Pharming « Terug naar discussie overzicht

01-05-2021 oftewel het Mei-draadje

7.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 ... 380 381 382 383 384 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

HJ39 schreef op 27 mei 2021 08:12:

Dus Dr. Vanavond 20u snel je tandjespoetsen en naar bed zodat de grote mensen rustig de wel zinvolle post kunnen lezen.

Je snapt vast wel dat je een nok ontvangt.
DRTVR
0
voda
4
quote:

Dr. Michael Westhoff schreef op 27 mei 2021 08:54:

[...]

Je snapt vast wel dat je een nok ontvangt.
Henk zal er weer niet blij mee zijn. Al dat extra werk voor hem & zijn team.
[verwijderd]
1
quote:

roon schreef op 27 mei 2021 07:52:

Die 20% minder omzet is een tijdelijke situatie door corona maar heb je ook gezien wat de netto winst was.Die was super toz van de omzet kun je na gaan wat die winst zal zijn als komende kwartaal de omzet weer is gestegen.En die vacaturen stijging is gewoon vette groei en goeie visie om te groeien.Het is niet moeilijk,je moet het willen zien.
Wensdenken.
Je weet niet of die omzetdaling tijdelijk is.
Als ook het tweede kwartaal een slap kwartaal laat zien zijn de rapen gaar.
Zonder valuta is er nauwelijks winst gemaakt.
[verwijderd]
1
quote:

Vince.be schreef op 27 mei 2021 07:32:

[...]

33 vacatures ? Met een zakencijfer die achteruit gaat met min 20%. Het minste wat deze firma zou mogen doen is meer doorzichtigheid aan de dag voorleggen: infos en uitleg geven wat zijn de plannen met die vacatures.

Gewoon eens (voor de verandering) open kaarten spelen, in de plaats van de kleine aandeelhouders + de markt/de mogelijke nieuwe Pharming beleggers allemaal maanden in het ongewisse te laten. Meer openheid zou de koers van het aandeel best kunnen ondersteunen. Erg dat ze met de waarde van het aandeel zo te zien niet mee in zitten = ze laten hun kleine aandeelhouders al jaren volledig in de steek.
De bonus van Sijmen is afgestemd op personeelsgroei.
Nu de verkoopcijfers drastisch gedaald zijn scoort hij daar niets. Dan maar punten halen op personeel?
Jeliazkov
0
quote:

Voorspoed schreef op 27 mei 2021 07:22:

Er is een nieuwe coronavariant B.1.620 ontdekt die alle andere kan overtroeven: Hij combineert drie zorgwekkende mutaties.

www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/varian...
(Artikel Volkskrant 260521)

Huh, wat voor obstakel blokkeert dáár nou weer het einde van de coronamaatregelen? Het is ‘B.1.617.2’, de nieuwe schrik onder de virusvarianten. De afgelopen weken rukte de uit India overgewaaide variant zó snel op in het Verenigd Koninkrijk, dat Londen de coronaregels in acht regio’s weer wat aantrok – liever geen bezoek binnenshuis meer, en houd ruim afstand. En, meer dan de helft van de bevolking ingeënt of niet, nu al verder versoepelen zou ‘een heel slecht idee’ zijn, gaf hoogleraar en overheidsadviseur Christina Pagel te kennen.

Niet eens zo heel anders dan in Nederland, waar het OMT alvast de boodschap afgaf dat ook komende winter weleens ‘basismaatregelen’ nodig kunnen zijn om het virus in toom te houden, nog bovenop de vaccinaties die tegen die tijd zijn gezet. Want hoewel de situatie nog niet zo erg is als in het Verenigd Koninkrijk, heeft variant B.1.617.2 ook in Nederland vaste voet aan de grond. Al zes keer dook de variant op in steekproeven bij de teststraten van de GGD’s, verspreid over verschillende provincies. Dit betekent dat het virus hier al op een laag pitje circuleert, de pas ingevoerde vliegbeperkingen vanuit India ten spijt.

De nieuwe Indiase variant lijkt een flinke slag besmettelijker dan de ‘Britse variant’ B.1.1.7. Hoewel virologen dat het liefste eerst rustig zouden uitdokteren bij proefdieren in het lab, blijkt de nieuwe variant in de praktijk 10 tot zelfs 70 procent sneller om zich heen te grijpen dan B.1.1.7, die op zijn beurt weer zo’n 30 procent besmettelijker is dan het ‘klassieke’ coronavirus van vorig jaar. Het zou betekenen dat nieuwkomer B.1.617.2 de huidige virussen zou kunnen verdrijven, als een snel groeiend onkruid dat binnen de kortste keren de tuin overwoekert.
Gevoeligheid voor vaccins

Aanwijzingen dat de mutant ernstiger ziek maakt of veel minder gevoelig is voor vaccins of natuurlijke antistoffen, zijn er vooralsnog niet. Volgens een net gepubliceerde Britse studie voorkomt het vaccin van Pfizer 88 procent, en dat van AstraZeneca 60 procent van de ziektegevallen door de nieuwe variant. Tegen de Britse variant is dat respectievelijk 93 en 66 procent.

Maar dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat één prik opvallend beroerd tegen de nieuwe variant beschermt, ontdekte men in het Verenigd Koninkrijk: slechts 33 procent, drie weken na de eerste dosis. Vandaar de waarschuwing van Pagel: wacht even met verdere versoepelingen totdat meer mensen ook hun tweede prik hebben gehad. Van elke drie mensen die één prik hebben gehad, zijn er immers twee nog bevattelijk voor B.1.617.2.

Al die varianten, al die rare namen. De WHO onderscheidt intussen vier echte probleemgevallen, en acht verdachte virusvarianten, met namen die verwijzen naar hun plek in de virusstamboom: ‘B.1.617.2’ betekent dat deze variant het tweede zijtakje is aan aftakking nummer 617 van de eerste vertakking van de B-groep van het virus (het allereerste ‘referentievirus’ uit Wuhan was A.1). Wat de varianten verbindt, is dat er kleine veranderingen zijn geslopen in het bouwplan van, onder meer, hun uitsteeksels. Daardoor kan het virus bijvoorbeeld gemakkelijker cellen binnenglijden, of hebben de antistoffen die een gevaccineerd mensenlichaam op hem afstuurt er minder vat op.
Veel antistoffen

Gelukkig valt dat laatste nog wel mee in praktijk, noteert de Ierse hoogleraar biochemie Luke O’Neill in een deze week verschenen overzichtsstuk: ‘Het is de taak van een vaccin om in elk geval ernstige ziekte te stoppen – en tot dusver is er redelijk vooruitzicht dat de belangrijkste vaccins die we gebruiken dat ook doen bij de probleemvarianten.’ Waarschijnlijk omdat een gevaccineerd lichaam dan wel niet de best passende, maar wel heel véél antistoffen aanmaakt. Alsof je een inbreker weliswaar niet vast tapet met stevig ducttape, maar met gewoon plakband – lukt ook, je hebt er alleen meer van nodig.

De grote vraag is hoe lang dit zo blijft. Braziliaanse artsen publiceerden woensdag een verontrustende vondst: in het bloed van donoren uit de Amazone die al eerder besmet waren met het coronavirus, vond men in één op de zes gevallen sporen van een tweede besmetting, met de ‘Braziliaanse variant’ P.1. Een teken dat die variant zich weinig aantrekt van al aanwezige afweer. Ook P.1 gaat op een laag pitje rond in ons land: de ‘Braziliaanse variant’ is momenteel verantwoordelijk voor zo’n 1 tot 2 procent van alle infecties.

Meer lijkt op komst. Behalve vier varianten ‘van zorg’ en acht ‘van belangstelling’, heeft de WHO ook nog een snel uitdijende lijst van varianten ‘onder toezicht’, waarvan alleen nog voorzichtige aanwijzingen zijn dat ze problemen kunnen geven. Daarop staan er nog eens twintig, uit landen als Egypte, Mexico, Rusland en Peru. In wetenschapsblad Science wezen virologen er intussen op dat er waarschijnlijk nog veel meer varianten pruttelen onder de radar, in landen waar men domweg de techniek niet heeft om ze genetisch te ontrafelen.
Felle uitbraak

Neem de variant genaamd B.1.620, met aan zijn uitsteeksels minstens vijf veranderingen die hem in theorie sneller en gevaarlijker maken. De variant duikt sinds februari af en toe op in de VS en Europa, waar hij onder meer een felle uitbraak in Litouwen gaf. Pas deze maand ontdekten Franse en Belgische onderzoekers de herkomst: B.1.620 moet al een poos geleden zijn ontstaan in Kameroen. Een land, dat in totaal nog maar 48 virusmonsters had geanalyseerd.

De WHO onderscheidt nóg een categorie virusvarianten: variants of high consequence, voor virussen waarop de huidige medische maatregelen zoals vaccins geen vat meer hebben. Gelukkig is die categorie nog leeg. Maar rommelen doet het wel, daar in de steeds verder vertakte virusstamboom.
TonR
4
quote:

Dr. Michael Westhoff schreef op 27 mei 2021 08:58:

[...]

De bonus van Sijmen is afgestemd op personeelsgroei.
Nu de verkoopcijfers drastisch gedaald zijn scoort hij daar niets. Dan maar punten halen op personeel?
Doemdenken
[verwijderd]
1
quote:

Dr. Michael Westhoff schreef op 27 mei 2021 08:54:

[...]

Je snapt vast wel dat je een nok ontvangt.
Ja hoor en wat wij niet snapten is ons inmiddels duidelijk geworden. Dit was onze laatste reactie.
Succes allemaal en "Pharming up!
[verwijderd]
1
quote:

Dr. Michael Westhoff schreef op 27 mei 2021 01:46:

[Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, bericht is bij dezen verwijderd.]
Dit was gewoon een inhoudelijk bericht met een vraag waar de poster in kwestie zelfs nog antwoord op gegeven heeft. Ach een foutje komt wel vaker voor :-)
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 27 mei 2021 08:55:

[...]
Henk zal er weer niet blij mee zijn. Al dat extra werk voor hem & zijn team.
En dan ook nog mailtjes sturen om mij om een gunst te vragen, tijd genoeg dus :-)
[verwijderd]
0
quote:

TonR schreef op 27 mei 2021 09:00:

[...]Doemdenken
Goedemorgen ton, ga je ons vandaag wél verblijden met een inhoudelijk bijdragende post?
sportliefhebber
4
quote:

Dr. Michael Westhoff schreef op 27 mei 2021 08:58:

[...]

De bonus van Sijmen is afgestemd op personeelsgroei.
Nu de verkoopcijfers drastisch gedaald zijn scoort hij daar niets. Dan maar punten halen op personeel?
Ha, ha....geloof je dat zelf??
Een CEO die moedwillig "zijn" bedrijf naar de verdoemenis zou helpen?
Dit noem ik echt een sprookje.
TonR
8
quote:

Dr. Michael Westhoff schreef op 27 mei 2021 09:05:

[...]

Goedemorgen ton, ga je ons vandaag wél verblijden met een inhoudelijk bijdragende post?
Zodra jij het fatsoen hebt om namen goed te schrijven.
Trebor
2
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
TonR
0
quote:

sportliefhebber schreef op 27 mei 2021 09:06:

[...]
Ha, ha....geloof je dat zelf??
Een CEO die moedwillig "zijn" bedrijf naar de verdoemenis zou helpen?
Dit noem ik echt een sprookje.
Een sprookje...klinkklare onzin is het.
LL
3
Het gaat weer de goede kant op met de forumvervuiling. Ik denk dat ik eens lekker ga quoten met de onderstaande text :)

Gelieve te stoppen met het plaatsen van inhoudsloze berichten op het forum

Indien de inhoud van een forumbericht u niet bevalt, reageer hier dan constructief op en niet op een negatieve manier.
Indien u vervuiling tegenkomt, kunt u dit melden door een e-mail te sturen naar: forum@iex.nl.
[verwijderd]
1
quote:

TonR schreef op 27 mei 2021 09:07:

[...]Zodra jij het fatsoen hebt om namen goed te schrijven.
Je heet toch ton of niet?
[verwijderd]
1
quote:

sportliefhebber schreef op 27 mei 2021 09:06:

[...]
Ha, ha....geloof je dat zelf??
Een CEO die moedwillig "zijn" bedrijf naar de verdoemenis zou helpen?
Dit noem ik echt een sprookje.
Niet moedwillig.
Maar wel naar de verdoemenis gaat maar naar de buitenwereld nog steeds hosanna verhalen ophangt.
[verwijderd]
0
quote:

LL schreef op 27 mei 2021 09:14:

Het gaat weer de goede kant op met de forumvervuiling. Ik denk dat ik eens lekker ga quoten met de onderstaande text :)

Gelieve te stoppen met het plaatsen van inhoudsloze berichten op het forum

Indien de inhoud van een forumbericht u niet bevalt, reageer hier dan constructief op en niet op een negatieve manier.
Indien u vervuiling tegenkomt, kunt u dit melden door een e-mail te sturen naar: forum@iex.nl.

En ik ga je gewoon weer AB'en. ;-)
7.679 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 ... 380 381 382 383 384 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 0,962
Verschil -0,026 (-2,63%)
Hoog 0,979
Laag 0,952
Volume 6.325.596
Volume gemiddeld 6.407.533
Volume gisteren 5.323.102

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront