Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

bp5ah
2
quote:

Thorgall schreef op 27 mei 2021 11:07:

[...]Het dividend zie ik snel gekort worden.
Ik weet niet wat je allemaal ziet Thorgall, maar veel is het niet .....
Thorgall
0
quote:

Former glory schreef op 27 mei 2021 11:06:

[...]

Na zo'n opmerking kan niemand je meer serieus nemen. FCF van Shell is straks dusdanig dat ze €6 miljard per kwartaal kunnen aflossen op de schuldenberg (grootte van 11 kwartalen) naast het huidige dividend en naast huidige investeringen. Waarom zouden zij zelfmoord plegen?
waarom pleegden ze in april 2020 al zelfmoord? Chevron hield zijn dividend gewoon staande evenals de meeste andere oliemayors. Ze hebben het eens gedaan. Waarom niet nogmaals? De tweede keer verlagen is alleen maar makkelijker.
Thorgall
0
quote:

bp5ah schreef op 27 mei 2021 11:09:

[...]
Ik weet niet wat je allemaal ziet Thorgall, maar veel is het niet .....

Ik weet wel wat jij ziet en dat is alleen maar je beeldscherm de hele dag en avond. Krijg je tunnelvisie van.
Aurum
2
Lekker allemaal in paniek verkopen ! Grondstof prijzen liegen er niet om nog steeds dikke cashflow. En vanwege vele desinvesteringen in olie , zie ik olie nog wel op langetermijn richting de 100$ gaan.

Hendrik65
0
@Oilbarron Met je analyse breng je mijn vertrouwen in Shell (deels) terug. Gisteren 20K stuks verkocht tegen 16,05 euro, later die dag weer 4K teruggekocht. Zojuist nog 2k stuks op 15,80 bijgekocht. In het totaal nu dus 6K stuks Shell in mijn bezit. De GAK is 15,94. Hier laat ik het voorlopig bij. Ik ga me richten op ABN en ING. Ik heb ze gestaffeld in de verkoop staan. Als de koersen van beide zo door blijven stijgen - ABN naar 11,00 euro; ING naar 11,30 euro -, zou ik een klein deel daarvan morgen kwijt zijn. Maar wat dan ...?
ToTheTop
3
quote:

Thorgall schreef op 27 mei 2021 11:10:

[...]waarom pleegden ze in april 2020 al zelfmoord? Chevron hield zijn dividend gewoon staande evenals de meeste andere oliemayors. Ze hebben het eens gedaan. Waarom niet nogmaals? De tweede keer verlagen is alleen maar makkelijker.
Jij vergeet totaal dat het inhouden van het dividend nu juist lijdt, naar de bevrijding van die strop.
bp5ah
0
quote:

Thorgall schreef op 27 mei 2021 11:11:

[...]Ik weet wel wat jij ziet en dat is alleen maar je beeldscherm de hele dag en avond. Krijg je tunnelvisie van.
En een bankrekening, zelfs van Shell, vreemd hé ??
[verwijderd]
0
Thorgaal: 'waarom pleegden ze in april 2020 al zelfmoord? Chevron hield zijn dividend gewoon staande evenals de meeste andere oliemayors. Ze hebben het eens gedaan. Waarom niet nogmaals? De tweede keer verlagen is alleen maar makkelijker.'

De inkomsten liepen toen enorm terug door Corona. Nu stroomt het geld weer binnen.
Wilbar
0
quote:

voda schreef op 27 mei 2021 10:58:

Uitspraak Shell is uniek: Haagse ‘paukenslag’ gaat de wereld rond

..
‘Shell moet het klimaat beschermen’, aldus de gezaghebbende Süddeutsche Zeitung. De Hamburgse advocaat Roda Verheyen zegt: ,,Dit is de eerste rechtszaak in Europa die gaat over de verplichtingen van een multinational, een proces gericht op de toekomst. Het vonnis is baanbrekend. Voor het eerst is een wereldwijd bedrijf wettelijk verplicht om het klimaat te beschermen. Wat ook betekent: deze verplichtingen zijn afdwingbaar.”
...
De advocaat Roda Verheyen vertelt er wijselijk maar niet bij dat het in de meeste landen onmogelijk is om een dergelijke verplichting af te dwingen. In veel landen verdwijn je (als je geluk hebt) dan achter de tralies wegens "staatsondermijnende activiteiten". Maar de advocaat is natuurlijk van harte uitgenodigd om het tegendeel te bewijzen.
Thorgall
0
quote:

bp5ah schreef op 27 mei 2021 11:08:

[...]
Wat een gast die Thorgall, die staat op de zwarte lijst samen met belegger bas ;) ...
Je bent weer erg emotioneel en persoonlijk. Niet de kwaliteiten van een goede belegger. Ga eens een wandeling maken. Weg van je beeldscherm. Zal je goed doen. Er is nog een hele wereld buiten je 2 vierkante meter. Doe je de rest hier ook een plezier mee.
Daan 008
1
quote:

Thorgall schreef op 27 mei 2021 10:45:

[...]het management zal straks zeggen dat met de uitspraak van de rechter geen rekening is gehouden bij het maken van eerdere prognoses. Ze zullen aangeven dat om aan de eisen van de rechter te voldoen tientallen miljarden extra investeringen nodig zijn om de CO2 reductie eerder te realiseren. Dit kan een kind nog zien aankomen. Investeren kost geld. De schuld wil shell niet laten toenemen. 1 en 1 is nog altijd 2. Dividend gaat niet meer omhoog.


Iedereen heeft verwachtingen van dit en van dat.
Maar uit ervaringen weet ik dat de soep nooit zo warm wordt gegeten als dat ze wordt opgediend.

Nu speculeren wat binnen 9 à 14 jaar gaat zijn over die kennis daar beschikken wij niet over.
Vele landen samen beslissen over het Parijs akkoord en 1 rechter gooit hier even roet in het eten.
En niet door een land te verplichten de wetgeving te moeten aanpassen maar wel een bedrijf.

Kan Shell deze aanpassingen aan?
De plannen zijn er reeds, helaas aangepast in functie van wat de landen willen en in functie zoals in het Parijs akkoord voorzien is.

Nu komt dus bij Shell het juridische aspect aan het woord en wordt daar nagegaan wat hun volgende stappen gaan zijn.
Komt een hoger proces, daar ben ik zeker van of er moeten akkoorden met Nederland zelf worden gesloten in functie van financiële overeenkomsten.
Al te vaak wordt enkele malen een veldslag verloren maar daarom nog niet de oorlog.
mercurius-adept
1
quote:

bezinteergebelegt schreef op 27 mei 2021 11:08:

Denk dat de Yanks deze hilarische daling vanmiddag weer aangrijpen om Shell bij te tanken :-)

Hier in Europa rennen we, zoals vanouds, gillend en zwetend naar de uitgang omdat zo een badmuts gisteren zonodig Shell even wilde aanpakken.

Ik neem aan dat al die milieu-idioten vanaf nu dan ook gaan fietsen/lopen en een windmolentje in hun eigen tuin pleuren.

Maar denk dat die hypocriete milieubende vandaag allemaal goedkoop zijn gaan tanken. Walgelijk zooitje !!!
Wat komt je commentaar inzake andersdenkenden toch walgelijk en infaam over...dat zou je zelf toch ook willen, dat jij zo weggezet wordt??
Jestbread
2
quote:

JB81 schreef op 27 mei 2021 11:06:

[...]

Neen, tuurlijk...waar ik maar op doel is dat als je vandaag de dag niet mee in de groene pas loopt je wordt bekeken als iemand die tegen de toekomst is. Shell had all ang een vergroening aangekondigt, maar die ging weer niet snel genoeg, wat denken ze nu te bereiken met dit vonnis, en vooral, wat denken ze in godsnaam wat dit gaat uithalen? Dat de opwarming van de aarde nu verleden tijd is? Alles kan beter en daar wordt heus wel overal aan gewerkt, maar dat gaat niet van het ene jaartje op het andere.

Gaan ze nu hetzelfde doen met Exxon, Chevron, Total, BP, etc...en wat met de meer dan 100 kolencentrales die hier een beetje verder enkel maar in Duitsland liggen? Doet er allemaal niet toe, alles is in orde nu we een rechtzaakje tegen Shell hebben gewonnen...als je enkel ziet wat je wil zien moet leven toch gemakkelijk zijn....
Ik denk zeker niet dat het klaar is. Maar het moet ergens beginnen, ook andere majors en andere soorten vervuilers zullen mee moeten doen. Ik geloof dat er versnelling zal plaatsvinden overal in de wereld. Het is een kwestie van willen en niet van niet kunnen.
Sommigen reageren hier nogal kortzichtig, alsof hun kleinkind onterecht gestraft wordt voor het al decennialang het braafste jongetje van de klas te zijn. Met Shell hoeft men geen medelijden te hebben en deze uitspraak biedt juist de kans om versneld naar een overall energy-player te gaan waar andere majors zichzelf nog aan het herontdekken zijn. Het biedt m.i. ook kansen. En ja, dat zeg ik als aandeelhouder. Maar sommigen zitten hier nog in het afgezaagde argument dat je vooral niet van de middelen gebruik mag maken als je denkt dat de natuur wel degelijk heel belangrijk is. Als ik naar de reacties kijk, veel verder dan milieu-idioten en groene gekken komt men niet.
En ik weet wel zeker dat 'groenen' bewustere keuzes maken dan anderen, waardoor de footprint automatisch al lager is dan bij degenen die dit niet doen.
meneer Euro
0
Je kunt kopen op de dip, maar ik koop pas boven de 16 terug. Eerst vertrouwen terug....nog ruimte zat naar boven immers. Ik heb ze net verkocht dan maar 23 cent missen
andre68
5
Gefeliciteerd Milieudefensie! Op naar de volgende om de duimschroeven aan te draaien. Hier wat tips:
-Alle vlees/zuivel eters in de ban....of de boeren? Of de supermarkten? Unilever? Danone? Vlees en zuivel consumptie/produktie heeft by far de grootste CO2 footprint. Iedereen verplicht vegatarisch. Vleesconsumptie p.p. moet van 120 gram pp/dag worden teruggebracht naar 0 gram pp/dag in 2030.
-Iedereen die meer "spullen" koopt/consumeert dan noodzakelijk kledingwinkels, kledingindustrie, electronica, meubels (IKEA?).
-Cosmetica, zeep, wasmiddelen (Unilever, Procter & gamble etcetc.)
-Energievretende data-centers (Google, Microsoft etc.etc.). Veel mooie NL polders worden volgeplempt met afzichtelijke complexen voor data-opslag terwijl er "gegreenwashed" wordt met windstroom waarvan voor de locale bevolking niets overblijft (wel de lasten, niet de lusten). Ondertussen staan de diesel-agrregaten standby voor als het niet waait.

Werk aan de winkel Milieudefensie. En rap een beetje, de wereld is aan het vergaan.
Goudmijn64
2
quote:

Gratis Geld schreef op 27 mei 2021 11:11:

Lekker allemaal in paniek verkopen ! Grondstof prijzen liegen er niet om nog steeds dikke cashflow. En vanwege vele desinvesteringen in olie , zie ik olie nog wel op langetermijn richting de 100$ gaan.

Inderdaad....straks economie weer open en ebt dit verhaal weg. Shell blijft gewoon winsten maken en een mooi dividend uitkeren.
Het gaat erom dat je nu niet in paniek raakt en dat maakt je een beleggers en geen gokker.

Op de bankrekening moet je geld toe betalen en bij Shell krijg je het (en de koers gaat echt wel weer omhoog)
ToTheTop
1
Je moest eens weten hoeveel mensen op links gewoon de auto vol brandstof gooien naar hun werk. En zo lang er nog onvoldoende productie is om dit gedrag te veranderen, kan Shell gewoon schulden afbouwen en herinvesteren. Shell was er al vroeg bij met de omschakeling als het om olie gaat en zal nu gewoon tanden bijschakelen, om via andere energie vormen hun CO2 uitstoot te reduceren.
Thorgall
0
quote:

Jestbread schreef op 27 mei 2021 11:16:

[...]Ik denk zeker niet dat het klaar is. Maar het moet ergens beginnen, ook andere majors en andere soorten vervuilers zullen mee moeten doen. Ik geloof dat er versnelling zal plaatsvinden overal in de wereld. Het is een kwestie van willen en niet van niet kunnen.

Sommigen reageren hier nogal kortzichtig, alsof hun kleinkind onterecht gestraft wordt voor het al decennialang het braafste jongetje van de klas te zijn. Met Shell hoeft men geen medelijden te hebben en deze uitspraak biedt juist de kans om versneld naar een overall energy-player te gaan waar andere majors zichzelf nog aan het herontdekken zijn. Het biedt m.i. ook kansen. En ja, dat zeg ik als aandeelhouder.
mooie visie, die ik ook deel. Ik denk echter wel dat alle oliemayors last van de transitie zullen krijgen. De marges op olie zijn gewoon stukken hoger dan op hernieuwbare energie.
Former glory
0
quote:

Thorgall schreef op 27 mei 2021 11:11:

[...]Ik weet wel wat jij ziet en dat is alleen maar je beeldscherm de hele dag en avond. Krijg je tunnelvisie van.
Krijg je ook kennis van, iets wat bij jou duidelijk ontbreekt.

Het is een godsgeschenk dat Shell van die enorme (kapitaalvernietigende) dividendstrop af is. Heeft wel wat vertrouwen gekost, maar ach, het bedrijf komt er veel sterker mee uit de bocht. Juist enorm slim om Corona-crisis te gebruiken/misbruiken hiervoor. Complimenten aan Ben voor deze strategische zet, een competitive advantage t.o.v. concurrentie.
Oilbarron
1
quote:

Daan 008 schreef op 27 mei 2021 11:15:

[...]

Nu komt dus bij Shell het juridische aspect aan het woord en wordt daar nagegaan wat hun volgende stappen gaan zijn.
Komt een hoger proces, daar ben ik zeker van of er moeten akkoorden met Nederland zelf worden gesloten in functie van financiële overeenkomsten.

Vorige week een miljardensubsidie toegekend aan Shell aangaande de opslag van co2 onder de zeebodem.......over timing en financiële scoorden gesproken idd
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 5532 5533 5534 5535 5536 5537 5538 5539 5540 5541 5542 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront