ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
LT90
0
quote:

Dicky schreef op 12 mei 2021 12:19:

Niet te somber allemaal, zo slecht waren de cijfers niet. De rente is stijgende en vermoelijk gaat het nog meevallen met de faillissementen. Dan vallen nog veel voorzieningen vrij. Dat maakt de balans nog meer solide dan hij nu al is en zal de winst nog een, weliswaar eenmalige, boost geven. Het verdienmodel moet natuurlijk wel verbeterd worden. In elk geval wordt er fors bespaard op kosten en worden marktrisico's verkleind. Het dividendrendement zal goed worden. Koers herstelt wel weer.
"rente is stijgende" -> factor dat buiten ABN ligt
"faillissementen vallen mee" -> factor dat (deels) buiten ABN ligt.

En dat is precies het probleem met deze kwartaalcijfer presentatie. Ze wachten imo teveel op de "business as usual" en ABN levert zich daarmee over aan de omstandigheden. Ik zie liever dat ABN een plan heeft om onafhankelijk(er) van de omstandigheden wel resultaten te kunnen boeken.
[verwijderd]
0
Nog wat calls dec'21 gekocht. Optisch goedkoop, hoeveel dividend is ingeprijsd that's the question. Mochten ze dik in the money komen dan wel uitstappen de dag voorgaand aan de ex div datum.
Lepre Chaun
2
quote:

nieuw en onervaren schreef op 12 mei 2021 12:28:

[...]

Volgens mij allemaal de schuld van Carl 2-8 & Macchiavelli & Jemoetwat die hard aan 't shorten zijn :-)
LoL

Ik verkoop de mijne niet voor we op de introduction koers staan.
Al het slechte nieuws is al 50x in de koers verwerkt.
En ja het staat ook 50% lager dus het kan alleen maar stijgen.
Instappen is mijn advies.

Goed voor ABN AMRO
Mr.J.bonds
1
quote:

Tis wa! schreef op 12 mei 2021 12:19:

Woensdag 12 mei 2021 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

ABN AMRO snijdt in kantorennetwerk en heeft er nu minder dan honderd
ABN AMRO snijdt in kantorennetwerk en heeft er nu minder dan honderd
12 mei 2021 11:16
Laatste update: 59 minuten geleden
63 NUjij-reacties
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal van dit jaar negen kantoren gesloten. Daardoor blijven er nog 91 kantoren over. Ook in de volgende kwartalen zullen er nog kantoren sluiten, maar daar is geen vast plan voor. Hoe de bank dat aanpakt, zal vooral afhangen van het aantal bezoekers, zegt een woordvoerder woensdag tegen NU.nl.

De operatie past in het plan om tegen 2024 zo'n 700 miljoen euro te besparen. Daarvoor zette de bank de eerste stappen in het afgelopen kwartaal. Er werden kantoren gesloten in kleinere steden als Soest, Harderwijk en Barendrecht. Daarnaast werd er bespaard op IT. De bank bespaarde al 24 miljoen euro.

"Er komen steeds minder mensen naar kantoor om hun bankzaken te regelen, omdat ze bijna alles online kunnen doen", zegt een woordvoerder. "En de coronacrisis heeft dat nog meer versterkt. Nu zelfs hypotheken online te regelen zijn, is er voor veel mensen niet veel reden meer om naar een bankkantoor te gaan."

De komende maanden en jaren zal ABN AMRO zijn kantorennetwerk steeds blijven evalueren, maar voorlopig is het wel de bedoeling om een landelijke dekking te houden, zegt de bank.

ABN AMRO maakte woensdag ook zijn kwartaalcijfers bekend. In het eerste kwartaal van dit jaar boekte de bank een verlies van 54 miljoen euro als gevolg van de schikking die ze trof met het Openbaar Ministerie (OM) in een witwaszaak.
Ja, kun je nagaan als de geen half miljard hoefden te betalen aan boete. Hoeveel van deze ontslagen werknemers met die centen omgeschoold zouden kunnen worden tot witwasbestrijders binnen ABN AMRO. Nu staan ze allemaal op straat en mogen ze 70% van hun laatst verdiende geld als WW opstrijken. Wordt niemand blijer van. En al helemaal de belastingbetaler niet.

En denk maar niet dat er ontslagen gaan vallen in de hogere salaris echelons, op het hoofdkantoor. Zeg maar: de zogenaamde verantwoordelijken van dit hele **** verhaal. Diegene die er iets aan hadden kun doen bij ABN zullen de dans ontspringen.. Zoals altijd met dit soort verhalen..

Ook weinig vertrouwen in CEO Schaap Swaab. Hij komt niet uit de ABN-gelederen, maar is extern. Een gezapige boekhouder met weinig ballen die zich nu al heeft laten intimideren door Vader Staat..

Deze vent hoort in de politiek thuis. Hij doet nu précies wat Rutte doet. Gewoon je bek een beetje ontransparant houden en wachten tot de shit weer overwaait.. Maar die tijden zijn écht over. Ook Rutte zal vallen als corona weer een beetje is opgeklaard.. En vooral helemaal niets toezeggen of beloven aan de getroffen aandeelhouder. Want dat vind Vader Staat mooiI Want die komt dan mooi weg met dat verkapte dividend van € 480 miljoen. Als deze druiloor nou slim is. begint deze clown nú al met die beloofde aandeleninkoop. Veel goedkoper als vandaag onder de 10 zal ABN waarschijnlijk niet snel meer worden met de aantrekkende rente en geen frauderende zakelijke klanten en de mega boete die dan nu wel geklaard is..

Mat dat zal wel weer te pragmatisch gedacht zijn.. Liever helpt Swaab de shorters en de hedgers van ABN aan nog veel miljoenen en miljoenen winst. Alsof deze vieze vuige financiële hyena's van de financiële wereld(ik noem een Goldman Sachs in deze) al niet schatrijk genoeg zijn Swaab!!! Of sta je soms bij hen ook op de payrol!?
KCNIB
1
Het zou mooi zijn als Swaak voor 1 mio aan aandelen inkoopt, geeft beleggers meer vertrouwen in ABN
Ron-tron system
0
Ik verwacht toch nog een herstelbeweging 10,25-10,35eur vandaag.
Stel je voor onder de 10eur wat een afgang zou dat zijn in de kranten morgenvroeg.
Dat gaan ze toch niet laten gebeuren of is er geen eergevoel meer?
Dicky
1
Als je de operationele gang van zaken bekijkt en eenmalige posten, zowel de megaboete als vrijvallende voorzieningen, buiten beschouwing laat, dan zou m.i. rond de 1,60 netto winst per aandeel dit jaar haalbaar zijn. Als de kosten verder omlaag gaan en de rente stijgt in de loop van het jaar, dan gaat dat leiden tot meer winst. Bovendien zal door vrijvallende voorzieningen het vrije kapitaal gaan toenemen, hetgeen betekent dat er meer kredieten kunnen worden verstrekt. Die gaan sowieso toenemen bij een herstellend economisch klimaat. Kortom, de rentebaten gaan weer toenemen. De huidige koersdaling houdt m.i. te weinig rekening met deze gunstige ontwikkelingen. Het aandeel koerst zo bezien nog geen 7 keer de winst per aandeel en ook nog eens ruim 50% onder intrinsieke waarde. Dat zou m.i een bodem onder de koers moeten leggen van boven de 10 euro.
Rowi62
0
Koers schiet al weer omhoog. De CEO is sai ja maar dat willen we ook. Geen cowboys meer. En Tis Wat je moet weten dat er een mooi sociaal plan is en daar zijn ook nu kosten voor genomen. Juist in het middenkader en hoger kader vervallen banen. Die cowboys met hun dure leasebakken vliegern er ook uit, Maar die kunnen overal in het buitenland aan de slag riepen ze zelf vroeger in koor. Ja ja.
nieuw en onervaren
1
quote:

Carl2-8 schreef op 12 mei 2021 14:31:

Ik verwacht toch nog een herstelbeweging 10,25-10,35eur vandaag.
Stel je voor onder de 10eur wat een afgang zou dat zijn in de kranten morgenvroeg.
Dat gaan ze toch niet laten gebeuren of is er geen eergevoel meer?
De koers is al aan 't stijgen, misschien wel groen eindigen....

(Of misschien ook niet)

Sorry voor al deze posts... probeer mezelf op te peppen
Ron-tron system
0
quote:

nieuw en onervaren schreef op 12 mei 2021 14:40:

[...]

De koers is al aan 't stijgen, misschien wel groen eindigen....

(Of misschien ook niet)

Sorry voor al deze posts... probeer mezelf op te peppen
Ze hebben de post gelezen denk.
Schaamtegevoel komt boven.
Heel de directie is aant inkopen;)
Nee hoor iets met inflatie de goudprijs maakte een spike en een v beweging.
Erny
0
quote:

Dicky schreef op 12 mei 2021 14:39:

Als je de operationele gang van zaken bekijkt en eenmalige posten, zowel de megaboete als vrijvallende voorzieningen, buiten beschouwing laat, dan zou m.i. rond de 1,60 netto winst per aandeel dit jaar haalbaar zijn. ................
Je moet dan wel rekening houden met het wegvallen van de criminele geldstromen. Witwassen was waar ABN op dreef. Het wordt een stuk lastiger om dit soort activiteiten verborgen te houden. De negatieve rente op spaarvermogen gaat ook niet veel opleveren; veel rekeninghouders zullen vertrekken. Een strategische visie ontbreekt. Het feestje is over.
voda
0
Beursblik: kwaliteit leningenboek ABN AMRO stuwt winst
Morgan Stanley wijst op lage risicokosten.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van ABN AMRO over het eerste kwartaal vielen tegen voor de rentebaten, maar daar staat tegenover dat de bank lagere kosten voor oninbare leningen voorziet voor dit jaar. Dit stelde zakenbank Morgan Stanley woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De lagere risicokosten betekenen dat analisten hun ramingen voor de winst voor belastingen met 10 procent kunnen verhogen, becijferde Morgan Stanley.

Ook zal ABN AMRO een nieuwe drempelwaarde vaststellen voor de kernkapitaalbuffer volgens de Basel 4-regels, die nu op 15 procent staat. Daarnaast stelde de bank duidelijk van plan te zijn een dividend over 2019 alsnog te betalen, wat een dividendrendement van 6 procent zou geven, aldus de analisten.

De lagere rentebaten hebben te maken met margedruk bij de spaargelden, maar ook met de snelle afbouw van de onderdelen van de zakenbank die worden opgedoekt.

Morgan Stanley noemt het belangrijk dat er afgelopen kwartaal 200 miljoen euro aan hypotheken bij kwamen, na een aantal kwartalen met krimp.

Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies en een koersdoel van 10,00 euro voor ABN AMRO. Het aandeel noteerde woensdag 9 procent lager op 10,01 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
nieuw en onervaren
1
quote:

Carl2-8 schreef op 12 mei 2021 14:44:

[...]

Ze hebben de post gelezen denk.
Schaamtegevoel komt boven.
Heel de directie is aant inkopen;)
Nee hoor iets met inflatie de goudprijs maakte een spike en een v beweging.
Idd
Ook ING is ondertussen 20 cent gestegen
Rowi62
0
quote:

Erny schreef op 12 mei 2021 14:47:

[...]
Je moet dan wel rekening houden met het wegvallen van de criminele geldstromen. Witwassen was waar ABN op dreef. Het wordt een stuk lastiger om dit soort activiteiten verborgen te houden. De negatieve rente op spaarvermogen gaat ook niet veel opleveren; veel rekeninghouders zullen vertrekken. Een strategische visie ontbreekt. Het feestje is over.
Veel rekening houders gaan zelf beleggen hetgeen nog veel meer oplevert voor AAB . Jammer joh.
En bedankt Morgan Stanley!
Ron-tron system
0
KCNIB
0
quote:

Carl2-8 schreef op 12 mei 2021 14:31:

Ik verwacht toch nog een herstelbeweging 10,25-10,35eur vandaag.
Stel je voor onder de 10eur wat een afgang zou dat zijn in de kranten morgenvroeg.
Dat gaan ze toch niet laten gebeuren of is er geen eergevoel meer?
Eergevoel?? Heb je niet gezien hoe deze regering mensen het leven zuur maakt?
Koers stijgt nu wel. Fopke heeft 480 mio overgemaakt aan NLFI zodat ze aandelen ABN kunnen kopen voor een prikkie

Louis Pasciuto
0
De rente op Nederlands staatspapier is sterk gestegen sinds de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers. Woensdagmiddag schoot de tienjaarsrente – het belangrijkste tarief voor de markten – zelfs door de nul.
[verwijderd]
0
quote:

kassa! schreef op 12 mei 2021 13:45:

Nog wat calls dec'21 gekocht. Optisch goedkoop, hoeveel dividend is ingeprijsd that's the question. Mochten ze dik in the money komen dan wel uitstappen de dag voorgaand aan de ex div datum.
Wat een rit in een paar uur tijd. Zo'n onverwachte snelle winst kon ik niet laten lopen. Verkocht dus. Drukt het dagverlies op mijn aandelen significant.
3.558 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 174 175 176 177 178 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront