het niveau van begravenisondernemer Johan Jorissen toch een heel pak hoger als hij stelt : maar enkel met crypto is het gelukt om met 200€ naar 40000€ te gaan. En ik was al blij dat bitcoin van 1500€ naar 40000€ ging. Ik blijf erin geloven tot het misloopt. (Ik had geen 200 € nodig om boven de 40000 € te gaan met crypto ,heb nooit meer dan 20 € risico gelopen ,beleg ook in opties maar ook daar lukt het me niet om de cryptoprestaties ook maar enigszins te evenaren en zijn sowieso ook veel grotere bedragen nodig voor succes. ).

DUZZER
0
LTC/BTC op weg naar de meerjarige dalende trend lijn, gaat die erdoor heen? Natuurlijk is 4de test waarheen? op z’n minst naar ATH 0,025. Wanneer je naar de meer jarig ETH/BTC en LTC/BTC kijkt lijken ze verrekte veel op elkaar met het verschil dat ETH vooruit loopt. De enorme ETH/$ leg kan ook in ontwikkeling zijn voor LTC/$. Ultieme doel dit jaar $1700.
DeZwarteRidder
1
quote:

DUZZER schreef op 10 mei 2021 07:42:

LTC/BTC op weg naar de meerjarige dalende trend lijn, gaat die erdoor heen? Natuurlijk is 4de test waarheen? op z’n minst naar ATH 0,025. Wanneer je naar de meer jarig ETH/BTC en LTC/BTC kijkt lijken ze verrekte veel op elkaar met het verschil dat ETH vooruit loopt. De enorme ETH/$ leg kan ook in ontwikkeling zijn voor LTC/$. Ultieme doel dit jaar $1700.
TA werkt niet bij aandelen en al helemaal niet bij crypto's.
[verwijderd]
0
quote:

DUZZER schreef op 10 mei 2021 07:42:

LTC/BTC op weg naar de meerjarige dalende trend lijn, gaat die erdoor heen? Natuurlijk is 4de test waarheen? op z’n minst naar ATH 0,025. Wanneer je naar de meer jarig ETH/BTC en LTC/BTC kijkt lijken ze verrekte veel op elkaar met het verschil dat ETH vooruit loopt. De enorme ETH/$ leg kan ook in ontwikkeling zijn voor LTC/$. Ultieme doel dit jaar $1700.
Laten we het hopen. Litecoin heeft net een all time high gezet. Ik was van plan ze om te ruilen voor goud rond de $1000. Misschien moet ik stapsgewijs uitstappen tegen die tijd.
voda
0
SpaceX financiert maanmissie met cryptomunt Dogecoin
Van onze redacteur 08:32

SpaceX-oprichter Elon Musk op het Kennedy Space Center in Florida in 2020. REUTERS
Een satelliet die ruimtevaartbedrijf SpaceX volgend jaar naar de maan stuurt wordt volledig betaald met cryptomunt Dogecoin. Dat maakte Geometric Energy Corporation, het Canadese bedrijf dat de ruimtemissie gaat leiden, zondag bekend.

De zogeheten Doge-1 satelliet weegt veertig kilo en gaat in het tweede kwartaal van 2022 met een Falcon 9-raket de ruimte in. Hoeveel het project kost is onduidelijk.

Tom Ochinero van SpaceX laat in een persverklaring weten 'verheugd' te zijn om de satelliet te lanceren. 'Deze missie zal de toepassing van cryptomunten buiten de baan om de aarde demonstreren en de basis leggen voor interplanetaire handel.'

SpaceX-oprichter Elon Musk bevestigt het nieuws op Twitter:

Bitcoin
Techondernemer Elon Musk geldt als aanjager van cryptomunten. In februari meldde autobedrijf Tesla, waar Musk ceo is, dat het voor $1,5 mrd aan bitcoins heeft gekocht en dat het in de nabije toekomst de cryptomunt als betaalmiddel voor zijn auto's zal accepteren. Mede door die boodschap steeg de koers van bitcoin onlangs naar een recordhoogte van bijna $65.000.

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1383386/spacex-finan...
Riding the Tiger
2
Interessant om te volgen hoe crypto munten geëvalueerd worden.

Op Yahoo Finance kan je zeer uitgebreid analyses volgen. Ikzelf heb ooit economie gestudeerd,
maar dat is al zeer lang geleden. En ik heb meer geloof in Warren Buffet en Charlie Munger. Zij beweren dat crypto's waardeloos zijn.

Dan krijg je dezelfde grafiek als in de tulpenhandel. Daarvoor moeten we terug naar de 16e eeuw. De tulpenhandel floreerde toen, tulpen werden heel populaire bloemen. Dit werd zo populair dat er een tulpenkoorts of tulpenmanie ontstond.

Begin 1600 werd er 1000 Florijnen betaald voor een tulpenbol (150 Florijnen was een jaarinkomen). Het toppunt werd bereikt met de Semper Augustus, een zeer mooie tulp, die werd verkocht voor 6000 Florijnen, de prijs van een huis. Hierna is de prijs van de tulpen volledig ingestort,

Moraal van het verhaal : ik wil hier niet met een vingertje zwaaien, want vandaag zijn jullie allemaal winnaars. Probeer wel af en toe winst te nemen, en verder te spelen (jawel : spelen, aangezien er toch een vergelijk is met het casino) met je winst. Want voor je het weet sta je daar, zonder kleren. En ga vooral niet speculeren met geleend geld...dus alleen met geld dat je kan missen.

Amen. De wijze raad van iemand die eerlijk gezegd niets begrijpt van Cryptocurrency.
Bijlage:
voda
0
Problemen met Nederlandse crypto-apps kosten gebruikers 'duizenden euro's'
Pim Brasser 9 mei

De app Blox en het platform LiteBit kunnen de grote populariteit van crypto's niet aan. Door storingen en bugs zeggen klanten duizenden euro's mis te lopen. Foto: ANP

Het regent klachten over twee grote Nederlandse cryptobrokers, die zich op kleine beginnende beleggers richten. De app Blox en het platform LiteBit kunnen de grote populariteit van crypto's niet aan. Door storingen en bugs zeggen klanten duizenden euro's mis te lopen. Ook krijgen gebruikers niet of pas weken later antwoord van de klantenservice, terwijl ze in de tussentijd niet bij hun geld kunnen.

Blox zegt tegen het FD de komende weken geen nieuwe gebruikers toe te laten en 'grote softwarematige verbeteringen' door te voeren. Het bedrijf erkent dat klanten met vragen 'langer wachten dan dat ze van ons gewend zijn', maar zegt dat iedereen binnen 'enkele dagen' antwoord krijgt. LiteBit zegt nu vijf keer zoveel klanten te hebben als een jaar geleden. 'Een markt die zo hard groeit leidt soms helaas tot een storing of een langere wachttijd bij onze klantenservice.' LiteBit werkt 'continu' aan oplossingen.

Op sociale media, de beoordelingswebsite Trustpilot en in appstores komen dagelijks meerdere klachten binnen over Blox en LiteBit. Die gaan over een 'waardeloze klantenservice' en apps die alleen een wit scherm geven. Ook werken exchanges niet op essentiële piekmomenten: als een munt heel hoog of laag staat en veel mensen tegelijk willen handelen. 'Ben nu al meer dan €2000 misgelopen', schrijft een LiteBit-klant die zijn Dogecoins door een storing niet op tijd kon verkopen.

Daarnaast is het op LiteBit vanwege onderhoud geregeld langere tijd niet mogelijk om in bepaalde cryptomunten te handelen. 'Weer een maand later en nog steeds staat mijn geld ‘vast’', aldus een klant die maandenlang een bepaalde munt niet kon gebruiken.

'Binnen 1 minuut, en vanaf €1'
Blox en LiteBit zijn apps die beleggen in de bitcoin juist makkelijker en laagdrempelig moeten maken. Het Rotterdamse LiteBit bestaat al sinds 2013. Ook de problemen bestaan al jaren, blijkt uit een inventarisatie van het FD. LiteBit is in diverse EU-landen actief en heeft volgens Bitcoin Magazine ruim één miljoen gebruikers.

Blox is een relatief nieuwe app van het al oudere cryptobedrijf BTC Direct uit Nijmegen. Het bedrijf maakt op tv reclame voor beleggen in bitcoin 'binnen 1 minuut, en vanaf €1'. Beleggers hoeven geen technische kennis van bijvoorbeeld cryptowallets te hebben. Dat slaat aan: naar eigen zeggen heeft Blox inmiddels driehonderdduizend gebruikers in Nederland en België.

5000 weg te werken e-mails
Die populariteit leidt dus wel tot capaciteitsproblemen. Blox kampte begin dit jaar al met storingen, gebruikers die niet konden inloggen, en een achterstand van meer dan vijfduizend mails bij de klantenservice. Het bedrijf besloot toen ook al tijdelijk geen nieuwe gebruikers toe te laten. Blox deed 'een aantal grote technische updates' en nam medewerkers aan om de mails weg te werken.

In maart waren de problemen volgens Blox opgelost, en ging de app weer open voor nieuwe gebruikers. Toch moet Blox nu opnieuw dicht vanwege dezelfde problemen, volgens een woordvoerder door een constante 'exponentiële groei' van gebruikers. 'We kunnen vandaag de dag een veelvoud aan van het volume dat we in januari verwerkten, toen de eerste verstoring optrad.'

Ook elders storingen
Overigens hadden ook gebruikers van internationale cryptoplatforms als Coinbase, Binance en Kraken afgelopen tijd op piekmomenten last van storingen. Brokers als Anycoin Direct uit Veghel, het Amsterdamse Bitvavo en ook BTC Direct, het bedrijf achter Blox, lijken de groei in cryptobeleggers echter wel aan te kunnen. Volgens de woordvoerder komt dat doordat BTC Direct, in tegenstelling tot Blox, niet ook nog de cryptowallets van gebruikers beheert. 'Het verschil in traffic is enorm.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/beurs/1382777/problemen-met-ned...
voda
0
In de strijd tegen inflatie zoekt Zuid-Amerika zijn heil in crypto's
Arthur Debruyne 9 mei

In Venezuela en Argentinië zijn cryptovaluta razend populair. Ze zouden meer zekerheid bieden dan de eigen munt waarvan de waarde keldert. Maar hoe stabiel zijn de gekozen 'stablecoins' en cryptodollars?

Illustratie: iStock/Studio FD

De Latijns-Amerikaanse cryptomarkt trekt de aandacht van grotere bedrijven en investeerders in de VS, waaronder Visa.
Maar handelsplatforms en cryptodollars zijn niet altijd transparant. Het risico bestaat dat overheden ze in de ban doen.
In Venezuela was de inflatie van de munt bolivar vorig jaar ongeveer 8%. Per dag. De enige manier om te sparen in het land is door vandaag iets te kopen dat morgen duurder zal zijn. Of door cryptovaluta’s in te slaan. En dan vooral zogenoemde 'stablecoins', die de wisselkoers van de dollar volgen en daarom stabieler zouden moeten zijn dan de bekende bitcoin, die grote prijsschommelingen kent.

Jorge Álvarez (24), psycholoog bij een ngo in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zet zijn maandloon in bolivars steevast om in glufco’s of tethers, beide cryptodollars. Als hij boodschappen gaat doen of rekeningen betaalt, verhuist hij het nodige bedrag weer naar bolivars. Zijn moeder, ooms en tantes doen hetzelfde. ‘De monetaire situatie verandert zeer snel in Venezuela, crypto’s geven ons stabiliteit en een manier om te sparen’, zegt Álvarez.

‘De monetaire situatie verandert zeer snel in Venezuela, crypto’s geven ons stabiliteit en een manier om te sparen’Jorge Álvarez, psycholoog in Caracas
Ook in Argentinië zijn cryptomunten aan een opmars bezig. Dat is deels te verklaren door de wereldwijde groei in de markt voor digitale valuta’s, maar vooral ook doordat de Argentijnse peso vorig jaar 32% van zijn waarde verloor door inflatie. In hoofdstad Buenos Aires aanvaarden sommige vastgoedagenten inmiddels betaling in crypto’s.

Ook Colombia is een regionale cryptohub. Tussen 2017 en 2020 vertegenwoordigde Latijns-Amerika 6% van de wereldwijde cryptomarkt, in maart 2020 al 15,8%, tonen cijfers van de Mexicaanse UNAM-universiteit.

15,8%
Tussen 2017 en 2020 vertegenwoordigde Latijns-Amerika 6% van de wereldwijde cryptomarkt, in maart 2020 was dat aandeel al gegroeid naar 15,8%.

Macro-economische instabiliteit blijkt een bijzonder vruchtbare voedingsbodem te zijn voor de opmars van cryptomunten. Door de schok van de coronacrisis zakten veel Latijns-Amerikaanse munten tegen de dollar en de euro en ze herstellen erg moeizaam. De week voor en na de presidentsverkiezingen in Peru op 10 april, waarbij één populaire kandidaat nationaliseringen bepleitte, zag cryptohandelsplatform Buda aanzienlijk grotere handelsvolumes. Argentijnse platforms merken eveneens meer activiteit in periodes van scherpe prijsinflatie, schrijft de krant Clarín. Investeren in cryptomunten mag dan in het westen vooral speculatief blijven, in Latijns-Amerika hangt het levensonderhoud ervan af.

Ook de overheid gaat in crypto
De Venezolaanse bolivar leverde vorig jaar net geen 3000% waarde in. De centrale bank van het land kondigde recent aan dat ze biljetten van 1 mln bolivar gaat drukken. De waarde: een halve dollar. Gelijk met de hyperinflatie dollariseert de economie razendsnel. Volgens onderzoeksbureau Ecoanalítica gebeurt al 67% van de transacties in de Amerikaanse reservemunt.

‘47%’Dataplatform Coin.dance berekent dat Venezuela 47% van de Latijns-Amerikaanse cryptomarkt voor zich neemt.
Maar dollars kopen moet nog grotendeels op de zwarte markt. Crypto’s verhandelen kan via de smartphone. Volgens de New Yorkse cryptoanalist Chainanalysis is Venezuela, na Rusland en Oekraïne, het actiefste land ter wereld in het verhandelen van crypto’s. Dataplatform Coin.dance berekent dat Venezuela 47% van de Latijns-Amerikaanse cryptomarkt voor zijn rekening neemt.

Behalve de gewone burgers van Venezuela probeert ook de overheid het economische verval tegen te gaan met crypto’s. Het land creëerde ’s werelds eerste staatscryptomunt, de petro, gedragen door de oliereserves van het land. De petro zou moeten dienen om de Amerikaanse sancties tegen Venezuela te omzeilen, maar het gebruik van die cryptomunt lijkt tot dusver louter symbolisch. De bevolking geeft de voorkeur aan andere cryptovaluta's.

Kapitaalcontroles
In Argentinië schoten de voorbije jaren twintig onlinehandelsplatforms, oftewel exchanges, uit de grond. ‘Spaar in dai’, kopt Buenbit op zijn homepage. Het cryptoplatform belooft gebruikers dat ze dankzij de stablecoin dai hun peso’s tegen waardeverlies kunnen beschermen. Volgens MakerDAO, de Californische uitgever van Dai, is de cryptomunt, die is gekoppeld aan de wisselkoers van de dollar, het populairst in Argentinië.

voda
0
Deel 2:

‘Crypto’s gaan nu overal vlot over de toonbank, maar in Argentinië speelt de macro-economische context een extra rol: de voortschrijdende devaluatie van de peso en beperkingen op het kopen van dollars’, zegt Emiliano Limia, hoofd communicatie van Buenbit. Het platform heette aanvankelijk Buendollar omdat het de Argentijnen dollars verkocht. Tot de regering twee jaar geleden een limiet van $200 per maand per persoon instelde om verdere kapitaalvlucht en het instorten van de peso tegen te gaan.

Het fintechbedrijf Lemon Cash, een van de grotere in Argentinië, verhandelt crypto’s en verwerkt ook digitale betalingen in peso’s voor de handel. Vier op de tien handelaren die via Lemon Cash betalingen accepteren, zoals winkeliers en kappers, wisselen de peso’s meteen om in cryptovaluta, zegt oprichter Marcelo Cavazzoli. ‘Crypto’s zijn een waar toevluchtsoord geworden voor Argentijnen.’

‘Argentinië is een van de weinige landen waar men $300.000 in crypto’s op tafel gooit, het is waanzinnig’Vastgoedhandelaar in Buenos Aires
De Zuid-Amerikaanse cryptomarkt staat inmiddels op de radar van grotere spelers in de Verenigde Staten. Lemon Cash gaat met financiering van durfkapitaalinvesteerder Tim Draper uitbreiden naar Uruguay en Ecuador. Reserve, een cryptostartup uit San Francisco die de steun geniet van onder andere de bekende investeerder Peter Thiel, bevestigt dat Venezuela, Argentinië en Colombia de belangrijkste groeimarkten moeten worden. Platforms werken samen met creditcardmaatschappij Visa aan om cryptobetaalkaarten aan te bieden.

Het Argentijnse MercadoLibre, het grootste e-commercebedrijf in Latijns-Amerika, gaat cryptobezitters in contact brengen met vastgoedagentschappen die cryptomunten als betaling aanvaarden. Sinds afgelopen kwartaal heeft het ook bitcoins in kas. ‘Argentinië is een van de weinige landen waar men $300.000 in crypto’s op tafel gooit, het is waanzinnig’, zei een vastgoedmakelaar tegen de lokale zakenkrant El Economista.

Toezicht lijkt tot dusver beperkt. De Argentijnse centrale bank zou volgens gelekte informatie aan banken vragen welke van hun klanten actief zijn in cryptomunten, maar daar blijft het bij. Zowel de regering van de centrumlinkse president Alberto Fernández als de oppositie opperen dat ze cryptotransacties willen gaan belasten.

‘Leugen’
Aan de explosieve groei van cryptohandel zit ook een schaduwkant door het gebrek aan regelgeving. In Venezuela duiken berichten over allerlei fraudes en misbruik op. Zelfs politiefunctionarissen blijken betrokken bij het hacken van cryptoportefeuilles. En dan zijn er ook de vermoedens dat crypto’s gebruikt worden voor het witwassen van drugsgeld.

Bovendien zijn de zogenaamde stablecoins soms allesbehalve stabiel. Tether Limited, de uitgever van de grootste cryptodollar, de tether, zou niet voor alle uitstaande digitale munten ook daadwerkelijk dollars in de kas hebben. Bij een bankrun zou dus niet elke cryptohouder zijn inleg kunnen terugkrijgen. Het openbaar ministerie van New York heeft de controversiële munt daarom een ‘leugen’ genoemd en de oprichters $18,5 mln boete opgelegd. De Amerikaanse Stable Act heeft het bij wet verplicht gemaakt dat elke stablecoin door een dollar wordt geruggesteund.

Een Turks scenario is niet ondenkbaar. Door inflatie in de Turkse lira zetten honderdduizenden Turken hun spaargeld in crypto’s om. Nadat de regering strengere regels aankondigde stortten twee handelsplatforms op één week in. Een ceo vluchtte naar verluidt naar Albanië met $2 mrd van 400.000 klanten. India zou digitale valuta's in de ban willen doen. Latijns-Amerikaanse overheden laten de crypto's voorlopig betijen, maar voor hoe lang nog?

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1383164/in-de...
[verwijderd]
0
quote:

Riding the Tiger schreef op 10 mei 2021 08:52:

Amen. De wijze raad van iemand die eerlijk gezegd niets begrijpt van Cryptocurrency.
Misschien dat je beter eerst kunt proberen er wel wat van te begrijpen. Immers, als je niet moet beleggen in assets die je niet begrijpt, dan moet je evenmin niet niet-beleggen in assets die je niet begrijpt.
DeZwarteRidder
0
Ik heb het al vele malen gezegd: crypto's vullen een gat in de markt en zijn dus niet voor alles en iedereen geschikt.
[verwijderd]
0
quote:

hovenier schreef op 23 april 2021 08:46:

Dumpen die bitcont en inwisselen voor ASML!
Toch maar weer goed dat we dit advies niet opgevolgd hebben...
15.653 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 12:39
Koers 66.371,99
Verschil +39,30 (+0,06%)
Hoog 67.057,55
Laag 66.166,21
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront