Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

leonardus65
1
Professor Andreas Greinacher en zijn team aan de Universiteit van Greifswald menen te weten waarom bij een klein aantal mensen die gevaccineerd werden tegen Covid bloedstolling plaatsvond.

Bij de getroffen patiënten reageerde het eigen immuunsysteem op extreme wijze, waardoor antistoffen werden aangemaakt tegen de eigen bloedplaatjes. Hoe verklaart het team van Greinacher die buitengewone reactie?

Volgens de wetenschapper houdt de abnormale respons verband met verdwaalde eiwitten, schrijft The Wall Street Journal. Er is een link met een conserveringsmiddel dat hij in het AstraZeneca-vaccin heeft aangetroffen.
Prof. Greinacher en zijn team hebben al meer dan 1.000 eiwitten geïdentificeerd in het vaccin van AstraZeneca, samen met een conserveermiddel dat bekend staat als EDTA, of: ethyleendiaminetetraazijnzuur. Hun hypothese is dat EDTA, dat vaak wordt gebruikt in geneesmiddelen, deze eiwitten helpt uitwijken naar de bloedbaan. Daar binden zij zich aan een bloedcomponent genaamd bloedplaatjesfactor 4, of PF4. En zo worden complexen gevormd die de productie van antilichamen activeren.
De ontsteking die door de vaccins wordt veroorzaakt, in combinatie met de plaatjesfactor4-complexen, kan het immuunsysteem doen geloven dat het lichaam door bacteriën is geïnfecteerd. Daardoor wordt een archaïsch afweermechanisme in werking gesteld dat op hol slaat en bloedstolsels en bloedingen veroorzaakt.
Greinacher heeft de activering van de slapende reactie vergeleken met ‘het wekken van een slapende draak’.
Prof. John Kelton van de McMaster University in Canada, die het referentielab van Canada beheert voor het testen van patiënten met bloedstollingsverschijnselen na vaccinatie, zei dat het lab een deel van het onderzoek van Prof. Greinacher heeft bekeken en zijn bevindingen heeft bevestigd.

Toch was de oorzaak volgens hen nog steeds onduidelijk. “Professor Greinacher’s hypothese zou juist kunnen zijn, maar het zou ook verkeerd kunnen zijn”, zei Kelton.Uiterst zeldzaam
De VS hebben onlangs tijdelijke opschorting van het vaccin van Johnson & Johnson, dat eerder deze maand werd toegediend in Washington, D.C., opgeheven. In ons land is men blijven doorgaan met het toedienen van alle vaccins.

Stolling gebeurt bij maximaal één op de 100.000 gevallen, volgens Europese gegevens. Uiterst zeldzaam dus op de honderden miljoenen doses die tot nu toe zijn toegediend. “Maar hoger dan de één op 150.000 vaccinaties, waarvan sommige medische autoriteiten eerder uitgingen”, aldus Greinacher.

“Nu steeds meer Amerikaanse volwassenen hun Covid-19-vaccin krijgen, duiken er allerlei bijwerkingen op”, weet WSJ.

De meesten van de honderden mensen bij wie de diagnose is gesteld, herstellen, maar tussen een vijfde en een derde is overleden. Anderen kunnen blijvende gevolgen ondervinden.Jonge vrouwen
Gegevens van Amerikaanse en Europese regelgevende instanties suggereren tot nu toe dat vooral jonge vrouwen door de aandoening worden getroffen.

Maar verschillende wetenschappers, waaronder Sabine Eichinger – een hooggeplaatst Oostenrijkse hematoloog die een van de eerste bekende patiënten behandelde – hebben gezegd dat de correlatie mogelijk iets anders weerspiegelt. Medisch personeel en leraren behoorden namelijk tot de eersten die de vaccins in Europa kregen. En een absolute meerderheid van hen zijn jongere vrouwen. (ka)
Chiddix
0
In de media wordt een lijstje weergegeven waar de toeristen per direct naar toe kunnen. Finland en Portugal worden o.a genoemd. Uiteraard zul je een negatieve PCR-test moeten laten zien of vaccinatiepapiertje. Dat laatste moet straks een pasje worden als het aan de Europese Commissie ligt.
Nu las ik , je mag naar sommige landen en gaat dan eerst in quarantaine bij aankomst. Als vakantieganger zit je daar niet op te wachten? Bij een negatieve PCR-test ,antistoffentest of vaccinatie moet je door kunnen lopen bij aankomst. Heb je niets bij je, wordt het een ander verhaal.
Men heeft het over terug naar het oude normaal maar dat is het natuurlijk niet dit jaar.
Chiddix
0
quote:

leonardus65 schreef op 14 mei 2021 17:38:

Nederland ligt dwars bij verplichte gratis PCR-test
www.telegraaf.nl/nieuws/766628219/ned...
Of de test nu gratis is of een bijdrage gevraagd wordt verandert niets als je een land bezoekt met code geel. Men wil dat je een negatieve PCR-test toont.
Erdogan heeft zijn volk drie weken in lockdown(quarantaine) geplaatst , om het toerisme vlot te trekken.
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 14 mei 2021 16:07:

[...]

Dan maar in bed blijven liggen. Wat je aangeeft is hoe onzinnig het is, om alles te wilen voorkomen.
De grap is juist dat wat weinig voorkomt men wil vòòrkomen en wat veel voorkomt juist zijn gang laten gaan. Geldt zowel voor de overheid, als het individu. Ook met vaccineren blijkt dat nu weer. Een zeldzame bijwerking krijgt meer aandacht dan het vòòrkomen van veel besmettingen met een grotere kans op overlijden.
leonardus65
0
Coronapatiënt Hugo (67) is terug thuis na 141 dagen in het ziekenhuis: “In januari vroeg hij nog om euthanasie
Praten is nog steeds een inspanning voor Hugo, maar de warme ontvangst doet hem deugd. “Nu gaat het redelijk goed, maar volledig herstel zal nog wel een jaar duren. Tenminste, als ik nog helemaal de oude word. Gelukkig was ik sportief en fysiek in orde, anders had ik het niet gehaald. Het is met de hulp van de dokters en verpleegkundigen dat ik me er heb doorgeslagen.”
www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210515_916...
[verwijderd]
1
quote:

leek2018 schreef op 15 mei 2021 09:39:

[...]
De grap is juist dat wat weinig voorkomt men wil vòòrkomen en wat veel voorkomt juist zijn gang laten gaan. Geldt zowel voor de overheid, als het individu. Ook met vaccineren blijkt dat nu weer. Een zeldzame bijwerking krijgt meer aandacht dan het vòòrkomen van veel besmettingen met een grotere kans op overlijden.
Het komt me voor dat je voorkómen bedoelt waar je vòòrkomen schrijft.
leek2018
0
quote:

gokker schreef op 15 mei 2021 09:55:

[...]
Het komt me voor dat je voorkómen bedoelt waar je vòòrkomen schrijft.
Klopt, bedankt voor je correctie.
Chiddix
0
quote:

izdp schreef op 14 mei 2021 13:45:

[...]

Ja, ik wel.
Met de 2e prik bereik je optimale bescherming.
Langer wachten betekent dus minder bescherming tot je die tweede krijgt.
De Britten kozen dus voor voor zoveel mogelijk mensen een eerste prik en dus langerr te wachten dan de fabrikant adviseerde. De dood had daar een stuk harder toegeslagen dan bij ons.
Wij volgen meer het advies.

Uit Brits onderzoek blijkt , dat met een tussenpauze van 12 weken na eerste prik meer antistoffen worden aangemaakt(14/5). Veel meer dan als je na 3 weken de tweede prik krijgt(Pfizer). In Nederland zit 5 weken tussen de eerste en tweede prik Pfizer.
Het onderzoek van de Britten ging over 3 en 12 weken tussenpauze. Hoe het zit bij 5 weken is niet bekend.
leonardus65
2
Onderzoekers van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie (ETH) in Zürich hebben een belangrijke zwakte van het coronavirus ontdekt. Zo kunnen ze de vermenigvuldiging van de ziekteverwekker storen. Op basis van deze ontdekking kan wellicht een geneesmiddel worden ontwikkeld dat alle varianten van het virus aanvalt.

Virussen kopiëren zichzelf massaal als ze een gastheer of -vrouw hebben gevonden. Daarvoor gebruiken ze het genetische materiaal van de menselijke cellen. Door de grote hoeveelheden virussen die dan ontstaan worden mensen ziek.

De Zwitsers hebben met zeer sterke microscopen nu voor het eerst het mechanisme achter dat kopiëren gezien bij het Covid-19 virus en denken dat het de sleutel kan zijn tot een effectief medicijn. Zoals zij uitleggen in het laatste nummer van het tijdschrift Science, gebruikt het Corona-virus daartoe een bepaald stukje genetische informatie of RNA.

Er zijn meerdere geneesmiddelen die het RNA en daarmee het genetische mechanisme achter het kopiëren kunnen ontregelen. Het virus kan zich dan dus niet goed vermeerderen. In het laboratorium is op die manier al het ontstaan van nieuwe virussen tegengegaan. Maar deze middelen zijn niet effectief genoeg om alle vermeerderingen te stoppen.

Maar, zo denken de onderzoekers, nu ze het mechanisme kennen, moet het mogelijk zijn om een middel te ontwikkelen dat wel effectief is. Het gunstige aan een dergelijk middel is dat het werkt tegen alle mutaties van een virus omdat het zich niet richt op het virus zelf, maar alleen tegen de vermeerdering ervan.
[verwijderd]
1
quote:

!@#$!@! schreef op 15 mei 2021 00:32:

In deze grafiek kan je de betekenis zien van deze toename:
www.google.com/search?q=covid+infecti...

Zoals ik al zei, je mag vinden wat je wil en je mag zo bang zijn als je wilt.

Echter wetenschap is geen mening en er is geen rationale/wetenschappelijke reden voor je angst.

In Nederland zijn ook huisartsen die weigeren het vaccin te geven aan hun patiënten.
Het gebruik van het woordje "expert" heeft wat dat betreft zijn waarde redelijk verloren.
Daarnaast hebben experts ook last van angsten en confirmation bias, zijn net mensen.
Nee daar kun je het niet in zien want dat is over alle varianten. Het gaat mij alleen om de toename van de indiase variant die nu nog in kleine aantallen voorkomt maar die wel verdubbelt en op plaatsen met een uitbraak snel toeneemt.

In de bijlage de grafiek van een stad waar een uitbraak van de indiase variant is. De dalende trend is daar duidelijk gekeerd en als die variant zich verspreid over het hele land kan dat een voorbode zijn voor wat een landelijke trend kan worden.

Verder is er geen reden om te denken dat ik angstig ben maar je weet het leuk te brengen, ondertussen ben je nummer tien of zoo die zich tot een dergelijke uiting laat verleiden. Vreemd om te denken dat iemand met een andere mening bang moet zijn, in feite zou een grote uitbraak me persoonlijk wel goed uitkomen uit investeringsoogpunt.
Bijlage:
rationeel
0
quote:

leek2018 schreef op 15 mei 2021 09:39:

[...]
De grap is juist dat wat weinig voorkomt men wil vòòrkomen en wat veel voorkomt juist zijn gang laten gaan. Geldt zowel voor de overheid, als het individu. Ook met vaccineren blijkt dat nu weer. Een zeldzame bijwerking krijgt meer aandacht dan het vòòrkomen van veel besmettingen met een grotere kans op overlijden.
Je kunt ook vragen, waarom krijgt deze aandoening zoveel miljarden toegestopt?
rationeel
1
Studie: zoogdieren kunnen ‘ademen’ via hun anus, mensen mogelijk ook

Zoogdieren kunnen zuurstof opnemen via hun anus, hebben Japanse wetenschappers ontdekt. Zij waren geïntrigeerd door hoe bepaalde zeedieren in noodsituaties via hun darmen ‘ademen’ en besloten te onderzoeken hoe dat bij zoogdieren zit. Muizen, ratten en varkens bleken bij experimenten via hun anus zuurstof in hun bloed te kunnen krijgen. Mogelijk is dat ook het geval bij mensen, aldus het onderzoek dat vrijdag is gepubliceerd in het tijdschrift Med.

Mensen en veel dieren krijgen zuurstof binnen via hun longen of kieuwen, maar sommige vis- en spinsoorten hebben in noodgevallen een achtervang om te overleven, namelijk hun anus. De onderzoekers keken of iets soortgelijks mogelijk is bij muizen, ratten en varkens door de dieren zuurstof te onthouden en vervolgens via de anus toe te dienen, in gasvorm en een zuurstofrijke vloeistof via een klisma.

Wrijven
Om de zuurstofopname te stimuleren hebben ze over het gebied rond de anus van de dieren gewreven. Aangezien zo’n behandeling bij mensen op verzet zou stuiten, probeerden ze dat ook met een speciale vloeistof die al als veilig is bestempeld. Met beide methoden bleken de proefdieren meer zuurstof op te nemen, waarop hun gedrag normaliseerde. Het beetje vloeistof dat met de zuurstof werd opgenomen veroorzaakte geen schade. Patiënten met ademnood kunnen op deze manier worden geholpen, aldus een van de onderzoekers.

Het Japanse team hoopt de effectiviteit van de techniek te gaan testen bij mensen.

www.pzc.nl/buitenland/studie-zoogdier...
rationeel
0
Vaccinlokkertjes in VS worden steeds lucratiever: van biertje tot loterijprijs van 1 miljoen
Nu het vaccinatietempo in de Verenigde Staten langzaam aan het afnemen is en het steeds lastiger wordt om mensen te overreden een prik te komen halen, worden steeds lucratievere vaccinlokkertjes in het vooruitzicht gesteld.

Terwijl de twijfelaars eerst nog over de streep werden getrokken met een bon voor een biertje of een cadeaubon ter waarde van 25 dollar, heeft de gouverneur van Ohio nu een loterij in het leven geroepen met wekelijkse hoofdprijzen van maar liefst 1 miljoen dollar (830 duizend euro) of zelfs een volledige studiebeurs.

Mike DeWine is niet de enige gouverneur die op een creatieve manier probeert mensen over te halen om zich te laten vaccineren. Lokkertjes variëren van cadeaubonnen, tot exclusieve toegang tot de kleedkamer van een American Football club of de garagebox van een raceteam in de Indy 500.

In Ohio doen ze daar nog even een flinke schep bovenop door elke volwassene die op 26 mei tenminste één vaccinatie heeft gekregen mee te laten doen aan een loterij met vijf keer een hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Ook zijn er vijf volledige studiebeurzen beschikbaar gesteld voor de Universiteit van Ohio voor minderjarige gevaccineerden.

De lokkertjes worden gefinancierd met overheidsgeld dat beschikbaar is gesteld voor noodhulp. DeWine erkent het ongebruikelijke karakter van de financiële prikkels. ,,Ik weet dat sommige mensen mij gek zullen verklaren en het geldverspilling vinden’', zei hij. ,,Maar de echte verspilling is een verloren leven door Covid-19.’'

www.pzc.nl/
rationeel
0
Van 32 tot 64 procent: grote vaccinatiekloof tussen Democratische en Republikeinse staten VS
In de Verenigde Staten is er een grote vaccinatiekloof ontstaan tussen Democratisch en Republikeins gezinde staten. In staten die vorig jaar voor president Joe Biden stemden, is gemiddeld al 52 procent van de bevolking minstens deels gevaccineerd. In de staten die naar Donald Trump gingen, is dat nog maar 40 procent.

De vaccinaties in de VS staan sinds april in alle staten open voor alle inwoners boven de 18 jaar. 47 procent van de bevolking heeft nu ten minste één prik gehad, 38 procent is volledig gevaccineerd, maar het dagelijkse vaccinatieritme daalt nu al bijna een maand. Elke dag worden er ongeveer 1,95 miljoen prikken gezet, tegenover 3,38 miljoen per dag midden april. Sinds deze week mogen in een aantal staten bovendien ook kinderen vanaf 12 jaar gevaccineerd worden.

Als de cijfers per staat naast elkaar gelegd worden, blijkt er wel een opvallende kloof tussen de regio's onderling: in staten waar Joe Biden in november vorig jaar de meeste stemmen haalde, zoals in het noordoosten, is al een veel groter deel van de bevolking gevaccineerd dan in de staten waar Donald Trump het haalde.

In de ‘Biden-staten’ is gemiddeld 52 procent gevaccineerd, in de ‘Trump-staten’ 40 procent. Uitschieters in beide richtingen zijn Vermont in het noordoosten waar al 64 procent van de inwoners een eerste prik kreeg, en Mississippi in het zuiden. Daar is nog maar exact de helft of 32 procent gevaccineerd.

De resultaten komen overeen met verschillende peilingen onder de bevolking waarbij eveneens een kloof tussen Democraten en Republikeinen is waargenomen. Tot 43 procent van de Republikeinse kiezers staan weigerachtig tegenover vaccinatie, tegenover maximaal 5 procent bij de Democraten.

Alle Democratische Congresleden gevaccineerd
Ook onder verkozen politici is de kloof merkbaar: alle Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben zich al laten vaccineren tegen het coronavirus. Bij de Republikeinen is dat nog maar net iets meer dan de helft, al hebben velen geweigerd de vraag te beantwoorden, blijkt uit een rondvraag van CNN.

Van de 212 Republikeinse leden van het Huis van Afgevaardigden zijn er nog maar 95 zeker gevaccineerd, onder de 50 senatoren zijn er wel al 46 die zich lieten inenten. Samen maakt dat 141 op 262 of 54 procent. Maar 112 Congresleden weigerden op de vraag van CNN in te gaan. Bij de Democraten daarentegen zijn alle 219 Huisleden en alle 50 senatoren volledig gevaccineerd, zo lieten ze weten.

De voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, wil voorlopig de mondmaskerverplichting in de gebouwen op het Capitool niet opheffen zolang niet alle leden en werknemers volledig gevaccineerd zijn. Donderdag beslisten de Amerikaanse gezondheidsdiensten dat mensen die volledig gevaccineerd zijn geen mondmasker meer hoeven te dragen of afstand meer hoeven te houden.

Slechts enkele Republikeinen gaven expliciet toe dat ze niet gevaccineerd wilden worden. ,,De klinische proeven hebben geen enkel voordeel aangetoond voor wie eerder besmet is geweest”, aldus een lid van het Huis dat al een corona-infectie op liep. De meeste andere Republikeinen weigerden een antwoord te geven op grond van privacy.

www.pzc.nl/buitenland/van-32-tot-64-p...
rationeel
0
Robert Yawn is 37 een kreeg al een oproep om zicht te laten vaccineren tegen corona. Terwijl daar geen medische noodzaak voor is. Hij is alleen allergisch voor katten en honden. © Marco Okhuizen

Totale willekeur bij uitnodiging coronaprik: gezonde mensen verrast, ernstig zieken teleurgesteld
De uitnodigingen voor coronavaccinaties op basis van een ‘medische indicatie’ lijken totaal willekeurig verstuurd te zijn. Sommige patiënten krijgen tot hun stomme verbazing een uitnodiging terwijl ze amper iets mankeren, terwijl anderen doodziek zijn en maar niets horen. Patiëntenorganisaties noemen de gang van zaken ‘absurd’ en willen dat ziekenhuizen bijspringen.

Mensen met ‘een medisch risico tussen 18 en 60 jaar’, oftewel degenen die op de lijst voor de griepprik staan, krijgen deze week een vaccinatieuitnodiging. Huisartsen kunnen daar zelf patiënten aan toevoegen. Maar de ene huisartsenpraktijk blijkt daarin makkelijker dan de andere, waardoor willekeur ontstaat.

Dat blijkt uit een rondgang van deze krant langs patiëntenorganisaties en experts. ,,Er zijn treurige gevallen van mensen die bijvoorbeeld volgende week starten met hun chemokuur tegen kanker, maar nog steeds geen inenting hebben gehad’’, stelt Irene Dingemans van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK).

www.pzc.nl/binnenland/totale-willekeu...
!@#$!@!
0
quote:

Kleintje66 schreef op 15 mei 2021 12:51:

[...]

Verder is er geen reden om te denken dat ik angstig ben maar je weet het leuk te brengen, ondertussen ben je nummer tien of zoo die zich tot een dergelijke uiting laat verleiden. Vreemd om te denken dat iemand met een andere mening bang moet zijn, in feite zou een grote uitbraak me persoonlijk wel goed uitkomen uit investeringsoogpunt.
Goh wat een verrassing dat ik niet de enige ben die dat ziet :-)

Natuurlijk gaat het niet om het hebben van een andere mening. Maar hoe je wetenschappelijke feiten negeert om doom scenario's in jou hoofd realistisch te maken.

Tegenwoordig denkt iedereen dat omdat het om een mening gaat dat die Net zo valide is als elke andere mening.

Maar zal mijzelf nog een keer herhalen. Wetenschap is geen mening. Je maakt een gecalculeerde inschatting op basis van de feiten. Nou kan je van mening verschillen over de kansen dat iets gebeurt, maar als die onrealistisch zijn maakt dat jou mening niet net zo rationeel.
Het gaat dus niet om je mening, maar om de argumenten die je denkt te hebben.
Argumenten die indruisen tegen de wetenschappelijke realiteit.
Zoals jou idee dat de vaccins niet zouden werken bij deze nieuwe variant.
asti
2
quote:

!@#$!@! schreef op 15 mei 2021 13:56:

[...]

(...)
Zoals jou idee dat de vaccins niet zouden werken bij deze nieuwe variant.
Dat heeft Kleintje66 niet beweerd.

Waarom probeer je dit forumlid telkens te kleineren? Doe maar normaal, dan doe je al knotsgek genoeg.
josti5
1
quote:

!@#$!@! schreef op 15 mei 2021 13:56:

[...]

(...)

Maar zal mijzelf nog een keer herhalen. Wetenschap is geen mening. Je maakt een gecalculeerde inschatting op basis van de feiten.

(...)

En met deze definitie van 'wetenschap' sta je op drijfzand.
Want maar al te vaak blijken de 'feiten' weer héél andere 'feiten' te zijn.
Jaren geleden al eens een grote metastudie gelezen, waarin werd aangetoond, dat 60% van alle wetenschappelijk onderzoek na 10 jaar weer is achterhaald.
En juist dat maakt wetenschap tot wat het is: één grote zoektocht in een enorme doolhof, die, als je denkt eindelijk bij de uitgang gekomen te zijn, tóch gewoon weer groter is, dan je in de verste verte kon vermoeden...
Lees alle grote wetenschappers er maar op na!

Daarom: juist extra oppassen voor ál te zekere wetenschappers, die de wijsheid in pacht denken te hebben!
leek2018
1
quote:

rationeel schreef op 15 mei 2021 12:55:

[...]

Je kunt ook vragen, waarom krijgt deze aandoening zoveel miljarden toegestopt?
De aandoening (covid-19) zelf krijgt niet zoveel miljarden toegestopt hoor. De gezonde mens krijgt juist miljarden toegestopt of liever gezegd te leen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1545 1546 1547 1548 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront