Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Beperktedijkbewaking
0
quote:

josti5 schreef op 15 mei 2021 21:40:

[...]
Vrouw o vrouw toch weer...
Je bevestigt mijn kijk op het mannelijke type vrouw, hierboven omschreven, perfect!
Had je door, dat ik het over jou had?
Beste josti en beste izdp, kunnen jullie je gekibbel eens staken?

We kennen jullie inhoudelijke verschillen en ook jullie verschil in stijl zo langzamerhand wel.

Beperktedijkbewaking
2
quote:

izdp schreef op 15 mei 2021 21:49:

Jouw kijk is zoals gewoonlijk zeer subjectief en aldus zelden goed qua analyse.
Je genoemde bevestiging heeft dus enkel een afbreukwaarde.
Pas gaf ik je een goed advies: kijk eens goed in de spiegel en zoek een therapeut.
Beste josti en beste izdp, kunnen jullie je gekibbel eens staken?

We kennen jullie inhoudelijke verschillen en ook jullie verschil in stijl zo langzamerhand wel.
asti
0
quote:

!@#$!@! schreef op 15 mei 2021 23:39:

bepaalde zorgwekkende uitkomsten ZONDER DAT DAAR ENIGE AANLEIDING VOOR IS. Dat laat je weer weg voor het gemak. WEER selectief lezen. Je doet dat echt structureel en consequent. Niet erg constructief.

Daarnaast dat je SLECHTE voortekenen ziet voor een nieuwe golf is geeft wel degelijk aan je dat bang bent. Immers dat er voortekenen zijn voor een nieuwe golf waarbij gevaccineerde mensen besmet kunnen raken maar wel beschermt zijn is helemaal niks ergs aan natuurlijk. Een non-event. Niks slechts aan. Je woordgebruik verraad je angst.

Ja, de meeste mensen vinden angst heel verstandig. Dat zeg je goed :-)
Geeft ze het gevoel van controle, alertheid, voorbereid zijn op alles. Dat maakt de wereld veiliger (in hun hoofd) snap je. Zoals ik al gezegd heb. Jij dus ook. Maar angst beïnvloed ons beoordelingsvermogen. We gaan selectief lezen en interpreteren. Dat zie ik bij jou ook (keer op keer, , je doet het letterlijk bij elke post die je doet) en natuurlijk in je taalgebruik . Kan je wel een andere mening hebben, maar dat is wat ik duidelijk observeer. Geen woorden maar daden. Er is meestal een groot verschil tussen hoe mensen willen zijn en welk gedrag ze werkelijk laten zien. Daarnaast is er ook interpretatie verschil. Kennelijk omdat jij vind dat jou speculaties verstandig zijn, dat we het daarom geen angst mogen noemen. Ja, ik kan daar niet zoveel mee. Klinkt erg onzinnig in mijn oren.
Je zegt gewoon: angst is verstandig.

Op een beleggers forum weten wij beleggers als geen andere dat we rekening moeten houden met negatieve scenario's. Daar kan je constant bang voor zijn -> de permabears. Of je houd er gewoon rekening mee in je risico-analyse. Je zegt dat dit is wat je nastreeft, maar dat is niet wat je doet. Je gebruikt woorden die aangeven dat je bang bent dat bepaalde scenario's zouden kunnen gebeuren. Dit haal je uit informatie die negatief lijkt op eerste gezicht, maar bij goed lezen (zoals gegeven in de info die ik postte en dus jou info niet negeert of ontkent, maar juist al bevestigde. Ook dat negeer je voor het gemakt. Dus door te zeggen dat ik niks zinnigs te melden heb, haal je alleen maar jezelf onderuit. Humor :-)

Dat is het verschil met bang zijn voor iets -> je gaat tekenen aan de wand zien, zorgwekkende! (=angst) ontwikkelingen zien en dat laat je je beoordelingsvermogen van potentieel negatieve informatie beïnvloeden.

Je schetst een negatief scenario waar geen concrete aanleiding voor is. Je deed dit op basis van de analyse dat de anti-lichamen van de vaccins veel minder effectief waren tegen de india-variant. Verder lezen leert ons dus , dat ook al is dit zo, dat de vaccins toch nog steeds bescherming geven.

Als je gewoon een neutrale risico-analyse zou maken dan is er dus op dit moment geen enkel reden of informatie waarop je kan baseren dat de vaccins geen bescherming zouden bieden tegen de nieuwe variaties.
Je bent alleen bang dat dit zou kunnen gebeuren. Kijk, dat is nou precies dat essentiële verschil.

Je hebt de uitspraken van het forumlid in kwestie simpelweg niet begrepen. Daar kun je het beter bij laten, want dit soort teksten zijn echt abnormaal.
luchtschip
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 15 mei 2021 22:17:

Voor de goede orde: ik ben vóór vaccinatie.

Maar hier enthousiaste (en redelijk overtuigende?) steun uit Zuid-Afrika voor het medicijn ivermectin:
www.biznews.com/thought-leaders/2021/...

Omdat het wel even zal duren voor heel Afrika gevaccineerd kan worden, verdient het pleidooi toch wel aandacht, denk ik. Zie ook de bijlage en de youtube-link daarin.

Dit is op 5 mei 2021 ook behandeld op dit forum.

Misschien raadzaam de postings van 5 mei 2021 20:51 tot en met 5 mei 2021 23:19 uur er even op na te kijken.

In Januari kwam het orakel Maurice de Hond al met dit paardenmiddel, dat gebruikt wordt als basis van medicijnen tegen rivierblindheid en schurft.
Vervolgens, net als alle boodschappen van dit orakel stierf de ophef een langzame dood.

Op 5 mei kwam een gewaardeerd forumlid en sekte lid van Maurice de Hond ook al met het medicijn ivermectin en heeft van diverse forumleden repliek gekregen, waardoor er een kleine 3 uur later niet meer over gesproken werd.

En nu kom jij met een artikel uit een Zuid Afrikaans dagblad van de reporter Andrew Bannister, volgens zijn bio op twitter :

"Photographer turned hotelier through naive optimism, bloodymindedness & luck, wonende De Beer Street 9, Braamfontijn, Johannesburg, Zuid Afrika."

twitter.com/Bannisterious

Dit is het hotel van reporter Andrew Bannister :

bannisterhotel.co.za

Het lijkt een beetje op onze dansleraar en onze sociaal geograaf, die door COVID 19 hun inkomen zagen verdwijnen en ter compensatie het volk gingen informeren over alternatieven om zo snel mogelijk de zaken weer te kunnen openen.
DeZwarteRidder
0
Kroegtijgers durven wel, personeel nog niet
Vechten om personeel voor horeca in de VS

Door Jan Postma
1 uur geleden in FINANCIEEL

Washington - Steeds meer bars en restaurants mogen verder open in de VS. En nu ook steeds meer Amerikaanse kroegtijgers hun vaccin binnen hebben, durven ook veel weifelaars weer naar de horeca. Maar het horecapersoneel durft nog niet. Een uitkering voelt op dit moment veiliger dan het terras. Een groot tekort zorgt voor een harde strijd om barpersoneel, obers en koks. Het drijft horecaondernemers tot wanhoop.

In de gezellige uitgaansstraat 18th Street in Washington heeft bijna elke horecagelegenheid wel een briefje achter het raam hangen. En op allemaal staat dezelfde boodschap: Personeel gezocht.

In het hogere segment is dat niet anders. Bij Old Ebbitt Grill, het beroemde steakrestaurant vlakbij het Witte Huis, komen ze ook personeel tekort. Het is een unieke situatie voor het restaurant waar politiek en toeristisch Washington elkaar vindt. Personeel vinden was hier nooit een probleem. De fooien zijn er hoog, en het staat bekend als een van de drukste restaurants van het land.

Tekenbonus

Horecaondernemers proberen nu met extraatjes personeel binnen te halen. Een tekenbonus van $250 of 500 is al niet eens gek meer.

„Veel bedrijven bieden nu tijdelijk ook meer loon, bijvoorbeeld 50 cent per uur erbij”, zegt Katie Barongan. Zij is werkzaam voor de grote horecagroep waar ook Old Ebbitt Grill onder valt. „Maar het is nog maar de vraag hoelang dat soort voordeeltjes blijven. Wij richten ons op de lange termijn.”

Het zijn vooral de grotere bedrijven en de ketens die extraatjes kunnen bieden, en ook actief personeel bij kleinere ondernemingen weg proberen te lokken. Die kleinere ondernemers proberen met creativiteit personeel aan te trekken. Zo wordt op sommige plekken een vast percentage fooi bij de rekening opgeteld die ook met keukenpersoneel wordt gedeeld.

Niet te vinden

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid blijkt dat de horeca aan het opkrabbelen is. In maart kwamen er ruim 175.000 banen bij in de horeca. Maar toch is het totaal aantal van 1,8 miljoen banen in de horeca nog altijd 15% minder dan voor de pandemie. En dat heeft er voor een deel mee te maken dat personeel niet te vinden is.

Het probleem speelt met name in toeristische gebieden, zoals New York, Florida en ook Washington DC. De vraag neemt er toe, maar op al die plekken kijkt horecapersoneel liever nog even de kat uit de boom. „Veel collega’s wachten nog even af”, zegt een ober. De terughoudendheid komt met name door de grote klap aan het begin van de pandemie toen alle horeca moest sluiten.

Kiezen voor zekerheid

Het zorgde voor een periode van grote onzekerheid voor horecapersoneel dat ineens geen enkele bron van inkomsten meer had. Uiteindelijk kwam er een werkloosheidsuitkering. Veel voormalig personeel kiest nu voor die zekerheid. Soms tot frustratie van de werknemers die wel aan het werk zijn. Maar de stress van de pandemie heeft zijn tol geëist, zegt Hollis Silverman, van The Duck & The Peach. „Veel van mijn kennissen zijn gestopt in de horeca. Ze zaten er mentaal gewoon doorheen.”

„Hoe sneller we ons shot (prik) halen, hoe sneller we allemaal shots (drankjes) kunnen drinken”, luidt de aanmoediging op een bord bij een terras. Die aanmoediging is voor zowel de klanten als het personeel in Washington DC niet nodig. De verwachting is dat nu snel ook al het horecapersoneel gevaccineerd zal zijn, en dat dit zal zorgen voor meer beschikbaar personeel. Horecapersoneel was relatief laat aan de beurt, maar vanaf deze week kan iedereen boven de 18 in Washington zonder afspraak een vaccin krijgen.
[verwijderd]
0
www.theguardian.com/world/2021/may/15...

His own advisers and independent health experts raised fears that it could lead to a surge in hospital admissions, especially among young adults.

Hayward added that many people would end up in hospital if, as feared, the variant proved 40% more transmissible than previous variants, notably the Kent variant, which drove the lethal second wave over the winter. Modelling by the government’s own Sage committee of scientific advisers has already said the increase in transmissibility from the new variant could be as high as 50%.
[verwijderd]
0
We moeten de template van 2020 over 2021 heen leggen om te vroeg juichen voor te blijven want een 3e lockdown gaat niet meer lukken.
De vluchten naar het Caribisch gebied vullen zich weer, het mag immers weer, het zal een hard gelach zijn als deze vakantiegangers(min of meer beperkt) meer mee terugnemen dan alleen de vuile was in de koffers.

De verantwoordelijkheid gaat steeds meer bij het individu liggen, de tweedeling betreffende COVID-19 is nu wel compleet.
Elk weekend weer een "Mars naar de vrijheid" , een defend groep die het eigen dorp schoonveegt en de 11 dienstdoende dienders(ME) naar huis sturen, totaal overlopen dus.

Google "wet darwin" en denk daar over na!
josti5
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 15 mei 2021 23:48:

[...]
Beste josti en beste izdp, kunnen jullie je gekibbel eens staken?

We kennen jullie inhoudelijke verschillen en ook jullie verschil in stijl zo langzamerhand wel.

Ik voel mij niet aangesproken, BDB.
Actie en reactie.
Ik ben uitsluitend reactief, wat het 'gekibbel' betreft.
Waarbij ik mij bewust zéér beperk.
Want als ik op alle aanvallen en negatief commentaar van izdp zou moeten reageren, had ik er een dagtaak aan.
Zij heeft maar één doel, en dat gaat haar niet lukken.
Inschatter
0
quote:

drooglegging schreef op 16 mei 2021 09:51:

We moeten de template van 2020 over 2021 heen leggen om te vroeg juichen voor te blijven want een 3e lockdown gaat niet meer lukken.
De vluchten naar het Caribisch gebied vullen zich weer, het mag immers weer, het zal een hard gelach zijn als deze vakantiegangers(min of meer beperkt) meer mee terugnemen dan alleen de vuile was in de koffers.

De verantwoordelijkheid gaat steeds meer bij het individu liggen, de tweedeling betreffende COVID-19 is nu wel compleet.
Elk weekend weer een "Mars naar de vrijheid" , een defend groep die het eigen dorp schoonveegt en de 11 dienstdoende dienders(ME) naar huis sturen, totaal overlopen dus.

Google "wet darwin" en denk daar over na!
Denk dat er weinig sprake zal zijn van 'hard gelach' maar meer van 'zacht gehuil' ;>)
[verwijderd]
0
quote:

Inschatter schreef op 16 mei 2021 10:43:

[...]
Denk dat er weinig sprake zal zijn van 'hard gelach' maar meer van 'droevig gehuil' ;>)

Het is een eigen keuze, eigen afweging, de overheid gaat niet meer kosteloos repatrieren omdat het volk zo nodig toe was aan een uitje op 9 uur vliegen.

De uitwerkingen van COVID-19 zijn nog steeds hetzelfde: het verpleeghuis, de opname, het ziekenhuis, de IC, het overlijden, er zijn nog steeds geen verzachtende omstandigheden waargenomen, de bijbehorende cijfers dalen echter wel gelukkig.
[verwijderd]
0
quote:

Inschatter schreef op 16 mei 2021 10:43:

[...]
Denk dat er weinig sprake zal zijn van 'hard gelach' maar meer van 'zacht gehuil' ;>)

Bedoeld was wel "hard gelag".
Inschatter
0
quote:

gokker schreef op 16 mei 2021 10:58:

[...]

Bedoeld was wel "hard gelag".
Mijn opmerking was slechts bedoeld als een 'gebbetje'.
Beperktedijkbewaking
6
quote:

luchtschip schreef op 16 mei 2021 00:20:

[...]
...
Misschien raadzaam de postings van 5 mei 2021 20:51 tot en met 5 mei 2021 23:19 uur er even op na te kijken.

In Januari kwam het orakel Maurice de Hond al met dit paardenmiddel, dat gebruikt wordt als basis van medicijnen tegen rivierblindheid en schurft.
Vervolgens, net als alle boodschappen van dit orakel stierf de ophef een langzame dood.
Op 5 mei kwam een gewaardeerd forumlid en sekte lid van Maurice de Hond ook al met het medicijn ivermectin en heeft van diverse forumleden repliek gekregen, waardoor er een kleine 3 uur later niet meer over gesproken werd.

En nu kom jij met een artikel uit een Zuid Afrikaans dagblad van de reporter Andrew Bannister, volgens zijn bio op twitter :
"Photographer turned hotelier through naive optimism, bloodymindedness & luck, wonende De Beer Street 9, Braamfontijn, Johannesburg, Zuid Afrika."
...

Het lijkt een beetje op onze dansleraar en onze sociaal geograaf, die door COVID 19 hun inkomen zagen verdwijnen en ter compensatie het volk gingen informeren over alternatieven om zo snel mogelijk de zaken weer te kunnen openen.
Wat doe je weer schoolmeesterachtig, luchtschip. Ik reageer puntsgewijs:

1. Daar waar grootschalige vaccinatie voorlopig niet haalbaar en betaalbaar is zoals in (Zuid-)Afrika, heeft men logischerwijs veel belangstelling voor een goedkoop en makkelijk te produceren medicijn dat de ziekteverschijnselen kan verzachten.

2. Er vindt wereldwijd dan ook veel onderzoek plaats naar de toepasbaarheid en het nut van ivermectum bij covid, zeker ook in Zuid-Afrika. Google maar even op dr. Kory, Campbell etc. Enfin, je kent de namen wel.  Dat zijn geen kwakzalvers. Voor de meelezers toch even een paar links:
www.youtube.com/watch?v=BLWQtT7dHGE&a...
www.youtube.com/watch?v=D2ju5v4TAaQ&a...
De tweede is een interview met de goede ZA onderzoekster dr. Tess Lawrie. Zie ook de comments onder het filmpje.

3. Al dat onderzoek gaat gepaard met een brede internationale discussie tussen mensen die er verstand van hebben. Er zijn medici en andere wetenschappers die erin geloven, anderen zijn sceptischer. Zo zijn de benodigde doseringen een punt van discussie.
Maar het is natuurlijk onzin, om niet te zeggen belachelijk, om te beweren dat de discussie hier op dit forum op 5 mei om 23.19 uur beslecht is. Die paar posts hier op 5 mei toonden slechts flarden van de wereldwijde discussie.

4. Ik ben geen pleitbezorger voor het middel, ik ben geen deskundige en heb er geen uitgesproken standpunt over. Ik gaf slechts wat geluiden uit Zuid-Afrika door (een land waar ik wél wat vanaf weet). Jij doet mijn citaat af met: "Die Bannister is een ondernemer die er commercieel belang bij heeft". Kan zijn, maar hij verwijst in zijn ingezonden stuk (want dat is het) wel naar die brede uitwisseling tussen deskundigen, en de bijlage in mijn eerdere post bevatte ook een link naar een audiofragment van iemand anders, een arts.

5. In Nederland werd de toepassing van ivermectum bekritiseerd door o.a. het farmaceutische bedrijf MSD. Alsof die er geen commerciële belangen bij hebben! Zij leveren namelijk alternatieve (al langer toegepaste) medicijnen waarvoor ivermectum een concurrent is of kan worden.

6. Verder is er tegengas van officiële instanties als de WHO en onze 'inspectie'. Die logge clubs houden altijd vast aan hun protocollen en wijzigen pas iets na jarenlange dubbel peer-reviewde onderzoeken en publicaties, vergetend dat we in een soort oorlogssituatie (pandemie) zitten.
Er zijn trouwens mensen die suggereren dat bij WHO-baas Tedros Ghebreyesus niet alleen medische argumenten spelen, maar ook financiële motieven (ivm bepaalde geldschieters). Waarom schaar jij, luchtschip, je altijd zo kritiekloos achter deze bureaucratische instanties?
Dat gezegd hebbende, zelfs de WHO spreekt over 'promising results':
www.youtube.com/watch?v=_sxrnbLv6UE

7. Die logheid kennen we ook van het RIVM. Ze doen veel goed werk maar pas meer recent laten ze zich wat genuanceerder uit over de rol van aerosolen bij de verspreiding van het virus. Daarvoor hielden ze vast aan oude virologische 'kennis' over snel als ballistische kogels op korte afstand neerploffende druppels, gebaseerd op 70-80 jaar oude, zeer kleinschalige en veel te simpele laboratoriumproefjes.
Ook op de manier waarop ze de stikstof- en ammoniakdepositie in het land bepalen is kritiek mogelijk, ik heb daar in een ander forum al eens over gepost. Maar goed, dat is een andere discussie. 

Ik wil niet overal de dwarsligger spelen (en ben zeker geen wappie), maar zeg wel dat jouw kritiekloze gezagsgetrouwheid elke echte wetenschappelijke discussie bij voorbaat uitsluit.
 
[verwijderd]
0
5. In Nederland werd de toepassing van ivermectum bekritiseerd door o.a. het farmaceutische bedrijf MSD. Alsof die er geen commerciële belangen bij hebben! Zij leveren namelijk alternatieve (al langer toegepaste) medicijnen waarvoor ivermectum een concurrent is of kan worden.

Stromectol stofnaam Ivermectine wordt door msd geleverd.
msd.nl/geneesmiddelen/stromectol/
asti
0
Dat wil niet zeggen dat het bedrijf geen commercieel belang kan hebben bij het niet gebruiken van het middel bij de behandeling van COVID-19.
josti5
4
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 16 mei 2021 15:25:

[...]
Wat doe je weer schoolmeesterachtig, luchtschip. Ik reageer puntsgewijs:

(...)

6. Verder is er tegengas van officiële instanties als de WHO en onze 'inspectie'. Die logge clubs houden altijd vast aan hun protocollen en wijzigen pas iets na jarenlange dubbel peer-reviewde onderzoeken en publicaties, vergetend dat we in een soort oorlogssituatie (pandemie) zitten.
Er zijn trouwens mensen die suggereren dat bij WHO-baas Tedros Ghebreyesus niet alleen medische argumenten spelen, maar ook financiële motieven (ivm bepaalde geldschieters). Waarom schaar jij, luchtschip, je altijd zo kritiekloos achter deze bureaucratische instanties?
Dat gezegd hebbende, zelfs de WHO spreekt over 'promising results':
www.youtube.com/watch?v=_sxrnbLv6UE

7. Die logheid kennen we ook van het RIVM. Ze doen veel goed werk maar pas meer recent laten ze zich wat genuanceerder uit over de rol van aerosolen bij de verspreiding van het virus. Daarvoor hielden ze vast aan oude virologische 'kennis' over snel als ballistische kogels op korte afstand neerploffende druppels, gebaseerd op 70-80 jaar oude, zeer kleinschalige en veel te simpele laboratoriumproefjes.
Ook op de manier waarop ze de stikstof- en ammoniakdepositie in het land bepalen is kritiek mogelijk, ik heb daar in een ander forum al eens over gepost. Maar goed, dat is een andere discussie. 

Ik wil niet overal de dwarsligger spelen (en ben zeker geen wappie), maar zeg wel dat jouw kritiekloze gezagsgetrouwheid elke echte wetenschappelijke discussie bij voorbaat uitsluit.
 

Tsjongejonge BDB, groot respect!
Zo'n ijzersterke post, na alle ellende!
Je bent, in ieder geval mentaal, weer helemaal 'op de been', zo t elezen!

Toen ik las, dat RIVM bezig is z'n aërosolen-opstelling te wijzigen, moest ik onmiddellijk aan jou denken...
Die club is nóg conservatiever dan de microbiologie in Leiden (in mijn tijd, maar dat zal wel niet veel veranderd zijn), en dát wil wat zeggen.

En die gezagsgetrouwheid zal zo wel z'n achtergrond hebben, is mijn inmiddels stellige inschatting.
Harder mag ik het (leve de vrijheid van meningsuiting!) vast niet zeggen...
Rowi62
1
Wiens brood men eet diens woord men spreekt geldt voor het RIVM en alle andere 100% door de overheid gefinancierde tokos.

(Het bijwerkingen lab kunnen we afschaffen nu dat centraal in Europa geschiedt ? Kan dat geld naar de GGD centrale unit)

(PS 1e prik Pfizer gehad; iemand wilde dat weten)

ffff
0
Rowie 62 Genoteerd en wordt verwerkt.
Apenstaartje: Genoteerd en wordt verwerkt !@#$!@! Ik heb hem gevonden!

BDB..... Bewondering hoor.

Peter
Beperktedijkbewaking
2
quote:

josti5 schreef op 16 mei 2021 17:05:

[...]
Tsjongejonge BDB, groot respect!
Zo'n ijzersterke post, na alle ellende!
...
Tja, misschien wel juist daarom.

M'n conditie lijkt nog nergens op. Er komt een slangetje uit m'n buik, zit 's nachts nog aan een apparaat. Kortom, ik ben nog weinig mobiel, het halen van m'n eerste coronaprik was het verste 'uitstapje' tot nu toe.
Dus alle tijd voor kritisch lezen en af en toe reageren.

izdp
1
quote:

josti5 schreef op 16 mei 2021 10:00:

[...]

Ik voel mij niet aangesproken, BDB.
Actie en reactie.
Ik ben uitsluitend reactief, wat het 'gekibbel' betreft.
Waarbij ik mij bewust zéér beperk.
Want als ik op alle aanvallen en negatief commentaar van izdp zou moeten reageren, had ik er een dagtaak aan.
Zij heeft maar één doel, en dat gaat haar niet lukken.
Natuurlijk; in de spiegel kijken is je immers vreemd.
Net zoals een goede analyse maken.
Mijn doel lukt inderdaad niet in mijn uppie.
Gelukkig ben ik niet de enige die streeft naar een betere wereld.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1548 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.670,50 -0,94%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.896,47 -0,81%
 US30^ 37.601,15 -1,08%
 Nasd100^ 17.256,72 -1,66%
 US500^ 4.980,54 -1,36%
 Japan225^ 37.185,98 -2,15%
 Gold spot 2.389,56 +0,43%
 EUR/USD 1,0644 +0,01%
 WTI 83,24 +1,41%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront