Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

jowi
0
Aangezien die geïmporteerde arbeidsmigranten hier met een A1/E101 verklaring zwaaien en opteren voor verzekeringsplicht in het thuisland, moeten wij gezien het omslagstelsel gewoon langer blijven werken (tot dat je er bij neer valt). Vergrijzing of niet. Ik heb al eerder gemotiveerd dat qua belasting opbrengsten die import arbeidsmigranten nagenoeg niets bijdragen. We kunnen dus qua exporteer wat matigen en zeer zeker al die arbeidsmigranten niet binnenhalen. We hebben nu al te weinig fatsoenlijke woningen, problemen met stikstof-CO2, Pefas, filés etc.
grz085
0
Maar de VVD staat nog op het standpunt dat het niet met ‘een wolk aan linkse partijen’ wil. PvdA en GroenLinks moeten over hun eerder uitgesproken aversie tegen VVD-leider Mark Rutte heen stappen. En het CDA moet überhaupt nog aangeven of het iets wil.

,,De VVD heeft niet zo veel meer te willen’’, valt er bij de andere partijen te horen. ,,Ze moeten blij zijn dat er überhaupt nog partijen zijn die met Rutte willen onderhandelen na alles wat er gebeurd is.’’


Een motie van wantrouwen steunen en Rutte als premie accepteren dan kom je toch echt wel ongeloofwaardig over.

Even een mededeling van huishoudelijke aard: Whammy en GRZ085 is een en dezelfde persoon. Laptop is , noodgedwongen, opnieuw geïnstalleerd.
rene l
4
Gisteren was het voor mij zo ver, onder grote dwang, en zo voelt het nog steeds, had ik een afspraak staan om geinjecteerd te worden.
Ik moest mij melden bij het kerkgebouw op nog geen kilometer afstand bij ons vandaan.

Met het lood in de benen fietste ik er naar toe.
Het voelde of ik op weg was naar de Gamma om er een dik stuk touw te kopen en op de heenweg alvast een geschikte boom te selecteren.
Ik dacht nog, zal ik maar doorfietsen naar het kanaal en daar maar onderwater gaan.

Aangekomen op het terrein was er het een drukte van belang, vele mensen met een onbestemde blik in hun ogen, het leek wel of ze voor een uitvaart kwamen, en er stonden ook de nodige beveiligers.

Eénmaal binnen liep het vrij soepel, niks echt op afspraak, gewoon aanschuiven in de rij, wel op gepaste afstand van anderhalve meter.
Het stroomde lekker door en ik werd begeleid naar een ruimte waar de nodige spullen klaarstonden.
Ik zei nog tegen de mevrouw, ik krijg toch wel het Sputnik vaccin.
Ze reageerde geschrokken maar begon toen hardop te lachen en snapte hem en kon deze opmerking wel waarderen.

Na afloop kreeg ik een papiertje in mijn handen gedrukt met het bewijs en tevens een cheque van Duizend Euro ondertekend door Dhr. Rutte, vrij te besteden in de horeca in Nederland.
Foto's of ander belastend bewijsmateriaal zijn er niet gemaakt.

Na het plaats delict verlaten te hebben mocht ik onder begeleiding doorlopen naar een grote zaal.
In de gang stond een mevrouw flink te vibreren en te trillen, waarschijnlijk kon ze haar emoties niet meer de baas na het spuitje toegediend te hebben gekregen.
In de grote zaal werd mij verzocht om plaats te nemen op een stoel, ik keek naar de blikken en dacht, wat een depressief zooitje.
En om de man van de GGD niet tegen zijn schenen te schoppen vroeg ik of ik eerst nog even gebruik kon maken van het toilet.

Geen probleem zei hij en wees richting de uitgang, u kunt straks gewoon plaatsnemen op een stoel.
Ik kwam richting de uitgang nog langs een soort van witte partytent.
Op een veldbed lag een man, er omheen stonden 4 GGD-ers die druk met hem in de weer waren.

Wat een toestanden dacht ik nog en ben zo snel mogelijk het pand ontvlucht.

Buiten in de stralende zon heb ik nog een tijdje met een beveiliger staan te praten en samen met hem een paar sigaretten gerookt.
Hij vertelde ook, er zijn strikte overheidsregels opgesteld m.b.t. tot eventuele calamiteiten.
Speciale beveiligers met veel ervaring worden ingeschakeld, en hij vertelde ook, tot op heden heb ik nog weinig gekkigheid meegemaakt en het is wel relaxed zo in de zon.

Hij kwam helemaal uit Rotterdam, ja, zei hij, dit rouleert elke dag, 's avonds krijgen we namelijk pas het bericht waar we de volgende dag moeten zijn, steeds weer ergens anders, en hier zit ook een reden achter.
Hij vond het niet erg, de reisuren en overuren worden dik betaald.

Ik vroeg nog aan hem, waar let u nu precies op.
Het is een kwestie van mensen observeren op afwijkend gedrag, jarenlange ervaring, en ook deels intuitie.
Hij vertelde dat hij ook regelmatig "klussen" voor het Koningshuis doet.
De meeste mensen weten het niet, maar het is ongelofelijk hoeveel voorbereidingen daar worden getroffen, strikte draaiboeken, en de mensen hebben er geen flauw benul van hoeveel mensen er betrokken zijn bij een bezoekje van amper een uurtje.
Als Koning Pils bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek doet dan staat er werkelijk bij elke in- en uitgang onopvallend een vluchtauto klaar voor het geval dat.

Ik vroeg nog aan hem wat voor hem de meest opvallende gebeurtenis was die hij meegemaakt had maar hij zei, daar mag ik het niet over hebben.
Wel kaartte hij uit zichzelf Pim Fortuyn nog even aan en zei, wat daar gebeurd is, dat is geen zuivere koffie, de hele gang van zaken klopt gewoonweg niet.

Ik pakte de fiets en zei hem vaarwel, hij bedankte mij vriendelijke voor het onverwachte gesprek.

www.youtube.com/watch?v=LYtiDCXLAcQ
objectief
0
quote:

jowi schreef op 2 juni 2021 09:21:

Aangezien die geïmporteerde arbeidsmigranten hier met een A1/E101 verklaring zwaaien en opteren voor verzekeringsplicht in het thuisland, moeten wij gezien het omslagstelsel gewoon langer blijven werken (tot dat je er bij neer valt).
"tot je er bij neervalt"' ; zijn de smart phones zo zwaar geworden; half werkend Nederland sinds onder werktijd te kletsen en/of op een telefoontje te wachten. Als er iemand neervalt dan is het van verveling!!!
Willempie3
0
Rechts: VVD 34 CDA 15 PVV 17 FVD 5 van Haga 3 JA21 3 SGP 3 BBB 1: Totaal 81 zetels.

Midden: CU 5 zetels, Den Haan 1 zetel. Totaal 6 zetels.

Links: D66 24, PvdA 9 zetels, SP 9 zetels, GroenLinks 8 zetels, PvdD 6 zetels, Volt 3 zetels, Denk 3 zetels, Bijeen 1 zetel. Totaal 63 zetels.

Een minderheidskabinet van CDA en VVD is misschien zo gek nog niet. Voor Europa ga je met links samenwerken. Voor klimaat en migratie ga je wat meer over rechts. Op die manier kun je de vluchtelingenstroom beperken, aardgas als brandstof behouden en kerncentrales gaan bouwen maar wel in de EU blijven.
Chiddix
0
quote:

jowi schreef op 2 juni 2021 09:21:

Aangezien die geïmporteerde arbeidsmigranten hier met een A1/E101 verklaring zwaaien en opteren voor verzekeringsplicht in het thuisland, moeten wij gezien het omslagstelsel gewoon langer blijven werken (tot dat je er bij neer valt). Vergrijzing of niet. Ik heb al eerder gemotiveerd dat qua belasting opbrengsten die import arbeidsmigranten nagenoeg niets bijdragen.
Voor elke arbeidsimmigrant betaalt de werkgever toch belasting(afdracht)? Inkomstenbelasting etc Daarnaast dragen ze bij aan het BBP en economische vooruitgang. Of heb ik boter op mijn hoofd?
objectief
1
quote:

rene l schreef op 2 juni 2021 09:32:

Gisteren was het voor mij zo ver, onder grote dwang, en zo voelt het nog steeds, had ik een afspraak staan om geinjecteerd te worden.
Ik moest mij melden bij het kerkgebouw op nog geen kilometer afstand bij ons vandaan.

Ja, wel overal fel tegen maar gewoon die vaccinatie opgehaald. Dan ben je niet geloofwaardig meer.
rene l
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
jowi
0
Chiddex, . Verdiep je maar eens in het oese verdag (186 dg regeling).
Als de werkgever loonheffing inhoud (bij werknemers) en de arbeidsmigrant keert binnen 186 dagen terug naar het thuisland (seizoenswerker). Is het thuisland heffingsbevoegd en krijgen de arbeidsmigranten de voorheffing loonheffing via de inkomstenbelasting terug. Daarnaast zijn er op grote schaal ZZP arbeidsmigranten (nemen hier oogsten, werken ed aan) die vallen sowieso niet onder het heffingsrecht van NL en een opkomend zijn btl uitzendbureaus met arbeidsmigranten die houden als voorheffing nog geen 5%^van de loonsom in (vrijstelling premies volksverzekeringen)
en ook die uitzendkrachten vallen weer onder de evt 186 dagen regeling. Per saldo is feitelijk afdracht in ons landje minimaal.

Je hebt idd boter op je hoofd

jowi
0
Ze dragen idd wel bij aan onze groei van de economie / BBP maar daartegen over staat dus een minimale belastingbate.
Wel een EU last !!!!!!!!!
Chiddix
1
quote:

objectief schreef op 2 juni 2021 09:38:

[...]

Ja, wel overal fel tegen maar gewoon die vaccinatie opgehaald. Dan ben je niet geloofwaardig meer.
Hij nam de juiste beslissing. Voor zichzelf en de ander niet te besmetten. Zo hoort het. Je hebt geen enkele garantie wanneer je Covid-19 oploopt je lichaam dat goed verwerkt. Bij de meesten milde klachten maar je zult uitgerekend een pechvogel zijn.
Over pechvogel gesproken. Keeper Nederlands elftal?
Rowi62
0
quote:

Chiddix schreef op 2 juni 2021 09:57:

[...]

Hij nam de juiste beslissing. Voor zichzelf en de ander niet te besmetten. Zo hoort het. Je hebt geen enkele garantie wanneer je Covid-19 oploopt je lichaam dat goed verwerkt. Bij de meesten milde klachten maar je zult uitgerekend een pechvogel zijn.
Over pechvogel gesproken. Keeper Nederlands elftal?
Cillissen niet mee is een groot geluk.
Chiddix
0
quote:

Rowi62 schreef op 2 juni 2021 11:51:

[...]

Cillissen niet mee is een groot geluk.
Begrijp er niet veel van. Die Cillissen is over 10 dagen toch weer opgelapt? Nu gaat die Krul in het doel staan en dat is prijsschieten. Elk schot op doel is raak.
objectief
0
quote:

Chiddix schreef op 2 juni 2021 13:06:

[...]

Begrijp er niet veel van. Die Cillissen is over 10 dagen toch weer opgelapt? Nu gaat die Krul in het doel staan en dat is prijsschieten. Elk schot op doel is raak.
Is dit een politiek probleem voor op het draadje Rutte c.s.??
Door de corona gaat je conditie fors achteruit, hij zal wel over 10 dagen normaal functioneren maar moet dan nog gaan opbouwen.
Ik begrijp de beslissing van de Boer wel, bovendien valt m.i. zijn eerste keuze op de keeper van Ajax.
CIT
0
quote:

jowi schreef op 2 juni 2021 09:50:

Chiddex, . Verdiep je maar eens in het oese verdag (186 dg regeling).
Als de werkgever loonheffing inhoud (bij werknemers) en de arbeidsmigrant keert binnen 186 dagen terug naar het thuisland (seizoenswerker). Is het thuisland heffingsbevoegd en krijgen de arbeidsmigranten de voorheffing loonheffing via de inkomstenbelasting terug. Daarnaast zijn er op grote schaal ZZP arbeidsmigranten (nemen hier oogsten, werken ed aan) die vallen sowieso niet onder het heffingsrecht van NL en een opkomend zijn btl uitzendbureaus met arbeidsmigranten die houden als voorheffing nog geen 5%^van de loonsom in (vrijstelling premies volksverzekeringen)
en ook die uitzendkrachten vallen weer onder de evt 186 dagen regeling. Per saldo is feitelijk afdracht in ons landje minimaal.

Je hebt idd boter op je hoofd

Iets met klok en klepel?

www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...

In samenvatting: De 183-dagen regel (niet 186) is slechts 1 van de voorwaarden. Als de (materiële) werkgever in NL zit, dient de werkgever loonbelasting in te houden.
hirshi
0
Wat D66 wil - een coalitie met Groen Links en PvdA - wil de VVD niet.

Niemand mag iets zeggen, maar dat is wel zo klaar als een klontje.
[verwijderd]
0
Toch dan maar geen Janssen (en geen AstraZ). Als je deze "jab" al genomen hebt, geen zorg, kan niks gebeuren..... Of zoals Hugo zou zeggen: "De vaccins zijn gewoon goed."

Zou Gommers al bij De Ligt en Depay zijn langs geweest na z'n eerdere succesvolle exercitie met Famke L.? En zou hij bereid zijn om daarna ook een bezoekje aan mij af te leggen?

Hoe dan ook, het voelt prettig dat je als vrij mens zo helemaal met rust en in je waarde wordt gelaten, zo helemaal los van maatschappelijke druk, of zelfs maar de schijn daarvan..........
ffff
0
[quote alias=rene l id=13478304 date=202106020932]
Gisteren was het voor mij zo ver, onder grote dwang, en zo voelt het nog steeds, had ik een afspraak staan om geinjecteerd te worden.
Ik moest mij melden bij het kerkgebouw op nog geen kilometer afstand bij ons vandaan.

Met het lood in de benen fietste ik er naar toe.
Het voelde of ik op weg was naar de Gamma om er een dik stuk touw te kopen en op de heenweg alvast een geschikte boom te selecteren.
Ik dacht nog, zal ik maar doorfietsen naar het kanaal en daar maar onderwater gaan.

Aangekomen op het terrein was er het een drukte van belang, vele mensen met een onbestemde blik in hun ogen, het leek wel of ze voor een uitvaart kwamen, en er stonden ook de nodige beveiligers.

Eénmaal binnen liep het vrij soepel, niks echt op afspraak, gewoon aanschuiven in de rij, wel op gepaste afstand van anderhalve meter.
Het stroomde lekker door en ik werd begeleid naar een ruimte waar de nodige spullen klaarstonden.
Ik zei nog tegen de mevrouw, ik krijg toch wel het Sputnik vaccin.
Ze reageerde geschrokken maar begon toen hardop te lachen en snapte hem en kon deze opmerking wel waarderen.

Na afloop kreeg ik een papiertje in mijn handen gedrukt met het bewijs en tevens een cheque van Duizend Euro ondertekend door Dhr. Rutte, vrij te besteden in de horeca in Nederland.
Foto's of ander belastend bewijsmateriaal zijn er niet gemaakt.

Na het plaats delict verlaten te hebben mocht ik onder begeleiding doorlopen naar een grote zaal.
In de gang stond een mevrouw flink te vibreren en te trillen, waarschijnlijk kon ze haar emoties niet meer de baas na het spuitje toegediend te hebben gekregen.
In de grote zaal werd mij verzocht om plaats te nemen op een stoel, ik keek naar de blikken en dacht, wat een depressief zooitje.
En om de man van de GGD niet tegen zijn schenen te schoppen vroeg ik of ik eerst nog even gebruik kon maken van het toilet.

Geen probleem zei hij en wees richting de uitgang, u kunt straks gewoon plaatsnemen op een stoel.
Ik kwam richting de uitgang nog langs een soort van witte partytent.
Op een veldbed lag een man, er omheen stonden 4 GGD-ers die druk met hem in de weer waren.

Wat een toestanden dacht ik nog en ben zo snel mogelijk het pand ontvlucht.

Buiten in de stralende zon heb ik nog een tijdje met een beveiliger staan te praten en samen met hem een paar sigaretten gerookt.
Hij vertelde ook, er zijn strikte overheidsregels opgesteld m.b.t. tot eventuele calamiteiten.
Speciale beveiligers met veel ervaring worden ingeschakeld, en hij vertelde ook, tot op heden heb ik nog weinig gekkigheid meegemaakt en het is wel relaxed zo in de zon.

Hij kwam helemaal uit Rotterdam, ja, zei hij, dit rouleert elke dag, 's avonds krijgen we namelijk pas het bericht waar we de volgende dag moeten zijn, steeds weer ergens anders, en hier zit ook een reden achter.
Hij vond het niet erg, de reisuren en overuren worden dik betaald.

Ik vroeg nog aan hem, waar let u nu precies op.
Het is een kwestie van mensen observeren op afwijkend gedrag, jarenlange ervaring, en ook deels intuitie.
Hij vertelde dat hij ook regelmatig "klussen" voor het Koningshuis doet.
De meeste mensen weten het niet, maar het is ongelofelijk hoeveel voorbereidingen daar worden getroffen, strikte draaiboeken, en de mensen hebben er geen flauw benul van hoeveel mensen er betrokken zijn bij een bezoekje van amper een uurtje.
Als Koning Pils bijvoorbeeld een bedrijfsbezoek doet dan staat er werkelijk bij elke in- en uitgang onopvallend een vluchtauto klaar voor het geval dat.

Ik vroeg nog aan hem wat voor hem de meest opvallende gebeurtenis was die hij meegemaakt had maar hij zei, daar mag ik het niet over hebben.
Wel kaartte hij uit zichzelf Pim Fortuyn nog even aan en zei, wat daar gebeurd is, dat is geen zuivere koffie, de hele gang van zaken klopt gewoonweg niet.

Ik pakte de fiets en zei hem vaarwel, hij bedankte mij vriendelijke voor het onverwachte gesprek.

www.youtube.com/watch?v=LYtiDCXLAcQ

[/quote

GEWELDIG, Rene ! Wat een pracht stukjes schrijf je toch iedere keer. Een column in een krant waard.

Fred,
Wat een echt kinderachtige en ontzettend flauwe opmerking maakt jij, Fred, Dus uitgesproken die bezoeker Fred uit en in de KK die nu al 6 keer geen antwoord op de vraag gegeven heeft, welk vaccin hij gekregen heeft. Als jij jezelf wekenlang zo verschuilt en dan het lef hebben om een open boek als Rene zo kinderachtig te bekritiseren.

Peter
jowi
0
Beste CIT, klopt idd 183 ipv 186 dagen. Je hebt het over de inhoudingsplicht van de werkgever. Dit ontken ik ook niet. Heb je ook gekeken naar de effecten in de inkomstenbelasting. Want de arbeidsmigranten krijgt de voorheffing via de inkomstenbelasting terug als aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Niet klepel en klok wel een vergissing qua dagen 183 ipv 186
JP Samosa
0
quote:

Opus135 schreef op 2 juni 2021 14:41:

Toch dan maar geen Janssen (en geen AstraZ). Als je deze "jab" al genomen hebt, geen zorg, kan niks gebeuren..... Of zoals Hugo zou zeggen: "De vaccins zijn gewoon goed."

Zou Gommers al bij De Ligt en Depay zijn langs geweest na z'n eerdere succesvolle exercitie met Famke L.? En zou hij bereid zijn om daarna ook een bezoekje aan mij af te leggen?

Hoe dan ook, het voelt prettig dat je als vrij mens zo helemaal met rust en in je waarde wordt gelaten, zo helemaal los van maatschappelijke druk, of zelfs maar de schijn daarvan..........
Maatschappelijke druk ? Die trek ik nooit naar me toe.
Dit kan nooit verplicht worden, en is het ook niet.
Ik heb astaZenica gehad, 0mdat Hugo zei, “is gewoon goed”. En Hugo weet er alles van.
Net als Jaap alles van mondkapje af weet.
(Zenica wellicht niet geschikt voor zwakke mensen. Ik heb nergens last van)
Mensen maken zich er veel te druk over.
Terwijl men bijv. wel gedachteloos allerlei andere pillen,zelfs dagelijks opvreet.

Vind overigens wel dat die voetballers verplicht gevaccineerd moeten worden, tenminste , als men mee wil doen met het EK.
Was Celissen gevaccineerd?.
Weinig beroepsernst bij voetbaljochies. ( als het haar maar goed zit)
Wat een contrast met wielrenners......
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2227 2228 2229 2230 2231 2232 2233 2234 2235 2236 2237 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront