Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Sywert = Nederland

150 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Ed Verbeek
2
“Hoe is het mogelijk dat iemand die nooit zijn school heeft afgemaakt, nergens succesvol in is geweest behalve in op televisie komen, zonder ervaring, kennis en kunde, zonder connecties in China, en zelfs zonder startkapitaal zomaar een scheepslading mondkapjes uit China kan importeren om voor honderd miljoen te dumpen bij het ministerie voor Volksgezondheid en daarmee in één klap multimiljonair wordt?

Ik geloof niet dat Sywert de eerste is geweest die op het idee kwam om, als de Nederlands regering het dan verdomt om voor medische mondkapjes te zorgen, die zelf ergens te gaan halen. Er moeten talloze ondernemers zijn geweest, ondernemers met connecties, ondernemers die bekend zijn met de Chinese taal en cultuur (Sywert: “Het enige wat Chinezen kennen, is geld”) die het idee hebben gehad. Alleen: die kregen geen gehoor bij het ministerie, want die kent ze niet. (Vraag: waarom hebben de ministeries van Volksgezondheid, Landbouw & Visserij en Buitenlandse Zaken niet samengewerkt om mondkapjes uit China te halen?)

Toegangskaartje
Ik denk dat het niet Sywert is geweest die zijn twee zakenpartners heeft ingeschakeld, maar dat die twee partners hem hebben ingezet om bij Volksgezondheid binnen te komen. Sywert is een populaire televisiepersoonlijkheid met CDA-connecties en dus is hij een toegangskaartje tot de overheid.

Hoe is Sywert zo populair geworden?

Simpel: door zo lekker tekeer te gaan tegen allochtonen en vluchtelingen in De Wereld Draait Door. Sywert is een salonfähige racist, niet iemand die openlijk met rassentheorieën en het gedachtegoed van Hitler flirt, zoals Thierry Baudet, maar zo’n type dat “alleen maar de zaken benoemt”, door te wijzen op de criminele inborst van allochtonen, de onverenigbaarheid van onze cultuur met culturen waar ze ongesluierde vrouwen als hoeren zien en homo’s van torens gooien en dat soort kwalijke nonsens. De racistische oom op je verjaardagsfeest maar met het uiterlijk van de preases van de christelijke studentenvereniging.

Dat hij bij dat reactionaire gelul gewoon van alles verzon, criminaliteitscijfers vervalste en zo, dat is hem nooit aangerekend. Eén keer moest hij toegeven dat hij in een uitzending van De Wereld Draait Door, bij het opruien tegen vluchtelingen, met die cijfers had zitten knoeien, waarna DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk (die zijn angst voor allochtonen er altijd uithyperventileert) hém een hart onder de riem stak en zei: “Maar we blijven je gewoon uitnodigen!”

Dat is hoe je in Nederland televisiepersoonlijkheid wordt, en toegang krijgt tot de overheid. Dezelfde overheid die op allochtonen jaagt en vluchtelingen met duizenden tegelijk laat bevriezen en verdrinken en creperen.
Sywert is de eerste niet die zich zo populair heeft gemaakt. Özcan Akyol, zonder iets af te doen aan zijn kwaliteit als schrijver, speelde zich in de kijker door in DWDD af te geven op allochtonen, Lale Gül weet een dik kutboek te slijten door in te spelen op de welig tierende islamofobie in het land.

Sywert = Nederland

Uit: www.frontaalnaakt.nl/archives/hoe-til...
[verwijderd]
2
Pfff. Ze dronken een, glas deden een plas en alles bleef... een strikje om keurig op tv te schijnen en met de vinger altijd wijzen dat ze het goed hebben met de mensen. Die maskers hangen daar lekker in opslagplaats voor eeuwig. Goed gedaan . Ons kent ons
ffff
4
Dezelfde overheid die op allochtonen jaagt en vluchtelingen met duizenden tegelijk laat bevriezen en verdrinken en creperen........

Ed,

Als ik zo'n eenvoudige zinnetje, zo'n opmerking lees van de schrijver van frontaal naakt, dan weet ik ook wel weer uit welke hoek deze reactie komt. Ik reageer dus niet op de handige zakenman en op de lucratieve handel die hij gedaan heeft, maar ik reageer op de schrijver die blijkbaar ontgaan is hoe vluchtelingen opgevangen worden, gehuisvest worden, jarenlang een uitkering krijgen en maar niet aan het werk gaan. En die het blijkbaar normaal vindt dat er geen grenzen meer bestaan, geen grensbewakers: Gewoon iedereen binnen halen en een uitkering, huisvesting, scholing, alle mogelijke zorg geven.....

Peter
Leefloon
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 5 juni 2021 10:07:

Sywert = Nederland

Uit: www.frontaalnaakt.nl/archives/hoe-til...
"Sywert = CDA" vind ik gepaster, met daarbij een nog veel breder verziekte managementcultuur met o.a. een kleik kliekje "bekende Nederlanders". Een cultuur die niet exclusief is voor Den Haag of Rutte, maar een Nederlands probleem is. Het CDA vanwege een goede analyse, er zijn mondkapjes nodig, maar idiote oplossingen.

In één regio kun je 2 CDA-prestigeprojecten vinden met jonge CDA'ers (de CU is dan ook nooit veer weg) als trekker. Een burgemeesterszoon die met Balkenende heeft gewerkt, en iemand "bekend" van het CDJA. Jou zou het niet lukken om voor een habbekrats Veluwse bosgrond te kopen om daar een nieuw dorp te gaan bouwen (natuurgebied, ruimtelijk verboden, verkeerde plek, slecht bereikbaar, ...), maar met hun "oplossingen" en op eigen belangen gerichte netwerken is zoiets die jonge CDA'ers en hun huisbankier dat wel gelukt. Goede analyse, er is woningnood, maar idiote oplossingen. Ik ontraad je het gaan kopen van Veluwse bosgrond, tenzij je een enorme open haard hebt of een "prominent" lid van het CDA bent.

Ik begreep al jaren niet meer waarom zo'n mondkapjesleverancier überhaupt nog werd uitgenodigd in van die op televisie uitgezonden radioprogramma's. Een randfiguur, die niet meer behoort tot een wanhopig gezochte jonge doelgroep. Bekend om het bekend zijn, en ongetwijfeld een reden om zo'n uithangbord uit te nodigen om ergens aan mee te schrijven. Dan is het niet raar dat een netwerk wordt gebruikt om de Veluwe te verneuken, zonder corrigerende machten. Het komt opvallend vaak uit de klassieke, gematigd gristelijke hoek. CDA, CU, Rabobank. In aantal incidenten kan de VVD winnen, maar in intensiteit de jongere helft van die oude zuil. Het jonge speelt waarschijnlijk ook een belangrijke rol, want door vergrijzing zijn jongere leden binnen netwerken bovenmatig populair. Of dat nou een randfiguur is bij DWDD van AT5, of een ondernemende ex-CDJA'er die een witte vlek op de kaart van de Veluwe "ontdekt" en gaat inkleuren. Het CDA is niet alleen maar Omtzigt, en de CU is een minder goede rentmeester dan de minder trendy SGP. Overigens weet ik niet of de overdreven jonge, ideale schoonzonen en ideale schoondochters in de top van de VVD-fractie niet ook zo'n uitwas gaan worden. Dat risico is er, van rechts (VVD) tot en met links (CU). Als je minder grijs bent dan de rest, dan kun je een bovengemiddeld goed netwerk hebben en voor eigen belangen misbruiken. Met die Nederlandse eigenschap van o.a. het onder het tapijt managen van bezwaren, zoals natuur of morele bezwaren over een miljoenenwinst door iemand zonder geld maar met het ethische benul van een halve pinda. Knap gedaan, maar ook typerend voor de Nederlandse tijdsgeest. Onder andere met die walgelijke dominee en koopman.
Leefloon
0
quote:

Ed Verbeek schreef op 5 juni 2021 10:07:

Hoe is Sywert zo populair geworden? [/u]
Populair!? Hooguit bij de redactie van dat AT5-programma, op zoek naar "jong", zodat 'ie vanuit dat kleine kliekje daarna nog heel erg lang als randfiguur zijn zegje over verkiezingen heeft mogen doen. Geen idee waarom, want een gemiddelde student zal meer te melden hebben dan deze mediaparasiet. Dat was toen al merkbaar. Misschien dat z'n ouders voor hem gaan kijken, maar "populair"? Ooit begonnen met zo'n fantasieloos ideetje om van vele partijen jong lid te worden, democratische aanvallen van binnen uit, en daarna té lang blijven hangen in een paar van die circuits. Bij AT5, en bij slechts één van die partijen.

Hij was in elk geval niet populair genoeg om mij vooraf te laten weten dat het liefdadigheid zou zijn, want voor hem heb ik nog nooit een televisietoestel aangezet. Hopelijk zien we dit randfiguur niet meer terug, zelfs niet met excuses en een terugbetaling. Joost mag weten wie dan de verkiezingen moet komen duiden, maar daar is vast iemand anders voor te vinden. Alhoewel we hem falende redacties niet kunnen verwijten, want die geven zo'n "ondernemer" gratis hun prachtige podium.
[verwijderd]
1
Leefloon
0
Deze ene witteboordencrimineel mag vandaag sherry komen drinken in zo'n op cv's kwijlend Amsterdams radioprogramma:

Opiniemaker en CDA-lid Sywert van Lienden schuift ... aan bij het tv-programma Buitenhof om te praten over de mondkapjesdeal met het ministerie van Volksgezondheid. Hij raakte in opspraak omdat hij ermee miljoenen euro’s verdiende, terwijl hij herhaaldelijk had gezegd de maskers belangeloos te leveren.

Vorige week vrijdag meldde Van Lienden nog in een verklaring dat hij geen informatie kon geven over de deal omdat hij zich zou moeten houden aan een geheimhoudingsplicht, opgelegd door het ministerie. Maar het ministerie ontkende dat direct.

Buitenhof schrijft: “Sinds de Volkskrant en Follow the Money hebben onthuld dat Sywert van Lienden en zijn zakenpartners miljoenen hebben verdiend aan de import van Chinese mondkapjes is er een massale verontwaardiging ontstaan. Kloppen de bedragen? En waarom verklaarde hij vorig jaar dat hij er niets aan verdiende? In Buitenhof: Sywert van Lienden.”


Opiniemaker!? Waarom iemand steeds zo'n podium geven... Enfin...

Kan mooie televisie opleveren, maar dat hangt nogal af van de presentator, de voorbereiding door beide partijen, en van eventuele afspraken. Op zo'n moment kan ik Marcia Luyten missen, die aan directies wél de ondeugende vragen over hete hangijzers durfde te stellen. Vaak met ontwijkende professionele reacties in plaats van antwoorden daarop, maar toch.
[verwijderd]
0
..ja er zaten ook risico's aan vast... Kabinet heeft die 100 milj voor gefin. hallooooooooooo btw bruto wat zei die 24milj winst hahahahah oppakken die gast en vastzetten met companen erbij , dit is OPLICHTING on a high level in oorlog-omstandigheden !!!

vroeger kreeg je er de doodstraf voor. .. en geheimhouding steeds dan is de Strontput nog groter en dat moet ook wel maak je mij NIET wijs alleen al de constructie die is opgezet !!
[verwijderd]
1
Hij gaat die 9 miljoen euro "investeren en het rendement daaruit gaat naar goede doelen"

De stichting "Me First" (de fiscus betaalt mee, de fiscus betaalt terug) zoals vele schenkers de constructie kennen, snelheid is niet geboden.

Meer vragen dan antwoorden, dit gaat zeker nog een staartje krijgen.

Follow the Money heeft de kanalen en ingangen om elke bank transactie/overschrijving onder ogen te krijgen, zeker als fraude, bedrog of nepperij in het spel zijn.

Al met al blijft het een vreemde situatie.
A Mao
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 5 juni 2021 10:07:

“Hoe is het mogelijk dat iemand die nooit zijn school heeft afgemaakt, nergens succesvol in is geweest behalve in op televisie komen, zonder ervaring, kennis en kunde, zonder connecties in China, en zelfs zonder startkapitaal zomaar een scheepslading mondkapjes uit China kan importeren om voor honderd miljoen te dumpen bij het ministerie voor Volksgezondheid en daarmee in één klap multimiljonair wordt?

Uit: www.frontaalnaakt.nl/archives/hoe-til...
Omdat de rest nog dommer is in Den Haag..
Had het door de eerste de beste inkopen van een bouwbedrijf laten doen, dan was het voor een fractie van de prijs ingekocht.
[verwijderd]
1
De host van de show vroeg het enkele malen direct aan hem, het antwoord was onduidelijk en ontwijkend, met een goed antwoord had hij goodwill kunnen kweken, een gemiste kans dus!

Het ging trouwens om 28 miljoen euro bruto winst, ze hadden een waanzinnige marge, de twee maatjes van Siebert hebben niet de animo om maar enige euros terug te storten, nog begrijpbaar ook: anonieme, harde zakenmannen die voor louter resultaat gaan.
ffff
0
Met grote belangstelling het interview bekeken. En uiteindelijk met gemengde gevoelens: Ten eerste vind ik het moedig, of is het gewoon hondsbrutaal om toch in Buitenhof ondervraagd te worden.

Met zijn drieën zijn het in ieder geval slimme, attente, kort op de bal spelende ondernemers. Dat bij dergelijke transacties winst gemaakt wordt, ook al is het voor de volksgezondheid, vind ik acceptabel. Maar het duidelijk manipuleren met een Stichting en een besloten vennootschap geeft aan dat de drie ondernemers verdomd goed wisten waarmee ze bezig waren en dat de winst zo " veilig" mogelijk terecht moest komen.

Zijn kompanen zijn helder: Er is goed geld verdiend en dat steken we op zak. Dat ze daarvoor andere bedrijven voor een appel en een ei hebben laten meewerken ( Randstad, KLM en nog een bedrijf), dat was en is niet zo netjes of noem het maar besodemieterij, maar.... die bedrijven hadden ook wat nuchterder kunnen reageren en geen kosteloos personeel en vervoer voorzien, alvorens er wat zekerder van te zijn, dat zij het werk voor noppes deden en de ondernemers miljoenen verdienden. Kortom: Het concept wat je bij zoveel goede doelen ziet: De collectanten werken voor niks in kou en regen en de directeur strijkt een jaar salaris van meer dan 200.000 Euro per jaar op...

Uitermate zwak en beslist leugenachtig was zijn eindverhaal dat de 9 miljoen naar een Stichting gaat, uiteraard onder zijn beheer en dat het geld niet teruggeschonken kan worden. In principe kan IEDERE Stichting in Nederland de volgende week zijn saldo wegschenken. Dus dat was duidelijk een ontwijkend antwoord om voorlopig van de helde media-aandacht af te zijn en straks heerlijk van de 9 miljoen en van de opbrengst van de 9 miljoen te profiteren.
Grappig was wel dat hijzelf de belangrijkste bestuurder blijft.... Wel een gladde jongen wat het oprichten van die Stichting betreft.

Blijft over de meer principiële vraag: Moeten de drie ondernemers terug betalen? Dat er duidelijk gelogen is bij de opstart is duidelijk, maar zaken doen is vaak een jungle, waarbij in dit geval de Overheid toch wel verdomd weinig ondernemingszin toonde......

De 9 miljoen blijft dus mooi in de pocket, al vraag ik mij af hoe die 9 miljoen vanuit de vennootschap naar hemzelf is gekomen, met afdracht van van vennootschapsbelasting en hoe die Stichting er straks precies uitziet......

Blijft mijn laatste gedachte: Hij had ook gewoon weg kunnen blijven, zoals zijn collega's....
Laat ze allemaal maar jaloers lullen.......

Peter
hirshi
0
quote:

A Mao schreef op 6 juni 2021 13:44:

[...]

Omdat de rest nog dommer is in Den Haag..
Had het door de eerste de beste inkopen van een bouwbedrijf laten doen, dan was het voor een fractie van de prijs ingekocht.
Nu heeft hij zijn miljoenen winst weggezet in een stichting waarvan hij zelf voorzitter is.
Slimme zet ingeval hij de advocatuur nodig heeft.
Over de exacte invulling van de besteding wordt trouwens nog nagedacht.
Voor dat denkproces is kennelijk meer tijd nodig.
Liever in de toekomst en in de luwte dan in het heet van de strijd toezeggingen doen.
Hij zal de fiscale aspecten vast ook niet vergeten.
Jammer dat de host niet doorvroeg over de contacten met Omtzigt.
Er doen verhalen de ronde over een door hemzelf geschreven aanbevelingsbrief.
Het beeld van vriendjespolitiek blijft bij mij hangen.
De onderste steen is nog niet boven.
ffff
0
Hirshi,

Van Lienden gaf toch aan dat hij niet helemaal openhartig tegen Omzigt was geweest. Zoiets staat mij bij. Morgenochtend wordt Buitenhof altijd nog eens uitgezonden en ga ik daar nog eens op letten. Maar ik krijg steeds meer de indruk, zelfs de overtuiging, dat hij de 9 miljoen mooi apart zet...... voor zichzelf en het rancuneuze volk vertelt, dat hij er "goede doelen" mee gaat begiftigen. Kwestie van de storm over te laten gaan.
Hij kan er natuurlijk ook een langdurige vakantie voor Omzigt van betalen. Na al die burn-outs is die wel aan een lange deugddoende vakantie toe.

Peter
A Mao
2
Natuurlijk houdt hij die 9 miljoen, anders had hij nu kunnen zegen ik stort vandaag terug door een notaris te controleren.Punt
Het is alleen maar draaien om z’n gezicht verlies te beperken….

asti
3
quote:

ffff schreef op 5 juni 2021 10:56:

Dezelfde overheid die op allochtonen jaagt en vluchtelingen met duizenden tegelijk laat bevriezen en verdrinken en creperen........

Ed,

Als ik zo'n eenvoudige zinnetje, zo'n opmerking lees van de schrijver van frontaal naakt, dan weet ik ook wel weer uit welke hoek deze reactie komt. Ik reageer dus niet op de handige zakenman en op de lucratieve handel die hij gedaan heeft, maar ik reageer op de schrijver die blijkbaar ontgaan is hoe vluchtelingen opgevangen worden, gehuisvest worden, jarenlang een uitkering krijgen en maar niet aan het werk gaan. En die het blijkbaar normaal vindt dat er geen grenzen meer bestaan, geen grensbewakers: Gewoon iedereen binnen halen en een uitkering, huisvesting, scholing, alle mogelijke zorg geven.....

Peter
Peter,

Hoezo is Sywert van Lienden een 'handige zakenman' als hij met publiek geld in zijn onderhoud voorziet, maar een asielzoeker niet?
hirshi
2
quote:

ffff schreef op 6 juni 2021 14:55:

Hirshi,

Van Lienden gaf toch aan dat hij niet helemaal openhartig tegen Omzigt was geweest. Zoiets staat mij bij. Morgenochtend wordt Buitenhof altijd nog eens uitgezonden en ga ik daar nog eens op letten. Maar ik krijg steeds meer de indruk, zelfs de overtuiging, dat hij de 9 miljoen mooi apart zet...... voor zichzelf en het rancuneuze volk vertelt, dat hij er "goede doelen" mee gaat begiftigen. Kwestie van de storm over te laten gaan.
Hij kan er natuurlijk ook een langdurige vakantie voor Omzigt van betalen. Na al die burn-outs is die wel aan een lange deugddoende vakantie toe.

Peter
Peter,

Hij ontkende zelfs dat Omtzigt bij Rutte gelobbyd heeft.

Je hoeft niet tot morgen te wachten.
Het interview is interessant genoeg om nog eens naar te kijken.
Veel kijkplezier.

www.youtube.com/watch?v=VvETXy1Ue4k
objectief
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 5 juni 2021 10:07:

“Hoe is het mogelijk dat iemand die nooit zijn school heeft afgemaakt, nergens succesvol in is geweest behalve in op televisie komen, zonder ervaring, kennis en kunde, zonder connecties in China, en zelfs zonder startkapitaal zomaar een scheepslading mondkapjes uit China kan importeren om voor honderd miljoen te dumpen bij het ministerie voor Volksgezondheid en daarmee in één klap multimiljonair wordt?

Als je legaal (multi)miljonair kunt worden, dan ben je volgens mij zeer kundig. De afgunst druipt er van alle kanten af.
ffff
1
Asti,

We leven duidelijk in andere werelden! Van Lienden en twee kompanen hebben zich als zakenlui opgesteld en zijn met de Overheid een transactie aangegaan. Dat is dus in mijn ogen gewoon " zaken doen" en dan nog wel met een zakenpartner die bij zakenmensen niet altijd hoog geprezen wordt. En of je nu zaken doet met de Nederlandse Overheid of met een bedrijf dat maakt voor mij totaal geen verschil. Vandaar dat ik ook wat verbaasd ben over de commotie die ontstaat als er miljoenen aan die zakentransactie verdiend wordt. Akkoord, er is het een en ander voorgelogen.

De afgelopen jaren zijn er toch heel wat achtergrondstudies geweest naar de redenen van komst van asielzoekers. Die komen dus in hoog percentage profiteren van voorzieningen waarop ze eigenlijk gewoonweg geen recht hebben. Dat vind ik geen vorm van "zaken doen", maar misbruik maken van veel te ruimhartige voorzieningen, door mij altijd die verpamperde verzorgingsmaatschappij genoemd .

De twee kompanen van Van Lienden snap ik nog het allerbest: Uit de media blijven en de winst op zak steken....

Peter
150 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.760,40 -1,48%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.927,07 -1,15%
 US30^ 37.794,75 +0,25%
 Nasd100^ 17.714,17 +0,12%
 US500^ 5.049,49 -0,22%
 Japan225^ 38.426,12 -0,70%
 Gold spot 2.383,44 +0,01%
 EUR/USD 1,0618 -0,06%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront