Renewi « Terug naar discussie overzicht

Forum Renewi geopend

4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
RAMO
1
Renewi lijkt vandaag een rustdag te hebben. € 0,68 lijkt wel inmiddels een behoorlijke weerstand te worden! De laat wordt continue tot 200.000 stuks aangevuld op deze 68 cent.
mark2802
1
mooi bijkoopmoment! nog een weekje rommelen en die 0,68 kunnen we definitief achter ons laten
A3aan
1
Ik ben weer om en vandaag weer ingestapt op 66,4. Een groot deel is binnen , de rest wil nog even niet. Dat zal mijn vriend Bracar goed doen. Op naar de 80 cent. Eens kijken of ik dit keer wel het geduld kan opbrengen om ze vast te houden. Waar is waar, ik had Bracar blindelings moeten volgen. Vorig jaar startte in met 21 cent, maar ruimde ze snel weer op. Waar komt het geld vandaan? Ik heb Shell eruit gegooid.
Robb
2
quote:

A3aan schreef op 8 juni 2021 15:50:

Ik ben weer om en vandaag weer ingestapt op 66,4. Een groot deel is binnen , de rest wil nog even niet. Dat zal mijn vriend Bracar goed doen. Op naar de 80 cent. Eens kijken of ik dit keer wel het geduld kan opbrengen om ze vast te houden. Waar is waar, ik had Bracar blindelings moeten volgen. Vorig jaar startte in met 21 cent, maar ruimde ze snel weer op. Waar komt het geld vandaan? Ik heb Shell eruit gegooid.
Veel succes gewenst !
DeZwarteRidder
2
Explosie webwinkelen jaagt kartonprijs omhoog
Lisa van der Velden Caitlin Stooker 16:22

De populariteit van onlinebestellen leidt tot krapte op de kartonmarkt: in heel Europa stijgen de prijzen voor karton en andere verpakkingsmaterialen in rap tempo met 30% tot soms wel 65%. PostNL spreekt zelfs van 'een dreigend tekort aan karton'.

In het kort

De prijzen voor karton zijn sterk gestegen, experts spreken over 'een giftige cocktail'.
Karton bestaat grotendeels uit oud papier, maar door de coronacrisis is minder ingezameld.
Ook is de vraag naar karton sterk gegroeid door de oververhitte pakketjesmarkt.

De grote vraag naar verpakkingsmateriaal en het krappe aanbod van oud papier drijft de prijzen van karton op. Experts verwachten dat de prijzen nog verder stijgen en dat sommige webwinkels de hogere kosten gaan doorberekenen aan de consument. Dat blijkt uit een rondgang van het FD.

Waren de prijzen voor oud papier en karton anderhalf jaar geleden nog historisch laag, inmiddels kampt de markt met een 'giftige cocktail', zegt Piet Jorritsma, eigenaar van Paperchainmanagement, een bedrijf dat zich richt op de inkoop en distributie van papier, karton en drukwerk. Die 'cocktail' bestaat uit een grote vraag naar karton, aangejaagd door de sluiting van winkels en de daaropvolgende populariteit van webwinkelen, minder aanbod van oud papier, hoge containerprijzen, hogere pulp- en energieprijzen en beperkte capaciteit bij papierfabrieken.

En Jorritsma verwacht verdere prijsstijgingen: 'Dit is pas het begin. Papierfabrieken zijn aan het saneren, want de prijzen waren jarenlang juist ontzettend laag. De capaciteit neemt dus af, en de vraag neemt toe.'
Niet alleen karton

Karton wordt grotendeels gemaakt van oud papier, maar tijdens de coronacrisis lag de inzameling grotendeels stil vanwege het mogelijke besmettingsgevaar. 'In diverse landen is minder gebruikt karton ingezameld', zegt papierexpert en uitgever Henk Meinen. 'Tel dat haperende aanbod op bij die sterke internetvraag naar verpakkingen — zelfs een enkel pennetje komt in een kartonnen doosje — en je weet waarom de prijzen nu omhoogschieten. Kwestie van vraag en aanbod.'

Afnemers bevestigen dat. PostNL zag de kartonprijs dit jaar al 30% omhoogschieten, vooral dankzij de groei van e-commerce. 'Levertijden lopen op van twee tot vijftien weken', zegt een woordvoerder.
'Vorig jaar kostte een kilo oud karton 4 cent, nu 19 cent.'
Daarbij stijgen de prijzen van andere verpakkingsmaterialen nog rapper, zegt het postbedrijf: 'Plastic, tape en folie zijn soms 65% duurder dan vorig jaar'.

Op grootverbruikers als PostNL hebben dergelijke fluctuaties veel effect. 'In 2020 verstuurden wij 330 miljoen pakketjes. Dat komt neer op 115 miljoen vierkante meter karton.' PostNL rekent die prijsstijgingen door aan zakelijke klanten, oftewel de webwinkels. 'Anders zouden wij er verlies op maken.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1386588/explosie-web...
DeZwarteRidder
5
Renewi wordt 'slapende rijk' dankzij de enorme stijging van de grondstoffenprijzen.

De 1 euro kan niet ver weg zijn.
mark2802
0
mark2802
0
quote:

Robb. schreef op 9 juni 2021 09:36:

Vrijdag jaarlijks rapport
dat moet goed komen denk ik, wat denken jullie?
DeZwarteRidder
0
Recyclingfabriek van BlueAlp gaat na oplevering direct uitbreiden
Caitlin Stooker 11:23

In het kort

De BlueAlp-fabriek verwerkt afvalplastic tot olie.
De chemiesector kan de olie opnieuw als grondstof gebruiken, ook voor voedselverpakkingen.
De fabriek gaat direct na oplevering zijn capaciteit verdubbelen.

De langverwachte fabriek van BlueAlp en Petrogas in het Belgische Oostende die afvalplastic weer tot olie terugbrengt, is opgeleverd en gaat direct uitbreiden met een tweede productielijn. Dat maakt cto en geestesvader Chris van der Ree (51) in gesprek met het FD bekend.

In de Belgische fabriek wordt afvalplastic verwerkt tot olie, die vervolgens opnieuw als grondstof in de chemische industrie kan worden gebruikt. 'De vloeistof die wij produceren kan meteen worden gebruikt om bijvoorbeeld nieuw plastic mee te maken. Zelfs voor voedselverpakkingen', aldus Van der Ree.

BlueAlp werd in 2014 opgericht door het Eindhovense ingenieursbureau Petrogas, onderdeel van technisch dienstverlener Mourik. De fabriek is gebouwd samen met de Vlaamse afvalverwerker Renasci en de Nederlandse distributeur van olie en smeermiddelen Den Hartog. Zij plaatsten twee jaar geleden een eerste bestelling met een contractwaarde van €15 mln. De fabriek is in september in gebruik genomen en vorige week officieel goedgekeurd.

De fabriek verwerkt plastic van slechte kwaliteit, dat niet meer op een andere manier gerecycled kan worden en 'anders de verbrandingsoven in zou gaan'. Naar eigen zeggen is deze recyclemethode beter dan verbranden, want er is minder energie voor nodig. 'Het betekent een energiereductie van 75% ten opzichte van verbranding. En bij verbranding komt ook veel CO2 vrij.'

Aanloop

Twee jaar geleden hoopte aannemer Mourik al eindelijk geld te gaan verdienen aan de innovatie na jaren van experimenteren en een miljoenenoverschrijding van het budget. Een eerdere proeffabriek in Zwitserland werd na anderhalf jaar weer ontmanteld, omdat de installatie te klein was om rendabel te draaien. Vervolgens zakte de olieprijs weg en nam de interesse in de markt af.

Dat is nu wel anders, zegt Van der Ree. Hij heeft alle grote oliepartijen inmiddels gesproken. 'De marktvraag is enorm groot. De beeldvorming rond olie en plastics is sterk veranderd. Grote olie- en chemiereuzen willen deze circulaire olie heel graag gebruiken om te verwerken in hun productieprocessen. We verwachten de komende jaren veel nieuwe orders.’

‘Zo'n 76% van het afval is terug te winnen, dat is meer dan we vanuit de testfaciliteit hadden berekend’

Chris van der Ree, technisch directeur BlueAlp

De huidige fabriek is pas het begin, wil Van der Ree maar zeggen. Er staat direct uitbreiding op de planning, want het bedrijf gaat een tweede productielijn neerzetten. ‘We verwerken nu 1400 kilo afvalplastic per uur, dat wordt 2800 kilo', zegt de technisch directeur. 'Zo'n 76% van het afval is terug te winnen, dat is meer dan we vanuit de testfaciliteit hadden berekend.'
Verschil met andere chemische recyclers

BlueAlp is niet het enige bedrijf dat zich richt op deze verregaande recycling, ook wel plastics to chemicals of chemische recycling genoemd. Ook Ioniqa en Cure zijn partijen die zich in Nederland op deze vorm van plasticverwerking richten. Het verschil is echter dat zij zich vooral op pet-plastic concentreren, waarvan onder meer drankflessen worden gemaakt.

Van der Ree zegt dat zij 'in principe' alles kunnen verwerken, hoewel er lastigere stromen zijn zoals pvc vanwege de grote hoeveelheid chloor die in het materiaal zit. 'Er zijn bijvoorbeeld ook plastics met een speciale laag om het vuurbestendig te maken. Dat is een andere tak van sport. We hebben de grootste afvalstroom aangepakt, het afvoerputjesplastic, en nu gaan de deelontwikkelingen komen voor andere lastigere stromen.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/ondernemen/1386493/recyclingfab...
Jan Willem
1
quote:

mark2802 schreef op 9 juni 2021 11:25:

[...]

dat moet goed komen denk ik, wat denken jullie?
Er komen nog wel wat events tot aan de halfjaarcijfers, verleden jaar 7 juli hadden we een trading update (Corona) die mogelijk gevolgd wordt door meer nieuws omtrent de bio-lng plant. Rest is voor nu koffiedik kijken maar Renewi is over het algemeen wel actueel en kan het maar zo een bericht omtrent de voortgang bij één van de vele delen die in dit bedrijf zijn bekend maken. Zelf ben ik wel blij dat we de eerste week na de cijfers gehad hebben, en is het heel normaal dat meegekomen gokkers weer afhaken, waarna ik een goede kans zie op herstel van de iets weggezakte koers door grotere partijen die de rapporten inmiddels hebben uitgespit en ( mijn aanname ) positief zullen zijn. Gisteren nog schreef ik over Investec die dit waarschijnlijk al klaar hadden, maar vind ik het jammer dat ik het volledige rapport niet zelf kan lezen want ik ben er geen klant en kon er dus niet op inloggen.
JVDP
0
quote:

mark2802 schreef op 9 juni 2021 11:25:

[...]

dat moet goed komen denk ik, wat denken jullie?
Dan kunnen de bankanalisten losgaan op de cijfers. Als ze de IFRS verplichtingen maar elimineren uit de schulden, anders krijg je wel een heel raar beeld van de net-debt positie.
A3aan
0
Huhhh! Alsof de duvel er mee speelt. Stap ik in en aandeel zakt. Dat gebeurt mij nu bijna altijd bij Renewi.
Robb
1
quote:

A3aan schreef op 9 juni 2021 14:14:

Huhhh! Alsof de duvel er mee speelt. Stap ik in en aandeel zakt. Dat gebeurt mij nu bijna altijd bij Renewi.
Dat had ik dus ook langer geleden.
Maar wees gerust.
Komt zeker goed net als bij mij.
Eigenlijk valt me op dat de koers vrij constant is.
En dan ineens komen de stijgingen weer en gaat de koers daar een tijdje op vast.
Het gaat dus schoksgewijze, althans dat is mijn ervaring.
phu
1
quote:

A3aan schreef op 9 juni 2021 14:14:

Huhhh! Alsof de duvel er mee speelt. Stap ik in en aandeel zakt. Dat gebeurt mij nu bijna altijd bij Renewi.
Heb net ook nog maar wat bijgekocht. Komt goed
1908
0
quote:

Robb. schreef op 9 juni 2021 09:36:

Vrijdag jaarlijks rapport
Waar zie je dat?
4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 6,800
Verschil +0,100 (+1,49%)
Hoog 6,800
Laag 6,650
Volume 22.148
Volume gemiddeld 75.494
Volume gisteren 19.943

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront