Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

EVBox IPO (laadpalen)

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
H.v.M.
0
"TPGY will merge with and into New SPAC, with New SPAC surviving as a wholly owned subsidiary of Dutch Holdco, and immediately thereafter, Engie Seller will, directly or indirectly, sell, transfer, assign, convey or contribute to Dutch Holdco all of the issued and outstanding equity interests in EVBox Group."
DeZwarteRidder
0
quote:

H.v.M. schreef op 4 juni 2021 14:15:

"TPGY will merge with and into New SPAC, with New SPAC surviving as a wholly owned subsidiary of Dutch Holdco, and immediately thereafter, Engie Seller will, directly or indirectly, sell, transfer, assign, convey or contribute to Dutch Holdco all of the issued and outstanding equity interests in EVBox Group."
Engie VERKOOPT dus EVBox aan Dutch Holdco en dat is een overname.
Mr. Pink
1
quote:

Rick R schreef op 4 juni 2021 11:30:

[...]

Wat kom je hier überhaupt doen? Je hebt nul toegevoegde waarde met je negativiteit. Ga ergens anders zitten stoken.
Die gast is altijd negatief. Zie em in meerdere discussies zeiken zeuren en stoken. Missch wil ie de prijs omlaag praten ofzo.
[verwijderd]
0
quote:

Mr. Brown schreef op 4 juni 2021 16:00:

[...]

Die gast is altijd negatief. Zie em in meerdere discussies zeiken zeuren en stoken. Missch wil ie de prijs omlaag praten ofzo.
Hij noemt zichzelf 'de ZWARTE ridder'. Lijkt me helder wat zijn insteek is.
Kwast
0
wesmail
0
7 manieren om te dealen met irritante betweters

Betweters zijn strontvervelend, maar helaas ook alom vertegenwoordigd in de maatschappij. Wanneer vermijden geen mogelijkheid is, helpt één van deze zeven methoden je misschien het gesprek door.

Betweters zijn doorgaans niet de leukste gesprekspartners. Of ze nou dwangmatig elke grammaticale fout verbeteren of je na elke zin onderbreken met een ‘nou, eigenlijk zit dat zo…’. Naast ongezellig, is het ook uiterst vermoeiend om te converseren met iemand die altijd alles beter weet. Vooral omdat er maar weinig mensen zijn die écht alles beter weten.

Zelfs als de betweter écht een hyperintelligent wezen is die de waarheid op wonderbaarlijke wijze in pacht heeft gekregen, zijn mensen over het algemeen leuker als ze hun oneindige kennis alleen op gezette tijden tentoonspreiden.

Betweterige types
Er zijn precies nul mensen die zeggen: ‘ik ben dol op mensen die altijd alles beter weten’. Toch lopen er ondanks deze massale afkeuring gek genoeg nog heel wat betweterige types rond. Meestal omdat ze zelf absoluut niet doorhebben hoe hun gedrag overkomt.

Het makkelijkst zou dan ook zijn om direct rechtsomkeert te maken wanneer een betweterig type binnen gehoorsafstand komt, maar in sommige gevallen is dat helaas onmogelijk.

Wanneer de betweter je directe collega is bijvoorbeeld. Of een vriend-van-een-vriend die je nu eenmaal af en toe tegenkomt op het terras of borrels. In die situaties kunnen deze zeven methoden je wellicht helpen.

1. Gebruik omgekeerde psychologie
Wanneer jij ‘wit’ zegt, zal de betweter ‘zwart’ zeggen. Ze kunnen het niet helpen. Ze moeten gewoon altijd het tegenovergestelde vinden of zeggen van wat jij vindt. Zeg daarom vóórdat je begint aan een statement: ‘Je gaat dit vast belachelijk vinden…’ of ‘je zal het hier niet mee eens zijn, maar…’. Nu moeten ze het wel met je eens zijn, HA!

2. Bevraag de betweter tot in den treure
Een betweter vindt het héérlijk om zijn eigen stem te horen en zal daardoor altijd het tegenovergestelde vinden van wat jij vindt of jou de les ergens over lezen. Oók als die mening totaal niet gefundeerd is.

Door heel specifieke vragen te stellen over hetgeen de betweter zegt, dwing je hem of haar na te denken over wat hij of zij eigenlijk zegt. Betweters mogen dan overkomen alsof ze het écht beter weten, wanneer je simpelweg doorvraagt zal die stellige mening hoogstwaarschijnlijk toch gaan wankelen.

3. Probeer een beetje begripvol te zijn
Makkelijk is het niet. Toch kan het ook voor jezelf een stuk prettiger zijn om een beetje begrip op te brengen. De meeste betweters zijn betweterig om een reden.

Misschien komt de persoon in kwestie bijvoorbeeld wel uit een gezin waar het normaal is op een ‘ik heb gelijk en jij niet’-manier met elkaar te discussiëren. Of misschien ligt er een serieuze persoonlijkheidsstoornis aan zijn/haar gedrag ten grondslag.

Alle gedrag kom ergens vandaan. Nu hebben de meeste mensen niet het temperament van Moeder Theresa en is het lastig om rustig blijven terwijl iemand anders het bloed onder je nagels vandaan haalt.

Toch is het voor jou ook makkelijker je schouders op te halen als je bedenkt dat betweterig gedrag ergens vandaan komt (en het niet echt benijdenswaardig is als iemand zo is).
Ook leuk: Waarom het een goed idee is om vrienden te worden met je collega’s

4. Tel tot tien (of denk in ieder geval na over je reactie)
Omdat betweters vervelend zijn, is het makkelijk om boos, geïrriteerd of chagrijnig te reageren. Zo gooi je echter alleen maar olie op het vuur. Het is namelijk dat de betweter waarschijnlijk niet eens doorheeft hoe hij overkomt.

Jouw boze reactie komt voor diegene dan ook uit de lucht vallen, ook al was zijn gedrag de aanleiding. In plaats van direct te reageren, is het slim om even de tijd te nemen om te bedenken hoe je met deze hoogst irritante persoonlijkheid om wil gaan.

Tenzij je de meest assertieve persoon ooit bent, is de kans dat je in je frustratie een geniale comeback verzint die de betweter op zijn plaats zet minimaal. Met een reactie waarover is nagedacht, is de kans vele malen groter dat de betweter inziet dat jij wél echt weet waar je het over hebt.

5. Wees een voorbeeld
Wanneer je in gesprek raakt met een betweter is het makkelijk om zelf ook betweterig te gaan doen. Moeilijker is het om toe te geven dat jij zelf iets niet weet. Toch is het beter je niet te laten verleiden tot een welles-nietes gesprek.

Durf zelf wel kwetsbaar te zijn. Door zelf aan te geven dat je iets niet weet, creëer je een sfeer van openheid en eerlijkheid tussen jullie. Wie weet ziet de betweter in kwestie dan ook in dat het oké is om niet alle antwoorden te hebben.
Sommige mensen zijn zo belachelijk betweterig dat het eigenlijk best wel weer hilarisch wordt

6. Ga het gesprek aan

Wanneer je nauw samen moet werken met een betweter kan het verstandig zijn om het gesprek te openen. Ga samen een keer koffie drinken en probeer het onderwerp respectvol én tactvol aan te snijden. Begin het gesprek bijvoorbeeld met een complimentje over zijn brede algemene kennis (ha-ha).
Nadat het ego van de betweter gestreeld is, kun je uitleggen dat het delen van al die kennis ook een negatieve impact kan hebben. Hou het vooral dicht bij jezelf.
Betweters mogen dan extreem zelfverzekerd overkomen, waarschijnlijk komt hun gedrag juist voort uit onzekerheid. Ze op een vriendelijke manier op hun slechte eigenschap wijzen, kan ervoor zorgen dat ze zich anders zullen gedragen.

7. When all else fails: humor!
Wanneer een situatie echt té frustrerend wordt, probeer er dan vooral de humor van in te zien. Sommige mensen zijn zo belachelijk betweterig dat het eigenlijk best wel weer hilarisch wordt.
Succes
1
Back to EVbox ...

Twee korte filmpjes afgelopen dagen op het Belgische 'kanaal Z' in het economie programma 'alle zaken op een rijtje'.

www.youtube.com/watch?v=VS_01MEWlw4

www.youtube.com/watch?v=sCcr97xIsjQ

[verwijderd]
0
quote:

lost schreef op 15 juni 2021 22:10:

Wat een speelbal. We krijgen alle hoeken te zien.
De belangrijkste fusiepartners kunnen ook wel een klein stroomstootje gebruiken om wat meer vaart te krijgen in de fusie activiteiten.
Tordan
0
Erg veel neerwaarts risico zit er nu niet meer in. Een tientje kan je altijd weer krijgen voor je aandeel/
Tordan
0
quote:

Bob de Bouwer 59 schreef op 16 juni 2021 19:47:

eens, maar ik reken er wel op dat ze dik over de 25 gaan!
Dan moet de merger slagen en moet EVBox enorm goede cijfers, meerdere kwartalen, overleggen.
Tordan
0
quote:

Bob de Bouwer 59 schreef op 16 juni 2021 20:45:

dat is ook mijn verwachting en de reden van investeren :)
Prima, ik zit er ook zo in en ga bij nog meer koerszwakte ook bijkopen.
Rik R
0
quote:

lucky14 schreef op 16 juni 2021 21:55:

[...]

Prima, ik zit er ook zo in en ga bij nog meer koerszwakte ook bijkopen.
Respect dat je dat durft. Mij te onzeker allemaal.
DeZwarteRidder
0
Tordan
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 juni 2021 09:44:

Waar blijft die accountantsverklaring.....????

Anders gaat het feest niet door.
Nog tijd zat riddertje.
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,51  0,00  0,00%  22 apr
 Germany40^ 17.954,90 +0,53%
 BEL 20 3.863,26 0,00%
 Europe50^ 4.950,96 +0,29%
 US30^ 38.222,96 -0,07%
 Nasd100^ 17.184,55 -0,15%
 US500^ 5.007,68 -0,18%
 Japan225^ 37.521,21 -0,54%
 Gold spot 2.307,25 -0,86%
 EUR/USD 1,0645 -0,06%
 WTI 82,12 +0,09%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront