FuelCell Energy « Terug naar discussie overzicht

Forum FuelCell Energy geopend

1.441 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
wesmail
0
Morgen en vrijdag Klimaattop in USA olv Biden. Brengt weer nieuwe inzichten. FCEL stijgt alvast.
DeZwarteRidder
0
quote:

wesmail schreef op 21 april 2021 16:23:

Morgen en vrijdag Klimaattop in USA olv Biden. Brengt weer nieuwe inzichten. FCEL stijgt alvast.
Je bent flink in de war.
wesmail
0
President Joe Biden voerde campagne met een belofte om de VS terug te leiden in de wereldwijde inspanningen om de klimaatcrisis te bestrijden. Zijn infrastructuurplan van $ 2 biljoen omvat klimaatvriendelijke initiatieven om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren, de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en klimaatbestendige wegen en gebouwen te beschermen. En zijn inaugurele klimaattop deze week, in combinatie met zijn herondertekening van de Overeenkomst van Parijs, enkele uren na zijn aantreden, geeft blijk van zijn voornemen om de multilaterale samenwerking te herstellen en te streven naar koolstofreductie. Hoewel dit positieve signalen zijn voor de planeet, onderstreept de ommekeer in het nationale beleid van opeenvolgende regeringen hoe onvoorspelbaar de klimaatregulering in de VS kan zijn.

Deze onzekerheid heeft er helaas toe bijgedragen dat Amerikaanse institutionele beleggers niets doen om de klimaatverandering aan te pakken. In een grote studie onder meer dan 100 grote institutionele chief investment officers van grote instellingen, ontdekten we dat slechts 47% van de Noord-Amerikaanse beleggers actief klimaatoverwegingen in hun portefeuille opneemt: een belangrijke gemiste kans.

De acties van een onwaarschijnlijke coalitie van marktdeelnemers - waaronder consumenten, investeerders en bedrijven - dwingen tot nu toe genegeerde klimaatgerelateerde externe effecten in toenemende mate tot uiting in de prijs van aandelen, obligaties, onroerend goed en andere activa. Dit wordt veroorzaakt door een reeks factoren: het toenemende belang van extreme klimaatvolatiliteit in ons dagelijks leven, de rijkere datasets die beschikbaar zijn om inzicht te krijgen in het werkelijke klimaatrisico en de veerkracht waarmee verschillende bedrijven worden geconfronteerd, de doelgerichte focus op milieu-, sociale en bestuurlijke investeringen van een toenemend aantal investeerders, en - misschien wel het meest over het hoofd gezien - de veranderende aard van de voorkeuren en vraag van de consument in de VS en de rest van de wereld.

Deze evoluerende consumentenvoorkeuren kunnen op zich al een sterke kracht zijn. Beleggers moeten er nu rekening mee houden, in plaats van te wachten om te zien hoe de klimaatagenda van de regering-Biden zich ontwikkelt voordat ze handelen. Drie belangrijke investeringsthema's illustreren de kansen.

Ten eerste blaast de verschuiving van de voorkeuren van de consument voor duurzame producten en groene innovatie nieuw leven in durfkapitaal en startkapitaal - een investeringsgebied dat sinds 2000 bijna netto nul alfa heeft gegenereerd en met steeds minder kansen wordt geconfronteerd gezien de verdedigingsgrachten die de technologiegiganten hebben rond hun bedrijven gebouwd. Neem bijvoorbeeld alternatieve eiwitten. Gedreven door veranderende consumentenwaarden rond duurzaamheid, groeit de vraag naar plantaardige vleesalternatieven, en volgens een rapport van AT Kearny tegen 2040 zal 60% van de vleesverkoop bestaan ??uit plantaardige of gekweekte vleesproducten. Om deze trend te benutten, investeerde risicokapitaal volgens het Good Food Institute in 2020 $ 1,5 miljard in alternatieve eiwitten. Andere mogelijkheden zijn er in transformatieve technologieën in een vroeg stadium, zoals cellen op waterstof of koolstofafvang en -opslag, en ook in "landbouwtechnologie", waar precisielandbouwtechnologieën worden gebruikt voor real-time landbouwmonitoring, geavanceerde weersvoorspellingen en verticale landbouw.

Ten tweede is de vraag van eindgebruikers naar hernieuwbare energie al aanzienlijk gestegen in de VS en Europa. In de VS is de vrijwillige verkoop van schone energie bijvoorbeeld sinds 2010 met bijna 350% gestegen, volgens gegevens die zijn gepubliceerd door het National Renewable Energy Laboratory. Maar er zullen ook steeds meer aantrekkelijke investeringsmogelijkheden komen in minder voor de hand liggende uithoeken van de duurzame markt. Wind- en zonne-energieprojecten in opkomende markten zoals Chili en Uruguay met verouderende waterkrachtnetwerken en afnemende rivierstromen zijn bijvoorbeeld rijp voor investeerders die verder kijken dan verzadigde markten in de VS en Europa. De stijgende vraag naar elektrische voertuigen is een ander voorbeeld van de veranderende honger van consumenten naar duurzame opties. Autofabrikanten van Tesla tot traditionele OEM's genereren een overvloed aan elektrische en hybride alternatieven. De bijbehorende randinvesteringen die een graad of twee verwijderd zijn van directe investeringen in hernieuwbare energie, bevatten ook aanzienlijke onbenutte kansen, zoals laadstations, batterijen, componenten, tot aan de noodzakelijke ruwe grondstoffen.

Ten derde, aangezien aandeelhouders in toenemende mate meer transparantie eisen van koolstofintensieve industrieën over transitierisico's en klimaatactieplannen, stellen rijkere en gedetailleerdere gegevens veeleisende investeerders in staat om met toenemende precisie onderscheid te maken tussen winnaars en verliezers. Dit vermogen om de energiesector te ontleden is van cruciaal belang, want zelfs onder de meest agressieve veronderstellingen van hernieuwbare acceptatie, zullen fossiele brandstoffen een lange zonsondergang hebben en bijna tweederde van het wereldwijde energieverbruik tot ten minste 2050 aandrijven, gebaseerd op schattingen van de US Energy Information Administratie. Gezien deze onaangename rekensom van vraag en aanbod van energie, willen sommige institutionele beleggers misschien samenwerken met - en een positieve invloed uitoefenen op de richting van - de groenste bedrijven binnen de bruine fossiele brandstofindustrieën. Dit meer genuanceerde perspectief stelt investeerders in staat om verder te gaan dan de binaire divisies van “groene” hernieuwbare helden en “bruine” fossiele schurken.

De regering-Biden heeft al enkele stappen ondernomen om de kloof in het klimaatbeleid met andere geavanceerde industriële economieën te verkleinen. Het valt nog te bezien hoe de nieuwe maatregelen bedrijven zullen aanzetten tot handelen en institutionele beleggers om te reageren. Hoewel overheidsmaatregelen en regelgevende maatregelen essentieel zijn, worden ze vaak traag geïmplementeerd en worden ze te gemakkelijk uitgehold door een verandering in leiderschap. Beleggers moeten niet wachten op nieuwe regelgeving om hen tot actie aan te zetten, maar moeten in plaats daarvan proactief het groeiende scala aan aantrekkelijke investeringsmogelijkheden aangrijpen die ook de overgang naar een groenere planeet zullen versnellen.
Belegopjeboterham
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 april 2021 16:26:

[...]
Je bent flink in de war.
niveautje weer.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Jinxter
0
Een brief vanuit ministerie over wel/niet deelname door Nederland aan de klimaattop waar 140 landen aan deelnemen vandaag en morgen, is overigens live te volgen!!!

Bijlage:
wesmail
0
Jongens, help me eens. Ik zoek voor President Biden een Amerikaans bedrijf die dit kan. Graag spoed. Ik moet hem vanavond terugbellen.

------------------------------------------------------------------------------

Industrie en boerderijen zijn een uitdaging
Waar fossiele brandstofvrije alternatieven al bestaan ??in de transport- en energiesector, maar alleen sneller moeten worden ingezet, zijn in de industriële sector eerst fundamenteel onderzoek en technologische demonstratieprojecten nodig. Processen zoals de productie van staal en cement zijn koolstofintensief, en alternatieve technologieën , zoals het gebruik van waterstof gemaakt van hernieuwbare energie om staal te produceren , of het afvangen en vastleggen van koolstof in cementfabrieken, zijn nog niet klaar voor commerciële toepassing.

De zware industrie moet "al het werk doen in de 2020-jaren dat al in de energiesector is gedaan", zegt Dell. "Zodat we in 2030, als we het hebben over het opnieuw halveren van onze uitstoot tegen 2040, ons voor de industriële sector in dezelfde situatie bevinden als voor de huidige energiesector."

Daartoe roept het nieuwe infrastructuurplan van de regering-Biden op om 10 "pioniersfaciliteiten" op te richten die koolstofafvang in industriële fabrieken demonstreren, en om een belastingvermindering van de Energieafdeling aan te passen om staal- en cementfabrikanten aan te moedigen de technologie te gebruiken.
Belegopjeboterham
1
quote:

wesmail schreef op 22 april 2021 16:52:

Jongens, help me eens. Ik zoek voor President Biden een Amerikaans bedrijf die dit kan. Graag spoed. Ik moet hem vanavond terugbellen.

------------------------------------------------------------------------------

Industrie en boerderijen zijn een uitdaging
Waar fossiele brandstofvrije alternatieven al bestaan ??in de transport- en energiesector, maar alleen sneller moeten worden ingezet, zijn in de industriële sector eerst fundamenteel onderzoek en technologische demonstratieprojecten nodig. Processen zoals de productie van staal en cement zijn koolstofintensief, en alternatieve technologieën , zoals het gebruik van waterstof gemaakt van hernieuwbare energie om staal te produceren , of het afvangen en vastleggen van koolstof in cementfabrieken, zijn nog niet klaar voor commerciële toepassing.

De zware industrie moet "al het werk doen in de 2020-jaren dat al in de energiesector is gedaan", zegt Dell. "Zodat we in 2030, als we het hebben over het opnieuw halveren van onze uitstoot tegen 2040, ons voor de industriële sector in dezelfde situatie bevinden als voor de huidige energiesector."

Daartoe roept het nieuwe infrastructuurplan van de regering-Biden op om 10 "pioniersfaciliteiten" op te richten die koolstofafvang in industriële fabrieken demonstreren, en om een belastingvermindering van de Energieafdeling aan te passen om staal- en cementfabrikanten aan te moedigen de technologie te gebruiken.
misschien kan je FuelCell voorstellen aan POTUS, succes !
wesmail
1
Exxon richt vandaag nieuw bedrijf op voor CCS (afvang en ondergronds opslag CO2) en noemt in bericht de samenwerking met FuelCell om met dat bedrijf de efficienty van de afvang te verbeteren.

finance.yahoo.com/news/big-oil-huge-c...
Ronald Engels
0
quote:

wesmail schreef op 22 april 2021 16:52:

Jongens, help me eens. Ik zoek voor President Biden een Amerikaans bedrijf die dit kan. Graag spoed. Ik moet hem vanavond terugbellen.

------------------------------------------------------------------------------

Industrie en boerderijen zijn een uitdaging
Waar fossiele brandstofvrije alternatieven al bestaan ??in de transport- en energiesector, maar alleen sneller moeten worden ingezet, zijn in de industriële sector eerst fundamenteel onderzoek en technologische demonstratieprojecten nodig. Processen zoals de productie van staal en cement zijn koolstofintensief, en alternatieve technologieën , zoals het gebruik van waterstof gemaakt van hernieuwbare energie om staal te produceren , of het afvangen en vastleggen van koolstof in cementfabrieken, zijn nog niet klaar voor commerciële toepassing.

De zware industrie moet "al het werk doen in de 2020-jaren dat al in de energiesector is gedaan", zegt Dell. "Zodat we in 2030, als we het hebben over het opnieuw halveren van onze uitstoot tegen 2040, ons voor de industriële sector in dezelfde situatie bevinden als voor de huidige energiesector."

Daartoe roept het nieuwe infrastructuurplan van de regering-Biden op om 10 "pioniersfaciliteiten" op te richten die koolstofafvang in industriële fabrieken demonstreren, en om een belastingvermindering van de Energieafdeling aan te passen om staal- en cementfabrikanten aan te moedigen de technologie te gebruiken.
============================

wesmail,

Ondanks, dat ik je vraag om steun niet als serieus beoordeel, is toch mijn mening op basis van technisch chemische technologie, dat de combinatie van Fuelcell Energy Inc. en Exxon Mobil Research & Development de enigste nu duidelijk zichtbare organisaties zijn die samen de Molten Carbonate Fuel Cell Technology voor hot CO2 + H20 + H2 "carbon capture", zonder storage/opslag, echter nano-catalytic hot CO2 + H2O + H2 reconversion en recycle petrochemicals en fuels production op grote wereldschaal kunnen verwezenlijken.

De technology van hot CO2 + H20 + H2 uit hete 650 graden celcius rookgassen krachtcentrales en petrochemische fornuizen met daarbij 80 % vergroting van de elektriciteits capaciteit van de desbetreffende centrales, de enigste nu beschikbare technology wereldwijd is, die 'denk ik één wereldwijd licentie succes kan worden, dit is absoluut het enigste tot nu toe, wat winstgevend mogelijk zou kunnen zijn, echter is nog steeds in testphase in De La Barre Coal & Gas Fired Powerplant Complex in Alabama.

Ik ga er vanuit, dat de Biden Regering intelligent genoeg is om dit reeds sinds 2017 te volgen, net zoals TOTAL, RDS, EQUINOR, ENI, REPSOL deze chemisch technologische ontwikkeling met argusogen volgen.

Wij allen op dit forum volgen deze ontwikkeling, zolang dit niet definitief uit de TestPhase komt, zal FuelCell Energy Inc en Exxon Mobil als aandelen niet voldoende interessant zijn om hier in Long te gaan en te gokken op hun potentiele fantastische toekomst.

Lees dit Forum nog eens van A tot Z door en kijk onder Ronald Engels voor meer informatie!
Overigens heb de hele FuelCell Energy Inc. technology op mijn computer staan, echter wordt op IEX niet geaccepteerd, weet niet waarom, echter kijk op de FuelCell Energy Inc. site, waar je de meeste chemisch technische informatie kunt vinden.

Als bovenstaande lukt, dan is dit de nieuwe Toekomst van goedkope schone massale Elektricteits productie en tevens schone Chemicalien en schone Brandstoffen productie wereldwijd. Zeker weten!

Mijn gezondheid is kwakkelend op dit moment, dus mijn behoefte aan postings is zeer miniem.

M.v.g. Ronald
wesmail
1
Gaat FCELL hier van profiteren?

De Nederlandse regering geeft 2,4 miljard dollar aan subsidies voor een enorm koolstofopslagproject

De Nederlandse overheid heeft een consortium met oliemaatschappijen Royal Dutch Shell (RDSa.L) en ExxonMobil (XOM.N) ongeveer 2 miljard euro ($ 2,4 miljard) aan subsidies toegekend voor wat een van de grootste koolstofafvang en -opslag gaat worden. (CCS) -projecten in de wereld, zei het Havenbedrijf Rotterdam zondag.

Shell en Exxon hebben in januari samen met industriële gasleveranciers Air Liquide en Air Products (APD.N) de subsidies aangevraagd voor een project dat tot doel heeft de CO2 die wordt uitgestoten door fabrieken en raffinaderijen in het Rotterdamse havengebied af te vangen en op te slaan in lege Nederlandse gasvelden in de Noordzee. Lees verder

De betrokken bedrijven hebben te horen gekregen dat hun aanvragen zullen worden gehonoreerd, aldus havenwoordvoerder Sjaak Poppe tegen Reuters, waarmee hij een eerder rapport van de Nederlandse publieke omroep NOS bevestigt.

Hiermee wordt de belangrijkste hindernis genomen voor het project, dat naar verwachting in 2024 operationeel zal worden en naar verwachting de uitstoot in het industriële cluster rond Europa's grootste zeehaven met ongeveer 10% zal verminderen.

Woordvoerder van het ministerie van Economie Dion Huidekooper weigerde zondagavond commentaar te geven op de berichten.

Details van de subsidies zouden openbaar worden gemaakt nadat beslissingen waren genomen over alle aanvragen voor dit jaar, zei hij, wat naar verwachting later deze maand zou gebeuren.

Het kabinet geeft aan in 2021 in totaal 5 miljard euro aan subsidies te verstrekken voor technologieën die helpen bij het behalen van de klimaatdoelen.

Het ontving aanvragen voor een totaalbedrag van 6,4 miljard euro.

De CCS-subsidies zijn bedoeld om de bedrijven te compenseren voor de extra kosten om de broeikasgassen af ??te vangen in plaats van uit te stoten, terwijl de haven zorgt voor de nodige infrastructuur om de kooldioxide naar de lege offshore gasvelden te transporteren.

Als thuisbasis van veel grote industrieën en de belangrijkste zeehaven van Europa, behoort Nederland tot de landen met de hoogste uitstoot van broeikasgassen per hoofd van de bevolking in Europa.

Het streeft ernaar de emissies tegen 2030 met 55% te verlagen ten opzichte van het niveau van 1990. De emissies waren 24,5% lager dan in 1990 vorig jaar.
DeZwarteRidder
2
Jansen82 zegt:

10 mei 2021 15:35
Misschien was de hype wel te groot. Er zitten echt wel kansen in de waterstof markt, maar zonder subsidie valt er amper wat te verdienen op dit moment. En groen waterstof maken van zonne- en windenergie is echt niet aan de orde op grote schaal de komende jaren. Ik heb jaren in de gaswereld gewerkt er is nog voor jaren gas en er is een overschot dus gas is goedkoop. Kijk naar nordstream, LNG terminals Duitsland breidt zijn gasnet voor vele miljarden uit de afgelopen jaren. Ik denk dat je pas over 10 jaar kan zeggen of het echt serieus gaat worden met waterstof.
Ronald Engels
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 10 mei 2021 16:01:

Nee, FoolCell gaat hier niet van profiteren.
===================================

DeZwarteRidder,

Hoe weet je dit zo zeker?

Exxon Mobil heeft slechts gedeeltelijk de patenten en wel alle test resultaten betreffende de Molten Carbonate Fuel Cell CO2 capture technologie van FuelCell Energy Inc en heeft hier nu in 2020 reeds 70 miljoen USD aan gespendeerd en steekt hier nog steeds geld in via R&D.

En nog steeds is deze technologie door de extra 80 % meer elektriciteit productie, de meest rendabele, zeker als voor iedere ton CO2 afvang b.v. 50 à 100 USD wordt betaald, via de CO2 emissierechten regelingen.

De CO2 afvang systemen met b.v. Amines zoals in Noorwegen zijn aanzienlijk kostbaarder en zeker minder rendabel en kunnen slechts overleven met enorme Overheids Subsidies.

Overigens CO2 opslag in ondergrondse diepzee gasvelden is "Superdom"!
Wat intelligent is, is hete CO2 met hete waterdamp H2O en eventueel met H2 recyclen en katalytisch omvormen naar schone Kerosine, Methanol, Ethanol na afvangen en comprimeren uit de rookgassen uitlaat Molten Carbonate Fuel Cells, enzv.

Ik heb dit reeds vele honderden malen op het Internet/ bij Shell/Total/Exxon en ook hier op IEX Forums gepost, echter in Nederland moet je Nobel Prijs Winnaar Chemie zijn voor dat men naar je luistert, zoals hedenavond 10-05-2021 in het programma Op 1, echter ook deze mensen hedenavond hadden de klok horen luiden, maar wisten niet waar de klepel hing!

P.s. ik heb alle technisch chemische informatie betreffende deze Molten Carbonate Fuel Cell CO2 capture technology en de nodige katalytische Fisher Tropsh Synthese technology op mijn computer staan, echter ik ben geen Nobel Prijs Winnaar Chemie en dus heeft niemand belangstelling in de zeer bruikbare kennis van één oude Olie-Veteraan.

Ik ben me vol bewust, dat ik te eigenwijs en te drammerig ben en dat dit mensen afstoot en er dus geen interesse is in mijn zeer bruikbare en toepasbare kennis! Het zij zo, ik heb het reeds lang opgegeven me hier druk over te maken!

M.v.g. Ronald
Jinxter
1
Ik Lees veel van je berichten en moet zeggen dat ik je redelijk begrijp . Wat je mist is een netwerk die je onderbouwing en schrijven steunt.
Heb je al eens gekeken op www.h2rheden.nl ?

DeZwarteRidder
1
quote:

Ronald Engels schreef op 11 mei 2021 05:13:

[...]===================================
DeZwarteRidder,
Hoe weet je dit zo zeker?

Exxon Mobil heeft slechts gedeeltelijk de patenten en wel alle test resultaten betreffende de Molten Carbonate Fuel Cell CO2 capture technologie van FuelCell Energy Inc en heeft hier nu in 2020 reeds 70 miljoen USD aan gespendeerd en steekt hier nog steeds geld in via R&D.

En nog steeds is deze technologie door de extra 80 % meer elektriciteit productie, de meest rendabele, zeker als voor iedere ton CO2 afvang b.v. 50 à 100 USD wordt betaald, via de CO2 emissierechten regelingen.

De CO2 afvang systemen met b.v. Amines zoals in Noorwegen zijn aanzienlijk kostbaarder en zeker minder rendabel en kunnen slechts overleven met enorme Overheids Subsidies.

Overigens CO2 opslag in ondergrondse diepzee gasvelden is "Superdom"!
Wat intelligent is, is hete CO2 met hete waterdamp H2O en eventueel met H2 recyclen en katalytisch omvormen naar schone Kerosine, Methanol, Ethanol na afvangen en comprimeren uit de rookgassen uitlaat Molten Carbonate Fuel Cells, enzv.

Ik heb dit reeds vele honderden malen op het Internet/ bij Shell/Total/Exxon en ook hier op IEX Forums gepost, echter in Nederland moet je Nobel Prijs Winnaar Chemie zijn voor dat men naar je luistert, zoals hedenavond 10-05-2021 in het programma Op 1, echter ook deze mensen hedenavond hadden de klok horen luiden, maar wisten niet waar de klepel hing!

P.s. ik heb alle technisch chemische informatie betreffende deze Molten Carbonate Fuel Cell CO2 capture technology en de nodige katalytische Fisher Tropsh Synthese technology op mijn computer staan, echter ik ben geen Nobel Prijs Winnaar Chemie en dus heeft niemand belangstelling in de zeer bruikbare kennis van één oude Olie-Veteraan.

Ik ben me vol bewust, dat ik te eigenwijs en te drammerig ben en dat dit mensen afstoot en er dus geen interesse is in mijn zeer bruikbare en toepasbare kennis! Het zij zo, ik heb het reeds lang opgegeven me hier druk over te maken!

M.v.g. Ronald
Ronald, wat denk jij van het idee om de gasbel in Groningen (van onderaf natuurlijk) vol te pompen met (zee)water om zodoende de gasdruk te verhogen en de kans op verzakkingen en aardbevingen sterk te verkleinen.

Overal ter wereld wordt er water in gas- en oliebronnen gepompt, dus waarom zou dat niet in Nederland kunnen?

Alvast bedankt voor je antwoord.
Ronald Engels
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 mei 2021 17:37:

[...]

Ronald, wat denk jij van het idee om de gasbel in Groningen (van onderaf natuurlijk) vol te pompen met (zee)water om zodoende de gasdruk te verhogen en de kans op verzakkingen en aardbevingen sterk te verkleinen.

Overal ter wereld wordt er water in gas- en oliebronnen gepompt, dus waarom zou dat niet in Nederland kunnen?

Alvast bedankt voor je antwoord.
==================================

DeZwarteRidder,

Het beste is om continue zoet water uit het Ijsselmeer in de gasbel van Groningen te pompen, dit verhoogt inderdaad langzaam maar zeker de gasdruk en door het opdrijvend warm water effect ondergronds, zou in principe de totale ondergrond van het Slochteren Gasveld meer verzadigen met warmer water en zou het bovenliggende land verstevigen en minder inklinken en zouden daardoor daardoor er minder verzakkingen zijn.

Lichte aardbevingen zoals in Groningen het geval is blijven denk ik onveranderd, daar deze hoofdzakelijk veroorzaakt worden door de continue zeer minimale uitzetting van onze minimaal groeiende aarde in diameter per jaar en wij daar alles mensen totaal geen invloed op hebben.

Volgens sommige geleerden (onbewezen echter?) hebben meer Kosmische Straling (nu ~980.000 Counts/uur conform Royal Observatory Brussel) zoals nu tijdens het huidige Zonneactiviteit Minimum, tussen 11-jarige Cyclus no 24 en no 25, jaren 2019/2020/21, invloed op de spanningen van de over elkaar heen schuivende aardplaten en deze spanningen zouden tijdens Zonneactiviteit Minima altijd toenemen en dus meer aardbevingen en meer vulkaan uitbarstingen veroorzaken!

Persoonlijk denk ik dat het verstandig zou zijn om water in de ondergrond van het Slochteren Gasveld te pompen en men zou moet onderzoeken wat dan het meest verstandig is zout uit de Waddenzee en/of zoet uit het Ijsselmeer, ken de zuurgraad en de temperaturen niet van deze ondergrond.

Ik neem aan dat onze Ingenieurs van TNO Delft en Akzo Nobel hier veel kennis van zouden moeten hebben??

M.v.g. Ronald
DeZwarteRidder
1
quote:

Ronald Engels schreef op 13 mei 2021 18:44:

[...]
==================================
DeZwarteRidder,

Het beste is om continue zoet water uit het Ijsselmeer in de gasbel van Groningen te pompen, dit verhoogt inderdaad langzaam maar zeker de gasdruk en door het opdrijvend warm water effect ondergronds, zou in principe de totale ondergrond van het Slochteren Gasveld meer verzadigen met warmer water en zou het bovenliggende land verstevigen en minder inklinken en zouden daardoor daardoor er minder verzakkingen zijn.

Lichte aardbevingen zoals in Groningen het geval is blijven denk ik onveranderd, daar deze hoofdzakelijk veroorzaakt worden door de continue zeer minimale uitzetting van onze minimaal groeiende aarde in diameter per jaar en wij daar alles mensen totaal geen invloed op hebben.

Volgens sommige geleerden (onbewezen echter?) hebben meer Kosmische Straling (nu ~980.000 Counts/uur conform Royal Observatory Brussel) zoals nu tijdens het huidige Zonneactiviteit Minimum, tussen 11-jarige Cyclus no 24 en no 25, jaren 2019/2020/21, invloed op de spanningen van de over elkaar heen schuivende aardplaten en deze spanningen zouden tijdens Zonneactiviteit Minima altijd toenemen en dus meer aardbevingen en meer vulkaan uitbarstingen veroorzaken!

Persoonlijk denk ik dat het verstandig zou zijn om water in de ondergrond van het Slochteren Gasveld te pompen en men zou moet onderzoeken wat dan het meest verstandig is zout uit de Waddenzee en/of zoet uit het Ijsselmeer, ken de zuurgraad en de temperaturen niet van deze ondergrond.

Ik neem aan dat onze Ingenieurs van TNO Delft en Akzo Nobel hier veel kennis van zouden moeten hebben??

M.v.g. Ronald
Hallo Ronald, bedankt voor je antwoord!

In de pers ben ik een deskundige tegen gekomen, die hetzelfde plan had en daarna heb ik er nooit meer iets meer van vernomen.

En beterschap!
1.441 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 0,931
Verschil -0,069 (-6,87%)
Hoog 1,010
Laag 0,923
Volume 69.232.596
Volume gemiddeld 12.052.424
Volume gisteren 7.940.018

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront